נושא ההתערבויות 2.0

מחשב, קונסולות וכל מה שאפשר לשחק בו

המנהלים: bozeman, erezronen

Laskin
Elder

Re: נושא ההתערבויות 2.0

הודעהעל ידי Laskin » 12 פברואר 2025, 21:20

Death_119 כתב:Avowed מחר, מהמר 83, רוצה שיהיה 90, אבל יודע שיהיה 83 במקרה הטוב.

זה הקודם בסדרה:
https://www.metacritic.com/game/pillars ... -deadfire/

יש לי ציפיות.

84

סמל אישי של המשתמש
glass man
Sage

הודעהעל ידי glass man » 12 פברואר 2025, 22:49

79 זה לא מייצג את מה שאני חושב, אבל אחרי הציונים שאוכלי החינם, "המבקרים", נתנו לסטארפילד,אני מאמין שזה מה שיתנו.אני בכנות מאחל לכל מבקר שנתן לסטארפילד ציון נמוך שיאבד את עבודתו, וגם לא יזיק אם יהיה מובטל תקופה.

Laskin
Elder

הודעהעל ידי Laskin » 13 פברואר 2025, 06:38

סטארפילד יושב בMC כעת על 83 בציוני המבקרים על האקסבוקס, 85 במחשב…
אבל אתה לא מחשיב אותם, אלא את ציוני הגיימרים, ושם הוא יושב על 68 :)
אגב, סיימת את סטארפילד?

סמל אישי של המשתמש
Death_119
Veteran

הודעהעל ידי Death_119 » 13 פברואר 2025, 09:02

Starfield הוא לא משחק טוב, ממש רציתי לאהוב אותו, השקעתי בו 70 שעות, אבל הוא פשוט משעמם והעולם לא מעניין. אני מניח שאחזור מתי שהוא, אבל הוא בהחלט לא משחק של 80+, יותר לכיוון 70+.
תמונה

סמל אישי של המשתמש
glass man
Sage

הודעהעל ידי glass man » 13 פברואר 2025, 10:23

לאסקין, מה זה בעיניך לסיים משחק בטסדה?
כן, סיימתי את הקווסט הראשי וכן עשיתי כל סייד קווסט שנחשב על ידי הקהילה כאיכותי, משחק הדור שלי בפער (אם לא מחשיבים ריימיקים כי זה לא פייר אף פעם)
אני בטוח שקונצנזוס יתיישר בעתיד עם מה שאני חושב ועם הטעם שלי, גם אם זה יקח חצי עשור או יותר. למה? כי זה קרה כל כך הרבה שהפסקתי כבר לספור את זה.
סתם דוגמא אחת מרבות:

מישהו זוכר את תחילת שנות האלפיים 2003-2004 שבהם פפ9 לא היה נחשב הקלאסיקה הבלתי מעורערת שהוא היום? אמנם המבקרים נתנו 94 אבל 99% מהגיימרים שנאו אותו שנאה יוקדת, אני הבנתי כבר אז שמדובר בקלאסיקה היום, זה הזוי לחשוב אחרת, אתה כבר לא רואה זכר לדעות של אז.

אז כן, דודי אולי לא חשב שהוא משחק טוב ובטח ישארו הרבה אנשים כאלה, זה דעות פרטיות, ועל טעם ועל ריח אין מה להתווכח, כמו שאמרת בדיון אחר כל דעה לגיטימית אין דעה שהיא לא לגיטימית אבל הקוצנזוס בגדול יתהפך, ואני חותם על זה, וזה יהיה ברור לכולם בעתיד.

Laskin
Elder

הודעהעל ידי Laskin » 13 פברואר 2025, 10:42

השאלה שלי היא על המבקרים - הממוצע של 83-85 לא תואם אותו לדעתך? ומה קרה לצדיקים שלך שחושבים שהוא 68?

סמל אישי של המשתמש
glass man
Sage

הודעהעל ידי glass man » 13 פברואר 2025, 11:34

לדעתי הוא לא תואם כי משחק כזה שהוא יחיד בדורו, לפי דעתי מגיע לו לכל הפחות 89-90. למה לא 94? כי מבטסדה יש לנו ציפיות לעולם פתוח ענקי Seamless שכייף לחקור אותו.זו הסיבה שאני גם מבין באיזשהו מקום את הצדיקים אף אחד מאיתנו לא רוצה לראות את בטסדה יורדת מהעולם הפתוח הSeamless שאופייני להם.

