נושא ה-ppוליטיקה הרשמי

מוסיקה, סרטים, סדרות, ספרים וכל נושא שיחה רנדומאלי אחר שתרצו

המנהלים: bozeman, erezronen, swym, omerkot

Laskin
Elder

Re: נושא ה-PP הרשמי

הודעהעל ידי Laskin » 03 ינואר 2019, 15:37

יכל להיות, אבל בשנייה שיבצע משהו הוא ייכנס לכלא. כי אפשר בהחלט להפריד כירורגית בין דיבורים למעשים

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 03 ינואר 2019, 17:35

כמו שחברי kkk נכנסו לכלא לפני 100 שנים? או נוער היטלר?
We're just normal men. We're just innocent men

סמל אישי של המשתמש
sharonbn
Veteran

הודעהעל ידי sharonbn » 06 ינואר 2019, 23:36

טוב, אני מרגיש שיש פה מספיק אנשים טובים שמייצגים את מה שאני חושב אז אין לי צורך להוסיף את השתי אגורות שלי.
בכל אופן, למי שעומד מהצד הויכוח מה יותר גרוע 0% תקינות פוליטית מול 100% זה מגוחך ומיותר מאחר וכולנו מסכימים ששתי האופציות יוצרות חברה גרועה וגם בגלל שמעולם לא היו ולא יהיו חברות אנושיות כאלה.
אפשר להתווכח עד כמה חשוב לשמור על תקינות פוליטית מול לשמור על חופש הביטוי. או במילים אחרות מהו הגבול שצריך לשים על חופש הביטוי והאם זה אמור להיות מעוגן בחוק.

אולי אפשר להסכים שהבעת דיעה כמו "ערבי טוב זה ערבי מת" זה מותר אבל הסתה בסגנון "אני הרבי שלך ואומר לך שלהרוג ערבי זו מצווה" זה אסור?
ועכשיו כשאני חושב על זה, זו גם דוגמא לקושי בלהפריד כירורגית בין מילים למעשים...

Laskin
Elder

הודעהעל ידי Laskin » 07 ינואר 2019, 09:42

ברור שאפשר להסכים, אף אחד לא תומך ב"זכות" של אנשים לאיים ברצח על אנשים אחרים, ולא יגידו למישהו שעושה את זה "וואו, אתה ממש לא PC", אלא "וואלה, אתה אדם מסוכן שצריך להרחיק מהחברה" :) איומים זה לא חלק מהדיון על PC בכלל, או לפחות - לא בעיניי. זו בעצם הכרזה ש"אני הולך לפגוע בך" והכרזה כזו מצדיקה הגנה עצמית והתערבות של גורמי בטחון. על זה אין שום ויכוח... כמובן שיש גם שם חריגים, כי אם סטנדאפיסט אומר את זה בכללי לעומת אדם ברחוב שאומר את זה למישהו אחר... ולכן דיברתי על קונטקסט בהודעה הראשונה פה, כשעוד דיברנו על התבטאויות בלתי אלימות בטוויטר או על במה בהופעה

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 07 ינואר 2019, 09:44

"יהודים הם עכברושים שמזהמים את החברה" זה חלק מדיון הPC או לא PC? כי אני חושב שאתה מתבלבל בין PC של איזה SJW בשנת 2019 שמדבר על איך העובדה שיש לך רסטה בשיער מנכס את התרבות השחורה לבין מה שהיה PC לאורך המאה הקודמת.

Laskin
Elder

הודעהעל ידי Laskin » 07 ינואר 2019, 11:00

כן, זה חלק מהדיון... וגם כיום אנשים אומרים את זה, ולא מעט, בעיקר במדינות ערב אך גם באירופה וארה"ב, ובקרב חוגים מסויימים כמו צעדת הנשים זה מתקבל בסדר גמור (ע"ע לואיס פאראקון), וברוב החברה זה לא, אבל גם אם זה היה מתקבל ע"י רוב החברה כמשהו לגיטימי להגיד - עדיין זה לא יהיה לגיטימי לפגוע במישהו פיזית, וכל עוד זה נאכף בצורה אחידה אני לא חושב שזה נורא כמו לאסור ללמד או להגיד דברים שפוגעים או עלולים לפגוע ברגשות של אנשים.

