נושא ה-Xbox הרשמי

מחשב, קונסולות וכל מה שאפשר לשחק בו

המנהלים: bozeman, erezronen

סמל אישי של המשתמש
glass man
Sage

Re: נושא ה-Xbox הרשמי

הודעהעל ידי glass man » 05 מאי 2025, 04:33

DrKeo כתב:
glass man כתב:נכון, שלא קיבלנו חצי עשור משחק ברמה הזו, אבל מתישהו נקבל אז שכרנו לא יצא בהפסדנו שקנינו את הPS5 אנחנו מקבלים מה שהבטיחו לנו רק "יותר מאוחר" ממה שהבטיחו.
אני למשל לא הולך לשדרג לPS6 עד 2030 (כמעט בטוח) ככה שאני אשחק על הPS5 את כל האקסקלוסיבים שסוני תוציא לPS5 עד 2030 ואני אעבור לPS6 רק שצד א' יעבור אליו במלואו.

ככה ייצא שהPS5 נתן לנו את כל מה שהובטח. גם ככה המפתחים לא משתמשים ב30% מהכוח של הפס5 אז למה אני צריך לוותר על הקונסולה? היא תשאר מכונת הצד א' שלי להרבה שנים ואני אשחק אותם ראשונים עליה בזמן שאנשים יהיו נואשים למצוא פס6 בהשקה ולגלות את כל הQuirks והפאקים שלו, יהיו אקסקלוסיבים הרי שהPC לא יקבל Day one. הבא של סנטה מוניקה לא יהיה Day one על הPC ב2027 אבל הוא כן יהיה על הPS5.

אני באמת מבין את התסכול הזה כי אני ציפיתי שהPS5 יהיה שידור חוזר של הפס4 עם כל המשתמע מכך, שגרילה תביא גרפיקה ממיסת ראשים, שיוכרז IP חדש מקוג'ימה
שיהיה משחק חדש מנוטי דוג שנראה יותר מכל משחקי הPC הכי מטורפים בשוק...

מבאס שלא קיבלנו את זה,מתי שציפינו אבל בסוף זה יקרה. אני מתכוון לפחות לא קיבלנו מנוטי דוג הודעה שוברת לב בסגנון "כדי לתת לכם את החוויה הכי טובה אנחנו מעבירים את המשחק שלנו לדור הPS6" כלומר הPS5 לא ימות כמכונת משחקי GAAS הוא אשכרה יקבל כל מה שהPS4 קיבל רק יותר מאוחר.

דברים פשוט השתנו אני שונא את זה אבל חצי מהLifespan של קונסולה חדשה הוא קרוס ג'ן גם הPS5 לא ימות באמת עד 2032 זה הנורמלי החדש.

נכון שהכל "הבטחה עתידית" אבל הבטחה עתידית מנוטי דוג רוקסטאר, וסנטה מוניקה זו לא הבטחה ריקה, זו הבטחה שאתה יודע שהם יעמדו בה,הם אף פעם לא מוציאות נפילה. גם אם הPS5 שלך יישב עכשיו מאובק עד 2026 לנוטי דוג או עד 2027 לסנטה מוניקה אתה יודע שכשתדליק אותו אתה תהיה שמח שלא מכרת אותו, ולא רק כי לילד יש קונסולה לשחק עליה כי אתה משחק ראשון לפני כולם את המשחקים הכי נחשבים של הדור, אתה עדיין פרמיום כי אתה משחק לפני כולם גם את GTA6 מן הסתם נשחק בזכות הPS5/X לפני כולם.

קניתי את הפס5 בתחילת 2021, עשיתי את זה בשביל לקבל דברים מסויימים, הבטחה בלתי כתובה שכשאני קונה קונסולה של סוני אני מקבל זרם של בלעדיים לדור הבא שממיסים לי את המוח מבחינה טכנית ומבחינה סינמטית. לא קבלתי את זה בניגוד לכל דור אחר וזאת אכזבה ענקית.

אם אני אקנה את הפס6, אני אקנה אותה בראש אחר לגמרי. הפס6 היא בבירור פס5 פרו 2, כולנו עכשיו יודעים את זה. ומי שהולך להשיל עליה 3000 שקלים או כמה שלא לא תעלה, ידע מראש שהוא הולך לקבל משחקי פס5 ב-fps ורזולוציה גבוהים במשך חצי עשור ואז ימתין לנצח ביובש עד שיצאו סופסוף משחקי פס6 אמיתיים שנותנים את מה שסוני מבטיחה.

סוני רדפה אחרי הזנב של עצמה עם GAAS ומשחקי קרוס ג׳ן ואנחנו אוכלים את הדיסה. ולצערנו הם לא קבלו עונש פיננסי על ההתנהלות שלהם כמו בדור הפס3 כי הפעם מיקרוסופט לא עשתה 360, היא עשתה כל טעות שאפשר לחלום עליה והוציאה את עצמה ממשחק מלחמה הקונסולות. סוני לבד, והיא תמשיך למכור נהדר אפילו אם היא לא תוציא אף משחק צד א׳ כי אנשים עדין רוצים לשחק פיפא ופורטנייט על הטלביזיה שלהם ואם אין אף אופציה, קונים פלייסטיישן.

התעשייה מרגישה במקום ממש רע, וזה עצוב.

Laskin כתב:אני קניתי את הפס5 מתוך מחשבה שברור לי שאקבל עד נקודת הזמן הזו בבלעדיות לפס5:
משחק של בלופוינט
משחק של מדיה מולקיול
משחק של נוטי דוג
משחק של בנד
ובסבירות גבוה אך פחות ודאית גם משחק בהיקף קטן יותר של סנטה מוניקה ושל גרילה.

אז כל אלו ביטלו פרויקטים או שהם רחוקים מלהיות מוכנים, עד כדי כך רחוקים שאפילו לא ראינו טיזר שלהם וכנראה יהיו כבר קרוס ג׳ן או קרוב לזה. קיבלתי רק משחקים מאינסומניאק ואסובי, ועוד מעט סאקר פאנץ׳.
אם הייתי יודע את זה - לא הייתי קונה פס5, ובשלב הזה כשאנחנו כנראה בערך שנתיים מהכרזה על הפס6 - אני כנראה כבר הייתי ממשיך רק עם המחשב.
דור פח, משחקים שיגיעו ב-2027 לא מעניינים אותי בדור הזה, אלו משחקים שאעדיף לשחק על הפס6.

אם זה מעודד אותך לאסקין בקצב הזה סנטה מוניקה תוציא משחק קרוס ג׳ן ב-2029. כלומר, הפס6 יוצאת ב-2027 או 2028, יהיה לה מינימום של 4 שנים של קרוס ג׳ן מה שאומר שיכול להיות שלא נפטר מהפס5 עד 2032 לפחות. הקונספט של דורות מת, ונראה שיחד איתו היכולת של סוני להרשים.

