נושא ה-Xbox הרשמי

מחשב, קונסולות וכל מה שאפשר לשחק בו

המנהלים: bozeman, erezronen

סמל אישי של המשתמש
glass man
Sage

Re: נושא ה-Xbox הרשמי

הודעהעל ידי glass man » 29 אפריל 2025, 16:59

Laskin כתב:כמה משחקי JRPG בתורות אתה מכיר בהפקה של כמעט AAA עם גרפיקה באמת יפה וציון ממוצע מעל 90 אתה מכיר? זה נדיר, מאוד, בטח ובטח כשמדובר במשחק מערבי וזה משהו שלא ראינו אף פעם בערך וכמו שאתה רואה - בהחלט יש לזה שוק.
שוב, המשלחת מוכר בצורה מרשימה, אבל היה יכול למכור הרבה יותר והיה יכול לקבל את הפוקוס המלא של האינטרנט אם לא היה יוצא בסופ״ש עם אובליביון. הם מתחלקים בתשומת הלב ומן הסתם גם במכירות. האם היה מוכר עוד חצי מליון או מליון - לא נדע לעולם, אבל זה ברור לכל אחד שמיקרוסופט פגעו בו.

lost odyssey היה AAA JRPG בתורות ב2007, סאקאגואצ'י כידוע עשה אותו, , והוא גם הביא סופר מקצועי לעזור לו לכתוב את המשחק. המשחק כיוון לקהל בוגר במערב, והיה עליו חתיכת הייפ לפני ההשקה. והוא עשה בקושי 900K עולמית. אז אם אנחנו מסכימים שהמשלחת 33 הוא רק כמעט AAA לזמנו, לוסט אודסי היה AAA אמיתי לזמנו וגם היה לו את היתרון להיות מהJRPG הראשונים שהם AAA בעידן הHD.

אז היו כאלה והם לא הצליחו לעשות 1M בשלושה ימים כמו שהמשלחת עשה בטח לא לעבור את ה1M כי רק הטופ דוג'ס עוברים את 1M תוך כמה ימים.

אם כבר פיגוע, לדעתי סאנדפול עשו לעצמם פיגוע שחתמו עם מייקרוסופט על דיל לגיימפאס מההתחלה. כמה אנשים ששיחקו בו בחינם בגיימפאס, היו קונים אותו בקניית אימפולס אם לא היה זמין להם? לדעתי המון אחי, המון. כי זה משחק של איזה 170 שקל לא משחק של איזה 90$-80$.
אני מת על סאנדפול הם ענקיים והם לחלוטין הולכים להיות כמו שחזית שם שכולנו הולכים לזכור טוב מאוד את השם הזה.
אבל, אם כבר פיגועים, הם עשו את זה לעצמם, הם חתמו על הדיל עם מייקרוסופט... ושהמשחק שלך מתפוצץ בגיימאפס אתה תמיד יכול לאכול אותה בענק כי אתה מאבד את המכירות שיכלו להיות לך מהFOMO.כמובן שאני לא מאמין שהיו עוברים את ה1M בכמה ימים גם אז כי שוב רק הטופ דוגס עוברים אבל אולי היה מגיע ל1.2M-1.5M.
כמו שכתבתי לנדב, אני מאמין שסאנדפול עשו עסקת "יהודה לוי סטייל" עם מייקרוסופט והפכו למליונרים בין לילה אז אני מאמין שכולם יצאו מרוצים בסוף. אבל עדיין אובדן המכירות לא על מייקרוסופט.

Laskin
Elder

הודעהעל ידי Laskin » 29 אפריל 2025, 19:39

לוסט אודיסי קיבל ציונים די גרועים, ממוצע פחות מ-80, איך אפשר להשוות בכלל משחק שהיה נפילה למשחק שמקבל ציונים מעולים?
העובדה שזו הדוגמא היחידה שלך, והוא מ-2007 - היא עדות לכמה שזה נדיר עד לא קיים.

לגבי העובדה שהוא בגיימפאס - זה לגמרי תלוי כמה מיקרוסופט שילמה, יתכן והם קיבלו יותר כסף ממה שהיו מוכרים גם עוד 2 מליון יחידות, אנחנו לא יודעים, אז אי אפשר לכנות את זה פיגוע. את העניין של חלוקת ההייפ, המכירות והבאז באינטרנט אנחנו יודעים, זו עובדה.

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 30 אפריל 2025, 01:21

היי גלאס, אולי תוכל להביא להם את הטלפון של המחסן ההוא ביפן עם המליון עותקים שמתייבשים?
We're just normal men. We're just innocent men

סמל אישי של המשתמש
glass man
Sage

הודעהעל ידי glass man » 30 אפריל 2025, 04:14

Laskin כתב:לוסט אודיסי קיבל ציונים די גרועים, ממוצע פחות מ-80, איך אפשר להשוות בכלל משחק שהיה נפילה למשחק שמקבל ציונים מעולים?
העובדה שזו הדוגמא היחידה שלך, והוא מ-2007 - היא עדות לכמה שזה נדיר עד לא קיים.

לגבי העובדה שהוא בגיימפאס - זה לגמרי תלוי כמה מיקרוסופט שילמה, יתכן והם קיבלו יותר כסף ממה שהיו מוכרים גם עוד 2 מליון יחידות, אנחנו לא יודעים, אז אי אפשר לכנות את זה פיגוע. את העניין של חלוקת ההייפ, המכירות והבאז באינטרנט אנחנו יודעים, זו עובדה.

יאקוזה 8 הוא גם JRPG בתורות שמכוון לקהל יותר בוגר ממה שהז'אנר מכוון בדרך כלל (אני מתכוון לקיריו יש סרטן ) וגם הוא היו לו ביצועים דומים לשל "משלחת 33"
הוא מכר 1M עותקים בשבוע עולמית. האם גם בזה טוד האוורד אשם לאסקין? ;) מה אשמתו של טוד האוורד שיש לJRPGS בתורות תקרה נמוכה כמה הם יכולים למכור בימים הראשונים אם הם לא 3 הכרישים של הז'אנר והמשלחת הוא חלק מהז'אנר הזה.

