נושא ה-ppוליטיקה הרשמי

מוסיקה, סרטים, סדרות, ספרים וכל נושא שיחה רנדומאלי אחר שתרצו

המנהלים: bozeman, erezronen, swym, omerkot

Laskin
Elder

Re: נושא ה-ppוליטיקה הרשמי

הודעהעל ידי Laskin » 21 ספטמבר 2024, 13:21

אה כן, התורה השומרת… ככה זה עובד. אני זוכר היטב את כל השישה פלוס מליון שהיא שמרה עליהם בשואה.
הדבר היחיד ששמר על יהודים אי פעם היה צבא.
אתה תאלץ להביא הוכחות לדיונים רציניים.

סמל אישי של המשתמש
glass man
Sage

הודעהעל ידי glass man » 21 ספטמבר 2024, 14:26

אין לי איך לשכנע אותך. אנשים שרוצים לזרוק אותי ואותך ואת כל מי שכותב כאן לים, רק מחכים לזה שנזנח את כל הסממנים היהודים בשביל להמציא עלינו שלקחנו אדמה שהיא לא שלנו, להכריח את החרדים לעזוב את התורה זה בדיוק משחק לידים של הפרוגרסיבים והפלסטינים, הם מחכים ליום הזה שהקבוצה הכי עקשנית ודבקה ביהדות תאבד את סממני היהדות שלה.

הפלסטינים והפרוגרסים בונים סביבנו עלילה שהם ילידי הארץ ואתה איזה מומר ליהדות שבא וגזל להם בלי שום זכות את הארץ... ואתה אומר אין בעיה בוא נמחק גם מהחרדים ששרדו את כל מהפכת החילון את הסממנים היהודים שלהם.מי יאמין לנו שאנחנו מי שאנחנו טוענים שאנחנו שאנחנו הופכים למדינה שלא שונה משום מדינה אחרת, רק מדברים פה עברית?

אם בעיניך זה לא טיעון רציני אני לא יודע איך אפשר להיות יותר רציני מזה, אני יודע רק שפלסטינאי/פורגרסיבי/שונאי ישראל אם יראו את הויכוח הזה, יחגגו.

MGS FREAK
Veteran

הודעהעל ידי MGS FREAK » 21 ספטמבר 2024, 16:28

גלאס, אין שום קשר בין הציפיה הסופר טבעית ולגיטימית מהחרדים להפסיק לעשות לעצמם אינפנטיליזציה ולדון את עצמם ומשפחתם (ואת כל המדינה יחד איתם) לחיי דלות ובורות, לבין כביכול להפשיט אותם מהיהדות והתרבות שלהם. לסקיניוכוס הרשע לא דרש מהם לאכול חזיר ולהפסיק לעשות ברית מילה, גם לא להפסיק ללמוד תורה - רק לשלב את מה שהם רוצים, עם מה שהם (ואנחנו) צריכים.

ומה זאת אומרת "הקבוצה הכי עקשנית ודבקה ביהדות", אתה חושב שהחרדים של היום הם איכשהו היהודים הכי אמיתיים ומדויקים? זה מה שהם אולי מספרים לעצמם. דתי לאומי שהוא בעל עסק והולך לעבודה כמו כולנו+ אולי נטחן במילואים הוא פחות יהודי ממי שהחליט להקדיש את חייו לכתבי הקודש ולצפות שהעולם יטפל במחייה שלו? מסורתי שהולך רק בשישי לבית כנסת, או חילוני גמור שמחובר ליהדות כתרבות ומורשת והרבה פחות מהמקום הדתי-רוחני (כמוני למשל) שווה פחות מהם? רק בזכותם חסידי תאוריית התגיירות הכוזרים שרוצים שהתחת הקולוניאליסט הלבן שלי (בהגדרתם) יחזור לפולין וישאיר פלסטין יודנפריי ירגעו ויעזבו אותנו לנפשנו?

איך לימוד תורה נהיה האידיאל? מה, במדינות היהודיות הקדומות, אותם יהודים אורגינליים מהאגדות רק למדו תורה וזה מה שהפך אותם ליהודים? אף פעם לא היה דבר כזה, מה שקורה עכשיו זה על גבול הפונדמנטליזם ביצירת איזשהו מצג שווא של היהדות האמיתית והטהורה ביותר לכאורה שביחס אליה כל השאר מדורגים.

ואזכיר לך שעבור אויבנו בכל מקרה כולנו יהודים מטונפים. ב7 באוקטובר לא בדקו אם יש לך יש לך זקן ושטריימל, כיפה וציצית, או עגיל בפטמה וקעקוע של יונה עם דגל אשף.

Laskin
Elder

הודעהעל ידי Laskin » 21 ספטמבר 2024, 17:00

מדהים ממש שהחרדים בארה״ב, אירופה ושאר העולם איכשהו מצליחים את הבלתי אפשרי, ומכלכלים את עצמם. טירוף.

סמל אישי של המשתמש
sharonbn
Veteran

הודעהעל ידי sharonbn » 21 ספטמבר 2024, 20:41

בעלי חנות הדגים שלנו בחרו בזה.
אז זו בעיה שלהם.
מש"ל.

