נושא ה-ppוליטיקה הרשמי

מוסיקה, סרטים, סדרות, ספרים וכל נושא שיחה רנדומאלי אחר שתרצו

המנהלים: bozeman, erezronen, swym, omerkot

סמל אישי של המשתמש
omerkot
Veteran

Re: נושא ה-PP הרשמי

הודעהעל ידי omerkot » 10 נובמבר 2020, 19:56

הם חושבים בערך את אותם דברים שחשבה המחצית השניה של אזרחי ארה"ב אחרי שקלינטון הפסידה והממשל הדמוקרטי פתח בריצת אמוק למצוא את הההתערבות הרוסית שהרי טראמפ הוא סוכן רוסי והרוסים זייפו את תוצאות הבחירות למענו...

סמל אישי של המשתמש
glass man
Sage

הודעהעל ידי glass man » 10 נובמבר 2020, 20:55

אכן כך.האמריקאים לא מבריקים לא משנה איזה צד הם.
בכל מקרה תמיד יש את 2024 טראמפ תמיד יכול לחזור.

מי למשל ראה את הקאמבק של בנט מגיע? אמנם היה שקוף שהוא ינסה לעשות קאמבק ביבי סטייל עוד כמה שנים.

אבל הוא לא היה צריך כמה שנים זה קרה ממש מהר הקאמבק שלו.

סמל אישי של המשתמש
omerkot
Veteran

הודעהעל ידי omerkot » 10 נובמבר 2020, 21:28

כשאני מסתכל על הישראלים בשנה האחרונה אז אני בכלל לא בטוח שהאמריקאים לא מבריקים.

בנט לא עשה עדיין שום קאמבק. בסקרים הוא נהנה מזה שהמסגרות הפוליטיות של השמאל הישראלי מפוררות לחלוטין ומהעובדה שהוא לא ביבי.
זה ואקום שיסגר בדרך לבחירות הבאות והקהל הזה לא יצביע לבנט.

סמל אישי של המשתמש
InterAl
Veteran

הודעהעל ידי InterAl » 10 נובמבר 2020, 22:25

הלוואי שטראמפ יסרב לפנות את הבית הלבן. לא כי אני חושב שזה טוב, אני סתם מת לראות מה יקרה במצב הזה.

סמל אישי של המשתמש
glass man
Sage

הודעהעל ידי glass man » 10 נובמבר 2020, 23:13

אם טראמפ יסרב לפנות את הבית הלבן הוא יודע שבאותו הרגע הוא הפסיד את בחירות 2024 אז אם הוא יהיה לא בוגר בהפסד זה גם אומר שהוא לא חושב להתחרות שוב.

אם הוא יראה שההפסד לא מזיז לו וישקיע את האנרגיה בקאמבק זה עדיף לו.

מה יקרה אם הוא יסרב? אין לי מושג אבל מה כבר יכול לקרות? חחח
גג יתנו לו זמן לארגן את היציאה וידחו קצת.בטח נקבל נאום קורע ממנו כך או כך חחח.

עומר: כן אי אפשר עדיין לדבר על קאמבק אמיתי של בנט. לפחות לא קאמבק ביבי. אבל שהמתחרים שלו מתנהגים ככה

גנץ: כמו הרמטכל של ביבי.
לפיד: ביבי, תהיה נחמד עכשיו תורי להיות ראש ממשלה!
אז לא יפתיע אם בנט ינצח לא בגלל שמגיע לו אלא פשוט כי גנץ ולפיד בכלל לא יודעים לשחק.

סמל אישי של המשתמש
omerkot
Veteran

הודעהעל ידי omerkot » 10 נובמבר 2020, 23:48

השמאל שנכווה עם הדואוז גנצשכנזי והנדלאוזר, לא ירוץ לזרוק את הקול שלו על סמוטריץ ובניטו אבל הוא גם לא יצביע לגנץ או ללפיד.
יש דיבורים על זה שמתארגנת (עוד) מסגרת חדשה שתמלא את הואקום הזה ואני אופתע אם לא תופיע כזו עם ההכרזה על בחירות חדשות.

סמל אישי של המשתמש
InterAl
Veteran

הודעהעל ידי InterAl » 11 נובמבר 2020, 00:14

חולדאי ואיזנקוט... זה די ברור וכבר היו על זה סקרים, ועדיין לפיד לוקח אותם.

סמל אישי של המשתמש
glass man
Sage

הודעהעל ידי glass man » 11 נובמבר 2020, 00:47

אני לא רואה את חולדאי ואייזנקוט לוקחים.. מה עולה לאנשים בראש שהם חושבים על חולדאי? אני ישר נזכר באסון המעלית.