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 07 ינואר 2019, 11:18

אם זה היה מקובל על הרוב כמשהו שסבבה להגיד, זה היה מגיע גם לפגיעה פיזית. ככה העולם עובד, אתה לא חיי באיזה ניסוי מעבדה סטרילי.

Laskin
Elder

הודעהעל ידי Laskin » 07 ינואר 2019, 13:53

כן, הבנתי שפה נשאר חלוקים :)
לדעתי חברה יכולה להתמודד עם פגיעה ברגשות ולא לגלוש לאלימות, ולהמשיך לאכוף את החוק כמו שצריך גם כשהגבול נחצה (ועובר מדיבורים למעשים).
וכן, אולי בעבר זה היה יותר בעייתי, כי היו משתיקים אירועים אלימים בקהילות מסויימות, אבל היום זה הרבה יותר קשה לעשות זאת... כמו שבאמת בעבר היה הרבה יותר קשה לאפשר שוק חופשי ולהשאיר בידי האזרחים את האפשרות להחרים אם מה שחברה עושה לא מוצא חן בעיניהם, והיום זה הרבה יותר קל. חופש המידע בשילוב עם האינטרנט ורשתות חברתיות שינו את כללי המשחק בכל מה שקשור ל"לאפשר מקסימום חופש".
אבל בקיצור, נראה לי שמיצינו...

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 07 ינואר 2019, 17:05

אני לא בטוח איך התקדמות טכנולוגית עוזרת לפתור את הבעיה. להפך, יותר קל לארגן פוגרומים :)

סמל אישי של המשתמש
sharonbn
Veteran

הודעהעל ידי sharonbn » 07 ינואר 2019, 18:50

Laskin כתב:ברור שאפשר להסכים, אף אחד לא תומך ב"זכות" של אנשים לאיים ברצח על אנשים אחרים, ולא יגידו למישהו שעושה את זה "וואו, אתה ממש לא PC", אלא "וואלה, אתה אדם מסוכן שצריך להרחיק מהחברה" :) איומים זה לא חלק מהדיון על PC בכלל, או לפחות - לא בעיניי. זו בעצם הכרזה ש"אני הולך לפגוע בך" והכרזה כזו מצדיקה הגנה עצמית והתערבות של גורמי בטחון. על זה אין שום ויכוח... כמובן שיש גם שם חריגים, כי אם סטנדאפיסט אומר את זה בכללי לעומת אדם ברחוב שאומר את זה למישהו אחר... ולכן דיברתי על קונטקסט בהודעה הראשונה פה, כשעוד דיברנו על התבטאויות בלתי אלימות בטוויטר או על במה בהופעה

לא דיברתי על איומים. דיברתי על הסתה. זה ממש לא אותו הדבר. בהסתה אין איום ישיר. משפט כמו "אני קובע שלהרוג ערבים זו מצווה" אינו איום ישיר על מישהו ספציפי ויכול להתחבא תחת אצטלה של חופש הביטוי. אפילו להגיד "אני קובע שלהרוג את רבין זו מצווה" לא הביא לתגובה של מעצר באופן מיידי. רק בדיעבד הבינו שהיתה שם הסתה. אז כשמישהו יקום היום ויוציא צו פולסא דנורא על ביבי - איך תדע אם לא יקום מישהו אחר וירצח את ביבי בגלל המילים האלה?? ואת מי צריך לעצור במקרה כזה??
כאשר מדובר על הסתה תמיד יש את זה שמדבר את המילים וזה שעושה את המעשים והם לא אותו אדם. אם כל מה שתעשה זה להעניש את מבצע הפעולה זה תסמונת הש"ג קלאסית.

