MGS פריק- החרדים משמרים יותר ממני וממך את היהדות הקדומה

לא בהכל כי כולנו איבדנו משהו וכולנו התערבבנו קצת בגויים/גויות שהביאו לנו מנהגים זרים ליהדות אבל הם הרבה יותר קרובים לאותם "יהודים אגדיים" ממני וממך ואם היינו מעירים יהודי עתיק כזה לחיים הוא היה מרגיש הרבה יותר נוח עם החרדים כי הם משמרים הרבה יותר מהתרבות שלו ומנהגי החינוך שלו וראיית העולם שלו, איתך ואיתי ? חוץ מלהבין אולי איזה מילה פה ושם שאנחנו אומרים (וגם זה במזל) הוא לא היה מבין מה אנחנו רוצים מהחיים שלו. החרדי הוא (חלק) מהוכחה שאתה לא איזה פולני שלא מצא עבודה בפולין והחליט לצאת להרפתקה קולונילאסטית במזרח התיכון האקזוטי, לשיפור החיים שלך, הם חלק מהוכחה שלכולנו יש שורשים עמוקים מאוד פה.
הדתיים הלאומים? הם הולכים ונהיים יותר ויותר חילונים, אני צופה שבעתיד כולם שם יהפכו לחילונים גמורים, כל דתיה לאומית שניה שאני מכיר היא היום חילונית גמורה ואני צופה שזה ילך ויחמיר, תחילה מורידים את הכיפות אחר כך עוד ועוד סממנים והופ הם כבר חילונים גמורים.
אני רוצה שהחרדים ילמדו ליבה ואני רוצה שהם יהיו משכילים ואני רוצה לקצץ בקצבאות כך שבמקום שאיזה 100 אלף או משהו כזה יקבלו אותם יקבלו אותם רק איזה 40 אלף לומדי תורה
(כן, אני בשום אופן לא מוכן לקבל קיצוץ כולל, חייב להישאר קומץ של "נזירים" כמו שקראת להם שיקדישו את החיים ללימוד התורה) אבל זה לא יקרה ביום וכמו שאינטר אמר כל תהליך של "להכריח אותם להתחלן" יעמיק את הקרע שכבר קיים בין החילונים לבינם, אבל זה לא יקרה ביום, ואם תשלח חרדי לעבוד, עכשיו בגיל 30+ הוא ירווח בהכרח פחות כסף מחילוני ויש לו יותר ילדים לפרנס מחילוני ממוצע, אתה שולח אותו לעוני מחפיר, ואתה תחזור לסבסד אותו באוכל, בהבטחת הכנסה שהם יתחילו כולם לחיות יומית בלשכות התעסוקה ולא מצליחים למצוא את עצמם בשום תפקיד שהפקידה שם מנסה להזרים אותם לנסות ואז הופ יש לך משבר הומניטרי בקטנה בתוך המדינה ואתה חוזר להאכיל ולממן אותם.
אז יש את העמדה של לאסקין שהוא יגיד "הזיוני מוח הרגילים של גלאס, ואני לא צריך אף חרדי שיוכיח שזו הארץ שלי" (כי כבר היו לנו ויכוחים דומים אז מכיר את עמדתו די טוב)
ושרון רוצה שזו תהיה מדינה יהודית אבל כזו שבה הוא יכול להתגרש כמו לא יהודי ועדיין שהפרוגרסיבים ושונאי ישראל לא ישתמשו בזה נגדנו, ואת הפרוגרסיבים ושונאי ישראל לא איכפת מאנשים כמו לאסקין "שלא צריכים אף אחד" הם עובדים ימים כלילות לנשל אותו מההיסטוריה שלו ועושים דה לגיטימציה לכל מרכיב הכי קטן בזהות שלנו כדי להוציא אותנו שודדי אדמות ותרבויות (ולא רק את התחת הלבן שלך גיים פריק, גם התחת שלי לא בא להם בטוב, וגם יהודים מהעדה שלי מתוארים בספרים פסאודו אינטלקטואלים כיהודים מזויפים מלאימי תרבות ויש לינקים אם בא לך)
אבל כן בואו נהפוך את החרדים לקבצנים וניתן לשונאי ישראל עוד דלק להכחיש את זכות הקיום שלנו כדי ששרון יוכל להתחתן/להתגרש בחתונה אזרחית כי בא לו לסיים את העניינים מהר.
נ.ב שרון לא הוכחת שהחרדים האלה בחרו לעבוד בחנות הדגים הזו, לי זה נשמע כאילו היה להם מבחר מאוד מאוד מצומם של אפשרויות כי הם לא למדו ליבה וכדי לא להגיע לעוני מחפיר תמכו אחד בשני והקימו את העסק הזה.
ולאסקין החרדים באירופה ושאר העולם עובדים כי בן גוריון לא הרגיל אותם שהוא מסבסד אותם המצב אצלנו שונה מאירופה ושאר העולם אצלנו בן גוריון הביא דורות שבשבילם זה הנורמה יקח זמן "לתקן" את זה.