התקרה היא תמיד 1M-1.5M. בימים הראשונים. שוב, אם אתה לא פוקימון, שמכוון לכולם מילדים בגיל 5 עד אנשים בני 100 שמשתינים עם קטטר או דרגון קווסט או פיינל פנטזי אתה לא יכול לעבור את התקרה הזו. זה מוכח היסטורית שוב ושוב ושוב. אבל לא... בוא נאשים את ספנסר ובוטי והחדשה הזו שרה, עד שהם עשו משהו טוב, ופינקו ויצאו גברים בוא נאשים אותם בחוקים של ז'אנר הJRPG בתורות.

בטסדה היו צריכים את הניצחון הזה. אתה ונדב כל הזמן אומרים "מה היה כל כך דחוף" אבל אתם שוכחים לגמרי ששני רוסים גאונים עובדים במרץ במרתף של אמא שלהם על ריימיק לאובליביון ומן הסתם בטסדה רצתה להשיג אותם :-) למה הם צריכים להתחשב בסאנדפול כי ספנסר החתים אותם? ספנסר הבטיח שבטסדה תשאר עצמאית בהחלטות שלה.

DrKeo כתב:היי גלאס, אולי תוכל להביא להם את הטלפון של המחסן ההוא ביפן עם המליון עותקים שמתייבשים?

נדב: הודתי בעמוד הקודם שכנראה צדקת שה500K הראשונים היו מכירות אמיתיות אחי ;) חזרתי בי. אבל אחי,בציוץ הזה הוא לא אומר שהם כבשו את יפן במכירות, הוא אומר שהביקוש הפיזי עלה על הצפוי אז כן צדקת לגבי זה שכנראה העותקים הפיזים ברוב העולם לא יושבים מאובקים במזחלת של סנטה קלאוס :-) אבל עדיין הוא לא מכחיש את השמועות שהמשחק לא מעיף את התריס ביפן ששם כנראה הם כן יושבים מאובקים במחסן ללא דורש ואם זה לא המצב אנחנו נדע את זה בקרוב דרך Famitsu.

הכי מצחיק שהצטיירתי פה כמו איזה הייטר של סאנדפול שמחכה שהם יכשלו, זה משחק הדור שלי נכון להיום, אני פשוט לא חושב שהם יכולים לנצח את 3 הגדולים של הז'אנר
ושסקוור לא צריכה לחקות אותם ולחזור לתורות אלא להמשיך להוביל את הז'אנר לעתיד שלו.שהמעריצים שלהם והם כל כך השתוקקו לו.

אני מתכוון,סקוור רק אומרים בוקר טוב, וJRPG דו מימדי בתורות שלהם כמו Octopath Traveler 2 עושה 3M+ ברבע מהעלות של המשלחת.לסקוור זה יהיה קל לעשות משחק בתורות שמוכר 7M+ כמו שזה קל לך למצוא סתירות בתאוריות של קאז, אבל הם לא רוצים את ה7M+ האלה נדב. הם רוצים את ה30M+ שאלדן רינג בדיוק עשה. ;) אתה פשוט אומר להם "לא לא עובד לכם לשאוף ליותר אז תחזרו להסתפק ב7M+ " אבל הם לא רוצים את זה נדב, זה לא השאיפות שלהם להישאר כריש גדול בבריכה קטנה אחי. :-)

Laskin
Elder

הודעהעל ידי Laskin » 30 אפריל 2025, 07:18

אז בת׳זדה נשארו עצמאיים בהחלטות שלה וזה יצר מצב שהמשלחת נדפקו. זו עדיין אשמת מיקרוסופט, כי הם צריכים לתת את האור הירוק להחלטות האלה.
וואו, יאקוזה 8, ואני חוזר 8 (!!) שהוא המשחק השמיני בסדרה עם 7 משחקים קודמים מאחת המפתחות/מפיצות הותיקות בתעשייה מכר את אותו מספר עותקים אחרי שבוע בשוק כמו משחק שמפתחת חדשה לגמרי עשתה עם תקציב נמוך בהרבה בשלושה ימים למרות שהמשחק שלה יצא עם הרימאסטר של את ממשחקי התפקידים הכי גדולים בהסטוריה? אחלה טיעון. איך זה קשור לדיון, אני לא יודע.

סמל אישי של המשתמש
glass man
Sage

הודעהעל ידי glass man » 30 אפריל 2025, 11:41

מאוד קשור לאסקין :). אני מנסה להראות לך שJRPG שהוא סופר מצליח הוא עושה גג 1M-1.5M בשבוע אם הוא לא מ3 הIP הכי חזקים של הז'אנר, ובכך להראות לך שבטסדה ומייקרוסופט לא זיינו את המשחק ולא עשו פיגוע כמו שאתם חושבים. מליון בשבוע זה סופר טוב, זה הכי טוב שJRPG שהוא לא משלוש הIP הגדולים יכול לשאוף אליו לאסקין.

אתה כנראה נעול על זה שזה "פיגוע" כי אתה מאמין אחרת ממני ש"המשלחת" 33" יכל להגיע למכירות של פיינל פנטזי, פוקימון או דרגון קווסט בשבוע אם רק אובליביון לא היה שם להפריע, מה אגיד אני לא יכול לשכנע אותך אם לא השתכנעת מהDATA ש1M בשבוע, זה מדהים לJRPG וההכי טוב שסאנדפול יכלו לשאוף אליו.

