נושא ה-ppוליטיקה הרשמי

מוסיקה, סרטים, סדרות, ספרים וכל נושא שיחה רנדומאלי אחר שתרצו

המנהלים: bozeman, erezronen, swym, omerkot

סמל אישי של המשתמש
sharonbn
Veteran

Re: נושא ה-PP הרשמי

הודעהעל ידי sharonbn » 10 ינואר 2021, 18:23

glass man כתב:שרון: בקיצור מה שאתה אומר לי במילים יפות,זה שרק לשמאל יש יכולת להחליט מה היא הסתה ומה מעליב.

בדיוק כמו שהם מנסים עכשיו להחליט מה הסתה ומה חופש ביטוי עם טראמפ אתה יכול להגיד עד מחר שזכותן כחברות פרטיות לחסום את טראמפ, אבל זו השתקה של חופש הביטוי וכמו שניתן לפלטפורמות

האלה את החופש לשגשג/לקנות מתחרות וכו' עליהן להחזיר לציבור בחופש ביטוי מלא כל עוד מי שכותב לא מסוכן לציבור.

אבל ברור לי שאתה תהיה "חכם בלילה" השמאל רוצה ליברליות ודמוקרטיה כל עוד הוא זה שקובע למי יש חופש ביטוי ודמוקרטיה.

לא מבין איך הגעת למסקנה הזו אחרי שהודיתי שהיתה/יש הסתה גם בקמפיינים של מפלגות השמאל. לא יאמן.
כאילו (שוב) לא טרחת לקרוא מילה ממה שכתבתי ואתה מחליט שצריך להתנגח לא משנה עד כמה זה תלוש מהתגובה.

הקריטריונים שקבעתי למה מוגדר הסתה הם משותפים לכל המפלגות, בלי קשר לשיוך פוליטי. כמה אובייקטיבי כבר אפשר יותר מזה??
זה הקריטריונים שרק אני קבעתי, רק אני, ואני לא נציג של השמאלנים בארץ ולא של אף אחד אחר.

glass man כתב:
Laskin כתב:יותר מעניין מה שקורה עם פארלר כרגע - הרשת החברתית המתחרה של טוויטר נחסמה בגוגל, ירדה מהשירותים שאמאזון תומכת בהם וגם אפל מאיימת עליהם - ״תתמתנו או שנוריד אתכם מהחנות שלנו״.
הדרישה היא שהם יסירו יותר תוכן שלא מוצא חן בעיניהם, שהם מגדירים ״מלבה שנאה״ אבל כמובן שזה רק מכיוון אחד בלבד.
זה חסר תקדים, הרי רדיט ועוד הרבה מאוד פלטפורמות נמצאות שם והם לא מחילים עליהם את אותם כללים, וגם לא על טוויטר ופייסבוק - שם עדיין יש המון תוכן מסית.
הענקיות פשוט משתפות פעולה עם טוויטר ופייסבוק אחרי שבימים האחרונים הכריזו בערך כל הימנים המפורסמים בארה״ב ובמערב בכלל - שהם פותחים חשבון בפארלר.

מעניין לאן זה יתפתח... בסוף באמת תהיה פלטפורמה לימנים בנפרד ולשמאלנים בנפרד, ושום דבר טוב לא יצא מזה.

תוסיף את כל זה לרצון של גוגל להציג לך בעתיד בעיקר כתבות,תגובות ופרסומות שמתאימות להשקפה האישית של כל אחד מאיתנו. וקיבלנו חברה מנוונת שבה כל אחד שמאמין בהשקפה A לא מאתגר את עצמו בשיחה עם אדם מהשקפה B. עצוב.

...שזה בדיוק אבל ב-ד-י-ו-ק מה שעושה האלגוריתם של הפיד של פייסבוק היום.

סמל אישי של המשתמש
glass man
Sage

הודעהעל ידי glass man » 10 ינואר 2021, 19:23

Laskin כתב:גלאס - זו זכותן המלאה, חברה פרטית (הכוונה לא ממשלתית) תחליט למי לאפשר ולמי לא לאפשר חופש ביטוי.
בפלטפורמות שמאלניות יחליטו את הגבול שלהן ובימין את שלהן. זה מבאס אבל זה הכיוון שנגיע אליו, ולא היינו צריכים להגיע לשם...
כל הסיפור הזה של אינטרנט עדיין בחיתולים ונדמה שכבר הספקנו למצות את כל האמצעים ולחרבן את החופש שניתן לנו במרחב הוירטואלי.
כשחושבים על זה - נראה שהיינו צריכים לצפות את זה, כמה אחוזים מהחברות הכי פופולריות בסיליקון ואלי מנוהלים על ידי אנשי ימין? כמה בהוליווד? כמה באקדמיה? חוסר האיזון בין התרבות הפופולרית והמוסדים שמשפיעים עליה לבין, וול... המציאות - הוא מחוץ לכל פרופורציה אז היה ברור שנגיע לנקודת רתיחה במהרה. טראמפ פשוט זירז את זה.

אבל לאסקין צריך שיהיה את הגבול לזה אתה לא חושב?

אני אתן לך דוגמא, בתקופת הצבא יצא לי לכתוב איזה ערך בוויקפדיה שאף אחד לא חשב לכתוב בעברית. (שיעמם לי) ובהתחלה העורכים לא סבלו את הסגנון שלי ואמרו שאני גם לא מוסיף מקורות אז הם ערכו אותי מלא,והיתה להם עבודת פרך למצוא בעצמם מקורות למה שכתבתי. בסוף אחד אמר לי שמע תכתוב מה שתרצה עברתי עליך ואני רואה שהכל מדויק אבל תוציא את הטון האישי שלך והדעות שלך מהטקסט כדי שזה יהיה מתאים לנו.

במצב כזה אתה מתגמש כי מה שתכתוב יש מצב שיגיע ללא מעט אנשים שסומכים על ויקפדיה אז זה המחיר שאתה משלם על חופש הביטוי שנותנים לך.

