נושא ה-Xbox הרשמי

מחשב, קונסולות וכל מה שאפשר לשחק בו

המנהלים: bozeman, erezronen

Laskin
Elder

Re: נושא ה-Xbox הרשמי

הודעהעל ידי Laskin » 12 פברואר 2025, 10:59

אם להיות הוגנים, לא מגיע למפתחת הזו את הציפיות שהיו לי כלפיה, המשחק האחרון שלהם היה באמת גרוע גם לפי המבקרים (ממוצע 62), וגם לפי הגיימרים (ממוצע 59).
אבל קיוויתי, כי אמנותית אני ממש, ממש, ממש התלהבתי, וחשבתי שאולי עם התקציב זה יביא איזה משחק של 8 או משהו. אני אשם.
לפי מה שאני רואה - גם הכתבות היותר מחמיאות נראה לי עושות את זה מטעמי PC.

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 12 פברואר 2025, 11:13

החשיפה הראשונה הייתה טריילר מצויין. החשיפת גיימפליי שנה שעברה גם נראתה ממש מעניינת. קצת הזכיר משחקי גיימקיוב, עשה לי פלאשבק ל-recore, אבל סה״כ נראה מעניין. אבל בסטרים האחרון של מיקרוסופט כשהראו את המערכת קרב פחות או יותר 4 דק׳ אחרי שהדגימו את מערכת הקרב של נינג׳ה גאיידן 4... זה היה ממש מביך.
We're just normal men. We're just innocent men

סמל אישי של המשתמש
Death_119
Veteran

הודעהעל ידי Death_119 » 12 פברואר 2025, 21:03

Laskin כתב:יצאו אתמול הרבה HANDS ON PREVIEWS של SOUTH OF MIDNIGHT...
לצערי נראה ונשמע כמו אכזבה, סה"כ.
קודם כל כולם בערך המליצו להפסיק את הקטע של ה"STOP MOTION" בזמן גיימפליי כי זה ממש הפריע להם, אז ייחודיות אחת כבר הולכת לפח, דבר שני הגיימפליי נראה... רע. במיוחד הפלטפורמינג, אבל גם הקרבות.
יש מצב שיהיה שם סיפור טוב, אז משחק שיכול להיות מקסימום חביב בגיימפאס, אבל אני קיוויתי למשחק ממש טוב כשראיתי אותו בפעם הראשונה, ומאז כל פעם שראינו אותו הוא היה נראה רק פחות ופחות טוב. באסה.
אבל מי יודע, אולי בכל זאת יצא משהו סביר. הוא יוצא כרגע באפריל, אולי יהיה נס והוא לא יהיה משחק של 7.

הTheme והSettings נראים מדהים, גם האומנות. יש בו המון השקעה. הגיימפליי לא הוצג באמת כמו שצריך וכנראה יש סיבה. בסוף אם המשחק לא כיפי הוא לא מעניין.
תמונה

סמל אישי של המשתמש
Golan
Veteran

הודעהעל ידי Golan » 13 פברואר 2025, 10:45

מסתבר שיש לאקסבוקס באג מאד מטומטם עם מסכים של LG. כאמור קניתי את ה-C4 וכל פעם שאני עובר בין מסך הבית למשחק ואז יש מסך שחור, או משנה משהו בהגדרות וזה עושה מסך שחור כדי לרענן את ההגדרות, האות של ה-HDMI פשוט קורס. ״אין אות״. ואז אני חייב להוציא ולהכניס שוב את הכבל HDMI. כנראה שזה קשור ל-HDR, משהו במסך השחור מבלבל אותו. הבעיה היא לא במסך כי עם הפלייסטיישן זה לא קרה לי פעם אחת, ומגוגל קצר אני רואה שזה בעיה שקורית להרבה אנשים עם אקסבוקס ומסכים של LG. איך בכלל קורה דבר כזה?!

Laskin
Elder

הודעהעל ידי Laskin » 13 פברואר 2025, 11:05

ניסית להחליף כבל?

סמל אישי של המשתמש
Golan
Veteran

הודעהעל ידי Golan » 13 פברואר 2025, 11:15

Laskin כתב:ניסית להחליף כבל?