סמל אישי של המשתמש
swym
Veteran

הודעהעל ידי swym » 08 ינואר 2019, 13:13

DrKeo כתב:אני לא מבין מה הבעיה, זה באמת סוג של theme בדרגון אייג׳. למשל היחס הגזעני שהגמדים מקבלים בעולם הזה. מה הביג דיל?

הנה דברים שקורים בדרגון אייג' הראשון:
1) אתה פוגש אלף ביער שלא יודע לצוד ולהרשים את החברה שלו. אתה יכול לפתות אותה, ואז לחזור אליו כדי להגיד לו בפנים שעשית אותה.
2) אחת מהשותפות שלך לדרך מבקשת שתעזור לה להרוג את אמא שלה, ואתה גם יכול לבחור להסכים לעשות את זה. אמא שלה אגב רוצה להשתלט על הגוף שלה כמו שהיא עשתה לאחיות שלה כדי לשמור על נעורי נצח.
3) אתה נכנס לממלכת חלום במטרה להציל ילד. אתה יכול לבחור להרוג את הילד ובתמורה לזיין דמון.
4) הדרך שלך לסיים את המשחק ולהישאר בחיים, זה לסחוט מישהו/מישהי מינית על מנת להיכנס/להכניס אותה להריון.
5) בכלל, כמעט לכל דמות (כמו במשחקי Bioware קלאסיים) יש איזשהו דפק במשפחה, ויותר מפעם אחת זה נגמר בדם.

ניחא ה-trope הותיק הזה של אלפים בתור token diversity מדוכאים שכבר הריצו בכל מקום אפשרי. אבל להגיד שDragon Age הוא על belonging ועל זה ש"משפחה יותר חזקה מדם"? זה כבר לגמרי מנותק, ואחרי הפיאסקו של מאס אפקט אנדרומדה התבטאויות כאלו בכלל יוצרות חשש לגבי הכיוון הנוכחי שלהם.
אבל נו, לפחות Anthem הוא פרנצייז חדש אז אין שום Legacy שאפשר להרוס :)

סמל אישי של המשתמש
InterAl
Veteran

הודעהעל ידי InterAl » 08 ינואר 2019, 13:54

מצד שני, ביוור היא סוג של נושאת דגל הלהט״ב בתעשיית המשחקים החל מ-DA1/ME1 - אלה היו ממשחקי המיינסטרים הראשונים שנתנו לך לקיים מערכת יחסים הומוסקסואלית עם דמויות בחבורה שלך, וב-DA:I הם גם הכניסו דמות טרנסג׳נדרית לסיפור.
ובלי קשר ללהט״ב, אין ספק שהמשחקים שלהם עוסקים לא מעט בענייני זהות, גזענות, מוצא וכו׳.

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 08 ינואר 2019, 15:15

המשחקים שלהם תמיד היו פרוגרסיבים ביחס לתקופה, לא יפתיע אותי אם משחק ביווור יהפוך למלך של הSJW בשלב כלשהו. אבל באמת שלא שחקתי כמעט בכלל בסדרת DI אז אני לא יכול להעיד מעבר לקטע הזה של "גמדים או אלפים הם זרים וכולם שונאים אותם".

Laskin
Elder

הודעהעל ידי Laskin » 21 ינואר 2019, 11:49

לסלי ג'ונס, השחקנית מהסרט הכושל בן כושל "מכסחות השדים" - רותחת מעצבים עכשיו, אחרי שהכריזו על סרט המשך ל"מכסחי השדים", שאשכרה אמור להיות איכשהו נאמן למקור ומעניין, או לפחות בעל סיכויי הצלחה סבירים, לכאורה, ו... אתם יודעים - לא פשוט יתעלם מהLORE והיקום שיצרו עבורנו, וכל כך אהבנו... היא ברצינות טוענת שזה "מהלך שמתאים לטראמפ לעשות"... אפס מודעות עצמית:

