נושא ה-Xbox הרשמי

מחשב, קונסולות וכל מה שאפשר לשחק בו

המנהלים: bozeman, erezronen

Laskin
Elder

Re: נושא ה-Xbox הרשמי

הודעהעל ידי Laskin » 27 אפריל 2025, 10:02

לא רק שחירבנו לE33 את ההשקה עם הOBLIVION הזה (למרות ההצלחה שלו - יכול היה אולי להצליח עוד יותר ולקבל את כל הפוקוס של האינטרנט), גם לא מובן לי איך שיחררו משחק עם כל כך הרבה בעיות ביצועים, עם דגש על STUTTERING וCPU ISSUES שבבירור יתקנו עם הזמן... כל כך היה צריך לדחות את זה לקיץ. גם יש להם אירוע בקיץ, הם היו יכולים לעשות שם SHADOW DROP. הזוי. מה היה בוער כל כך?

סמל אישי של המשתמש
swym
Veteran

הודעהעל ידי swym » 27 אפריל 2025, 12:39

DrKeo כתב:סליחה, אבל שיגור של מפלצת כמו רימייק של ES4 שעות לפני שהמשחק שלך יוצא הוא פאקינג קטסטרופה. למה אתה חושב שמפתחות מתרחקות מתאריך השיגור של GTA6 כמו מאש? זה כל כך no brainer שאני לא בטוח איך להסביר לך שהעובדה שמיקרוסופט נתונת לשחקנים שלה RPG סופר אטרקטיבי אחר פוגע בשיגור של E33.

להתרחק מ-GTA6 זה הoutlier בתעשיה היום. הסיטואציה בפועל היא שהשוק הזה כל כך גדול וכל כך לא צפוי, שאף אחד כבר לא מתרחק מהשקות של משחקים אחרים כי יש יותר מידי דברים לא צפויים להתחשב בהם (ולפעמים תחרות מייצרת באזז חיובי, סטייל BG3 מול סטארפילד שיצאו באותו יום בקונסולות מתחרות).

כמה ימים לפני ES4 וE33 יצאו גם העונה החדשה של Last Epoch והעדכון "הסופי" של Baldurs Gate 3 שפונים לקהל דומה. לצד כל אלו יצא גם העדכון של GTA V והגיע חינם לGame Pass (לקהל רחב יותר, אבל עדיין עם חפיפה בתשומת הלב). בשבוע הבא יכולים לצאת עוד שניים שלושה משחקים בהפתעה, ובעוד שבועיים יכול להיות שטראמפ יטיל מכסים חדשים על מוצרים דיגיטליים - ולכן כסף היום בבנק עולה על שיקולי התזמון של השוק בטווח הקצר.

זה נכון ליוצרים של E33 (שאגב, ההצלחה המסחרית של המשחק היא בסדרי גודל מעבר למה שהם תיארו לעצמם) שלא ירצו לדחות ברגע האחרון הוצאה של משחק מולטיפלטפורם רק כי מיקרוסופט מוציאה רימייק למשחק אחר באותו שבוע, וזה נכון למיקרוסופט שהחתימה את E33 הרבה לפני שהיא דמיינה כמה מוצלח יהיה המשחק - ומבחינתה הבינג' של שני המשחקים (לצד עוד כמה הצלחות בחודש האחרון כמו Blue Price) הופך את ה-Game Pass למנוי חובה גם לאנשים שלא שקלו להתחבר לשירות עד היום. את הכסף היא כבר תעשה מאנשים שיגלו שהם צריכים עוד כמה חודשי גיימפאס בשביל לסיים את המשחקים האלו עם שמירות שמסונדלות לחשבון שלהם, ומאנשים ששכחו לבטל את המנוי.

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 27 אפריל 2025, 12:57

swym כתב:
DrKeo כתב:סליחה, אבל שיגור של מפלצת כמו רימייק של ES4 שעות לפני שהמשחק שלך יוצא הוא פאקינג קטסטרופה. למה אתה חושב שמפתחות מתרחקות מתאריך השיגור של GTA6 כמו מאש? זה כל כך no brainer שאני לא בטוח איך להסביר לך שהעובדה שמיקרוסופט נתונת לשחקנים שלה RPG סופר אטרקטיבי אחר פוגע בשיגור של E33.

להתרחק מ-GTA6 זה הoutlier בתעשיה היום. הסיטואציה בפועל היא שהשוק הזה כל כך גדול וכל כך לא צפוי, שאף אחד כבר לא מתרחק מהשקות של משחקים אחרים כי יש יותר מידי דברים לא צפויים להתחשב בהם (ולפעמים תחרות מייצרת באזז חיובי, סטייל BG3 מול סטארפילד שיצאו באותו יום בקונסולות מתחרות).

כמה ימים לפני ES4 וE33 יצאו גם העונה החדשה של Last Epoch והעדכון "הסופי" של Baldurs Gate 3 שפונים לקהל דומה. לצד כל אלו יצא גם העדכון של GTA V והגיע חינם לGame Pass (לקהל רחב יותר, אבל עדיין עם חפיפה בתשומת הלב). בשבוע הבא יכולים לצאת עוד שניים שלושה משחקים בהפתעה, ובעוד שבועיים יכול להיות שטראמפ יטיל מכסים חדשים על מוצרים דיגיטליים - ולכן כסף היום בבנק עולה על שיקולי התזמון של השוק בטווח הקצר.

