נושא ה-ppוליטיקה הרשמי

מוסיקה, סרטים, סדרות, ספרים וכל נושא שיחה רנדומאלי אחר שתרצו

המנהלים: bozeman, erezronen, swym, omerkot

idan
Veteran

Re: נושא ה-PP הרשמי

הודעהעל ידי idan » 14 דצמבר 2020, 16:19

לא, אני לא יודע. אם הייתי מחפש להטריל הייתי מזכיר שגם באוסלו נעשתה עסקת נשק.. אבל ההסכם בין ישראל ומצרים לחלוטין בר השוואה מהבחינה הזאת, למה לא?

מה גם שבעיני לפחות קיימת אבחנה ברורה בין רדיפת שלום לפציפיזם, ככה שאני לא חושב שזה בכלל טיעון רלוונטי. ומאחר והם נתנו את הפרס לארכי מחבל כמו עראפת, כנראה שגם השוודים לא חושבים שזה קריטריון מחייב.. אבל אם הגענו לאקונומיקה וקורונה, כנראה שעסקאות נשק זה לא באמת האישו כאן. אך כמו שלאקסין אמר, אלה שמחלקים פרסים אוהבים את טראמפ בדיוק כמוך, אז אין לך מה לדאוג יותר מידי.

Laskin
Elder

הודעהעל ידי Laskin » 14 דצמבר 2020, 16:41

Shlomix כתב:זה לא בר השוואה, ואתה יודע את זה.
חוץ מזה, להעניק פרס נובל לשלום למכחיש קורונה שהעלה אפשרות לצרוך אקונומיקה כתרופה לי הזוי לגמרי. אבל זה רק אני.

הוא מעולם לא ״הכחיש״ קורונה, ועניין האקונומיקה הייתה בדיחה לגמרי וזה ברור לכל מי שהפיץ את זה כמשהו רציני... בכל אופן במבחן התוצאה - אובמה יזם כמה וכמה מלחמות ועשה אסון במזרח התיכון, טראמפ בעיקר החזיר חיילים ועשה שלום... אין פה על מה לדבר בכלל, התנגדות למתן פרס נובל לשלום לטראמפ על סמך השטויות האלה, אחרי שהביאו אותו לערפאת ואינספור מחבלים אחרים - זו הזייה מוחלטת.
נערך לאחרונה על ידי Laskin ב 14 דצמבר 2020, 16:43, נערך פעם 1 בסך הכל.

סמל אישי של המשתמש
omerkot
Veteran

הודעהעל ידי omerkot » 14 דצמבר 2020, 16:42

מזכיר שמי שמעניק נובל הם השבדים ולשלום הנורווגים כששתי המדינות הן מדינות של "מכחישי קורונה" אז אולי זה דווקא מעלה את הסיכוי של טראמפ לזכות בפרס (שדי מגיע לו).

סמל אישי של המשתמש
bozeman
Veteran

הודעהעל ידי bozeman » 14 דצמבר 2020, 18:01

אם כבר פרס נובל לשלום והשורה האלמותית של הומר בנושא

תמונה

סמל אישי של המשתמש
omerkot
Veteran

הודעהעל ידי omerkot » 14 דצמבר 2020, 18:27

קראסטי כן וטראמפ לא???
:roll:

סמל אישי של המשתמש
sharonbn
Veteran

הודעהעל ידי sharonbn » 15 דצמבר 2020, 11:36

א) פרס נובל לשלום בהחלט יכול להיות מוענק למי שהיה ארכי מחבל. הרי שלום נעשה בין אויבים שנלחמו. בזמן בו הוענק הפרס לעראפת, חשבו שהוא נטש את דרך האלימות.
ב) פרס נובל לשלום מוענק כהוקרה על מאמץ והצלחה בתחום המדיני. אישיות יכולה לקצור הצלחה בתחום הזה ולהיות כשלון בתחומים אחרים. למה זה אמור להשפיע על השיקולים? בנוסף להסכמי השלום במזה"ת טראמפ גם נחל הצלחה ביחסים עם דרום קוריאה.
כנ"ל לגבי נתניהו: ההישגים המדיניים שלו ראויים להכרה והוקרה, בלי קשר לביקורת נגדו בתחומים אחרים.

