המנהלים: bozeman, erezronen, swym, omerkot
bozeman כתב:InterAl כתב:אבל זאת לא הגנה מיוחדת לרשתות חברתיות. זאת הגנה לכל אתר שמפרסם תוכן של משתמשים, כולל הפורום הזה. קשה להשוות את זה לעיתונות, כי אין עריכה אקטיבית.
אבל ברור שברגע שמחליטים לצנזר, נכנסים לשיקולים ערכיים וסובייקטיביים ותמיד יהיו טענות לאפליה, אי אפשר להימנע מזה. העניין הוא שההחלטה לצנזר די נכפתה עליהם ע"י הממשל והתקשורת, הם היו מעדיפים אפס צנזורה.
ובנוסף לדוגמאות שהבאת, דוגמה אולי יותר אבסורדית היא שטוויטר חסמה את טראמפ ואת ציוציו, אבל לא את חמינאי וציוציו. מצד שני, לטוויטים של טראמפ יש חשיפה והשפעה גדולים בהרבה מאלה של חמינאי.
בארה"ב יש להם הגנה מיוחדת לרשתות חברתיות. וזאת בדיוק הנקודה הבעייתית שהעלתי.
אני מוכן לקבל ש"הם לא יכולים להיות אחראים" לתוכן של כל המשתמשים וצריכים להוריד דברים שהם לא חוקיים עפ"י החוק. אבל אח"כ צנזורה לפי איך שנראה להם מצד אחד, והגנה מפני תביעות מהצד השני? זה לא הולך ביחד. שיחליטו מה הם רוצים.
לאסקין - אני לא אמרתי שלא יהיה הגנה - אני רק טוען שאם אתה רוצה לקבל הגנה מתוקף רשת חברתית - אתה לא יכול להגיד שאני רק חברה פרטית ומותר לי לעשות מה שאני רוצה.
אם נרחיב את הדיון על זה, בארה"ב מאפיה לא יכולה לסרב להכין עוגה לחתונה של נישואי גאים, למרות שמדובר באדם פרטי וזאת אמונתו והוא מצהיר עליה מראש כי זה נגד שוויון, אבל טוויטר יכולה למחוק לך משתמש וכל מה שאתה כותב עפ"י כללים לא ברורים שאי אפשר לדעת מה הם בדיוק ובלי יכולת לערער כי חברה פרטית? זה לא עובד ככה.
InterAl כתב:החוק מכוון לכל ״interactive computer service״ ברחבי הרשת. ברור שרשתות חברתיות נכללות בקטגוריה, אבל אין פה שום ״הגנה מיוחדת״ לרשתות חברתיות. מבחינת החוק הספציפי הזה, אין לפייסבוק שום הגנה מיוחדת שאין ל-voxelim.com.
ההתנייה שאתה מבצע, שאם מבצעים מודרציה אז ניתן לתבוע דיבה את ספק השירות - אין לה שום יד ורגל בחוק, זאת בסה״כ משאלת לב שלך. החוק לא עושה את ההבחנה הזאת. מה שכן, טראמפ חתם לפני מס׳ חודשים על צו נשיאותי שמנסה להגביל את הסעיף הזה, אבל הוא מסוייג ועדיין לא עמד בביהמ״ש למיטב ידיעתי.
ובלי קשר לעניין החוק, אני לא מקבל את העמדה שלך. אתה מדבר על הוצאת דיבה, אבל הוצאת דיבה היא לא באמת העניין פה. העניין הוא עריכה סלקטיבית, ואם נהיה יותר קונקרטיים: השתקת הימין. זאת הבעיה האמיתית, הוצאת הדיבה היא רק המקל שבאמצעותו אתה מנסה להעניש עריכה סלקטיבית. עכשיו יש שתי שאלות: 1. האם עריכה סלקטיבית חוקית? 2. האם היא ראויה? לגבי 1, לפחות בארה״ב, התשובה כרגע היא כן. לגבי 2, דעתי היא שלא, אבל זה כבר סובייקטיבי לחלוטין.
InterAl כתב:אין להן זכויות יתר. כמו שאמרתי, לווקסלים יש בדיוק את אותה הגנה שיש לפייסבוק.
glass man כתב:אז קיצר לפייסבוק ולטוויטר יש זכויות יתר בחברה והן מעל כולם?
היזמים שלהן קיבלו ממון רב, כבוד, מקום בהיסטוריה,יכולת להמשיך
לשלוט בחופש הביטוי באינטרנט ואחרי כל זה אין להן שום חובות לחברה בחזרה? אי אפשר לבוא אליהן בשום תלונה ולהן מותר לרמוס את חופש הביטוי שהוא זכות יסוד באמריקה ?
וכל זה למה? כי הן יזמו רעיון שהצליח? העולם כבר נתן להן מעל ומעבר על המאמץ שהשקיעו ביזמות הזו גם להן יש חובות.
bozeman כתב:InterAl כתב:החוק מכוון לכל ״interactive computer service״ ברחבי הרשת. ברור שרשתות חברתיות נכללות בקטגוריה, אבל אין פה שום ״הגנה מיוחדת״ לרשתות חברתיות. מבחינת החוק הספציפי הזה, אין לפייסבוק שום הגנה מיוחדת שאין ל-voxelim.com.