אני יודע שבקונסולות משחקים שיוצאים בקצב סביר זה הכי חשוב.הPS2 היתה קונסולה מדהימה אם GTA3 היה יוצא רק ב2005 ורזידנט איוול 4 ב2007? כנראה שהרבה פחות מדהימה. לאסקין, אתה באמת איבדת משחקים שחשובים לך, באסה, כי אתה אשכרה היית משחק בדברים של סוני בנד וגם דחו לך את הוריזון 3 בגלל משחקי שירות, אז במקרה שלך באמת הלכו לך משחקים :-(

אין איך לייפות את מה שסוני עשו כל הדברים השווים נדחסו כמו סרדינים לשנתיים האחרונות ואף אחד לא סיפר לנו לאן אנחנו נכנסים, בהחלט עשו לנו מלכודת עכברים :-)
אבל המשחקים מגיעים. שנה הבאה נשחק בסלון שלנו GTA6 עם פאקינג מערכת קולנוע ביתית בזמן שכל בעלי הPC ONLY אוכלים את עצמם מקנאה ומחכים נואשות להודעה על פורט.

ב2029-2030 גרילה תסחט את הPS5 לשיאים עם "גרילה 3" לשיאים גרפיים שלא ראינו עד רמה שהוא יהיה חייב להריץ אותו על 30FPS.
ב2027 יהיה לנו את אינטרגלקטיק שיראה מטורף אפילו בעולם שהוא פוסט Half life 3 אפילו שחקני הPC בטח הכי הארדקור יעופו מהגרפיקה שלו ואנחנו נשחק ראשונים בזמן שכל האחרים מסתכלים וחוטפים ספוילרים ביוטיוב.

אני מחכה לדברים האלה אם אתם תעדיפו לשחק את כל הדברים האלה על הPS6 זה כמובן בחירה סופר מובנת, אבל אתם בוחרים לא לשחק את האקסקלוסיבים של הPS5 עליו.
זה לא אותו דבר כמו "אין אקסקלוסיבים לPS5"

המציאות השתנתה אולי, אבל בסוף אנחנו נקבל חתיכת "milkage מהPS5 שנסתכל עליו במבט לאחור.

בלינג, אפילו לא בפוזציה הזו, כי הוא כן אחד שמשחק בעיקר על קונסולות ושונא PC אז כאילו הוא אשכרה יכול לשחק על הPS5 את כל הדברים שקאז מנה והוא מדלג, זה מה שאני לא מבין.

אני אוהב רצח את סוני והצוותים שלה אבל ממתי סוני נהיו הדבר הכי חשוב בתחביב שלנו או הדבר היחיד שאנחנו משחקים עד רמה שאם הם לא מוציאים כלום יוצא לנו הטעם מהתחביב? סתם תהיות.

Laskin
Elder

הודעהעל ידי Laskin » 05 מאי 2025, 08:04

אם כל המשחקים הכי טובים של הדור הזה שינצלו את החומרה ממש טוב וירוצו ב-30 פריימים יוצאים ממש בסוף הדור ובמהלך תחילת (עד אמצע) הדור הבא - אז ברור שעדיף לשחק אותם כבר בדור הבא באיכות הרבה יותר טובה וב-60 פריימים ולדלג על הדור, ובמקרה של חלקנו זה נו בריינר כי יש לנו מחשב גיימינג אז לא נפספס שום דבר.
בשביל משחקים בודדים מאוד שאולי אחטוף ספוילר עבורם זה ממש לא שווה את התחושה שרכשתי מכשיר רק עבור בלעדיים לדור הבא ובינתיים כבר חמש שנים כמעט שיש לי אותו - שיחקתי רק באיזה 3 כאלה, כשאחד הוא פלטפורמר AA כזה, אחד הוא ספיידרמן 2 שמבוסס על אותה עיר בדיוק עם שיפורים, והשלישי הוא ראצ׳ט שהיה ממש נחמד, אבל גם לא בדיוק נוטי דוג.
זה פח אשפה. אחרי ההפצצות של הדור הקודם ממש לא ראיתי את זה בא.

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 05 מאי 2025, 10:31

Hypno כתב:את TLOU2 קיבלת באותה שנה ששוגרה הפס5. מסתמן שגם הפעם תקבל את גולת הכותרת של ND בזמן דומה.

בעל קונסולה ממוצע משתמש רק במכשיר הזה לגיימינג. אנשים שמשחקים את כל צד ג' על המחשב הם לא הקהל המרכזי של קונסולות. מי שכזה היה צריך להתאים את הציפיות שלו מהדור כי היה ברור שזמני הפיתוח מתארכים ויהיו מרווחים גדולים בין משחקים.

ויחד עם זאת אי אפשר להלין על העדר משחק סימנטי ולהתעלם מבלעדי character-action סינמטי בכל רמ"ח אבריו עם ממוצע 82.
קשה להתלונן שיש תקופות יובש כאשר מתעלמים מאחד משחקי הקו-אופ הכי טובים אי פעם שבנוי למלות את החלל בין הוצאות.

ואז כל משחקי צד ג' שמי שקונה קונסולה משחק אותם עליה. רק לפני רגע קאפקום שחררה את המשחק שמוכר הכי טוב בהיסטוריה שלה. יוביסופט זה הרגע שחררו משחק AC שכולם מבסוטים עליו. ב KCD2 ה RPG המצויין (ממוצע 90) כבר חרשתם? E33, עוד RPG, זה הרגע יצא. יש CIV חדש. ספליט פיקשן. בלו פרינס משום מקום.

כל זה רק מתחילת 2025. רוב האנשים לא כמוכם עם 2 פלטפורמות בביצועים גבוהים. כשמדברים על feasting אז כרגע שחקני הקונסולות, והפס5 במיוחד, הם feasting.

לשחקן הפס5, לא כמו שחקן הפס4 בדור הקודם, הגיעו משחקים מאולפנים של מיקרוסופט החודש כמו IJ ופורצה הורייזון, ואם לא הספיקו משחקי הRPG גם נפל אובליביון.

והנה מעבר לפינה בלעדי לסוני בדמות של DS2. אוטוטו דום חדש. עוד חמישה חודשים עוד בלעדי. מי יודע מה עוד.

קצב ההוצאות האיכותיות ששחקן פס5 מקבל הוא פסיכי. הזוי לדבר על קונסולה שצוברת אבק.

מה קשור שיצא TLOU2 ב-2020? זה היה המשחק השלישי של נוטידוג על הפס4. בנקודת זמן המקבילה על הפס4 היה לנו כבר 2 משחקים של נוטידוג, 2 משחקים של גרילה, משחק של סנטה מוניקה, משחק של FROM, שני משחקים של suckerpunch... איך אתה בכלל משווה?

אתה סתם מברבר מהתחת, אין לך פס5, אין לך מושג איך זה מרגיש. לך שחק אתה במשחק סמוראים סוג ב׳ של צוות נינג׳ה ותגיד לנו איזו שנה נהדרת יש לסוני. הפס5 שלי צובר אבק, כך גם של לאסקין, הקונסולה הזאת מרגישה מתה.
We're just normal men. We're just innocent men

סמל אישי של המשתמש
glass man
Sage

הודעהעל ידי glass man » 05 מאי 2025, 15:05

חחחחח יש לי הרגשה שקאז התכוון לStellar Blade אבל זה עדיין מצחיק איך הוא שולח לשחק בכל החרא שקיים :lol:

נדב אתה ולאסקין באמת הכי נדפקתם, מהמצב של הPS5 כי אתם לא משחקים עליה GAAS כמוני שיכריח אותכם להדליק אותה.
(כן, אני יכול לשחק את הGAAS האלו על הPC אבל אז אני משחק עם Player pool נמוך יותר ומחכה יותר זמן למשחקים אלא אם כן אני שם VPN ואז אוכל אותה בInput lag )

אבל בלינג לא כמוכם, הוא משחק רק על הקונסולות, ושהוא אומר דור פארסה, בלי שהוא ניסה את baldur gate 3 בלי שהוא ניסה את Phantom Liberty ועוד לא הזכרתי את JUDAS שמחכה לנו בדור הזה בכלל, בלי שהוא נותן צא'נס השנה לGOY.

