נושא ההתערבויות 2.0

מחשב, קונסולות וכל מה שאפשר לשחק בו

המנהלים: bozeman, erezronen

סמל אישי של המשתמש
bling
Elder

Re: נושא ההתערבויות 2.0

הודעהעל ידי bling » 15 פברואר 2025, 10:26

ממוצע מאכזב מאוד, ממתי חוגגים ממוצע 80 למשחק מצופה? זה מסמל משחק סבבה/מאכזב (תלוי מאיפה מגיעים) לא יותר מזה, אנחנו לא ב IMDB למיטב זכרוני, זה עדיין מדיום המשחקים שבו חייבים במינימום 8 גבוה כדי להחשב למשחק ממש טוב.

ואני מוכן להמר על מה שרוצים שסטארפילד אף פעם לא יחשב לקלאסיקה או מאסטרפיס שכולם פספסו בדיעבד והאמת היא שאני לא מכיר הרבה דוגמאות של משחקים כאלה (לא כולל כאלו ששופרו משמעותית במהלך השנים סטייל NMS או סייברפאנק) - פיינל פנטזי 9 לא דוגמא, המשחק עם ממוצע מפגר. צריך דוגמא של משחק עם ממוצע חלש בזמן אמת שהיום כולם בדיעבד מכירים בו כיצירת מופת, הדוגמאות לזה אם יש - מאוד מאוד נדירות.

Hypno
Warrior

הודעהעל ידי Hypno » 15 פברואר 2025, 11:13

מעניין אם Avowed יצליח לעבור את הממוצע של Grounded, משחק האונליין/GAAS ל4 שחקנים שאובסידיאין עשו בלי שום סקילסט.

סמל אישי של המשתמש
glass man
Sage

הודעהעל ידי glass man » 15 פברואר 2025, 12:50

בלינג נחייה ונראה אני מוכן להמר על כל סכום שתרצה שסטארפילד יהיה קלאסיקה של כל הזמנים :-) , אני אוהב התערבויות אז אני אומר בוא ניישב את זה בהתערבות, באמת.

מן הסתם, אני גם לא מסכים לגבי הנקודה שמעמד של משחק מעולם לא התחיל עם מונייטין של משחק רע והפך לקלאסיקה? Hitman coname 47 המקורי למשל, מעטים האנשים שלא יסכימו היום שזו קלאסיקה של כל הזמנים, למרות הממוצע שלו ולמרות הציון מהצדיקים.ולמרות שב2000 כולם בכו "למה השליטה היא דרך "מקשי הספרות" שבמקלדת???! ולא מקשי הWASD הסטנדרטים וקטלו מכל כיוון.

רוצה עוד אחד?
Spec Ops The Line היום כולם יסכימו שמדובר באחד השוטרים היותר רצינים שאי פעם היו במדיום הזה.

אם המדד שלך למה משחק נחשב טוב זה רק הציונים בMC/OC אז כן, נדיר שתמצא משחק שממש נקטל על ידי המבקרים הופך לקלאסיקה מהסיבה הפשוטה שהמבקרים לרוב קוטלים נחרצות רק משחקים שבורים טכנית או כאלה שלא עומדים בסטנדרטים הכי בסיסים של השוק. המבקרים לא מספרים לך מה הגיימרים באמת חשבו על משחק מסוים ואם אהבו אותו או לא, רחוק מזה.

לפי ההגיון הזה, גם אם סטארפילד אכן יהפוך לקלאסיקה, אתה תוכל לטעון שהוא מעולם לא נקטל באמת על ידי המבקרים ו83 היה אחלה ציון ושהמבקרים הכירו בזמנו שזה משחק ממש טוב, ואפשר יהיה לטעון כמו לאסקין שאלה היו סה'כ "כמה ילדים בני 14 שלא אהבו את סטארפילד :-)
אפשר יהיה לטעון שאיזה הבדל כבר יש בין ה83 של סטארפילד ל85 של דום 2016 אבל זה יהיה פשוט שכתוב היסטורי :-)

בנוגע לAvowed והחגיגות, 80 זה ציון לא רע בכלל למשחק שאין לו תקציב לדעתי, אתה לא חושב ככה? זה לא שהיה להם תקציב של נוטי דוג או סנטה מוניקה ויצא להם משחק 80, היה להם פרוטות והם גם מודים בזה ויצא להם משחק לגמרי טוב. אם הם היו מקבלים תקציב של סייברפאנק 2077 והממוצע היה 80 הייתי מסכים שזה מאכזב, אבל לא היה להם מראש תקציב להגיע לשם והם גם לא רוצים להגיע לציונים האלה עם כמה שזה מוזר, נוח להם המקום שלהם.

בנתיים מייקרוסופט סיפקה ב2023 וב2025 משחקי WRPG איכותיים, בזמן שSONY לא מספקת שום משחק ראוי, לא יאמן איך מייקרוסופט משפילים אותם מבחינת איכות בדור הזה, אמנם רוב המשחקים של מייקרוסופט בדור הזה פושרים למדי, אבל לפחות בגזרת הWRPG הם מספקים את הסחורה ובעלי הפס5 נשארים עם הלשון בחוץ, אז החגיגה היא גם על זה שמייקרוסופט דואגת לגיימרים, בזמן שסוני זורקת "משחקי יומלדת" לילדים קטנים כמו אסטרו בוט.
אני לא קניתי את הפס5 שלי בשביל משחקי היומלדת האלו, אז החגיגה היא על זה שמייק דואגת לגיימרים.