אבל עם טראמפ? בן אדם שעד לפני רגע כל העולם החופשי ראה אותו מנהל את אמריקה פתאום יכריזו עליו כאילו הוא אחד שלא יכול לדבר? זה פשוט קריפי בעיני איך שהכל השתנה בין לילה.

זה לא שטראמפ כתב ערך בויקפדיה והביע בו את דעתו והשפיע על מליוני קוראים. זה המרחב האישי שלו שבמקרה מנוהל על ידי אנשי שמאל. לא ראיתי את טראמפ מכשיל את פייסבוק או טוויטר לההתקדם בתקופת כהונתו אז מן הסתם מגיע לו לקבל את הבמה שלו

אם הגענו למצב שאנשי השמאל מחזיקים בכל עמדות הכוח וקובעים למי מותר לדבר רק כי נתנו להם חופש כלכלי להגיע לשם, אז זה לא דמוקרטיה זה פשוט מצב שבעל המאה הוא בעל הדעה.

צריך להיות תן וקח אם אני נותן לחברה כלכלית לצבור כוח והשפעה על חופש הביטוי היא צריכה להיות מחוייבת לספק חופש ביטוי, הרי אם מישהו היה יודע שפייסבוק וטוויטר יעשו שימוש ציני לרע בעמדת הכוח הזו אף אחד לא היה רוצה אותם עם עמדת כוח כזו.

והחלק הכי קריפי? שאם הם חוסמים נשיא לשעבר בכזו קלות, מה יגיד האדם הפשוט?
נערך לאחרונה על ידי glass man ב 10 ינואר 2021, 19:42, נערך 2 פעמים בסך הכל.

סמל אישי של המשתמש
glass man
Sage

הודעהעל ידי glass man » 10 ינואר 2021, 19:27

sharonbn כתב:
glass man כתב:שרון: בקיצור מה שאתה אומר לי במילים יפות,זה שרק לשמאל יש יכולת להחליט מה היא הסתה ומה מעליב.

בדיוק כמו שהם מנסים עכשיו להחליט מה הסתה ומה חופש ביטוי עם טראמפ אתה יכול להגיד עד מחר שזכותן כחברות פרטיות לחסום את טראמפ, אבל זו השתקה של חופש הביטוי וכמו שניתן לפלטפורמות

האלה את החופש לשגשג/לקנות מתחרות וכו' עליהן להחזיר לציבור בחופש ביטוי מלא כל עוד מי שכותב לא מסוכן לציבור.

אבל ברור לי שאתה תהיה "חכם בלילה" השמאל רוצה ליברליות ודמוקרטיה כל עוד הוא זה שקובע למי יש חופש ביטוי ודמוקרטיה.

לא מבין איך הגעת למסקנה הזו אחרי שהודיתי שהיתה/יש הסתה גם בקמפיינים של מפלגות השמאל. לא יאמן.
כאילו (שוב) לא טרחת לקרוא מילה ממה שכתבתי ואתה מחליט שצריך להתנגח לא משנה עד כמה זה תלוש מהתגובה.

הקריטריונים שקבעתי למה מוגדר הסתה הם משותפים לכל המפלגות, בלי קשר לשיוך פוליטי. כמה אובייקטיבי כבר אפשר יותר מזה??
זה הקריטריונים שרק אני קבעתי, רק אני, ואני לא נציג של השמאלנים בארץ ולא של אף אחד אחר.

glass man כתב:
Laskin כתב:יותר מעניין מה שקורה עם פארלר כרגע - הרשת החברתית המתחרה של טוויטר נחסמה בגוגל, ירדה מהשירותים שאמאזון תומכת בהם וגם אפל מאיימת עליהם - ״תתמתנו או שנוריד אתכם מהחנות שלנו״.
הדרישה היא שהם יסירו יותר תוכן שלא מוצא חן בעיניהם, שהם מגדירים ״מלבה שנאה״ אבל כמובן שזה רק מכיוון אחד בלבד.
זה חסר תקדים, הרי רדיט ועוד הרבה מאוד פלטפורמות נמצאות שם והם לא מחילים עליהם את אותם כללים, וגם לא על טוויטר ופייסבוק - שם עדיין יש המון תוכן מסית.
הענקיות פשוט משתפות פעולה עם טוויטר ופייסבוק אחרי שבימים האחרונים הכריזו בערך כל הימנים המפורסמים בארה״ב ובמערב בכלל - שהם פותחים חשבון בפארלר.

מעניין לאן זה יתפתח... בסוף באמת תהיה פלטפורמה לימנים בנפרד ולשמאלנים בנפרד, ושום דבר טוב לא יצא מזה.

תוסיף את כל זה לרצון של גוגל להציג לך בעתיד בעיקר כתבות,תגובות ופרסומות שמתאימות להשקפה האישית של כל אחד מאיתנו. וקיבלנו חברה מנוונת שבה כל אחד שמאמין בהשקפה A לא מאתגר את עצמו בשיחה עם אדם מהשקפה B. עצוב.

...שזה בדיוק אבל ב-ד-י-ו-ק מה שעושה האלגוריתם של הפיד של פייסבוק היום.

קראתי הכל אבל פשוט קבעת שמותר להיעלב רק מביבי כי הוא בעל השלטון (שבמקרה הוא גם זה שהעליב את הערבים) אז מה אם מירי רגב היתה אומרת את זה זה פתאום לא היתה הסתה כי היא לא ראש הממשלה? לדעתי כל מה שחברי הליכוד אומרים, אוחנה, רגב, וכו' ווטאבר כולם באחריות של ביבי. בדיוק כמו מה שהנדל אמר היה באחריות של כחול לבן ושל גנץ.

במקרה הזה אני לא בדיוק סגור על מה אני חושב על ההצהרה של הנדל, כי הוא בסוף הביא למצב שכחול לבן הפסידו את הבחירות שזה מה שרציתי שיהיה.