אני חושב פשווט שאנשים (גם הצדיקים) שופטים את סטארפילד לחומרה על זה שהוא לא מה שהם רצו במקום על מה שהוא מנסה לעשות ובדרך כלל שהשנים עוברות ונוצר מרחק מהמשחק אנשים מתחילים להיות יותר פתוחים לבדוק מחדש, כרגע הוא עדיין חדש מדי והכעס והאכזבה טריים מדי.

זו גם הסיבה שהבאתי את פפ9 גם הוא בזמנו "נענש" על מה שהוא לא היה (לא המשיך את הכיוונים ה"עתידנים" של פפ7 ופפ8) במקום להעריך את מה שהוא כן ניסה לעשות, שזה לספר סיפור טוב של Fairy tale, שהשנים עברו אנשים הבינו מה הוא ניסה לעשות, והרוב עשו עליו 180 מעלות עד היום.

Laskin
Elder

הודעהעל ידי Laskin » 13 פברואר 2025, 12:01

FF9 עומד על ממוצע 94 מהמבקרים, 89 מהשחקנים.

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 13 פברואר 2025, 12:48

נלך על 81.
We're just normal men. We're just innocent men

סמל אישי של המשתמש
Death_119
Veteran

הודעהעל ידי Death_119 » 13 פברואר 2025, 13:31

glass man כתב:לדעתי הוא לא תואם כי משחק כזה שהוא יחיד בדורו, לפי דעתי מגיע לו לכל הפחות 89-90. למה לא 94? כי מבטסדה יש לנו ציפיות לעולם פתוח ענקי Seamless שכייף לחקור אותו.זו הסיבה שאני גם מבין באיזשהו מקום את הצדיקים אף אחד מאיתנו לא רוצה לראות את בטסדה יורדת מהעולם הפתוח הSeamless שאופייני להם.

אני חושב פשווט שאנשים (גם הצדיקים) שופטים את סטארפילד לחומרה על זה שהוא לא מה שהם רצו במקום על מה שהוא מנסה לעשות ובדרך כלל שהשנים עוברות ונוצר מרחק מהמשחק אנשים מתחילים להיות יותר פתוחים לבדוק מחדש, כרגע הוא עדיין חדש מדי והכעס והאכזבה טריים מדי.

זו גם הסיבה שהבאתי את פפ9 גם הוא בזמנו "נענש" על מה שהוא לא היה (לא המשיך את הכיוונים ה"עתידנים" של פפ7 ופפ8) במקום להעריך את מה שהוא כן ניסה לעשות, שזה לספר סיפור טוב של Fairy tale, שהשנים עברו אנשים הבינו מה הוא ניסה לעשות, והרוב עשו עליו 180 מעלות עד היום.

אני מדבר רק בשם עצמי, הבעיות שלי עם Starfield זה לא מסכי טעינה, או העובדה שהכל שם הוא fast travel ואפילו לא ניהול המשימות המזעזע. מה שמפריע לי זה התוכן, העולם פשוט משעמם. אבל שוב, אני מרגיש צורך אדיר לחזור איליו כי יש שם כן דברים מעולים וכן היו דברים שנהנתי מהם, ואני חולה על Sci-Fi ואין הרבה אופציות בז'נאר.

הוא פשוט משחק סבבה, אבל לא מה שקיוויתי שיהיה.

דרך אגב, זה מאוד סובייקטיבי, לדוגמא גם את RDR2 לא הצלחתי לסיים, למרות שגם בו השקעתי 70 שעות והגעתי לChapter 5, הוא פשוט גם לא מעניין מנקודה מסויימת למרות שהוא נחשב יצירת מופת בעיני רבים. וגם איליו אחזור כנראה.

לפרוטוקול, הFF הראשון ששיחקתי היה FF-X, הוא היה מדהים ב-2000, אז אין לי מושג מה הקטע עם 9 :).
תמונה

סמל אישי של המשתמש
glass man
Sage

הודעהעל ידי glass man » 13 פברואר 2025, 13:37

לאסקין: היום השחקנים נותנים לFF9 ממוצע 89 ב2003 99% מהגיימרים אמרו, משחק גרוע, ripoff עלוב של דרגון בול זי וכו וכו', לא היית יכול לומר עליו מילה אחת טובה בארץ או בעולם. בארץ היו אומרים לי על זה קבוע "קיצר, אתה בקטע של משחקים גרועים" ובעולם "הטעם שלך גרוע לפחות כמו האנגלית שלך :D "
כנראה שכחת את זה או שפשוט שיחקת מה שמתאים לך בלי לקרוא יותר מדי מה אנשים חושבים :-) לקח לאנשים המון שנים לעשות את ה180 מעלות שהם עשו כלפיו.