סמל אישי של המשתמש
InterAl
Veteran

הודעהעל ידי InterAl » 21 ינואר 2019, 19:52

ואם כבר טיעוני PC הזויים, היום נתקלתי בכתבה על ד"ר אמריקאי שטוען שמתן ציונים על סמך איכות זה גזעני:

https://www.zerohedge.com/news/2019-01- ... ity-racist

הוא מכין סמינר בנושא וטוען שם שצריך לדרג עבודות של סטודנטים על סמך זמן ומאמץ במקום איכות, כי איכות זה מושג גזעני שמנציח עליונות לבנה.

סמל אישי של המשתמש
bling
Elder

הודעהעל ידי bling » 22 ינואר 2019, 15:01

וואו ודאבל וואו, זה מה שיש לי לאמר על 2 ההודעות האחרונות.

אני בשלב שכל התופעה הזו כבר משעשעת אותו, הציוץ של לזלי בכלל נשמע כמו ציוץ פארודי של SJW סוי בוי שכזה, אי אפשר שלא לגחך ממנו.

לפחות אפשר להתנחם שרוב התגובות לציוץ קוטלות אותה, הרוב עדיין שפוי.

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 22 ינואר 2019, 15:20

כן, היא הגיבה אחר כך שהיא התאכזבה שהתגובות לציוץ שלה היו כל כך שליליות. הזוי.

מה שהכי מצחיק הוא שהיא תוקפת את מכסחי השדים 3 כי הוא "שוב חבורה של גברים לבנים" אבל הסרט בכלל הולך לעקוב אחרי שני בני נוער, בן ובת, שאנחנו לא יודעים את הצבע או האתניות שלהם ולהתחשב בעובדה שהחבורה המקורית בת 1000 או מתה (במקרה של איוון רייטמן) כנראה שהם לא יופיעו יותר מדי בסרט. מעבר לזה, הבמאי והכותב הוא אולי הבן אדם המושלם לעשות את מכסחי השדים 3 להתחשב בעובדה שהוא הבן של איוון רייטמן שכתב וביים את הסרטים המקורים, הוא בילה חלק משנות הילדות שלו על הסט של שני הסרטים המקוריים (הוא אפילו הופיע על המסך במכסחי השדים 2 והייתה לו שורה שלמה של דיאלוג!) והוא גם אחד הבמאים הצעירים היותר מוכשרים בהוליווד כשיש לו על החגורה כבר סרטים מצויינים כמו ג'ונו או תודה שעשנתם. בקיצור, סתם ציוץ דוחה.

Laskin
Elder

הודעהעל ידי Laskin » 22 ינואר 2019, 15:34

סיפור נוסף בו הרוב לא שפוי - זה במה שקרה בסופ"ש האחרון...
הייתה איזו חבורה של תלמידים עם כובעי MAGA מאיזה בי"ס קתולי שחיכו לאוטובוס להגיע לאיזה ראלי (אם אני לא טועה) ו"מפגינים מקצועיים" ראו אותם, אחד מהם זה איזה אינדיאני עם תוף, שהתקרב אליהם וממש ניסה להוציא מהם תגובה, והתלמידים גיחכו וחייכו, מבלי לדבר איתם בכלל... המדיה לא איחרה לפרסם את זה בתור "ילדים לבנים עושים צחוק ומתעללים באינדיאני זקן" (למרות שהיו שם גם שחורים) והפיצו חלק קצרצר בו איזה בחור עומד מול האינדיאני (שרואים בבירור בוידאו המלא שהוא וחבריו הם אלה שנצמדו לפרצוף של אותו ילד) - והציגו את זה כאילו מדובר מינימום בילדים שמחפשים לבצע רצח עם. גם ראיינו את האינדיאני הזה והוא פשוט שיקר לגבי כל הפרטים האפשריים, והם יודעים טוב מאוד שהוא שיקר כי יש מלא סרטונים משם, ועדיין הביאו את הדברים שלו כפי שהם, כאילו הוא קורבן מסכן.
וכמובן ש*כל* הסלבס שאתם יכולים לחשוב עליהם התערבו, ורבים מהם הפיצו תמונות של *כל* הילדים מהבי"ס שנראים בוידאו וביקשו לעשות להם DOXING ולברר איפה ההורים שלהם עובדים כדי לעשות גם להם ולעסק שלהם שיימינג - וכך היה. הטוויטר עדיין גועש בנושא.