סמל אישי של המשתמש
glass man
Sage

הודעהעל ידי glass man » 10 ינואר 2021, 20:33

Uncle Pey'j כתב:מצד אחד,טראמפ הרס במו ידיו את הנשיאות שלו,ומול מתמודד כל כך לא כריזמטי ומשלהב כמו ביידן,באמת שהוא לא היה צריך לעשות הרבה כדי לזכות בבחירות שוב ומצד שני,אם הוא היה מגיע לכמה הבנות שנראות לרובנו די פשוטות ומוחלטות, i.e- הקורונה אמיתית והמשבר הכלכלי אמיתי, והיה פועל בהתאם,הוא..טוב,הוא לא היה טראמפ :)

לגבי החסימה שלו בטוויטר,עד כמה שהשתעשעתי לקרוא את כל הציוצי CAPS שלו ולקום פעם בשבוע לציוץ CHINA! :) אני חייב להודות שהוא לא יחסר לי,אבל אם יש דבר אחד שהמהלך הזה הוכיח מבחינת טוויטר ופייסבוק הוא שיש להן יותר מדי כוח בעיצוב דעת הקהל,כמו שנאמר פה,הרבה מהחוקים שחלים על רשתות שידור כמו CNN,FOX וכו' פשוט לא חלים עליהן,וזו בעיה.

כישראלי,אני מאוד מרוצה ממדיניות החוץ שלו,המוצלחת ביותר מזה שנים לדעתי. אם הייתי אמריקאי,לפחות ממה שאני רואה מהתבוננות מהצד,הייתי נחרד לחיות במדינה הזו תחתיו.

מקפיץ את ההודעה של פייג כי היא הלכה לאיבוד בגלל שנכתבה אחת האחרונות בעמוד הקודם וגם כדי להראות שהרבה אנשים חוץ ממני לא אוהבים שיש להם יותר מדי כוח."
:)

Laskin
Elder

הודעהעל ידי Laskin » 10 ינואר 2021, 20:37

glass man כתב:
Laskin כתב:גלאס - זו זכותן המלאה, חברה פרטית (הכוונה לא ממשלתית) תחליט למי לאפשר ולמי לא לאפשר חופש ביטוי.
בפלטפורמות שמאלניות יחליטו את הגבול שלהן ובימין את שלהן. זה מבאס אבל זה הכיוון שנגיע אליו, ולא היינו צריכים להגיע לשם...
כל הסיפור הזה של אינטרנט עדיין בחיתולים ונדמה שכבר הספקנו למצות את כל האמצעים ולחרבן את החופש שניתן לנו במרחב הוירטואלי.
כשחושבים על זה - נראה שהיינו צריכים לצפות את זה, כמה אחוזים מהחברות הכי פופולריות בסיליקון ואלי מנוהלים על ידי אנשי ימין? כמה בהוליווד? כמה באקדמיה? חוסר האיזון בין התרבות הפופולרית והמוסדים שמשפיעים עליה לבין, וול... המציאות - הוא מחוץ לכל פרופורציה אז היה ברור שנגיע לנקודת רתיחה במהרה. טראמפ פשוט זירז את זה.

אבל עם טראמפ? בן אדם שעד לפני רגע כל העולם החופשי ראה אותו מנהל את אמריקה פתאום יכריזו עליו כאילו הוא אחד שלא יכול לדבר? זה פשוט קריפי בעיני איך שהכל השתנה בין לילה.

זה לא שטראמפ כתב ערך בויקפדיה והביע בו את דעתו והשפיע על מליוני קוראים. זה המרחב האישי שלו שבמקרה מנוהל על ידי אנשי שמאל. לא ראיתי את טראמפ מכשיל את פייסבוק או טוויטר לההתקדם בתקופת כהונתו אז מן הסתם מגיע לו לקבל את הבמה שלו

אם הגענו למצב שאנשי השמאל מחזיקים בכל עמדות הכוח וקובעים למי מותר לדבר רק כי נתנו להם חופש כלכלי להגיע לשם, אז זה לא דמוקרטיה זה פשוט מצב שבעל המאה הוא בעל הדעה.

צריך להיות תן וקח אם אני נותן לחברה כלכלית לצבור כוח והשפעה על חופש הביטוי היא צריכה להיות מחוייבת לספק חופש ביטוי, הרי אם מישהו היה יודע שפייסבוק וטוויטר יעשו שימוש ציני לרע בעמדת הכוח הזו אף אחד לא היה רוצה אותם עם עמדת כוח כזו.

לא, אתה לא אמיתי...
בבית שלך - בעל המאה הוא בעל הדיעה, נכון? כנ״ל בעסק שלהם.
הם יכולים להחליט שמחר כל מי שהשם שלו מתחיל באות ד׳ - לא יכול להרשם לפלטפורמה וכל התוכן שלו יימחק. אלא אם הוא בחוזה איתם ואז יאלצו לשלם בהתאם לחוזה, ואם כתוב שמותר להם לעשות כרצונם אז גם זה לא. לא טוב לך? לא טוב לדונלד? הוא היה צריך במשך כל ארבע השנים לפרסם תכנים רק בפלטפורמה של החברים שלו בימין. אבל הוא בחר לעשות זאת בפלטפורמה הכי פופולרית שמזוהה עם השמאל, אז שיעשה זאת וייקח בחשבון שהם רק מחפשים אותו.
ומה זה ״תן וקח - אם אני *נותן לו* לצבור כח אז הוא צריך לתת לי במה״?! זה לא לא לא לא לא עובד ככה, וזה מסוכן מה שאתה אומר. כאילו, אם הוא לא אקטיבית מחוקק נגדם חוקים כמו שמנסים בצד השני (ומאז הסיפור עם האנטר ביידן אז גם בצד שלו) - אז הם חייבים לו משהו? ממש לא. זה שממשלות לא מתערבות לעסקים בהחלטות שלהם אמור להיות הנורמה. כמו כן - אין לו שום קשר להצלחה האדירה של פייסבוק וטוויטר, הם שלטו בתחום שנים לפני עלייתו, הם פשוט רכבו עליו והוא נתן להם, זה עליו.

