נושא ה-ppוליטיקה הרשמי

מוסיקה, סרטים, סדרות, ספרים וכל נושא שיחה רנדומאלי אחר שתרצו

המנהלים: bozeman, erezronen, swym, omerkot

סמל אישי של המשתמש
bozeman
Veteran

Re: נושא ה-PP הרשמי

הודעהעל ידי bozeman » 12 פברואר 2019, 19:24

omerkot כתב:https://www.youtube.com/watch?v=Vf2cCdgwgoM
כמו שאני מבין את זה, בהקשר הישראלי סנדרס הוא ההפך מאובמה. אצל אובמה הבסיס היה אנטי חריף אבל המסכה הפוליטית היתה מחויכת, בעוד שאצל סנדרס הבסיס הוא ידידותי אבל המסכה הפוליטית היא צוננת. אם הוא יגיע לנשיאות, אני לא חושש שהוא יהיה גרוע מאובמה או קרטר.

איך אתה יודע שמתחת למסכה סנדרס הוא ידידותי? (ומה זה ידידותי? אם הוא כמו אובמה או קרטר (שהוא אף הגיע קצת למחוזות אנטישמים))
תמונה

סמל אישי של המשתמש
omerkot
Veteran

הודעהעל ידי omerkot » 12 פברואר 2019, 20:37

bozeman כתב:
omerkot כתב:https://www.youtube.com/watch?v=Vf2cCdgwgoM
כמו שאני מבין את זה, בהקשר הישראלי סנדרס הוא ההפך מאובמה. אצל אובמה הבסיס היה אנטי חריף אבל המסכה הפוליטית היתה מחויכת, בעוד שאצל סנדרס הבסיס הוא ידידותי אבל המסכה הפוליטית היא צוננת. אם הוא יגיע לנשיאות, אני לא חושש שהוא יהיה גרוע מאובמה או קרטר.

איך אתה יודע שמתחת למסכה סנדרס הוא ידידותי? (ומה זה ידידותי? אם הוא כמו אובמה או קרטר (שהוא אף הגיע קצת למחוזות אנטישמים))

אני לא יודע כלום, אני רק קורא/מבין ככה את הדברים.
בניגוד לקרטר, לא מדובר בבחור שגדל בבית של חוואים גזענים מג'ורג'יה והיה מחובר מאוד לכנסיה ובניגוד לאובמה, לא מדובר בבן לאבא מוסלמי שהתחנך באינדונזיה ובמשך שנים נהג לפקוד דרשות של מטיף אנטישמי ואנטי-ישראלי קיצוני (ג'רמיה רייט) שגם חיתן אותו וטבל לנצרות את הבנות שלו.
יש פה יהודי מברוקלין שבעברו התנדב חודשים בקיבוץ והביקורת שלו כלפי ישראל היא שבלונית יחסית כשאפשר גם לראות בסרטון הזה שהוא מוכן להתעמת עם חלקים מהבייס שלו, לטובת ישראל, למרות שברמה האישית לא היה לו אינטרס לעשות את זה וזה בודאי לא היה נעים.

Laskin
Elder

הודעהעל ידי Laskin » 13 פברואר 2019, 11:11

הרושם שלי הוא שסאנדרס מאוד מאוד לא ידידותי לישראל, וקהל הבוחרים שלו אפילו הרבה פחות ממנו, והוא ייאלץ לרצות אותם ולהתחנף לפלסטינים אפילו יותר מקורר, אבל תכלס מה זה משנה, הוא סוס מת, אין מה לדון בו עוד

סמל אישי של המשתמש
bozeman
Veteran

הודעהעל ידי bozeman » 13 פברואר 2019, 13:37

מאז שהוא לקח את הנרטיב הפלסטיני במלואו, ואני מדבר על החמאסי, וטוען שאנחנו עושים רצח עם ושקלל עובדות לא מבוססות (או יותר נכון - שקריות לחלוטין) אני כבר לא מחזיק ממנו "לא ידידותי" אלא "עוין" עד באוכה "אוטואנטישמי".
ברור שגם הוא לא יכול לצאת בפובמי ככה, אבל מה שכן יצא - זה פשוט לא משהו שאני יכול לבטל בלי לראות משהו מאוד ממוקד וברור שפנימית הוא אומר אחרת.
תמונה

סמל אישי של המשתמש
InterAl
Veteran

הודעהעל ידי InterAl » 13 פברואר 2019, 13:55

לא חושב שהוא טען שאנחנו עושים רצח עם. גם לא חושב שהוא מאמץ לחלוטין את הנרטיב של חמאס. הוא פשוט ביקורתי מאוד כלפי ישראל.

סמל אישי של המשתמש
bozeman
Veteran

הודעהעל ידי bozeman » 13 פברואר 2019, 13:59

כשהוא טען שרצחנו בלי אבחנה 10,000 פלסיטינים בעמוד ענן, כשאפילו החמאס טען לכ-2,000-2500 אז כן, יש פה אימוץ של הנרטיב של החמאס אם לא יותר מזה...
תמונה

סמל אישי של המשתמש
omerkot
Veteran

הודעהעל ידי omerkot » 13 פברואר 2019, 14:06

כשאובמה אמר שהוא מכיר בירושלים כבירת ישראל, שהיא צריכה להשאר מאוחדת, שהוא שומר על הגב שלנו, ש"no daylight" עם ממשלת ישראל ביחס לאיראן וכו כו, לא היה לי שום דבר מאוד ממוקד וברור שפנימית הוא אומר אחרת ועדיין היה לי ברור מאוד שזה חרטא לצרכים פוליטיים פנימיים.

לעצם העניין, אני לא חושש שסנדרס, כנשיא, יהיה גרוע יותר לישראל מאובמה או קרטר. אולי אני טועה אבל כמו שלסקין אומר, זו כנראה הולכת להשאר שאלה תיאורטית.

סמל אישי של המשתמש
InterAl
Veteran

הודעהעל ידי InterAl » 13 פברואר 2019, 14:10

בצוק איתן, לא עמוד ענן. הוא עדיין לא הגדיר את זה רצח עם, סתם טעה במספר (במכוון או לא). אני חושב שהוא לא אוהב את ישראל אבל גם לא את חמאס.

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 13 פברואר 2019, 15:39

idan כתב:גם אם לוקחים את הכהונה הראשונה של נתניהו בשנות ה 90 במבודד אז הוא עמד על הרוג כל 17 יום שזה טוב יותר מאלה שהנהיגו לפניו ואחריו, ושווה להרוג כל 17 יום של אולמרט שנהנה מחומת מגן וגדר ההפרדה וההתנתקות שנעשו בתקופת שרון (שהיה בערך האחרון לתמוך בגדר אבל לא משנה) ועוד לא היו קיימים בקדנציה הראשונה של נתניהו.

רק ב-1997 נהרגו בצפון 112 חיילים (שכמובן לא מעט מהם היו באסון המסוקים אבל אסון המסוקים היה פעולה צבאית, אפילו אם "אנחנו" אלה שהרגנו אותם והוא לא היה מתרחש אם היינו יוצאים מלבנון), ביבי היה ראש ממשלה באותה תקופה בערך 1100 ימים מה שאומר שכבר המספר של "הרוג כל 17 יום" לא נכון כי רק שנת 1997 ורק גבול הצפון בלי להחשיב את פלסטינים ופיגועים כבר שמה אותנו על הרוג כל 10 ימים ואני משער שהמספר האמיתי קרוב יותר להרוג כל 5-6 ימים.

בנוגע להתנתקות, זה חתיכת דיון בפני עצמו אבל ספציפית בנוגע לרקטות, הירי מעזה התחיל כשהיינו עוד בעזה והוא התגבר ונעשה מתקדם יותר טכנולוגית עוד כשהיינו בעזה. אם תסתכל על גרף מספרי הרקטות והמרגמות שנורו מעזה על ישובים ישראלים על פי שנה, אתה לא ממש תוכל להצביע על ההתנתקות בגרף כי לא רואים ממש השפעה שלה עליו. כלומר רקטות היו נורות על ישראל ובאותן כמויות אם היינו בעזה או לא היינו בעזה. העזיבה שלנו העלתה את החמאס לשלטון והוציאה ישראלים מהבתים שלהם, זאת ההשפעה העיקרית. ירי רקטות? זה היה כך או כך, אם היינו נשארים או עוזבים. מה שכן, אני חושב שעם ההתקדמות הטכנולוגית היום, אם היינו עדין שם והיו ישובים מפוזרים ככה בעזה, בלהתחשב בהזנחה הצבאית שעשינו בעזה טרום ההתנתקות, כנראה שהיינו רואים פיגועים נוראיים על ישובי גוש קטיף היום.

