Laskin כתב:לא צריך ש"כל הבעיות" בבתי הספר יפתרו. עדיין יש בעיות אלימות ובעיות אחרות, אך כשמדובר בהפרה בוטה של הוראות המשרד עליו הוא ממונה - הוא אחראי לטפל בבעייה שעולה לפניו, גם אם הבעייה נמצאת במקרה, או שלא במקרה - בבית הספר של בנו.
העובדה שהמידע הגיע דרכו לא משנה דבר... לא מעט חקיקות וגם אכיפות בפועל בנוגע ל"שלום הילד" הגיעו בגלל שחברי כנסת נחשפו לדברים שהילדים שלהם עושים או רואים, ואין בכך פסול כל עוד הם לא מרוויחים פה משהו שנוגע רק להם, והבעייה מטופלת. השר הדמיוני שלנו לא צריך להמתין שכל הבעיות האחרות הקיימות יטופלו, כדי לבצע שיחת טלפון ולבקש שגם הבעייה הזו תטופל, ואוחנה לא צריך לחכות שיאכפו טוב יותר עבירות של עקיפה של תור ברמזור אדום שבו כל הזמן חותכים מכוניות שמחכות כחוק, כדי שיעשו זאת כלפי המפגינים נגד רה"מ.
לגבי אוחנה - זה שהמניע יותר קרוב לליבו לא רלוונטי כמו שהוא לא רלוונטי במקרה של האשה שרוצה לבצע הפלה... אתה יכול באותה מידה להגיד שאם היה גר איפה שיש הרבה מסתננים שמקסימום חוטפים אזהרה על עבירות שונות ולא מטפלים בזה בחומרה מספקת כפי שקובע החוק - שאסור לו לטפל בזה כי זה נמצא מתחת לביתו. אבל אם הוא השר האחראי והוא רואה שהמשטרה לא מטפלת בזה באופן ראוי ומתרשלת בתפקידה באופן שיטתי - אז חובתו היא לטפל בזה, או שהוא מתרשל בעצמו.
ולא הבנתי, מדוע אם מדובר בחקיקה זה לא ניגוד עניינים? שלח לא נגוע בניגוד עניינים כשהצביע נגד עיתון שהיה מתחרה שלו וגרם לעסק בו עבד בעבר לקשיים? בטח שכן. לפיד בעצמו אגב, לא הצביע באותה הצבעה עד כמה שזכור לי, וטען שאם היה מצביע זה היה ניגוד עניינים.
בסדר, להסביר למה יש ניגוד עניינים כשר החינוך מטפל פרטנית באיזה בעיה בבי"ס של הבן שלו - יותר טוב ממה שכבר עשיתי אני לא אצליח.
לגבי כל הדוגמאות שנוגעות לחקיקה - אני לא רוצה להתפזר יותר מידי. במקרה של אוחנה זה לא רלוונטי. אני לא זוכר על איזה חוק שלח הצביע. בכל אופן, חוק לא אמור להיות "נגד עיתון" ספציפי. אין חוק כזה בארץ. יכול להיות שאיזה עיתון ייפגע כתוצאה מחוק חדש ויכול להיות שזה היה שיקול של ח"כ כשהצביע. חוקים פרסונליים למשל זה תופעה לא חדשה. ועדיין, חוק אריה דרעי לא נקב בשמו, וחוק שי דרומי לא נקב בשמו. זה לא אותו דבר כמו ששר התקשורת יגיד למפכ"ל שלו אני רוצה שתעשו ביקורת לעיתון X
כבר אמרו פה שאפשר לוותר על ההיתממות מה היו השיקולים של אוחנה כשניסה להשפיע על עבודת המשטרה בטיפול בהפגנות בבלפור.
אגב, כהן לא ציין מה בדיוק אוחנה ביקש/דרש. אין עדות לכך שזה היה קשור לחוקי קורונה.