סמל אישי של המשתמש
bling
Elder

הודעהעל ידי bling » 15 פברואר 2025, 15:26

Spec ops משחק בינוני מאוד, חוץ מהמסר הפוליטי הוא חרא של דבר, ממש לא מאסטרפיס אלא אם כן מבחינתך משחק לא צריך להיות משהו שבא לך לשחק וזה סבבה לסבול לאורכו בשביל איזושהי פואנטה.

אני לא מקשר בין תקציב לציון, אם היה משחק טוב מספיק היה מקבל את ה 9 באותו התקציב. ציון 80 בגיימינג זה משחק בסדר, נחמד להעביר את הזמן בתקופת יובש (שנכון - זאת בערך ההגדרה של חצי מהדור הזה אבל עדיין). חגיגות או איזה קלף מאוד משמעותי? לא ממש. ביחס למשחק מצופה מאוד כמו סטארפילד לצורך העניין זאת אכזבה אפילו גדולה. Avowed? אולי מה שמצופה מינוס פלוס, הייתי אומר יותר גם נוטה לכיוון של האכזבה בהקשר לציפיה פה. חגיגה? ממש לא.

Stick
Veteran

הודעהעל ידי Stick » 15 פברואר 2025, 15:51

גלאס אני באמת לא מבין את בחירת ההוט טייקס שלך :).
להגיד ששיחקת בסטארפילד ולדעתך הוא מצוין והביקורות לא עשו איתו צדק זה דבר אחד, להגיד שמשחק שקיבל 80 התקבל נהדר בביקורות זה כבר דבר אחר.
אגב, אישית אני תחת הרושם שהציון שלו דווקא מחמיא לו מהביקורות שריפרפתי עליהן, אבל ממש לא עברתי על הכל ואני מניח שיש צד אחר גם כן.

בכל מקרה, לתקציב אין שום קשר ישיר כאן. ברור שלכל מפתחת והצפיות ממנה, אם ND תוציא מחר משחק של 80 אפשר יהיה להגיד שזה סך הכל לא משחק רע אבל מאוד מאכזב, בעוד שכאן אפשר אולי להגיד שזה סך הכל לא משחק רע וזה בסדר. אבל התקציב לא קשור, אם אני אלך לעשות משחק AAA בנסיון להעתיק את ND בתקציב של חצי מיליון שקל אז מן הסתם אני אכשל קולוסאלית ויהיה לי משחק נוראי. אף אחד לא יגיד שיחסית למשחק של חצי מיליון שקל זה מרגיש כמו משחק של 2 מיליון שקל אז בסדר גמור.
באותה מידה אני לא אגיד שהקרבות במשחק רפטטיבים ומעייפים כי נלחמים באותם אויבים וזה בסדר כי לא היה להם תקציב, אני אגיד שהם בבירור עפו גבוהה מדי ועשו משחק שהם לא יכלו לעשות - ולראיה הקרבות רפטטיבים ומעייפים כי נלחמים כל הזמן באותם האויבים.

סמל אישי של המשתמש
glass man
Sage

הודעהעל ידי glass man » 15 פברואר 2025, 16:41

בלינג, ברור שמשחק בעיני לא חייב להיות משהו "שבא לי לשחק" בשביל להיות מאסטרפייס אם זה היה המדד היחיד היו מעט מאוד מאסטרפייס בעולם הזה וכולם היו של נינטנדו. :-) זה בדיוק כמו עם יצירות אחרות.

האחים קרמזוב של דוסטוויבסקי זה הספר האהוב עלי בכל הזמנים, ודמיטרי קרמזוב הוא הדמות האהובה עלי בכל הזמנים באיזשהו מדיום אני עדיין חושב שהיו בספר,רגעים משעממים מאוד שהחלטתי לסבול אותם וגם לא אהבתי כל מה שדמיטרי עשה (רחוק מזה) חלק מהדברים שלו אפילו תיבעתי . מה שמשנה זה שהספר שרט אותי, ויצאתי בן אדם אחר, והוא נגע לי ברגש, לא הייתי אדיש בשום שלב לדמות, והדמות למרות כל הרגשות המעורבים שיש לי כלפיה היא עדיין האהובה עלי אי פעם זה מה שמשנה, בגלל זו יצירה ענקית.

כנ'ל עם משחקים כמו TLOU 1 להגיד לך שאני חושב שTLOU 1 הוא איזה מאסטרפייס של משחקי התגנבות בגיימפלי? רחוק מזה, אני חושב שההתגנבות שלו היא sub par אני חושב שהקרפטינג משעממם, אני חושב שסוגי הזומבים השונים לא מהנה להתגנב מולם ומתישים, אז למה המשחק כל כך גבוה אצלי ברשימת כל הזמנים שהוא ליטרלי ברשימת הטופ 10 שלי למרות שאני חושב שהגיימפלי לא משהו? כי החוויה שלו מיוחדת נגע לי ברגש הזיז משהו ואם אתה זוכר את הדיונים שהיו לנו עליו בזמנו ב2013 על הסיפור אתה גם אולי זוכר כמה הוא היה תקוע לי בראש. אין לי שום צייפיה להנות "בכל רגע מהגיימפלי" או להנות בכל רגע מסרט או מספר, קשה לי להאמין שנהנהת בכל רגע בכל משחק שאהבת ואם כן, אז שאפו אחי :-)

התעלמת גם מהדוגמא שהבאתי על היטמן codname 47 המקורי, זה היה משחק כל כך שנוא בהשקה שלו (לא עלי, אני אהבתי מהרגע הראשון אבל בכל זאת) מבקרים, שחקנים, מה לא, היום כולם מסכימים שזו קלאסיקה, שבלעדיה לא היו לך כל כך הרבה משחקים אחרים בינהם גם לא AC1, לפחות לא כמו שהוא.