זה פשוט מרגיש כמו "הקפיצה הטכנית לא היתה מה שחלמנו אז זין על הדור" שוב זכותו המלאה אבל אי אפשר להגיד שאין משחקים טובים בדור הזה בטח לא אם אתה בן אדם כמו בלינג שהוא לחלוטין "רק שחקן קונסולות"

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 05 מאי 2025, 15:27

קאז סתם זיין שכל, הוא לא היה נוגע במשחקים האלה עם מקל. כלומר, stellar blade יוצא למחשב עוד 4 שבועות, עשית לו כבר preorder קאז? מה עם rise of the ronin? נכנסתי לפרופיל סטים שלך ולמרות שהמשחק זמין במחשב כבר כמה זמן ואפילו נמכר בהנחה משום מה עדין לא קנית אותו. איזה מוזר, כאלה משחקים מדהימים שעשו את 2024 של פלייסטיישן 5 אחת השנים הכי טובות בהסטוריה של פלייסטיישן, לא? שים את הכסף איפה שהפה שלך, איפה העותקים שלך של rise of the ronin ו-stellar blade?

אהה, לא קנית אותם כי הם לא מעניינים בשיט ולא קרובים בשום צורה להיות משחק ברמה גבוהה סטייל GOW או TLOU ששחקני פלייסטיישן באמת מחכים להם, נכון? כי אתה אוהב לברבר באויר. אנשים פה עם פלייסטיישן אומרים לך שהקונסולה משעממת אותם ואתה עושה להם Kazzsplaining כי הם כל כך טפשים שהם בעצם לא מבינים שהם נורא נהנים. מזל שיש לנו את קאז שיגיד ללסקין איזו הנאה אינסופית הוא שואב מהפס5, לאסקין פשוט לא שם לב אבל ברגע שהסברת לו שכל מה שהוא צריך זה כמה משחקי H&S סבירים מינוס אז לאסקין פתאום הבין והתחיל להנות מהפס5 שלו.

גלאס, לכל דור יש שנים חרא, גם בדור הקודם השנה הראשונה הייתה חרא אבל כבר השנה השניה הייתה טובה והשלישית הייתה מצויינת וזה רק התגבר משם. בדור הזה אנחנו ברצף של 5 שנים ממש meh, בטח אם מסתכלים על משחקים שהם בלעדיים לפס5. מתישהו זה ישתפר, מתישהו יהיו שנים מצויינות, אבל 5 שנים ברצף? זה חסר תקדים. לא היה דור שבו היו שנתיים גרועות ברצף, אז 5? התעשיה במצב הזוי.

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 05 מאי 2025, 17:39

Hypno כתב:ומה עם כל המשחקים הבלעדיים שמתבררים כקרוס-ג'ן רטרואקטיבית תודות לסוויץ' 2 כמו סאטר וורז אחרים :lol:

אוי לא, הוא לא למד... מסכן קאז, גולגולת עבה כמו בטון.

סמל אישי של המשתמש
bling
Elder

הודעהעל ידי bling » 05 מאי 2025, 19:41

glass man כתב:חחחחח יש לי הרגשה שקאז התכוון לStellar Blade אבל זה עדיין מצחיק איך הוא שולח לשחק בכל החרא שקיים :lol:

נדב אתה ולאסקין באמת הכי נדפקתם, מהמצב של הPS5 כי אתם לא משחקים עליה GAAS כמוני שיכריח אותכם להדליק אותה.
(כן, אני יכול לשחק את הGAAS האלו על הPC אבל אז אני משחק עם Player pool נמוך יותר ומחכה יותר זמן למשחקים אלא אם כן אני שם VPN ואז אוכל אותה בInput lag )

אבל בלינג לא כמוכם, הוא משחק רק על הקונסולות, ושהוא אומר דור פארסה, בלי שהוא ניסה את baldur gate 3 בלי שהוא ניסה את Phantom Liberty ועוד לא הזכרתי את JUDAS שמחכה לנו בדור הזה בכלל, בלי שהוא נותן צא'נס השנה לGOY.

זה פשוט מרגיש כמו "הקפיצה הטכנית לא היתה מה שחלמנו אז זין על הדור" שוב זכותו המלאה אבל אי אפשר להגיד שאין משחקים טובים בדור הזה בטח לא אם אתה בן אדם כמו בלינג שהוא לחלוטין "רק שחקן קונסולות"

אתה בעצמך אומר שאני שחקן קונסולות בלבד ללא שורשים של PC אז מה לי ול BG3 וכל מני משחקי RPG למיניהם? גם לא אכפת לי מ JRPG טוב ככל שיהיה כמו שלא שיחקתי בחיים בפיינל פנטזי גם בשנות השיא של הסדרה על הפס2 והפס 3 והעדפתי משחקי טים איקו, MGS, רזידנט איוול, גוד אוף וור, אנצ׳רטד, סיילנט היל, באטמן ארקהם פורטל 2 וכו׳ וכו׳. איפה בדיוק המשחקים המדהימים בדור הזה שמקבילים לזה? אין פאקינג כלום אחי אני לא יודע על מה אתה מדבר.

אפילו כשיש כמה משחקים טובים, כמו שאמרתי בכל דור יהיו כמה משחקים טובים גם על הקונסולות הכי מעפנות כמו ה WiiU, הגיוון והפורטפוליו שהיה פעם של משחקי AAA מדהימים בכל הסגנונות והטעמים כבר בקושי קיים. המשחק שהכי עושה לי את זה כרגע זה בכלל ספליט. גם הייתי שמח לשחק בראצ׳ט פס4 ואסטרובוט אבל אלה לא משחקים שמישהו קונה בשבילם קונסולה, אלה יותר המתאבנים בין הארוחות הגדולות.

הדור הזה מבחינתי גרוע טילים, כל המהות והזהות של מה שהיה נקרא קונסולה נעלמו לגמרי, אין כבר קסם עוד. ברגע שהרגו את הדורות והכל נהיה סוג של קרוס ג׳ן מתמשך, הרגו הרבה מהעניין.

סמל אישי של המשתמש
InterAl
Veteran

הודעהעל ידי InterAl » 05 מאי 2025, 20:00

יש פחות משחקים מדהימים, אבל עדיין יש מספיק משחקים נהדרים, הרבה יותר ממה שיש לך זמן לשחק.

סמל אישי של המשתמש
Klayman
Sage

הודעהעל ידי Klayman » 05 מאי 2025, 20:26

יש מצב שהטעם שלו ושלך לא אותו הדבר.. :)
Now, a question of etiquette - as I pass, do I give you the ass or the crotch
?

