OT - כל מה שלא קשור לכלום

מוסיקה, סרטים, סדרות, ספרים וכל נושא שיחה רנדומאלי אחר שתרצו

המנהלים: bozeman, erezronen, swym, omerkot

Laskin
Elder

Re: OT - כל מה שלא קשור לכלום

הודעהעל ידי Laskin » 20 מאי 2014, 14:23

מישהו פה יודע עוד פרטים או שמע על מישהו שכבר בניסוי של האינטרנט החדש?
http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-4521729,00.html
ממש בא לי 1 גיגה סימטרי :P

סמל אישי של המשתמש
Nucleus_Dawn
Sage

הודעהעל ידי Nucleus_Dawn » 20 מאי 2014, 14:33

Laskin כתב:מישהו פה יודע עוד פרטים או שמע על מישהו שכבר בניסוי של האינטרנט החדש?
http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-4521729,00.html
ממש בא לי 1 גיגה סימטרי :P

אני חושב שהם מתחילים לפעול באמת רק חודש הבא.

המחירים גם לא רעים בכלל.
לא נראה שהם שוברים את השוק מבחינת המחיר, אבל ללא ספק הם עושים את זה מבחינת המהירות.

מעניין כמה מהר הם יגיעו לערים פחות מרכזיות.
תמונה

Laskin
Elder

הודעהעל ידי Laskin » 20 מאי 2014, 14:54

אני נמצא בהוט כרגע רק בגלל שזה יוצא לי משתלם כל החבילה... בשנייה שיתאפשר לי - אני מתנתק סופית מהטלויזיה ורוכש איזה 500 מגה סימטרי, בתור התחלה.

SgtDonowitz
Warrior

הודעהעל ידי SgtDonowitz » 20 מאי 2014, 19:42

Laskin כתב:אני נמצא בהוט כרגע רק בגלל שזה יוצא לי משתלם כל החבילה... בשנייה שיתאפשר לי - אני מתנתק סופית מהטלויזיה ורוכש איזה 500 מגה סימטרי, בתור התחלה.

לא בטוח שתצטרך אפילו להתנתק מהטלוויזיה, חפי איך שזה נראה כרגע, ככל הנראה גולן ועוד כמה חברות יציעו טלוויזיה שתפעל על התשתית של IBC.

סמל אישי של המשתמש
omerkot
Veteran

הודעהעל ידי omerkot » 20 מאי 2014, 22:35

SgtDonowitz כתב:לא בטוח שתצטרך אפילו להתנתק מהטלוויזיה, חפי איך שזה נראה כרגע, ככל הנראה גולן ועוד כמה חברות יציעו טלוויזיה שתפעל על התשתית של IBC.

האבא/אמא של גולן טלקום היא חברת "free" הצרפתית שבכלל מגיעה מעולם של ספקית אינטרנט וטלויזיה ע"ג אינטרנט (לסלולר בצרפת הם נכנסו במקביל לכניסה של גולן בארץ). יש להם מבית את כל מה שצריך בשביל להתחיל לספק שירותי ISP, IPTV וגם טלפוניה קוית.
בגלל שאנשים פה מתחילים לרייר על מהירויות חסרות פשר, אני מרגיש צורך להעיר כמה הערות לגבי המהירויות היותר גבוהות:
מי שהרשת הביתית שלו בנויה על WIFI... פשוט חבל על הכסף. תקן N הנפוץ לא מגיע אפילו ל100 מגה (70-80 מגה קרוב לראוטר ויותר כמו 20-30 אחרי כמה מטרים/קיר). תקן AC, שבכלל לא מאושר לשימוש בארץ (בגלל הסחטנות הרגילה של הבוגי התורן) יביא אתכם ריאלית לתחום של 100-200 מגה - לא יותר.
מי שפרש כבלי רשת בבית יוכל להגיע לאיזור ה80 מגה בציוד סטנדרטי. אם רוצים לקבל 100 מגה ומעלה, יש צורך להחליף את הראוטר והמתגים (אם קיימים) לכאלה שתומכים בgigabit ethernet (כמה מאות שקלים). כשעולים במהירויות, יש סיכוי גבוה מאוד שהכבלים שקיימים בבית לא מתאימים (לרוב האנשים יש כבלי CAT5 שמיועדים ל100 מגה) ויחייבו החלפה לכבלי CAT6 בשביל להתקרב ל1000 מגה. בדומה למצב של 100 מגה שמגיע רק לאיזור ה80, גם ה1000 מגה יגיע רק לאיזור ה800 מגה עם ציוד רגיל של gigabit ethernet ומי שרוצה לקבל את ה1000 וצפונה, יהיה חייב לקנות ציוד רשת שתומך ב10GbE וכבלי CAT7 (כמה אלפי דולרים...)