סטיק: אמרת ש"ברור שלכל מפתחת והצפיות ממנה" אם אנחנו מסכימים שמכל מפתחת יש לנו ציפיות אחרות לגמרי אז איפה ההוט טייק ואיפה אנחנו לא מסכימים? :-)
אתה מצפה מאובסידיאן להיות מסוגלים לעשות משחק של 9? כשאנחנו יודעים שהיום בשביל לקבל 9 אתה צריך להיות AAA ? אינדים יכולים להיות דלי תקציב ואיכשהו לקבל 9 על הכוונה מהמבקרים, אבל המבקרים הרבה יותר קשוחים עם צוותים של AA וAAA אתה לא תקבל אצלם 9 גם אם המשחק שלך מאסטרפיס אם לא יהיה לך את התקציב של נוטידוג.
אז שוב, בהתחשב בזה שהמבקרים לעולם לא היו נותנים להם 9, זה מעולה שהם לא קיבלו איזה ציון 77 או נמוך יותר.
אתה גם יכול לראות בשרשור שלא היו לי ציפיות שהמשחק יהיה איזה 8 גבוה כי זה לא ריאלי לא בתקציב הזה למשחק כזה ולמפתחת הזו, ולא עם המבקרים האלה של היום.
סטארפילד מדהים, משחק של 9 שקיבל ציון כאילו הוא איזה משחק בינוני של סאקרפאנץ או כאילו הוא איזה eurojunk אז כן זה מזעזע אותי, במיוחד שזה ברור איזה תקציב מטורף היה לו וכמה השקעה ונשמה יש בו.

סמל אישי של המשתמש
bling
Elder

הודעהעל ידי bling » 15 פברואר 2025, 18:17

לא התייחסתי להיטמן כי זאת לא סדרה שהתחברתי אליה במיוחד אף פעם ואין לי נגיעה אישית. אני לא שומע דיבורים על זה שמדובר במאסטרפיס בדיעבד, הציונים שלה הם של 8 פלוס במשחקים הטובים. יש מצב שזה משקף את דעת רוב האנשים גם.

את Spec ops סיימתי, חרא של משחק, עינוי צרוף, גיימפליי גרוע וירי אינסופי ומשעמם בגלי אויבים בלתי נגמרים. ניצל מציונים גרועים יותר בזכות הטוויסט והמסר הפוליטי אבל אל תשווה בכלל ל TLOU שיש לו אחלה של גיימפלי, כיפי מלוטש מותח וזורם, במיוחד נגד בני האדם ולראיה כל מיליוני סרטוני הגיימפלי עם מיליוני הצפיות של שחקני TLOU שמראים סקיל גבוה. תוסיף לזה סיפור פצצה וקיבלת מאסטרפיס בניגוד לפח הזה שנקרא Spec ops. הביקורות לא משקרות.

סטארפילד - כבר עבר זמן מאז ההשקה, אין התעוררות או הערכה מחודשת, להפך אני כל הזמן נחשף לעוד סרטונים שלועגים למשחק ושמדגישים את האכזבה ממנו. אין שום סיכוי שבמצבו הנוכחי יזכה לאיזשהו תיקון שבדיעבד מבחינת הערכה.

סמל אישי של המשתמש
glass man
Sage

הודעהעל ידי glass man » 15 פברואר 2025, 20:19

הביקורות לא משקרות?

בלינג לפי ההגיון שלך פולאאוט 1+2 הם לא מאסטרפיס כי הם יושבים על ממצע של 8 פלוס, מה זה משנה שהם מאסטרפיס שהשפיעו על כל RPG שיצא אחריהם, מה זה משנה שהם הבסיס לסדרת טלווזיה סופר מוערכת מאמזון, מה זה משנה כל הדברים האלו, כי לפי ה8 פלוס לא יכול להיות שהם היו מאסטרפייס.

וגם למה "הביקורות לא משקרות?" שGTA4 יצא, המבקרים האלו ש"לא משקרים" הבטיחו שיש עלילה ברמה של דוסטוייבסקי (כנראה חירטטו את זה בגלל שהגיבור רוסי והגיבורים שלו רוסים) אני יכול למצוא לך את ההבטחה ההזויה הזו של המבקרים, צריך לזכור מי חירטט את זה IGN גיימספוט או מבקר עלוב אחר. נתנו 10 בכל מקום, למשחק שהוא הכבשה השחורה של סדרת GTA אבל אני מניח שGTA4 חייב להיות יצירת מופת כי הביקורות לא משקרות.