סמל אישי של המשתמש
glass man
Sage

הודעהעל ידי glass man » 21 ספטמבר 2024, 23:32

MGS פריק- החרדים משמרים יותר ממני וממך את היהדות הקדומה :-) לא בהכל כי כולנו איבדנו משהו וכולנו התערבבנו קצת בגויים/גויות שהביאו לנו מנהגים זרים ליהדות אבל הם הרבה יותר קרובים לאותם "יהודים אגדיים" ממני וממך ואם היינו מעירים יהודי עתיק כזה לחיים הוא היה מרגיש הרבה יותר נוח עם החרדים כי הם משמרים הרבה יותר מהתרבות שלו ומנהגי החינוך שלו וראיית העולם שלו, איתך ואיתי ? חוץ מלהבין אולי איזה מילה פה ושם שאנחנו אומרים (וגם זה במזל) הוא לא היה מבין מה אנחנו רוצים מהחיים שלו. החרדי הוא (חלק) מהוכחה שאתה לא איזה פולני שלא מצא עבודה בפולין והחליט לצאת להרפתקה קולונילאסטית במזרח התיכון האקזוטי, לשיפור החיים שלך, הם חלק מהוכחה שלכולנו יש שורשים עמוקים מאוד פה.

הדתיים הלאומים? הם הולכים ונהיים יותר ויותר חילונים, אני צופה שבעתיד כולם שם יהפכו לחילונים גמורים, כל דתיה לאומית שניה שאני מכיר היא היום חילונית גמורה ואני צופה שזה ילך ויחמיר, תחילה מורידים את הכיפות אחר כך עוד ועוד סממנים והופ הם כבר חילונים גמורים.

אני רוצה שהחרדים ילמדו ליבה ואני רוצה שהם יהיו משכילים ואני רוצה לקצץ בקצבאות כך שבמקום שאיזה 100 אלף או משהו כזה יקבלו אותם יקבלו אותם רק איזה 40 אלף לומדי תורה
(כן, אני בשום אופן לא מוכן לקבל קיצוץ כולל, חייב להישאר קומץ של "נזירים" כמו שקראת להם שיקדישו את החיים ללימוד התורה) אבל זה לא יקרה ביום וכמו שאינטר אמר כל תהליך של "להכריח אותם להתחלן" יעמיק את הקרע שכבר קיים בין החילונים לבינם, אבל זה לא יקרה ביום, ואם תשלח חרדי לעבוד, עכשיו בגיל 30+ הוא ירווח בהכרח פחות כסף מחילוני ויש לו יותר ילדים לפרנס מחילוני ממוצע, אתה שולח אותו לעוני מחפיר, ואתה תחזור לסבסד אותו באוכל, בהבטחת הכנסה שהם יתחילו כולם לחיות יומית בלשכות התעסוקה ולא מצליחים למצוא את עצמם בשום תפקיד שהפקידה שם מנסה להזרים אותם לנסות ואז הופ יש לך משבר הומניטרי בקטנה בתוך המדינה ואתה חוזר להאכיל ולממן אותם.

אז יש את העמדה של לאסקין שהוא יגיד "הזיוני מוח הרגילים של גלאס, ואני לא צריך אף חרדי שיוכיח שזו הארץ שלי" (כי כבר היו לנו ויכוחים דומים אז מכיר את עמדתו די טוב)
ושרון רוצה שזו תהיה מדינה יהודית אבל כזו שבה הוא יכול להתגרש כמו לא יהודי ועדיין שהפרוגרסיבים ושונאי ישראל לא ישתמשו בזה נגדנו, ואת הפרוגרסיבים ושונאי ישראל לא איכפת מאנשים כמו לאסקין "שלא צריכים אף אחד" הם עובדים ימים כלילות לנשל אותו מההיסטוריה שלו ועושים דה לגיטימציה לכל מרכיב הכי קטן בזהות שלנו כדי להוציא אותנו שודדי אדמות ותרבויות (ולא רק את התחת הלבן שלך גיים פריק, גם התחת שלי לא בא להם בטוב, וגם יהודים מהעדה שלי מתוארים בספרים פסאודו אינטלקטואלים כיהודים מזויפים מלאימי תרבות ויש לינקים אם בא לך)

אבל כן בואו נהפוך את החרדים לקבצנים וניתן לשונאי ישראל עוד דלק להכחיש את זכות הקיום שלנו כדי ששרון יוכל להתחתן/להתגרש בחתונה אזרחית כי בא לו לסיים את העניינים מהר.

נ.ב שרון לא הוכחת שהחרדים האלה בחרו לעבוד בחנות הדגים הזו, לי זה נשמע כאילו היה להם מבחר מאוד מאוד מצומם של אפשרויות כי הם לא למדו ליבה וכדי לא להגיע לעוני מחפיר תמכו אחד בשני והקימו את העסק הזה.

ולאסקין החרדים באירופה ושאר העולם עובדים כי בן גוריון לא הרגיל אותם שהוא מסבסד אותם המצב אצלנו שונה מאירופה ושאר העולם אצלנו בן גוריון הביא דורות שבשבילם זה הנורמה יקח זמן "לתקן" את זה.

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 22 ספטמבר 2024, 00:14

חרדים יעבדו בכל העבודות שהם ירצו לעבוד בהן, כמו כל אזרח בכל מדינה EVER. הנה, פשוט. זהו, אין מעבר לזה, אין להם פיגור שכלי או מגבלה פיזית, אין להם כשלים ב-DNA או פגמים בתאים במוח. הם אנשים כמוך וכמוני שיכולים לעבוד בדיוק כמו כל בן אדם אחר.