עכשיו זה כנראה הולך להגיע לבתי משפט, עורכי דין בעלי שמות בינלאומיים מציעים את שירותם בחינם לכל תלמיד בוידאו שם שמעוניין לתבוע על השמצה, דיבה וכו' :)

אני יכול להביא מלא ציוצים/סרטונים מכוערים של סלבס, עיתונאים או של CNN אפילו וחבריהם, אבל פשוט תחפשו לבד MAGA KIDS ותראו אינספור כתבות, סרטונים וציוצים, מכל הצדדים. מה שלא תראו שם זה התנצלויות של כל מי שהכפיש ילדים.

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 22 ינואר 2019, 15:41

מה שבאמת מזעזע במקרה הזה הוא שכשהוא התפרץ וטוויטר חפש "דם", הם ניסו לאתר את הילד בסרטון (הם בני 16 בטיול בית ספר) ומצאו ילד שממש דומה לו בטוויטר אבל מסתבר שזה בכלל לא היה הוא. כל העולם ואחותו התנפלו על הילד הזה שמסתבר שהוא והמשפחה שלו היו בסופ"ש חתונה וכל הבלגן הזה פשוט השמיד להם את האירוע המשפחתי כשהם כל הסופ"ש ניהלו כיבוי שריפות אך ורק בגלל שהילד שלהם דומה לילד בסרטון.

בקיצור, בלגן איום ונורא ולמי שרוצה לשמוע עליו קצת אז הוא בדיוק היה הנושא בדיון הראשון בפודקאסט האחרון של ג'ו רוגן (לא לפחד מהאורך של ה-3 שעות, זה הנושא הראשון שמדברים עליו):

Laskin
Elder

הודעהעל ידי Laskin » 22 ינואר 2019, 16:11

מגניב, אשמע את ג׳ו רוגן עוד מעט....
אבל זה לא מה שממש מזעזע אותי פה, מה שבאמת מזעזע אותי זה העובדה שאין שום התנצלות או הבהרה, משום גוף או אדם או סלב שהשמיץ ושיתף פרטים אישיים של ילדים שם... המקסימום שראיתי זה פשוט מחיקה של ציוצים/פוסטים. כאילו שום דבר לא קרה...
זה, והעובדה שאף אחד מהם גם לא מפנה אצבע מאשימה על הפייק ניוז הזה. או על האינדיאני השקרן הזה. או על האנשים מהצד שלו שצעקו לילד השחור מבית הספר הזה ״ניגר מסריח!״ ושאר קללות, שבבירור נשמעות בהקלטות הרבות (עוד לפני שהאינדיאני בכלל נכנס לתמונה וגם אחרי). מהלך הסתה שכזה לא ראיתי שנים, ואנשים עדיין בטוחים שמה שאמרו להפ זה נכון, כי זה היה בכל מקום בטלוויזיה... אחת העיתונאיות הבכירות בניו יורק טיימס גם כתבה שהפרצוף של הילד הוא “punchable” שזו הסתה של ממש, לאלימות... מתירים את דמם, פשוט כי הם חבשו כובעים לא נכונים בעיני המדיה.

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 22 ינואר 2019, 16:17

אגב, ברי וייס שג'ו רוגן מראיין היא עיתונאית בניו יורק טיימס.