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 05 מאי 2025, 20:37

bling כתב:אתה בעצמך אומר שאני שחקן קונסולות בלבד ללא שורשים של PC אז מה לי ול BG3 וכל מני משחקי RPG למיניהם? גם לא אכפת לי מ JRPG טוב ככל שיהיה כמו שלא שיחקתי בחיים בפיינל פנטזי גם בשנות השיא של הסדרה על הפס2 והפס 3 והעדפתי משחקי טים איקו, MGS, רזידנט איוול, גוד אוף וור, אנצ׳רטד, סיילנט היל, באטמן ארקהם פורטל 2 וכו׳ וכו׳. איפה בדיוק המשחקים המדהימים בדור הזה שמקבילים לזה? אין פאקינג כלום אחי אני לא יודע על מה אתה מדבר.

אפילו כשיש כמה משחקים טובים, כמו שאמרתי בכל דור יהיו כמה משחקים טובים גם על הקונסולות הכי מעפנות כמו ה WiiU, הגיוון והפורטפוליו שהיה פעם של משחקי AAA מדהימים בכל הסגנונות והטעמים כבר בקושי קיים. המשחק שהכי עושה לי את זה כרגע זה בכלל ספליט. גם הייתי שמח לשחק בראצ׳ט פס4 ואסטרובוט אבל אלה לא משחקים שמישהו קונה בשבילם קונסולה, אלה יותר המתאבנים בין הארוחות הגדולות.

הדור הזה מבחינתי גרוע טילים, כל המהות והזהות של מה שהיה נקרא קונסולה נעלמו לגמרי, אין כבר קסם עוד. ברגע שהרגו את הדורות והכל נהיה סוג של קרוס ג׳ן מתמשך, הרגו הרבה מהעניין.

בדיוק המצב שלי. GOW:R היה משחק שכזה אבל הוא משחק פס4, ריטרנל לדעתי גם היה כזה אבל הוא באמת היחיד בדור הזה שהרגיש לי כמו משחק חובה שאני אזכור תמיד. וכמובן שיש את AW2 שהיה פשוט מצויין אבל עדין אכזב אותי. לא זוכר לי דור שבו אחרי 5 שנים אני לא מסוגל לבנות רשימת ״טופ 5״. זה היה כל כך קל בדורות קודמים, היו דורות שנמשכו רק 5 שנים והיו בהם עשרות קלאסיקות. נכון שמחזורי הפיתוח היו שונים אבל זה כבר מביך. כל כך הרבה תוכן ממוצע וגנרי, מה נסגר?

סמל אישי של המשתמש
glass man
Sage

הודעהעל ידי glass man » 05 מאי 2025, 21:43

בלינג, מה לגבי "הוויצ'ר" 3 ? זכור לי היטב שבגלל היובש של 2015 שקלת לשחק בו ובסוף שיחקת ועפת עליו והוא "כל מיני RPG " אז למה נתת לו צא'נס אבל BG3 שיש מצב גדול שהוא אפילו יותר טוב מ"הוויצר 3" לא בא לך לתת לו צ'אנס?

אולי תאהב אותו פי אלף ממה שאהבת את ה"המכשף 3" או אפילו פי אלף ממה שאהבת את פורטל, באטמן וכו?

אני מבין שזה לא הטעם שלך אבל זה יכול להשתלם לך לנסות כמו שזה השתלם לך עם המכשף 3.

אני יודע שאתה לא בקטע של JRPGS גם, אבל אתה כן בקטע של נוטי דוג, ואני לא אומר לך סתם ש"משלחת 33" זה החוויה הכי נוטידוגית בדור נכון להיום ואתה מפספס את זה, אולי בסוף תדלק על זה כמו שנדלקת על "המכשף 3?"

אני לא מבין את זה, אתה זורם על משחקים כמו "אסטרובוט" שנראים כאילו עשו אותם בתקציב של 9.90 שקל,אבל BG3 שהוא לפי כל המפתחים הכי גדולים בהיסטוריה אחד המשחקים הטובים בהיסטוריה עם הדיבוב והדמויות מהטובים בהיסטוריה, זה לא שווה?

משחק ראצ'ט זה סבבה להביא מכשיר בשבילו, אבל משחק כמו "משלחת 33" שפאקינג קן לוין עף לו הפרצוף ממנו, לא שווה?

כל מה שאתה רוצה ממש בדרך אלינו, מה הלחץ והדחיפות?
טים ICO- המשחק החדש בדרך ומכוון לPS5/X ונראה יותר טוב אפילו מהקודמים.
רזידנט איוול 9- לפי גולם הוא בדרך והמשחק הכי מהפכני בסדרה עם ערכי ההפקה הכי גבוהים שהיו אי פעם הוא בדרך ואנחנו אמורים לראות אותו בכל רגע והוא PS5.
ארקהם- טוב באמת הפסדנו פה בגלל הGAAS אבל גם הוא יגיע כבר אושר שיש משחק ארקהם ראשי בדרך לPS5 למרות הכל.

אתה רוצה פאזלים אינדים כמו פורטל 2? זה מה שחסר לך? וואלה בזה אני חייב ללכת עם קאז, כי יש לך את the blue prince שהוא המשחק פאזלים הכי עטור שבחים מאז
The Witness

אתה רוצה בנתיים משחק אימה שנחשב טוב וחדש ? אז יש לך Alan wake 2 שיתן לך בדיוק את החוויה הזו ניסית אותו? כי זה נראה בול בשבילך.

אני באמת לא מבין איך בדור הפס4 זרמת וניסית כל מיני דברים ובדור הזה אתה מתעניין רק בSONY FIRST PARTY Games.
כמו שאינטר אמר אפילו אם תנסה לשחק בכל המשחקים הטובים שיש בדור הזה לא תספיק בכלל להגיע לחצי מהם.

Laskin
Elder

הודעהעל ידי Laskin » 05 מאי 2025, 22:27

הוויצ׳ר 3 הוא משחק אקשן בגיימפליי שלו. יש אלמנטים של תפקידים אבל הוא עדיין משחק אקשן בעולם פתוח בבסיס שלו. BG3 ממש ממש לא. אין הרבה סיכוי שהוא יתחבר לזה כמו שאין הרבה שאני. אני לא מסוגל לדמיין אותי אפילו נהנה מגיימפליי שכזה. ואם הוא לא אוהב JRPG אין מצב שהוא יתחבר גם לגיימפליי של E33.

Hypno
Warrior

הודעהעל ידי Hypno » 05 מאי 2025, 22:51

DrKeo כתב:מה קשור שיצא TLOU2 ב-2020? זה היה המשחק השלישי של נוטידוג על הפס4. בנקודת זמן המקבילה על הפס4 היה לנו כבר 2 משחקים של נוטידוג, 2 משחקים של גרילה, משחק של סנטה מוניקה, משחק של FROM, שני משחקים של suckerpunch... איך אתה בכלל משווה?

אתה ספציפית שאלה מתי תקבל תואם TLOU2 לפס5 מ ND. אז כנראה תקבל אותו באותה מסגרת זמן.