הקצבאות היום מביאות להם מספיק כסף, ביחד עם האישה ש(כנראה)עובדת, לחיות את אורך החיים שלהם. אם הקצבאות יפסיקו, כל עבודת שכר מינימום תכניס להם סכום דומה לקצבאות שיש להם היום וכל מי שיבחר לעבוד בעבודה רצינית יותר יהנה מרמת חיים גבוהה יותר או יעבוד משרה חלקית ויוכל ללמוד יותר תורה.

ואגב, בנוגע לשליחי וולט, הם לגמרי עצמאיים. הם בוחרים מה לשלוח, מתי ולאיפה. שליח וואלט חרדי יכול לקבל הזמנות רק ממסעדות כשרות ורק בשעות שנוח לו. הוא גם יכול לעשות את זה רק במסגרת של שכונות חרדיות או שומרות מסורת. שליח וואלט הוא עצמאי, וכעצמאי הוא יכול לעשות מה שבא לו. אם המסעדה או השכונה שאליה הולך המשלוח לא בא לו בטוב, הוא לא חייב לקחת את המשלוח. שליחי וואלט יוזמים איסוף משלוח, משלוחים לא נופלים עליהם. הם גם מרוויחים כמו שהם עובדים, כלומר זה יכול להיות שכר מינימום וזה יכול להיות 20K+, הכל תלוי כמה בא להם לעבוד או במקרה של החרדי כמה מתאים להם לקחת את בקשות המשלוח.
We're just normal men. We're just innocent men

סמל אישי של המשתמש
sharonbn
Veteran

הודעהעל ידי sharonbn » 22 ספטמבר 2024, 01:14

רוב בעלי החנויות בארץ הם לא "מעמד נמוך". בכלל, מה זה מעמד נמוך? המקצוע קובע מעמד?
אם בן אדם עובד כבעל מכולת וגר בדירת 5 חדרים, נוהג בלקסוס והילדים הולכים לבי"ס פרטי (שכן שלי) - לאיזה מעמד הוא שייך??
אז אולי מספיק עם הסטראוטיפים וההכללות המטופשות?

המשפחה החרדית של בעלי חנות הדגים בחרו להיות בעלי חנות דגים מכיוון שזה עסק יציב ומרוויח טוב. המשפחה חיה ברווחה כלכלית ומאד מרוצים מהבחירות שעשו בחיים.

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 22 ספטמבר 2024, 01:17

ושוב, הקצבאות והפטורים שמשפחות חרדיות מקבלות יחדיו הן ברות השוואה לשכר מינימום. כלומר מתוך הגדרה של שכר מינימום, גבר חרדי שילך לעבוד ישמר את הסטטוס הכלכלי של המשפחה שלו או ישפר אותו. בסוף לכולם יהיה טוב יותר, גם למשפחה החרדית, אם רק הפוליטיקאים שלהם לא היו המיץ של הזבל.

סמל אישי של המשתמש
glass man
Sage

הודעהעל ידי glass man » 22 ספטמבר 2024, 03:29

שרון: לא הבנתי, אלה חרדים השכנים האלה או סופרמן? יש משהו מאוד פישי באפיזודה הזו... מעבר לדגים... החרדים האלה איכשהו הצליחו להקים אמפריה מעסק לדגים? חייבת להיות פה איזושהי ירושה או איזשהו הסבר מניח את הדעת איזה פרט שחסר לנו להבנת כל התמונה. איך הם הפכו לכזו אימפריה שהרי להקים עסק דגים מצליח זה קשה מאוד על גבול הבלתי אפשרי גם אם אתה לא חרדי...

ונניח שאב המשפחה חרדי שניצח את כל המכשולים ובנה אמפריה והיום הוא עשיר כקורח, הוא סוג של סופרמן ו99.9% מהחרדים לא יהיו מסוגלים לעשות כמוהו... גם לי ולך יהיה קשה להצליח כמוהו אז כל שכן לחרדי שבא עם נתונים מוחלשים.

נדב: וולט מקבלים אותי גם בלי אופנוע? כי אני כבר חושב על הסבה מקצועית :-) 20 אלף שקל משכורת בוול 20 אלף+ שקל בוולט? אז למה אני ואתה לא עוברים לעבוד בזה?
אה, כי סיכוי של 0.1% שנגיע למשכורת הזו, אתה רואה את עצמך עם שני ילדים מצליח לתמרן את הגידול שלהם וגם לעשות 20 אלף בוולט? ואם לא, אז למה שחרדי עם 7 ילדים יצליח לדפוק מספיק שעות כשליח וולט כדי להגיע לזה? והוא יותר לחוץ לכסף הזה ממני וממך כי יש לו 7 ילדים להאכיל.

חוץ מזה מה ייצא מהילדים של אותו חרדי שאולי מרוויח 20 אלף (ויותר הגיוני מרוויח מנימום?) כן, גם הם ישאפו להיות שליחים בוולט שמרוויחים מנימום כי זה מה שהם ראו את האבא עושה וזה מה שהם מכירים ויודעים.

יש יותר הסללה מזה? :-) אתם ממש מסלילים אותם לעבודות פרך ומתארים את העבודות האלה כהתגשמות החלום האמריקאי :-) מה שיהיה זה שהם יחיו בחרא לדראון עולם
או עד שתקום בארץ קבוצה מוחלשת אפילו יותר מהם.