שמע, אני כמו הרבה גיימרים אחרים חייב למבקרים על הרבה משחקים שגיליתי רק בזכום. למשל רק בזכות המבקרים גיליתי את פליינסקייפ טורמנט ורק בזכות כל השבחים שלהם
נתתי לו צ'אנס והתעקשתי עליו למרות שכבר בתחילת ה2000 הוא היה נראה לי ארכאי ומעפן. ההתעקשות שלהם שמדובר ביצירת מופת גרמה לי גם להתעקש עליו ובאמת אני מודה להם על יצירת המופת הזו שגיליתי רק בזכותם, אבל לרוב? הם אוהבים לזלזל ולבעוט במי שבא להם, בדור הזה, הם עושים מהאוורד ובטסדה ה"כבשה השחורה" של התעשייה ולי זה לא מתאים, זה נוראי.

סמל אישי של המשתמש
InterAl
Veteran

הודעהעל ידי InterAl » 13 פברואר 2025, 13:50

Death_119 כתב:
glass man כתב:לדעתי הוא לא תואם כי משחק כזה שהוא יחיד בדורו, לפי דעתי מגיע לו לכל הפחות 89-90. למה לא 94? כי מבטסדה יש לנו ציפיות לעולם פתוח ענקי Seamless שכייף לחקור אותו.זו הסיבה שאני גם מבין באיזשהו מקום את הצדיקים אף אחד מאיתנו לא רוצה לראות את בטסדה יורדת מהעולם הפתוח הSeamless שאופייני להם.

אני מדבר רק בשם עצמי, הבעיות שלי עם Starfield זה לא מסכי טעינה, או העובדה שהכל שם הוא fast travel ואפילו לא ניהול המשימות המזעזע. מה שמפריע לי זה התוכן, העולם פשוט משעמם. אבל שוב, אני מרגיש צורך אדיר לחזור איליו כי יש שם כן דברים מעולים וכן היו דברים שנהנתי מהם, ואני חולה על Sci-Fi ואין הרבה אופציות בז'נאר.

הוא פשוט משחק סבבה, אבל לא מה שקיוויתי שיהיה.

דרך אגב, זה מאוד סובייקטיבי, לדוגמא גם את RDR2 לא הצלחתי לסיים, למרות שגם בו השקעתי 70 שעות והגעתי לChapter 5, הוא פשוט גם לא מעניין מנקודה מסויימת למרות שהוא נחשב יצירת מופת בעיני רבים. וגם איליו אחזור כנראה.

לפרוטוקול, הFF הראשון ששיחקתי היה FF-X, הוא היה מדהים ב-2000, אז אין לי מושג מה הקטע עם 9 :).

שיחקת ב-faction quests? כי לטעמי הם לא פחות טובים מאלדר סקרולס או פולאאוט 4.

Laskin
Elder

הודעהעל ידי Laskin » 13 פברואר 2025, 14:19

glass man כתב:לאסקין: היום השחקנים נותנים לFF9 ממוצע 89 ב2003 99% מהגיימרים אמרו, משחק גרוע, ripoff עלוב של דרגון בול זי וכו וכו', לא היית יכול לומר עליו מילה אחת טובה בארץ או בעולם. בארץ היו אומרים לי על זה קבוע "קיצר, אתה בקטע של משחקים גרועים" ובעולם "הטעם שלך גרוע לפחות כמו האנגלית שלך :D "
כנראה שכחת את זה או שפשוט שיחקת מה שמתאים לך בלי לקרוא יותר מדי מה אנשים חושבים :-) לקח לאנשים המון שנים לעשות את ה180 מעלות שהם עשו כלפיו.