כן, השתמשתי בכבל החדש שהגיע עם הפלייסטיישן. זה עדיין קורה. כמו שאמרתי בגוגל ראיתי מלא אנשים שזה קורה להם.

Laskin
Elder

הודעהעל ידי Laskin » 13 פברואר 2025, 12:02

תנסה להגדיר את החיבור הזה בהגדרות של הטלויזיה כחיבור "PC"

Hypno
Warrior

הודעהעל ידי Hypno » 14 פברואר 2025, 13:33

Laskin כתב:ושוב, נישה של שחקני מחשב, סטים ספציפית.
אני לא חושב שיש מליוני שחקני קונסולה שעד כדי כך מעוניינים להיות אלפא טסטרים של דמואים ברוב מוחלט של המקרים, בטא עם מעט תוכן במקרה הטוב - שהם יעדיפו את הקונסולה של מיקרוסופט בשביל זה.
אתה מציע פה 2 "מפתחות" - אחד מהם בוודאות יפסיד למיקרוסופט מליארדים (ואולי ירוויחו בדרך אחרת, אבל זה 100% בשלב ראשון יפסיד להם מליארדים, והם ממש לא בעמדה לקחת את ההימור הזה), והשני מדבר לנישה של שחקני מחשב, למעט מקרים מאוד יוצאי דופן, אולי 1% מכלל הEA, וגם זה לא ישנה כלום כי כשהמשחק באמת יצא - אז הוא יגיע גם לפלייסטיישן.

לא ברור לי באיזה פירוש של 'נישה' אתה מדבר. כי מכירות ופופלאריות זה בטוח לא.
כפי שהודית בעצמך עם HADES 2, אתה לא ברומטר. אז למי אכפת הכינויים שאתה מדביק למשחקי EA.
אתה בעצם אומר למיקרוסופט: יש לכם להיטים מתחת לאף, אל תקחו אותם. בלעדים זה הדבר הכי חשוב, אבל תוותרו על בלעדיים שיושבים לכם מתחת לאף.

למה אתה לא מכיר במגבלות של עצמך וממשיך לזרוק הערכות כאלה ואחרות כמה זה יעשה וכמה זה ישנה? הנתונים מראים שיש משחקים סופר פופולאריים על הרצפה - תרים אותם.
כשהמשחק הבא של לריאן ייצא ב EA על המחשב, אתה לא חושב שמיקרוסופט צריכה להתאמץ כדי שהוא יהיה זמין ב EA על XBOX ולזכות כך בחודשים-שנים של בלעדיות?

כמה obtuse אפשר להיות? איך אפשר להתלונן על חוסר בבלעדיות ואז לנפנף את היכולת של מיקרוסופט להשיג בלעדיים שהוכיחו שהם מוכרים מיליונים?
המינימום של המינימום זה לנסות. ואם זה יתברר כלא-פקטור, תוכל להשתיק אותי.

וכמו שאמרתי, כל המהלכים האלה צריכים לבוא בבת אחת:
- אונליין חינם
- EA משופר והכי קרוב לסטים מבחינת זמינות המשחקים
- ביטול סרטיפקציה לעדכונים
- שלט סטנדרטי שמגיע עם כפתורים מאחורה (ולא כתוספת נפרדת או שלט elite)
- כל דבר נוסף אחר שאפשר לחשוב עליו

DrKeo כתב:
משחקי צד א׳ של סוני = בערך מליארד דולר בשנה
הכנסות מהחזקת הפלטפורמה = בערך 30 מליארד דולר בשנה

בקיצור, חוסר מבט קדימה, חוסר הבנה בסיסי, חוסר יכולת לתכנן שנתיים לעתיד. האסטרטגיה שלך טפשית ותהרוג את אקסבוקס. המכירות של דום לא משנות, המכירות של HB2 לא משנות, המכירות של אף משחק לא משנות. רק הפלטפורמה משנה. מיקרוסופט וסוני צריכות את האולפני צד א׳ שלהם כדי לעשות את הפלטפורמה אטרקטיבית, לא כדי לעשות כסף. האולפנים הללו הם השקעה של מאות מליונים דולרים בשנה כדי להכניס 30 מליארד דולר בשנה ולכן אתה קצר רואי שלא רואה את התמונה הגדולה. אבל בטח, העיקר שדום יכניס אקסטרה 80 מליון דולר, למי אכפת מהפלטפורמה, הרי זה יעלה את ההכנסות של אקסבוקס באיזה 0.07%.

