נושא ה-ppוליטיקה הרשמי

מוסיקה, סרטים, סדרות, ספרים וכל נושא שיחה רנדומאלי אחר שתרצו

המנהלים: bozeman, erezronen, swym, omerkot

Shlomix
Warrior

Re: נושא ה-ppוליטיקה הרשמי

הודעהעל ידי Shlomix » 26 ספטמבר 2024, 15:47

swiss-the-engine כתב:
Shlomix כתב:
MGS FREAK כתב:למי אכפת? מקרון ו(בעיקר) הבוס של הוכשטיין מספקים לך נשק ואצבע על כפתור הוטו במועצת הביטחון, בין היתר, שבלעדיהם מזמן היינו כרגע בתצוגה בשוק עבדים בתימן.

אין לי יותר מדי אהדה לאותו "אשם אחד", אומר זאת בעדינות. אבל כמו שהדברים נראים כרגע האחראים לקוקבלוק הממשמש ובא הם הpowers that be ופחות הוא.

האמריקאים ממשיכים לספק נשק ונראה שבמערכה הזו בלבנון הם תומכים הרבה יותר מאשר בעזה.
כרגע הם לא הפעילו שום לחץ אמיתי מלבד מניעת כניסה קרקעית (ובמקרה הזה אני תומך, אנחנו עוד לא שם).

אני מצפה מביבי שיגיד להם - כן, אני מסכים להפסקת אש אבל בתנאי שהיא קבועה. מה ישתנה במהלך הפסקת האש הזמנית? אם לא נגיע להסכם מול חמאס, מצבנו רק יורע.

מה? ברור למי שלא עיוור שגם שם בגדול הכל מתנהל על פי הגבולות גזרה של הסטייט דפרטמנט. בנוסף עדיין מונעים מאיתנו את הפצצות חודרות בונקרים ועכשיו מתווספים ידיעות שאין הם משתפים אותנו בידע מודיעיני. אחלה דמוקרטים

לפי הדיווחים האמריקאים לא ידעו על מבצע הביפרים ומכשירי הקשר, לא ידעו על חיסול צמרת כוח רדואן וכן הלאה.
יכול להיות שזה שקר כדי למנוע מהם להיות מעורבים בעיני הציר האיראני, אבל המשמעות היא שהם משתפים פעולה.
עד כמה שאני יודע קיבלנו את כל החימושים שצריך, ולראיה החיסול שנעשה במרתף/בונקר בביירות ושלח את כח רדואן לחפש בנרות מפקדים חדשים.

אני לא אומר שהממשל הנוכחי תומך בהסלמה. אבל הוא גם לא יפעיל לחץ כבד כמו שעשה עם רפיח כי הם מבינים שחיזבאללה זה סיפור שונה (וגם במקרה רפיח לא באמת מנע את הפעולה).

סמל אישי של המשתמש
swiss-the-engine
Sage

הודעהעל ידי swiss-the-engine » 26 ספטמבר 2024, 15:52

אשרי המאמין
"Democracy is two wolves and a lamb voting on what to have for lunch. Liberty is a well-armed lamb contesting the vote!"
Benjamin Franklin

סמל אישי של המשתמש
sharonbn
Veteran

הודעהעל ידי sharonbn » 26 ספטמבר 2024, 16:30

DrKeo כתב:אין שום תוכנית לצפון. הצבא בונה תוכנית צבאית שכוללת דברים כמו תוכניות לעצירת משגרים מלשגר, התנקשויות, מלכודות כמו הביפרים וכו' כל הזמן, בלי קשר למלחמה שמתרחשת עכשיו (למרות שמן הסתם היא מגבירה את זה). מה שאתה רואה בצפון הוא אוסף של "אוקיי אני אחתום על המבצע הספציפי הזה ששמת לי על השולחן" ותו לא. אין שום תוכנית לעזה, אין שום תוכנית לצפון, אין שום תוכנית לכלכלה, אין שום תוכנית לחינוך, אין שום תוכנית למדיניות חוץ, אין שום תוכנית לשום דבר.

הכל שלוף מהמותן על בסיס הכנה שמשרדים שונים עשו, פלסטר זמני כי צריך עכשיו X או Y. אין שום אסטרטגיה.