יותר כייף לעשות מהאוורד, שעיר לעזאזל שאשם בכל תחלואות התעשייה. אני יודע, :D

אם המשלחת 33 לא היה מצליח לעשות מה שפרסונה עשו, מה שיאקוזה 8 עשה, והיה נגיד מגיע ל500K הייתי מסכים איתך שזה פיגוע שמייקרוסופט ובטסדה עשו כי המשחק אפילו לא הגיע למכירות של הפוטנציאל שלו אבל הוא כן הגיע.

יש שוק למשלחת 33 ברור, והארדקורס כמונו שגדלו עם הז'אנר ורוצים לראות אותו "גודל איתנו ביחד" ומביא עלילות רציניות והפקה רצינית, אנחנו ההוכחה שיש שוק למשחק הזה.
אבל הם לא הולכים לעשות מספרים של פוקימון דרגון קווסט או פיינל פנטזי בשבוע.

הבן שלך תיאורטית יכול לשחק בפוקימון גם בלי לדעת לקרוא אפילו מילה אחת בשום שפה זרה, כל הדור שלנו שיחק פוקימון ביפנית בלי להבין מילה ביפנית כי הוא חוצה שפה וגיל, הבן שלך לא ישחק במשלחת עד שיגדל אם בכלל, אז יש גבול כמה הוא יכול למכור ובגלל זה הוא עשה כרגע רק 1M+

אין לי איך לשכנע אותך אני רק יודע שזה לא על מייקרוסופט ובטח לא על האוורד. כאילו אחי, אם אני עכשיו בשותפות עם מישהו, ומחוץ לעסק המשותף, הקופה המשותפת שלא נוגעים בה וכו' אני גם עושה עסקים משלי, איך "זיינתי" או "עשיתי פיגוע" לשותף שלי? זכותם של האוורד ובטסדה לדאוג לאינטרסים האישים של המותג שלהם :-) הם לא חיבלו במזיד במשלחת.

הרוסים תכף הוציאו ריימיק של אובליביון וזה היה אוכל בהכנסה של הריימיק הרשמי, ובעוד בטסדה מברכת על הריימיק של המעריצים, עדיף לה פיננסית שהוא לא יספיק לאכול להם בהכנסה. אם הייתי טוד האוורד גם אני הייתי מוציא את המשחק שלי מתי שמתאים לי ולא מתי שמתאים לאיזה שותף צד ג' שבעל הבית שלי חתום איתו.

נ.ב בזמן שאתם בטוחים שבטסדה האוורד ומייק דפקו את המשחק הנה מה שטוד האוורד ושות' עושים למען המשלחת באמת ;) האוורד לא רק לא מזיק להם הוא עוזר להם ויוצא מגדרו לתמוך ולעשות הייפ, רספקט לאיש הזה, רספקט.

Laskin
Elder

הודעהעל ידי Laskin » 30 אפריל 2025, 14:21

קח קאז - כתבה בשבילך:

https://www.engadget.com/gaming/playsta ... 16202.html

זה לא איזה אתר קטן, זה Engadget, וזה היח״צ הגרוע ביותר שיכול להיות.

סמל אישי של המשתמש
Death_119
Veteran

הודעהעל ידי Death_119 » 30 אפריל 2025, 16:09

glass man כתב:מסכים ולא מסכים :-)
ב"עולם ריק" אני מסכים איתך זה עולם ריק ומסילתי אפילו בהשוואה למשחק JRPG כל סביבה ממש קטנה זה ממש שידור חוזר של "משחק מסילה" ש FFX היה זה אפילו לא שוקק חיים כמו שפפ12 היה או הישנים.
הגיימפלי לדעתי, הוא מייגע ומשעמם. כל בוס זה אותו שטיק שנמשך כמו מסטיק איזה 10 דקות ברגע שאתה מבין מה ה"טריק" אין פה על מה לדבר ואתה פשוט מטגן כל מה שזז ואני על הארד, ולא עושה גריינד בכלל כי הקרבות משעממים אותי. :-) למי יש זין ללמוד את הAttack pattern של כל האויבים במפה ולעשות לכולם parry ? אני ממהר ישר לבוס וקורע לו את הצורה שאני כנראה Underleveld.

אבל הדמויות דודי? כאילו אני מבין שזה עניין של טעם לחלוטין, אבל איזה דמויות בפיינל פנטזי היו דמויות שמרגישות אמיתיות כמו גוסטב ומייאל, אולי רק פפ9 יחיד בדורו.\
הדיבוב פה, השחקנים הכניסו כל כך הרבה חיים לדמויות האלה. בFFX היית צריך להתאפק לא לצחוק מהקול ציפציף של טיידוס, או מWAKA שנשמע כמו אדם על אקסטזי 24/7
איך היה אפשר לקחת את המשחק המגוחך הזה ברצינות. בלי להעליב את מי שאוהב אותו כמובן?

הגיימפלי של המשלחת לדעתי, ממש לא מגיע לו 9 יותר 7 גבוה, אבל המסע, החוויה הכללית של המשחק, זה שאני מחכה להגיע הביתה להדליק את הקומקום להכין קפה ולשבת על המשחק לכמה שעות רצוף, מעלים בעיני את המשחק לרמה של 9.

כשהייתי בן 18 וסיימתי את FFX הוא היה נראה המשחק הכי מטורף בעולם, הסיפור ובמיוחד הטוויסט תפסו אותי כל כך חזק, למרות הכמות הבלתי נסבלת של Grinding שסובלים לקראת הסוף, אז יש לי רק זכרונות ממש טובים מהמשחק.

Expedition 33 הוא משחק מעולה, לא משחק כל כך JRPG אז אין לי מושג איך הוא ביחס למשחקי JRPG מודרניים, אז יש לו עלילה ממש טובה (קצת מזכיר סרטי הרפתקאות של שנות ה-80, מאוד מרגיש לי הסיפור שאניו נגמר קצת), יש לו גיימפליי ממש טוב בקרבות למרות שזה בטח משעמם מתי שהוא ומידי פעם יש אפילו אתגר.