להזכיר: רומן פולנסקי הוא עבריין מין שנמלט מהחוק למעלה מ40 שנה. זה לא הפריע לאקדמיות לקלונוע האמריקאית, הבריטית הצרפתית והספרדית להעניק לו פרסים למכביר.

ובאותו נושא: אני חושב שלאריאל זילבר נעשה עוול שלא הוענק לו פרס אקו"ם למפעל חיים, למרות שאני דוחה את ההתבטאויות שלו.

סמל אישי של המשתמש
glass man
Sage

הודעהעל ידי glass man » 15 דצמבר 2020, 12:23

אני רק אזרוק פה שהנורבגים ידועים לשמצה באנטישמיות שלהם אפילו בהשוואה לשאר העמים באירופה ככה שאם עומר אומר שהם מחליטים על הפרס.. אז אין לביבי סיכוי לקבל אותו וזה מסביר למה ערפאת קיבל אותו..

כמה אנטישמים? מעבר לזה שאני מכיר ממש טוב נורביגי שאישר לי את העניין עד המאה ה19 אסור היה ליהודים שהם לא ממוצא מזרחי לגור בנורבגיה ואתם יכולים לנחש לבד מה הסבירות של יהודים כאלה לגור בנורבגיה...

סמל אישי של המשתמש
swiss-the-engine
Sage

הודעהעל ידי swiss-the-engine » 15 דצמבר 2020, 13:39

נהה נורבגים פשוט גאים בעצמם. בכללי לא אוהבים שם זרים במיוחד, לא כלכך משנה מי הזר.
"Democracy is two wolves and a lamb voting on what to have for lunch. Liberty is a well-armed lamb contesting the vote!"
Benjamin Franklin

סמל אישי של המשתמש
glass man
Sage

הודעהעל ידי glass man » 15 דצמבר 2020, 13:44

מה יש להם להיות כל כך גאים בעצמם סה'כ עשו בוחאטה של כסף מערימות של נפט :) (טוב המסון סופר טוב, אבל בעצמו היה אנטישמי גדול ימח שמו)

סמל אישי של המשתמש
omerkot
Veteran

הודעהעל ידי omerkot » 15 דצמבר 2020, 14:43

כל כך אנטישמים שאתה יכול למצוא אותם מתחתנים עם יהודים מרוקאים ומביאים ילדים שנקראים על שם מלכים נורדים מהעת העתיקה.

סמל אישי של המשתמש
glass man
Sage

הודעהעל ידי glass man » 15 דצמבר 2020, 14:56

בהחלט, זו אחת הטקטיקות שלהם לנסות למחוק את העם היהודי, אוכל אותם שהעם היהודי שורד מעל 2700 שנה לא משנה מה קורה.

Laskin
Elder

הודעהעל ידי Laskin » 15 דצמבר 2020, 15:39

sharonbn כתב:א) פרס נובל לשלום בהחלט יכול להיות מוענק למי שהיה ארכי מחבל. הרי שלום נעשה בין אויבים שנלחמו. בזמן בו הוענק הפרס לעראפת, חשבו שהוא נטש את דרך האלימות.
ב) פרס נובל לשלום מוענק כהוקרה על מאמץ והצלחה בתחום המדיני. אישיות יכולה לקצור הצלחה בתחום הזה ולהיות כשלון בתחומים אחרים. למה זה אמור להשפיע על השיקולים? בנוסף להסכמי השלום במזה"ת טראמפ גם נחל הצלחה ביחסים עם דרום קוריאה.
כנ"ל לגבי נתניהו: ההישגים המדיניים שלו ראויים להכרה והוקרה, בלי קשר לביקורת נגדו בתחומים אחרים.

להזכיר: רומן פולנסקי הוא עבריין מין שנמלט מהחוק למעלה מ40 שנה. זה לא הפריע לאקדמיות לקלונוע האמריקאית, הבריטית הצרפתית והספרדית להעניק לו פרסים למכביר.

ובאותו נושא: אני חושב שלאריאל זילבר נעשה עוול שלא הוענק לו פרס אקו"ם למפעל חיים, למרות שאני דוחה את ההתבטאויות שלו.

לגבי רומן פולנסקי - הוא גם אחרי הפרשה של ״מי-טו״ קיבל פרסים, הוא פשוט מספיק מחובר ומקושר לאנשי השמאל הקיצוני שהם מחליקים לו על הכל, בזמן שהם שוללים מאנשים שעשו בדיחה לפני 15 שנה להנחות את הטקס...