עומר, אני לא יודע מה שמת או מה אבזרת במכונית שקנית. אם תסתכל על המכוניות DEFAULT של כל חברה גדולה, מודל זהה עולה היום יותר, לא פחות. כלומר אם תסתכל על מאזדה 3 קומפורט של 2009 ומאזדה 3 קומפורט של 2019, היום היא עולה בערך 10% יותר וזה נכון לבערך כל מכונית כל עוד אין לה הקלות מס שקשורות להיברידיות. וכן, מן הסתם ב-2019 אתה מקבל מכונית מתקדמת יותר מב-2009, ככה העולם עובד :)
אגב, הפולו 2009 עם מנוע 1.4 עלתה 90,000 שקלים בתצורה הכי זולה שלה, היום היא עולה 94,000. אז אולי מדובר בעליה רק של 5% במקרה הספציפי של הפולו, אבל כמו שאתה רואה, גם הפולו עלתה במחיר.

לגבי הדיור, אתה יודע ששרי האוצר היו שרלטנים (ביחוד לפיד וכחלון) ומה שהם "ניסו לעשות" היה צעדים בזויים כמו מחיר למשתכן או מע"מ 0. כלומר אף אחד לא באמת ניסה להוריד את מחירי הדיור, רק לעשות מהלכים שיגרמו לו להראות טוב בבחירות הבאות. ביבי ראש הממשלה 10 שנים ומחירי הדיור התחילו לעלות בערך שנה לפני שהוא נבחר ב-2008. בועה התחילה להווצר, השוק התנפח והתנפח והמצב שאנחנו נמצאים בו היום לא היה אמור להיות בכלל. כל העניין הזה קרה במשמרת של הליכוד ולא מדובר במשמרת של 3-4 שנים שאפשר להגיד שהאשמה בכלכלת העולם ופעולות של ממשלות קודמות ולכן הם לא אשמים. כלומר כן, העולם והממשלות הקודמות אשמים ביצירת התנאים למשבר, אבל כשאתה 10 שנים ברצף שולט והבעיה עדין קיימת עשור מאוחר יותר, זאת כבר אשמתך. העובדה שהמחירים הגיעו לטרוף שהם נמצאים בו עכשיו, יוצרת בדיוק את הבעיה שתארת שבה אי אפשר כבר לגרום לירידה חדה כי זה יכול לפוצץ את הכלכלה. אז את מי אמורים להאשים פה? את שטרית? הוא דביל וחרא של שר אוצר והוא אכן עשה פעולות שתרמו למשבר, אבל המשבר הזה משתולל 10 שנים תחת השלטון של הליכוד ושום דבר לא נעשה כדי לפתור אותו. כלומר דברים ריקים נעשו כמו מחיר למשתכן, אבל כל מי שמבין טיפה בכלכלה יודע שמחיר למשתכן הוא דווקא פעולה הפוכה שמעלה את מחירי הדיור והיא נועדה כדי לצייר גרפים יפים יותר עבור כחלון לקראת הבחירות. אז כן, אשמת הליכוד כי הם בשלטון לאורך כל המשבר הזה. הפיתרון היה צריך להגיע ב-2010, לא ב-2019, לפני שהגענו בכלל למצב שאנחנו בו היום. ניפוח הבועה יכל להעצר וגם לרדת קלות לפני חצי עשור אם אשכרה היו עושים משהו.

בנוגע לשכר החציוני אינטר, אני חושב שגם אתה יודע שלא מעט מהעליה בשכר החציוני נובעת מהעלאת שכר המינימום בעשור האחרון של הליכוד ב-40%. כמובן שהכלכלה שלנו במצב טוב והשכר עולה כל הזמן, אבל חלק מאוד גדול בעליה בעשור האחרון הייתה בגלל העלאת שכר המינימום שכמו שאתה יודע לרוב פוגעת בכלכלה ולא עוזרת. אבל אני בכלל לא מתווכח עם זה שהמצב הכלכלי של ישראל טוב, רק שהממשלה של העשור האחרון לא עושה יותר מדי וכשלא עושים יותר מדי דברים לא בשליטה שלך וכשהם לא בשליטה שלך, זה רע. יש עוד המון עבודה לעשות בכל תחום, כולל הכלכלה, והעובדה שאנחנו זוכים מהפיצוץ הטכנולוגי בישראל לא אומר שאפשר להזניח את הצד הכלכלי שלנו ולצפות לצמיחה לנצח. כלכלה זה הדהוד של פעולות של שנים על העתיד, התוצרים של החוסר מעש היום לא יופיעו מחרתיים, הם יופיעו עוד עשור.

בנוגע לסנדרס, אני חושב שיש דברים שאפשר לזרוק לאויר כשאתה סתם מועמד חסר סיכוי או סנטור אבל לא כנשיא (אולי אלה אם אתה טראמפ :)). סך הכל אני לא חושב שסנדרס הוא אובמה ובטח ובטח שלא קארטר.
We're just normal men. We're just innocent men

סמל אישי של המשתמש
InterAl
Veteran

הודעהעל ידי InterAl » 13 פברואר 2019, 16:16

לגבי ההתנתקות, רק בצוק איתן נורו לעברינו 4000 רקטות. בשנים של לפני ההתנתקות נורו מאות בודדות כל שנה, והן שוגרו רק לכיוון ישובי העוטף. היום הרקטות מגיעות עד חיפה ומשתקות את המדינה כולה לפי גחמות חמאס. וגם חשוב לזכור שהיציאה של צה״ל מעזה (כלומר נסיגה לציר פילדלפי) היתה ב-94 במסגרת הסכמי אוסלו, לא ב-2005. לפני נסיגת צה״ל לא נורתה רקטה אחת מעזה.

לגבי לבנון, רק מלחמת לבנון השנייה עלתה לנו ב-150 הרוגים. הנסיגה מלבנון העצימה את חיזבאללה, חיסלה את ההרתעה, וגרמה לכך שהיום מאות אלפי רקטות מכוונות לכיווננו. את התוצאות האמיתיות של הבריחה של ברק מלבנון עוד לא חווינו בכלל.

לגבי דיור - חלק גדול מהבעיה קשור למדיניות הריבית של בנק ישראל. מאחר ובנק ישראל הוא גוף עצמאי, לביבי אין ממש אשמה בעניין.

לגבי שכר - חלק מזה נובע מהעלאת שכר המינימום, נכון. אבל גם במגזר ההייטק השכר עלה בעשרות אחוזים בעשור האחרון. ובכל מקרה, שיעור האבטלה עדיין נשאר נמוך (3-4%), למרות ההעלאה. בכל מקרה, גם המדדים של שיעור ההוצאה הממשלתית, דירוג החוב הציבורי ויחס החוב-תוצר הם טובים מאוד, כך שהטענה שלממשלה אין חלק בהצלחה הזאת היא פשוט שגויה.

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 13 פברואר 2019, 16:36

InterAl כתב:לגבי ההתנתקות, רק בצוק איתן נורו לעברינו 4000 רקטות. בשנים של לפני ההתנתקות נורו מאות בודדות כל שנה, והן שוגרו רק לכיוון ישובי העוטף. היום הרקטות מגיעות עד חיפה ומשתקות את המדינה כולה לפי גחמות חמאס. וגם חשוב לזכור שהיציאה של צה״ל מעזה (כלומר נסיגה לציר פילדלפי) היתה ב-94 במסגרת הסכמי אוסלו, לא ב-2005. לפני נסיגת צה״ל לא נורתה רקטה אחת מעזה.

גרף העליה בירי הרקטות והמרגמות התחיל עוד לפני ההתנתקות. גם אם לא הייתה ההנתנתקות, כנראה שכמויות הירי והטכנולוגית ירי היו דומות להיום. לפני 2001 החמאס לא הגיע לשדרות, אז הוא הצליח ליצר את הקסאם ולהגיע לשדרות וזה היה טרום ההתנתקות. גם אם ההתנתקות לא הייתה מתרחשת, עדין היו לחמאס כנראה גם היום רקטות שמגיעות עד לחיפה לפי גחמת החמאס.

InterAl כתב:לגבי לבנון, רק מלחמת לבנון השנייה עלתה לנו ב-150 הרוגים. הנסיגה מלבנון העצימה את חיזבאללה, חיסלה את ההרתעה, וגרמה לכך שהיום מאות אלפי רקטות מכוונות לכיווננו. את התוצאות האמיתיות של הבריחה של ברק מלבנון עוד לא חווינו בכלל.