סמל אישי של המשתמש
sharonbn
Veteran

הודעהעל ידי sharonbn » 10 ינואר 2021, 20:44

glass man כתב:קראתי הכל אבל פשוט קבעת שמותר להיעלב רק מביבי כי הוא בעל השלטון (שבמקרה הוא גם זה שהעליב את הערבים) אז מה אם מירי רגב היתה אומרת את זה זה פתאום לא היתה הסתה כי היא לא ראש הממשלה? לדעתי כל מה שחברי הליכוד אומרים, אוחנה, רגב, וכו' ווטאבר כולם באחריות של ביבי. בדיוק כמו מה שהנדל אמר היה באחריות של כחול לבן ושל גנץ.

אז תקרא שוב. קבעתי ש"מותר להיעלב" (כלשונך הציורית) גם מהקמפיינים של כחול לבן, יש עתיד ומרץ שפנו נגד החרדים.
לדעתך כל מה שמועמד מטעם הליכוד אומר זה באחריות של ביבי? סבבה, זו דעתך. דעתי שלי שונה. וזה עדיין לא אומר בכלל שאני קבעתי ש"שמותר להיעלב רק מביבי"

glass man כתב:במקרה הזה אני לא בדיוק סגור על מה אני חושב על ההצהרה של הנדל, כי הוא בסוף הביא למצב שכחול לבן הפסידו את הבחירות שזה מה שרציתי שיהיה.

אהא. אני מבין. רק שיהיה ברור מי עכשיו קובע ממה מותר להיעלב לפי איך שזה מסתדר לו עם האג'נדה הפוליטית שלו

Shlomix
Warrior

הודעהעל ידי Shlomix » 10 ינואר 2021, 21:40

לסקין, אתה ראית מה עולה בפארלה (מסתבר שזו הגיה צרפתית...)?
פוסטים שקוראים לרצח. בלי שום סאבטקסט. פשוט לרצוח את ביידן, קאמלה ושלל סנאטורים.

פלא שחברות הטק לא רוצות להיות מקושרות לחבורת מטורללים כאלו?

הרי זה לא כמו פייסבוק וטוויטר ש"מנסות" לחסום כל תוכן אלים. החברה מצהירה בגלוי שהיא לא חוסמת שום תוכן.
זה המחיר.

סמל אישי של המשתמש
glass man
Sage

הודעהעל ידי glass man » 10 ינואר 2021, 21:46

sharonbn כתב:
glass man כתב:קראתי הכל אבל פשוט קבעת שמותר להיעלב רק מביבי כי הוא בעל השלטון (שבמקרה הוא גם זה שהעליב את הערבים) אז מה אם מירי רגב היתה אומרת את זה זה פתאום לא היתה הסתה כי היא לא ראש הממשלה? לדעתי כל מה שחברי הליכוד אומרים, אוחנה, רגב, וכו' ווטאבר כולם באחריות של ביבי. בדיוק כמו מה שהנדל אמר היה באחריות של כחול לבן ושל גנץ.

אז תקרא שוב. קבעתי ש"מותר להיעלב" (כלשונך הציורית) גם מהקמפיינים של כחול לבן, יש עתיד ומרץ שפנו נגד החרדים.
לדעתך כל מה שמועמד מטעם הליכוד אומר זה באחריות של ביבי? סבבה, זו דעתך. דעתי שלי שונה. וזה עדיין לא אומר בכלל שאני קבעתי ש"שמותר להיעלב רק מביבי"

glass man כתב:במקרה הזה אני לא בדיוק סגור על מה אני חושב על ההצהרה של הנדל, כי הוא בסוף הביא למצב שכחול לבן הפסידו את הבחירות שזה מה שרציתי שיהיה.

אהא. אני מבין. רק שיהיה ברור מי עכשיו קובע ממה מותר להיעלב לפי איך שזה מסתדר לו עם האג'נדה הפוליטית שלו

על הנדל אני לא תומך בדבריו חד משמעית אני רק אומר שאם הנדל עשה את זה בכוונה כדי להפיל את כחול לבן, אז כן בעיני הוא עשה את זה בשביל ה" greater good"
זה בדיוק למה אני מסוקרן מהנדל וחושב שיש לו פוטנציאל אדיר, הוא מורכב, הוא לא שחור לבן (כמו גנץ לפיד והשאר) והזמן יגיד בהמשך הקריירה שלו אם הוא עשה פה את אחד המהלכים הכי מבריקים בפוליטיקה הישראלית.

בניגוד לשאר אלה שאתה מסנגר עליהם כמו מרגלית ששום ספין שתעשה לדבריו לא יוכלו להצדיק את ההסתה שלו.כי כל ההסתה של השמאל (הנדל aside maybe כי הוא לא שמאל אמיתי ) מטרתה היא פשוט לשמר את הפילוג בעם בשביל לשמר את המצב הקיים.
נערך לאחרונה על ידי glass man ב 10 ינואר 2021, 22:16, נערך פעם 1 בסך הכל.

סמל אישי של המשתמש
glass man
Sage

הודעהעל ידי glass man » 10 ינואר 2021, 22:00

Laskin כתב:
glass man כתב:

לא, אתה לא אמיתי...
בבית שלך - בעל המאה הוא בעל הדיעה, נכון? כנ״ל בעסק שלהם.
הם יכולים להחליט שמחר כל מי שהשם שלו מתחיל באות ד׳ - לא יכול להרשם לפלטפורמה וכל התוכן שלו יימחק. אלא אם הוא בחוזה איתם ואז יאלצו לשלם בהתאם לחוזה, ואם כתוב שמותר להם לעשות כרצונם אז גם זה לא. לא טוב לך? לא טוב לדונלד? הוא היה צריך במשך כל ארבע השנים לפרסם תכנים רק בפלטפורמה של החברים שלו בימין. אבל הוא בחר לעשות זאת בפלטפורמה הכי פופולרית שמזוהה עם השמאל, אז שיעשה זאת וייקח בחשבון שהם רק מחפשים אותו.
ומה זה ״תן וקח - אם אני *נותן לו* לצבור כח אז הוא צריך לתת לי במה״?! זה לא לא לא לא לא עובד ככה, וזה מסוכן מה שאתה אומר. כאילו, אם הוא לא אקטיבית מחוקק נגדם חוקים כמו שמנסים בצד השני (ומאז הסיפור עם האנטר ביידן אז גם בצד שלו) - אז הם חייבים לו משהו? ממש לא. זה שממשלות לא מתערבות לעסקים בהחלטות שלהם אמור להיות הנורמה. כמו כן - אין לו שום קשר להצלחה האדירה של פייסבוק וטוויטר, הם שלטו בתחום שנים לפני עלייתו, הם פשוט רכבו עליו והוא נתן להם, זה עליו.