Laskin
Elder

הודעהעל ידי Laskin » 22 ינואר 2019, 16:46

שמעתי עכשיו איזה 20 דקות מהפודקאסט שהבאת, חותם על כל מילה חוץ מהקטע שג׳ו רוגן אומר ״אם אתם רוצים לעשות להם שיימינג אז תתקפו את העובדה שהם משויכים לתנועה שאונסת ילדים ולא לזה שהם משויכים פוליטית לכיוון מסויים״ או משהו כזה. כאילו, מה? זה שהם בבית ספר קתולי לא אומר שהם איכשהו משויכים ל״תנועה שאונסת ילדים״, ומן הסתם אני לא מגן על הכנסייה הקתולית זה פשוט עיוות מוסרי לנסות לשייך אותם לצד המזעזע ביותר של הקבוצה הזו. זה קצת כמו דתיים שעושים את זה לאתאיסטים בהשוואות לתנועה הנאצית...
כמו כן הם ילדים שלא בדיוק בחרו באיזה בית ספר הם רוצים להיות, ככה שבכלל זו הייתה יציאה פול ריטארד

סמל אישי של המשתמש
bling
Elder

הודעהעל ידי bling » 22 ינואר 2019, 19:16

טוב אז רציתי קצת לקרוא על הנושא הזה אבל מהזווית ה״שמאלנית״ כדי לראות מה הם אומרים ואיפה בנאדם כמוני יכול לקרוא מה מעוז השמאל הרדיקלי חושב? ב ERA כמובן... אז כמובן שהתמיכה שלהם במיעוט ״הקורבן״ היא בלתי מסוייגת וזה נכון שבאמת לפי הסרטונים לא ראיתי שבמקרה הזה הילדים עשו משהו חריג אבל, כן פרסמו שם בת׳רד על הנושא כל מני עדויות שמראות שמדובר בבית ספר עם לא מעט ילדים חארות שם, הנה ת׳רד בטוויטר שמרכז המון עדויות כאלה:

ולא, זו לא סתם בריונות בית ספר טיפוסית, זה מרגיש מקריאה של העדויות שזו תרבות/ ערכים ואווירה שקיימת שם, תרבות שקיבלו רוב הסיכויים מההורים ומבית הספר עצמו.

אז אולי טוב שהמקום קיבל קצת פוקוס שלילי גם אם זה לא מהנסיבות הנכונות הפעם.

Laskin
Elder

הודעהעל ידי Laskin » 22 ינואר 2019, 20:53

אז ילדים מבית הספר הזה פעם קראו למישהו או כמה אנשים שם ״פאגוט״ וזה אומר משהו על בית הספר? או ספציפית על התלמידים האלה? אתה חושב שיש בית ספר שאין בו ילדים שמקללים ילדים אחרים, ובדיוק בצורה הזו? יש דבר כזה בית ספר בלי אנשים שיספרו בדיוק את אותם סיפורים?
נשמע לי תמוה, מה גם שאין הוכחות כלשהן שבכלל האנשים שטוענים את זה באמת היו שם... לא כולם לפחות. ומי יבדוק את זה?
זו טקטיקה של אנשים שהבינו שטעו והם מנסים להאחז במשהו, כל דבר שהוא, כדי לא להתנצל.

Laskin
Elder

הודעהעל ידי Laskin » 23 ינואר 2019, 10:25

הקריאות לאלימות כלפי הילד ה"ראשי" בסיפור הזה ממשיכות, והפעם - אחת הכותבות של SNL, ש"ממש מעניין" איך היא השיגה את העבודה שלה - מציעה שוחד מיני עבור מי שיתן לו אגרוף בפנים
https://pluralist.com/snl-writer-offers ... n-the-face
מוכן להודות שזו הצעה שקצת קשה לסרב לה... ובכל זאת - היא חשופה (גם) לתביעה

חזור אל “פורום OT”

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו־ 9 אורחים