נושא הלימודים הרשמי

מוסיקה, סרטים, סדרות, ספרים וכל נושא שיחה רנדומאלי אחר שתרצו

המנהלים: bozeman, erezronen, swym, omerkot

סמל אישי של המשתמש
bozeman
Veteran

Re: נושא הלימודים הרשמי

הודעהעל ידי bozeman » 27 אוקטובר 2014, 19:50

משהו מעודד לתחילת הלימודים. עברתי באוניברסיטה והיה דוכן של אוקולוס ריפט להתנסות. יפה שיש דברים כאלו.
תמונה

סמל אישי של המשתמש
Death_119
Veteran

הודעהעל ידי Death_119 » 28 אוקטובר 2014, 12:52

bozeman כתב:משהו מעודד לתחילת הלימודים. עברתי באוניברסיטה והיה דוכן של אוקולוס ריפט להתנסות. יפה שיש דברים כאלו.

תחת איזו מסגרת?
תמונה

Laskin
Elder

הודעהעל ידי Laskin » 28 אוקטובר 2014, 13:45

bozeman כתב:משהו מעודד לתחילת הלימודים. עברתי באוניברסיטה והיה דוכן של אוקולוס ריפט להתנסות. יפה שיש דברים כאלו.

DK2?

סמל אישי של המשתמש
bozeman
Veteran

הודעהעל ידי bozeman » 28 אוקטובר 2014, 13:48

מסגרת דוכנים כללים של האגודה לרווחת הסטודנטים.
זה היה הדור הראשון.
תמונה

SgtDonowitz
Warrior

הודעהעל ידי SgtDonowitz » 28 אוקטובר 2014, 15:15

זה היה בבר אילן?

סמל אישי של המשתמש
bozeman
Veteran

הודעהעל ידי bozeman » 28 אוקטובר 2014, 16:17

כן
תמונה

סמל אישי של המשתמש
Mandellla
Warrior

הודעהעל ידי Mandellla » 30 אוקטובר 2014, 16:07

החלטתי לנסות ללמוד מוזיקה, אחרי 6 שנים של ניסיון בתיפוף הגיע הזמן לעשות עם זה משהו די רציני, שוקל ללמוד ברימון 8-) .
תמונה
תמונה

סמל אישי של המשתמש
swym
Veteran

הודעהעל ידי swym » 06 נובמבר 2014, 12:43

הייתי שם אתמול וכנראה קיפלו כבר את הבאסטה הזאתי שבטח היתה רק בשבוע הראשון. מה שכן, היו שם כמה דוכנים אחרים כולל דוכן שמוכר כיפות :)
אה, וטקס זיכרון רבין. האירוניה.

סמל אישי של המשתמש
bozeman
Veteran

הודעהעל ידי bozeman » 06 נובמבר 2014, 16:38

כן, זה היה רק בשבוע הראשון.

הטכס של רבין זה דבר מקודש בבר אילן, החל מהשנה הראשונה...
תמונה

סמל אישי של המשתמש
bozeman
Veteran

הודעהעל ידי bozeman » 01 דצמבר 2014, 18:57

ומזל טוב לי (לא רק ליוםהולדת) סיימתי את עבודת התזה כחלק מההשלמה לדוקטורט. אני עכשיו מן המניין וגם יש לי את הפרק הראשון.
תמונה

סמל אישי של המשתמש
swiss-the-engine
Sage

הודעהעל ידי swiss-the-engine » 02 דצמבר 2014, 13:46

Mandellla כתב:החלטתי לנסות ללמוד מוזיקה, אחרי 6 שנים של ניסיון בתיפוף הגיע הזמן לעשות עם זה משהו די רציני, שוקל ללמוד ברימון 8-) .

די מיותר.
"Democracy is two wolves and a lamb voting on what to have for lunch. Liberty is a well-armed lamb contesting the vote!"
Benjamin Franklin

סמל אישי של המשתמש
Mandellla
Warrior

הודעהעל ידי Mandellla » 02 דצמבר 2014, 19:33

swiss-the-engine כתב:די מיותר.

כן, כל העניין של התווים והתאורייה עושה כאב ראש, מה שנחמד שהם מכריחים שם ללמוד קלידים, בחיים לא ידעתי לנגן בקלידים עם התווים.

