DrKeo כתב:glass man כתב:אני לא מסכים עם זה שקפקום או רמדי בלעדיות היו מביאות ניצחון לבוקס על הפס5 נדב.ההיסטוריה מראה שזה לא עוזר.
לדייק, אני מדבר על אם מיקרוסופט היו מוציאים בתחילת הדור חצי מעלות הרכישה של אקטיוויז׳ן - 35 מליארד כדי להשיג:
- XSX חזקה משמעותית מהפס5 ב-299$.
- XSS בכוח דומה לפס5 ב-149$.
- רכישה של קאפקום (כלומר RE, סטריט פייטר, DMC, דרגון דוגמה, מונסטר האנטר וכו׳ בלעדיים).
- רכישה של 10 חברות כמו רמדי, IOI, איידוס, קריסטל דינאמיקס וכו׳.
וכמובן שהכל בלעדי לאקסבוקס, הכל. אם זה המשחקים של בת׳זדה או מיינקראפט, פשוט הכל.
Death_119 כתב:הקונסולות חיות על זמן שאול, אני לא יודע מה יקרה בדור הבא, יכל להיות שבאמצע הדור הפלייסטישן כבר לא תהיה רלוונטית והכל יעבור לענן, יש סיבה שסוני מוציאה בעצמה את התוכן שלה לפיסי, מוציאה שירות מנויים מקביל לGamepass, בלעדיות לקונסולות זה פאסה. החברות יצטרכו להפוך להיות קודם כל חברות תוכן ולא ספקיות חומרה.
Laskin כתב:הבעייה בלחזור לבלעדיות היא שהם מזגזגים ויוצאים לא אמינים ולכן לא יאמינו להם… הם יאלצו למשוך עוד דור שלם כמפיצה סופר איכותית ולהוכיח את עצמם ככאלה כמובן, ורק אז לצאת בהכרזה הזו, ותחת הנהגה חדשה, שכאילו לוקחת את זה כצעד משנה כיוון. עכשיו זה מעט מדי, מוקדם מדי, ועוד שנייה בכלל יוצאים גירד והיילו שלחלוטין יסגרו את זה מבחינת המעריצים.
Laskin כתב:הבעייה בלחזור לבלעדיות היא שהם מזגזגים ויוצאים לא אמינים ולכן לא יאמינו להם… הם יאלצו למשוך עוד דור שלם כמפיצה סופר איכותית ולהוכיח את עצמם ככאלה כמובן, ורק אז לצאת בהכרזה הזו, ותחת הנהגה חדשה, שכאילו לוקחת את זה כצעד משנה כיוון. עכשיו זה מעט מדי, מוקדם מדי, ועוד שנייה בכלל יוצאים גירד והיילו שלחלוטין יסגרו את זה מבחינת המעריצים.
swiss-the-engine כתב:Laskin כתב:הבעייה בלחזור לבלעדיות היא שהם מזגזגים ויוצאים לא אמינים ולכן לא יאמינו להם… הם יאלצו למשוך עוד דור שלם כמפיצה סופר איכותית ולהוכיח את עצמם ככאלה כמובן, ורק אז לצאת בהכרזה הזו, ותחת הנהגה חדשה, שכאילו לוקחת את זה כצעד משנה כיוון. עכשיו זה מעט מדי, מוקדם מדי, ועוד שנייה בכלל יוצאים גירד והיילו שלחלוטין יסגרו את זה מבחינת המעריצים.
בסוף החלק הכי חשוב פה הוא אשכרה להוציא משחק 9.4-5 שנשאר בלעדית.
Stick כתב:swiss-the-engine כתב:Laskin כתב:הבעייה בלחזור לבלעדיות היא שהם מזגזגים ויוצאים לא אמינים ולכן לא יאמינו להם… הם יאלצו למשוך עוד דור שלם כמפיצה סופר איכותית ולהוכיח את עצמם ככאלה כמובן, ורק אז לצאת בהכרזה הזו, ותחת הנהגה חדשה, שכאילו לוקחת את זה כצעד משנה כיוון. עכשיו זה מעט מדי, מוקדם מדי, ועוד שנייה בכלל יוצאים גירד והיילו שלחלוטין יסגרו את זה מבחינת המעריצים.
בסוף החלק הכי חשוב פה הוא אשכרה להוציא משחק 9.4-5 שנשאר בלעדית.