זמני הפיתוח התארכו וההספק של כל האולפנים יורד. זה היה ברור שיקרה והיית צריך לעדכן את ההסתכלות. סוני לא שונה מכל שאר המפיצות.
רימייק של TLOU1 היה כנראה הפקה בסדר גודל יותר גדול מהמשחק צד של אנצ'רטד. כמו כן בוטל משחק AAA שהיה קרוב מאוד לסיום הפיתוח שכל מי שהתבטא לגביו אמר שמדובר במשחק מצויין שבוטל רק בגלל סוגיית פיתוח תוכן עתידי למשחק. לדעתי טעות של סוני.

האנשים היחידים שזוכרים את קילזון שאדופול הם אלה שמנסים לעבות רשימות. נראה לי עדיף לא לקבל משחק של 73.

שחקן הפס5 מקבל פחות משחקים מאולפנים של סוני אבל מאידך הוא התחיל לקבל משחקים מאולפנים של מיקרוסופט. סוני הייתה מוצאת מי שיעשה לה משחק מירוצים ארקיידי ברמה של פורצה? לא.

DrKeo כתב:אתה סתם מברבר מהתחת, אין לך פס5, אין לך מושג איך זה מרגיש. לך שחק אתה במשחק סמוראים סוג ב׳ של צוות נינג׳ה ותגיד לנו איזו שנה נהדרת יש לסוני. הפס5 שלי צובר אבק, כך גם של לאסקין, הקונסולה הזאת מרגישה מתה.

הפוך, גוטה. אתה זה שלא מצליח להסתכל על המצב מנקודת מבטו של משתמש פס5 טיפוסי, ולא של אדם שיכול להרשות לעצמו לשחק את כל משחקי צד ג' על המחשב.
אני לא בטוח מתי ואם בכלל הייתה לקונסולה 4 חודשים כל כך עמוסים במשחקים עם ציונים טובים.

---

האם מיקרוסופט הולכת להוציא פרסומת שמשווה בין שחקן פס5 לשחקן XBOX?

שחקן פס5 שרוצה לשחק בפורצה, IJ, אובליביון וE33 צריך לשלם כך וכך כסף.
שחקן XBOX שרוצה לשחק במשחקים האלה צריך לשלם רק את מחיר המינוי.

סמל אישי של המשתמש
glass man
Sage

הודעהעל ידי glass man » 06 מאי 2025, 00:07

Laskin כתב:הוויצ׳ר 3 הוא משחק אקשן בגיימפליי שלו. יש אלמנטים של תפקידים אבל הוא עדיין משחק אקשן בעולם פתוח בבסיס שלו. BG3 ממש ממש לא. אין הרבה סיכוי שהוא יתחבר לזה כמו שאין הרבה שאני. אני לא מסוגל לדמיין אותי אפילו נהנה מגיימפליי שכזה. ואם הוא לא אוהב JRPG אין מצב שהוא יתחבר גם לגיימפליי של E33.

בלינג גם נהנה ממשחקים כמו Life is strange וTaletale במה JRPG ממוצע כל כך שונה ממשחק של Taletale או Life is strange הוא בדיוק כמוהם רק שבהם אין קרבות ובJRPG יש, אבל הגיימלופ של לדבר עם NCPS לקדם את העלילה זהה. לא רואה מצב שהוא לא נהנה ממשלחת 33, כאילו יש לי פטיש על Lune אני לא רואה מישהו נורמלי מגיב אחרת ;) באמת שלא הייתי ממליץ לו על זה אם לא הייתי בטוח שהוא יאהב את זה Story wise.

זה נכון שהוויצ'ר 3 אקשן אבל יש בו מד סיבולת שצריך לדעת לנהל תוך כדי הקרב והקרבות קלאנקים ולא ממש מהנים בmoment to moment ויש שם גם מלא תת מערכות שצריך לנהל ואם הוא עדיין הסתדר עם זה הוא יכול להסתדר עם כל דבר בBG3.

חוץ מזה מי אמר שהוא חייב ללכת למשחקים האלה?, אם הוא אהב את "המכשף 3" יש לו את Phantom Liberty שאף אחד עם PS4 רגיל לא באמת שיחק ב2020 זה משחק שנראה דור הבא גרפית, מרגיש דור הבא גרפית מיוצרים שהוא יודע שהוא כבר אהב, ואקשני לחלוטין וגם עם וויב של דאוס אקס שהוא גם אהב.

כאילו, יש לו כל כך הרבה מה לשחק.

הוא מתגעגע למשחקים של SONY. יש GOY ממש השנה שיתן לו את החוויה הסינמטית של סוני, והכי חשוב יש לו את pragmata ואת אינטרגלקטיק לחכות להם בזמן שהוא משחק בכל המשחקים האלה ושני אלה בכלל יתנו לו את הכי הרבה סוני VIBE שאפשר. :-)

אתה אולי חושב שזה דור חרא לאסקין, אבל עובדה שלא דילגת עליו, עם אישה וילדים ועסק אתה עדיין מסיים משחקים בדור הזה אז יש במה לשחק.

סמל אישי של המשתמש
bling
Elder

הודעהעל ידי bling » 06 מאי 2025, 07:31

Laskin כתב:הוויצ׳ר 3 הוא משחק אקשן בגיימפליי שלו. יש אלמנטים של תפקידים אבל הוא עדיין משחק אקשן בעולם פתוח בבסיס שלו. BG3 ממש ממש לא. אין הרבה סיכוי שהוא יתחבר לזה כמו שאין הרבה שאני. אני לא מסוגל לדמיין אותי אפילו נהנה מגיימפליי שכזה. ואם הוא לא אוהב JRPG אין מצב שהוא יתחבר גם לגיימפליי של E33.

בדיוק.

גלאס תקרא טוב, ממש לא אמרתי שראצ׳ט זה משחק שאני מביא עבורו קונסולה, כאילו ברצינות קראת מה שאמרתי והבנת את ההפך?

אסטרו זה פלטפורמר נחמד ויצירתי שיהיה לי זורם וכיף כנראה אבל כאמור גם זה לא משחק שמביאים עבורו קונסולה. ציינתי אותו כי זה משהו שעוד נחמד לי לשחק בניגוד לדברים כמו באלדר גייט שנמצאים מחוץ לסקאלה שלי.

ובחייאת המשלחת הזאת לא קשור בשיט לחוויה של נוטי דוג, ראיתי גיימפליי נראה מאוד איכותי אבל לגמרי JRPG תורות. אין שום קשר למשחקים ולסגנון שלי.

ובחייאת 2 אל תשווה בין הגאונות של פורטל למשחקי פאזלים סטייל ה Witness או הנסיך הכחול שהם בראש שלי עוד חוויות אינדי מגניבות שדורשות יותר מדי סבלנות ובעיקר מעבירות את הזמן לעומת פורטל שזה משחק שנכנס לרשימות של משחקי הדור כמו השמות שציינתי. לא אותה סקאלה בכלל ועל זה אני מדבר, אין בכלל פורטפוליו מגוון של משחקי AAA מדהימים כמו שהיה בדורות קודמים, אף אחד לא קונה חומרה חדשה בשביל לשחק אינדיז כמו הנסיך הכחול או בשביל אסטרובוט.