לפחות אם הם האס של השמאל. אז זה לא אס משהו.

אצל השמאל אני רואה דווקא הכי פוטנציאל ביועז הנדל להיות ראש ממשלה יום אחד.. .. גם בגלל שיש לו תכונות טובות למנהיג בעיני וגם כי הוא לא אידיוט.

אבל הוא לא יכול בכלל להתחיל לממש את הפוטנציאל שלו כל עוד הוא עם גנץ. יצטרך לעבור הרבה זמן עד שהוא ישתחרר מהתדמית הזו של הכישלון של כחול לבן. ובנט כבר עכשיו במקום טוב.

הרי זה ברור שביבי לוקח את הסיבוב הזה כל הניתוח שלי הוא על מה יהיה כשיפרוש/יתפטר.

סמל אישי של המשתמש
InterAl
Veteran

הודעהעל ידי InterAl » 11 נובמבר 2020, 01:15

יועז הנדל הוא לא שמאל, הוא ימין מובהק.

סמל אישי של המשתמש
glass man
Sage

הודעהעל ידי glass man » 11 נובמבר 2020, 01:19

ברגע שאתה יושב עם גנץ אתה על דיפולט לא ימין מובהק.
אבל דווקא בגלל זה יש לו מה שמנהיג צריך הוא מאוזן.

סמל אישי של המשתמש
InterAl
Veteran

הודעהעל ידי InterAl » 11 נובמבר 2020, 01:21

הוא עלה התאנה הימני של כחול לבן, יחד עם האוזר. הוא בכחול לבן יותר כי הוא בגוש הרל"ב מאשר בגוש השמאל.

סמל אישי של המשתמש
glass man
Sage

הודעהעל ידי glass man » 11 נובמבר 2020, 01:29

כל עוד הוא לא הפריע לכחול לבן לצבור קולות (להפך) אז דה פקטו השמאל מקבל אותו כחלק מהם.הוא פשוט מרכז אמיתי.

לא כמו לפיד שנמצא במירוץ רק כדי לנצח את ביבי כי אבא שלו רצה לנצח את ביבי או גנץ. גנץ מנסה להיות ברק 2020 ובין אם הוא מבין את זה או שלא הוא נותן וויב של שמאל מובהק מנותק מהימין ושכבות חלשות.

הנדל הכי טוב שיש מהם לדעתי. הוא פשוט תקוע בכחול לבן.

בעוד שבנט ממשיך למצב את עצמו כביבי Next gen.
אני מהמר שאפילו ביבי מקבל וויבים של עצמו בציערותו שהוא שומע את בנט נואם.

סמל אישי של המשתמש
InterAl
Veteran

הודעהעל ידי InterAl » 11 נובמבר 2020, 01:32

אבל הוא לא תקוע בכחול לבן. הוא והאוזר התפצלו מכחול לבן אחרי הניסיונות להקמת ממשלה עם הערבים, והקימו מפלגה עצמאית (דרך ארץ). המפלגה שלהם לא עוברת את אחוז החסימה באף סקר. מעניין לראות מה יקרה איתם בבחירות הבאות באמת. מצד אחד הם "בגדו" בשמאל כשהתפצלו אבל גם בגדו בגוש הימין כשהלכו נגד ביבי.

סמל אישי של המשתמש
glass man
Sage

הודעהעל ידי glass man » 11 נובמבר 2020, 01:41

וואלה? לא התעדכנתי לגבי מה שעשה אחרי ההפסד אז פשוט הנחתי שהמשיך איתם

אם כך ההערכה שלי אליו רק עלתה עוד יותר עכשיו. הוא עדיין יצטרך להתאושש מזה שהלך עם לוזר כמו גנץ אבל יש לו כל מה שצריך ואני כן רואה בו אחד שיכול לסחוף גם את הימין איתו וגם את השמאל.

הוא רק צריך זמן.

