נושא הסרטים והסדרות הרשמי

מוסיקה, סרטים, סדרות, ספרים וכל נושא שיחה רנדומאלי אחר שתרצו

המנהלים: bozeman, erezronen, swym, omerkot

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

Re: נושא הסרטים והסדרות הרשמי

הודעהעל ידי DrKeo » 28 יוני 2025, 20:17

זה כי הוא צולם בדיגיטלי מחתרתי בדיוק בתקופה שדיגיטלי רק התחיל. מתקפת המשובטים היה הסרט הראשון שצולם כולו דיגיטלית ו-28 יום אחרי היה אינדי שיצא בקושי שנה אחריו. דני בוייל אמר שבלי דיגיטלי הוא לא יכל לצלם את הסרט בגלל כל השוטים גרילה שהם עשו בלונדון בזמן הזריחה כדי לתפוס את העיר שוממת.

הסרט החדש מנסה לשחזר את הלוק הכעור בכמה שוטים ספציפים.
We're just normal men. We're just innocent men

Laskin
Elder

הודעהעל ידי Laskin » 28 יוני 2025, 20:54

גם אני לא ידעתי עד עכשיו שקראתי את מה שכתבתם בעמוד הקודם, שמדובר בpart 1 שכזה…. ולכן אני גם אמתין עם הצפייה בו. אז אמורים להיות שני חלקים?
נערך לאחרונה על ידי Laskin ב 28 יוני 2025, 20:54, נערך פעם 1 בסך הכל.

Stick
Veteran

הודעהעל ידי Stick » 28 יוני 2025, 20:54

לפני עשור כשהייתי סטודנט צעיר לקולנוע הסרט הזה היה חלק מרכזי באחד הסמסטרים :)
מעבר לאיכויות של הסרט, 28 ימים אחרי היה ביג דיל כשהוא יצא בדיוק בגלל הצורה שבה הוא צולם. זה היה אחד הפוסטר בויז למהפכה הקולנועית שהביאה איתה המצלמה הדיגיטלית, וזו אכן מהפכה. הסצנות המדוברות שבהן היה "חייב" כביכול להשתמש במצלמה הזו הן אולי אחוז אחד מהסרט, ושם גם השתמשו בכ7-8 מצלמות שצילמו במקביל, מה שאומר שגם אי אפשר להרים תאורה מספקת כי כל הזוויות מכוסות כל הזמן. זה נעשה כדי לחסוך זמן, כלומר אכן כסף, אבל בסוף זה חלק מזערי מהסרט.
בסופו של דבר הלוק של הסרט הוא מעל הכל החלטה אומנותית, ולכן נבחר ציוד הצילום שבו השתמשו. לראייה - הסצנה האחרונה של הסרט מצולמת בפילם רגיל ונראת אחרת לגמרי.
בסוף זה סרט דל תקציב אבל לא צריך להגזים, לא מדובר בצוות חובבנים שלא יודע להרים סטים מינימליים בשביל סצנות פנים של שני אנשים מדברים. ההחלטה לצלם אותו במוד גרילה ובתחושה של מצלמה ביתית (גם אם בפועל זו הייתה מצלמה הרבה יותר מתקדמת) הייתה מודעת. הבעיה המרכזית בו כיום זו הרזולוציה, 480P, אבל בהחלט יכול להיות שזו הייתה סתם חוסר ידיעה לאן העולם ילך ואיך אנחנו נראה סרטים בעתיד, המהפכה הדיגיטלית הייתה בחיתוליה בשלב הזה, וDVD הייתה טכנולוגיה פורצת דרך.

אפשר קצת להתפלסף, כמובן שעם תקציב בלתי מוגבל אולי אף אחת מההחלטות האלו לא היו מתקבלות, אבל בסוף החלטות אומנותיות נולדות מתוך מצב קיים. טרנטינו פעם נשאל מה הוא היה משנה ב"כלבי אשמורת" אם הוא היה עושה אותו היום, והוא ענה שהתסריט היה נשאר זהה, אבל התקציב של הסרט היה 100 מליון דולר והסרט היה יוצא הרבה פחות טוב.
בכל מקרה הנקודה היא רק שזו החלטה אומנותית לפני שזו החלטה תקציבית. 99% מהסרט היה יכול להצטלם רגיל גם בתקציב נמוך בלי שום בעיה.

סמל אישי של המשתמש
Fanta
Veteran

הודעהעל ידי Fanta » 28 יוני 2025, 22:03

Laskin כתב:גם אני לא ידעתי עד עכשיו שקראתי את מה שכתבתם בעמוד הקודם, שמדובר בpart 1 שכזה…. ולכן אני גם אמתין עם הצפייה בו. אז אמורים להיות שני חלקים?

