הודעה חשובה למשתמשי וקסלים!

מוסיקה, סרטים, סדרות, ספרים וכל נושא שיחה רנדומאלי אחר שתרצו

המנהלים: bozeman, erezronen, swym, omerkot

סמל אישי של המשתמש
glass man
Sage

Re: הודעה חשובה למשתמשי וקסלים!

הודעהעל ידי glass man » 05 נובמבר 2025, 19:30

Nate הדליף שבשידרוג הלילי הזה נדב יעשה shadow drop לכפתור הלייק.

Shlomix
Warrior

הודעהעל ידי Shlomix » 05 נובמבר 2025, 20:41

DrKeo כתב:היום אני הולך לעדכן את ה-SSL של האתר, אז אולי תראו הודעת "אתר לא מאובטח" בדפדפן במהלך השדרוג.

ומה עם שדרוג לפורום? :!:

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 05 נובמבר 2025, 23:47

שדרוג לפורום יקרה רק במעבר למערכת חדשה לגמרי, המערכת של phpbb עם תמיכה בעברית היא ecosystem די מת והמעט שדרוגים שזמינים לא שווים את הטרחה. יש לא מעט קוד שלי פה ובלעדיו רוב התגים ישברו לעד (למשל הטמעה של יוטיוב או x) ולעבור לגרסה חדשה שלא נותנת יותר מדי ולאבד הכל זה יהיה מבאס במיוחד.

בקיצור, צריך מערכת חדשה. או אחת ready made כמו למשל זו שניאוגאף ו-resetera משתמשים או לכתוב אחת חדשה שזה נשמע כמו אתגר משעשע אם היה לי את הזמן הפנוי. וכמובן שצריך לעשןת פורט לכל הDB כי אני משער שרובנו לא רוצים להתחיל מפורום נקי. למרות שהשתעשעתי ברעיון של לפתוח פורום חדש על מערכת חדשה ובמקביל להשאיר את זה זמין בכתובת נפרדת כארכיון.
We're just normal men. We're just innocent men

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 06 נובמבר 2025, 01:25

יש לנו סרטיפיקט חדש, מקווה שלא היו בעיות בזמן שהתעסקתי איתו.

שים שלום
Minion

הודעהעל ידי שים שלום » 06 נובמבר 2025, 17:12

DrKeo כתב:שדרוג לפורום יקרה רק במעבר למערכת חדשה לגמרי, המערכת של phpbb עם תמיכה בעברית היא ecosystem די מת והמעט שדרוגים שזמינים לא שווים את הטרחה. יש לא מעט קוד שלי פה ובלעדיו רוב התגים ישברו לעד (למשל הטמעה של יוטיוב או x) ולעבור לגרסה חדשה שלא נותנת יותר מדי ולאבד הכל זה יהיה מבאס במיוחד.

בקיצור, צריך מערכת חדשה. או אחת ready made כמו למשל זו שניאוגאף ו-resetera משתמשים או לכתוב אחת חדשה שזה נשמע כמו אתגר משעשע אם היה לי את הזמן הפנוי. וכמובן שצריך לעשןת פורט לכל הDB כי אני משער שרובנו לא רוצים להתחיל מפורום נקי. למרות שהשתעשעתי ברעיון של לפתוח פורום חדש על מערכת חדשה ובמקביל להשאיר את זה זמין בכתובת נפרדת כארכיון.

כל עוד זה עובד אל תתקן את זה
בתקופה בה הצטרפתי לאינטרנט כמעט כל הפורומים העבריים הקטנים ברחבי האינטרנט היו phpbb, אני כל כך רגיל אליהם ואני עדיין מתקשה לנווט במערכות חדישות יותר, אפילו יחסית פשוטות כמו nodebb, הם מלאות בכל כך הרבה פיצ'רים ברמה שזה bloatware , לא חייבים להתקדם, במיוחד לא מי שמעוניין בפורום הזה לא נראה נזקק לזה

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 06 נובמבר 2025, 17:17

לפעמים אני משתעשע ברעיון של לבנות לבד פורום שיש בו אך ורק את הפיצ'רים שאנחנו צריכים, אפילו יצא לי בעבר להתחיל פרוייקט או שניים, אבל זה אף פעם לא באמת רקם עור וגידים. המערכות הקיימות הן באמת מפוצצות פיצ'רים ולא באמת מתאימות לפורום שלנו. וכמובן שיש בלא מעט מהם בעיות מאוד קשות בנוגע לכתיבה מימין לשמאל.

סמל אישי של המשתמש
omerkot
Veteran

הודעהעל ידי omerkot » 06 נובמבר 2025, 18:25

ניסית לזרוק את הקוד הקיים של האתר, עם כל השינויים הקיימים שלך, לתוך איזה llm אקטואלי ולראות אם הוא מסוגל להכניס פנימה פיצ׳רים נוספים בלי יותר מדי טררם?

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 06 נובמבר 2025, 18:29

omerkot כתב:ניסית לזרוק את הקוד הקיים של האתר, עם כל השינויים הקיימים שלך, לתוך איזה llm אקטואלי ולראות אם הוא מסוגל להכניס פנימה פיצ׳רים נוספים בלי יותר מדי טררם?

זה בהחלט אפשרי, כבר הכנסתי בעצמי פיצ'רים פנימה עוד לפני עידן ה-AI ואני בטוח שקלוד יוכל לעשות פלאים. גם יש את ה-DB הנהדר של PHPBB שמכיל כמעט 100 טבלאות שיוצרת חתיכת עבודה סזיפית כשרוצים לעדכן משהו שקשור ל-DB (נניח כפתור לייק) אבל גם את זה עשיתי כבר בעבר. זה בהחלט אפשרי לעשות לבד כפתור לייק (אני משער שאנחנו מדברים על זה? כי זה בערך הדבר היחיד שכולם פה ממש רוצים), זה לא יהיה הליך כיפי במיוחד אבל אפשרי :)

סמל אישי של המשתמש
omerkot
Veteran

הודעהעל ידי omerkot » 06 נובמבר 2025, 18:45

ברור לי שזה לא נעים ובגלל זה אני שואל לגבי AI... יכול להיות שזו כבר בעיה קטנה יחסית בשבילם...
הדבר היותר חשוב מכפתור הלייק זה השרשור האינסופי של ציטוטים שמחייב מחיקה ידנית.

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 06 נובמבר 2025, 21:12

אולטמטיבית הייתה לנו מערכת שכבר מפרשת את ה-BB CODE ל-HTML מפורש, אין סיבה שמשתמש ידע בכלל מה זה BB CODE, וזאת הייתה העדיפות העליונה שלי כשחשבתי לבנות פורום בעצמי. האמת שלהכניס משהו שמוחק ציטוט בתוך ציטוט לא אמור להיות קשה במיוחד.

אני משער שפה זה מקום טוב למי שרוצה להתלונן על משהו, נכניס את זה ל-bucket list (אם הבקשה הגיונית).

חזור אל “פורום OT”

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו־ 10 אורחים