Laskin
Elder

הודעהעל ידי Laskin » 15 דצמבר 2020, 16:04

לגבי עראפת - אני חולק עליך שבאמת אנשים חשבו שהוא נטש את דרך הטרור... ההתבטאויות בנאומים שלו בערבית לא השאירו מקום לספק, כמו גם התמיכה שלו בחינוך לשנאה, להכחשת שואה ועוד.
הם כנראה פשוט *רצו* להאמין שמדובר במישהו שנטש את דרך הטרור למרות העובדות בשטח במקרה הטוב, או שהבינו טוב מאוד מה המטרה הסופית שלו והם תומכים גם בה, במקרה הפחות טוב :)

סמל אישי של המשתמש
swiss-the-engine
Sage

הודעהעל ידי swiss-the-engine » 15 דצמבר 2020, 16:29

omerkot כתב:כל כך אנטישמים שאתה יכול למצוא אותם מתחתנים עם יהודים מרוקאים ומביאים ילדים שנקראים על שם מלכים נורדים מהעת העתיקה.

:lol:
"Democracy is two wolves and a lamb voting on what to have for lunch. Liberty is a well-armed lamb contesting the vote!"
Benjamin Franklin

סמל אישי של המשתמש
bozeman
Veteran

הודעהעל ידי bozeman » 15 דצמבר 2020, 20:49

omerkot כתב:כל כך אנטישמים שאתה יכול למצוא אותם מתחתנים עם יהודים מרוקאים ומביאים ילדים שנקראים על שם מלכים נורדים מהעת העתיקה.

מוריס?
תמונה

סמל אישי של המשתמש
omerkot
Veteran

הודעהעל ידי omerkot » 15 דצמבר 2020, 21:09

bozeman כתב:

מוריס?

אולף!

סמל אישי של המשתמש
glass man
Sage

הודעהעל ידי glass man » 15 דצמבר 2020, 21:17

אחח תנו לי טיפה מהאופטימיות שלכם כלפי הגויים. הלוואי עלי.

סמל אישי של המשתמש
omerkot
Veteran

הודעהעל ידי omerkot » 15 דצמבר 2020, 22:29

glass man כתב:אחח תנו לי טיפה מהאופטימיות שלכם כלפי הגויים. הלוואי עלי.

פשוט מסתובבים כאלה גם בפורום.
למשל, היה לנו פעם איזה בלרוסי אחד עם פיצול אישיות. לפעמים קראו לו רועי. לפעמים יגור.
במחשבה שניה, דוגמא רעה... :roll:

סמל אישי של המשתמש
glass man
Sage

הודעהעל ידי glass man » 15 דצמבר 2020, 23:00

עכשיו אתה נזכר להגיד לי על בלארוסי עם פיצול אישיות? אחרי כל מה שכתבתי? סתם חח.

שכל אחד יגדיר לעצמו מה הוא בשבילי כל אחד שיש לו יהודי אחד בשושלת האינוספית שלו הוא יהודי (וזה הרבה מאוד אנשים חח)

סמל אישי של המשתמש
omerkot
Veteran

הודעהעל ידי omerkot » 15 דצמבר 2020, 23:23

זה כולל בערך את כל אוכלוסיית המזרח התיכון ואירופה. כל האוכלוסיה האנטישמית בעולם...

תראה מה יצא לשלושת הערבים האחרונים כאן:
https://www.youtube.com/watch?v=WcqBfQ9ya-Q
זה לא שהם קצת יהודים... הם הרבה יהודים. אפילו אחוז לא זניח של אשכנזים שהתגלגלו לתימן מצרים ועירק והתבוללו באוכלוסיה הכללית.

סמל אישי של המשתמש
glass man
Sage

הודעהעל ידי glass man » 15 דצמבר 2020, 23:48

מבחינתי אין בעיה :) פותר לנו גם את בעיית ארץ ישראל השלמה גם את הסכסוך הישראלי פלסטיני וגם את האנטישמיות בבת אחת :)
כלומר אני מניח שגם אז נצטרך להתמודד עם בינה מלאכותית/חייזרים שעשוים להיות אנטישמים.. אבל ניחא!.