כן ולא, לפי מה שהבנתי מבלי להיכנס לספויילרים הסוף הוא סוף פתוח שממשיך לסרט אחר שהוא לא חלק מהטרילוגיה

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 29 יוני 2025, 00:53

הסוף פתוח לא בקטע מטפורי, הוא פשוט נקטע עלילתית כשאתה יודע בדיוק לאיפה הולך הסרט הבא, כמו בכל הסרטים שממותגים ״part 1״ כמו דיון או הארי פוטר או משימה בלתי אפשרית. הסוף מספק אבל הוא לגמרי ״סיימנו את x, עכשיו עוברים לy״. לא שמעתי שהסוף מוביל לספינאוף, נשמע לי מוזר.

בכל מקרה להבנתי המטרה היא טרילוגית 28 שנים אחרי, הראשון יצא השבוע, השני כבר צולם ויוצא בינואר. השלישי רק בפיתוח, אני חושב שאלכס גרלנד כבר סיים את התסריט אבל עדין אין במאי. הסרט הולך לעשות 100+ מליון כנראה עולמית, התקציב היה 60 מליון אז לצערנו יש מצב שהוא יפסיד כסף ולא נראה את הסרט השלישי. הוא צריך להגיע ל150 מליון כדי להתאזן.

סטיק, עם כל הכבוד ליושרה אומנותית, אי אפשר היה לעשות את 28 יום בתקציב של 8 מליון דולר על פילם ובטח שלא להשיג את השוטים של הדקות הראשונות של הסרט. אולי יש רק 1% שוטים שהיו חייבים גרילה דיגיטלי, אבל השוטים הללו הם מהחשובים והזכורים בסרט. גם אדם שראה את הסרט לפני 20+ שנים ויגיד לך שהוא כבר לא זוכר שום דבר ממנו, זוכר בבירור את קיליאן מרפי מסתובב בלונדון נטושה צועק שוב ושוב hello.

אגב, 28 שנים מאוחר יותר צולם כסוג של מחווה לסרט המקורי על אייפון, או יותר נכון rig שמקובעים אליו 20 אייפון פרו מקס. וזה גם נתן להם את האפשרות להתקדם סופר מהר בלי ציוד כבד ביערות.

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 30 יוני 2025, 19:52

אחד הספרים הכי טובים של העשור האחרון (של הסופר של the martian) תוסרט ובויים על ידי לורד ומילר (רחוב ג׳מפ 21/22 ושני סרטי הספיידרוורס):

סמל אישי של המשתמש
Uncle Pey'j
Veteran

הודעהעל ידי Uncle Pey'j » 30 יוני 2025, 21:14

הספר מעולה כמובן, הטריילר לטעמי ערוך לא טוב.

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 02 יולי 2025, 14:56

החדש של אדגר רייט, עיבוד יותר נאמן לספר של סטיבן קינג מאשר הסרט עם שוורצנגר משנות ה-80.

Laskin
Elder

הודעהעל ידי Laskin » 02 יולי 2025, 18:34

הסרט היה מעולה!!! כילד לפחות, ממש נהנתי מהאלימות שבו, ואווירת הWWF / משחקי וידאו שהייתה בו.
לא ראיתי אותו מאז שהייתי בן 12 אולי, אבל הוא זכור לי ממש לטובה

Laskin
Elder

הודעהעל ידי Laskin » 02 יולי 2025, 21:13

ניל דרוקמן פורש מההפקה של HBO ולא ישתתף בעונה השלישית.
חדשות מעולות, שיתרכז בIntergalactic והמשחק הסודי הנוסף שלו.

סמל אישי של המשתמש
Fanta
Veteran

הודעהעל ידי Fanta » 03 יולי 2025, 07:50

DrKeo כתב:אחד הספרים הכי טובים של העשור האחרון (של הסופר של the martian) תוסרט ובויים על ידי לורד ומילר (רחוב ג׳מפ 21/22 ושני סרטי הספיידרוורס):

ספר ממש טוב, אבל אני קצת לא מבין למה הם עושים ספויילרים בטריילר לדברים כמו מפגש עם חייזרים

שים שלום
Padawan

הודעהעל ידי שים שלום » 03 יולי 2025, 10:01

הרסו חצי מהעלילה, המסתורין והבלבול הוא המרכיב המהותי בסיפור

סמל אישי של המשתמש
Fanta
Veteran

הודעהעל ידי Fanta » 04 יולי 2025, 20:30

הטריילר הזה מזכיר לי את הטריילר של DRIVE, סרט מעולה, ממש טוב.
הבעיה היא שהטריילר פשוט מחרב את העלילה עם הספויילרים, אישית אני לא ראיתי את הטריילר וראיתי ישר את הסרט ואחרי זה הלכתי לבדוק את הטריילר סתם ואני פשוט רואה כמה ספויילרים יש שם שאני בשוק שזה קיים, אני רואה בתגובות אנשים כל כך מתעצבנים על הטריילר.

סמל אישי של המשתמש
Golan
Veteran

הודעהעל ידי Golan » 06 יולי 2025, 12:00

מישהו רואה משחק הדיונון?

סמל אישי של המשתמש
Fanta
Veteran

הודעהעל ידי Fanta » 11 יולי 2025, 20:40

תקשיבו יצא חלק ראשון של העונה השנייה של סאנדמן, אני ממש ממליץ