זה נכון ליוצרים של E33 (שאגב, ההצלחה המסחרית של המשחק היא בסדרי גודל מעבר למה שהם תיארו לעצמם) שלא ירצו לדחות ברגע האחרון הוצאה של משחק מולטיפלטפורם רק כי מיקרוסופט מוציאה רימייק למשחק אחר באותו שבוע, וזה נכון למיקרוסופט שהחתימה את E33 הרבה לפני שהיא דמיינה כמה מוצלח יהיה המשחק - ומבחינתה הבינג' של שני המשחקים (לצד עוד כמה הצלחות בחודש האחרון כמו Blue Price) הופך את ה-Game Pass למנוי חובה גם לאנשים שלא שקלו להתחבר לשירות עד היום. את הכסף היא כבר תעשה מאנשים שיגלו שהם צריכים עוד כמה חודשי גיימפאס בשביל לסיים את המשחקים האלו עם שמירות שמסונדלות לחשבון שלהם, ומאנשים ששכחו לבטל את המנוי.

ההבדל בין רוב הדוגמאות הללו ל-ES4 הוא ש-E33 משחק בשיתוף עם מיקרוסופט. מיקרוסופט יורה בתוך הנגמש. מה יוצא לה מלשגר שני RPG ענקיים בהפרש של 48 שעות? אף מפיצה לא עושה את זה. סליחה, בעצם EA עשתה את זה פעם אחת וכך הרגה את Titanfall 2. אני יכול להבין את המצב אם היה מדובר בחלטה של שתי מפיצות שונות לגמרי, אבל לעשות את זה ביודעין?

ולהתחשב בכמה המשחק בעייתי טכנית, רק טוב היה יוצא מלתת לו עוד טיפה זמן בתנור.

אני חושב שהשאלה הגדולה היא האם הצוות של E33 ידע ש-ES4 הולך לצאת 48 שעות לפניהם. אם ההכרזה נחתה עליהם כמו רעם ביום בהיר זה כל כך לא לעניין.
We're just normal men. We're just innocent men

Hypno
Warrior

הודעהעל ידי Hypno » 27 אפריל 2025, 23:03

DrKeo כתב:
הוא לא לומד...

כמו שאתה מבכה שאובליביון לא בלעדי אחרי שראינו מה IJ בלעדי ו Avowed בלעדי תרמו. אתה אפילו לא יודע מה הגישה של מיקרוסופט למשחקי צד א' בדור הבא כדי להתעצבן ממה שהם עושים.

Laskin כתב:לא רק שחירבנו לE33 את ההשקה עם הOBLIVION הזה (למרות ההצלחה שלו - יכול היה אולי להצליח עוד יותר ולקבל את כל הפוקוס של האינטרנט), גם לא מובן לי איך שיחררו משחק עם כל כך הרבה בעיות ביצועים, עם דגש על STUTTERING וCPU ISSUES שבבירור יתקנו עם הזמן... כל כך היה צריך לדחות את זה לקיץ. גם יש להם אירוע בקיץ, הם היו יכולים לעשות שם SHADOW DROP. הזוי. מה היה בוער כל כך?

מישהו פה אופטומי.

UE5 הוא המכה הכי גדולה לפיסי גיימינג כרגע. סוויני צריך להפסיק לזרוק כסף על משחקים חינמיים ב EGS, ובמקום שיתקן את מנוע המשחק שלו.

swym כתב:זה נכון ליוצרים של E33 (שאגב, ההצלחה המסחרית של המשחק היא בסדרי גודל מעבר למה שהם תיארו לעצמם) שלא ירצו לדחות ברגע האחרון הוצאה של משחק מולטיפלטפורם רק כי מיקרוסופט מוציאה רימייק למשחק אחר באותו שבוע, וזה נכון למיקרוסופט שהחתימה את E33 הרבה לפני שהיא דמיינה כמה מוצלח יהיה המשחק - ומבחינתה הבינג' של שני המשחקים (לצד עוד כמה הצלחות בחודש האחרון כמו Blue Price) הופך את ה-Game Pass למנוי חובה גם לאנשים שלא שקלו להתחבר לשירות עד היום. את הכסף היא כבר תעשה מאנשים שיגלו שהם צריכים עוד כמה חודשי גיימפאס בשביל לסיים את המשחקים האלו עם שמירות שמסונדלות לחשבון שלהם, ומאנשים ששכחו לבטל את המנוי.

קלוש. E33 ואובליביון הם מספיק draw בפני עצמם כדי למשוך מינויים. לא צריך שהם ידרכו אחד על הרגליים של השני. בנוסף, דום מגיע בחודש הבא. מי שעושה מנוי בכל מקרה יעשה מנוי לחודש אחד לפחות כדי לתפוס את E33 ואת דום. אין יתרון גדול להוציא את אובליביון עכשיו מאשר מאוחר יותר השנה.

אם כבר, הם היו צריכים לחכות ל E33 ולראות את הנתונים, לחכות לדום ולראות את הנתונים. ואז נגיד 'המינוי של הכי הרבה אנשים נגמר עוד X חודשים' ואז לשחרר את אובליביון בתפר הזה כדי לתת סיבה לשמור על רצף המינויים.

אם כבר, אובליביון הוא כנראה המשחק הכי חסין להשפעה של GTA. אובליביון כנראה ימכור הכי טוב על המחשב. GTA לא יגיע למחשב השנה. ההצלחה של המשחק על המחשב מובטחת.

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 28 אפריל 2025, 10:52

Hypno כתב:כמו שאתה מבכה שאובליביון לא בלעדי אחרי שראינו מה IJ בלעדי ו Avowed בלעדי תרמו. אתה אפילו לא יודע מה הגישה של מיקרוסופט למשחקי צד א' בדור הבא כדי להתעצבן ממה שהם עושים.

אתה מודע לזה שלכל קונסולה שאי פעם נכשלה היו לה בלעדיים, כן? אתה צריך בלעדיים טובים ובנוסף יש עוד גורמים חשובים שצריכים להתרחש, פרטתי לך אותם בעבר פעמים רבות אז אתה אמור כבר לדעת מה הם. ו-IJ אגב לא בלעדי, מיקרוסופט רוצה שכולם ידעו שהוא לא בלעדי ולכן הם צועקים את זה מראש ההר חודשים לפני שיצאה גרסת ה-XSX.