איך האסטרטגיה שלך עבדה בשנים הראשונות של הדור הזה? רק הפלטפורמה משנה, ושכל האולפנים יגוועו ויינבלו.
הקונסולה של XBOX תמשיך למכור 20 מיליון יחידות גם ב 0 בלעדיים אמיתיים, ויכול להיות שבכלל עדיף להם יותר לחזק את ה MS STORE על המחשב.

תענה על השאלה: במידה ונפל הפור, ומיקרוסופט החליטו שבדור הבא הם משחררים את כל המשחקים שלהם DAY1 גם על הפס6: איזה סיבה טובה יש לא לשחרר את דום DAY1 לפס5 ובשיגור של סוויץ' 2?

סמל אישי של המשתמש
Uncle Pey'j
Veteran

הודעהעל ידי Uncle Pey'j » 14 פברואר 2025, 15:28

Golan כתב:
Laskin כתב:ניסית להחליף כבל?

כן, השתמשתי בכבל החדש שהגיע עם הפלייסטיישן. זה עדיין קורה. כמו שאמרתי בגוגל ראיתי מלא אנשים שזה קורה להם.

להחליף כבל זה לא מספיק, והכבלים שמגיעים עם הקונסולות לא נחשבים איכותיים אפילו שהם "Certified", שווה לך לשקול להזמין מאמזון כבל איכותי כמו אלו של Zeskit אולי כבל HDMI 2.1 אופטי אם יש לך את התקציב, בסבירות גבוהה מאוד שהם יפתרו את הבעיה.

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 16 פברואר 2025, 10:40

Hypno כתב:איך האסטרטגיה שלך עבדה בשנים הראשונות של הדור הזה? רק הפלטפורמה משנה, ושכל האולפנים יגוועו ויינבלו.
הקונסולה של XBOX תמשיך למכור 20 מיליון יחידות גם ב 0 בלעדיים אמיתיים, ויכול להיות שבכלל עדיף להם יותר לחזק את ה MS STORE על המחשב.

האסטרטגיה שלי לא יושמה בתחילת הדור הזה. לא אצל סוני ולא אצל מיקרוסופט, אף אחת מהן לא פתחה בלעדיים איכותיים לדור הבא בלבד. לכל אחת היו הבלחות קלות פה ושם, אבל כדי להיות פלטפורמה אטרקטיבית צריך מסה קריטית שלא זאת ולא זאת הגיעו אליהן.

Hypno כתב:תענה על השאלה: במידה ונפל הפור, ומיקרוסופט החליטו שבדור הבא הם משחררים את כל המשחקים שלהם DAY1 גם על הפס6: איזה סיבה טובה יש לא לשחרר את דום DAY1 לפס5 ובשיגור של סוויץ' 2?

אם נפל הפור ומיקרוסופט החליטה שהיא מפיצת צד ג׳ שבמקרה גם מחזיקה פלטפורמה אז מן הסתם שתוציא הכל לכל מקום, סוויצ׳, פס5, הכל. אבל מדובר באסטרטגיה מטומטמת, כל מפיצת צד ג׳ מפנטזת שיהיה לה גן סגור עם עשרות מליוני לקוחות כלואים (ע״ע העובדה שבערך כל חברת צד ג׳ נסתה להוציא לאנצ׳ר) ומיקרוסופט מוותרת על הגן הסגור שלה כדי להפוך למפיצת צד ג׳. זה כמעט כמו בן מלוכה שרוצה להיות סנדלר.