ונדב, איך הם יכולים לעבוד בכל מה שירצו? איך בחור בן 34 שמשלים בגרויות ומנסה למצוא את דרכו לראשונה בעולם התעסוקה החילוני ורוצה להיכנס להייטק יכול? הרי אתה יודע שהוא נחשב לסבא ג'פטו כבר בגילו.

אה, כן הוא יכול לעבוד בכל מקצוע שירצה בתנאי שזו אחת מהעבודות הפיזיות הסופר קשות שאתם מסלילים אותו אליהן :-) אחלה מבחר. אני אדבר רק בשם עצמי כאן אבל אם יהיה לי ילד, ואחרי כל הספרים והידע שאני מתכוון להעשיר אותו בהם הוא מודיע לי שהוא חושב על קרירה של "חנות דגים" או "שליח בוולט" אני קופץ מהגג, המסקנה תהיה אחת שנכשלתי בחינוך שלו.

Shlomix
Warrior

הודעהעל ידי Shlomix » 22 ספטמבר 2024, 09:26

אני רק אגיד שהחרדיות היהודית היא תופעה חדשה במונחים היסטוריים. לא היו חרדים לפני 200 שנה פחות או יותר.

סמל אישי של המשתמש
glass man
Sage

הודעהעל ידי glass man » 22 ספטמבר 2024, 10:35

אני רק אענה לזה שהתנגדות לשימוש באינטרנט היא תופעה חדשה במונחים היסטורים. לא היו מתנגדים לשימוש באינטרנט לפני 30 שנה פחות או יותר.
אני רק גם אוסיף שהתנגדות למשחקים אלימים היא תופעה חדשה יחסית במונחים היסטורים. לא היו מתנגדים למשחקים אלימים לפני 40 שנה פחות או יותר.

Laskin
Elder

הודעהעל ידי Laskin » 22 ספטמבר 2024, 10:52

מדהים כמה גזענות וחוסר אמונה אתה מפגין, גלאס, כלפי האנשים מלאי האמונה האלה.
לפי התאור שלך מדובר בתתי-אדם שלא מסוגלים לעשות כלום. בקושי בעלי חוליות.
הם לא יכולים להרים כלום, לא יכולים ליזום כלום, לא יכולים לנהוג ממקום למקום... הם מסוגלים רק לקרוא ולקרוא ולקרוא...
שוב - מוזר מאוד בהתחשב בהצלחה הכלכלית של חרדים בכל מקום אחר בעולם, שלא משמן אותם על חשבון הציבור.
ולמה חרדי חייב להקים "אימפריה", וחייב להצליח כמו הייטקיסט 20,000 נטו? למה הוא לא יכול להיות כמו 80% מהמדינה - אדם שהולך ומביא משכורת די מינימלית ובקושי סוגר את החודש. הרי זה לא שהם עשירים כרגע, רובם המכריע מקבלים מה שהם צריכים כדי להמשיך לחיות, כך יהיה אם הוא ואשתו יצאו לעבוד בכל עבודה שהיא. אם הוא חרוץ אז יותר, אם לא אז מינימום.

אגב, אני מכיר הרבה בני 35+ וגם 45+ שפיטרו אותם או שלא הלך להם בחיים, והחליטו ללמוד אחד ממקצועות ה"הייטק" ועכשיו הם מרוויחים הרבה יותר מאי פעם. חלקם ממש לאחרונה עם תחום הAI. רוב מה שצריך בשביל להצליח זה יוזמה, לשבת על התחת ורצון אמיתי לשפר את חייך. כל שאר התרוצים שלך לגבי הסיבות בגללן הם לא יצליחו לעשות זאת הן גזענות נטו.

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 22 ספטמבר 2024, 10:59

גלאס אתה גזען כלפי חרדים בצורה קיצונית. אתה רואה אותם בתור דגנרטים שלא מסוגלים לעשות שום דבר חוץ מאשר לשבת בחדר עם פלורוסנט וללמוד תודה. עצוב. האם אנשים כמו כולם, ואלה שלא לומדים ליבה נמצאים באותה סירה כמו שאר 20%+ האנשים בישראל שאין להם בגרות. הם יכולים להתחיל עסקים, לעבוד ב.. *גאלפ* לא בהייטק! די! מה?? יש מקצועות בישראל שהם לא בהייטק? כן גלאס, 90% מישראל לא עובדת בהייטק. בלתי תפס נכון?

סמל אישי של המשתמש
Klayman
Sage

הודעהעל ידי Klayman » 22 ספטמבר 2024, 12:13

מה עושה מתכנת שצריך עכשיו לתלות מנורה חדשה בבית?
מה עושה מנהל רשתות שהבלמים באוטו שלו חורקים?
מה עושה מנתח פה ולסת שהמזגן בבית שלו התקלקל?
בסוף, לא כולם רופאים, לא כולם מתכנתים.
וגם, בוא, גלאס, להיות מתכנת זה היום.. בעוד 10-15 שנה? לא יודע...
פעם אמהות לא רצו שילדים "יהיו כל היום במחשב", אלא שיהיו רופאים. או עורכי דין. או רואי חשבון. שוק עבודה זה דבר דינמי. מקצועות מאוד מכניסים היום, יכולים להיות הרבה פחות רלוונטיים בעוד 20 שנה..
Now, a question of etiquette - as I pass, do I give you the ass or the crotch
?