הביקורות היללו בטירוף, אנשים כן התלהבו ממנו, אולי בסביבה שלך ובפורום של נאצים אמרו דברים אחרים, זה לא מדד :)

סמל אישי של המשתמש
glass man
Sage

הודעהעל ידי glass man » 13 פברואר 2025, 15:17

לאסקין: הסביבה שלי בזמנו היתה פורומים בארץ (נגיד גיימר שהיתה שם קהילת פפ ייעודית שדי תיעבה את פפ9 הם די לא ידעו איך לאכול את הדעה שלי) ופורומים בעולם שהוקדשו לRPGS שכבר אז הייתי חבר די דומיננטי בהם
ובשניהם אהבו לרדת על הדעה הזו על פפ9 ולומר שהדמויות שלו ילדותיות ובזיון ושזה ביזיון שהוא לא כמו FF7 ו8 וגם הם לא ידעו איך לאכול את הדעה הזו. לדעתי אתה זה שהיה לך מזל להיות במקום הנכון ומוקף במיעוט הנכון! ;) היום האנשים שירדו על פפ9 ירדו למחתרת ולא מעזים להשמיע קול, אבל אנחנו לא נסכים וזה בסדר כי יש לך את החוויה הסובייקטיבית שלך מהזמנים האלה :D

ואני מודה שהמבקרים היללו בזמנו אבל המבקרים היללו אז כל מה שסקווקר עשו כמעט בלי קשר לאיכות האובייקטיבית :-)

דודי: אם אתה מרגיש צורך לחזור לסטארפילד לפחות זה מוכיח שהוא עשה משהו טוב אם הוא היה משחק פרווה כמו שהמבקרים עשו ממנו היית מרפה ממנו והוא לא היה נשאר בתודעה שלך , אז לפחות אתה לא שולל אותו על הסף זה גם משהו לזכותו. :D
כמו אינטר, גם אני תוהה אם שיחקת בFaction quests
NEON הוא החלק האהוב עלי במשחק אבל כל הfaction quests יוצאים מן הכלל,ו ובתור מישהו שעשה גם חלק נכבד מאוד מהסיידקווסטים במשחק הזה יש כל כך הרבה אחרים שגם הם בטופ של התעשיה.

מי יודע אולי הוא יבוא לך בטוב בתקופה אחרת :-) אני גם לא הצלחתי להנות מRDR2 למרות כל השבחים פשוט עייף אותי מאוד תוך כמה שעות אז אפשר להגיד שפרשתי ממנו בלי לראות אפילו את קצה הקרחון שלו, אולי אני אתן לו עוד צאנס בגלל שלאסקין כזה עף עליו ובגלל שאין כמעט מה לשחק וזה מכריח אותי לחזור לספריית הפס4 אבל אין לי ציפיות.

פפ10 היה פח אשפה אבל עניין של טעם :D והוא כן היה משהו לא מהעולם הזה גרפית בזמן שלו אז אני מבין למה חשבת שהוא אחלה לפחות במובן הויזואלי!

Laskin
Elder

הודעהעל ידי Laskin » 13 פברואר 2025, 15:58

אז נישה של 25 ילדים בני 14 לא התחברו לפפ9… זה עדיין לא הדיעה הרווחת.
הסגנון האמנותי כן הרחיק קצת אנשים שאהבו את 7 ו-8, אבל המשחק עדיין נחשב ממש מעולה.

סמל אישי של המשתמש
glass man
Sage

הודעהעל ידי glass man » 13 פברואר 2025, 16:16

שיחה שלי עם GPT על העניין אחרי הדיון הזה :-)

GPT אחרי ששאלתי אותו מה היה
So, Was It Beloved or Hated?

In 2000-2001, it had mixed reception among younger players who were expecting another FF7 or FF8.
By 2003-2004, its reputation was improving, but it was still somewhat overshadowed by FF7 and FF8 in online discussions.
Today, it is widely beloved and often considered one of the best in the series.

Would you say you were in the FF7/FF8 camp back then, or did you always like FF9?
You said:
always liked it
ChatGPT said:

Nice! You were ahead of the curve. A lot of people overlooked Final Fantasy IX at first, but over time, it became one of the most beloved entries in the series. What did you like most about it—the characters, the classic fantasy vibe, the story, or something else?

לפחות רובוט נותן לי קרדיט שהקדמתי את זמני, גם משהו! :-)

Laskin
Elder

הודעהעל ידי Laskin » 13 פברואר 2025, 16:47

כמו שאמרתי - בני 14 פחות התחברו.