אבל לאסקין אתה שוכח שטראמפ הוא גם בן אדם שזכותו לחופש ביטוי בשום מקום לא אמרתי שבין טראמפ לפייסבוק צריך להיות תן וקח.
צריך להיות בן טראמפ (אזרח ואדם) לפייסבוק, שטראמפ מותר לו לומר את דעתו כמו כל אחד אחר בלי צנזורה.

זה מנותק מהקריירה הפוליטית שלו זה זכות אלמנטרית של חברה נורמלית.

וסלח לי לאסקין אבל כנראה שנסכים לא להסכים, כי לדעתי פייסבוק איבדה את ה"בעלי הבית" ברגע שהם הפכו לחברת ענק שיש לה השפעה עצומה על רוב האנושות.
אולי כשצוקרברג רק פתח את פייסבוק עם איזה 100 חברים שלו באוניברסיטה אז וואלה היתה לו זכות להחליט אם טראמפ יהיה חלק מהרשת הזו. אולי גם אם הם היו 6M חברים.
אבל במצב של ימינו שהפייסבוק הוא חלק נכבד מהחיים כמעט כמו האינטרנט עצמו אז כן, מה שפייסבוק צריכה לתת בתמורה לטראמפ ולכל אדם על העמדה החזקה שלהם זה חופש ביטוי.

מה שאתה אומר יוביל למצב שהאינדיבידואל שצובר הכי הרבה כוח כלכלי, שולט בחברה ומעצב אותה לפי רצונו.

לפי דעתי אסור להתייחס לפייסבוק כמו לSONY נגיד. סוני יכולה להחליט שהיא לא מעוניינת למכור בישראל את המוצר שלה נגיד וזכותה.
היא לא חייבת, כי המוצר שלה הוא לא זכות בסיסית כמו חופש דיבור.

המקסימום שסוני חייבת לך היא לא למנוע ממך אישית כלאסקין אפשרות להשתמש במוצר שלה אם אתה מוכן לשלם עליו כל עוד אתה מכבד את התנאים שלה.
אי אפשר להשוות בין העוצמה האדירה של פייסבוק וטוויטר לחברות מסחריות אחרות שאין להן השפעה כזו ענקית על החיים שלנו.

ומעבר לזה, זה מהלך פוליטי הזוי שלהם כדי לדאוג שטראמפ לא יוכל 4 שנים להכין קרקע לקאמבק זו פשוט דיקטטורה.

סמל אישי של המשתמש
InterAl
Veteran

הודעהעל ידי InterAl » 10 ינואר 2021, 22:54

פייסבוק וטוויטר עושות את זה כדי להתחנף לדמוקרטים שעומדים לשלוט באמריקה בשנתיים+ הקרובות. זאת הדרך שלהן למנוע או לרכך רגולציה עתידית מצידם. הגישה המקורית של צוקרברג היתה חופש ביטוי מוחלט, אבל ביקורת מצד הפוליטיקאים והתקשורת "שכנעו" אותו אחרת. זה נטו משחק פוליטי.

Laskin
Elder

הודעהעל ידי Laskin » 11 ינואר 2021, 01:07

תגדיר קודם מה זה אומר ״גדולה מדי״ או איך שלא תרצה לקרוא למה שאתה מתאר בהודעה הקודמת... באיזה שלב בעל חברה פרטית הופך להיות חשוב מדי לאנושות, שבעלי עסק אחרים ידעו שלא לחצות אותו. אז זה לא ב-100 איש, ולא 6 מליון... מתי כן?
או שזה לא מספרים, אלא ״השפעה על החיים״ מה שזה לא אומר.
בשום שלב בעל חברה פרטית לא מחוייב לתת במה לאנשים שהוא לא מעוניין לתת להם במה. זכותם להשתיק ולצנזר איך שבא להם, בדיוק כמו פלטפורמה חברתית עם 100 חברים.

סמל אישי של המשתמש
glass man
Sage

הודעהעל ידי glass man » 11 ינואר 2021, 01:56

לאסקין בחייאת זה חופש ביטוי. זה כמו שמחר כל ספקית אינטרנט פרטית תחליט לנתק אותך מהשירות שלה על סמך דעותיך הפולטיות ברשת... זה מחריד.

וזה שפייסבוק אומרים שהם עושים את זה לטראמפ כי הם השתכנעו שהוא יגביר את האלימות במקום יקטין אותה.זו הצהרה צבועה שכל מטרתה לסתום פיות בהסוואה של שלום הציבור כמו שעושים דיקטטורים.

מה אגיד לך זה מפחיד ומזכיר ימים אפלים ששליט יחיד מחליט שהוא יודע מה טוב בשביל כולם.

זה פשוט פאשיזם. אני פשוט לא יכול להאמין שזו המציאות שהגענו אליה אני בהלם.

סמל אישי של המשתמש
InterAl
Veteran

הודעהעל ידי InterAl » 11 ינואר 2021, 02:36

חופש הביטוי שלו לא נפגע, הוא יכול לפתוח בלוג ולפרסם שם מה שבא לו. זה שמישהו מעדיף לנצל את טוויטר כדי להגיע למקסימום אנשים לא אומר שיש לו זכות טבעית להשתמש בשירות הזה. כמו שאין לאף אחד זכות לכתוב בפורום הזה או בכל פורום אחר.