אבל מנגד הוא גם מאוד ריקני, אתה בסוף הולך מנקודה לנקודה רואה Cutscene ויש הרבה כלום באמצע. אם אני מסתכל על משחקים אחרים שזוכים לציון זהה כמו TLOUS 2 אין בכלל מקום להשוואה בשום דבר ברמת ההקפה, סיפור וגיימפליי.
תמונה

Hypno
Warrior

הודעהעל ידי Hypno » 30 אפריל 2025, 16:42

DrKeo כתב:
אתה עדין לא מבין, זה פשוט לא יאומן. כמה עבה הגולגולת שלך בן אדם? אתה לא מתיחס לעיקר, אתה תמיד חוזר על אותה מנטרה. הרי ההודעה שלי התיחסה ישירות למה שאמרת עכשיו לפני שכתבת את זה, כי אתה פאקינג כותב את אותו דבר שוב ושוב שנים. בפעם המליון, כן, כולם מבינים שלהוציא גרסת הפס5 מכניס כסף. הבנו את זה, תפסיק לחזור על זה, חלאס. ועכשיו תתיחס לעיקר, להוציא את המשחק לפס5 פוגע במכירות של אקסבוקס. נכון? אתה מוכן להודות שה-XSX וה-XSS מוכרות פחות טוב בגלל שהבלעדים של מיקרוסופט מגיעים לפס5?

אני נאלץ לחזור על עצמי מכיוון שאתה ממשיך לייצג את מצב העניינים באופן שגוי. IJ הוא לא פורט בשביל כסף כיס. האופן שבוא IJ ימכור על הפס5 יכול להכריע אם מיקרוסופט תאשר עוד משחק IJ. האופן שהמשחק ימכור על הפס5 יכול להשפיע על קיצוצים ופיטורים במאשין גיימס.

המכירות של ה XSX יצאו מסל השיקולים של מיקרוסופט, ובצדק. אחרי שכולם ראו מה שסטארפילד עשה ולא עשה לקונסולה, אין מה להתעניין במכירות של ה XSX.
מיצוב המותגים והאולפנים > מכירות של XSX.

ה XSX היא עגלה בבוץ. זו טיפשות להשקיע מאמצים לנסות להזיז את העגלה הזו עוד כמה סנטימטרים. זה לא ישנה דבר בתמונה הגדולה.
זו טיפשות גם להשקיע את המאמצים האלה וכך לדון את המשחקים שלך לכישלון מסחרי וקיצוצים בכח אדם.

DrKeo כתב:כמה פעמים, כמה? עוד כמה פעמים אפשר לחזור על זה שאין שום משמעות למכירות של משחקי צד א׳? אתה מכיר את הנתונים? אתה יודע שמכירות צד א׳ הן פסיק בדוחות של מיקרוסופט וסוני,נכון? אם אתה לא מכיר, תכיר. ואם אתה כן מכיר, אז תתאפס על עצמך.

ולכן שאלתי: מה Avowed תרם למכירות הקונסולה? וברור שהמכירות של המשחקים משנות. אם X% ממכירות משחקי בלעדי מגיעות מאנשים שקנו את הקונסולה בסמוך או בגלל המשחק, אז מאוד חשוב לראות אם המשחק מוכר 2 מיליון או 50 אלף, כדי לדעת איזה החלטות באמת נושאות פרי.

Laskin כתב:קח קאז - כתבה בשבילך:

https://www.engadget.com/gaming/playsta ... 16202.html

זה לא איזה אתר קטן, זה Engadget, וזה היח״צ הגרוע ביותר שיכול להיות.

מישהו שאומר שהוא קנה XSS רק בשביל פורצה, אבל כבר מזמן לא משחק בו באופן קבוע. משתמש כזה אינו בעל ערך גבוה למיקרוסופט.

אתה אומר שהאדם הזה לא יקנה את הקונסולה של מיקרוסופט אם פורצה הבא יהיה בלעדי ל XBOX למשך לפחות 3 שנים?

סמל אישי של המשתמש
glass man
Sage

הודעהעל ידי glass man » 30 אפריל 2025, 17:42

Death_119 כתב:
glass man כתב:מסכים ולא מסכים :-)
ב"עולם ריק" אני מסכים איתך זה עולם ריק ומסילתי אפילו בהשוואה למשחק JRPG כל סביבה ממש קטנה זה ממש שידור חוזר של "משחק מסילה" ש FFX היה זה אפילו לא שוקק חיים כמו שפפ12 היה או הישנים.
הגיימפלי לדעתי, הוא מייגע ומשעמם. כל בוס זה אותו שטיק שנמשך כמו מסטיק איזה 10 דקות ברגע שאתה מבין מה ה"טריק" אין פה על מה לדבר ואתה פשוט מטגן כל מה שזז ואני על הארד, ולא עושה גריינד בכלל כי הקרבות משעממים אותי. :-) למי יש זין ללמוד את הAttack pattern של כל האויבים במפה ולעשות לכולם parry ? אני ממהר ישר לבוס וקורע לו את הצורה שאני כנראה Underleveld.

אבל הדמויות דודי? כאילו אני מבין שזה עניין של טעם לחלוטין, אבל איזה דמויות בפיינל פנטזי היו דמויות שמרגישות אמיתיות כמו גוסטב ומייאל, אולי רק פפ9 יחיד בדורו.\
הדיבוב פה, השחקנים הכניסו כל כך הרבה חיים לדמויות האלה. בFFX היית צריך להתאפק לא לצחוק מהקול ציפציף של טיידוס, או מWAKA שנשמע כמו אדם על אקסטזי 24/7
איך היה אפשר לקחת את המשחק המגוחך הזה ברצינות. בלי להעליב את מי שאוהב אותו כמובן?