המורה לתופים שלי אמר שמי שהולך לבתי ספר למוסיקה כמו רימון, מודע לכך שהוא לא יהיה מתופף/גיטריסט/בסיסט/קלידן/זמן וכו', הוא יצא משם מוזיקאי, רק עצוב שהיום רוב האנשים ששולטים בתעשיית המוזיקה הם בכלל לא למדו מוזיקה (יש מצב שחלק כן) באופן רשמי ועושים שירים כמו הסלפי והמוזיקת דאבסטפ שאתה רוצה באותו רגע לשבור את הסטריאו (פעם חשבתי שכל ההיפ הופ הוא הדבר הכי נוראי, אני מעדיף היפ הופ וכל ז'אנר אחר מאשר דאבסטפ וכל מה שדומה לו ששמים במועדונים), המוזיקה האמיתית באה מהכלים ומוקלטת בסטודיו עם כמה שפחות אפקטים/SFX לא קשורים, יש אמנים שהצליחו עם המקצועיות שלהם ואני מוריד בפנם את הכובע הדמיוני כשהם מצליחים יותר מהמוזיקה החדשה המשגשגת שלאחרונה מועדפת על ידי המון אנשים והורסת את המקור.

אבל לא משנה, אני כרגע במכינה ועוד מעט מסיים, וההתרשמות שלי היא שצריך לבוא עם רצון (והרבה כסף) ללמוד שם גם אם שונאים ללמוד תווים.
תמונה
תמונה

סמל אישי של המשתמש
Nucleus_Dawn
Sage

הודעהעל ידי Nucleus_Dawn » 02 דצמבר 2014, 22:47

אז למי שלא יודע, התחלתי תואר ראשון במדעי המחשב באוניברסיטה העברית.

בכל שבוע אני מגיש תרגיל, לכל קורס.
רק בקורס אחד זה ממש משמעותי - אינטרו למדמ"ח. עד עכשיו היה מעניין ומאתגר וכל תרגיל הלך ממש סבבה (תרגילים בהם צריך לכתוב כל מיני תוכנות). עכשיו, בתרגיל החמישי, נתקעתי בפעם הראשונה. אני בקושי מצליח להתקדם וכל דבר שאני כותב, כאילו מקלקל משהו קודם שכתבתי.

מאוד מתסכל...

ממוצע המשימות הוא 40% מהציון הסופי, אז גם אין לי אפשרות לא להגיש משימה אחת וההגשה היא ביום חמישי. פרספטרון מקולל!!!

(לא בקשת עזרה... סתם מוציא קיטור).
תמונה

סמל אישי של המשתמש
omerkot
Veteran

הודעהעל ידי omerkot » 02 דצמבר 2014, 22:52

אתה גם יכול לבדוק אם יש אנשים שיכולים לעזור... מסתובבים פה כמה חבר'ה שלמדו מדעי מחשב.

סמל אישי של המשתמש
bozeman
Veteran

הודעהעל ידי bozeman » 02 דצמבר 2014, 23:21

אני עדיין המום שקראו לזה "אינטרו" כאילו "מבוא" זה חנוני מדי? לא מספיק סקס אפיל? או שאחרת לא היית נרשם לקורס? מה קורה לנו שאפילו שמות הקורסים לא יכולים להיות בעברית.
תמונה

סמל אישי של המשתמש
Death_119
Veteran

הודעהעל ידי Death_119 » 03 דצמבר 2014, 10:16

Nucleus_Dawn כתב:אז למי שלא יודע, התחלתי תואר ראשון במדעי המחשב באוניברסיטה העברית.

רק בקורס אחד זה ממש משמעותי - אינטרו למדמ"ח. עד עכשיו היה מעניין ומאתגר וכל תרגיל הלך ממש סבבה (תרגילים בהם צריך לכתוב כל מיני תוכנות). עכשיו, בתרגיל החמישי, נתקעתי בפעם הראשונה. אני בקושי מצליח להתקדם וכל דבר שאני כותב, כאילו מקלקל משהו קודם שכתבתי.

מאוד מתסכל...

ממוצע המשימות הוא 40% מהציון הסופי, אז גם אין לי אפשרות לא להגיש משימה אחת וההגשה היא ביום חמישי. פרספטרון מקולל!!!