ההתנייה שאתה מבצע, שאם מבצעים מודרציה אז ניתן לתבוע דיבה את ספק השירות - אין לה שום יד ורגל בחוק, זאת בסה״כ משאלת לב שלך. החוק לא עושה את ההבחנה הזאת. מה שכן, טראמפ חתם לפני מס׳ חודשים על צו נשיאותי שמנסה להגביל את הסעיף הזה, אבל הוא מסוייג ועדיין לא עמד בביהמ״ש למיטב ידיעתי.
ובלי קשר לעניין החוק, אני לא מקבל את העמדה שלך. אתה מדבר על הוצאת דיבה, אבל הוצאת דיבה היא לא באמת העניין פה. העניין הוא עריכה סלקטיבית, ואם נהיה יותר קונקרטיים: השתקת הימין. זאת הבעיה האמיתית, הוצאת הדיבה היא רק המקל שבאמצעותו אתה מנסה להעניש עריכה סלקטיבית. עכשיו יש שתי שאלות: 1. האם עריכה סלקטיבית חוקית? 2. האם היא ראויה? לגבי 1, לפחות בארה״ב, התשובה כרגע היא כן. לגבי 2, דעתי היא שלא, אבל זה כבר סובייקטיבי לחלוטין.
תראה, החברה האנושית מוכנה לעשות התאמות לערכים מסויימים תמורת הבנה שזה תורם בערכים אחרים. למשל המושג של "חברה" (כלומר עסק) קם על מנת לספק טווח לאנשים (אמיתיים) להקים מיזמים בצורה שיכולה להקל עליהם את הסיכון הזה שבהקעה וככה לתרום לחברה האנושית. החברה האנושית הייתה מוכנה לקבל שאם העסק פושט רגל - הבעלים עצמו אינו מחוייב לתת את הונו העצמי. ההבנה היא שאנו מוכנים שיכול להיות שתהיה פגיעה בכאלו שהלוו כסף או פעלו עם העסק ויפסידו מהחוק הזה, לטובת העובדה שככה נעודד יזמות. ומצד שני יש מקרים שהפגיעה כ"כ ישירה שאנו עושים "הרמת מסך" והבעלים יהיה מחויב לדברים שהעסק שלו עשה.
בצורה דומה, יש לאנשים זכות לשם טוב ושלא יעלילו עליהם דברים. אנחנו מוכנים לעיתים לפגוע בזכות הזאת בשם חופש העיתונות. יש לעיתון עילת הגנה של אמת דיברתי, אמת לשעתה, עפ"י מה שקיבלתי בתום לב - ויש להם זכות לחסיון מקורות. אנחנו יודעים שיכול להיות שככה אנשים יפגעו ולא יוכלו לקבל סעד - אבל חופש העיתונות הכללי חשוב לנו.
יש לאנשים גם את זכות הדיבור. אבל אנחנו מוכנים להגביל אותו במצבים מסויימים תמורת ערכים אחרים.
כיום, המקום הזה, "במת העיר" היא הרשת החברתית. לגודל יש חשיבות. (אז ראשית יש לפייסבוק הגנה יותר מלווקסלים.) והיא מקבלת הגנה בפני תביעה של החברה ובטח הבעלים שלה בין אם ישירה ובין אם מפרשנות של חופש הביטוי וחוקים אחרים. אם אתה מוכן לתת להם את ההגנה הזאת - וזה מה שיש כרגע, חסינות מתביעה נגד החברה והבעלים - זה צריך להיות "תמורת" הערכים שאני , כחברה אנושית, רוצה לקבל בחזרה. חופש ביטוי, שמירה על חוקים באופן לא סובייקטיבי, עשיית המקסימום לשמור על השם הטוב של אנשים. כאשר הם לא מוכנים לעמוד בצד שלהם - הם צריכים להיתבע ולשלם - בייחס לפגיעה.
אז השאלות שלך הן לא מדוייקות. שאלה 1 היא לא האם עריכה סלקטיבית היא חוקית - היא יכולה להיות חוקית. השאלה היא אפילו אם היא חוקית האם עריכה סלקטיבית מורידה ממך את ההגנה שיש לך? לדעתי התשובה צריכה להיות כן. לגבי שאלה 2 בוודאי שזה לא ראוי, אבל השאלה לא רלוונטית, כי אין לה משמעות.
Laskin כתב:עניין ההגנה בחוק לא ספציפי לרשתות חברתיות וזה שיש עיוות בחוק לא אומר שכך צריך להיות... מה שצריך להיות זה שוויון בפני החוק - מה שנכון לווקסלים צריך להיות נכון גם לגבי פייסבוק.
הדוגמא שלך היא של עבירות שונות, אני מדבר על אותה העבירה בדיוק - באתרים שונים, שאחד פופולרי ואחד לא. גלאס מציע שאם אחת פופולרית אז החוקים צריכים להשתנות, שאם המנכ״ל שלה הרוויח ״מספיק״ ממנה אז הוא חייב משהו בחזרה לחברה, שאם היא פופולרית עד מאוד - היא נחשבת כבר ״רחוב ציבורי״, וזה נורא ואיום.
Laskin כתב:לגבי ענייני הדיבה/וואטאבר - אין לי בעייה עם זה במקרי קיצון בהם הם מתעקשים שלא להסיר פוסטים כאלה, למרות שהוכח להם שמדובר בדיבה או משהו, אבל בעקרון אני נגד כי אז אתרים קטנים לא יוכלו לעמוד ברגולציה העצמית הזו - והריכוזיות תגבר.

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו־ 5 אורחים