החוסר יכולת שלך להבין שכמות היחידות שמשחקי צד א׳ מוכרים זה הדבר הבערך הכי פחות מעניין למחזיקת פלטפורמה היא מדהימה. אם רק תקלוט את זה, אולי נצטרך לסבול 7% פחות מהבכיינות שלך. כל פעם שוב פעם ושוב פעם כמו תוכי ״אבל משחק X ימכור יותר יחידות אם הוא יצא לפס5״. דייי, באמת? הוא ימכור יותר יחידות? איזו גאונות, איך חשבת על זה, פשוט מדהים. אם משחק יוצא ליותר פלטפורמות שיש בהן יותר שחקנים יש לו פוטנציאל למכור יותר? אני המום, איזה insight, אני צריך כמה דקות לאסוף את עצמי ולהרגע מהתובנה המדהימה הזאת שאתה פולט פה ברמה היומית לאורך שנים.

שמעת שלפי אנליסטים IJ מכר על הפס5 100K עותקים ב-8 ימים. איזו הצלחה מסחררת נכון? מיקרוסופט עכשיו שוחה בכסף, ספנסר עושה אמבטיה של מטבעות של 10 שקלים. איזה כיף שאין לאקסבוקס בלעדיים כי עכשיו הם עשו בערך 3.5 מליון דולר על גרסת הפס5. טרוף, זה כמעט תקציב הקייטרינג של Machine games. אין ספק, הצלחה מסחררת להוציא משחקי צד ג׳ לפס5. שמעתי שה-XSX מכרה החודש 35 יחידות, אבל איזה כיף שעשינו 3.5 מליון דולר מ-IJ נכון? נכון???? מי צריך לעשות 35 מליארד דולר כשאפשר לעשות 3.5 מליון דולר. ממילא כסף זה איכסה.

אתה יודע מה יהיה הכי מגניב? כשיצא גירס 6 או פורצה הורייזן 6 לפס5 ואז כל השחקנים שיש להם גם XSX וגם פס5 יוכלו לקנות את העותק שלהם לפס5 במקום ל-XSX. איזה מגניב זה יהיה? למה שמיקרוסופט תקבל 100% מההכנסה, כשהם יכולים להתחלק עם סוני? כלומר, sharing is caring, נכון?

סמל אישי של המשתמש
glass man
Sage

הודעהעל ידי glass man » 28 אפריל 2025, 13:39

קאז הם לא דורכים אחד על הרגליים של השני אחי הם לא. ב2006 FF12, אובליביון וDQ8 (באירופה) יצאו באותה שנה. (ביפן אובליביון ופפ12 צאו באותו החודש) . ואף אחד מהמשחקים לא נפגע, אני שיחקתי בכולם, אובליביון מכר הכי טוב מהשלושה אבל בגלל שהוא הכי מייינסטרים מהשלושה.
לא חשבתי לרגע לוותר על אחד בשביל האחר.

אנשים פה לדעתי שוכחים שTES מגיע לאנשים שבחיים לא יגעו בשום JRPG עם מקל לא משנה כמה הוא מהולל בביקורת.
דמיינו אנשים שהם בקבוצות D&D ואוהבים ליצור את הדמות שלהם בD&D בTES אני מכיר אשכרה ישראלים כאלה, והאנשים האלה לא ישחקו בחיים בשום JRPG כי כמו שאמר טוד האוורד (וכמו שאינטר נראה לי גם מאמין) הם לא רואים בJRPG משחק RPG אמיתי. איך שאמר טווד האוורד לדעתו אלה משחקי הרפתקה.
לנו שאנחנו הארדקורס אצל חלקנו יש באמת חפיפה בין הז'אנרים, אבל אצלנו יש גם חפיפה בין האנשים שמשחקים הוריזון ופרסונה והאלף לייף, אצל רוב הקהל TES הרבה יותר מושך והם לא היו נוגעים בJRPG עם מקל.
נערך לאחרונה על ידי glass man ב 28 אפריל 2025, 13:55, נערך פעם 1 בסך הכל.

Laskin
Elder

הודעהעל ידי Laskin » 28 אפריל 2025, 13:52

FF12 יצא רק על הפס2 בהתחלה, אובליביון לא יצא לאותו מכשיר זה ממש ממש לא אותו דבר

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 28 אפריל 2025, 13:53

אנצ׳רטד חדש ו-GT חדש דורכים אחד לשני על הרגליים. אני אשמח לשחק בשניהם. במקרה הספציפי שלי אנצ׳רטד ידרוך על הרגליים של GT. במקרה של פנאט מירוץ, GT ידרוך על הרגלים של אנצ׳רטד.

זה לא משנה כמה המשחקים רחוקים קונספטואלית (ויש לי חדשות בשבילך, שני משחקי RPG קרובים אחד לשני משמעותית מ-GT ואנצ׳רטד), מפיצה לא מוציאה שני משחקים גדולים בהפרש של יומיים. בטח שהלו״ז של מיקרוסופט אחרי מאי הוא מדבר שממה.

האנטרס של MS הוא שגם אובליביון וגם E33 יצליחו בגדול, אם הוצאה שלהם באותו תאריך פוגעת אפילו בצורה הקלה ביותר, למה לעשות את זה? הרי לא להוציא אותם באותו תאריך בטוח לא תפגע, אז למה סתם?