סמל אישי של המשתמש
glass man
Sage

הודעהעל ידי glass man » 11 ינואר 2021, 06:42

אי אפשר להשוות את הפורום הזה שהוא קהילה קטנה של חלק קטן מהאנשים שהיו בVgames ולכן זכותה המלאה להחליט מי יהיה חבר בה ומי לא לאתר שכמעט כל אדם עם אינטרנט חבר בו ואם לא בו אז אינסטגרם ששייך לו.

זה שאומות העולם עדיין לא טיפלו איפה הגבול איפה מותר לחסום ואיפה אסור לא הופך את החסימה לצודקת.

אם ניקח את רונן כדוגמא .. לחסום אותו מכאן זו זכות בגלל שהוא מתגרה ברוב הקהילה ומתסיס לחסום אותו מטוויטר ופייסבוק? מוגזם

גם זכותה של קהילה קטנה נגיד הפורום הזה להישאר קטנה אם היא מעוניינת זה ברור אבל אתר כמו פייסבוק לחסום את טראמפ בגלל דעות פולטיות מאתר כמו פייסבוק? זה המקביל האינטרנטי של לאסור עליו לצאת לרחוב.

בעיני מה שפייסבוק וטוויטר עשו זה ניצול לרעה של הכוח שלהם וניצול של הדמוקרטיה.

לא שונה מהניצול של היטלר את הדמוקרטיה לעלות לשלטון ואז להשתלט על גרמניה לחלוטין דרך אותה דמוקרטיה.

Laskin
Elder

הודעהעל ידי Laskin » 11 ינואר 2021, 08:06

אז כמה משתתפים *בדיוק* צריכים להשתתף פה כדי שנדב יאבד את הזכות להעיף מפה אנשים?
מליארד? 2 מליארד? ״רוב״ אוכלוסיית העולם?
זה לא עובד ככה, זה לא עקבי, וביום שממשלות יתחילו להחליט מתי חברות מאבדות את הזכות להחליט עבור המוצרים שלהם - אתה גם תראה איך הסטנדרטים משתנים בכל כמה זמן ומהר מאוד האינטרנט פשוט יהיה בבעלות הממשלות במקום בידי חברות שמתחרות אחת בשנייה, ואז גם אתרים קטנים יאבדו את היכולת להחליט בעצמם מה לעשות ומתי לחסום.

במקרה ראיתי השנייה ציוץ:
״ ההבדל בין קומוניזם לקפיטליזם 2020:
‏בקומוניזם פוליטיקאים מעלימים מנכ"ל, בקפיטליזם מנכ"לים מעלימים פוליטיקאי״
כשמן הסתם כשפוליטיקאים מעלימים מנכ״ל (ויש פה רמיזה לג׳ק מא מנכ״ל עליבאבא שמאז שהוא ביקר את הממשלה הסינית באוקטובר - נעלמו עיקבותיו) - הוא נעלם מהעולם הזה, וכשמנכ״ל מעלים פוליטיקאי הכוונה רק מהפלטפורמה שלו ויש לו עוד אינספור פלטפורמות אחרות, גם אם פחות פופולריות.

ואגב - אל תיפול לחוק גודווין, זה מגוחך :)

סמל אישי של המשתמש
glass man
Sage

הודעהעל ידי glass man » 11 ינואר 2021, 09:04

לדעתי אם וקסלים יגיעו ל2 מליארד ומעלה ונשיא ארצות הברית יהיה חבר פה ורוב העולם אז יהיה לנדב כוח לא מבוטל, מההיכרות איתו

אני בטוח שהוא ישתמש בו בתבונה אבל הוא עדיין לפחות לדעתי יצטרך לתת חופש ביטוי.

עדיין תהיה לנדב הזכות המלאה לחסום כל מי שהוא מאמין שמתנכל אליו אישית/מנסה להרוס את הקהילה/מנוגד למדיניות אבל לחסום על סמך דעה פוליטית? לדעתי לפחות זה לא יהיה פייר.

אני לא יכול לקבל את הציוץ הזה לאסקין כי בתפיסה הקפיטליסטית הקיצונית הזו האינדיבידואל הוא מעל הכלל ברמה קיצונית.

ואני יודע שבאופן כללי מי שמזכיר את היטלר ראשון הוא זה שהפסיד בויכוח אבל פה זה מתבקש.

הנאצים בהתחלה פגעו בחופש הביטוי לפני כל פגיעה אחרת ושרפו ספרים של קפקא שבמפתיע כתב על הנושאים האלה של כוח מופרז...

פגיעה בחופש הביטוי היתה ההתחלה של כל דיקטטורה בהיסטוריה.

Laskin
Elder

הודעהעל ידי Laskin » 11 ינואר 2021, 10:49

גם לדעתי זה ״לא יהיה פייר״ אבל זו זכותו המלאה והאלטרנטיבה של לקחת ממנו את הכח הזה - בכח - היא איומה הרבה יותר.
כשהממשלה לוקחת ממך את חופש הביטוי - זה נורא ואכן מוביל למה שכתבת, לרצח המוני ולפגיעה קשה בחופש של אזרחים לבצע פעולות במרחב הציבורי. כשפלטפורמה פרטית עושה זאת במרחב האינטרנטי ואתה יכול לפנות לעוד אלף אחרות - זה לא הכי נעים, נכון, אבל זו צריכה להיות זכותן וזה לא כל כך נורא, והכיף בקפיטליזם זה שאם יגזימו אז אנשים יעברו בשנייה למקום אחר, וזה אכן מה שקורה כאן, וחבל שטראמפ בחר בפלטפורמה שמאלנית במקום לחזק אחת ימנית עוד לפני 4 שנים.
אין חברה שתמיד נמצאת למעלה וגם אם קשה לנו לדמיין את פייסבוק, טוויטר, אמאזון וגוגל מאבדות מכוחן היום - זה בהחלט אפשרי, וזה יכול לקרות מהר מאוד בדיוק כמו שהן עלו מהר מאוד. צריך לזכור שלפני 20 שנה לא שמענו על אף אחת מאלו.