אין חיה כזאת מפיצת צד ג׳ שעושה יותר מ-10 מליארד revenue בשנה (למשל אקטיוויז׳ן 6-8 מליארד בשנה, EA 4-8 מליארד בשנה, T2 3-5 מליארד בשנה), למה שמיקרוסופט תרצה לעשות טרנספורמציה מהעולם של מחזיקות הפלטפורמה שעושות 15-30 מליארד בשנה לעולם המפיצות צד ג׳ שעושות 2-8 מליארד בשנה? ההסבר היחיד הוא שמי שהחליט על האסטרטגיה הזו (ע״ע נדלה) לא מבין בחיים שלו בעולם הגיימינג והוא חושב שגם אם המשחקים שלהם יצאו לפס6 עדין אנשים יקנו אקסבוקס. זה פשוט לא יקרה, אקסבוקס בלי בלעדיים תתמסמס לפח של ההסטוריה וכל מה שישאר זאת מיקרוסופט מפיצת המשחקים.

סמל אישי של המשתמש
Golan
Veteran

הודעהעל ידי Golan » 18 פברואר 2025, 01:45

מה נסגר פיל. מה נסגר.

מקור: https://xboxera.com/2025/02/15/xboxera- ... l-spencer/
קבצים מצורפים
IMG_9452.jpeg
IMG_9452.jpeg (260.52 KiB) נצפה 428 פעמים

Laskin
Elder

הודעהעל ידי Laskin » 18 פברואר 2025, 07:54

זה כבר שנה ברור מה הכיוון, אבל הם היו צריכים להסיר את הפלסטר מהר, במקום להיות ״מסתוריים״ ולשקר שהם יחשבו על כל משחק בנפרד… עכשיו כבר שנה כל פעם עוד טיפה ועוד טיפה וכל פעם זה עושה כותרות, ויח״צ רע.

סמל אישי של המשתמש
Golan
Veteran

הודעהעל ידי Golan » 18 פברואר 2025, 08:50

Laskin כתב:זה כבר שנה ברור מה הכיוון, אבל הם היו צריכים להסיר את הפלסטר מהר, במקום להיות ״מסתוריים״ ולשקר שהם יחשבו על כל משחק בנפרד… עכשיו כבר שנה כל פעם עוד טיפה ועוד טיפה וכל פעם זה עושה כותרות, ויח״צ רע.

ושים לב לזה: הטייטל הרשמי שלו בחברה השתנה. עדכן את הפרופיל בטוויטר. לא עוד Head of Xbox. מעתה הוא Head of Microsoft Gaming.
קבצים מצורפים
IMG_9455.jpeg
IMG_9455.jpeg (127.76 KiB) נצפה 408 פעמים
IMG_9454.jpeg
IMG_9454.jpeg (44.21 KiB) נצפה 408 פעמים

סמל אישי של המשתמש
Uncle Pey'j
Veteran

הודעהעל ידי Uncle Pey'j » 18 פברואר 2025, 09:54

השינוי בטייטל של פיל לא חדש, זה מה-shake up האחרון בהנהלה.

Laskin
Elder

הודעהעל ידי Laskin » 18 פברואר 2025, 11:10

שמתי גם פה למי שעדיין לא מבין איך הגענו לכאן.

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 18 פברואר 2025, 11:12

אכן. נדלה הורג את המותג אקסבוקס לטובת microsoft gaming כבר כמעט שנה. מהלך הזוי ברמות אחרות להתחשב בזה שאקסבוקס כמותג הוא כנראה המותג הכי חזק שמיקרוסופט אי פעם יצרו. הם מעולם לא הצליחו ליצור מותג שנתפס כמגניב, יש לו מעריצים שרופים והוא שם דבר בכל בית מערבי. אולי אז׳ור או office מכניסים יותר, אבל מותג כמו אקסבוקס מעולם לא היה להם.

נדלה דורס מורשת של רבע מאה והופך אותה לאבק. ממש עצוב.

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 18 פברואר 2025, 11:38

Laskin כתב:

שמתי גם פה למי שעדיין לא מבין איך הגענו לכאן.

מצחיק שקולין אומר בדיוק מה שמרתי פה מעל לשנה ואפילו משתמש בול באותו ביטוי - הרכישה של אקטיוויז׳ן שמה את העין של סרון על אקסבוקס. ברגע שזה קרה אקסבוקס הלכה לעולמה.

סמל אישי של המשתמש
bling
Elder

הודעהעל ידי bling » 18 פברואר 2025, 14:13

למי שלא היה תמיד בעניינים, למה הרכישה של אקטי הרגה את המותג אקסבוקס?