סמל אישי של המשתמש
glass man
Sage

הודעהעל ידי glass man » 22 ספטמבר 2024, 13:46

נדב, לאסקין, קליימן,שרון וכל מי שמאמין שהם יכולים (כרגע) החרדים שכן עובדים כרגע, ההכנסה שלהם נמוכה בפאקינג! תקשיבו טוב, 53% מיהודים שאינם חרדים, נמוכה בפאקינג 53%
הם לא חסרי חוליות (חלילה) והם לא דנגרטים, ולא מעט מהם יותר חכמים מלא מעט מהאנשים שהם מרוויחים פחות מהם, (גם ממני מן הסתם, וכבר אמרתי את זה) אבל יש להם פאקינג
פער בהשכלה ופער בשנות ניסיון מעשי ומשפחה לא מפרגנת שלא תומכת בהם ומכוונת אותם להתחתן מוקדם ולהשריץ ילדים

תסבירו את הפערים האלה, אם הם כל כך מסוגלים להכל למה יש כאלה פערים בשכר? כי בניגוד לסופרמן מהחנות דגים, הם לא יכולים ריאלית לנצח את הפער.
לאסקין, אמרת שאתה מכיר בני 35 וגם בני 45+ שלא הצליחו בחיים ונכנסו להייטק והצליחו בחיים. איך הם עשו את זה מקורסים סטייל אדר אשוח ביוטיוב שמבטיחים אשליות?
וגם אז, כנראה שמדובר באנשים עם מוח סופר ריאלי ועילוי בתחומם, זה תחום שמעדיף צעירים וכמה שיותר צעירים.. אז חרדי יעשה את זה שאין לו אפילו אנגלית ? הם בקושי ידעו להתקין ולקנפג Visual studio אתה רוצה שהם יצליחו להיכנס להייטק?

יש חרדיות בהייטק ואני מכיר לפחות אחת כזו וכן הן גאונות אבל אותן החברה החרדית הרגילה מגיל מאוד צעיר שהן המפרנסות של הבעל במשפחה החרדית ולא מנעו מהן השכלה באותה רמה (ואפילו אז רוב הנשים לא מגיעות להייטק)

קליימן: צריך מוסכניקים, צריך שיפוצניקים, בלי מחשב אתה תחייה, עם אסלה ומקלחת שהפסיקו לתפקד החיים שלך יהיו אומללים, צריך אנשים שמתקנים מזגנים, הכל נכון, אבל החרדים לא בנויים לעבודה הזו בגיל 36+ זה גיל כבר שכל יום משהו אחר בגוף כבר לא עובד טוב ואתה מרגיש את עייפות החומר בדברים הכי פשוטים, אז מה קורה שאתה חרדי שכל החיים ישב ואתה צריך ניתוח לפריצת דיסק?

כאילו, אתה מדמיין אותם עובדים בסדנה של מסגירות עם כל הגיצים האלה בתנאים קשים, אם לי יש מסגיריה אני רוצה אנשים חזקים שקל לי להכשיר אותם ושיקלטו מהר את העסק, לא עובדים שאני צריך לפחד שאולי יורידו לעצמם איזו אצבע בתאונת עבודה כי הם לא מיומנים אני לא בא לעשות להם ביביסיטר אני אחפש כבר את העובדים הכי זולים ויעילים שאני יכול להביא כי כנראה שיש לי כבר התחיבויות ועבודות שלקחתי על עצמי ולא בא לי ששום חרדי יאט לי את הקצב ואז אני אכנס ללחץ..

או שאתה מדמיין אותם מעלים פרקטים מהשמש למקום שהם צריכים להתקין אותם פרקטים שאלוהים יודע כמה שוקלים אחרי שכל החיים הם לא עבדו במשהו כזה?
אז יכולים להתאמן? כן, אם יש להם רקע בעבר של עבודות פיזיות קשות, והם שמרו על עצמם ולא גידלו כרס, אז אולי אפשרי שעם קצת אימונים הם יתחזקו אבל זה לא יהיה נכון ל99 אחוז מהחרדים, אתה לא תלך להתחזק פיזית בגיל 40 כי כבר כל החילוף חומרים שלך וכל הגוף כבר נכנס להילוך איטי קשה להתחזק בגילאים האלה.

מי שחושב שזה RANT מטופש, אין לי בעיה, חובת ההוכחה עליכם להוכיח למה החרדים, שלדבריכם מסוגלים להכל, מרוויחים 53% פחות מיהודים לא חרדים.
קודם תנו להם פאקינג ליבה, קודם שלביבי יהיה אומץ לעשות פעם אחת משהו לטובת החרדים האלה ולהכריח אותם ללמוד ליבה, אחר כך יהיה לנו מה לדבר על העתיד האוטופי הנפלא שאתם מדברים עליו, אתם רותמים את העגלה לפני הסוס BY FAR... קודם שביבי יכריח אותם ללמוד ולחיות חיים בדיוק כמו של כולם, ואז הם יוכלו לעבוד ללמוד ולהשתכר כמו כולם, עד אז הכל חלומות באספמיה.