סמל אישי של המשתמש
glass man
Sage

הודעהעל ידי glass man » 28 אפריל 2025, 14:06

לאסקין לי היה PS2 וPC ואני מאמין שגם לך וממה שאני זוכר לכל גיימר נורמלי היה בתקופה גם PC וגם קונסולה כי דווקא בגלל שהמשחקים היו כל כך שונים על כל פלטפורמה כולנו החזקנו בכמה פלטפורמות, אני לא יכולתי לשחק טקן וסטרייט פייטר על הPC ולא יכולתי לשחק PROJECT IGI או FAR CRY 1 על הקונסולות.

נדב אנחנו הארדקורס, ברור שבשבילנו יש חפיפה בין כולם. ב2017. פרסונה 5 והוריזון 1 יצאו בהפרש של חודש אחד מהשני., לי כהארדקור שרצה לשחק בשניהם זו היתה דילמה מטורפת מה לשחק קודם והיה ברור שאחד יידחק לפינה וישכח והיה קשה במה לבחור., אבל בשביל הרוב? פרסונה 5 נראה כמו משחק הזוי של אסייתים. בעוד הוריזון זה המשחק המגניב והתותח והמיינסטרימי.

אתם משליכים את המציאות שלנו על הקהל הרחב פה לפחות לדעתי.
כן,לנו אנצ'רטד ידרוך על הרגליים של GT חדש כי אנחנו רוצים לשחק בשניהם, אבל בשביל הרוב בחור שקונה פלייסטישן בעיקר בשביל מרוצים מה מעניין אותו שאיזה שוטר מגוף שלישי יוצא באותו החודש? זה רק בסיגמנט שלנו הארדקורס.

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 28 אפריל 2025, 14:08

זה לא משנה שאנחנו הארד קורס. יש מליוני הארד קורס ואלה משחקי הארד קור. אפילו אם יש השפעה של 5% במכירות, למה לחבל בעצמך? מה המטרה של זה? מדובר באפשרות א׳ שיוצרת פגיעה באחוז מסויים, ואפשרות ב׳ שלא יוצר פגיעה בכלל. איזה אדם שפוי יקח את אופציה ב׳?

סמל אישי של המשתמש
glass man
Sage

הודעהעל ידי glass man » 28 אפריל 2025, 14:20

כי נדב, מה ישחק בגיימפאס החודש אותו אדם שלא יגע בשום JRPG עם מקל? זה שאוהב רק WRPGS
או לחילופין, אם רק TES4 היה יוצא החודש, במה היה משחק אותו אדם שמשחק רק JRPG ?

למה לא "לפנק" את שני הסוגים ולתת הרגשה שהגיימפאס דואג לכולם? סוני הצליחה בדיוק בגלל זה. סוני דואגת לכולם, זה לא משנה מה אתה אוהב יש לסוני הכל מהכל.
אתה אוהב WRPG היה להם את BG3 אתה אוהב משחקי סולס ? היה להם את המשחק עם הקוף. אתה אוהב משהו AAA מיינסטרמי שנראה כמו סרט קולנוע? היה להם את ספיידרמן 2. אתה אוהב JRPG היה להם את פפ16.

הם לא משאירים אף גיימר בצד, ומי שאוהב הכל? בכלל חוגג. למייקרוסופט אף פעם לא היה את הוויב הזה שהיא "דואגת לכולם" ושהיא "בית לכולם" אז עד שהיא כן עושה את זה והמנוי שלה לא משאיר אף אחד בצד, זה רע?

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 28 אפריל 2025, 14:27

איזה משחק היה ב-GP חודש שעבר לאדם שלא יגע ב-RPG עם מקל? ומה עם ינואר? יוני? ספטמבר? יש למיקרוסופט X משחקים גדולים בשנה ב-GP, מה המטרה להוציא אותם באותו יום? למה לא להוציא גם את דום באותו יום? הרי הוא שונה משמעותית משניהם, למה שלא יצא גם? ואפשר גם לזרוק איזה משחק פורצה, אולי גם אינדי או שניים.

Laskin
Elder

הודעהעל ידי Laskin » 28 אפריל 2025, 15:13

אתה לא ״מפנק״ אם זה מחבל במכירות… זה עסק, לא מועדון פינוקים.

זה שהיה לי ולך מחשב ממש לא קשור לדיון, הדיון הוא למה שאותה חברה שעל הפלטפורמה שלה שניהם יתחרו - תוציא את שני המשחקים באותו שבוע. לסוני ולרוב השחקנים שלה לא היה את האפשרות לשחק את אובליביון (וכזכור, או שלא - אובליביון דרש מחשב גיימינג מאוד יקר כדי לעבוד), אז זה לא רלוונטי.

סמל אישי של המשתמש
glass man
Sage

הודעהעל ידי glass man » 28 אפריל 2025, 15:39

זה לא משתלם למייקרוסופט להוציא יותר מדי משחקי High profile באותו חודש, כי הם לא רוצים שמישהו כמו לאסקין יספיק לעשות בינג' על כולם בחודש :-)
אתה צריך ליצור מרווח בין המשחקים כדי שיהיה לאנשים משהו לחכות בו ואינטרס למשוך את המנוי לשנה שלמה.

אני מסכים איתכם שהמשלחת 33 הוא JRPG מהסוג הנדיר שיכול להתפוצץ במיינסטרים כמו פפ7 פפ10 פפ15 ופרסונה 5 אני לא מתווכח על זה, אני רק אומר שאפילו אלה שהתפוצצו לא מעניינים את כולם כמו שTES4 מעניין אותם אז אין פגיעה.