הגיימפלי של המשלחת לדעתי, ממש לא מגיע לו 9 יותר 7 גבוה, אבל המסע, החוויה הכללית של המשחק, זה שאני מחכה להגיע הביתה להדליק את הקומקום להכין קפה ולשבת על המשחק לכמה שעות רצוף, מעלים בעיני את המשחק לרמה של 9.

כשהייתי בן 18 וסיימתי את FFX הוא היה נראה המשחק הכי מטורף בעולם, הסיפור ובמיוחד הטוויסט תפסו אותי כל כך חזק, למרות הכמות הבלתי נסבלת של Grinding שסובלים לקראת הסוף, אז יש לי רק זכרונות ממש טובים מהמשחק.

Expedition 33 הוא משחק מעולה, לא משחק כל כך JRPG אז אין לי מושג איך הוא ביחס למשחקי JRPG מודרניים, אז יש לו עלילה ממש טובה (קצת מזכיר סרטי הרפתקאות של שנות ה-80, מאוד מרגיש לי הסיפור שאניו נגמר קצת), יש לו גיימפליי ממש טוב בקרבות למרות שזה בטח משעמם מתי שהוא ומידי פעם יש אפילו אתגר.

אבל מנגד הוא גם מאוד ריקני, אתה בסוף הולך מנקודה לנקודה רואה Cutscene ויש הרבה כלום באמצע. אם אני מסתכל על משחקים אחרים שזוכים לציון זהה כמו TLOUS 2 אין בכלל מקום להשוואה בשום דבר ברמת ההקפה, סיפור וגיימפליי.

כן, ולדעתי לא רק שהוא "סיפורי הרפתקאות של שנות ה80" לדעתי הוא גם הרבה יותר יפני ממה שעשו ממנו. יש בו הרבה מוזרות יפנית לדעתי, מה שלדעתי גורם לו להרגיש מאוד JRPG ומאוד חלק מהז'אנר שלו, פשוט עם אסתטיקה מערבית ויציאות צרפתיות. (המוזיקה, הסלנג הצרפתי וכו')

בנוגע לשאר הז'אנר לא הפסדת כלום לדעתי, לדעתי הז'אנר רק הלך אחורה עם השנים מאז FFX, היפנים עשו double down על הקרינג'יות שלהם. double down על ז'רגונים של ממבו ג'מבו, double down על כל השלילי. אז כשאני משווה את "משלחת 33" לשאר הז'אנר כן, לדעתי הוא יותר טוב טוב מ95% מהז'אנר בעלילה שלו :-) הוא בשקט אחד מהמשחקים הכי טובים בז'אנר אי פעם מבחינת עלילה, וביחס לפיינל פנטזי יותר מרגש מרובם המוחלט. אבל כן,אם הטוויסט של FFX תפס אותך ועשה לך WTF שגרם לך לחשוב עליו הרבה זמן והשאיר חותם, אז כן ברור לי למה יש לך זכרונות טובים ממנו, אני רק לא בטוח שאם היית משחק בו שוב היום הוא היה מחזיק, אתה יודע כמו 99% מהמדיה שאהבנו בגילאים האלה וגילינו אחרי שנים שהיא לא מחזיקה :-)

אני חושב שבגיימפלי של "משלחת 33" יש הרבה דברים יפים, יש המון סנרגיה בין כל חברי הקבוצה. דמות X יכולה להביא בתור הבא הרבה יתרונות לדמות Y אם אתה חכם לגבי הבחירות שלך. הבעיה היא שהוא לא מקורי בשיט, מי ששיחק בפרסונה/SMT ראה את כל מה שהגיימפלי מציע, לא רק זה מי ששיחק במשחקים האלה גם ידע תוך 5 דקות איך לעשות מהגיימפלי פייס אוף קייק, וכן בסופו של דבר הבוסים והקרבות זה המקל, והCutscene והעלילה זה הגזר.

לגבי הסקאלה, אני מסכים איתך בהכל, הוא מאוד ריק, אבל עבדו עליו בעיקר 30 אנשים (ועוד הרבה שהשתתפו באוטסורסינג) בעוד על TLOU2 עבדו הרבה יותר אנשים בכמה סדרי גודל+הרבה יותר אאוטסורסינג' אז לא יודע אם אנחנו הוגנים, הם אינדים :-)

בסופו של דבר זה שהם בחרו לעשות JRPG מסורתי מאוד שיחק להם ליידים שלהם כאינדים, כי לרוב JRPG הם עם עולמות ריקים והם מאוד לינארים בהשוואה לWRPG ולא מורידים להם נקודות על זה, זה בא בטוב לצוות אינדי שאין לו את הכסף להפקה גדולה סטייל בטסדה נוטי דוג או CDPR :-)

Laskin
Elder

הודעהעל ידי Laskin » 30 אפריל 2025, 21:05

Hypno כתב:מישהו שאומר שהוא קנה XSS רק בשביל פורצה, אבל כבר מזמן לא משחק בו באופן קבוע. משתמש כזה אינו בעל ערך גבוה למיקרוסופט.

אתה אומר שהאדם הזה לא יקנה את הקונסולה של מיקרוסופט אם פורצה הבא יהיה בלעדי ל XBOX למשך לפחות 3 שנים?

כן, וגם כי ברור לכולם שלא יעברו שוב שלוש שנים.
בכל אופן את כל הכסף שלו על ג’יי ינג הוא ישפוך בפלטפורמה של סוני במקום בזו של מיקרוסופט, הם מאבדים את המנוי שלו, את ה-30% על כל משחק צד ג׳, את המאה אחוז על כל משחק צד א. אין לו סיבה להשקיע בספרייה הזו יותר.