Laskin
Elder

הודעהעל ידי Laskin » 22 ספטמבר 2024, 13:58

כן גלאס... לא קונה את זה.
מדובר במשחקי "פערים" כמו בהבדלים בין השכר של נשים וגברים, ולא לוקחים בחשבון שם שעות בפועל ועוד הרבה דברים.
אז כן, "חרדים שעובדים" כולל הרבה כאלו שעובדים רבע וחצי משרה, לוקחים יותר חופשים, יותר ימי צום וכו'... זה בולשיט.
וכן, לוקחים גם מול ההכנסה של אנשים שמרוויחים הרבה מאוד. אבל תשווה חרדי ממוצע לאדם אחר חסר השכלה - וזה כבר מתאזן יותר.
ומה הקטע? חרדי לא יכול ללמוד? חשבתי שזה מה שהם עושים כל היום... אז שילך ללמוד משהו נורמלי, ואחרי שנה הפוטנציאל שלו יגדל משמעותית.
לגבי אנגלית - שילמדו אנגלית. ביג פאקינג דיל (זה אומר "עסקה מזוינת גדולה", למקרה שאתה חרדי)... אתה לא צריך הרי 12 שנים כדי להשלים 12 שנות לימוד. אני מוכן שהמדינה גם תממן קורסים מסויימים או תשתתף בעלות שלהם, במידה ולפתוח דואולינגו זה מסובך עבורם. אני לומד כרגע יפנית, זה הרבה יותר קשה מאנגלית, וזה עלה לי 5 דולר או משהו כזה. לפרימיום. חד פעמי.

לגבי המקצועות ומה כדאי ללמוד וכו':
אני אפילו מוכן להתערב שבעוד 5 מהיום מתכנתים מתחילים וגם הרבה ותיקים - ירוויחו פחות מהנדי מן או רצף, כנראה גם פחות ממוסכניק.
גרפיקאים כבר עכשיו הייתי שולח לקורס שרברבות.
הAI מחסל את הצורך בכל כך הרבה מקצועות... או לפחות עושה מה שעד לפני שנייה היה צריך 10 אנשי מקצוע.
אבל בן אדם שיש לו סתימה או נזילה - את זה מחשב לא הולך להחליף בקרוב, ואנשים מוכנים לשלם על זה לפעמים הרבה מאוד כסף, תלוי כמה מסריח להם בבית.
אגב, בזמן שכתבתי נזכרתי שהיה בערך על זה פרק בסאות' פארק בעונה האחרונה.

סמל אישי של המשתמש
glass man
Sage

הודעהעל ידי glass man » 22 ספטמבר 2024, 17:17

לאסקין איך זה כמו הבדלי השכר בין נשים לגברים? מה חרדי נכנס להריון אצל החרדים? הוא משוחרר לחופשת לידה?, גג צם באיזה צום גדליהו, אין שום דבר באורח החיים החרדי שיצדיק את הבדלי השכר מלבד פערי הניסון העצומים ופערי הידע.

אתה לומד יפנית בשביל הכייף עם אפלקציה וזה עולה לך 5 דולר, אבל בן אדם שרוצה להצליח בחיים לא צריך ללמוד יפנית אלא אם כן הוא חושב להגר לשם או בונה על שגרירות שם או עבודה איתם. אם אתה לא תצליח בגילך ללמוד יפנית מה יקרה? לא תצליח להזמין את ההזמנה שלך בטיול התענוגות בטוקיו? מה כבר יקרה לך? לחרדי אין אנגלית וגיל 34 זה לא גיל שהחרדי יצליח ללמוד אנגלית, אולי אם השאיפות שלו גג זה להבין את הכתוביות בנטפליקס הוא אולי יצליח אבל לא מעבר, אין לו סיכוי להצליח לקרוא מאמרים אקדמאים או תוכן שיקפיץ לו את הקריירה ואפשרויות התעסוקה, בשבילו הרכבת נסעה לפני בערך 20 שנה.

פשוט לא איכפת לך או לנדב, או לשרון או לקליימן או למגס פריק, שהם יעבדו בעבודות הקשות האלה :-), כי מימלא זה בדרך להיות מקצוע VIP סופר מבוקש בדור הAI, מימלא בגלל שהAI לא יכול להיות אפסנאי בחנות בגדים ולהתחיל לפרוק סחורה, החרדי בדרך לעושר מופלג, בגלל שהAI לא יכול לקחת את הזבל ולפנות את הפחים הירוקים בזמן הקרוב, החרדי הולך לחגוג.

אני לא ראיתי שום חרדי (גבר) שעובד בעבודה מכניסה ולא באשמתם בגלל הפערים בניסון ובידע, בגלל שלא משנה כמה הוא ילמד וכמה קורסים הוא יעשה הוא לא יכול להשלים את הפער שנוצר, גם אם מישהו מבקש ממני עזרה, נגיד בניהול רשתות איך אני מתחיל להסביר לבן אדם שגם אם הוא ילמד אנגלית ויעשה את כל ההסמכות, עדיין יש פער ענק בין מה שלמד לאיך שהמקצוע נראה כיום בפועל? אין לו סיכוי.

כאילו איזו אופציות אתה משאיר להם חוץ מהעבודות הסופר נחשקות כמו זבלן, קופאי, מה הם יעשו? הם ילכו להיות עובדים סוציאלים שאח'כ חותמים בעצמם בלשכה כדי לקבל הבטחת הכנסה? מורים שגוועים ברעב בישראל?, מה אתה משאיר להם מלבד עוני עוני ושוב עוני.