Laskin
Elder

הודעהעל ידי Laskin » 11 נובמבר 2020, 10:01

אין דבר כזה שטראמפ "לא יפנה את הבית הלבן"... הנשיא לא קובע דברים כאלה, פשוט לא...
הוא לא מקבל את התוצאות כמו שאל גור לא קיבל, וכמו שרבים לפניו, בבחירות שנקבעו ע"י אלפים או עשרות אלפים "לא קיבלו" את התוצאות - הם מנסים נואשות למצוא ראיות לזיופים. ואגב - יש בהחלט כאלו, פשוט מאוד נקודתיים לפי מה שרואים כרגע, וממש לא מתקרבים לעשרות אלפי קולות.
כך או כך אני בהחלט חושב שזה חיובי גם לביידן - לבדוק את הטענות הרבות (לא עובדות, טענות) לזיופים בהיקפים גדולים, ולספור מחדש באיזורים "בעייתיים" כמו פילדלפיה ואחרים - שם לא נתנו למשקיפים רפובליקניים להכנס, למרות שיש להם צו ביד, וכנגד החוק... כל זאת - כדי שלאף אחד לא יהיה ספק שהוא זכה בצורה לגיטימית ואז לא תרחף עננה כזו מעליו. מי שמתנגד לבדיקות כאלה - כנראה שיש לו מה להסתיר. ואני לא חושב שיש להם הרבה מה להסתיר, אולי ימצאו אלפיים קולות, לא 200 אלף וגם לא 20 אלף.

בכל אופן - לא צפויה לביידן קדנציה מאוד נוחה, הרפובליקנים ימשיכו להחזיק בסנאט ולכן יהיה לדמוקרטים חיים לא קלים במיוחד, וב-2022 ההחירות מחצית-הקדנציה יהיה בטח "גל אדום" ויש סיכוי שהרפובליקנים יקבלו גם רוב בבית הנבחרים, אבל זו רק הערכה ראשונית, כמובן שהמון יכול להשתנות עד אז.
בואו רק נקווה שלא יחזרו להסכם הגרעין הנורא עם איראן.

אגב גלאס - טראמפ לא יתמודד ב-2024. גם אם ינסה - המפלגה הרפובליקנית לא תבחר בו שוב, אבל הוא לא ינסה, הוא הולך להתמודד עם התוצאות של ההתנהגות שלו עכשיו בעולם העסקים וגם בבית המשפט. הוא גמור, וטוב שכך... המפלגה צריכה מישהו ראוי. או מישהי... אני ממש מקווה שזו תהיה ניקי היילי. אם לא אז אולי מועמד שחור כמו לארי אלדר. אבל בסוף הם יבחרו בבן של טראמפ (דונלד ג'וניור) במקרה הטוב, או טד קרוז, והם יפסידו למי שתעמוד בראש הדמוקרטים, אחרי שביידן יפרוש, והוא יפרוש אחרי 4 שנים, זה ברור לכולם... אם בכלל יצליח בכלל להחזיק כל כך הרבה זמן.
הוא "נשיא מעבר", הוא הודה בזה כבר, וכולם יודעים שבפועל האריס תהיה הנשיאה כבר בקדנציה הנכחית. לדעתי היא לא תצליח לזכות בפריימריז אם יחליטו שיהיו כאלה בגלל אחרי שביידן יעביר לה את המושכות, בטח לא אם מישל אובמה תרוץ, וזו אופציה ריאלית.

לגבי מה שקורה פה בארץ - זה אכן די ברור שחולדאי הולך להיות ה"גנץ" של הבחירות הקודמות, רוב התקשורת פה תהפוך אותו למושיע העם, וכל המפגינים עם הדגלים השחורים יצביעו לו, בתקווה שהוא זה שיצליח להפיל את ביבי... כשבפועל רק בנט יכול לעשות זאת, ואני בספק אם יעשה זאת. לדעתי הליכוד עדיין יקבל את מירב הקולות, ובנט שיתחזק משמעותית אך לא מספיק - יסכים למרות כל ההצהרות שלו לשבת עם ביבי והם יקימו ממשלה ימנית שוב, ואולי יצליחו שוב להביא איזו מפלגת שמאל ולחסל אותה, כמו שהם עשו לגנץ ולמפלגת העבודה עכשיו. יש מצב שאנחנו הולכים לראות בבחירות הקרובות את העבודה סוף סוף מחוץ לכנסת. זה כבר שווה את הכל :)

סמל אישי של המשתמש
InterAl
Veteran

הודעהעל ידי InterAl » 11 נובמבר 2020, 15:17

למה אין דבר כזה? מה או מי מונע ממנו להישאר בבית הלבן? החוק לא מכסה מצב כזה.
לגבי הסנאט, עוד אין תוצאות מג׳ורג׳יה שאמורה להכריע, כך שמוקדם מדי להכריז שלרפובליקנים יש רוב.
לגבי האריס - לא מבין על סמך מה מושמעות הטענות שהיא הולכת להיות הנשיאה בפועל.