סמל אישי של המשתמש
glass man
Sage

הודעהעל ידי glass man » 13 פברואר 2025, 16:55

לפי שעה נדב מוביל בשני האתרים: ממוצע 81 MC וגם OC
נראה לאן זה יתגלגל הולך לקרוא ביקורות ולהבין מי נגד מי אבל עושה רושם שחוץ מכמה מחריבי שמחות, זה משחק ענק. מייק קורעים את סוני בדור הזה אם אנחנו מסתכלים רק על הOutput של כל אחת. :-)

Laskin
Elder

הודעהעל ידי Laskin » 13 פברואר 2025, 17:33

ממוצע 81 (אגב 80 כרגע) זה לא ״משחק ענק״.
זו אכזבה קלה במקרה הטוב, ביחס לציפיות.

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 13 פברואר 2025, 17:42

אחרי שראינו את avowed נחשף לגמרי, אחרי הגיימפליי, 8+ זאת אכזבה? לא בדיוק שוק גדול, גם 7 לא היה שוק.
We're just normal men. We're just innocent men

סמל אישי של המשתמש
glass man
Sage

הודעהעל ידי glass man » 13 פברואר 2025, 18:52

אולי קצת נסחפתי עם "משחק ענק" :-) אבל זה גם לא זבלון של 7 נמוך :-) זה משחק דל תקציב, היו לי ציפיות מטורפות בהכרזה שלו כי חשבתי שמייק יעלו את ההפקה לרמת AAA
זה מה שהיה מרגיש בעובדה שמייק רכשו אותם, אבל מהרגע שהיה ברור שאובסידיאן לא מקבלים ממייקרוסופט תקציבי AAA והיא נשארת אותה חברת בוטיק של הפקות קטנות?
הם עשו מה שהם יכולים עם תקציב כזה, זה נראה משחק ממש טוב למי שרוצה RPG פנטזיה והתאכזב מאיך שDragon age יצא :-) והוא כרגע בלעדי למייק, אז הם משפילים את סוני כרגע בספר שלי.עד שהוא יגיע לפס5 אנשים עם אקסבוקס יסיימו אותו פעמיים.

Laskin
Elder

הודעהעל ידי Laskin » 13 פברואר 2025, 20:37

מה זה ״עם התקציב הזה״? זה כנראה המשחק עם התקציב הכי גדול שלהם, לא? ואולי גם הממוצע הכי נמוך שלהם בעשור האחרון. אז כן, אם הייתה ציפייה שהם דווקא ישתפרו - אז זו אכזבה, גם אם לא אכזבה ענקית.

סמל אישי של המשתמש
glass man
Sage

הודעהעל ידי glass man » 14 פברואר 2025, 19:27

לאסקין, הם דיברו עכשיו על זה שהם נותנים לכל משחק "תקציב צנוע" ויוצאים מראש מתוך הנחה שהוא לא יהיה להיט.
Obsidian says it won't chase huge profits or grow aggressively, and that's how it's going to last 100 years in the RPG business:
The Avowed studio expects each game to be a "mild success" and budgets accordingly, say company leaders who want it to reach its 100th birthday.
https://www.pcgamer.com/games/rpg/obsid ... ble-games/
בהרחבה אם בא לך לקרוא על זה.

כאילו כנראה שזה משחק עם אותו תקציב קטן שתמיד היה להם, IGN אומרים בביקורת שאתה כל הזמן נלחם באותם 1000 דובים,ושאתה מוצא דובים גם במקומות שאין שום הגיון שהם יהיו שם. :D יעני מיחזרו את האמא של הדובים האלה, מרוב שאין תקציב לאויבים.

כאילו אני מסכים, איתך לגמרי שזו אכזבה שהם לא עלו/לא מתכוונים ב100 השנים הקרובות לעלות רמה, אבל אם החליטו להתקע מרצון ברמה הזו לפחות יצא להם משחק סבבה.
הם פשוט תמיד היו כאלה, גם פליינסקייפ טורמנט או משחקים אחרים שלהם אף פעם לא היו בשיא החוד התקציבי של התקופה שלהם.

Laskin
Elder

הודעהעל ידי Laskin » 14 פברואר 2025, 21:06

כל זה עדיין לא סותר שזה כנראה המשחק עם התקציב הכי גבוה שהיה להם

Hypno
Warrior

הודעהעל ידי Hypno » 14 פברואר 2025, 21:38

שאבין, Outer Worlds 2 הוא AAA ו Avowed לא?

חזור אל “פורום משחקים”

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו־ 23 אורחים