בגלל שמפיצה בסדר הגודל הזה על שלל המפתחות שלה לא יכולה להחזיק את עצמה תחת אקס בוקס ו PC בלבד?
אז אם ככה מה היתה בעצם המטרה ברכישה אם לא לחזק את המותג אקס בוקס (כמו כל רכישה של חברת צד ג׳ על ידי מחזיקת פלטפורמה בתעשייה בעצם)

Laskin
Elder

הודעהעל ידי Laskin » 18 פברואר 2025, 16:24

bling כתב:למי שלא היה תמיד בעניינים, למה הרכישה של אקטי הרגה את המותג אקסבוקס?

בגלל שמפיצה בסדר הגודל הזה על שלל המפתחות שלה לא יכולה להחזיק את עצמה תחת אקס בוקס ו PC בלבד?
אז אם ככה מה היתה בעצם המטרה ברכישה אם לא לחזק את המותג אקס בוקס (כמו כל רכישה של חברת צד ג׳ על ידי מחזיקת פלטפורמה בתעשייה בעצם)

צפה בוידאו :)

סמל אישי של המשתמש
Death_119
Veteran

הודעהעל ידי Death_119 » 19 פברואר 2025, 00:13

DrKeo כתב:אכן. נדלה הורג את המותג אקסבוקס לטובת microsoft gaming כבר כמעט שנה. מהלך הזוי ברמות אחרות להתחשב בזה שאקסבוקס כמותג הוא כנראה המותג הכי חזק שמיקרוסופט אי פעם יצרו. הם מעולם לא הצליחו ליצור מותג שנתפס כמגניב, יש לו מעריצים שרופים והוא שם דבר בכל בית מערבי. אולי אז׳ור או office מכניסים יותר, אבל מותג כמו אקסבוקס מעולם לא היה להם.

נדלה דורס מורשת של רבע מאה והופך אותה לאבק. ממש עצוב.

הסרטון מחזק את מה שרציתי לשמוע, מיקרוסופט מקריבה את האקסבוקס עבור גיימפאס, וואלה, נשמע לי מדהים. הגיימפאס הוא מפלצת בלתי ניתנת לתחזוקה בלי סוני, ולכן - צריך את סוני. אחלה החלטה. באמת שרק הגיימפאס חשוב לי כצרכן, לא הקונסולה.

שיחקתי כשעה בAvowed, המשחק סופר כיפי ברמת הגיימפליי, הכתיבה כנראה ממש גרועה (וזה ניכר, זה פשוט מלא בלה), כי אחרת אין הסבר לביקורות הפושרות.
הוא נראה טוב יחסית בגבולות הז'אנר והדאפטציה של First person RPG היא הטובה שראיתי, לשחק עם Grimore זה פשוט מגניב רצח. מה שכן המשחק פשוט לא מקדש (לפחות בהתחלה) קלאסים, הוא אומר לך תעשה מה שאתה רוצה פחות או יותר. רוצה לזרוק קסמים ואז לצלוף עם חץ וקשת? לך על זה. אני לא חושב שזה רע, אבל זה נותן הרגשה מאוד ארקיידית לז'אנר שהוא בדרך כלל מאוד שמרן.

אני מניח שהוא גם נהיה קל מאוד בהמשך (כרגע בהתחלה הוא לא קשה אבל מספיק מאתגר כדי להיות מהנה), מה ששובר את הגיימפליי, אבל נקווה לטוב.

יש המון קטעים מהעולם של Pillar, יש Adra יש אזכורים לDyrwood ועוד, זה ברקע, אבל זה מרגיש טוב למי שחוזר לעולם.

בצד הלא טוב באמת - המשחק קרס לי 8 פעמים, 6 מתוכם בטעינת שיידרים במסך הפתיחה. משהו מאוד דפוק במשחק וזה אפילו הגיע לביקורת של DF. אני מאוד מקווה שיהיה פאטצ' בנושא בקרוב.