SgtDonowitz
Warrior

הודעהעל ידי SgtDonowitz » 20 מאי 2014, 23:23

omerkot כתב:האבא/אמא של גולן טלקום היא חברת "free" הצרפתית שבכלל מגיעה מעולם של ספקית אינטרנט וטלויזיה ע"ג אינטרנט (לסלולר בצרפת הם נכנסו במקביל לכניסה של גולן בארץ). יש להם מבית את כל מה שצריך בשביל להתחיל לספק שירותי ISP, IPTV וגם טלפוניה קוית.
בגלל שאנשים פה מתחילים לרייר על מהירויות חסרות פשר, אני מרגיש צורך להעיר כמה הערות לגבי המהירויות היותר גבוהות:
מי שהרשת הביתית שלו בנויה על WIFI... פשוט חבל על הכסף. תקן N הנפוץ לא מגיע אפילו ל100 מגה (70-80 מגה קרוב לראוטר ויותר כמו 20-30 אחרי כמה מטרים/קיר). תקן AC, שבכלל לא מאושר לשימוש בארץ (בגלל הסחטנות הרגילה של הבוגי התורן) יביא אתכם ריאלית לתחום של 100-200 מגה - לא יותר.
מי שפרש כבלי רשת בבית יוכל להגיע לאיזור ה80 מגה בציוד סטנדרטי. אם רוצים לקבל 100 מגה ומעלה, יש צורך להחליף את הראוטר והמתגים (אם קיימים) לכאלה שתומכים בgigabit ethernet (כמה מאות שקלים). כשעולים במהירויות, יש סיכוי גבוה מאוד שהכבלים שקיימים בבית לא מתאימים (לרוב האנשים יש כבלי CAT5 שמיועדים ל100 מגה) ויחייבו החלפה לכבלי CAT6 בשביל להתקרב ל1000 מגה. בדומה למצב של 100 מגה שמגיע רק לאיזור ה80, גם ה1000 מגה יגיע רק לאיזור ה800 מגה עם ציוד רגיל של gigabit ethernet ומי שרוצה לקבל את ה1000 וצפונה, יהיה חייב לקנות ציוד רשת שתומך ב10GbE וכבלי CAT7 (כמה אלפי דולרים...)

עומר, אני חושב שזה די ברור שאנשים לא ישתמשו בגיגה ביט, הן בגלל המחיר והן בגלל הציוד הנוסף ושזה יותר מיועד לקהל היעד העסקי. (אגב, אם אני לא טועה גם אין הרבה כוננים קשיחים שתומכים בזה) מה שאותי יותר מעניין זה כמה מהירויות כאלו יכולים לתרום לבתים מרובי משתמשים.

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 21 מאי 2014, 01:12

omerkot כתב:האבא/אמא של גולן טלקום היא חברת "free" הצרפתית שבכלל מגיעה מעולם של ספקית אינטרנט וטלויזיה ע"ג אינטרנט (לסלולר בצרפת הם נכנסו במקביל לכניסה של גולן בארץ). יש להם מבית את כל מה שצריך בשביל להתחיל לספק שירותי ISP, IPTV וגם טלפוניה קוית.