אתה בעצם אומרים "זה ממש לא הבעיה שלי, שיסתדרו איכשהו" סבבה, אבל קודם תן להם קצבאות ותסבסד אותם כמה שנים טובות על חשבונך כדי שהילדים שלהם ילמדו ליבה בשקט ותפתור את הבעיה הזו כבר.

Laskin
Elder

הודעהעל ידי Laskin » 22 ספטמבר 2024, 21:31

אני עובד בבני ברק, ורואה בכל יום כמה וכמה חרדים נוסעים על מכוניות פאר, ואפילו מייבאך… משרד מולי הוא משרד פרסום של חרדים, ויש עורכת דין בקומה שלי ורואה חשבון. אז כן - הם מסוגלים, זה רק עניין של בחירה. זה שאתה לא ראית זה החוויה שלך בלבד. אתה שוב מוריד מהפוטנציאל שלהם. ללמוד אנגלית זה לא דבר קשה, בשנה אחת אתה יכול בהחלט ללמוד שפה חדשה ברמה גבוהה מאוד, אם אתה משקיע בזה מספיק, בטח שפה קלה יחסית כמו אנגלית.

כל השאר קשקשת.

אגב, ״זבלן״ של העירייה מרוויח יותר מהייטקיסט ממוצע.
אתה לא מחובר.

סמל אישי של המשתמש
omerkot
Veteran

הודעהעל ידי omerkot » 22 ספטמבר 2024, 22:41

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 22 ספטמבר 2024, 22:59

זה לא משנה כמה מישהו אחר מרוויח, זה משנה כמה אותו אנדבידואל חרדי מרוויח. היום הוא לא עובד ועושה X מקצבאות, שכר מינימום לרוב גדול מאותו X. אם הוא ימצא עבודה שמכניסה 10K ולא חסרות כאלה גם לאנשים בלי השכלה, הוא ירוויח X2 ממה שהוא מכניס היום. הוא ירגיש טוב עם עצמו והמשפחה שלו תהנה מרווחה של הכנסה גדולה יותר. המדינה תציא עליו פחות כסף ותכניס ממנו כסף במיסים. כלום ינצחו חוץ מאשר הפוליטיקאים החרדים. ואם הוא יעשה מכינה כמו שעומר אומר ויתחיל לעבוד בהייטק, אפילו בשכר הייטק יחסית נמוך, הוא יהיה כל כך עשיר ביחס להיום שהוא לא ידע מה לעשות כבר עם הכסף.

חוץ מזה נתוני הפערי שכר אצל חרדים לעומת חילונים הם קצת בולשיט. החברה החרדית היא מלכת העלמות המס, כל מה שקורה בתוך המרכזים החרדים נשאר במרכזים החרדים ואף גורם חיצוני לא מעיז להתעסק. ומן הסתם אנשים שרוצים ללמוד תורה יעבדו פחות שעות מהיממה, וכמובן שמי שלא למד ליבה סטטיסטית ירוויח פחות ממי שכן.

הם לא דגנרטים, הם לא נחותים מאיתנו בשום צורה, הם פשוט לא עובדים. החבר'ה בני ה-45 כנראה כבר לא יהיו הייטקיסטים, אבל אין סיבה שבחורי הישיבות בני ה-20 לא יהיו, או לפחות המבריקים בינהם כי בכל זאת אחוז המתכנתים מהחברה הכללית הוא כמה אחוזים בודדים (כן, 10% מישראל עובדים בהייטק אבל זה כולל מזכירות, HR, מנהלות משרד, שיווק וכו', לא כל אחד מתכנת שמרוויח 35K).

סמל אישי של המשתמש
glass man
Sage

הודעהעל ידי glass man » 23 ספטמבר 2024, 12:50

לאסקין: אתה משווה אותך לחרדי ממוצע שלא מסוגל למה שאתה מסוגל. אין מצב שהאנגלית שלך היא לא מגיל צעיר רמה כמו שלך שרואים בוקסלים, אתה לא השגת אותה בגיל 35 אני מוכן להמר על זה יש גיל שהמוח כבר לא מסוגל ללמוד שפות חדשות. אני מכיר חרדים שמנסים ללמוד עכשיו אנגלית במכללות, אני מכיר חרדים שלא הצליחו בלימודים אקדמאים בגלל פערי הידע האלה, ואתה אומר לי שזה "רק מה שאני ראיתי" עורכת דין? למה איזה אנגלית צריך לעריכת דין ? מקצוע אחד המעפנים שיש בו אינפלציה מטורפת מרוב שהוא קל, יצאתי עם עורכת דין (חילונית), בחורה מדהימה, אבל רק שראיתי את האנגלית שלה הבנתי למה המקצוע הזה הוא המקסימום שהיא הצליחה להגיע אליו. עורכת דין

חרדית לא עושה משכורות של ציון אמיר או עשירה. החרדית הזו מרוויחה בקושי את המנימום, אני יודע מה מרוויחים במקצוע הזה באילת ובדרום והחרדית הזו לא שונה מהם בוא אם היה קל כל כך להיכנס להייטק כמו שאתה משיג את זה בלימודים באיזו מכללה פח, לא היו לך 10% מעוסקים בהייטק (וכמו שנדב הראה זה במציאות פחות) כולם היו הולכים להייטק. הבולשיט של "כולם יכולים ובכל גיל" זה בולשיט שמפמפים במכללות כדי לעשות על אנשים נאיבים כסף, זה לא עומד במציאות ואתה לא אדם ממוצע אז מה שבשבילך הוא משחק ילדים הוא לא כזה בשביל החרדים.