דודי אהב את FFX אז גם אם הוא לא הגיב בנושא עדיין אני יכול לשער בניחוש מושכל, שיש סיכוי שהמשלחת 33 יעניין אותו לפחות אולי הוא יהיה עם ראש פתוח לתת עליו סיבוב.
אבל תתן לדודי שהוא הארדקור עם העדפה ברורה לWRPG מבין השניים (פשוט ממה שהוא משחק יותר) זה ברור שהוא יעדיף להמשיך בkingdom come deliverance 2 מאשר לעשות הפסקה בשביל המשלחת. (דודי, תקן אותי אם אני טועה, פרשנות בשקל תשעים ) ככה שאני חושב שזה סביר להניח שגם אם TES4 לא היה יוצא באותו יום דודי, לא היה יוצא משגרת יומו בשביל לתת סיבוב על "משלחת 33"

לאסקין? מחשב יקר? היה לי מחשב סבבה ב2006 והוא הריץ אותו בסבבה לגמרי, לא על איזה MAX אבל שחיק לגמרי ממש לא זכור לי כמשהו שהיה Out of reach לגיימרים.
אולי אם למישהו היה מחשב שמריץ רק Office וICQ היה קשה להריץ אותו אבל לרוב?

אני מסכים איתך שאין תחרות "ישירה" כי זה לא על אותה הפלטפורמה, אבל אנחנו זה לא הרוב ולנו כן היה גם וגם,כמו שאמרתי אני לא מכיר אף גיימר רציני בשנים האלה שיכל להיות רק על קונסולה או רק על הPC.

היית רק על PC? הפסדת את Devil may cry שיצא, היית רק על PS2 ? לא שיחקת את vampire the masquerade גיימרים רצינים רצו את כל הפלטפורמות, וההכי כבדים שהיו גם מבוססים/היה להם אבא לאר'ג גם היה להם את כל השלושה+PC :D

Laskin
Elder

הודעהעל ידי Laskin » 28 אפריל 2025, 16:16

המחשב הכי טוב ב-2006 הריץ אותו בהגדרות הכי גבוהות על איזה 20 פריימים.
ההיכרות שלך לא רלוונטית לכלל, ובטח לא ליפן שם גיימינג במחשב היה חלש בהרבה מהיום… היו אז הרבה אנשים עם קונסולה בלבד או מחשב בלבד, ושוב - אתה לא חייב להסתכל על מה שקורה בכל תעשיית הגיימינג כשאתה מוציא משחק חדש, אלא רק על הפלטפורמה שלך, אם אתה בעל פלטפורמה.
מיקרוסופט עשו ״פיגוע״ לE33, זו לא דיעה אלא עובדה.

סמל אישי של המשתמש
glass man
Sage

הודעהעל ידי glass man » 28 אפריל 2025, 16:29

לא אמרתי ששיחקתי אותו על ההגדרות הכי גבוהות וכל מי שידע לקנפג קצת ולקרוא ברשתות ידע על כל מיני קומבינות איך לגרום לו לרוץ חלק יותר.בדיוק כמו שבהשקה של סקיירים אנשים עשו קומבינות איך לגרום לו לרוץ על מחשבים שלא היו אמורים להריץ אותו.בימים האלה התרגשת שהמשחק בכלל עובד, אף אחד לא ספר פריימים בRPG בימים ההם. זה הרגיש חלק מספיק, אז שיחקת בזה.

איך הם עשו מגה פיגוע לאסקין אם הJRPG הכי מצליח על האקסבוקס (פפ15 ) עשה איזה 1M? לז'אנר על האקסבוקס יש גג 1M אנשים שרוצים לשחק בו. תוסיף את ה100K שקאז בטוח שהם מבשרים איזה "שינוי" נשארנו עם 1M איש שמתעניינים בז'אנר הזה על האוקסיסטם של האקסבוקס.

לTES4 היו 4 מליון שחקנים בכמה ימים על הגיימפאס, זה כאילו אי אפשר להסביר את הפער בין הJRPG הכי מצליח על הפלטפורמה
(שאף JRPG אחר על הבוקס לא הגיע אליו) לבין הפופלאריות של TES4 על הפלטפורמה.

קהל הבוקס, אנשים כמו חנן, אני שם כסף שהמשלחת 33 יצא חנן לא שלח לכל הילדים שלו הודעה בסגנון "שמעו, המשלחת 33 יוצא, לפנות לי את הגיימפאס"
זה פשוט לא הקהל שמעוניין במשחקים האלה, בלי TES4 עם TES4 חנן לא היה אומר לעצמו "הערב זה אני והמשלחת 33" אני לא רואה את זה קורה, ואם זה קורה אני הכי צנצנת בפורום.

Laskin
Elder

הודעהעל ידי Laskin » 28 אפריל 2025, 17:34

הם עשו פיגוע למשחק הזה, שהיה יכול למכור הרבה יותר בהשקה הזו והפוקוס ביוטיוב ובפורומים וברשתות החברתיות היה יכול להיות עליו ורק עליו כי אין עוד משחק ענק השבוע, ובמקום זה הכל סביב אובליביון.
הם פשוט זיינו את סאנדפול.

סמל אישי של המשתמש
Death_119
Veteran

הודעהעל ידי Death_119 » 28 אפריל 2025, 17:57

משחק כרגע בExpedition 33 (בערך 5 שעות לתוך המשחק), באמת שאני לא מבין איך הוא עומד על 92, זה ממש כמו Final Fantasy של לפני 25 שנה, עולם ריק, הגיימפליי בתורות הוא סבבה ונחמד שלכל דמות יש ממש סגנון משחק שונה, והעלילה סבירה, אבל 92? על מה? למרות שהוא אנריל 5 לטעמי הוא נראה ממש רע, וזה עוד עולם ריק שאתה מתהלך בו רק עם החבורה שלך.

כולם מתלוננים על צפיפות, גם Expedition וגם Oblivion זה משחקים של עשרות שעות ויש דום מעבר לפינה עוד שבועיים שהוא לשם עצמו הולך להיות משחק של 8 גבוה או 9 נמוך לפי מה שהוצג.