ואין קשר בין משחקי Telltale ששיחקתי לבין JRPG בתורות, אלה בכלל לא היו משחקים אלא סרטים אינטרקטיביים וזה היה נחמד כמו לראות טלוויזיה עם קצת מעורבות שלי, כנ״ל דייויד קייג׳ (רק שהוא עשה את זה פי מיליון יותר טוב מבחינת חופש בחירה ובערכי הפקה של AAA), זה שזרמתי על זה ממש לא אומר שעכשיו אכנס לז׳אנרים שאין לי שום קשר או משיכה אליהם.

Laskin
Elder

הודעהעל ידי Laskin » 06 מאי 2025, 08:26

glass man כתב:אתה אולי חושב שזה דור חרא לאסקין, אבל עובדה שלא דילגת עליו, עם אישה וילדים ועסק אתה עדיין מסיים משחקים בדור הזה אז יש במה לשחק.

לא דילגתי כי הייתי בטוח שסוני תמשיך את הקו של הפס4, שאקבל עד עכשיו משחקים מהסטודיואים הגדולים והאהובים עליי, במקום זה חצי מהם אם לא יותר עבדו על משחקים כשירות וכל מני הרפתקאות שבוטלו, וקיבלתי זין ביד.
אם הייתי יודע שזה יהיה המצב הייתי מדלג על הדור הזה בכיף וחוסך הרבה כסף. הילדים משחקים על המחשב יפה מאוד.
אני אפילו לא נהנתי מריטרנל, אז עם כל הכבוד לספיידרמן 2 וראצ׳ט - לא הייתה לי שום בעייה להמתין איתם שנתיים ולשחק בהם במחשב באיכות הרבה הרבה יותר טובה, את GOW:R הייתי משחק על הפס4, גם את הורייזון 2, והייתי טיפה מתבאס מזה שאין לי אפשרות לשחק באסטרובוט ומשלים את זה בדור הבא יחד עם אחרים שעדיין לא יצאו.
אתה מבין שזהו? זה כל מה שהייתי מגדיר כ״חובה״ במשך חמש שנים?

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 06 מאי 2025, 10:22

Hypno כתב:אתה ספציפית שאלה מתי תקבל תואם TLOU2 לפס5 מ ND. אז כנראה תקבל אותו באותה מסגרת זמן.

אה? שאלתי את זה? שאלתי מתי יצאו משחקים ברמה של GOW, אנצ׳רטד ו-TLOU. התשובה היא לפחות 5 שנים משיגור הקונסולה. פתטי.
Hypno כתב:זמני הפיתוח התארכו וההספק של כל האולפנים יורד. זה היה ברור שיקרה והיית צריך לעדכן את ההסתכלות. סוני לא שונה מכל שאר המפיצות.
רימייק של TLOU1 היה כנראה הפקה בסדר גודל יותר גדול מהמשחק צד של אנצ'רטד. כמו כן בוטל משחק AAA שהיה קרוב מאוד לסיום הפיתוח שכל מי שהתבטא לגביו אמר שמדובר במשחק מצויין שבוטל רק בגלל סוגיית פיתוח תוכן עתידי למשחק. לדעתי טעות של סוני.

זמני הפיתוח התארכו, לא הוכפלו פי 4. הסיבה שאין משחקי סוני גדולים ב-5 שנים האחרונות של הקונסולה היא שהם העדיפו להתמקד ב-GAAS, רימייקים וקרוס ג׳ן. הם פשוט הזניחו את התחום. אם גרילה, נוטידוג, פליפוני, סנטה מוניקה, בלופויינט וכו׳ לא היו מתברברות במשחקי GAAS, רימייקים ומשחקי פס4 כולן היו משחררות כבר משחק פס5 לשוק. האשמה היא לא בזמני הפיתוח, האשמה היא בהחלטות ניהוליות בסוני.

Hypno כתב:האנשים היחידים שזוכרים את קילזון שאדופול הם אלה שמנסים לעבות רשימות. נראה לי עדיף לא לקבל משחק של 73.

ואנשים שזוכרים את אנצ׳רטד 4 גם מנסים לעבות רשימות? ומה עם אנשים שזוכרים את הורייזן? או GOW? או BB? גם הם מעבים רשימות או שאדון ״ואו מה אתם מתלוננים, יש לכם משחק סמוראים סוג ב׳ מצוות נינג׳ה״ לא מחשיב את GOW?

Hypno כתב:שחקן הפס5 מקבל פחות משחקים מאולפנים של סוני אבל מאידך הוא התחיל לקבל משחקים מאולפנים של מיקרוסופט. סוני הייתה מוצאת מי שיעשה לה משחק מירוצים ארקיידי ברמה של פורצה? לא.

אה ואו, משחקים של מיקרוסופט, במיוחד בשביל זה אנשים קונים פס5! לא בשביל משחקי פלייסטיישן, בשביל משחקי אקסבוקס. בן אדם, אנשים אפילו לא קונים XSX בשביל משחקים של מיקרוסופט, יש להם יבול פתטי בדור הזה, כל משחק יותר מעפן מהקודם.

Hypno כתב:הפוך, גוטה. אתה זה שלא מצליח להסתכל על המצב מנקודת מבטו של משתמש פס5 טיפוסי, ולא של אדם שיכול להרשות לעצמו לשחק את כל משחקי צד ג' על המחשב.
אני לא בטוח מתי ואם בכלל הייתה לקונסולה 4 חודשים כל כך עמוסים במשחקים עם ציונים טובים.

פחח, כן, שמענו. בגלל שאתה לא משחק במשחקי וידאו אין לך מושג מה זה שנה טובה או שנה רעה, מה זאת קונסולה טובה או קונסולה רעה. אתה חיי בבועה של אדם הזוי.

Hypno כתב:האם מיקרוסופט הולכת להוציא פרסומת שמשווה בין שחקן פס5 לשחקן XBOX?

שחקן פס5 שרוצה לשחק בפורצה, IJ, אובליביון וE33 צריך לשלם כך וכך כסף.
שחקן XBOX שרוצה לשחק במשחקים האלה צריך לשלם רק את מחיר המינוי.

למה מיקרוסופט צריכה להוציא פרסומת כזאת? חשבתי שהמטרה שלה למכור משחקים על הפס5 והפלטפורמה לא חשובה. למה לבזבז על זה כסף?

סמל אישי של המשתמש
glass man
Sage

הודעהעל ידי glass man » 06 מאי 2025, 20:40

bling כתב:

בדיוק.

גלאס תקרא טוב, ממש לא אמרתי שראצ׳ט זה משחק שאני מביא עבורו קונסולה, כאילו ברצינות קראת מה שאמרתי והבנת את ההפך?

אסטרו זה פלטפורמר נחמד ויצירתי שיהיה לי זורם וכיף כנראה אבל כאמור גם זה לא משחק שמביאים עבורו קונסולה. ציינתי אותו כי זה משהו שעוד נחמד לי לשחק בניגוד לדברים כמו באלדר גייט שנמצאים מחוץ לסקאלה שלי.

ובחייאת המשלחת הזאת לא קשור בשיט לחוויה של נוטי דוג, ראיתי גיימפליי נראה מאוד איכותי אבל לגמרי JRPG תורות. אין שום קשר למשחקים ולסגנון שלי.