אוי, שמתי לב רק עכשיו שמדברים על זה כאן אחרי פוסט ארוך בת'רד PC. לא נורא. בכל מקרה עמר אני לא חושב שהדרישות כל כך מוגזמות, למשל לי יש מחשב שולחני שמחובר חוטית והכרטיס רשת שלי תומך ב10/100/1000 כך שכל מה שאני צריך זה כבל cat6 או 7 (עלות מטורפת של 10 שקלים!) ואני מסודר למהירויות מעל ל100 מגה. אז כן, באייפד זה יגלוש לי רק באיזה 80 מגה, אני אשרוד. הבשורה האמיתית היא ההעלאה, אפילו אם משהו נתקע רק עם 80 מגה הוא עדין מעלה ב80 מגה וחווית הגלישה הולכת להשתפר פלאים. פתאום עולמות שלמים נפתחים לפניך כמו לשלוח ממחשב למחשב קבצים כבדים באמת מה שלא אפשרי היום, פתאום אין יותר צוואר בקבוק מטורף במהירות העלאה כשההורדה בישראל לא רעה וההעלאה כיום היא מקבילה לאינטרנט מלפני 8 שנים.

בנושא הראוטר, אני משער שהחברה תספק לך או תמכור לך ראוטר מתאים, כיום גם הוט וגם בזק עושות את זה. אני מקווה שהם מספיק מקצועיים לתת לך כבל CAT6 לפחות.
We're just normal men. We're just innocent men

סמל אישי של המשתמש
Death_119
Veteran

הודעהעל ידי Death_119 » 21 מאי 2014, 09:33

Laskin כתב:אני נמצא בהוט כרגע רק בגלל שזה יוצא לי משתלם כל החבילה... בשנייה שיתאפשר לי - אני מתנתק סופית מהטלויזיה ורוכש איזה 500 מגה סימטרי, בתור התחלה.

אתה תשלם 300 שקל בשביל לקבל 500 מגה? זה טירוף.
תמונה

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 21 מאי 2014, 10:39

Death_119 כתב:אתה תשלם 300 שקל בשביל לקבל 500 מגה? זה טירוף.

האמת שזה 328 שקל לגיגה, אין חבילה של 500 מגה. יש רק 100, 200 ו-500.
We're just normal men. We're just innocent men

סמל אישי של המשתמש
Death_119
Veteran

הודעהעל ידי Death_119 » 21 מאי 2014, 18:54

DrKeo כתב:האמת שזה 328 שקל לגיגה, אין חבילה של 500 מגה. יש רק 100, 200 ו-500.

אני מרגיש פרדוקס :D. זה לא משנה, במחירים של 115-150 ל-100 מגה, 500 מגה לא יהיה זול, בטח מעל 200, זה מחיר לא קטן לשלם עבור אינטרנט.
תמונה

Laskin
Elder

הודעהעל ידי Laskin » 21 מאי 2014, 12:33

שמע, אין לי מה לעשות כרגע עם קו טלפון בבית, ועם בזק צריך לשלם עליו, וגם לא עם טלויזיה של הוט. אני כרגע בעצם משלם 350 שקל בחודש בשביל אולי פעם בחודש לפתוח VOD. אז עדיף לי כבר לקבל אינטרנט מהיר פי 10-20 לפחות (כי תשתית הוט מאוד בעייתית, לפחות באיזור שלי), ולשלם את אותו הסכום.

סמל אישי של המשתמש
swiss-the-engine
Sage

הודעהעל ידי swiss-the-engine » 21 מאי 2014, 12:39

בא לי לפתוח ת'רד של קידוחי כלכלה רק חושש מסגנון מזלזל ומכוער מצד רוב המשתתפים (אשם בכך בעצמי) אז אני פשוט ישים את זה פה.