אבל עזוב אותו באופן אישי, הכותרת הזו לבדה עושה נזק תדמיתי לקז׳ואלים שקוראים שם. והיא מהדהדת בכל התעשייה ואתרי החדשות. מה שמיקרוסופט עשו לעצמם, לתדמית של המותג אקס-בוקס - הוא כמעט בלתי הפיך, ואולי לא רק כמעט.

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 01 מאי 2025, 00:59

IJ מכר רע באקסבוקס, רע בסטים ורע בפס5. אין שום משמעות למכירות האלה בפס5 חוץ מאשר עוד כמה דולרים למיקרוסופט. לעשות עוד טיפה על הפס5 לא ימנע פיטורין או יאשר IJ2.

אני אגיד את זה שוב כדי שתקלוט. אקסבוקס עושה כסף על המון דברים, הדבר האחרון שמכניס להם כסף זה משחקים. הם עושים מליארדים על מנויים, אביזרים, נתך 30% על משחקי צד ג׳, season pass, קופסאות לוט וכו׳ וכו׳. מכירות של משחקים שהם מפתחים לא משנות כלום, הן לא מכניסות כסף. סוני בקושי עושה מליארד בשנה על משחקים בזמן שהם מגלגלים 30 מליארד על כל השאר.

אז כן, אני מבין שקשה לך להבין את זה, אבל הסיבה שמפיצות מכניסות גג 20% ממה שסוני מכניסה היא שמכירות משחקים שאתה מיצר בעצמך זה לא רווחי ולא מעניין. משחקי צד א קיימים כדי למכור את הפלטפורמה. כל משחק צד א׳ שאתה מוציא לתחרות שוחקת את הפלטפורמה, הורסת אותה, גורמת לה להרגיש כמו אשפה חסרת ערך לצרכנים.

אקסבוקס גמורה. לא כי סטארפילד לא מכר כמו שהם ציפו או היילו נהרס כמותג. אקסבוקס גמורה כי אף אחד לא רואה אותם בתור פלטפורמה יותר. אקסבוקס לא קנתה את אקטיוויז׳ן, אקטיוויז׳ן בלעה את מיקרוסופט.

וכן, הXSX הייתה גמורה למדי. אבל עד סוף הדור הזה הXSX יכלה בכיף למכור 5-10 מליון יחידות יותר ממה שהיא תמכור אם מיקרוסופט לא הייתה מתאבדת. 5-10 מליון יחידות שווה מליארדים, IJ על הפס5 שווה אולי 10 מליון דולר.
We're just normal men. We're just innocent men

Hypno
Warrior

הודעהעל ידי Hypno » 01 מאי 2025, 14:04

Laskin כתב:כן, וגם כי ברור לכולם שלא יעברו שוב שלוש שנים.
בכל אופן את כל הכסף שלו על ג’יי ינג הוא ישפוך בפלטפורמה של סוני במקום בזו של מיקרוסופט, הם מאבדים את המנוי שלו, את ה-30% על כל משחק צד ג׳, את המאה אחוז על כל משחק צד א. אין לו סיבה להשקיע בספרייה הזו יותר.

אבל עזוב אותו באופן אישי, הכותרת הזו לבדה עושה נזק תדמיתי לקז׳ואלים שקוראים שם. והיא מהדהדת בכל התעשייה ואתרי החדשות. מה שמיקרוסופט עשו לעצמם, לתדמית של המותג אקס-בוקס - הוא כמעט בלתי הפיך, ואולי לא רק כמעט.

האדם הזה עשה את כל הגיימינג שלו על הפס5 גם ככה, וקנה XBOX רק בשביל פורצה. הוא גם אומר שהוא ימשיך את מינוי הגיימפאס כי הוא רוצה לשחק בכמה דברים שם.

מיקרוסופט צריכה לחזק את המשחקים שלה, את האולפנים שלה, את הmindshare שלה לפני שהיא מחזקת את מותג החומרה.
עכשיו ששחקני פלייסטיישן יכולים לחוות את המשחקים האלה, חזרה פוטנציאלית לבלעדיות תהיה יותר אפקטיבית.

את חיזוק החומרה מיקרוסופט תעשה בהכנה להשקה של החומרה הבאה שלה, כאשר יש לה מגוון אפשריות לייחד את המוצר שלה מהמתחרות.
לדעתי מיקרוסופט יכולה לעשות חומרה שתמכור יותר טוב מהדור הנוכחי גם אם יבחרו באי-בלעדיות למשחקים צד א'.

DrKeo כתב:IJ מכר רע באקסבוקס, רע בסטים ורע בפס5. אין שום משמעות למכירות האלה בפס5 חוץ מאשר עוד כמה דולרים למיקרוסופט. לעשות עוד טיפה על הפס5 לא ימנע פיטורין או יאשר IJ2.

אני אגיד את זה שוב כדי שתקלוט. אקסבוקס עושה כסף על המון דברים, הדבר האחרון שמכניס להם כסף זה משחקים. הם עושים מליארדים על מנויים, אביזרים, נתך 30% על משחקי צד ג׳, season pass, קופסאות לוט וכו׳ וכו׳. מכירות של משחקים שהם מפתחים לא משנות כלום, הן לא מכניסות כסף. סוני בקושי עושה מליארד בשנה על משחקים בזמן שהם מגלגלים 30 מליארד על כל השאר.

אז כן, אני מבין שקשה לך להבין את זה, אבל הסיבה שמפיצות מכניסות גג 20% ממה שסוני מכניסה היא שמכירות משחקים שאתה מיצר בעצמך זה לא רווחי ולא מעניין. משחקי צד א קיימים כדי למכור את הפלטפורמה. כל משחק צד א׳ שאתה מוציא לתחרות שוחקת את הפלטפורמה, הורסת אותה, גורמת לה להרגיש כמו אשפה חסרת ערך לצרכנים.