זה נכון חלקית. לרוה״מ אין תכנית, מלבד הישרדות שלו בתפקיד.
אבל יש חברות בממשלה שדווקא יש תכנית, יש אסטרטגיה ויש כיווני פעולה מתוכננים:
* למפלגות החרדיות יש תכנית מסודרת איך לקבל תקצוב מלא ללא פיקוח למערכות החינוך שלהן ואיך למקסם את התמיכה הממשלתית בדמות תלושי מזון, סובסידיה תחב״צ, הנחות ארנונה ועוד ועוד
* גם מפלגת הציונות הדתית, השילוב של שלושת מפלגות הימין, יש תכנית של לקיחת/השתלטות על תקציבים. המשרד של סטרוק יקבל השנה פי 5 מהתקציב המקורי שהוחלט באמצעות העברות תקציביות.

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 26 ספטמבר 2024, 16:45

אני לא יודע אם אפשר לקרא למה שהמפלגות החרדיות עושות תוכנית. כלומר, יש שם רצונות למהלכים ספציפים, אבל הם לא חושבים על ההשלכות שלהם. הן פועלות די דומה לביבי, מהלכים נקודתיים כדי להישאר בעמדת כוח לטווח הקצר בלי לחשוב על הקהילה שלהם והעתיד שלה.
We're just normal men. We're just innocent men

סמל אישי של המשתמש
sharonbn
Veteran

הודעהעל ידי sharonbn » 26 ספטמבר 2024, 16:52

אני חושב שהמפלגות בהחלט חושבות על העתיד של הקהילה שלהן. העתיד שהן שואפות אליו שונה מזה שאתה חושב עליו.

Laskin
Elder

הודעהעל ידי Laskin » 27 ספטמבר 2024, 18:52

וואלה אם הורדנו את נסראללה…

השאלה אם הם יודו בזה או ימשיכו לשחרר סרטונים שלו גם 20 שנה אחרי מותו

סמל אישי של המשתמש
swiss-the-engine
Sage

הודעהעל ידי swiss-the-engine » 27 ספטמבר 2024, 19:30

מה זה משנה אם הורדנו אותו… אפשר לחשוב שלא הרגנו (בעשורים שישראל קיימת) את כל סוגי האנשים שיש לאויבינו להציע.
"Democracy is two wolves and a lamb voting on what to have for lunch. Liberty is a well-armed lamb contesting the vote!"
Benjamin Franklin

סמל אישי של המשתמש
glass man
Sage

הודעהעל ידי glass man » 27 ספטמבר 2024, 19:35

יאללה יא נסראאלה נדפוק אותך אינשאאלה עם כל החיזבאלהה... יאי אם זה סוף סוף קרה אני מוריד את הפוני שלי לכבוד ביבי.

Laskin
Elder

הודעהעל ידי Laskin » 27 ספטמבר 2024, 20:11

זה בהחלט משנה אם הורדנו אותו.
הוא חתיכת סמל וגם אדם שנחשב מאוד מאוד חכם וזהיר. לא כל אחד ניתן להחליף ואם כן זה יכול ליצור גם הרבה מאוד בלאגן.
אבל אני מנמיך ציפיות…

סמל אישי של המשתמש
swiss-the-engine
Sage

הודעהעל ידי swiss-the-engine » 27 ספטמבר 2024, 21:48

הדבר היחידי שכל התקיפת ראשים שלנו יכולה לעזור זה אם ההחלשה הזאת תוביל לצבא לבנון לקבל פיקוד. מכיוון שאין שום סיכוי בחיים שזה יקרה אז אין הרבה שיוצא מזה. לא יהיה פחות קשה לעשות כניסה קרקעית.
Benjamin Franklin

סמל אישי של המשתמש
omerkot
Veteran

הודעהעל ידי omerkot » 27 ספטמבר 2024, 23:39

אנחנו עדיין חושבים שהביפרים זה היה בטעות כי חשבנו שהם עומדים לחשוף את זה?

סמל אישי של המשתמש
glass man
Sage

הודעהעל ידי glass man » 28 ספטמבר 2024, 10:39

חחחח אין סיכוי הכל מכוון. מאז שתקפנו בחודיבה היה ברור שעברנו למוד של "רואים שחור בעיינים" לא רק החיסול של הנייה והבחירים גם זה שאנחנו צוחקים חופשי על איראן ומשווים אותם לצ'יוואווה, חזר הכבוד הלאומי וחזר הכבוד האזורי ועכשיו זה הולך ומתעצם, השאלה היא לאן ממשיכים מכאן כי נסראללה זה בערך המסימום שאפשר לחסל, כמובן גם משעל וסינוואר, אבל האחרון אולי מת כבר מימלא (אמן )ואם סניוואר מת, משעל צריך להיחטף סטייל אייכמן ולעמוד למשפט ראווה ביחד עם כל הנוחבות האלו ולקבל הוצאה להורג ביחד עם כולם.