וידאו מאוד מעניין... בכלל לבחור יש ממש ערוץ מעניין וכיפי.
"Democracy is two wolves and a lamb voting on what to have for lunch. Liberty is a well-armed lamb contesting the vote!"
Benjamin Franklin

Laskin
Elder

הודעהעל ידי Laskin » 21 מאי 2014, 13:14

הוא קשור לפיטר?

סמל אישי של המשתמש
swiss-the-engine
Sage

הודעהעל ידי swiss-the-engine » 21 מאי 2014, 13:16

Laskin כתב:הוא קשור לפיטר?

הא! שכחתי מהשם מ שפחה שלו באמת! זה אומר שאני יכול לשים את הסרטון בת'רד כלשהו של אזור הגיימינג אצלינו ולא להרגיש שאני מכניס תוכן לא קשור ל"משחקי 2014"? :D
"Democracy is two wolves and a lamb voting on what to have for lunch. Liberty is a well-armed lamb contesting the vote!"
Benjamin Franklin

Laskin
Elder

הודעהעל ידי Laskin » 21 מאי 2014, 13:21

ואני כבר שנים (טוב נו, שנה) אומר שהביטקוין הוא דוגמא לדרך בה ניתן להפסיק את המעורבות הממשלתית בכלכלה, מבלי לקבל את האישור שלה.
הבעייה היא - שמדינה כמו ארה"ב יכולה בשנייה להפוך את הביטקוין לבלתי חוקי, והיא תתחיל להכניס אנשים שסוחרים בו לכלא, ברגע שמספיק בנקאים ירגישו מאויימים.
כמובן שהיא יכולה גם לאמץ אותו, אבל בואו נהיה כנים לרגע... זה לא הולך לקרות. הממשלות הולכות להרוס את הביטקוין מהיסוד, לדעתי.

סמל אישי של המשתמש
swiss-the-engine
Sage

הודעהעל ידי swiss-the-engine » 21 מאי 2014, 13:46

בסופו של יום כמו כל מאבק אין ספק שב"רגע האמת" צריך כמות מספיקה של אנשים שיצפצפו על הוראות הממשלה ובכך הסכר נפתח אל עבר השינוי המיוחל.
Benjamin Franklin

Laskin
Elder

הודעהעל ידי Laskin » 21 מאי 2014, 13:53

לא יודע, אנשים ציפצפו במשך 80 שנה על חוקים נגד, למשל, מריחואנה - ונכנסו לכלא לכל ימי חייהם.
ההבדל הוא שמריחואנה מעולם לא גרמה לכלכלת ארה"ב להיות בלתי-רלוונטית, ולכן מעולם לא היוותה איום ממשי על הממשל וכוחו על האזרחים.
הביטקוין כן, לכן אני צופה לו מאבק ארוך ומייגע פי כמה.
לא אתפלא אם הNSA כבר פועל בזדון והופך את הביטקוין לאט לאט לדבר פחות "אמין" ע"י פריצות, בשלב ראשון.

סמל אישי של המשתמש
swiss-the-engine
Sage

הודעהעל ידי swiss-the-engine » 21 מאי 2014, 14:30

לא הבנת את הכוונה... לא התכוונתי ל"צפצף" על החוק בסתר או כיחידים התכוונתי כקבוצה. אם הזכרת קנאביס אז לדוגמא קשה לי לראות איך המצב הנוכחי היה ממשיך להתקיים אם כל מי שמעשן (ובהחלט גם רק שבריר ממנו) היה יושב יחדיו בהפגנה ומעשן מריחואנה. פשוט אין יכולת לממשלה לטפל בכל מי שעובר על החוק ככה ביחד.