אקסבוקס גמורה. לא כי סטארפילד לא מכר כמו שהם ציפו או היילו נהרס כמותג. אקסבוקס גמורה כי אף אחד לא רואה אותם בתור פלטפורמה יותר. אקסבוקס לא קנתה את אקטיוויז׳ן, אקטיוויז׳ן בלעה את מיקרוסופט.

וכן, הXSX הייתה גמורה למדי. אבל עד סוף הדור הזה הXSX יכלה בכיף למכור 5-10 מליון יחידות יותר ממה שהיא תמכור אם מיקרוסופט לא הייתה מתאבדת. 5-10 מליון יחידות שווה מליארדים, IJ על הפס5 שווה אולי 10 מליון דולר.

מה שאפשר להגיד על IJ על פס5 עד עתה שהוא היה המשחק המוכר ביותר ב NPD בשבוע יציאתו. אתה ממהר לקבוע את דינו.

משחקי צד א' קיימים כדי למכור את הפלטפורמה, ולכן חשוב לראות כמה המשחקים האלה בעצם מוכרים כי בתוך הנתון הזה חבוי כמה הם תרמו במכירת הפלטפורמה.
גם אם נקנה את ההערכה של 5-10 מילון יותר קונסולות - זה במחיר של משחקים שמפסידים כסף וגוררים קיצוצים, כאשר גם ככה הדור הבא שוב מתחיל מ- 0 יחידות חומרה.

המאמץ של מיקרוסופט למכור את הפלטפורמה צריך להיות שם, ולא בגרבייג' טיים של הדור הנוכחי. הדבר שכנראה הכי משחק לרעתה זה דור שני רצוף של BC ומשחקי מולטי מתמשכים שתקעו יתד בפלייסטיישן.

לכאורה XBOX כפלטפורמה גמורה, אך אתה לא נותן הערכה כמה הדור הבא ימכור בהשוואה לנוכחי. כי גם אתה יודע שבלעדיות או לא בלעדיות היא רק חלק מהסיפור.

סמל אישי של המשתמש
Golan
Veteran

הודעהעל ידי Golan » 01 מאי 2025, 18:36

בום!!!!!!! הנה זה בא!!!!

אקסבוקס מצטרפת לנינטנדו ופלייסטיישן: העלאת מחירי קונסולות XBOX, משחקים ב-80$ דולר החל מתקופת החגים 2025.

זה נגמר. התעשייה כולה עוברת טרלול.

https://www.ign.com/articles/microsoft- ... is-holiday

Microsoft is raising prices on Xbox. By a lot.

In an announcement today, the company said it will be raising prices on Xbox consoles, controllers, headsets, and some games. The price hike for consoles and accessories kicks in today, May 1, and while game prices will stay the same for now, we should expect to see Xbox charging $79.99 for new, first-party games around the holiday season.

Price increases are taking effect globally, with the exception of headset prices, which are only going up in the U.S. and Canada.
קבצים מצורפים
Gp3Ys2TbYAAmRow.png
Gp3Ys2TbYAAmRow.png (163.14 KiB) נצפה 1113 פעמים

Laskin
Elder

הודעהעל ידי Laskin » 01 מאי 2025, 20:35

זה הדור הכי הזוי שיש, לא רק שלא היו ירידות מחיר בכלל, לראשונה בכל דור אי פעם - אלא פתאום יש העלאות מחיר, ועוד של המפסידה הגדולה של הדור, זה בכלל פסיכי.

לשם השוואה - בדור הקודם סוני השיקה את הפס4 ב-400 דולר, אחרי שנתיים הורידה ל-350 דולר ושנה אחר כך ל-300 דולר.
הפס4 פרו הושקה ב-400 דולר.
הפס5 הושקה ב-400 דולר וזה עדיין המחיר שלה 4 וחצי שנים אחרי, והפרו הושקה ב-700 דולר וכמובן גם זה עדיין ללא שינוי.

העלייה הזו של מיקרוסופט בכלל חסרת תקדים. 80 דולר תוספת… ג׳יזס.
אין ספק שעכשיו גם סוני יעלו את המחיר, גם של הקונסולה וגם של המשחקים.

אם סוני רוצה באמת לחרבן לנדאלה בתוך הפה הם צריכים להישאר במחיר הנכחי, כדי שגם 117 האנשים ששקלו לקנות אקס בוקס ירדו מהרעיון.

Hypno
Warrior

הודעהעל ידי Hypno » 01 מאי 2025, 21:12

עוד סיבה לתעדף את חוזק ה IP, משחקים ואולפנים מאשר את החומרה.

Laskin
Elder

הודעהעל ידי Laskin » 01 מאי 2025, 22:35

ואיפה אתה ממקם את האקוסיסטם?!

Hypno
Warrior

הודעהעל ידי Hypno » 02 מאי 2025, 00:28

בקרת שיוט עד החומרה החדשה. זה שלא שלא יוצאים משחקים והגיימפאס לא מתודלק. אבל לסכן אולפנים בשם מחשבה שאנשים יזכרו לך את זה כשהם יקנו את החומרה הבאה? לא.

Laskin
Elder

הודעהעל ידי Laskin » 02 מאי 2025, 00:33

אבל האקוסיסטם זה הכסף הגדול… אם אין כסף גדול אז הסכנה לאולפנים גדולה יותר.

סמל אישי של המשתמש
bling
Elder

הודעהעל ידי bling » 02 מאי 2025, 07:17

Golan כתב:בום!!!!!!! הנה זה בא!!!!

אקסבוקס מצטרפת לנינטנדו ופלייסטיישן: העלאת מחירי קונסולות XBOX, משחקים ב-80$ דולר החל מתקופת החגים 2025.

In an announcement today, the company said it will be raising prices on Xbox consoles, controllers, headsets, and some games. The price hike for consoles and accessories kicks in today, May 1, and while game prices will stay the same for now, we should expect to see Xbox charging $79.99 for new, first-party games around the holiday season.