רק ב1997 מתו לנו יותר מ-100 הרוגים בגבול הצפון. קטיושות על קרית שמונה, זוכר את זה? קרית שמונה הייתה עוטף עזה של שנות ה-90. מאז שיצאנו מרצועת הביטחון רמת הביטחון של תושבי הצפון עלתה אקספוננציאלית. אנחנו כבר מחכים לתוצאות שלך 20 שנים. אם היינו נשארים שם כנראה שהיו לנו בערך 1000 חיילים מתים ומי יודע כמה אזרחים עכשיו שיש לחיזבאללה את הטכנולוגיה שיש להם לעומת הקטיושות שהם היו יורים בשנות ה-90. בקיצור, אחד הפינויים הכי חכמים שעשינו אי פעם, הצלנו אינספור חיי אדם והשגנו בטחון מצויין בצפון באופן יחסי לשנות ה-90.

InterAl כתב:לגבי דיור - חלק גדול מהבעיה קשור למדיניות הריבית של בנק ישראל. מאחר ובנק ישראל הוא גוף עצמאי, לביבי אין ממש אשמה בעניין.

אתה צודק, אבל זה אלמנט אחד מכמה שמשפיע על המחיר. הריבית הנמוכה מעלה את הביקוש, אבל מדיניות הממשלה (לא שהיא השתנתה, היא הייתה בעייתית תמיד) פוגעת בהיצע ולכן המחיר עולה. אין שום בעיה שהביקוש לדירות יעלה, אבל השוק לא מאוזן, אין מספיק היצע.

InterAl כתב:לגבי שכר - חלק מזה נובע מהעלאת שכר המינימום, נכון. אבל גם במגזר ההייטק השכר עלה בעשרות אחוזים בעשור האחרון. ובכל מקרה, שיעור האבטלה עדיין נשאר נמוך (3-4%), למרות ההעלאה. בכל מקרה, גם המדדים של שיעור ההוצאה הממשלתית, דירוג החוב הציבורי ויחס החוב-תוצר הם טובים מאוד, כך שהטענה שלממשלה אין חלק בהצלחה הזאת היא פשוט שגויה.

מגזר ההייטק לא תרם לעליה של השכר החציוני, העובדים שלו מאז ומתמיד היו מעל לשכר החציוני. המדדים טובים, אבל הממשלה לא עשתה יותר מדי כדי להשיג אותם לצערנו. כמו שאמרתי, אם היית שם בובת גומי במקום ממשלת ישראל כנראה שהנתונים היו נשארים די דומים.

סמל אישי של המשתמש
InterAl
Veteran

הודעהעל ידי InterAl » 13 פברואר 2019, 17:03

1. אם לא היתה ההתנתקות, ספק אם חמאס היה עולה לשלטון בכלל. הוא עלה לשלטון בבחירות חופשיות, אחרי שהציבור הפלסטיני הבין שדרך הטרור של חמאס ניצחה את ישראל וגרמה לה לסגת. אם צה״ל היה נשאר בעזה ולא בורח ממנה (ושוב, הכוונה לבריחה של 94 ולא 05), ספק אם היתה נורית רקטה אחד מעזה. בדיוק כמו שלא נורית רקטה אחת מכיוון יו״ש - מהסיבה הפשוטה שצה״ל פועל שם יום יום.

2. זה לא היה פינוי, זאת היתה בריחה מבישה, חסרת תיאום וחסרת תכנון, תוך הפקרת צד״ל וציוד צבאי לחיזבאללה. וכן, התנהלות הצבא ברצועת הביטחון היתה בזיונית ופחדנית, לא עשו כלום כדי לנטרל את חיזבאללה. היינו צריכים להישאר בלבנון ולחסל את הארגון הזה עד היסוד, בדיוק כמו שנעשה לאש״ף במלחמת לבנון הראשונה - ארגון שהיה על סף התחסלות עד שרבין החליט להקים אותו לתחייה בהסכמי אוסלו, נתן לו נשק והכניס אותו לליבת הארץ כשליט דיקטטור.

3. מדיניות הממשלה תמיד פגעה בהיצע, גם לפני 2007. המשתנה היחיד שהשתנה דרסטית הוא ריבית בנק ישראל, כשסטנלי פישר החליט להוריד אותה לרמות אפסיות.

4. אולי לא החציוני, אבל כן הממוצע. הממשלה לא צריכה לעשות יותר מדי כדי להשיג נתונים טובים, להיפך, היא לא צריכה לעשות כלום. ואני מסכים, אם היו בובות גומי במקום ממשלת ישראל הנתונים היו משתפרים פלאים, ממשלה היא גורם הנזק העיקרי לכלכלה ובכלל. הליכוד היא המפלגה היחידה שדוגלת עקרונית בצמצום התערבות ממשלתית. כל שאר המפלגות תומכות עקרונית ב״מאבק חברתי״ - מכחלון ועד מרצ.

סמל אישי של המשתמש
omerkot
Veteran

הודעהעל ידי omerkot » 13 פברואר 2019, 17:38

DrKeo כתב:עומר, אני לא יודע מה שמת או מה אבזרת במכונית שקנית. אם תסתכל על המכוניות DEFAULT של כל חברה גדולה, מודל זהה עולה היום יותר, לא פחות. כלומר אם תסתכל על מאזדה 3 קומפורט של 2009 ומאזדה 3 קומפורט של 2019, היום היא עולה בערך 10% יותר וזה נכון לבערך כל מכונית כל עוד אין לה הקלות מס שקשורות להיברידיות. וכן, מן הסתם ב-2019 אתה מקבל מכונית מתקדמת יותר מב-2009, ככה העולם עובד :)
אגב, הפולו 2009 עם מנוע 1.4 עלתה 90,000 שקלים בתצורה הכי זולה שלה, היום היא עולה 94,000. אז אולי מדובר בעליה רק של 5% במקרה הספציפי של הפולו, אבל כמו שאתה רואה, גם הפולו עלתה במחיר.

לגבי הדיור, אתה יודע ששרי האוצר היו שרלטנים (ביחוד לפיד וכחלון) ומה שהם "ניסו לעשות" היה צעדים בזויים כמו מחיר למשתכן או מע"מ 0. כלומר אף אחד לא באמת ניסה להוריד את מחירי הדיור, רק לעשות מהלכים שיגרמו לו להראות טוב בבחירות הבאות. ביבי ראש הממשלה 10 שנים ומחירי הדיור התחילו לעלות בערך שנה לפני שהוא נבחר ב-2008. בועה התחילה להווצר, השוק התנפח והתנפח והמצב שאנחנו נמצאים בו היום לא היה אמור להיות בכלל. כל העניין הזה קרה במשמרת של הליכוד ולא מדובר במשמרת של 3-4 שנים שאפשר להגיד שהאשמה בכלכלת העולם ופעולות של ממשלות קודמות ולכן הם לא אשמים. כלומר כן, העולם והממשלות הקודמות אשמים ביצירת התנאים למשבר, אבל כשאתה 10 שנים ברצף שולט והבעיה עדין קיימת עשור מאוחר יותר, זאת כבר אשמתך. העובדה שהמחירים הגיעו לטרוף שהם נמצאים בו עכשיו, יוצרת בדיוק את הבעיה שתארת שבה אי אפשר כבר לגרום לירידה חדה כי זה יכול לפוצץ את הכלכלה. אז את מי אמורים להאשים פה? את שטרית? הוא דביל וחרא של שר אוצר והוא אכן עשה פעולות שתרמו למשבר, אבל המשבר הזה משתולל 10 שנים תחת השלטון של הליכוד ושום דבר לא נעשה כדי לפתור אותו. כלומר דברים ריקים נעשו כמו מחיר למשתכן, אבל כל מי שמבין טיפה בכלכלה יודע שמחיר למשתכן הוא דווקא פעולה הפוכה שמעלה את מחירי הדיור והיא נועדה כדי לצייר גרפים יפים יותר עבור כחלון לקראת הבחירות. אז כן, אשמת הליכוד כי הם בשלטון לאורך כל המשבר הזה. הפיתרון היה צריך להגיע ב-2010, לא ב-2019, לפני שהגענו בכלל למצב שאנחנו בו היום. ניפוח הבועה יכל להעצר וגם לרדת קלות לפני חצי עשור אם אשכרה היו עושים משהו.