סמל אישי של המשתמש
glass man
Sage

הודעהעל ידי glass man » 11 נובמבר 2020, 16:19

לא מבין למה אתה כל כך בטוח שטראמפ גמור לאסקין. לפי ההגיון הזה ביבי לא היה מצליח לעשות את הקאמבק המטורף שלו ב2009.
לא חסרות לו דרכים לשמור על כוחו אצל הרפובליקנים זה הכול תלוי אם יש לו כוח לשחק את המשחק בlong run.

אם הוא יתאפק ביידן והדמוקרטים יעשו את כל הטעויות האפשריות ויתנו לו את הניצחון על מגש. הציבור האמריקאי יבין שלא משנה מי בבית הלבן אי אפשר לנצח מגפה בכמה חודשים.

לי איכפת מה שטוב לנו ומה שטוב לנו זה אמריקה חזקה ואמריקה חזקה (זה עדיין) טראמפ אפשר רק לנחש איך אירן וסין חוגגות עכשיו

אבל מה אגיד אחי, נתראה ב2024? :)

סמל אישי של המשתמש
InterAl
Veteran

הודעהעל ידי InterAl » 11 נובמבר 2020, 18:08

זה יכול לקרות וכבר קרה פעם אחת בהיסטוריה עם גרובר קליבלנד לפני 130 שנה בערך, אבל הוא היה אחד הנשיאים הטובים בהיסטוריה וגם זכה ב-popular vote כשהפסיד. במקרה של טראמפ זה נראה שרוב הציבור האמריקאי הקיא אותו, גם ב-popular vote וגם באלקטורים. האמת שרוב הציבור גם הקיא אותו ב-2016, להילרי היה יתרון של 2% ב-popular vote, פשוט לא באלקטורים.

סמל אישי של המשתמש
glass man
Sage

הודעהעל ידי glass man » 11 נובמבר 2020, 20:32

הקיא אותו? רוב האמריקאים ראו בטראמפ הקלה אחרי היד הרכה של אובמה הוא הציג את אמריקה כחלשה מה שנתן לכל מיני טמבלים להרים את הראש, טראמפ החזיר לאמריקה את הכבוד הראוי כמעצמת העולם ואני דווקא חושב שאנשים אוהבים אותו על זה.

תמיד הדמוקרטים, השמאל ושאר האנשים חסרי הביטחון בעצמם יבקרו את טראמפ כי יש להם גישה מתחנפת לחיים ולטראמפ אין. אבל העם כן אהב אותו ונראה לי שלאסקין אפילו שם פה תחזית מדויקת למדי מה היה קורה בבחירות בלי המגפה.

סמל אישי של המשתמש
InterAl
Veteran

הודעהעל ידי InterAl » 11 נובמבר 2020, 20:37

הם לא, מהסיבה הפשוטה שהילרי ניצחה ב-popular vote, כך שאין בסיס לטענה שרוב האמריקאים חשו הקלה. בנוסף, לאורך כל הקדנציה שלו טראמפ היה הנשיא עם שיעור התמיכה הנמוך ביותר מאז שהחלו למדוד (70 שנה בערך).

סמל אישי של המשתמש
glass man
Sage

הודעהעל ידי glass man » 11 נובמבר 2020, 21:23

שאני אבין אתה אומר פה שטראמפ גנב להילרי את הבחירות בקושי, אינטר? מכבד אותך אבל אני לא יכול לקבל את זה.

סמל אישי של המשתמש
InterAl
Veteran

הודעהעל ידי InterAl » 11 נובמבר 2020, 22:26

לא גנב, ניצח. וכן, בפנסילבניה, מישיגן וויסקונסין הוא ניצח בהפרש זעום, כמה עשרות אלפי קולות. בלעדיהן, הוא לא היה נשיא. מה הכוונה לא יכול לקבל? זאת המציאות, זה לא עניין של דעה.

סמל אישי של המשתמש
glass man
Sage

הודעהעל ידי glass man » 11 נובמבר 2020, 23:42

אין לי בעיה עם זה שזה היה צמוד, אבל אני חשבתי שאתה מתכוון שכאילו שיחק לטראמפ המזל והילרי היתה מנצחת בקלות מוחצת ביום אחר.
אבל עדיין אתה לא יכול להתעלם מזה שבעימותים טראמפ ניצח בצורה מוחצת הילרי היתה נשארת פשוט speechless.

זה לא שטראמפ ניצח סתם במקרה, הרבה אנשים הזדהו איתו אם זה אמריקאים שהרגישו שאובמה החליש את הכוח, אוהדי אמריקאה שרוצים אותה חזקה.
ואפילו שחורים שלא בדיוק הרגישו שאובמה הצליח למגר אפליות

כל אלה תרמו לניצחון אני לא חושב שאם אתה מסתכל על הקולות אתה מקבל את התמונה המלאה של המצב.