למה לעזאזל מפתחים מוציאים משחקים ככה, למה, באמת. גם Indiana jones הראה שלל בעיות, וזה פשוט סופר מעצבן.
תמונה

Laskin
Elder

הודעהעל ידי Laskin » 19 פברואר 2025, 07:04

גם אני נהנה מגיימפאס, כצרכן… חודש או שניים בשנה.
העניין הוא שזה לא כלכלי, אז מתישהו החגיגה הזו תגמר.
או שהם יעלו משמעותית את המחיר, או שיגבילו לפחות ל-x חודשים כדי להימנע מ״נצלנים״ כמוני, או שיהיו הרבה פחות משחקי צד ג׳ טובים שם, או שישקיעו הרבה פחות משחקי צד א׳… או הכל ביחד.

סמל אישי של המשתמש
Death_119
Veteran

הודעהעל ידי Death_119 » 19 פברואר 2025, 08:22

Laskin כתב:גם אני נהנה מגיימפאס, כצרכן… חודש או שניים בשנה.
העניין הוא שזה לא כלכלי, אז מתישהו החגיגה הזו תגמר.
או שהם יעלו משמעותית את המחיר, או שיגבילו לפחות ל-x חודשים כדי להימנע מ״נצלנים״ כמוני, או שיהיו הרבה פחות משחקי צד ג׳ טובים שם, או שישקיעו הרבה פחות משחקי צד א׳… או הכל ביחד.

יש דרך לפתור את זה, מחיר שיורד עם הזמן בשנה הראשונה, אתה משלם המון לחודשים הראשונים וזה מתנרמל לעלות ממוצעת של היום עם עלות נמוכה בחודשים האחרונים. אפשר לפתור את בעיית השחקן המזדמן. לגבי הקטלוג, זה כל הקטע - רוב הקטלוג של המשחקים הגדולים הוא בסופו של יום משחקים של מיקרוסופט וEA, הם כבר פתרו את הבעייה מבחינתם, הם קנו את כולם, השירות גם סופר צמח בזכות COD וגם סוני מממנת חלקים גדולים מהשירות. אני חושב שהוא הרבה יותר Sustainable בזכות המהלכים של השנתיים האחרונות וזאת כנראה בדיוק המטרה.
תמונה

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 19 פברואר 2025, 10:57

bling כתב:למי שלא היה תמיד בעניינים, למה הרכישה של אקטי הרגה את המותג אקסבוקס?

אקטיוויז׳ן הייתה הרכישה הכי גדולה של מיקרוסופט אי פעם, לא של אקסבוקס או בעולם הגיימינג, הכי גדולה של מיקרוסופט. בשביל פרספקטיבה, הרכישה הכי גדולה בהסטוריה של גיימינג לפני אקטיוויז׳ן הייתה 13 מליארד דולר (זינגה). הרכישה הכי גדולה בהסטוריה של מיקרוסופט הייתה לינקדאין - 26.2 מליארד דולר. כלומר הרכישה של אקטיוויז׳ן היא אחת הרכישות הכי גדולות בהסטוריה, הרכישת גיימינג הכי גדולה בהסטוריה (פי 6 מזינגה) והרכישה הכי גדולה של מיקרוסופט בהסטוריה (פי 3 מלינקדאין).

אז מן הסתם ברגע שאתה קונה מפלצת כזאת כל העיניים עליך, אקסבוקס הפכה מבליפ בראדר של מיקרוסופט (3% מההוצאה השנתית שלהם) למפלצת שכל העיניים של הבכירים עליה. נדלה מנכ״ל מיקרוסופט ידוע בזה שהוא אוהב להביא את המוצרים שלהם לכל מקום כולל התחרות. למשל נדלה הוביל את המהלך שאופיס יהיה זמין באייפון, במק ובלינקוס. נדלה הגיע ממאז׳ור, הוא הוביל את אז׳ור למה שהיא היום - המחלקה הכי רווחית של מיקרוסופט, יותר מאופיס או חלונות. אז כאדם שהגיע משירותי ענן, הוא מחפש לשים הכל בענן ולספק את כל השירותים בכל המקומות.