אח שלי שנה שנייה בעברית במדעי המחשב, אני יכל לשאול אותו אם יש לו פתרון לתרגיל משנה שעברה אם תרצה.
תמונה

סמל אישי של המשתמש
swiss-the-engine
Sage

הודעהעל ידי swiss-the-engine » 03 דצמבר 2014, 14:13

Mandellla כתב:
כן, כל העניין של התווים והתאורייה עושה כאב ראש, מה שנחמד שהם מכריחים שם ללמוד קלידים, בחיים לא ידעתי לנגן בקלידים עם התווים.

המורה לתופים שלי אמר שמי שהולך לבתי ספר למוסיקה כמו רימון, מודע לכך שהוא לא יהיה מתופף/גיטריסט/בסיסט/קלידן/זמן וכו', הוא יצא משם מוזיקאי, רק עצוב שהיום רוב האנשים ששולטים בתעשיית המוזיקה הם בכלל לא למדו מוזיקה (יש מצב שחלק כן) באופן רשמי ועושים שירים כמו הסלפי והמוזיקת דאבסטפ שאתה רוצה באותו רגע לשבור את הסטריאו (פעם חשבתי שכל ההיפ הופ הוא הדבר הכי נוראי, אני מעדיף היפ הופ וכל ז'אנר אחר מאשר דאבסטפ וכל מה שדומה לו ששמים במועדונים), המוזיקה האמיתית באה מהכלים ומוקלטת בסטודיו עם כמה שפחות אפקטים/SFX לא קשורים, יש אמנים שהצליחו עם המקצועיות שלהם ואני מוריד בפנם את הכובע הדמיוני כשהם מצליחים יותר מהמוזיקה החדשה המשגשגת שלאחרונה מועדפת על ידי המון אנשים והורסת את המקור.

אבל לא משנה, אני כרגע במכינה ועוד מעט מסיים, וההתרשמות שלי היא שצריך לבוא עם רצון (והרבה כסף) ללמוד שם גם אם שונאים ללמוד תווים.

זאת לא הכוונה... זה יקר וזה די שווה לתחת.
"Democracy is two wolves and a lamb voting on what to have for lunch. Liberty is a well-armed lamb contesting the vote!"
Benjamin Franklin

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 03 דצמבר 2014, 15:05

Nucleus_Dawn כתב:אז למי שלא יודע, התחלתי תואר ראשון במדעי המחשב באוניברסיטה העברית.

מאוד מתסכל...

ברוך הבא למדעי המחשב :)
יש לך גם קורס גרפיקה? אתה יודע מה זה לעשות DEBUG למנוע גרפי שכתבת והחיווי היחיד שיש לך על הבאג הוא הויזוליה של התמונה שנוצרה על המסך? זה באמת כלבה.

איזה שפה אתם עושים מבוא? C++? ג'אווה?
We're just normal men. We're just innocent men

סמל אישי של המשתמש
Death_119
Veteran

הודעהעל ידי Death_119 » 03 דצמבר 2014, 15:29

DrKeo כתב:ברוך הבא למדעי המחשב :)
יש לך גם קורס גרפיקה? אתה יודע מה זה לעשות DEBUG למנוע גרפי שכתבת והחיווי היחיד שיש לך על הבאג הוא הויזוליה של התמונה שנוצרה על המסך? זה באמת כלבה.

איזה שפה אתם עושים מבוא? C++? ג'אווה?

C, ברור. ג'אווה באוניברסיטה? שיקוץ.

באוניברסיטה של הכנסייה שבה אני למדתי, הבסיס היה עם C, מונחה עצמים היה C++, מערכות הפעלה היה Unix גרסאת שנת 1970, מעבדים היה 8052 (הגרסה המתקדמת עם UART של 8051 :D ו-8086), ברוך הבא לעתיד :).
אני יודע שבתל אביב הם מתקדמים והם עובדים עם ווינדוס, אבל בתכלס אוניברסיטאות עצרו טכנולוגית עם המצאת הטרנזיסטור :D.
תמונה

סמל אישי של המשתמש
Nucleus_Dawn
Sage

הודעהעל ידי Nucleus_Dawn » 03 דצמבר 2014, 16:05

Death_119 כתב:אח שלי שנה שנייה בעברית במדעי המחשב, אני יכל לשאול אותו אם יש לו פתרון לתרגיל משנה שעברה אם תרצה.