עכשיו אם הוא יתעקש לא לצאת מהבית הלבן או לנסות להפריע? הוא יהיה קוריוז בעיני האמריקאים והרפובליקנים ואפילו ראשי ממשלות אחרים
אז אם הוא רוצה צאנס ב2024 הוא חייב לדעת מה לעשות.

אבל לי לא נראה שבכל כך קלות הוא יאבד את כוחו אולי אם הוא ממש יתאמץ.

סמל אישי של המשתמש
InterAl
Veteran

הודעהעל ידי InterAl » 12 נובמבר 2020, 00:36

כשהקרב ממש צמוד, למזל יכול להיות חלק לא מבוטל בניצחון. אני לא אוהב לנתח מה אנשים מרגישים, כי אלה ספקולציות שאי אפשר לבסס באמת. כשאתה מסתכל על המספרים, אי אפשר לומר שטראמפ היה נשיא פופולרי. מצד שני, נכון לעכשיו הוא הביא 47.4% ב-popular vote, והיסטורית זה מס' יחסית גבוה לנשיא שהפסיד בבחירות לקדנציה שנייה. אז כן, אי אפשר לפסול על הסף אפשרות שהוא יתמודד וינצח ב-2024, אבל אם הייתי צריך להמר, הייתי מהמר נגד.

idan
Veteran

הודעהעל ידי idan » 12 נובמבר 2020, 05:11

די מצחיק היה לראות בימים האחרונים את ההספדים שסאיב עריקאת קיבל ביחס ל'הספדים' שטארמפ קיבל מכמה אנשי תקשורת ופוליטיקאים מהשמאל. על אחד הם הרעיפו המון מילים חמות וגם הכתירו אותו כאיש שלום ולוחם שלום למרות שמדובר בסמל לכישלון של תהליך השלום של האליטה הישראלית והאליטה הפלסטינית שרימתה אותה באוסלו, ובאדם שתמך במחבלים ובשום שלב לא ויתר על זכות השיבה המדומיינת שמונעת כל סיכוי להסדר. ולאדם השני שאשכרה הביא או עזר להביא שלום, למעשה שלושה הסכמים כאלה (וכנראה שיותר אם היה נשאר בבית הלבן) יש להם כל מיני קללות ואיחולים משונים. אחד ניסה לקדם חרם על ישראל, הממשל של השני נלחם בו. אחד תפר עלילות דם לחיילי צה"ל עוד מהקרב בג'נין וניסה להעמיד אותם לדין בהאג, הממשל של טראמפ איים על בית הדין הרקוב לא לגעת בחיילים ישראלים והטיל על כמה מעובדיו סנקציות.
אז אמנם היחס של אנשי שמאל לשונאי ישראל ולאוהביה תמיד היה תופעה למחקר פסיכיאטרי, אבל לדעתי במקרה הספציפי הזה יש כאן משהו עמוק יותר. הגעתי למסקנה שהם פשוט מעדיפים צורה על תוכן. מישהו שיהיה נחמד, וידבר יפה, וישקר אותם אם צריך עדיף בהרבה על ערס ג'ינג'י עילג וגס רוח, גם אם אחד אויב והשני ידיד. זה יכול גם להסביר למה הם כ"כ אהבו את אובמה למרות שבעניין האירני הייתה חזית די אחידה בישראל, וכמעט אף אחד לא חשב שזה הסכם טוב ושראוי להחזיר את אירן לחיק האומות ולתת להם 150 מליארד בשביל מסלול ישיר לגרעין תוך 8 שנים והאפשרות לבקר במתקנים שלהם בהתרעה של חודש או משהו כזה. אז הוא אמנם פגע בביטחון ישראל והצית את כל האיזור, אבל איזה כריזמטי הוא אה? מדבר כ"כ יפה, וגם נראה נהדר בחליפה.

בקשר לפוליטיקה הקטנה שלנו, האוזר-הנדל ילכו עם בנט לדעתי. אני לא יתפלא אם זה כבר סגור מזמן.

אבל כרגע הכי מעניין בעיני אם חיים רמון אכן יחזור לפוליטיקה ויקים מפלגה שתחרוט על דגלה את המאבק לתיקון מערכת המשפט. דווקא בגלל שהוא איש שמאל יהיה לתקשורת והכוחות שנאבקים לשמר את המצב הקיים יותר קשה לתקוף אותו ולהגיד שהוא רק מנסה להציל את נתניהו ולהרוס את הדמוקרטיה וכו'

חזור אל “פורום OT”

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו־ 5 אורחים