אז שוב, אני לא מסכים איתך לגבי המכוניות (ועל מכוניות אני יכול להתדיין שעות). אתה לא משווה בין תפוחים לתפוזים. בזמנו היבואן הביא גרסת בסיס זולה יותר, עם מנוע אטמוספרי חלש בהרבה. הדגם שאני קניתי היה שקול לדגמים שנמכרים היום. היצרן בגרמניה מייצר את הפולו גם היום עם מנועים חלשים במחירים נמוכים יותר אבל היבואן בוחר שלא ליבא אותם מטעמים שונים, בין היתר, העובדה שהיצרן הרלוונטי הוא יצרן גדול ונכלולי (VAG) שמוכר את אותם רכבים בדיוק בשינויים קוסמטיים תחת שמות שונים. במקרה של הפולו, היא זהה לחלוטין גם לסיאט איביזה (ובזמנו הפולו שלי בכלל יוצרה במפעל של סיאט בברצלונה) וגם לסקודיה פאביה - שתיהן נמכרות פה במחיר התחלתי של 80,000 ש"ח ועוד עם מנועי טורבו חזקים - הרבה הרבה פחות מאותה פולו ב90,000 שקל של אז. לפולו, אגב, יש אחות זהה נוספת בדוגמת האאודי A1 היקרה יותר אבל אותה היבואן בכלל לא מביא משיקוליו שלו.
בהסתכלות כללית, יש לך כל כך הרבה יותר אופציות היום. אתה מסוגל לקנות היום סופר-מיני חדשה עם מנוע טורבו ותיבה אוטומטית ב60,000 שקל (דאצ'יה סנדרו) - לא היו כאלה מחירים. יש לך אפילו את האופציה, שלא היתה קיימת בזמנו, לקנות מכוניות "0 קילומטר" חדשה לחלוטין רק עם יד נוספת במחיר זול בהרבה ולהעלות על הכביש את אותה מאזדה 3 2 ליטר, ב20,000 שקל פחות מהמחירון.

לגבי הדיור, אתה משלב פה חכמה בדיעבד עם זלזול במה שנעשה. אם לא היה נעשה שום דבר אז, למשל, הקפאת הקרקעות של שטרית היתה נמשכת ולך דע מה היה קורה עם המחירים. אם המחירים היו יורדים ואז הריבית בעולם היתה עולה אז אתה היית מאשים את הממשלה בהפקרות ובאחריות לאסון כלכלי. בקיצור, אני לא מקבל את הטענות שלך שהממשלות פה לא עשו כלום במשך עשור. אפשר להתווכח על מטרות, דרכים וסדרי עדיפויות אבל המצב פה רחוק מלהיות מוזנח.

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 13 פברואר 2019, 19:25

InterAl כתב:1. אם לא היתה ההתנתקות, ספק אם חמאס היה עולה לשלטון בכלל. הוא עלה לשלטון בבחירות חופשיות, אחרי שהציבור הפלסטיני הבין שדרך הטרור של חמאס ניצחה את ישראל וגרמה לה לסגת. אם צה״ל היה נשאר בעזה ולא בורח ממנה (ושוב, הכוונה לבריחה של 94 ולא 05), ספק אם היתה נורית רקטה אחד מעזה. בדיוק כמו שלא נורית רקטה אחת מכיוון יו״ש - מהסיבה הפשוטה שצה״ל פועל שם יום יום.

2. זה לא היה פינוי, זאת היתה בריחה מבישה, חסרת תיאום וחסרת תכנון, תוך הפקרת צד״ל וציוד צבאי לחיזבאללה. וכן, התנהלות הצבא ברצועת הביטחון היתה בזיונית ופחדנית, לא עשו כלום כדי לנטרל את חיזבאללה. היינו צריכים להישאר בלבנון ולחסל את הארגון הזה עד היסוד, בדיוק כמו שנעשה לאש״ף במלחמת לבנון הראשונה - ארגון שהיה על סף התחסלות עד שרבין החליט להקים אותו לתחייה בהסכמי אוסלו, נתן לו נשק והכניס אותו לליבת הארץ כשליט דיקטטור.

3. מדיניות הממשלה תמיד פגעה בהיצע, גם לפני 2007. המשתנה היחיד שהשתנה דרסטית הוא ריבית בנק ישראל, כשסטנלי פישר החליט להוריד אותה לרמות אפסיות.

4. אולי לא החציוני, אבל כן הממוצע. הממשלה לא צריכה לעשות יותר מדי כדי להשיג נתונים טובים, להיפך, היא לא צריכה לעשות כלום. ואני מסכים, אם היו בובות גומי במקום ממשלת ישראל הנתונים היו משתפרים פלאים, ממשלה היא גורם הנזק העיקרי לכלכלה ובכלל. הליכוד היא המפלגה היחידה שדוגלת עקרונית בצמצום התערבות ממשלתית. כל שאר המפלגות תומכות עקרונית ב״מאבק חברתי״ - מכחלון ועד מרצ.

1) בנוגע למה שאמרת על שנות 94', בהחלט יש מצב ואני לא מתווכח כלל על זה. אבל איך זה קשור להתנתקות? מה שגרם לירי בעזה קרה שנים לפני ההתנתקות והירי גם התחיל והתגבר עוד לפני ההתנתקות כך שאי אפשר לשים על הראש של ההתתנתקות את הירי לתוך ישראל. הטעויות, כמו שאמרת, קדמו לה. אף אחד פה לא מדיום שיכול להגיד מה היה קורה בעזה אם לא הייתה ההתנתקות, אבל להאשים אותה בירי הרקטות וההתקדמות שלהן זה פשוט לא מבוסס.
2) הצורה שבה הפינוי נעשה באמת היה בזוי, אבל הפעולה אשכרה פתרה לנו את הבעיה בגבול הצפון. כמובן שהכל יחסי, עדין יש בעיות, אבל בשנות ה-90 הבעיה הייתה אקספוננציאלית לעומת היום עם חיילים הרוגים על ימין ועל שמאל וקטיושות שנורות על הצפון באופן קבע. היום זה כבר לא המציאות, בזכות הפינוי, בזוי ככל שתהיה הצורה שבה הוא בוצע. מי שחיי פה בשנות ה-90 זוכר את האימה הלבנונית ואיך כל שני וחמישי חיילים היו עולים על מטענים וקטיושות היו נורות לצפון. זאת הייתה מציאות איומה ולהיות במצב שב-13 שנים האחרונות אנחנו בסוג של מלחמה קרה עם חיזבאללה - בשנת 1997 זה היה חלום קיץ אופטימי.
3) נכון, המדינה מחזיקה בקרקעות ולכן המדינה היא הבעיה והיא תמיד הייתה. כשהריבית גבוהה ויש אפשרויות השקעה חיצוניות נוחות ובונים מספיק ביחס לביקוש (ביחוד אחרי גל הבניה הגדול שרבין התחיל בגלל העליה מברית המועצות) אז הכל סבבה, גם שעון מקולקל צודק פעמיים ביום. אבל ברגע שהתנאים השתנו, לא בונים מספיק והריבית התרסקה, אז המצב השתנה. כל עוד המדינה היא המתכנן הגדול של שוק הנדל"ן, היא צריכה לתאם את עצמה למה שקורה בשוק אחרת קורה מה שקרה. ברגע שהריבית ירדה ולא הייתה מספיק בניה וראינו את המחירים מתחילים לטוס למעלה, אז הממשלה הייתה צריכה להתחיל לפעול בעניין. היא לא פעלה ב-2009, היא לא פעלה ב-2013 והיא לא פועלת ב-2019. עכשיו שאנחנו כבר נמצאים בתוך בלון כל כך נפוח שזה כבר מסוכן להוריד מחירים בחזרה לרמה של אמצע שנות ה-2000. ה-10 שנים האחרונות היו נפילה חופשית במצב שוק הדיור והיה צריך לעצור את הנפילה לפני שנים, היום זה כבר מאוחר מדי ואם מורידים מחירים זה יצטרך להיות בצורה איטית ומבוקרת על גבי שנים. ב-2010 הבעיה לא הייתה מסובכת מדי, היום היא כבר כן.
4) אז כל הויכוח די מיותר כי אנחנו מסכימים שבובת גומי הייתה מביאה תוצאות דומות וזאת בדיוק הנקודה שלי, זה מה שהתחיל את כל הדיון שהתבדר לנושאים כמו לבנון, מכוניות ועזה. כולנו פה מסכימים שהממשלה לא עשתה יותר מדי, בעיקר התעסקה בפוליטיקה ופחות בתכלס. הבעיה היא שמה שהמדינה צריכה לעשות הוא לפעול להוריד עוד את ההתערבות. כלומר המטרה של מפלגה כמו הליכוד לא אמורה להיות לא לעשות כלום כי המדינה עדין מתערבת מאוד בחיי האזרח, המטרה שלהם אמורה להיות צמצום המנגנונים המדיניים שחודרים לחיי האזרח. זה בדיוק מה שאני מצפה ממשלת ימין, שתלחם בהסתדרות, שתוריד או תבטל כמה שיותר מיסים ומכסים, שתוריד הוצאה ממשלתית, שתבטל חוקים שמתערבים בחיי האזרח וכדומה. נכון, ב-30 שנים האחרונות נעשתה המון עבודה לשחרר את השוק ואת האזרחים והעבודה צריכה להמשך. אם היא לא תמשך אנחנו נשאר איפה שאנחנו ואני רוצה מדינה חופשית יותר, לא חופשית באותה מידה לנצח ולא מרגיש שב-10 שנים האחרונות עשו יותר מדי כדי להשיג את זה.