כשאקסבוקס היו קטנים וחסרי משמעות נדלה עזב אותם בשקט. אבל כשמוציאים 70 מליארד דולר, ספנסר ובוטי הפכו לבובות שלו. וזהו, הגורל של אקסבוקס נגזר. הם צריכים ROI על ה-70 מליארד האלה, צריך כסף ועכשיו ואת הכסף הזה עושים על ידי הוצאה של כל המשחקים בכל מקום, על ידי הפיכה למפיצה צד ג׳. זה החזון של נדלה לכל מוצר, זה החזון שלו גם לאקסבוקס. רק חבל שנדלה לא מבין כלום בעולם הגיימינג. הרי לבנות מותג כמו פלייסטיישן צריך סבלנות, אבל להוציא משחקים ל-120 מליון בעלי פלייסטיישן זה כסף מידי.

הדבר הכי דפוק הוא שאקטיוויז׳ן לא שווה כלום לאקסבוקס. אם המטרה של ספנסר הייתה לחזק את הפלטפורמה, להוציא בלעדיים טובים שיגרמו לאנשים לקנות אקסבוקס, אז 70 מליארד על אקטיוויז׳ן זאת ההוצאה הכי מטומטמת אי פעם. כנראה שמיקרוסופט הייתה משיגה יותר בלעדיים טובים על ידי לקנות 10 מפתחות עצמאיות כמו רמדי או IOI ב-2-3 מליארד דולר, הרי את רוב המפתחות העצמאיות הקטניות אפשר לקנות ב-100-300 מליון דולר. או לחילופין לקנות מפיצה קטנה יחסית סטייל קאפקום (שווה היום 14 מליארד, הייתה שווה ב-2021 כשמיקרוסופט הכריזה על הרכישה של אקטיוויז׳ן 8 מליארד) ולקבל בלעדיים ברמה של RE, סטריט פייטר, דרגון דוגמה או DMC. או לרכוש מחברות גדולות מפתחות שמכבידות עליהן כמו למשל קריסטל דינאמיקס או איידוס. אבל לפוצץ 70 מליארד על מפיצה שכל מה שיש לה זה COD וכמה משחקי בליזארד? הזיה גמורה.

הם יכלו לעשות כל כך הרבה דברים על 30 מליארד, שלא נדבר על 70 מליארד. הנחה של 150$ שהייתה מורידה את ה-XSX הדיגיטלית ל-299$ ואת ה-XSS ל-149$ הייתה עולה להם 15 מליארד (בהנחה שהם היו מוכרים 100 מליון קונסולות). מפיצה קטנה יותר עם משחקים איכותיים יותר משל אקטיוויז׳ן כמו קאפקום או T2 (וזה כולל פאקינג GTA!) הייתה עולה להם 8-15 מליארד, תלוי במפיצה. 10 מפתחות אינדי היו עולות להם 2-3 מליארד. לעשות קונסולה חזקה משמעותית שהיתה הייתה משפילה את הפס5 היה עולה להם בערך 10 מליארד. אוסף של 10 מפתחות אינדי איכותיות כמו playdead, רמדי וכו׳ היו עולות להם 2-3 מליארד.

מיקרוסופט יכלו להוציא חצי מהרכישה של אקטיוויז׳ן ולהיות עם עוד 10 צוותים ברמה מאוד גבוהה, קאפקום או T2, למכור את ה-XSX ב-299$ וה-XSS ב-149$ ולהיות עם XSX שמשמידה את הפס5 ו-XSS ברת השוואה לפס5. אז הרכישה של אקטיוויז׳ן לא רק הרסה את אקסבוקס, היא עלתה יותר מפי 2 מהוצאה שהייתה הופכת אותם למובילת הדור הזה.

אני רוצה לראות מישהו שלא מסכים שאם ה-XSS הייתה בכוח של הפס5 ונמכרת ב-149$, ה-XSX הייתה חזקה משמעותית מהפס5 ונמכרת ב-299$ וכל המשחקים של קאפקום היו בלעדיים לאקסבוקס יחד עם 10 מפתחות אינדי סופר איכותיות כמו רמדי, אז האקסבוקס לא הייתה מצליחה משמעותית בדור הזה, עד רמת של אפילו לנצח את הפס5. וכל זה היה עולה להם חצי מההוצאה על אקטיוויז׳ן.