דרך אגב, על פי סטים Expedition מוביל על Oblivion במכירות (מקום שני ושלישי בהתאמה) אבל לOblivion Remake יש פי 2 יותר שחקנים בשיא.
תמונה

סמל אישי של המשתמש
glass man
Sage

הודעהעל ידי glass man » 28 אפריל 2025, 18:58

מסכים ולא מסכים :-)
ב"עולם ריק" אני מסכים איתך זה עולם ריק ומסילתי אפילו בהשוואה למשחק JRPG כל סביבה ממש קטנה זה ממש שידור חוזר של "משחק מסילה" ש FFX היה זה אפילו לא שוקק חיים כמו שפפ12 היה או הישנים.
הגיימפלי לדעתי, הוא מייגע ומשעמם. כל בוס זה אותו שטיק שנמשך כמו מסטיק איזה 10 דקות ברגע שאתה מבין מה ה"טריק" אין פה על מה לדבר ואתה פשוט מטגן כל מה שזז ואני על הארד, ולא עושה גריינד בכלל כי הקרבות משעממים אותי. :-) למי יש זין ללמוד את הAttack pattern של כל האויבים במפה ולעשות לכולם parry ? אני ממהר ישר לבוס וקורע לו את הצורה שאני כנראה Underleveld.

אבל הדמויות דודי? כאילו אני מבין שזה עניין של טעם לחלוטין, אבל איזה דמויות בפיינל פנטזי היו דמויות שמרגישות אמיתיות כמו גוסטב ומייאל, אולי רק פפ9 יחיד בדורו.\
הדיבוב פה, השחקנים הכניסו כל כך הרבה חיים לדמויות האלה. בFFX היית צריך להתאפק לא לצחוק מהקול ציפציף של טיידוס, או מWAKA שנשמע כמו אדם על אקסטזי 24/7
איך היה אפשר לקחת את המשחק המגוחך הזה ברצינות. בלי להעליב את מי שאוהב אותו כמובן?

הגיימפלי של המשלחת לדעתי, ממש לא מגיע לו 9 יותר 7 גבוה, אבל המסע, החוויה הכללית של המשחק, זה שאני מחכה להגיע הביתה להדליק את הקומקום להכין קפה ולשבת על המשחק לכמה שעות רצוף, מעלים בעיני את המשחק לרמה של 9.

סמל אישי של המשתמש
glass man
Sage

הודעהעל ידי glass man » 28 אפריל 2025, 20:33

Laskin כתב:הם עשו פיגוע למשחק הזה, שהיה יכול למכור הרבה יותר בהשקה הזו והפוקוס ביוטיוב ובפורומים וברשתות החברתיות היה יכול להיות עליו ורק עליו כי אין עוד משחק ענק השבוע, ובמקום זה הכל סביב אובליביון.

אבל איפה הפיגוע למשחק אחי. אתה נדב וקאז אומרים שהם עשו פיגוע למשחק אבל אני לא רואה איפה זה.
תראו מה דודי הביא, "המשלחת 33" עוקף את TES4 בסטים היום במכירות, זה נראה כאילו מייקרוסופט עשו למשחק פיגוע?
והנה אני נכנס נכון לשעה הזו, כמו שדודי אמר "משלחת 33 במקום הראשון של הTop Sellers.

אז שוב אחי, איפה הפיגוע למשחק?

בנתיים אני רק רואה אנשים בוקסלים משחקים במשחק.אני רואה את נדב אומר שאם היה לו/יהיה לו זמן הוא ישחק
אני רואה בRESETERA את הדיון הראשי על "משלחת 33" בעמוד הראשי הת'רד טופ 3 מעל כולם עם 91 עמודים, מעל 100 אלף צפיות אלפי תגובות שבכל רגע נוספות עוד.

ביוטיוב? כבר קיבלתי הצעות מיוטיוב לצפות באנשים משחקים את המשלחת, מה שגרם לי למחוק את היסטורית הצפייה של בהיסטריה כל פעם שאני נכנס ליוטיוב.
אז איפה אתה רואה שהמשחק נפגע?

Hypno
Warrior

הודעהעל ידי Hypno » 28 אפריל 2025, 21:20

DrKeo כתב:
Hypno כתב:כמו שאתה מבכה שאובליביון לא בלעדי אחרי שראינו מה IJ בלעדי ו Avowed בלעדי תרמו. אתה אפילו לא יודע מה הגישה של מיקרוסופט למשחקי צד א' בדור הבא כדי להתעצבן ממה שהם עושים.

אתה מודע לזה שלכל קונסולה שאי פעם נכשלה היו לה בלעדיים, כן? אתה צריך בלעדיים טובים ובנוסף יש עוד גורמים חשובים שצריכים להתרחש, פרטתי לך אותם בעבר פעמים רבות אז אתה אמור כבר לדעת מה הם. ו-IJ אגב לא בלעדי, מיקרוסופט רוצה שכולם ידעו שהוא לא בלעדי ולכן הם צועקים את זה מראש ההר חודשים לפני שיצאה גרסת ה-XSX.

החוסר יכולת שלך להבין שכמות היחידות שמשחקי צד א׳ מוכרים זה הדבר הבערך הכי פחות מעניין למחזיקת פלטפורמה היא מדהימה. אם רק תקלוט את זה, אולי נצטרך לסבול 7% פחות מהבכיינות שלך. כל פעם שוב פעם ושוב פעם כמו תוכי ״אבל משחק X ימכור יותר יחידות אם הוא יצא לפס5״. דייי, באמת? הוא ימכור יותר יחידות? איזו גאונות, איך חשבת על זה, פשוט מדהים. אם משחק יוצא ליותר פלטפורמות שיש בהן יותר שחקנים יש לו פוטנציאל למכור יותר? אני המום, איזה insight, אני צריך כמה דקות לאסוף את עצמי ולהרגע מהתובנה המדהימה הזאת שאתה פולט פה ברמה היומית לאורך שנים.