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------

עומר, דווקא אתה משווה תפוחים לתפוזים. אתה לא יכול לקחת מכונית שהייתה פרימיום לפני 10 שנים והפכה להיות בייסיק היום כי הטכנולוגיה התקדמה ולהגיד שהנה, המחיר שלה ירד. גם אנדרואיד סיני ב-100$ ב-2019 יכול לתפקד כמו אייפון 6 מ-2013 שעלה 750$, אבל זה לא אומר שמחירי האייפונים לא עלו. היום אולי יש אופציות זולות חדשות כמו דגמים ידניים שהיו די נדירים פעם והיום נעשים יותר פופולארים או סופר מיני שגם הפכה לקטגוריה צפופה ולפני 15 שנים כמעט לא הייתה בארץ ולכן לאנשים קל יותר לקנות אוטו. אבל אם תסתכל על כמה עולה הדגם הכי זול של אוטו X ב-2009 וב-2019, רובם יקרים יותר ב-2019. מה שאתה מקבל היום באוטו לא ממש רלוונטי, מן הסתם עברו 10 שנים וטכנולוגיות המנוע והאבזור התקדמו. ב-2009 עוד היית יכול לקבל רכב בלי חלונות חשמליים, היום אני בספק אם אפשר למצא את זה (למרות שלא בדקתי). בסופו של דבר יש לך יבואן של רכב ספציפי, נניח מאזדה, ולפני 10 שנים יכלת לקנות אצלו את הדגם הזול של מאזדה 3 בפחות כסף ממה שאתה יכול היום לקנות אצלו את הדגם הכי זול.

בנוגע לדיור, אין פה שום בדיעבד. לא שיניתי את דעתי בשום צורה ב-10 שנים האחרונות. גם לא הייתה פה איזו גאונות גדולה, לא היה צפי לירידה בשום שלב, שום כלכלן עם חצי שכל לא חזה ירידת מחירים אלה רק עליה, אף תחזית לא צפתה עלית ריבית אלה השארות קרובה לאפס וכולנו ראינו שלא היו מספיק התחלות בניה. אין פה שום מסתורין, חיזוי עתיד או חוכמה בדיעבד - כולנו ידענו שמחירי הדיור בטיסה למעלה ללא שום צפי לעצירה. מעבר לזה, בבחירות 2015 ביבי אמר במפורש שהוא שם את הורדת מחירי הדיור כעדיפות, אבל לא ממש קיים. כלומר לאו דווקא היו צריכים לתפוס את הבעיה ב-2009, חודשים אחרי שהיא התחילה, אם ב-2015 אשכרה היו מתחילים לשחרר קרקעות בנסיון לתקן את ההיצע, כבר עכשיו ב-2019 הינו במקום אחר לגמרי.

סמל אישי של המשתמש
omerkot
Veteran

הודעהעל ידי omerkot » 13 פברואר 2019, 20:01

בודאי שאתה משווה תפוחים לתפוזים משום שאתה בחרת לעצמך בנצ'מרק רנדומלי לחלוטין וחסר כל הגיון אבל יאללה, אני אזרום עם הבנצ'מרק הזה משום שטבעם של דברים חסרי הגיון כאלה הוא שהם הולכים לשני הכיוונים.

RAV4 מודל 2008 עלה 185,000 שקל לגרסה הבסיסית. היום - 170,000.
ניסאן קשקאי מודל 2008 עלה 151,000 שקל לגרסה הבסיסית. היום - 133,000.
ולפאנץ':
רנו קליאו, אחרי הוזלה ב2008(!), עלתה 103,000שקל לגרסה הבסיסית (https://wheel.co.il/%D7%A8%D7%A0%D7%95- ... %99%D7%9D/).
היום - תחזיק חזק חזק...
85,000 שקל! כמעט 20,000 שקל פחות! איזו רווחה עצומה! יש גם מבצעים!

מה גירסת הכניסה אומרת מבחינה מהותית? כלום...

סמל אישי של המשתמש
bling
Elder

הודעהעל ידי bling » 13 פברואר 2019, 20:14

אגב הדיון המשני פה על מחירי רכבים גרם לי לפתוח את הנושא המקביל. צריך לציין שהקליאו שעולה כביכול 85 נמכרת בפועל אצל היבואן ב 70 לגרסת הטורבו הידנית.

מה שכן מחירי הרכבים גם אם לא עלו משמעותית ביחס לשנים קודמות הם עדיין יקרים מאוד בארץ, ועכשיו גם הבנתי שמשנים את המס ככה שצפויה עליה נוספת של אלפי שקלים על לא מעט דגמים אבל אל תתפסו אותי במילה כי לא מבין בנושא המס החדש לעומק.

בכלליות אני רק יודע שהשנה הרבה דגמים יתייקרו, למשל ראיתי ב Ynet שהסוזוקי ג׳ימני החדש התייקר השנה ב 20 אלף שקל לעומת הדגם של שנה שעברה!

https://www.ynet.co.il/articles/0,7340, ... 54,00.html

סמל אישי של המשתמש
InterAl
Veteran

הודעהעל ידי InterAl » 13 פברואר 2019, 20:25

DrKeo כתב:1) בנוגע למה שאמרת על שנות 94', בהחלט יש מצב ואני לא מתווכח כלל על זה. אבל איך זה קשור להתנתקות? מה שגרם לירי בעזה קרה שנים לפני ההתנתקות והירי גם התחיל והתגבר עוד לפני ההתנתקות כך שאי אפשר לשים על הראש של ההתתנתקות את הירי לתוך ישראל. הטעויות, כמו שאמרת, קדמו לה. אף אחד פה לא מדיום שיכול להגיד מה היה קורה בעזה אם לא הייתה ההתנתקות, אבל להאשים אותה בירי הרקטות וההתקדמות שלהן זה פשוט לא מבוסס.
2) הצורה שבה הפינוי נעשה באמת היה בזוי, אבל הפעולה אשכרה פתרה לנו את הבעיה בגבול הצפון. כמובן שהכל יחסי, עדין יש בעיות, אבל בשנות ה-90 הבעיה הייתה אקספוננציאלית לעומת היום עם חיילים הרוגים על ימין ועל שמאל וקטיושות שנורות על הצפון באופן קבע. היום זה כבר לא המציאות, בזכות הפינוי, בזוי ככל שתהיה הצורה שבה הוא בוצע. מי שחיי פה בשנות ה-90 זוכר את האימה הלבנונית ואיך כל שני וחמישי חיילים היו עולים על מטענים וקטיושות היו נורות לצפון. זאת הייתה מציאות איומה ולהיות במצב שב-13 שנים האחרונות אנחנו בסוג של מלחמה קרה עם חיזבאללה - בשנת 1997 זה היה חלום קיץ אופטימי.
3) נכון, המדינה מחזיקה בקרקעות ולכן המדינה היא הבעיה והיא תמיד הייתה. כשהריבית גבוהה ויש אפשרויות השקעה חיצוניות נוחות ובונים מספיק ביחס לביקוש (ביחוד אחרי גל הבניה הגדול שרבין התחיל בגלל העליה מברית המועצות) אז הכל סבבה, גם שעון מקולקל צודק פעמיים ביום. אבל ברגע שהתנאים השתנו, לא בונים מספיק והריבית התרסקה, אז המצב השתנה. כל עוד המדינה היא המתכנן הגדול של שוק הנדל"ן, היא צריכה לתאם את עצמה למה שקורה בשוק אחרת קורה מה שקרה. ברגע שהריבית ירדה ולא הייתה מספיק בניה וראינו את המחירים מתחילים לטוס למעלה, אז הממשלה הייתה צריכה להתחיל לפעול בעניין. היא לא פעלה ב-2009, היא לא פעלה ב-2013 והיא לא פועלת ב-2019. עכשיו שאנחנו כבר נמצאים בתוך בלון כל כך נפוח שזה כבר מסוכן להוריד מחירים בחזרה לרמה של אמצע שנות ה-2000. ה-10 שנים האחרונות היו נפילה חופשית במצב שוק הדיור והיה צריך לעצור את הנפילה לפני שנים, היום זה כבר מאוחר מדי ואם מורידים מחירים זה יצטרך להיות בצורה איטית ומבוקרת על גבי שנים. ב-2010 הבעיה לא הייתה מסובכת מדי, היום היא כבר כן.
4) אז כל הויכוח די מיותר כי אנחנו מסכימים שבובת גומי הייתה מביאה תוצאות דומות וזאת בדיוק הנקודה שלי, זה מה שהתחיל את כל הדיון שהתבדר לנושאים כמו לבנון, מכוניות ועזה. כולנו פה מסכימים שהממשלה לא עשתה יותר מדי, בעיקר התעסקה בפוליטיקה ופחות בתכלס. הבעיה היא שמה שהמדינה צריכה לעשות הוא לפעול להוריד עוד את ההתערבות. כלומר המטרה של מפלגה כמו הליכוד לא אמורה להיות לא לעשות כלום כי המדינה עדין מתערבת מאוד בחיי האזרח, המטרה שלהם אמורה להיות צמצום המנגנונים המדיניים שחודרים לחיי האזרח. זה בדיוק מה שאני מצפה ממשלת ימין, שתלחם בהסתדרות, שתוריד או תבטל כמה שיותר מיסים ומכסים, שתוריד הוצאה ממשלתית, שתבטל חוקים שמתערבים בחיי האזרח וכדומה. נכון, ב-30 שנים האחרונות נעשתה המון עבודה לשחרר את השוק ואת האזרחים והעבודה צריכה להמשך. אם היא לא תמשך אנחנו נשאר איפה שאנחנו ואני רוצה מדינה חופשית יותר, לא חופשית באותה מידה לנצח ולא מרגיש שב-10 שנים האחרונות עשו יותר מדי כדי להשיג את זה.