ובחייאת 2 אל תשווה בין הגאונות של פורטל למשחקי פאזלים סטייל ה Witness או הנסיך הכחול שהם בראש שלי עוד חוויות אינדי מגניבות שדורשות יותר מדי סבלנות ובעיקר מעבירות את הזמן לעומת פורטל שזה משחק שנכנס לרשימות של משחקי הדור כמו השמות שציינתי. לא אותה סקאלה בכלל ועל זה אני מדבר, אין בכלל פורטפוליו מגוון של משחקי AAA מדהימים כמו שהיה בדורות קודמים, אף אחד לא קונה חומרה חדשה בשביל לשחק אינדיז כמו הנסיך הכחול או בשביל אסטרובוט.

ואין קשר בין משחקי Telltale ששיחקתי לבין JRPG בתורות, אלה בכלל לא היו משחקים אלא סרטים אינטרקטיביים וזה היה נחמד כמו לראות טלוויזיה עם קצת מעורבות שלי, כנ״ל דייויד קייג׳ (רק שהוא עשה את זה פי מיליון יותר טוב מבחינת חופש בחירה ובערכי הפקה של AAA), זה שזרמתי על זה ממש לא אומר שעכשיו אכנס לז׳אנרים שאין לי שום קשר או משיכה אליהם.

משחק AAA ממוצע על הPS3 כמו ביושוק עלה משהו כמו 25 מליון דולר לפיתוח. משחקים של הדור הזה עולים כמו 200M/100M אז אף מפתחת לא תתן לך לעשות משחק "נסיוני" וחדשני כמו
"ביושוק" או פורטל שההרפתקה שלך תעלה לה 100M-200M וכן התוצאה זה פחות "פורטפוליו מגוון" בדור הזה.

ברור שאותנו כגיימרים זה לא אמור לעניין והתוצאה היחידה שמעניינת היא שיש לנו פחות משחקים בדור הזה.
אבל מה שזה אומר בפועל הוא, שמפתחים יפנים ואינדים שעושים AA הם אלה שמביאים בדור הזה ומהיום והלאה "פורטיפילו מגוון" העידן של "פורטפוליו מגוון של AAA מערבי, נגמר בלינג, בזה אני מסכים איתך זה עצוב רצח אבל זה פועל יוצא של זה שהמשחקים של היום יקרים מדי.

כן, יהיה לך הרבה פחות משחקים לטעמך ממה שהתרגלת מדור הPS2 PS3 כי שוב העידן הזה נגמר לנצח, והוא לא חוזר לעולם.
עדיין יש בתחביב הזה המון המון יופי שאתה מתעלם ממנו. כי עדיין יש חברות ענקיות שעושות AAA לטעמך כמו CDPR או רמדי ואתה מתעלם מהן, למה? כנראה לעולם לא אדע את התשובה והיא תמיד תהיה .... כובע :| אבל אתה מפסיד יופי גדול ברמדי, וולברין בדרך, כמו שאמרתי UDEA עושה משחק בדור הזה.
הטריילר של GTA 6 נראה לא מהעולם וגם אם חברים שלך ישאילו לך את הפס5 שלהם לחודשים אתה לא תמצא אותו ותחרוש אותו ותעוף עליו כמו עם PS5 משלך כי כנראה שבשביל להיות "סבבה" תשאף להחזיר להם אותו מהר יחסית.

ברור שהבנתי שהתכוונת שאסטרו בוט, הוא לא משהו שתביא PS5 בשבילו אלא רק משחק צדדי סבבה, אבל עובדה שהוא נכנס לרשימה שלך ומשחק כמו בלאדר גייט 3 לא ואוקיי קיבלתי לא בא לך לנסות דברים שהם מחוץ למה שאתה מכיר. שוב, בפעם המליון אתה לא רוצה שום דבר שיש לו אפילו ניחוח של משחק תפקידים? אין בעיה.

מה עם "DOOM ימי הביינים שיוצא החודש?" - גם לא לטעמך?
Alan wake 2 -תקן אותי אם אני זוכר לא נכון אבל תמיד רצית לשחק במשחקים של רמדי שהם היו אקסקלוסבים של מייקרוסופט, וזה די סילנט הייל עם גרפיקה מטורפת, למה אתה לא משחק את זה?
וולברין שנה הבאה- לא מרגש אותך?

מה באמת תשב ותסתכל על כל העולם משחק אינטרגלקטיק ותשחק בPS5 של חברים? החדש של קורי?
אני לא מבין את זה, כי כן שוב ה"פורטפוליו המגוון" של AAA מערבי מת, הוא כבר לא יחזור, קשה לי פשוט להאמין שהארדקור גיימר כמוך שהוא גיימר מהפאקינג מגסון מאבד עניין כי ירדה הכמות של AAA מערבי היו תקופות שהדבר הכי חם בשוק היה קראש בנדיקוט והיית בתחביב הזה והיום יש לך פי 100 דברים יותר מעניינים לבחור מהם.

לאסקין: ברור שאני מאמין לך שבמקרה של ראצ'ט וספיידרמן 2 היית מחכה שנתיים, אני הייתי מחכה גם 5 שנים. מה לגבי GTA 6 עם יד על הלב היית יכול להתאפק שנה ולדעת שאתה לא חלק מהשיחה? אתה רואה אנשים מעלים מרדפים מטורפים בGTA 6 שבחיים לא ראית דבר כזה ואתה באמת היית יושב ומחכה? אתה לא שמח עכשיו שאתה רואה את הטריילר שיש לך PS5 בבית מוכן למאי 2026? אתה לא צריך להתארגן על שום דבר. אותו דבר עם אינטרגלקטיק גם אם תבחר לשחק אותו על הPS6 אתה לא שמח שאם תשבר ולא תצליח להתאפק יש לך PS5 בבית לעת צרה? הרי בוא נהיה אמיתים אתה שולח את האישה לחופשה שיוצאים משחקים שאתה ממש מחכה להם, והכי מצחיק שאתה לא היחיד אני מכיר עוד גיימרים שעושים את זה.

אני יכול להגיד לך שהלכתי וקניתי PS5 בשביל DQ12 ב2021 ועד היום אני מחכה לו... ונשארתי עם זין ביד. רק אלוהים יודע עד מתי אני אמשיך לחכות... אבל בנתיים יש לנו במה לשחק והמשחקים שבאמת חיכינו אליהם יגיעו. GTA6 זו נחמה אדירה :-)

סמל אישי של המשתמש
bling
Elder

הודעהעל ידי bling » 06 מאי 2025, 20:51

רמדי לא התעלתה ללשחרר משחק ברמה המקבילה למה שהיה סיילנט היל 1 ובמיוחד 2 בזמנו (באופן יחסי לתקופה), אתה קצת קושר כתרים שממש לא מגיעים להם. אלן וויק אפילו פה בפורום מאת הפאנבוים הכי גדולים דובר שקצת מאכזב. בכל מקרה זה משחק שאשמח לנסות בעתיד הוא אכן בסגנון שלי אבל שוב - לא סיסטם סלר.

סייברפאנק זה סיפור מיוחד, הוא קיבל הייפ שלילי מאוד כשיצא אבל עם השנים הוא הגיע באמת לחזון האמיתי שהיה אמור להיות לו אחרי כל התיקונים. אולי אם היה יוצא ככה מלחתכילה אבל אחרי שנים ברור שהאפקט שלו ירד ועדיין - כמובן שאשמח לשחק בו בעתיד.