שמעת שלפי אנליסטים IJ מכר על הפס5 100K עותקים ב-8 ימים. איזו הצלחה מסחררת נכון? מיקרוסופט עכשיו שוחה בכסף, ספנסר עושה אמבטיה של מטבעות של 10 שקלים. איזה כיף שאין לאקסבוקס בלעדיים כי עכשיו הם עשו בערך 3.5 מליון דולר על גרסת הפס5. טרוף, זה כמעט תקציב הקייטרינג של Machine games. אין ספק, הצלחה מסחררת להוציא משחקי צד ג׳ לפס5. שמעתי שה-XSX מכרה החודש 35 יחידות, אבל איזה כיף שעשינו 3.5 מליון דולר מ-IJ נכון? נכון???? מי צריך לעשות 35 מליארד דולר כשאפשר לעשות 3.5 מליון דולר. ממילא כסף זה איכסה.

אתה יודע מה יהיה הכי מגניב? כשיצא גירס 6 או פורצה הורייזן 6 לפס5 ואז כל השחקנים שיש להם גם XSX וגם פס5 יוכלו לקנות את העותק שלהם לפס5 במקום ל-XSX. איזה מגניב זה יהיה? למה שמיקרוסופט תקבל 100% מההכנסה, כשהם יכולים להתחלק עם סוני? כלומר, sharing is caring, נכון?

מספיק כבר לדבר בתאוריה ובתנאי מעבדה שרלוונטיות לפני שיגור ובשנים הראשונות. אנחנו ב 2025 בחצי השני של הדור. דבר פרקטי.
ב 2025 לאור הביצועים של הקונסולה בדור הזו, זו שטות לא לשחרר לפס5.

מה שאתה לא מפנים זה שלא מדובר ב% נמוך של יותר מכירות. משחק AAA שיוצא רק על XBOX הוא משחק שייכשל כלכלית, יהיה בהפסד ויגרור קיצוצים.
זו האמת הפשוטה.

אין שום משוואה שמצדיקה את זה או גורמת לזה להיראות באור טוב.

IJ היה בלעדי זמני למספיק חודשים כדי שהוא ימכור הרבה יותר טוב מאשר שמכר, גם בהתחשב בבית הקברות שהן מכירות ישירות על ה XBOX בדור הזה.
כל העמדה שלך מבוססת על קו מחשבה שלא ברור אם קיים וכמה באמת הוא משפיע.
'אנשים יראו שמיקרוסופט מקריבים את המשחקים והאולפנים שלהם ולא משחררים לפלייסטיישן. איזה גברים. באמת אין אפשרות אחרת אלא לקנות XBOX. אני הולך לקנות XBOX בדור הבא.

אי-הבלעדיות של הלדייברס לא מנעה מהמשחק מלמכור מצויין על PS5.

ומה עם Avowed הבלעדי-בלעדי? כמה הוא מוכר ומקפיץ את הפלטפורמה?
(אגב עוד סיבה לא שחרר את אובליביון עכשיו. מקצרים את הרגליים של avowed ואת האפשרות שהוא יצבור קהל וקהילה. אנשים עכשיו נוהרים לאובליביון.
שוב אובסידיאן בצל של בת'סדה. עוד דם רע בין המפתחות. עוד דרמה מאחורי הקלעים).

Laskin
Elder

הודעהעל ידי Laskin » 28 אפריל 2025, 22:50

glass man כתב:
Laskin כתב:הם עשו פיגוע למשחק הזה, שהיה יכול למכור הרבה יותר בהשקה הזו והפוקוס ביוטיוב ובפורומים וברשתות החברתיות היה יכול להיות עליו ורק עליו כי אין עוד משחק ענק השבוע, ובמקום זה הכל סביב אובליביון.

אבל איפה הפיגוע למשחק אחי. אתה נדב וקאז אומרים שהם עשו פיגוע למשחק אבל אני לא רואה איפה זה.
תראו מה דודי הביא, "המשלחת 33" עוקף את TES4 בסטים היום במכירות, זה נראה כאילו מייקרוסופט עשו למשחק פיגוע?
והנה אני נכנס נכון לשעה הזו, כמו שדודי אמר "משלחת 33 במקום הראשון של הTop Sellers.

אז שוב אחי, איפה הפיגוע למשחק?

בנתיים אני רק רואה אנשים בוקסלים משחקים במשחק.אני רואה את נדב אומר שאם היה לו/יהיה לו זמן הוא ישחק
אני רואה בRESETERA את הדיון הראשי על "משלחת 33" בעמוד הראשי הת'רד טופ 3 מעל כולם עם 91 עמודים, מעל 100 אלף צפיות אלפי תגובות שבכל רגע נוספות עוד.

ביוטיוב? כבר קיבלתי הצעות מיוטיוב לצפות באנשים משחקים את המשלחת, מה שגרם לי למחוק את היסטורית הצפייה של בהיסטריה כל פעם שאני נכנס ליוטיוב.
אז איפה אתה רואה שהמשחק נפגע?

זה שהמשחק מצליח לא אומר שהוא לא יכול היה להצליח הרבה הרבה יותר.

סמל אישי של המשתמש
glass man
Sage

הודעהעל ידי glass man » 28 אפריל 2025, 23:28

לאסקין המשלחת קרוב למכירות שPersona 5 עשה תוך כמה ימים עולמית. PERSONA 5 עשה תוך כמה ימים עולמית 1.5M המשלחת כרגע ב1M תוך כמה ימים. אתה לא חושב שזו הצלחה מדהימה להיות קרוב לאחד הJRPGS הכי מצליחים של העשור האחרון? על המשחק הראשון שלהם?
https://www.polygon.com/2017/4/7/152232 ... -worldwide

אני הייתי מצפה שאם מייקרוסופט היתה עושה "פיגוע" למשחק הוא ימכור הרבה פחות בימים הראשונים שלו ובטח לא קרוב יחסית לפרסונה 5 שהיה עליו הייפ מטורף ואנשים הסתכלו בקנאה על היפנים.