1. ההתנתקות היא המשך ישיר של נסיגות אוסלו. היא איפשרה לחמאס להפוך מארגון טרור קיקיוני לארגון טרור ששולט במדינה ושמתעל את כל משאביה לצורך פגיעה בישראל. וכן, שיגורי רקטות היו בעלייה מאז 2001, אבל מאז שחמאס השתלט על הרצועה הקפיצה היתה מעריכית. שוב, רק בצוק איתן שוגרו לעברנו 4000 רקטות בחודשיים - איך אפשר להשוות מספרים כאלה ל-2001-2005? למה קשה לך לקבל את העובדה שיכולת הטרור של עזה נובעת מהשתלטות חמאס על הרצועה וניתוב כל משאביה ליצור רקטות וחפירת מנהרות? זה כ"כ ברור שאני לא מבין על מה הויכוח.

2. המלחמה עם חיזבאללה היא ממש לא קרה, אנחנו תוקפים אותם כל שני וחמישי. לגבי הבריחה מלבנון - לא, לא פתרנו שום בעיה בבריחה הזאת. הבעיה היתה איום חיזבאללה על ישובי הצפון. האיום הזה חמור פי 100 נכון להיום - ולמרבה הצער כנראה שבמלחמה הבאה נקבל עשרות אלפי טילים על הראש - בכל רחבי הארץ - בעקבות הטעות האסטרטגית הפטאלית הזאת.

3. נכון שזאת אשמת המדינה, ממש לא נכון שלא עושים כלום. יש בנייה בכל רחבי הארץ, איפה שאתה רק נוסע, וגם יש תוכנית ממשלתית להגדלת מלאי תכנוני הבנייה ל-550 אלף עד 2020.

4. אני מסכים שהיו צריכים לעשות יותר, אבל זה תמיד נכון. השאלה היא מי יכול לעשות יותר? איזו מפלגה בגלל חורטת על דגלה מאבק בהסתדרות למשל? כל מפלגה שהיא שמאלה מהליכוד רוצה לחזק אותם, לא להחליש.

סמל אישי של המשתמש
omerkot
Veteran

הודעהעל ידי omerkot » 13 פברואר 2019, 20:53

bling כתב:אגב הדיון המשני פה על מחירי רכבים גרם לי לפתוח את הנושא המקביל. צריך לציין שהקליאו שעולה כביכול 85 נמכרת בפועל אצל היבואן ב 70 לגרסת הטורבו הידנית.

מה שכן מחירי הרכבים גם אם לא עלו משמעותית ביחס לשנים קודמות הם עדיין יקרים מאוד בארץ, ועכשיו גם הבנתי שמשנים את המס ככה שצפויה עליה נוספת של אלפי שקלים על לא מעט דגמים אבל אל תתפסו אותי במילה כי לא מבין בנושא המס החדש לעומק.

בכלליות אני רק יודע שהשנה הרבה דגמים יתייקרו, למשל ראיתי ב Ynet שהסוזוקי ג׳ימני החדש התייקר השנה ב 20 אלף שקל לעומת הדגם של שנה שעברה!

https://www.ynet.co.il/articles/0,7340, ... 54,00.html

לקחתי את הRAV4 משום שהמחיר שלו דווקא ירד בצורה יפה השנה.
הג'ימני הזה השתנה לחלוטין בשנה החולפת - זה דגם אחר. מאובזר אחרת.
האם ה20% עליה מגיעה מהיבואן, מהיצרן או מהמיסוי של המדינה? באוסטרליה המחיר שלו עלה ב15% יחסית לדגם היוצא (https://www.whichcar.com.au/car-news/20 ... d-features) מה שמרמז שהעליה היא בעיקר תולדה של תמחור שונה של היצרן.

מה שהולך להשתנות הוא המיסוי הירוק. הטבות גדולות שניתנו לרכבים חסכוניים בדלק וגרמו לאנומליות מוזרות (מכוניות סופר יקרות אבל חסכוניות בדלק ששילמו מעט מאוד מס). זו דוגמא לא רעה להתערבות של רגולטור שהכוונות שלה אולי נשמעות בסדר אבל בסופו של דבר יוצרת עיוותים ומתגלגלת בעיקר לגורמים שהרגולטור ממש לא כיוון אליהם. עיקר השינוי אמור לחול על מכוניות יוקרה ופחות על מכוניות זולות.

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 13 פברואר 2019, 22:06

InterAl כתב:1. ההתנתקות היא המשך ישיר של נסיגות אוסלו. היא איפשרה לחמאס להפוך מארגון טרור קיקיוני לארגון טרור ששולט במדינה ושמתעל את כל משאביה לצורך פגיעה בישראל. וכן, שיגורי רקטות היו בעלייה מאז 2001, אבל מאז שחמאס השתלט על הרצועה הקפיצה היתה מעריכית. שוב, רק בצוק איתן שוגרו לעברנו 4000 רקטות בחודשיים - איך אפשר להשוות מספרים כאלה ל-2001-2005? למה קשה לך לקבל את העובדה שיכולת הטרור של עזה נובעת מהשתלטות חמאס על הרצועה וניתוב כל משאביה ליצור רקטות וחפירת מנהרות? זה כ"כ ברור שאני לא מבין על מה הויכוח.

2. המלחמה עם חיזבאללה היא ממש לא קרה, אנחנו תוקפים אותם כל שני וחמישי. לגבי הבריחה מלבנון - לא, לא פתרנו שום בעיה בבריחה הזאת. הבעיה היתה איום חיזבאללה על ישובי הצפון. האיום הזה חמור פי 100 נכון להיום - ולמרבה הצער כנראה שבמלחמה הבאה נקבל עשרות אלפי טילים על הראש - בכל רחבי הארץ - בעקבות הטעות האסטרטגית הפטאלית הזאת.

3. נכון שזאת אשמת המדינה, ממש לא נכון שלא עושים כלום. יש בנייה בכל רחבי הארץ, איפה שאתה רק נוסע, וגם יש תוכנית ממשלתית להגדלת מלאי תכנוני הבנייה ל-550 אלף עד 2020.

4. אני מסכים שהיו צריכים לעשות יותר, אבל זה תמיד נכון. השאלה היא מי יכול לעשות יותר? איזו מפלגה בגלל חורטת על דגלה מאבק בהסתדרות למשל? כל מפלגה שהיא שמאלה מהליכוד רוצה לחזק אותם, לא להחליש.