סמל אישי של המשתמש
glass man
Sage

הודעהעל ידי glass man » 11 ינואר 2021, 11:26

הלוואי שהן יאבדו מכוחן. טראמפ יצטרך עכשיו ג'יני ומנורת קסמים בשביל קאמבק.

כאילו ברור שהוא כבר לא יעשה קאמבק ב2024 אבל זה מפתיע שלקחו ממנו באלימות את כל כוחו? אפילו ג'יני לא יעזור פה הוא צריך את כדורי הדרגון בול :)

סמל אישי של המשתמש
sharonbn
Veteran

הודעהעל ידי sharonbn » 11 ינואר 2021, 11:44

אני לא מבין למה פייסבוק וטוויטר הן פלטפורמות "שמאלניות". הרי פייסבוק היתה אחד מכלי הנשק היעילים ביותר של טראמפ בקמפיין נגד קלינטון.
לפי דעתי, שתי הרשתות מונעות מטעם אחד בלבד: מיקסום רווחים. זה אומר שהאלגוריתם יציג למשתמשים כמה שיותר סנסציות כי הפלא ופלא, הוא "גילה" שזה מה שמשאיר אותם מחוברים. הוא גם יציג להם פוסטים עם דיעות דומות לשלהם כי אנשים הכי אוהבים לקרוא שהם צודקים. והכי פחות אוהבים לקרוא שהם טועים או בכלל שיש דיעה אחרת שחו"ח אולי לגיטימית.
אני בטוח שעל כל ימני שנחסם אפשר למצוא שמאלני שנחסם גם כן. פייסבוק מורכבת מכמה עשרות אלפי עובדים וכמה אלפי מנהלים. לחשוב שכולם בעלי אותה דיעה או מסכימים שיכתיבו להם את הדיעה זה לא מציאותי.

הנתיב הפתוח בשביל טראמפ לחזור לפייסבוק וטוויטר (בהנחה שהוא רוצה את זה) זה לארגן חרם צרכנים. שיקרא לתומכים שלו לעזוב את הרשתות. אם יהיו מספיק שייענו לקריאה ויהיה לזה הד תקשורתי, זה יכול ליצור לחץ על מקבלי ההחלטות שם לשנות את ההחלטה.
דמוקרטיה בפעולה!

סמל אישי של המשתמש
bozeman
Veteran

הודעהעל ידי bozeman » 11 ינואר 2021, 12:03

לא נכנסתי לעומק הדיון, אז אולי אני חוזר על דברים, אבל כן נקודה שאני רוצה להציף

העניין עם פייסבוק (וטוויטר), הוא שהיא זוכה להגנה *מיוחדת* מהמחוקקים כרשת חברתית (יותר מאשר עיתון) כך שהטיעון 'חברה פרטית' הוא טיעון לא תופס, כי היא זוכה להגנה יותר מאשר *חברות פרטיות שאינן מתעסקות באינטרנט* ויותר מאשר *עיתונים* על סמך זה שהיא 'במה', והיא לוקחת לעצמה שוב ושוב את ההחלטה מה מותר לאנשים לראות, ובמקרים מסויימים - על סמך ההנחה שמשהו, שלא אסור בפני עצמו, אולי יוביל למשהו שאולי יוביל למשהו אסור בפני עצמו. מדרון חלקלק בגרסת הרשתות החברתיות.
או אם ננסח את זה בצורה פשוטה:
פייסבוק, וטוויטר, וכל השאר, מצהירים שהסתה לרצח של יהודים היא לא עניין שמפריע להם. בניגוד לציוצי טראמפ או קונספירציות כאלה ואחרות.
הם לא אומרים שהם פלטפורמה שלא אחראית למה שאנשים כותבים ולא מתערבת: הם, בפועל, אומרים שהם קובעים מה מותר לומר אצלם, אחראיים מאוד למה שכותבים אצלם, אבל פשוט יש דברים שמפריעים להם, ודברים שלא.
אז קריאה להשמדת מדינת ישראל היא בסדר מבחינתם, בניגוד לטענות לפיהן 'אשה' היא קטגוריה מולדת שזוכות לצנזור כטרנספוביה. הכחשת שואה איננה הפרת המדיניות של טוויטר, אבל טענת 'זוייפו הבחירות' כן. זו טענה ערכית. מצד צוקרברג, ונציגתו מנכ"לית פייסבוק בישראל, וכל החבורה העליזה: בצנזורה שלהם עכשיו הם אומרים שהם *מסכימים שמה שהם בוחרים לא לצנזר הוא בסדר מבחינתם*. שהם בסדר עם שנאה, כל זמן שהיא למטרות שלא מזיזות להם.

אז עכשיו - אם אתם חברה פרטית - תעמדו מאחורי הדברים, ובקלות שניתן יהיה לתבוע אותם, בלי לקבל את כלל ההגנות שכרגע יש להם. או שהם במה. ואז המדינה יכולה לדרוש מהם להוריד מה שלא חוקי. ואין מה לתבוע אותם על זה שאנשים כותבים מה שהם רוצים, גם אם זה מתועב.
תמונה

סמל אישי של המשתמש
InterAl
Veteran

הודעהעל ידי InterAl » 11 ינואר 2021, 12:38

אבל זאת לא הגנה מיוחדת לרשתות חברתיות. זאת הגנה לכל אתר שמפרסם תוכן של משתמשים, כולל הפורום הזה. קשה להשוות את זה לעיתונות, כי אין עריכה אקטיבית.

אבל ברור שברגע שמחליטים לצנזר, נכנסים לשיקולים ערכיים וסובייקטיביים ותמיד יהיו טענות לאפליה, אי אפשר להימנע מזה. העניין הוא שההחלטה לצנזר די נכפתה עליהם ע"י הממשל והתקשורת, הם היו מעדיפים אפס צנזורה.

ובנוסף לדוגמאות שהבאת, דוגמה אולי יותר אבסורדית היא שטוויטר חסמה את טראמפ ואת ציוציו, אבל לא את חמינאי וציוציו. מצד שני, לטוויטים של טראמפ יש חשיפה והשפעה גדולים בהרבה מאלה של חמינאי.