אני לא יודע כאילו מה היו הציפיות,מה הוא היה עושה מספרים של GOW 2018 בשבוע? (5M) בלי אובליביון שיפריע לו?
אם הוא היה עושה איזה 250K-500K גם אני הייתי אומר בתרגיל מלוכלך של מייקרוסופט, אבל מי הפסיד פה ומה?

בנוסף לכל לפי שמועות אמינות היפנים בכלל לא מתלהבים מהמשחק, אז אנחנו לבד הרמנו את כל המשחק על הכתפיים שלנו, לא מרשים? בעוד שפרסונה 5 הגיע ל1.5M בעזרת היפנים.

אני לא מוצא שום JRPG בתורות שהוא לא פיינל פנטזי, פוקימון, או דרגון קווסט שהצליחו לעשות יותר מ+1M-1.5M מליון בכמה ימים הראשונים והם 3 הטופ דוג'ס של הז'אנר. המשלחת מוכר כמו יתר הIP הנחשבים בז'אנר, אפילו עקף דברים כמו פרסונה 3 ריימיק בימים הראשונים, בהליכה.

Laskin
Elder

הודעהעל ידי Laskin » 29 אפריל 2025, 07:23

כמה משחקי JRPG בתורות אתה מכיר בהפקה של כמעט AAA עם גרפיקה באמת יפה וציון ממוצע מעל 90 אתה מכיר? זה נדיר, מאוד, בטח ובטח כשמדובר במשחק מערבי וזה משהו שלא ראינו אף פעם בערך וכמו שאתה רואה - בהחלט יש לזה שוק.
שוב, המשלחת מוכר בצורה מרשימה, אבל היה יכול למכור הרבה יותר והיה יכול לקבל את הפוקוס המלא של האינטרנט אם לא היה יוצא בסופ״ש עם אובליביון. הם מתחלקים בתשומת הלב ומן הסתם גם במכירות. האם היה מוכר עוד חצי מליון או מליון - לא נדע לעולם, אבל זה ברור לכל אחד שמיקרוסופט פגעו בו.

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 29 אפריל 2025, 10:56

Hypno כתב:מספיק כבר לדבר בתאוריה ובתנאי מעבדה שרלוונטיות לפני שיגור ובשנים הראשונות. אנחנו ב 2025 בחצי השני של הדור. דבר פרקטי.
ב 2025 לאור הביצועים של הקונסולה בדור הזו, זו שטות לא לשחרר לפס5.

מה שאתה לא מפנים זה שלא מדובר ב% נמוך של יותר מכירות. משחק AAA שיוצא רק על XBOX הוא משחק שייכשל כלכלית, יהיה בהפסד ויגרור קיצוצים.
זו האמת הפשוטה.

אין שום משוואה שמצדיקה את זה או גורמת לזה להיראות באור טוב.

אתה עדין לא מבין, זה פשוט לא יאומן. כמה עבה הגולגולת שלך בן אדם? אתה לא מתיחס לעיקר, אתה תמיד חוזר על אותה מנטרה. הרי ההודעה שלי התיחסה ישירות למה שאמרת עכשיו לפני שכתבת את זה, כי אתה פאקינג כותב את אותו דבר שוב ושוב שנים. בפעם המליון, כן, כולם מבינים שלהוציא גרסת הפס5 מכניס כסף. הבנו את זה, תפסיק לחזור על זה, חלאס. ועכשיו תתיחס לעיקר, להוציא את המשחק לפס5 פוגע במכירות של אקסבוקס. נכון? אתה מוכן להודות שה-XSX וה-XSS מוכרות פחות טוב בגלל שהבלעדים של מיקרוסופט מגיעים לפס5?

Hypno כתב:IJ היה בלעדי זמני למספיק חודשים כדי שהוא ימכור הרבה יותר טוב מאשר שמכר, גם בהתחשב בבית הקברות שהן מכירות ישירות על ה XBOX בדור הזה.
כל העמדה שלך מבוססת על קו מחשבה שלא ברור אם קיים וכמה באמת הוא משפיע.
'אנשים יראו שמיקרוסופט מקריבים את המשחקים והאולפנים שלהם ולא משחררים לפלייסטיישן. איזה גברים. באמת אין אפשרות אחרת אלא לקנות XBOX. אני הולך לקנות XBOX בדור הבא.

אי-הבלעדיות של הלדייברס לא מנעה מהמשחק מלמכור מצויין על PS5.

ומה עם Avowed הבלעדי-בלעדי? כמה הוא מוכר ומקפיץ את הפלטפורמה?
(אגב עוד סיבה לא שחרר את אובליביון עכשיו. מקצרים את הרגליים של avowed ואת האפשרות שהוא יצבור קהל וקהילה. אנשים עכשיו נוהרים לאובליביון.
שוב אובסידיאן בצל של בת'סדה. עוד דם רע בין המפתחות. עוד דרמה מאחורי הקלעים).

כמה פעמים, כמה? עוד כמה פעמים אפשר לחזור על זה שאין שום משמעות למכירות של משחקי צד א׳? אתה מכיר את הנתונים? אתה יודע שמכירות צד א׳ הן פסיק בדוחות של מיקרוסופט וסוני,נכון? אם אתה לא מכיר, תכיר. ואם אתה כן מכיר, אז תתאפס על עצמך.

חזור אל “פורום משחקים”

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו־ 34 אורחים