לא עשיתי מחקר ואני לא אומר שיש לי את כל התשובות אבל נראה לי סביר שאם ממשלת ארה"ב הייתה אוסרת על השימוש בביט קוין וכמה אחוזים בודדים באוכלוסיה (אלה שרואים בכך פגיעה בחירותם) הייתה כתוצאה מהחלטה כזאת יוצאת במהלך שבוא הם לא משתמשים יותר בכלל בכסף של הממשל היית מקבל התקדמות רצינית בנושא.
Benjamin Franklin

Laskin
Elder

הודעהעל ידי Laskin » 21 מאי 2014, 14:50

יש בישראל קרוב למליון מעשני קנאביס, עפ"י הערכות סולידיות. זה אחוז מטורף שמצפצף על החוק. ובכל פעם שיש הפגנה - יש גם מעצרים, למרות שהמשטרה מודעת למספרים. זה לא מעניין את החוק, שמעדיף להוציא סכומי עתק בהתעקשות שלו על דבר שבכלל לא פוגע בו.
לא צריך שכל המליון יצאו להפגנה יחדיו ויעברו על החוק באותה שנייה. הם עושים זאת בכל פאב אפשרי, בכל חתונה ובכל גינה, לא רק אצל חברים.
להפך מאיפה אני מעשן - הממשל יכול לדעת בקלות מי סוחר בביטקוין ולעקוב אחריו, דיגיטלית, ובשנייה שהם יוציאו את זה מחוץ לחוק הם גם ידפקו לו בדלת, ככל שיש לו יותר - כך יהיה מטרה גדולה יותר.
אני לגמרי בעד הביטקוין, אני פשוט יודע שאין ממשלה שמוכנה לוותר על טיפה מהכח שלה, והביטקוין הוא איום ל-90 אחוז מהכח שלה.

סמל אישי של המשתמש
swiss-the-engine
Sage

הודעהעל ידי swiss-the-engine » 21 מאי 2014, 23:02

אני סבור שאלה הערכות מוגזמות. יש מעצרים של בודדים. אף פעם לא הייתי בהפגנה (שקשורה לקנביס) שכולם החליטו לשבת ולעשן ביחד. בקושי כמה פרטים בודדים פה ושם.

לגבי הביטקוין, כן.... קל מאוד אני מניח לעקוב אחרי אנשים כאלה אבל שוב אני אומר... מספיק אחוז קטן מכלל האוכלוסיה שתפסיק להשתמש בכסף (אם היה והגיע מצב שהביטקוין הוצא מחוץ לחוק) הרשמי בשביל לבצע טלטלה רצינית בכלכלה. כמו עם הקנביס וכל דבר אחר זה הכל עניין של מסה קריטית של אנשים ועבירה על החוק יחדיו באותו הזמן או לאורך זמן ולא בחשאיות אלא בריש גלי על מנת לייצר "אייטם" מהנושא שיחלחל בשאר צורות לשאר האוכלוסיה.
Benjamin Franklin

Laskin
Elder

הודעהעל ידי Laskin » 21 מאי 2014, 15:18

אני הייתי בהפגנה שרבים עישנו בה, ברור שלא כולם, כי ברגע ששוטר ראה את זה, והיו המון שוטרים - אותו אדם נעצר.
בתקופת חיינו, לא יהיו יותר אנשים שמשתמשים בביטקוין, כמו אלו שמעשנים קנביס. בחיים לא.
אם לא ישתמשו בכסף רגיל - לא יהיו להם הכנסות רשמיות, והם יאלצו להסביר לרשויות המיסים איך קנו רכב ללא משכורת מוכרת כחוק.
וחוץ מזה, כל נזק כלכלי יבוא בחזרה בקנסות ועונשים.
הלוואי והייתי אופטימי כמוך.

סמל אישי של המשתמש
swiss-the-engine
Sage

הודעהעל ידי swiss-the-engine » 21 מאי 2014, 16:05

ראשית, בוא נאמר שאם היית בהפגנה והמון עישנו, נגיד כולם בשביל נוחות הדיון, אבל הפסיקו/הסתירו זאת בזמן שאיש מערכת החוק התקרב אליהם אז אין זה מה שאני אומר. צריך בכוונה לעבור על החוק באופן המוני כי הרי אם לא אז מה שאתה מתאר לא שונה ממישהו שמעשן בביתו בלי שהשוטר (או המורה, האמא, הספרית וכל שאר אזרחי המדינה) הרואה אותו. הנקודה היא עבירה המונית על החוק באופן כזה שמראה שהחוק בלתי ניתן לאכיפה.