נדב, עומר,ראיתם את הנתונים? מה זאת אומרת "פערי השכר אצל חרדים זה קצת בולשיט?" על מה זה מבוסס חוץ מסטיגמות? כל המחקרים והבדיקות, מראים שהם מרוויחים פחות
ושרמת הידע שלהם לא עומדת בסף הנדרש, איך זה קשור לתורה, בחורה חרדית, (לא הגאונות שבהייטק) שמרוויחה פחות מבחורה חילונית, גם היא מרוויחה פחות בגלל שהיא לומדת תורה? (היא לא לומדת מן הסתם) אז למה היא מרוויחה פחות? כי יש לחרדים פער בלימודי ליבה, הם אנשים עממים ופשוטים, ומי שזה נראה לו "קשקוש" לכו תראו את הנתונים של המכון לדמוקרטיה, או מקורות אחרים, אף אחד לא מציין שהם פחות משכילים/משכילות כי הם הולכים ללמוד תורה, הם לא משכילים כי אין לרובם ליבה ולמי שיש הליבה לא ברמה נדרשת, כי המורים של רובם היו פח, והתרבות מעודדת לזלזל בזה.

נכנסתי לאתר שעומר הביא, ראיתם את הדרישות? בחור שלא יודע אנגלית, חשבון בסיסי ואלגברה בסיסית ולא פיתח את הידע הזה כמו שריר, לא הולך פתאום לפתח חשיבה לוגית בגיל 36 אחרי שהוא בא מתרבות שעודדה אותו להיות כמה שיותר בור ולהתגאות בזה, אפילו התואר בסיעוד שם, דורש מדעים? הופ, מדעים?? כבר טיטאת החוצה את רוב החרדים, וגם בואו, חרדי לא יתקבל עכשיו לטופ של הסיעוד כמו אח/אחות הם יעבדו גם פה בעבודות הכי מנימום של התחום כמו עורכת דין חרדית ממוצעת.

מה עוד יש במכללה מטעם אונברסיטת חיפה שעומר הביא, עבודה סוציאלית? נו, ואחר כך החרדי שלמד ילך לעשות השלמת הכנסה כי הוא נשאר רעב.

נדב, הם אוהבים את איך שהם חיים ככה מהקצבאות האלה, אז למה החלטת שהם צריכים יותר? הם רגילים לחיים האלה בצמצום על חשבון המדינה זה מה שהם אוהבים, זה דור שאי אפשר לתקן, שלח את הילדים שלהם ללמוד ליבה ונקבל ישראל עם הון אנושי מטורף, למה להקטין פה את ההון האנושי בכוח? אנחנו עם קטן אנחנו צריכים הון אנושי משובח לא עדר של חרדים שינמיך אותנו... אתה קובע שעבודה בשכר מנימום תשפר להם את החיים משמעותית, אבל הם אוהבים את איך שהם חיים, שוב, מדובר באנשים עממים ופשוטים רגשניים מאוד שחיים לפי הרגש הם לא חומריים כמו החילונים ולא צריכים את כל מה שיש לנו, תן להם את הקבצאות שלהם ומהילדים של הדור הבא, תבנה כבר משהו נורמלי.

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 23 ספטמבר 2024, 15:19

בחורות חרדיות מרוויחות פחות בהייטק כי הן לרוב הולכות לחברות מיקור חוץ שבנויות במיוחד לבחורות חרדיות. יש חברה כזאת בקומה בעבודה שלי, הן ב3 בצהרים כבר סוגרות את המשרד כדי ללכת לטפל בילדים. אתה לא יכול לצפות מאדם עם שעות עבודה כאלה להרוויח כמו מתכנס שקורע את התחת כל היום.

כל אחד בוחר את אורך החיים שלו, האורך חיים שלהם בנוי מראש להיות פחות חומרני. זאת בחירה שלהם, לא שלנו. הם צריכים לעבוד כדי לתחזק את האורך חיים שלהם, כמה הם ירוויחו זה תלוי אך ורק בכל אינדבידואל. אבל זה בטוח יהיה יותר מהקצבאות ממילא.

אם הם רגילים לסכומים שהם מכניסים היום מהקצבאות אז לבריאות. שימצאו עבודה שמכניסה מינימום והם יהיו מרוצים.

Laskin
Elder

הודעהעל ידי Laskin » 23 ספטמבר 2024, 17:23

סוף סוף מפציצים היום כמו שהיינו צריכים לפני 10 חודשים אם לא 11…

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 23 ספטמבר 2024, 17:57

זה לא משנה, ביבי עדין חושב שהוא יכול "לתת מכה" ואז הם יהיו "מורתעים". גם אם הוא יפציץ להם את הצורה והם אשכרה יהיו מורתעים כמו אחרי 2006 עדין יהיו חיזבאללונים על הגבול שלנו מוכנים בכל רגע לעשות אוקטובר 7 והם לאט לאט ינסו את ביבי שוב ושוב והוא יכשל בלהגיב שוב ושוב.

חזור אל “פורום OT”

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו־ 4 אורחים