סמל אישי של המשתמש
sharonbn
Veteran

הודעהעל ידי sharonbn » 16 דצמבר 2020, 08:34

הפתעה! מ"מ מפכ"ל המשטרה חשף שהופעלו עליו לחצים מצד השר לבטחון פנים להחמיר את הפעולות נגד ההפגנות בבלפור
למי שעוד היה ספק מה השיקולים של נתניהו במינוי שרים

Laskin
Elder

הודעהעל ידי Laskin » 16 דצמבר 2020, 11:01

באופן כללי אני דווקא תומך בהחמרת הפעולות שם, כמו בהרבה מאוד הפגנות שמפגינים מחליטים על דעת עצמם שמותר להם להפר את הסדר הציבורי, לחסום כבישים ולהרעיש כל הלילה, כל לילה... אני לא הייתי בבלפור אז אני לא יכול להעיד בעצמי מה קורה שם, אבל מהדיווחים והסרטונים שראיתי - מדובר במטרד לא קטן לתושבי האיזור.

סמל אישי של המשתמש
sharonbn
Veteran

הודעהעל ידי sharonbn » 16 דצמבר 2020, 11:12

זו לא הנקודה. אופן הפעולה של המשטרה צריך להיות החלטה מקצועית.
אתה הרי יכול לדמיין מצב שהיה במשרד שר עם אג'נדה אחרת והיה נותן הוראה הפוכה אז היית חושב אחרת.
מה שאתה או אני או השר חושבים שצריך לעשות זה לא רלווונטי. בשביל זה יש קציני משטרה. להם יש נסיון בטיפול הנכון בהפגנה, עם המשקל שצריך לתת לכל השיקולים וכו.

הרי לא היינו רוצים ששר הבריאות יכתיב מי יקודם בתור להשתלות, שר המשפטים לא אמור להגיד לשופטים מי צריך לצאת זכאי או אשם...
אותו דבר כאן

אגב, מוטי כהן גם טוען שעצם זה ששנתיים לא מינו מפכ"ל קבוע - גם זו החלטה שנובעת משיקולים זרים.

Laskin
Elder

הודעהעל ידי Laskin » 16 דצמבר 2020, 11:51

לפעמים החלטות המשטרה אבל נעשות בצורה בלתי מקצועית, או שהם מאפשרים הפגנות "לא חוקיות" רק כי אין להם כח/רצון/וואטאבר באמת להתמודד עם ההשלכות של פיזורן, דבר שיכול להוביל לדברים פחות נעימים כמו למשל התפרעויות אלימות יותר שהיו בהפגנות האתיופים, או פגיעה בעוברי אורח.
אגב, שר הבריאות אכן יכול לחוקק חוקים ולשנות הוראות לגבי השתלות ואת מי לתעדף, ושר המשפטים יכול לשנות או לחוקק חוקים חדשים כדי לגרום לאדם לצאת זכאי או אשם (חוק דרומי עולה לי בראש כדוגמא אחת).

אני חושב שאתה קצת מתבלבל, הממשלה קובעת למשטרה הרבה מאוד דברים, כמו גם בתחום החינוך, התרבות וכו'... משטרה לא מאוד מאוד שונה מצבא, לצורך העניין, הצבא הרי לא מחליט על דעת עצמו את מי לתקוף/לחסל ומתי לסגת משטחים מסויימים, נכון? אז די בדומה, המשטרה צריכה לפעול עפ"י מסגרת החוק, וכשהם לא אוכפים את החוקים הקיימים - לפעמים השר הממונה עליהם צריך לעשות משהו, ולנסות לגרום להם לאכוף את החוק.
אותו הדבר קרה עם שרי בטחון פנים אחרים, לגבי אי אכיפה ו"עצימת עיניים" בכל הקשור לפשעים של מסתננים.
כמובן שיש את השיקול המקצועי, אבל לפעמים הוא לקוי, כאמור.
למשל בארה"ב זה מסובך יותר, לאחרונה מושלים מסויימים, ראשי ערים והראשים של המשטרה באותן ערים - הסכימו לתת לאנטיפה ושות' להתפרע ברחובות ולשרוף רחובות שלמים, לשבור את כל החנויות וכו', אז יום אחד אחרי שנמאס לנשיא לראות את הכל נשרף שם - הוא שלח כוחות של משמר אזרחי.

חזור אל “פורום OT”

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו־ 9 אורחים