bozeman כתב:לצערנו לא זאת הביקורת, הביקורת היא שהוא מפקיר את כל בנות בריתו (לא כמו פוטין למשל...) וגרוע מכך - לא מעניין אותו פשעים נגד האנושות. אז מעבר לביקורת שיש לי נגד שאר המדינות שגם לא מזיזות אשך לטפל בנושא, עדיין ארה"ב היא המעצמה העולמית ובעצם "יש לה אחריות".
התשובה שלי לטענה "אז מה, זאת מדינה אחרת אל תתערבו" היא שאם לאף אחד לא אכפת, אז שישבו בשקט ולא יטיפו לנו כשאנו נטפל לבד במדינה שמאיימת להשמיד אותנו.
אז אתה חושב שהוא צריך לנקוט בפעולה צבאית, בלי תמיכה בינלאומית, בלי תמיכה מבית ועם האפשרות ששתי מעצמות על צבאיות (רוסיה וסין) יתערבו ותפתח מלחמת עולם שלישית, בגלל אפקט דומינו של בריתות ואינטרסים אימפריאליסטים (כמו במלחמות העולם הקודמות)?
אני חושב שצריכות להיות השלכות לפשעי מלחמה ואני לא חושב שיש ספק בנוגע לכך שבוצעו פשעי מלחמה בסוריה, ע"י ממשל אסד, בידיעתו ובאישורו.
אני לא חושב שהמצב מספיק שחור ולבן, בשביל שההשלכות יוכלו להתבצע, בלי לתמוך בצד מרושע באותה מידה, שאם היו לו הכלים של אסד, היה משתמש בהם בכיף. לצערינו, אנחנו לא חיים בעולם של צודקים וטועים. אנחנו חיים בעולם של טועים יותר וטועים פחות.
אני גם לא חושב שאפשר להעניש מישהו על כך שהוא עבר על חוקים בינלאומיים, ע"י זה שעוברים על חוקים בינלאומיים ותוקפים בלי תמיכה בינלאומית.
אני מסכים שלארה"ב יש את הפריבילגיה/חובה מוסרית/נטל של להיות השוטרת של העולם, אבל אף אחד לא בחר בהם לתפקיד הזה ולא כולם מסכימים שזו זכותם. הם הרוויחו את העמדה הזאת בכך שהם מחזיקים ביכולת להיות אלימים יותר מכל שאר המדינות וקשה להגיד שלהשתמש בכוח הזה בלי התמיכה של האו"ם זה מוסרי.
אם אתה רוצה שהם ישבו בשקט ולא יטיפו לנו כשאנו נטפל לבד במדינה שמאיימת להשמיד אותנו, רק תחזיר להם את כל מה שקיבלנו מהם. זה כולל בערך 100% מהנשקים, כלי הרכב המבצעיים, כלי הרכב הכלליים וחלק עצום מתקציב הביטחון שלנו. אני בטוח שנסתדר נהדר בלי רוס"רים, ספינות, ג'יפים, משאיות, מטוסים ותותחים. העיקר שהם לא יתערבו.
להגיד לארה"ב "שבו בשקט ואל תתערבו לנו בעניינים" זה כנראה הדבר הכי צבוע שאפשר להגיד לאמריקאים בעמדתינו הנוכחית.
זה שפוטין תומך במישהו שמבצע פשעי מלחמה, רק בגלל שהוא בעל הברית שלו (קרי - מכניס לו מלא כסף), זה לא מעורר הערכה ואם הביקורת היא שאובאמה לא כמו פוטין, אז אובמה במצב נהדר, לדעתי.
בנתיים, הפעולות שלו הובילו לפתרון דיפלומטי, שאם יתבצע כראוי, כנראה יהיה הרע במיעוטו.
הביקורת עליו מתרכזת בעיקר בזה שהוא לא חזק בארה"ב, כמו שפוטין חזק ברוסיה, או בזה שהקונגרס שלו מלא באינטרסנטים מושחתים, שמפילים כל הצעה שלו, רק בגלל שהוא במפלגה אחרת.
להעניש פושעי מלחמה, אפשר לנסות לעשות אחרי שהמלחמה הזאת תגמר. אז יהיה אפשר להעניש אותם, בלי לתמוך באויבים שלהם.