1. ירי על ישראל מעזה:
2001 - 4
2002 - 35
2003 - 155
2004 - 281
2005 - 1255

כמו שאתה רואה המגמת עליה של הירי הרקטי הייתה הרבה לפני שעזבנו, החמאס עלה לשלטון וההשתלטות שלו על עזה. אם הפינוי של עזה לא היה מתרחש הגרף הזה היה ממשיך לעלות כמובן, בלי שום קשר להאם פינינו או לא פינינו. כמה הוא היה עולה? מי יודע, אין לי מכונת זמן. אבל אני כן יודע שכשפינינו את עזה היא כבר הייתה מעוז פיתוח רקטות, ירי רקטות ומרגמות וכמובן הגדלת טווח ככל שהם שפרו את היכולת הרקטית שלהם. והיכולת הרקטית שלהם גדלה והשתפרה גם כשהיינו על ציר פילדלפי, ליתר דיוק היא פותחה מאפס כשהיינו על ציר פילדלפי. אז אם היינו עדין על ציר פילדלפי פתאום לא היה להם אלפי רקטות? נה. אם הייתה רוצה למנוע את זה היית צריך לשלוט בעזה כמו שאתה שולט בגדה ולא ב-1999, לא ב-2004 ולא ב-2019 הייתה לך השליטה שם, כן התנתקות או לא התנתקות.

2. אני לא יודע בן כמה אתה אינטר, אבל יש לי הרגשה שלא היית צופה יומית בחדשות בשנות ה90. יש הבדל ענק בין "חיזבללה יכולה לתקוף את ישראל" לבין מוות ומוות ועוד מוות ועל גבי זה רקטות על ימין ועל שמאל. כן, הנסיגה לא פתרה כל בעיה אפשרית בצפון, אבל היא הפכה שפיכות דמים, טרור ופחד יומיומי למלחמה קרה. וכן, ישראל מדי פעם מנטרלת איזה משלוח טילים או בניה של בונקר בלבנון, אתה משווה את זה לחיילים מתים על ימין ועל שמאל וישובים אזרחיים מופצצים על בסיס שבועי במשך שנים?

3. "יש בניה בכל רחבי הארץ" זה סוג של הטעיה. כן, יש בניה, אבל אין מספיק בניה. זה לא שאם תחפש היום דירה לא תמצא, ברור שתמצא, אבל המחיר שלה יהיה אסטרונומי כי אין מספיק היצע. זה לא אסטרופיסיקה, זה היצע וביקוש וכבר 10 שנים שאין מספיק היצע. אף אחד לא דרש מהממשלה לגרום לירידה בביקוש, זה לא התפקיד שלהם, הם צריכים להעלות את ההיצע כי הם שולטים בו. הם צריכים לעשות את זה כבר 10 שנים והעובדה שמחירי הדיור עולים כבר 10 שנים אומרת שהם עובדתית לא מגדילים את ההיצע למקום שבו הוא צריך להיות. כשהמחיר ב-2019 גבוה פי 3 מהמחיר 2008, ממש אין מספיק היצע.

4. לא אמרתי שיש מפלגה אחרת שזה חרוט על דגלה, לצערי אין ממש אופציה אחרת, אתה צודק. אבל העובדה שאין אופציה אחרת לא אומר שאתה צריך לגונן כל היום על האופציה הקיימת. אני מבין את הקו מחשבה שלך, אתה מעדיף בובת גומי בראשות הממשלה מאשר סתיו שפיר שתשמיד את הכלכלה ואני מסכים שפסיבי עדיף על אקטיבי רע. אבל אני רוצה אקטיבי טוב ולכן אני מבקר את הליכוד. אני רוצה טוב יותר, אני רוצה שילחמו בשבילי אבל לא בקטע של "תנו לי כסף" כמו המצביעים של סתיו שפיר, אני רוצה שילחמו בשבילי בקטע של לעמוד מול גופים כמו מועצת החלב ויביאו בראש. מפריע לי שכל ראש ממשלה ב-30 שנים האחרונות עשה מהלך גדול ורק ביבי ב-10 שנים האחרונות פסיבי. ברור שחלק מהמהלכים הגדולים היו קטסטרופה, אבל הם תאמו את ההשקפה של אותו ראש ממשלה. אני רוצה שביבי יעשה מהלכים גדולים שתואמים את ההשקפה שלו, אבל מרגיש שהוא לא ממש רוצה לנענע את הסירה כדי שלא יפגע הסיכוי שלו להבחר בפעם ה-47.

ועומר, יאללה אני זורם איתך, יש מכוניות שעלו במחיר ויש שירדו במחיר. ואשמת המדינה בעלות הרכב בישראל שהיא כפולה מחו"ל? רק נעשתה גרועה יותר מאז החוקים הירוקים במקום להשתפר עם ממשלת ימין ליבראלית.

כל הויכוח איתך ועם אינטר התבדר לעשרה כיוונים שונים שמכסים בערך את כל הנושאים שקיימים במדינת ישראל, מהדיור ועד חיזבאללה, וחבל. בסופו של דבר רק סעיף 4 שאני ואינטר מתדיינים עליו כי הוא מה שהתחיל את כל זה והוא תמצית הדיון מבחינתי. כן, ביבי והליכוד הם המפלגה שהכי תואמת את הערכים הליבראלים אבל הבעיה שלי היא ש:
1. הם לא עושים יותר מדי בשביל לקדם את זה.
2. כשאתה שולט במדינה עשור, אני מצפה שתוביל מהלכים גדולים והליכוד לא עשה מהלכים גדולים.
3. יש המון דברים שפשוט לא עובדים כמו שצריך במדינה, לא צריך להיות שאנן ולהגיד שהכל סבבה פה כי בזמן שאנחנו מתווכחים אם פולו עולה 110,000 או 105,000 בארה"ב קונים אותה ב-50,000.

יש לנו עוד הרבה לאיפה להתקדם ואני לא מרגיש שהליכוד בעשור האחרון מקדם אותנו לשם. זה נכון שהכלום של העשור האחרון עושה פחות נזק מנניח אם סתיו שפיר הייתה בראש והייתה אקטיבית מזיקה, אבל אני לא מחפש מממשלה שתשמור על הקיים אלה שתשפר את הקיים.

סמל אישי של המשתמש
omerkot
Veteran

הודעהעל ידי omerkot » 13 פברואר 2019, 22:50

מהדברים שלי עוד עלול להשתמע שאני תומך בליכוד ואני לא.
מעולם לא הצבעתי להם ואני גם לא מתכוון לעשות את זה, בין היתר משום שזה לא תקין (בצורה קיצונית) להשאיר את השלטון באותן ידיים לאורך כל כך הרבה זמן.
אני רק משתדל להיות הגון ביחס למציאות ולציפיות שלי מהשלטון (כל שלטון).
כמוך, יש לי בעיה קשה עם האלטרנטיבות אבל אני לא יכול להאשים את מי שנמצא בשלטון, בזה שהוא לא דואג שתהיה לו אופוזיציה אטרקטיבית (וזו, אגב, טענה די הזויה שאני שומע לא פעם בסביבה שלי).

סמל אישי של המשתמש
bling
Elder

הודעהעל ידי bling » 13 פברואר 2019, 22:59

עומר סבבה יכול להיות שסוזוקי זה מגיע מהיצרן, אין לי ידע מספיק ברמה הזו אבל נוסחת המס הירוק המחודשת ממש לא תפגע רק ברכבי יוקרה:

https://www.calcalist.co.il/local/artic ... 58,00.html

לא מעט דגמי בנזין ודיזל יתייקרו ואין לי ספק שהרבה מהם רכבים עממיים.

בנוסף, לא הייתי קורה לפריוס וגם לראב 4 שיתייקרו באלפי שקלים ״רכבי יוקרה״, כנראה אמריקאי ממוצע שהיה שומע את ההגדרה הזו היה נחנק מצחוק, רק בישראל הן כנראה נחשבות לכאלה.

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 13 פברואר 2019, 23:54

omerkot כתב:מהדברים שלי עוד עלול להשתמע שאני תומך בליכוד ואני לא.
מעולם לא הצבעתי להם ואני גם לא מתכוון לעשות את זה, בין היתר משום שזה לא תקין (בצורה קיצונית) להשאיר את השלטון באותן ידיים לאורך כל כך הרבה זמן.
כמוך, יש לי בעיה קשה עם האלטרנטיבות אבל אני לא יכול להאשים את מי שנמצא בשלטון, בזה שהוא לא דואג שתהיה לו אופוזיציה אטרקטיבית (וזו, אגב, טענה די הזויה שאני שומע לא פעם בסביבה שלי).