כל ההבטחות העתידיות כבר לא רלוונטיות 5 שנים אחרי הדור, נחכה שיצאו ונראה איך הם יהיו, אם היתה מאסה קריטית של משחקי AAA חובה אולי הייתי הולך על זה אבל עכשיו זה מעט מדי מאוחר מדי ובתקווה הפס6 לא רחוקה מדי. אין שום סיבה לקנות כרגע את הקונסולה על סמך זה.

וכן אני מבין שנגמר העידן של פורטפוליו מגוון של AAA וזה מאוד עצוב, כנ״ל קפיצות טכניות מפילות ראשים ב 99.9 אחוז מהתוכנה שיוצאת. אם זה המצב אז אולי נצבור 2 דורות של משחקים כאלה עם פס5 ופס6 וזה כבר ירגיש כמו דור אחד נורמלי. מה כבר אפשר לעשות זה המצב. הדור הזה כל מקרה יזכר כנראה כהכי גרוע בהיסטוריה גם אם תהיה לו סיומת יחסית מתוקה כמו שאנחנו כרגע חוזים שיהיה, לא רואה משהו שישנה את העובדה הזאת לצערי.

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 06 מאי 2025, 22:41

לגמרי אפשר לעשות קפיצה מפילת לסתות גם היום, פשוט צריך לטרוח לעשות את זה. תסתכלו על הטריילר שיצא היום של GTA6, הגרפיקה בו מטורפת לגמרי. וזה בעולם פתוח ענקי, דחוס, מלא בפיסיקה ואינטרקטיביות. איזה תירוץ יש לחברה כמו סנטה מוניקה או נוטידוג שעושים משחקים צרים עם אנטרקטיביות מינימאלית?

הבעיה של הדור הזה נוצרה על ידי מנהלים במפיצות הגדולות כמו סוני ומיקרוסופט, לא בגלל החומרה של הפס5 או איזה קו דמיוני שנוצר כי הפס4 הייתה עם גרפיקה יפה מדי. כשיש לצוות מוכשר את הכסף והיכולת, הם מוציאים לפועל. ולפעמים אפילו לא צריך תקציב, רק כישרון. תראו מה החבר׳ה של המשלחת 33 עשו. בעצם ראבק תראו מה רמדי עושים עם 4 שנות פיתוח ו-50 מליון יורו, זה 1/6 התקציב של ספיידרמן 2.

סמל אישי של המשתמש
Klayman
Sage

הודעהעל ידי Klayman » 07 מאי 2025, 06:29

התקציב של ספיידרמן 2( או כל משחק מבוסס זיכיון), כולל תשלום שמן במיוחד לבעלת אותו זיכיון. זה פורסם בדליפת אינסומניאק. לא זוכר את הסכום המדויק, כי אמרו שדיסני נגיד מקבלת כסף גם מכל מכירת באנדל חומרה עליו וכו'..

זה לא משנה את העובדה שרמדי סטודיו מאוד מאוד יעיל, ביחס להרבה אחרים. בטח גם עוזר שהם יושבים בפינלנד, ולא בקליפורניה. למרות שהיא די יקרה בזכות עצמה.
Now, a question of etiquette - as I pass, do I give you the ass or the crotch
?

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 07 מאי 2025, 10:24

זה נכון שספיידרמן עלה איזה 300 מליון דולר. למה? לא ברור, כנראה שזה בעיקר ההפקה של הסרטוני מעבר וכו׳ כי כשרואים את המשחק עצמו הוא לא שונה מדי מהמשחק הקודם, גרפית או מבחינת גיימפליי ומאוד קשה לראות לאיפה הכסף הלך. לדעתי אם אינסומניאק היו שמים את זה כמטרה, כנראה שספיידרמן 2 יכל להראות מדהים כמו GTA6. אבל המוביל הטכני שלהם אמר במפורש בראיון ל-DF שקפיצה טכנולוגית לא הייתה המטרה שלהם והם העדיפו להעשות משחק שהוא שלוחה ישירה של המשחק פס4. ספיידרמן 2 סובל בעיקר מחוסר שאפתנות, ויכול להיות שזאת תוצאה ישירה של התקציב הענק שלו שהלחיץ את המנהלים באינסומניאק.

ובנוגע לרמדי; הם שומרים על צוותים יחסית קטנים, לא עושים הרבה מיקור חוץ ומסיימים משחקים לרוב תוך פחות מ-4 שנים (למשל קונטרול פותח 3 שנים, AW2 פותח 3.5 שנים ו-firebreak במשך 4 שנים).

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 07 מאי 2025, 12:56

דליפה של האבטיפוס של הניידת של אקסבוקס שבשיתוף עם ASUS:

זאת לא הניידת שמיקרוסופט מפתחת בעצמה.

סמל אישי של המשתמש
glass man
Sage

הודעהעל ידי glass man » 07 מאי 2025, 14:20

רוקסטאר יותר מוכשרים מנוטי דוג טכנית בפער.
רמדי מומחים בניהול תקציב, יש המון מפתחות שלא יצליחו לפתח משחק PS4 בתקציב שרמדי מפתחים משחקי PS5.
המפתחים של "המשלחת" 33 הגיעו לאן שהגיעו בזכות זה שחזרו לסקאלה של משחקי לינארי של PS2 אלה אנשים של יוביסופט עם ניסון במשחקי PS4/PS5 גם נינג'ה תאורי הצליחה להרשים מאוד גרפית שחזרו לסקאלה ממש קטנה, כולם יכולים דרך זה להגיע לזה.
CDPR מגיעים לאן שהגיעו גם בזכות כישרון מטורף, אבל גם בזכות זה שהפולנים לא עושים מהחיים יותר יקרים ממה שהחיים צריכים להיות, הדיור נורמלי, הכל נורמלי אז אפשר גם לפתח נורמלי.

מנסה להגיד כל מפתחת והחסרונות והיתרונות שלה אף אחת לא יכולה פשוט להסתכל על אחרת ולהגיד גם אני אעשה את זה :-)

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 07 מאי 2025, 14:34

רוקסטאר לא יותר מוכשרים מנוטידוג בפער, TLOU2 נראה הרבה יותר טוב מ-RDR2 וחלק מהיופי של RDR2 מגיע מזה שהוא עולם פתוח ענקי. עכשיו המצב שונה לגמרי, אם היית משחזר את הטריילר של אינטרגלקטיק ב-RAGE החדש שמריץ את GTA6 לא רק שהוא לא היה נופל גרפית, יש מצב שהוא אפילו היה עליון גרפית. יש לא מעט דברים שראינו ב-GTA6 בעולם פתוח, דחוס ודינאמי שלא ראינו בטריילר של אינטרגלקטיק.

כן, כל מפתחת והיתרונות שלה, אבל רוב המפתחות המוכשרות לא קבלו את ההזדמנות להראות לנו משחק פס5 שהן התרסקו עליו all in. ורוב האשמה נמצאת ב-GAAS, קרוס ג׳ן ורימייקים.

חזור אל “פורום משחקים”

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו־ 43 אורחים