InterAl כתב:הטיעונים שלך חסרי בסיס. ביבי פועל לחסל את כל האנשים המוכשרים בליכוד? הוא חיסל את כץ, שטייניץ, לוין, אדלשטיין? להיפך, הוא קידם את כולם, גם כשיצאו נגדו (כץ ואדלשטיין יצאו נגדו פומבית בשנים האחרונות מס׳ פעמים). או שאולי אתה מעדיף להתעלם מדוגמאות שסותרות את הפרדיגמה?
פשיזם, אגב, יש רק במחנה הפוליטי הבזוי אליו אתה משתייך. פשיזם זה שמאל (כן, אני מודע לכך שלשמאלן המצוי אין מושג), היסטורית הוא תמיד היה שמאל (גם הפשיזם האיטלקי וגם הנאצים היו שמאל), והשמאל הישראלי נגוע בפשיזם הרבה יותר מהימין - גם היום בתמיכה שלו בפשיזם הערבי ובקולקטיביזם חברתי, וגם היסטורית יש דוגמאות למכביר מימי מפא״י והלאה.
כץ הוא שר האוצר הגרוע, ההרסני והמנותק ביותר בתולדות המדינה. (טוב, אחרי הירשנזון) והוא הצליח להשיג את ה"תואר" הזה בזמן שיא של 7 חודשים. לאורך כל תקופות כהונתו במשרדי החקלאות והמודיעין פורסמו דו"חות של מבקר המדינה על מינויים פוליטים שהוא עשה. ה"בולדוזר" ממשרד התחבורה יכול אולי להתפאר ברפורמת שמיים פתוחים אבל איפה שחשוב באמת - הוא השאיר אותנו עם מערכת תחבורה ציבורית שיכולה לפאר כל מדינת עולם שלישי. חוגגים בנסיעות לח"ול ותקועים בפקקים בשאר ימות השנה.
שטייניץ? באמת אחלה קידום משר האוצר לשר לנושאים אסטרטגיים ולענייני מודיעין ולשר האנרגיה. מה הלאה? השר לענייני ברזים?
אבל אפילו אם יש איזה דוגמה ש"סותרת את הפרדיגמה" - זה הרי היוצא מהכלל שמעיד על הכלל. אתה מעדיף להתעלם מרוב המינויים רק בשביל להיאחז בטיעון שלך. ממש אחלה ראיית מציאות.
"הדרך לשעבוד" של פרידריך האייק לא טען שפשיזם היא תכונה של השמאל. הוא טען שהשמאל הקומוניסטי נוקט בשיטות דומות לפשיזם, מבחינת עוצמת והיקף השליטה של המדינה על חיי האזרחים. אני דווקא הייתי חושב שתציין את הספר Liberal Fascism של העיתונאי יונה גולדברג, שטוען באופן מובהק שפשיזם היא תכונה של תנועות השמאל הקיצוני. אבל מה לעשות שהטיעונים של גולדברג הופרכו ונדחו ע"י המיינסטרים האקדמי בעולם.
ככה שלמרות שיש דמיון מבחינת הטקטיקה והביצוע, פשיזם וקומוניזם הן תנועות הפוכות מבחינה אידאולוגית ומבחינת המטרה. פשיזם מקדשת את ההגדרה הלאומית של קבוצת אנשים וחותרת להפריד קבוצות עפ"י הזהות הלאומית (והנאצים הוסיפו עפ"י הזהות האתנית). הקומוניזם מקדש את המעמד החברתי-כלכלי וחותר לאיחוד ושיתוף פעולה של כל הפועלים בכל העולם.
אפשר לכנות בהרבה שמות מוצדקים ונכונים את מחנה השמאל. הבזיון הפשיסטי, יחד עם ראיית מציאות מעוותת ותלושה שייך באופן בלעדי למחנה שלך.