אני מבין את זה שהיטמן לא מדבר אליך אישית כי כנראה משהו שם הוא לא מה שאתה מחפש במשחקים שלך- לגיטימי לגמרי אחי, אבל בטח תסכים איתי שבן אדם לא צריך לשחק בMetal gear solid הראשון בשביל להסכים שמדובר במאסטרפיס לאור התרומה שלו לז'אנר ההתגנבות.

היטמן הראשון הוא אחד התרומות הכי חשובות לז'אנר וגם בלי לשחק בו בכלל בן אדם יכול להסכים עם זה. עצם זה שהוא הניח את כל השלד, לסדרה שרצה 25 שנה, וזה שהוא הביא סגנון מיוחד מאוד של התגנבות, שבו אתה מתחפש ומתמזג עם הסביבה במקום לשחק במחבואים
(ועוד כל מיני חידושים שלו כמו זה שאני בטוח שהוא המשחק הראשון שעשה שימוש טוב ב ragdoll physics והפיזיקה המציאותית שלו היתה חסרת תקדים לזמן שלו, וגם אם הוא לא הראשון שהשתמש בזה הוא הראשון שהכניס את זה למיינסטרים בתעשייה, אבל זה באמת משהו שהוא יותר התחום של נדב :-) הוא בטח יכול להרחיב יותר ממני.

בנוגע לסטארפילד- הוא עוד חדש בלינג, המשחק בן שנה וחצי פלוס מינוס :-) זה לא הגיוני שתהיה התעוררות או הערכה מחודשת בתקופת זמן קצרה כזו, תתן לאנשים להתרחק מהמשחק לכמה שנים, לשחק משחקים אחרים חדשים יותר של בטסדה CDPR ואחרים וכמו שאמרתי אני מתערב איתך שהדעה תשתנה עם הזמן.ככל שהשנים יעברו אנשים יגלו את איכות הסייד קווסטים ואיכות התוכן, זה לא יקרה בלילה וגם לא בשני לילות, אבל זה יקרה בסוף, אין לך שום משחק מדע בדיוני כיום שמציע את רוחב היריעה של סטארפילד,
כזה שמציע גם High SCI FI כמו מאס אפקט, וגם עולם סייברפאנקי שיותר שייך למציאות שלנו, ועוד כל מיני סגנונות אחרים של SCI FI הכל במשחק אחד ועם כל כך הרבה סייד קווסטים איכותיים,זה לא קיים אין כזה וגם לא יהיה עד שבטסדה תנסה את זה שוב.

סמל אישי של המשתמש
bling
Elder

הודעהעל ידי bling » 15 פברואר 2025, 20:41

זה שמשחק היה חדשני במכניקות מסוימות לא הופך אותו אוטומטית למאסטרפיס בהכרח, זה בהקשר להיטמן.

בקשר לפולאאוט, הוא יושב על ממוצע 89 על סמך 12 ביקורות. זה לא רציני להתייחס לזה, משחק משנת 97, תקופה אחרת ובלי קשר זה לא ציון רע בכלל.

ואני לא אומר שאין משחקים שהם overhyped, כמו עם סרטי מארוול בטח שמבקרים יכולים להיות מוטים כשמגיע משהו שהוא אירוע תרבותי, זה עובד יותר לצד החיובי אבל פחות לשלילי.

אבל חושב שנדירים המקרים של משחק שהתקבל בזמן אמת בצורה פושרת גם על ידי המבקרים וגם על ידי הקהל בזמנו נהפך פתאום לקלאסיקה במרוצת השנים. על פולאאוט 1 ו 2 כולם עפו. כל פיסי גיימר חבר שמבין משהו מהחיים שלו היה חייב לשחק בזה. גם היטמן נחשב בזמן אמת לאחלה משחק, לא בטוח שמאסטרפיס אבל אחלה ומהנה.

זה ממש לא מה שקורה כרגע עם סטארפילד ביחס לציפיות שהיו ממנו. אני בטוח שעשור אחורה הוא היה מאסטרפיס אבל היום וביחס לקפיצה שקיוו שיעשה לז׳אנר? ממש רחוק וזה לא הולך להשתנות.

סמל אישי של המשתמש
glass man
Sage

הודעהעל ידי glass man » 15 פברואר 2025, 21:36

דווקא בהחלט יש משחקים שהתקבלו בצורה פושרת גם על ידי הקהל וגם על ידי המבקרים ונהפכו פתאום לקלאסיקה במרוצת השנים, למשל דרגון דוגמה, רוב הגיימרים והמבקרים לא סבלו אותו בהשקה לא סבלו אותו גם שקיבל גרסת במאי והיום הוא קלאסיקה לכל דבר (לא בעיני אבל בעיני הרוב המוחלט)

יש לך פה המון תירוצים לכל טיעון שהעלתי. ממוצע X לא נחשב כי זה על "פחות מדי ביקורות" זה המבקרים שהיו בלינג המספר שלהם לא רלוונטי הם קבעו את הנארטיב כלפי המשחק באותם שנים, זה כמו שלאסקין אמר לי "כולה כמה ילדים בני 14 לא אהבו את פפ9", כן, אבל הילדים בני ה14-15 האלה, הם היו הרוב ששיחק במשחק, הם היו קהל היעד ובכל מקום הם חשבו אותו דבר, אז מה זה משנה בני כמה הם היו אם הם אלה שהמשחק היה בשבילם? מה זה משנה המספר המועט של המבקרים אם בזמנו זה היה מספר נורמלי?