סמל אישי של המשתמש
glass man
Sage

הודעהעל ידי glass man » 19 פברואר 2025, 12:28

אני לא מסכים עם זה שקפקום או רמדי בלעדיות היו מביאות ניצחון לבוקס על הפס5 נדב. :-) ההיסטוריה מראה שזה לא עוזר.
לדרימקאסט היתה בלעדיות זמנית על רזי קוד ורוניקה לשנה שלמה עד שיצא הפס2 זה לא עזר לו להתחיל את הדור בטוב ולהתחיל ביתרון על הפס2 והאחרות.
לגיימקיוב היה בלעדיות דורית על רזי 1 ריימיק על רזי זירו, ובלעדיות זמנית על רזי 4 ועל מלא משחקים של קפקום זה לא עזר לגיימקיוב לנצח עדיין סיים במקום האחרון של הדור.

לדרימקאסט היתה בלעדיות של 4 שנים! על SF3 עד שהפס2 והבוקס קיבלו גרסאות משלהן זה עזר במשהו לדרימקאסט? ואני אומר את הדברים האלה בתור גיימר שאם קפקום ורמדי היו בלעדיות לבוקס הייתי קונה בוקס ביום הראשון שזה קורה+מנוי אונליין לכל הדור+ מנוי גיימאפס לכל הדור, ואולי גם אתה לפי איך שאתה אוהב את רזי ודברים אחרים שלהם, אבל כמה כמונו כבר היו עושים את זה?

אני מסכים איתך ועם קולין שהרכישה של אקטי מן הסתם גרמה למייקרוסופט להתערב במה שהולך באקסבוקס ולהגביל אותם שקודם היה להם חופש מוחלט כמעט לקנות מה שירצו ולהפסיד כמה שירצו ואף אחד לא היה מתרגש מהסכומים האלה, אבל הבעיה נשארת שבלי אקטי ובטסדה מייקרוסופט לא היו מביאים משחקים שהם סיסטם סלר.

קולין בעצמו מדבר על הפיל בחדר,אין כמעט חברה שמייקרוסופט לא ניסתה לקנות אז אנחנו לא יודעים כבר אם הם ניסו לקנות את Take 2 ויכול להיות שהם ניסו וזה לא הלך אנחנו יודעים איך קפקום היתה מגיבה לניסיון רכישה של מייקרוסופט הם כבר אמרו שיסרבו:
"We will reject the offer", Capcom doesn't want to be bought by Microsoft or another company
https://www.levelup.com/en/news/756928/ ... r-company/

רמדי? ראינו כבר שהיא לא עוזרת למייקרוסופט מאז ה360. משחקים שבקושי עושים 3M, שכל משחק של סוני עושה בסביבות ה17M או 20M עותקים :-)
מייקרוסופט קנו את החברה שהכי יכולה לעזור להם לנצח (בטסדה) הבעיה היא שהם לא משאירים אותם כבלעדיים בגלל מה שקרה עם הגיימפאס ונדלה. ושבטסדה עוד לא שחררו אף אחד מהתותחים הכבדים שלהם כמו TES6 או פולאאוט 5 :-)

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 19 פברואר 2025, 12:38

glass man כתב:אני לא מסכים עם זה שקפקום או רמדי בלעדיות היו מביאות ניצחון לבוקס על הפס5 נדב. :-) ההיסטוריה מראה שזה לא עוזר.

לדייק, אני מדבר על אם מיקרוסופט היו מוציאים בתחילת הדור חצי מעלות הרכישה של אקטיוויז׳ן - 35 מליארד כדי להשיג:
- XSX חזקה משמעותית מהפס5 ב-299$.
- XSS בכוח דומה לפס5 ב-149$.
- רכישה של קאפקום (כלומר RE, סטריט פייטר, DMC, דרגון דוגמה, מונסטר האנטר וכו׳ בלעדיים).
- רכישה של 10 חברות כמו רמדי, IOI, איידוס, קריסטל דינאמיקס וכו׳.

וכמובן שהכל בלעדי לאקסבוקס, הכל. אם זה המשחקים של בת׳זדה או מיינקראפט, פשוט הכל.

חזור אל “פורום משחקים”

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: Bing [Bot] ו־ 33 אורחים