מסכים עם זה ב-100%. אבל לי כן יש ציפיות מהשלטון, אולי לא לאיזו מהפכה מטורפת אבל כמעט כל שלטון ב-30 שנים האחרונות עשה מהלך גדול והשלטון ב-10 שנים האחרונות הרגיש קצת איטי. ראינו הכנסה של השקל החדש, אוסלו, הפרטות, בניה בכמויות הזויות לקראת עליות, יציאה מלבנון, יצאה מעזה, נסיונות להסכם שלום, ניקוי הגדה מטרור (באופן יחסי) ובנית החומה, לבנון השניה וכו'. כלומר היו מהלכים גדולים, עם חלקם אני מסכים, עם חלקם לא (ואני משער שזה כך אצל כל אחד מכם) אבל לפחות היה נסיון להזיז את העניינים קדימה אפילו אם הבן אדם בראש לא היה עם הדיעות שלי בנושא. עכשיו יש הרגשה שהרצון הוא להשאיר אותם כמה שיותר כמו שהם היום, המילה סטטוס קוו הפכה לקדושה ב-10 שנים האחרונות כאילו זה משהו טוב.

אני דווקא הייתי שמח לראות את הליכוד מפסיד אך ורק כי הפסד בליכוד, כמו בכל מפלגה, גורם לה לתקוף את הראש שלה ולהעיף אותו ואם יש משהו אחד שמדינת ישראל צריכה זה מנהיג חדש לליכוד. מנהיג שאשכרה ינסה לעשות פה מהלכים מאשר לנסות לבסס פה משפחת מלוכה.

סמל אישי של המשתמש
omerkot
Veteran

הודעהעל ידי omerkot » 14 פברואר 2019, 00:01

bling כתב:עומר סבבה יכול להיות שסוזוקי זה מגיע מהיצרן, אין לי ידע מספיק ברמה הזו אבל נוסחת המס הירוק המחודשת ממש לא תפגע רק ברכבי יוקרה:

https://www.calcalist.co.il/local/artic ... 58,00.html

לא מעט דגמי בנזין ודיזל יתייקרו ואין לי ספק שהרבה מהם רכבים עממיים.

בנוסף, לא הייתי קורה לפריוס וגם לראב 4 שיתייקרו באלפי שקלים ״רכבי יוקרה״, כנראה אמריקאי ממוצע שהיה שומע את ההגדרה הזו היה נחנק מצחוק, רק בישראל הן כנראה
נחשבות לכאלה.

אלה נתוני המכירות של כל הרכבים בארץ בשנה שעברה:
https://www.carsforum.co.il/vb/attachme ... 1546449940
אתה מוזמן להשוות את כמות המכירות של הRAV4 והפריוס לזו של הרכבים האחרים שמוזכרים בכתבה והוגדרו ככאלה שלא יושפעו מעליית המס (רמז: אין שום פרופורציה).
גם בכתבה הזו, המכוניות העיקריות שמוזכרות ככאלה שיפגעו הן בקטגוריה של מכוניות מנהלים. לא מוזכרות שורה של מכוניות יוקרה היברידיות, דוגמת מכוניות של לקסוס, שהולכות לחטוף חזק. גם כל זה בהנחה שמה שכתוב כאן זה באמת מה שיהיה.
לגבי מכוניות לא היברידיות, עליה של אחוז/שניים במחיר של מספר דגמים מזהמים היא אולי מעט לא נעימה, אבל לא באמת משמעותית. לא כאן הדרמה.
הRAV4 היא לא מכונית יוקרה. גם לא בארץ.

סמל אישי של המשתמש
omerkot
Veteran

הודעהעל ידי omerkot » 14 פברואר 2019, 00:13

DrKeo כתב:

מסכים עם זה ב-100%. אבל לי כן יש ציפיות מהשלטון, אולי לא לאיזו מהפכה מטורפת אבל כמעט כל שלטון ב-30 שנים האחרונות עשה מהלך גדול והשלטון ב-10 שנים האחרונות הרגיש קצת איטי. ראינו הכנסה של השקל החדש, אוסלו, הפרטות, בניה בכמויות הזויות לקראת עליות, יציאה מלבנון, יצאה מעזה, נסיונות להסכם שלום, ניקוי הגדה מטרור (באופן יחסי) ובנית החומה, לבנון השניה וכו'. כלומר היו מהלכים גדולים, עם חלקם אני מסכים, עם חלקם לא (ואני משער שזה כך אצל כל אחד מכם) אבל לפחות היה נסיון להזיז את העניינים קדימה אפילו אם הבן אדם בראש לא היה עם הדיעות שלי בנושא. עכשיו יש הרגשה שהרצון הוא להשאיר אותם כמה שיותר כמו שהם היום, המילה סטטוס קוו הפכה לקדושה ב-10 שנים האחרונות כאילו זה משהו טוב.

אני דווקא הייתי שמח לראות את הליכוד מפסיד אך ורק כי הפסד בליכוד, כמו בכל מפלגה, גורם לה לתקוף את הראש שלה ולהעיף אותו ואם יש משהו אחד שמדינת ישראל צריכה זה מנהיג חדש לליכוד. מנהיג שאשכרה ינסה לעשות פה מהלכים מאשר לנסות לבסס פה משפחת מלוכה.

אנחנו חוזרים אחורה...

שקל חדש נבע מקריסת הכלכלה בשנות ה80.
אוסלו נבע מהאינתיפדה הראשונה והלחץ הכלכלי של העליה מברית המועצות.
ניקוי יו"ש מטרור ובניית החומה נבע מהאינתיפדה השניה ואינסוף פיגועים.
ההפרטות של שנות ה2000 נבעו מהקריסה הכלכלית של התפוצצות הבועה.
אתה למעשה מאשים את ביבי בזה שבכל התקופה שלו הוא הצליח למנוע קטסטרופות... הוא יהיה מוכן לקחת אותך לקמפייין שלו.

מהצד השני, בתקופת ביבי, הגבולות שלנו עם מצרים, ירדן ולבנון עובו בצורה קיצונית, בין היתר בגלל זרם המסתננים שהוא הצליח לעצור. הוא הצליח להתמודד עם ממשל עוין בארה"ב, יש פה השקעה חסרת תקדים בתשתיות (נסעת לצפון? לדרום? לירושלים? שמת לב שבאשכרה חופרים פה רכבת תחתית בתל אביב?). טיסות לישראל מעל חצי האי ערב. אבטלה זניחה ואפשר להמשיך...
בקיצור, אני לא מקבל את עניין הסטגנציה והסטטוס קוו מול הפלסטינים עדיף בעיני בהרבה על האלטרנטיבות שקיימות כרגע, כל עוד בצד השני אין עם מי ואין על מה לדבר.

סמל אישי של המשתמש
bozeman
Veteran

הודעהעל ידי bozeman » 14 פברואר 2019, 07:36

omerkot כתב:
DrKeo כתב:

אנחנו חוזרים אחורה...

שקל חדש נבע מקריסת הכלכלה בשנות ה80.
אוסלו נבע מהאינתיפדה הראשונה והלחץ הכלכלי של העליה מברית המועצות.
ניקוי יו"ש מטרור ובניית החומה נבע מהאינתיפדה השניה ואינסוף פיגועים.
ההפרטות של שנות ה2000 נבעו מהקריסה הכלכלית של התפוצצות הבועה.
אתה למעשה מאשים את ביבי בזה שבכל התקופה שלו הוא הצליח למנוע קטסטרופות... הוא יהיה מוכן לקחת אותך לקמפייין שלו.

מהצד השני, בתקופת ביבי, הגבולות שלנו עם מצרים, ירדן ולבנון עובו בצורה קיצונית, בין היתר בגלל זרם המסתננים שהוא הצליח לעצור. הוא הצליח להתמודד עם ממשל עוין בארה"ב, יש פה השקעה חסרת תקדים בתשתיות (נסעת לצפון? לדרום? לירושלים? שמת לב שבאשכרה חופרים פה רכבת תחתית בתל אביב?). טיסות לישראל מעל חצי האי ערב. אבטלה זניחה ואפשר להמשיך...
בקיצור, אני לא מקבל את עניין הסטגנציה והסטטוס קוו מול הפלסטינים עדיף בעיני בהרבה על האלטרנטיבות שקיימות כרגע, כל עוד בצד השני אין עם מי ואין על מה לדבר.

ביבי יכול לקחת גם אותך :lol:
תמונה

חזור אל “פורום OT”

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו־ 9 אורחים