זה באמת הכי חשוב אבל אתה לא יכול לכוון לשם באמת כפתרון. יש היום בדיוק 3 מפתחות שעושות באופן קבוע משחקי AAA לא נישתיים של מעל 9 ושאתה תתאכזב מכל דבר פחות מהן - ND, SSM ורוקסטאר. אולי גם FS אם נגיד שאחרי אלדן רינג הם כבר לא נישתיים. שתיים מהמפתחות האלו שייכות לסוני, וזו לדעתי הסיבה שכל עוד סוני נשארים בלעדיים אין למייקרוסופט באמת סיכוי לנצח.
מיקרוסופט עוד קנו את בתסדה שהייתה גם כן אחת כזאת על הנייר, אבל המשחק האחרון שלהם שלא התקבל באכזבה כזו או אחרת במינימום יצא ב2011.
דווקא המחשבה של ללכת לרוחב עם מאסה של משחקים מצוינים של 8.5-9, שיכסו את רוב הנישות, היא פתרון הרבה יותר ריאלי. אבל ברור שהכל נמצא בבלעדיות, לא חושב שמישהו פה באמת חושב אחרת. למעט מי שמתווכח רק למען הויכוח, כמובן.
קיאו אוהב להשוות את מייקרוסופט לרכישה המזערית יחסית של אינסומניאק ולדעתי זה מאוד נכון. תקנה 10 אינסומניאק כמשל, שכל אחת תבחר לעצמה איזו תת נישה, ואתה מסודר. פעם בדור אחת מהן תוציא בטעות מאסטרפיס של 9.5 שלא מעיד על הכלל ואתה בכלל מסודר. אבל רק כמשל, לא אינסומניאק האמיתיים עצמם כמובן, שמסרבים לתת למשחקים שלהם את השנה הנוספת, או חלילה! לעבוד אחרי 17:00 כדי לעלות ליגה, ודובקים בזה כאילו החיים שלהם תלויים בכך..
glass man כתב:נדב, אתה צודק הכפייה הזו שאני רוצה לעשות על הצוותים באמת יכולה להקריס פרויקטים, אבל שנינו לוקחים סיכונים רצינים, בכלל אחת מהאסטרטיגות שלנו.
אתה נגיד בעד להפסיק את הGamepass day one לתמיד, ואני מבין למה אתה תבחר בצעד כזה, אבל אתה גם מסתכן פה שקהל הבוקס לא יקח יותר ברצינות את מייקרוסופט אם תגרום לה לחזור מההבטחה שלה לגבי הגיימפאס, אם הלקוחות יראו שאתה חוזר בך ופתאום הגיימפאס משני והם צריכים לקנות את הצד א'
יכול להיות שהם יחליטו לעבור סופית לסוני מתוך זעם על ההחלטה, ואולי יחשבו שתחזור בך מהבלעדיות שוב, כי אם ביטלת הבטחה של הגיימפאס, אולי תבטל שוב הבטחה?
ברור שכמו שאמרת גם אצלי הסיכונים יכולים לעשות אפקט דומינו מטורף, אבל אני חושב שהוא קיים כל פעם שחברה מסוימת מתחילה לעבוד על IP חדש.
הרבה אנשים וותיקים בגרילה עזבו אותה אחרי שהם הוציאו את הוריזון, ואני בטוח שUncharted עורר התנגדות מסוימת בנוטי דוג.
אני חושב לפחות, שבתוכנית שלי, מזערתי את הסיכוי שמפתחות יתנגדו לפרויקטים שאתן להם.
הקואליציה- הם חבר'ה שאוהבים לדחוף טכנולוגיה, תן להם לדחוף גרפיקה בסטינג של Freedom fighters והם יקבלו זקפה. פריידום פייטרס, זה משחק שמתאים בול לאקסבוקס, קונסולה אמריקאית עם IP שמעורר רגשות אמריקאים מאוד פטריוטים, אם יהיה לו סיפור רציני ונוגע ללב עם סט פייס טכניים מטורפים אני בטוח שהקואליציה ישמחו לעבוד על דבר כזה.