תודה, אבל במהלך הקיץ החליפו את כל הסגל של הקורס ואיתם התחלפו גם כל השאלות.
יש לי שותף בדירה שהוא שנה שנייה בהנדסת מחשבים, לקח את הקורס בשנה שעברה וכשאני מראה לו מה השאלות, אין לו מושג על מה מדובר כל כך.

אנחנו לומדים עם פייטון, דווקא.
תמונה

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 03 דצמבר 2014, 16:12

חה! דודי צחק על ג'אווה ובסוף לומדים פייטון. כל הכבוד, יופי של שפה.

סמל אישי של המשתמש
Nucleus_Dawn
Sage

הודעהעל ידי Nucleus_Dawn » 03 דצמבר 2014, 16:13

DrKeo כתב:חה! דודי צחק על ג'אווה ובסוף לומדים פייטון. כל הכבוד, יופי של שפה.

להבנתי, היתרון העיקרי שלה, הוא שהיא מאוד קריאה, בזמן שהחסרון העיקרי שלה, הוא שהיא עושה הרבה ברקע, ככה שאין למתכנת יותר מידי נגיעה במה שהמחשב באמת עושה וככה קצת פחות ברור מה נעשה, ברמה הנמוכה ביותר של החומרה.
תמונה

סמל אישי של המשתמש
Death_119
Veteran

הודעהעל ידי Death_119 » 03 דצמבר 2014, 16:20

Nucleus_Dawn כתב:
להבנתי, היתרון העיקרי שלה, הוא שהיא מאוד קריאה, בזמן שהחסרון העיקרי שלה, הוא שהיא עושה הרבה ברקע, ככה שאין למתכנת יותר מידי נגיעה במה שהמחשב באמת עושה וככה קצת פחות ברור מה נעשה, ברמה הנמוכה ביותר של החומרה.

זו שפת סקריפט, היא לא שונה מלעבוד בmatlab. היא חוסכת המון דברים כמו ניהול זיכרון, ניהול טיפוסים ועוד... נשמע הזוי שהבסיס נלמד עם זה, אבל אוקיי.

כאילו, איך מלמדים פוינטרים וזיכרון עם שפה שחסרה אותם beats me.

דרך אגב, גם כשתכתוב בC או C++ אתה לא יודע המון דברים שנעשים ברקע. למה, אנשים יודעים מה קורה כשהם עושים Malloc? איך מביאים cell פנוי בO(1) עבור גדלים שקטנים מPage תחת הפקודה? בסוף מתכנת שכותב בשפה עילית נעצר מול ספריות של מערכת ההפעלה או כל יצרן צד ג' אחר. מי שבאמת אוהב כמובן יחקור וידע יותר, אבל אין הכרח בסופו של יום, החוויה היא גם מאוד מוגבלת. כמובן שאתה נחשף להרבה יותר לאין שיעור לעומת שפות סקריפט. אבל אין לזה סוף כמובן.
תמונה

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 03 דצמבר 2014, 16:46

היום לומדים פויינטרים וזיכרון במקומות אחרים, לא במבוא למדעי המחשב. וזה מצויין שמלמדים אותם דרך שפה חיה כמו פייתון ולא דרך שפה מתה כמו C. אני למדתי דרך JAVA וממש לא היה לי בעיה בסמסטר ב' ללמוד פויינטרים ושאר הירקות כשלמדתי C ו-C של.

סמל אישי של המשתמש
Death_119
Veteran

הודעהעל ידי Death_119 » 03 דצמבר 2014, 16:50

DrKeo כתב:היום לומדים פויינטרים וזיכרון במקומות אחרים, לא במבוא למדעי המחשב. וזה מצויין שמלמדים אותם דרך שפה חיה כמו פייתון ולא דרך שפה מתה כמו C. אני למדתי דרך JAVA וממש לא היה לי בעיה בסמסטר ב' ללמוד פויינטרים ושאר הירקות כשלמדתי C ו-C של.

א. C היא לא שפה מתה, כל דרייבר שקיים לך במחשב כתוב בC סביר להניח. מאוד פופולארי גם לכתוב C על מעבדים שמשמשים כאקסלרטורים כמו DSP בשילוב עם אסמבלי. למרות שגם C++ עם אסמבלי הולך.
ב. הזוי, ומה החליף אותם בקורס כתוכן נוסף? איך אפשר להוציא דבר כזה, זה הבסיס של הבסיס.
תמונה

חזור אל “פורום OT”

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו־ 7 אורחים