Price increases are taking effect globally, with the exception of headset prices, which are only going up in the U.S. and Canada.

אחד הדברים המשעשעים, הקונסולה שאף אחד לא רוצה לגעת בה עם מקל מעלה מחירים. איזה דור של פארסה.

idan
Veteran

הודעהעל ידי idan » 02 מאי 2025, 09:04

Laskin כתב:אז בת׳זדה נשארו עצמאיים בהחלטות שלה וזה יצר מצב שהמשלחת נדפקו. זו עדיין אשמת מיקרוסופט, כי הם צריכים לתת את האור הירוק להחלטות האלה.
וואו, יאקוזה 8, ואני חוזר 8 (!!) שהוא המשחק השמיני בסדרה עם 7 משחקים קודמים מאחת המפתחות/מפיצות הותיקות בתעשייה מכר את אותו מספר עותקים אחרי שבוע בשוק כמו משחק שמפתחת חדשה לגמרי עשתה עם תקציב נמוך בהרבה בשלושה ימים למרות שהמשחק שלה יצא עם הרימאסטר של את ממשחקי התפקידים הכי גדולים בהסטוריה? אחלה טיעון. איך זה קשור לדיון, אני לא יודע.

אני בכלל לא בטוח שהוא נעשה בתקציב נמוך יותר. הסטודיו של המשלחת 33 אמנם הרבה יותר קטן מ RGG, אבל הוא נולד לפני 5 שנים וזה המשחק הראשון שלו. באותו פרק זמן RGG הוציאו איזה 12 משחקים, חצי מהם משחקי יאקוזה/כמו יאקוזה חדשים. המשחקים שלהם זה הפוסטר בוי למחזור נכסים, שזו מן הסתם שיטת עבודה יעילה וזולה.

באמת מעניין לדעת מה התקציב של כל אחד מהם, אבל בכל אופן אני לא חושב שסגה שמה הרבה כסף על המשחקים האלה.

סמל אישי של המשתמש
glass man
Sage

הודעהעל ידי glass man » 02 מאי 2025, 09:57

bling כתב:
Golan כתב:בום!!!!!!! הנה זה בא!!!!

אחד הדברים המשעשעים, הקונסולה שאף אחד לא רוצה לגעת בה עם מקל מעלה מחירים. איזה דור של פארסה.

להגיד שזה דור פארסה אחרי שיש לנו את "משלחת 33" זה משהו שעבד עליו הכלח.ובהמשך השנה GTA 6, מאפיה 4,מטרויד 4
GOT 2 , דת' סטרנדינג 2, דונקי קונג בננזה, עוד כמה חודשים ובהמשך הדור, וולברין, אינטגלקטיק, מקס פיין 1+2 DQ12 אם מישהו לא מוצא משהו לאהוב בדור הזה הוא כבר קאזואל גיימר אחי, לא שזה רע אבל זה לא קשור למצבו של הדור אלא למצב רוחו של הבן אדם.

סמל אישי של המשתמש
bling
Elder

הודעהעל ידי bling » 02 מאי 2025, 10:18

לא הבנתי את הקשר. הדור הזה פארסה בגלל מדיניות ודברים שעוברים עליו, בגלל קרוס ג׳ן של שנים ומחסור בבלעדיים, בגלל קפיצות טכניות חלשות, בגלל עליית מחירים שנים אל תוך הדור, פשוט דור חלש. גם בדור ה WiiU אפשר למצוא כמה משחקים טובים זה אומר שהקונסולה לא היתה גרועה? מה הקשר.

לזרוק רשימת שמות עתידיים זה יופי, בוא נראה מה יצא מהם ומה יביאו לשולחן. כרגע זה שיצא JRPG טוב לא אומר שהדור הזה לא פארסה עד כה.

Hypno
Warrior

הודעהעל ידי Hypno » 02 מאי 2025, 11:28

מי שמתבאס מקרוס-ג'ן כדאי שלא יגיע לדור הבא :D

ומה עם כל המשחקים הבלעדיים שמתבררים כקרוס-ג'ן רטרואקטיבית תודות לסוויץ' 2 כמו סאטר וורז אחרים :lol:

סמל אישי של המשתמש
glass man
Sage

הודעהעל ידי glass man » 02 מאי 2025, 11:51

bling כתב:לא הבנתי את הקשר. הדור הזה פארסה בגלל מדיניות ודברים שעוברים עליו, בגלל קרוס ג׳ן של שנים ומחסור בבלעדיים, בגלל קפיצות טכניות חלשות, בגלל עליית מחירים שנים אל תוך הדור, פשוט דור חלש. גם בדור ה WiiU אפשר למצוא כמה משחקים טובים זה אומר שהקונסולה לא היתה גרועה? מה הקשר.

לזרוק רשימת שמות עתידיים זה יופי, בוא נראה מה יצא מהם ומה יביאו לשולחן. כרגע זה שיצא JRPG טוב לא אומר שהדור הזה לא פארסה עד כה.

לקח לדור הזה 5 שנים להתניע אבל הוא סוף סוף טוב והוא לא יפסיק להיות טוב עד הסוף ככה בסוף 2027 הדור עכשיו ליגה, ומי שמתלונן עליו סתם יוצא הייטר שאוהב להתלונן.
להשוות את הדור במצבו הנוכחי לWII U שזו היתה קונסולה של לוזרים ברמה שהיית יכול לדעת שהבן אדם לוזר רק מהעובדה שהוא הלך וקנה אותה... אין מה להשוות, השתדרגת כבר לדור הזה, אגב? או שאתה על הגדר, וסתם אוהב לשנוא אותו? GTA 6 יעשה מהפכה בזא'נר זה ידוע מי שלא יהיה שם לראות את זה הוא קאזואל.

חזור אל “פורום משחקים”

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו־ 46 אורחים