ארקיין- הם צרפתיים שעושים משחקי אימרסיב סים, והמעצבים של דאוס אקס באיידוס מונטריאול, הם קנדים (שבטח יודעים צרפתית) שעושים אימרסיב סים
אני בטוח שארקיין מעריצים את הIP של דאוס אקס עוד מהימים של ספקטור ואני שם כסף שזה יהיה כבוד ענקי עבורם לעבוד על הIP הזה.במיוחד אם הם יעשו משחק אחרון בטרילוגיה של ג'נסן ואחרי זה תתן לארקיין לעשות רייבוט משלהם עם טייק משלהם.
פלייגראונד- בהחלט יש מצב שהם יתמרמרו אם הם יהפכו לצוות שנותן תמיכה טכנית לבטסדה,אבל אני יוצא מתוך הנחה שהם מראש אנשים שאוהבים לדחוף טכנולגיה בגלל זה הם עובדים בפלייגראונד, והיצריתים מבינהם? יכולים לממש את היצירתיות שלהם בתוך משחק של בטסדה.
בכל מקרה, אקסבוקס בדרך לתהום, אם הם לא יעשו משהו דומה לאחת משתי האסטרטגיות שהעלנו פה, הם יהפכו לחברת צד ג' שרק בטסדה ואקטי משאירות אותם רלוונטים הצוותים האחרים (הקואלציה, נינג'ה, הצוות החדש של פלייגראונד, אובסידיאן) יקרסו וייסגרו בהדרגה אם לא ימצאו איזו הצלחה אמיתית שיכולה להמשיך לקיים אותם.בקצב הזה רוב הצוותים של מייקרוסופט שהם לא בטסדה ואקטי והצוות של פורזה, ילכו בדרך של טנגו.
כלומר, אני כן מאמין שפייבל יוכל להיות IP מאוד רווחי שיביא הצלחה לצוות החדש של פלייגראונד אבל יתר הצוותים, הקואלציה, נינג'ה, אובסידיאן? ארקיין? לדעתי לא ירחק היום שנשמע שהם סיימו כמו טנגו.
Stick כתב:קיאו אוהב להשוות את מייקרוסופט לרכישה המזערית יחסית של אינסומניאק ולדעתי זה מאוד נכון. תקנה 10 אינסומניאק כמשל, שכל אחת תבחר לעצמה איזו תת נישה, ואתה מסודר. פעם בדור אחת מהן תוציא בטעות מאסטרפיס של 9.5 שלא מעיד על הכלל ואתה בכלל מסודר. אבל רק כמשל, לא אינסומניאק האמיתיים עצמם כמובן, שמסרבים לתת למשחקים שלהם את השנה הנוספת, או חלילה! לעבוד אחרי 17:00 כדי לעלות ליגה, ודובקים בזה כאילו החיים שלהם תלויים בכך..
Death_119 כתב:ND לא מוציאה יותר משחקים, בדור הPS3 היא הוציאה ארבעה משחקים, בדור הקודם היא הוציאה משחק, בדור הנוכחי גם משחק (לא סופר את הרימסטרים והרימייקים בשקל).
Santa monica גם לא מוציאה משחקים, בדור הקודם שני משחקי GOW, אחד מעולה, אחד מעעע... שהיה באמת משעמם, ובדור הזה? כלום.
לסוני אין כמעט בלעדיים, כי המפתחות שלה לא מוציאות כלום, ברבעון ממוצע של מיקרוסופט יש לך 5-6 משחקים שהסטודיואים שלה מוציאים, רובם על ה-8 הנמוך, אבל יש משחקים.
אין לי מושג למה קונים את הפלייסטישן 5, היא קונסולה מתה, באמת. זה ניכר בשירות הPSN+ Essential, אין שם כלום. רק להשוות את מה שמקבלים בGamepass בכל חודש מהסטודיואים של מיקרוסופט ולשיממון של סוני.
רק כדי להבין, ברבעון האחרון הספקתי לשחק על הפיסי מבית מיקרוסופט ב-COD Black ops 6, Starcraft collection, Indiana johns, Avowed, Ninja Gaiden 2 Black.
בפלייסטישן - Astro bot.
זה היחס בין השתיים. אז אחת מביאה בחצי שנה משחק של 90+ ובשאר הזמן פשוט כלום. והאחרת מביאה כל חודש 2-3 משחקים של 8+. וואלה אין לי מושג איך משהוא קונה פלייסטישן.
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו־ 23 אורחים