הטיעון שלך הוא שסטארפילד הוא אכזבה ביחס לבטסדה והוא תמיד יישאר כזה, כי מהם יש ציפיות למשחקים מדהימים של 9.6 משחקים של 9.4 וכו'?
אוקיי, טיעון הנגד שלי הוא, שבטסדה יעלו לגדולה שוב בTES6 אנשים יפסיקו להיות קשוחים עם סטארפילד ולשפוט אותו לחומרה על מה שהוא במקום על מה שהוא לא ויתחילו לראות כמה יופי יש בו. בדיוק כמו שהשונאים של פפ9 נרגעו שהם ראו שפפ10 חוזר לכיוונים של פפ7-8 וזה פתאום נתן להם חשק לחזור אחורה ל9 ולהעריך אותו מחדש על מה שהוא.אותו תהליך יקרה גם כאן.

(זה גם קרה עם דרגון דוגמה שאנשים העריכו אותו מחדש והבינו שהוא לא חייב להיות סקיירים) דברים כאלה קורים כל הזמן.

בכל מקרה, פתחנו כבר התערבות, לא? הזמן יגיד מי יאכל קובע, אני מוכן להמר על כל מה שתרצה שאני מנצח את זה בהליכה, תזכור את זה לעוד כמה שנים, ואם לא תזכור אני אדאג להזכיר לך :-)

סמל אישי של המשתמש
bling
Elder

הודעהעל ידי bling » 15 פברואר 2025, 21:42

זה לא תירוצים אחי, אתה מביא לי משחק עתיק מ 97 עם 12 ביקורות שרובם ממקורות עלומי שם שאי אפשר בכלל לקרוא אותם עוד ועדיין עם ציון גבוה יותר משמעותית מסטארפילד. המשחק המשך של פולאאוט עם ציון צדיקים גבוה במיוחד במטה קריטיק אז אפילו פה הטיעון שלך נופל.

פיינל פנטזי 9 - ציון גבוה רצח גם מבקרים וגם קהל אז איך הוא בכלל רלוונטי לדיון? כי אתה זוכר כמה תגובות מפורום של ילדים שלא אהבו? זה נשמע לך טיעון רציני אחי?

בקיצור, מאוד נדיר התופעה שאתה מתאר אבל מוכן לחכות לראות ולאכול את הכובע בהתאם. אם בת׳סדה יחזרו לגדולתם אז כולם יציינו את סטארפילד ביחד עם פולאאוט האחרונים כדוגמא לתקופה השחורה שלהם ולמשחק הבא שלהם כזה שהעלה אותם בחזרה לסוס. אף אחד לא יאמר אה וואלה דווקא סטארפילד מאסטרפיס שפוספס.

סמל אישי של המשתמש
glass man
Sage

הודעהעל ידי glass man » 15 פברואר 2025, 23:19

כמה ילדים אחי? אני הייתי חבר לא רק בפורומים בארץ, גם בפורומים הכי נחשבים של RPGS/JRPGS עם מאות משתמשים רוב המשתמשים האלה היום נחשבים שיא האיכות בERA
ואני עדיין מזהה אותם עם אותו ניק מלפני 20 שנה, אני גם יכול לתת לך ניקים של אנשים מERA שהיו חברים באותה קהילה שאני הייתי, לך לERA שאל אותם אם הם היו איתי שם וכמה היינו, אל תסמוך על המילה שלי.

ושוב הנה עוד פעם סקירה מהGPT תשאל אותו בעצמך מה הוא יודע על זה אם אתה חושב שהטתי אותו להציג נתונים שמתחשק לי.
aunch (2000):
✔ Critics loved it.
❌ Some FF7/FF8 fans dismissed it.

Mid-2000s:
✔ Began gaining appreciation.
❌ Still overshadowed by FF7 and FF8.

2010s-2020s:
✔ Widely recognized as one of the best Final Fantasy games.
❌ Some gameplay mechanics (Trance, battle speed) still criticized.

Present Day:
✔ Ranked among the greatest JRPGs of all time.
✔ A remake is one of the most anticipated projects.
❌ Some minor issues remain, but its reputation is overwhelmingly positive.

כמו שאתה יכול לראות לקח לו עשור לפחות להגיע למעמד שלו היום ממשחק שאנשים לא אוהבים ולא שמים עליו למשחק כל כך אהוב אונברסלית.
מימלא אתה יכול להגיד שאני מוטה ואני מציג את הנארטיב שלי, אבל גם אינטלגנציה מלאכותית מוטת? שים לב שהGPT גם אומרים שבערך באמצע ה2000 התחלת לשמוע קולות כמו שלי. אבל זה היה מיעוט.

לבוא ולהגיד שפפ9 לא רלוונטי לדיון כי היום "הממוצע שחקנים שלו סופר גבוה" זה טיעון מעגלי כי ברור שהיום הוא יהיה סופר אהוב כי כי הממוצע שאתה רואה מהצדיקים משקף את המעמד שלו כיום לא את מה שחשבו דאז

זה מוכח בכל מקום שהמעמד של פפ9 השתנה לגמרי אני ראיתי את זה בעינים שלי, אני הייתי מאלה שאמרו למבקרים שלו שאין להם שמץ על מה הם מדברים, להגיד שמשחק לא יכול לשנות את התדמית שלו?