לגבי הכנסות רשמיות וקניית רכב... בוא נאמר שזה קצת מסובך מדי בשביל הדיון הכתוב והקצרצר שלנו פה אבל הכוונה שלי (כמו עם הקנביס) צריך שמסה קריטית של אנשים תהיי מוכנה "לסבול" במשך זמן מסויים על מנת לשנות את חוקי המשחק. שוב... הנקודה היא תמיד המסה הקריטית של אנשים... גם בגלל המסר כלפי הממשל, גם כלפי שאר האזרחים (אם אתה לא מסכים או משהו בסגנון זה סביר אבל הגיוני שלא תראה "בעין יפה" אנשים נשלחים בהמוניהם למעצר על כך שהתמשו במטבע אלטרנטיבי) וגם כלפי אוכלוסיית המשתמשים (הרגשה שיש קולקטיב ביחד איתך וזה לא רק אתה וכמה תמהונים שמחליטים לעמוד על המשמר).

אה וכן... אני אדם אופטימי מאוד. ככה הכי כיף לחיות :P
Benjamin Franklin

Laskin
Elder

הודעהעל ידי Laskin » 21 מאי 2014, 17:02

כן, אם זה יקרה אני כמובן מצטרף. בשתי המחאות :P
אני הצעתי בעבר משהו פשוט יותר בנושא העישון:
פשוט לשכור עו"ד, שיאסוף שמות של חצי מליון מעשנים (ויש בכיף חצי מליון כאלו בגוש דן לבד, אני מניח) כשהם חותמים על מסמך שהם מודים בדבר עבירה, והם נוהגים לעשן לפחות פעם בשבוע ומתכוונים להמשיך לעשות זאת והעו"ד יגיש את זה למשטרה...
כך שזה יגיע לשופט (וזה לא יגיע, זה יעצור בפרקליטות המדינה, אבל נגיד) - הוא יגיד חד וחלק שאין מה לעשות בנושא. אין בתי מעצר ואין כח אדם להתעסק עם זה, וזה יכול לתקוע את בית המשפט שנים, דבר שיגע משמעותית ביכולתו למצות את הצדק.
אין צורך בהפגנה או בכלל לצאת מהבית :)

סמל אישי של המשתמש
omerkot
Veteran

הודעהעל ידי omerkot » 21 מאי 2014, 17:09

מזל טוב לshitdemon!
(וזהירות עם הרכב... בטח אחרי כל הגראס שרץ פה בפורום)

סמל אישי של המשתמש
swiss-the-engine
Sage

הודעהעל ידי swiss-the-engine » 22 מאי 2014, 01:30

Laskin כתב:כן, אם זה יקרה אני כמובן מצטרף. בשתי המחאות :P
אני הצעתי בעבר משהו פשוט יותר בנושא העישון:
פשוט לשכור עו"ד, שיאסוף שמות של חצי מליון מעשנים (ויש בכיף חצי מליון כאלו בגוש דן לבד, אני מניח) כשהם חותמים על מסמך שהם מודים בדבר עבירה, והם נוהגים לעשן לפחות פעם בשבוע ומתכוונים להמשיך לעשות זאת והעו"ד יגיש את זה למשטרה...
כך שזה יגיע לשופט (וזה לא יגיע, זה יעצור בפרקליטות המדינה, אבל נגיד) - הוא יגיד חד וחלק שאין מה לעשות בנושא. אין בתי מעצר ואין כח אדם להתעסק עם זה, וזה יכול לתקוע את בית המשפט שנים, דבר שיגע משמעותית ביכולתו למצות את הצדק.
אין צורך בהפגנה או בכלל לצאת מהבית :)

זה גם סוג של הפגנה :P
Benjamin Franklin

חזור אל “פורום OT”

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו־ 6 אורחים