Laskin
Elder

הודעהעל ידי Laskin » 11 ינואר 2021, 12:48

שרון, אתה או תמים או מתעלם ממה שקורה או פשוט לא מעודכן.
הרי כמה אנשים בצד השמאלי של המפה עודדו את הביזה והואנדליזם, וחלקם אפילו קראו להם להמשיך עם זה, כמו למשל קולין קאפקניק, וג׳ק דורסי (הבעלים של טווייטר) לא רק שלא נתן לו בעיטה כמו שהוא עושה לימנים בכל הזדמנות - אלא גם תרם לאיזו עמותה שלו 3 מליון דולר. זו כמובן רק דוגמא אחת מתוך באמת אלפי דוגמאות שונות, כולל של פוליטיקאים ואנשי התקשורת הפופולריים ביותר, כמו גם בעניין הFact Check שלא קיים אף פעם לגבי שקרים של אנשים מהצד בשמאלי של המפה.
וברור שלא כל העובדים של פייסבוק בצד השמאלי של המפה, אבל בערך כל ההנהלה כן, ואולי אחד מהם לא אבל הוא סותם את הפה. ראינו גם בגוגל מה עשו למי שדיבר על מה שקורה מאחורי הקלעים, ואם אתה לא זוכר אז מדובר בתזכיר הזה שהעז לבקר את מדיניות גוגל לגבי ענייני מגדר... כשיש מישהו שלא מתיישר עם האידאולוגיה שלהם - הוא עף על טול. כנ״ל אמאזון אפילו, שעכשיו יש את העניין עם פארלר, אבל עוד הרבה לפני כן - הם הורידו ספרים שאמרו דברים לא נוחים לגבי קהילת הטראנסים, אבל את מיין קאמפף הם עדיין מוכרים. יש שם אג׳נדות מאוד ברורות ומאוד מובהקות וכולן מגיעות מאידאולוגיה שמאלנית, אי אפשר להתכחש לכך.
זה לא שעל כל מקרה בו ימנים מודרים מהמרחב הזה תוכל למצוא שמאלני, וגם לא על כל עשר או מאה, יותר כמו אחד לעשרת-אלפים מקרים.

בוזמן - אני מכיר את הטיעון של פלטפורמה לעומת הוצאה לאור, אבל לא בטוח שאני מקבל, כי אם יבטלו את זה אז כל אתר יהיה אחראי למה שהולך אצלו באגף התגובות, וזה אומר שאתרים קטנים לא יוכלו להשאר באוויר וזה רק יחזק את השחקנים החזקים כי להם כן יש את האפשרות לשכור עובדים שימחקו תגובות כאלה. בקיצור - מהלך כזה יביא יותר ריכוזיות ופחות תחרות, אז אני נגד ביטול של article 16.

סמל אישי של המשתמש
bozeman
Veteran

הודעהעל ידי bozeman » 11 ינואר 2021, 13:11

InterAl כתב:אבל זאת לא הגנה מיוחדת לרשתות חברתיות. זאת הגנה לכל אתר שמפרסם תוכן של משתמשים, כולל הפורום הזה. קשה להשוות את זה לעיתונות, כי אין עריכה אקטיבית.

אבל ברור שברגע שמחליטים לצנזר, נכנסים לשיקולים ערכיים וסובייקטיביים ותמיד יהיו טענות לאפליה, אי אפשר להימנע מזה. העניין הוא שההחלטה לצנזר די נכפתה עליהם ע"י הממשל והתקשורת, הם היו מעדיפים אפס צנזורה.

ובנוסף לדוגמאות שהבאת, דוגמה אולי יותר אבסורדית היא שטוויטר חסמה את טראמפ ואת ציוציו, אבל לא את חמינאי וציוציו. מצד שני, לטוויטים של טראמפ יש חשיפה והשפעה גדולים בהרבה מאלה של חמינאי.

בארה"ב יש להם הגנה מיוחדת לרשתות חברתיות. וזאת בדיוק הנקודה הבעייתית שהעלתי.
אני מוכן לקבל ש"הם לא יכולים להיות אחראים" לתוכן של כל המשתמשים וצריכים להוריד דברים שהם לא חוקיים עפ"י החוק. אבל אח"כ צנזורה לפי איך שנראה להם מצד אחד, והגנה מפני תביעות מהצד השני? זה לא הולך ביחד. שיחליטו מה הם רוצים.

לאסקין - אני לא אמרתי שלא יהיה הגנה - אני רק טוען שאם אתה רוצה לקבל הגנה מתוקף רשת חברתית - אתה לא יכול להגיד שאני רק חברה פרטית ומותר לי לעשות מה שאני רוצה.

אם נרחיב את הדיון על זה, בארה"ב מאפיה לא יכולה לסרב להכין עוגה לחתונה של נישואי גאים, למרות שמדובר באדם פרטי וזאת אמונתו והוא מצהיר עליה מראש כי זה נגד שוויון, אבל טוויטר יכולה למחוק לך משתמש וכל מה שאתה כותב עפ"י כללים לא ברורים שאי אפשר לדעת מה הם בדיוק ובלי יכולת לערער כי חברה פרטית? זה לא עובד ככה.
תמונה

סמל אישי של המשתמש
sharonbn
Veteran

הודעהעל ידי sharonbn » 11 ינואר 2021, 13:23

אפשר לתבוע את פייסבוק או את טוויטר בבית משפט. שם הם יצטרכו לתת הסבר למה משתמש נחסם
וקרו מקרים שבית משפט חייב את פייסבוק להוריד חסימה

סמל אישי של המשתמש
omerkot
Veteran

הודעהעל ידי omerkot » 11 ינואר 2021, 13:25

אני עם חנן כאן. הפלטפורמות האלה קיימות אך ורק בזכות חריגות חוקיות שהתקבלו בעידן אחר ותחת הנחות שכבר לא תופסות.

חזור אל “פורום OT”

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו־ 13 אורחים