אין שום סיבה הגיונית שהמעמד של סטארפילד לא ישתנה עם הזמן. אם סטארפילד היה משחק רע, עם כתיבה רעה, גיימפלי רע, סיד קווסטים רעים, אז כן בשום מצב הוא לא היה יכול להפוך למאסטרפיס, אבל הוא לא משחק רע בשום צורה, הגאן פליי שלו הוא הגאן פליי הכי טוב שהיה אי פעם באיזשהו WRPG הסייד קווסטים שלו הכי טובים במשחק בטסדה EVER, פשוט שונאים אותו כי הוא לא בנוסחא הקבועה שלהם של עולם פתוח Seamless וזה לא מה שבטסדה רצו להיות, החזון שלהם היה למשחק בסגנון שונה והם נענשו על זה, זה הכל.

אתה לא מדבר פה על איזה משחק מחורבן שאני איכשהו מתעקש לאהוב אותו, אנחנו מדברים על המשחק הגדול של אחת משני חברות הRPG הטובות בעולם, שהם נתנו את הנשמה שלהם למשחק הזה ובתחומים רבים הוא משפיל כל משחק אחר שלהם. נחייה ונראה אחי :-)

סמל אישי של המשתמש
bling
Elder

הודעהעל ידי bling » 16 פברואר 2025, 06:59

האמת קל להטות דברים כאלה סובייקטיביים עם AI (וגם לא סובייקטיביים, זה לא כלי מושלם והרבה פעמים מחרטט יפה למרות שכמובן באופן כללי זה כלי מדהים ומפוצץ ראשים, רק רחוק ממושלם פשוט), אני יכול ושאלתי אותו ״שאלה מנחה״ כמו למה פפ9 נמצא בצל של 7 ו 8 והוא ענה עם הסיבות למה. בדיונים שסובייקטיביים במהות שלהם זה לא קשה במיוחד, הוא פשוט יביא את הקולות של האנשים שאתה רוצה ובסוף הוא יזרוק שורה שמאזנת את זה.

אני לא אומר שלא היו קולות בזמנו שהביעו אכזבה ממנו, גם לאנצ׳רטד 4 למשל יש קולות כאלה ואם תתרכז בהם תצא עם תחושה של משחק אכזבה ואפשר גם לעשות את עם GOW2018 שם הוא יביא לך קולות של אנשים שלא התחברו לשינוי הנוסחה (גם זה לא חסר) ועדיין, בשורה התחתונה המשחקים מאוד אהובים היו גם בזמן אמת ולא רק בדיעבד.

יש לך ראיות לציון משתמשים נמוך מאוד במטה קריטיק שגדל בצורה מרשימה עם השנים למה שהוא היום? לא בטוח.

וכאמור, אנחנו מדברים בדיון על משחקים עם ציוני מבקרים וקהל פושרים שהגיעו למעמד מאסטרפיס במשך השנים כמו מה שאתה טוען שיקרה לסטארפילד, פיינל פנטזי אוטומטית יורד מהמשוואה עקב ציון מבקרים מדהים. זה הכל.

מבחינת סטארפילד, יכול להיות שמה שאתה אומר לגבי איכות הסייד קוונטים וכו׳ זה נכון ועדיין, בקונטקסט של המשחק הענקי הבא של בת׳סדה על דור חדש והציפיות שנסובו סביב זה - מדובר באכזבה גדולה אבל זה לא אומר שאין שם דברים טובים כמו שאתה מציין, בגלל זה הממוצע הוא 83-5 ולא 60.

סמל אישי של המשתמש
glass man
Sage

הודעהעל ידי glass man » 16 פברואר 2025, 08:25

זה לא קשה לנקות את ההטיות האלה אחי. אין ספק שאם אתה שואל את הGPT שאלה מנחה כמו "למה פפ9 בצל של 7 ו8" אתה מטה אותו לכיוון שלך כי אתה שותל לו הנחת יסוד, אבל אם תתן לו שאלה נקייה מהטיות כאלה, כמו "תן לי overview in brutal honesty של הperception של פפ9 במשך השנים אצל הגיימרים, לא כיוונת אותו לכלום ובדרך כלל שאתה דורש ממנו להיות כנה בצורה חד משמעית הוא גם יהיה.

אני בכל מקרה לא צריך אותו, אני מכיר את מה שהיה יותר טוב ממנו, הייתי שם בזמן אמת, אבל אני עדיין מכיר בזה שיש לו Data שהבן אדם הממוצע שלא היה עמוק בפורומים האלה באותה תקופה לא ראה. ובכל מקרה, אם ה"שנאה" לפפ9 בזמנו היתה כזו שולית ורעש רקע בכל מקרה AI או מקומות כמו רדיט לא היו יודעים גם כן לספר את זה, אם אחרי יותר מ20 שנה, כולם כולל AI זוכרים שהיתה חוסר אהבה לפפ9 ושהיא שלטה בשיח זה לא סביר שכולם עוסקים בהמצאת סיפורים ודמיינו את זה לעצמם.
בתור בן אדם ששונא את פפ7 השנאה שלי אליו הגיעה ממקום מסוים וזה הרבה מאותם שנים ואותם ויכוחים שבהם הייתי צריך להגן על פפ9 בכל מיני השוואות אליו, סביר להניח שאם לא הייתי מותקף כל כך הרבה על הדעה הלא שגרתית באותם שנים הייתי הרבה יותר מחבב את פפ7.

GOW 2018 וUncharted 4 שונים מאוד מפפ9 וסטארפילד. זה נכון שהיו אנשים שלא אהבו את GOW 2018 ואת הכיוון הרציני יותר שלו ואת זה שזנח את הגיימפלי המקורי, אבל אלה באמת היו אנשים שוליים ביותר שאף אחד לא הקשיב להם, GOW המקוריים היו משחקים עם עלילה מטופשת ומשחקים מאוד ילדותיים במבט לאחור, ו99.9% העריכו
את ה180 מעלות שGOW 2018 עשה ושהוא לקח את הסדרה לרמת נוטי דוג של בגרות ורצינות, אתה כמעט לא תשמע גיימר נורמלי שיתנגד בגלל שמשחק נהיה רציני יותר ועמוק יותר אלה צעדים שאנחנו אוהבים ומעריכים אותם.

Uncharted 4- גם כן לא עורר מי ישמע התנגדות כי הוא בגדול אבולוציה מאוד מאוד מוצלחת של כל הקודמים שלו אז גם אם היו כל מיני מוזרים שלא אהבו בו משהו מסוים, זה רעש רקע לא יותר, מה Uncharted 4 כבר עשה? לקח את Uncharted 2 ו3 ושם אותם על פאקינג סטראוידים, גרפיקה טובה בהרבה, סט פיס שלוקחים בהליכה כל סט פיס מהקודמים, זו אבולוציה מדהימה שלהם ולכן הוא אהוב בגדול.

פפ9 בא ובעט בכל מה שפפ7 ופפ8 (שהיו מהמשחקים הכי "רצינים" בסדרה עלילתית עד לאותה תקופה והלך לכיוון דיסני יותר, בדיוק כמו שסטארפילד די בעט בכל מה העולם הפתוח הSeamless שסקיירים הביא.

אתה אומר שיש לפפ9 ציון מדהים ולכן הוא יורד מהדיון, אבל במקום אחר טוען שזה כולה איזה "22 מבקרים" וממוצע מפגר שאי אפשר להסתמך עליו, הוא באמת היה מאוד אהוב על המבקרים באותה תקופה, אבל שוב זה לא מעיד בכלל על מה שחשבו עליו הגיימרים של אותם שנים.
גם זלדה Wind Waker היה מאוד אהוב על המבקרים ב2003 והגיימרים די שנאו אותו, אמנם פחות מפפ9 כי המעריצים של זלדה בסופו של דבר ממש אוהבים זלדה, אבל הוא גם עבר שינוי עצום במעמד שלו, היה כלפיו המון זלזול, וטענה שהוא "זלדה מבוזבזת" בדור של הגיימקיוב והביקורות הקשוחה הזו של הגיימרים והאנטי כלפיו זה די הסנטימנט שהביא את TP לחזור לכיוון "רציני" יותר. תשאל על זה היום? הוא אחד המשחקים הכי אהובים בסדרה שיש אפילו אנשים כמוני שלא אוהבים זלדה מתים עליו.

יש גם את העובדה המאוד פשוטה, שUncharted 4 וGOW שברו שיאי מכירות של הסדרה שלהם וזה מוכיח לך כמה הם היו אהובים ישר שאנשים ראו אותם הם רצו לקנות אותם ולשחק בהם וכל ההייטרים היו הזויים שאוהבים להתלונן כמו איזה סבתא יכנה, תמיד יש אנשים כאלה.
UNCHARTED 4 מכר מעל איזה 18M עותקים.
GOW 2018 מכר איזה 20M עותקים
אלה מספרים שמוכיחים אהבה מכרעת של הגיימרים עוד לפני שהם שיחקו בכלל.

פפ9 מכר 5M+ עותקים
פפ7 רק על הפס1 מעל 10M עותקים
פפ8- 9M+ עותקים
כלומר בלי לשחק בכלל רוב הגיימרים באו באנטי כלפי המשחק הזה, אין מה להשוות בכלל שרוב הפאנבייס לא טרח בכלל לרכוש אותו.

Laskin
Elder

הודעהעל ידי Laskin » 16 פברואר 2025, 11:08

בנתוני המכירות אתה ״שוכח״ לציין שהמשחק יצא לפס1 כשהפס2 כבר הייתה בחוץ, וכשהוא נחשף - הם הראו גם את פפ10 (ופפ11) - באותו אירוע!!! במלים אחרות - הוא שוחרר על קונסולה די מתה, כולם רצו להתקדם לפס2 שהיה קפיצה אדירה (ועם dvd) והמשחק אם אני זוכר נכון אפילו לא קיבל גירסה על הפס2 והדיסק שלו לא עבד עליו.
פפ10 יצא ארבעה חודשים אחרי שפפ9 יצא באירופה, חצי שנה אחרי שהוא יצא בארה״ב ושנה אחרי שהוא יצא ביפן.
קל מאוד מאוד להבין למה הוא מכר ככה.

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 16 פברואר 2025, 11:34

FF9 לא ממש היה במקביל לפס2, הוא יצא גם ביפן וגם בארה״ב חצי שנה לפני היציאה של הפס2 וכמעט שנתיים לפני FFX. אבל אני גם לא חושב ש-FF9 מחזיק היום שם של איזו קלאסיקה אדירה, אני לא חושב שמחשיבים אותו אפילו בטופ 5 משחקי FF כשכל המשחקים שסובבים אותו (7, 8, 10) נחשבים הרבה יותר טובים ממנו.

אבל כך או כך הוא היה הצלחה אדירה ביפן ומצליח למדי בארה״ב, רק באירופה אפשר להגיד שהוא לא מכר טוב.
We're just normal men. We're just innocent men

סמל אישי של המשתמש
glass man
Sage

הודעהעל ידי glass man » 16 פברואר 2025, 11:47

נדב למה פפ9 לא קלאסיקה לדעתך אחי? הוא הפפ הכי אהוב היום אחרי פפ7,אפשר לטעון ש6 אהוב ברמה שלו אבל זה ממש צמוד. הוא הפפ הכי אהוב על יוצר הסדרה בפער.
הוא הפפ הכי מבוקש לריימיק יש כל כך הרבה דרכים וסקרים שמראים כמה הוא אהוב בפער.

8 ו10 נחשבו יותר טובים ממנו ביציאה שלהם, היום הדעה הרווחת בפער היא שהוא טוב מהם.
באופן אישי, הוא הכי טוב בפער בעיני מכולם, דווקא בגלל שהוא לא יומרני ולא מנסה להיות טוב ולחדש יצא הפוך על הפוך שהוא עם הכי הרבה נשמה מכולם, והדמויות שלו הכי טובות שהיו בפער. זה סובייקטיבי לחלוטין, וברור לי למה יש אנשים שיעדיפו את הדמויות של 7 8 או 10 אבל היום? תנסה למצוא מישהו שחושב ש8 ו10 או 12 אפילו יותר טובים זה לא קיים.

פפ7 תמיד היה הכי פופלארי בפער, אז תמיד יאהבו אותו הכי הרבה גם שאתה שם אותו מול פפ9 אבל חוץ מפפ7?

לאסקין: כמו שנדב אמר הוא יצא ביפן וגם בארצות הברית חצי שנה לפני הפס2, אם הפס2 לא פגעה במכירות של DQ7 למה שהיא תפגע בפפ9?
המשחק שבאמת נפגע מזה שהוא היה על הפס1 היה כמובן Vagrant story לא רק כי הוא היה גדול על הפלטפורמה בכמה סדרי גודל (בואו, הוא צונח ל15FPS)
הוא גם הלך לאיבוד, שהדרימקסט והPC עשו גרפיקה שהשפילו את כל ההישגים הטכניים שהוא עשה על הפס1, אבל פפ9? כמשחק? מה יש לו להיפגע מהפס2 הוא עם קהל מבוסס אם אנשים היו אוהבים אותו בהשקה הם פשוט היו משחקים אותו על הפס2, כמו שהקהל המבוסס של DQ7 עשה, אף אחד לא התרגש מהפס2 פשוט שיחקו אותו עליו.

עריכה: נדב הנה למשל סקר מ2022 ביפן לגבי הכי אהובים. הוא לגמרי בטופ 5, ואני בטוח שאם היו כוללים את המערב הוא היה גבוה יותר :-) ואם אנחנו פוסלים את פפ14 כי הוא אפילו לא משחק פפ ראשי אמיתי זה MMO אז ברור שפפ9 הוא למעשה טופ 4.
עריכה: הנה בכל מקרה סקר במערב שמראה שהוא הכי אהוב אחרי פפ7.

Final Fantasy VII (17.2%)
Final Fantasy IX (17%)
Final Fantasy XIV (15.5%)
Final Fantasy VI (14.7%)
Final Fantasy X (11.4%)
Final Fantasy VIII (6.5%)
Final Fantasy XII (5.1%)
Final Fantasy IV (3.6%)
Final Fantasy XV (3.3%)
Final Fantasy V (1.9%)
Final Fantasy XIII (1.8%)
Final Fantasy XI (1.1%)
Final Fantasy (0.5%)
Final Fantasy III (0.4%)
Final Fantasy II (0.2%)
https://www.rpgsite.net/feature/13827-t ... ds-of-fans
זה אמנם יכול להשתנות כל שנה אבל הוא לגמרי קלאסיקה אובייקטיבית.
לאסקין: מה פירוש פפ9 לא עבד על הפס2? אני סיימתי אותו על הפס2 לפחות 10 פעמים.

תמונה
נערך לאחרונה על ידי glass man ב 16 פברואר 2025, 12:49, נערך 2 פעמים בסך הכל.

Laskin
Elder

הודעהעל ידי Laskin » 16 פברואר 2025, 12:07

נדב, אתה טועה. פפ9 כמו שאמרתי יצא ביולי 2000 ביפן, נובמבר 2000 בארה״ב ופברואר 2001 באירופה.
פפ10 יצא ביולי 2001… לקח לו זמן להגיע לאירופה, אבל הנקודה היא שכבר היינו בתוך הפס2, ראינו את פפ10 בחשיפה של פפ9, אז הוא הרגיש מיושן עוד לפני שהוא יצא.

הפס2 יצאה במרץ 2000 ביפן, אוקטובר בארה״ב ונובמבר באירופה

חזור אל “פורום משחקים”

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו־ 26 אורחים