השאלה היא לאן ממשיכים מעבר לחיסולים של הבכירים האלה, אין ספק שזה מאוד מאוד משמעותי במיוחד, נסראללה לחיזבאללה שזה ליטרלי כאילו הורדת את היטלר בגרמניה הנאצית מבחינת זה שהוא המוטבציה וזה שמוביל את כולם.

ביבי יתן את כל הכוח גם בפעולה הקרקעית? אני מקווה מאוד שכן זה די חובה, אסור שתהיה הרגשה כלפינו כאילו עברנו להיות צבא של חיסולים ממוקדים בלבד.

Laskin
Elder

הודעהעל ידי Laskin » 28 ספטמבר 2024, 11:06

עושה רושם שזה רשמי… אני רוצה בקלאוות ברחובות :)
יום חג… פשוט מדהים המהלך הזה של כוחות הבטחון והמודיעין.
הכי מגניב זה שהדבר האחרון שנסראללה ראה היה הנאום של ביבי באו״ם. נאום מעולה אגב… ואני מקווה שזה גם הנאום האחרון שלו כראש ממשלה. הדבר הכי גרוע שיכול היה לקרות התרחש במשמרת שלו, הוא עמד יפה בלחצים והצליח לרשום במשמרת הזו גם חיסול חמאס ונזק חסר תקדים לכוחות האיראניים בלבנון. זה הזמן לפרוש.

לגבי כניסה קרקעית - מאחר ובכל מקרה נזדקק לכח בינלאומי שישמור על הגבולות בשלב מסוים לאחר שימותו לנו הרבה מאוד חיילים שם, או שאנחנו נאלץ פשוט לחזור ולשלוט בדרום לבנון לנצח - אני מתנגד. צריך ליצור לחץ רציני על ארה״ב והאו״ם שהם יעמדו בגבולות שאנחנו נציב, אחרת פותחים במלחמה נגד איראן עוד היום, ומוחקים את ביירות ברמה של עזה. שהפעם יעמדו בהתחייבות וישמרו עליהם רחוקים מספיק, ולא יציבו איזה 2 ג׳יפים ויברחו אחרי 5 דקות.

Shlomix
Warrior

הודעהעל ידי Shlomix » 28 ספטמבר 2024, 11:27

רשמי.
רצף אירועים מדהים.
עכשיו מובן למה גלנט והמטכ"ל רצו לצאת לתקיפה מיידית על חיזבאללה ב8.10, כל המודיעין היה קיים וזו המלחמה שצה"ל התכונן אליה.
עכשיו אסור להוריד את הרגל מהגז כמו שביבי תכנן והתקפל שוב לשמחתנו.

מקווה מאוד שנצליח להימנע מכניסה קרקעית, העומס על המילאומניקים בלתי נתפס.

סמל אישי של המשתמש
omerkot
Veteran

הודעהעל ידי omerkot » 28 ספטמבר 2024, 11:30

גם אם נכנס לדרום לבנון הסיטואציה שתווצר אח"כ תהיה שונה מהותית משום שהשטח יהיה נקי מאוכלוסיה עוינת.
הסיפור במלחמת לבנון הראשונה היה הפת"ח. נכנסנו בשביל להעיף אותם משם והאוכלוסיה המקומית חילקה בקלוואות וזרקה על החיילים שלנו אורז - גם השיעים ולא רק הנוצרים.
אח"כ איראן ניפחה לשיעים את המוח והם פעלו מבפנים.

Shlomix
Warrior

הודעהעל ידי Shlomix » 28 ספטמבר 2024, 11:43

omerkot כתב:גם אם נכנס לדרום לבנון הסיטואציה שתווצר אח"כ תהיה שונה מהותית משום שהשטח יהיה נקי מאוכלוסיה עוינת.
הסיפור במלחמת לבנון הראשונה היה הפת"ח. נכנסנו בשביל להעיף אותם משם והאוכלוסיה המקומית חילקה בקלוואות וזרקה על החיילים שלנו אורז - גם השיעים ולא רק הנוצרים.
אח"כ איראן ניפחה לשיעים את המוח והם פעלו מבפנים.

נכון, אבל זה עדיין יהיה תמרון קרקעי קשה בהרבה מאשר בעזה כי הלוחמים של חיזבאללה הרבה יותר מנוסים ומאומנים עם ציוד יותר טוב בזכות הקרבות שעברו בסוריה והמימון האיראני. כמובן שגם הגיאוגרפיה שונה לחלוטין וקשה יותר.
בזכות המודיעין המדהים שיש לנו על חיזבאללה אפשר להסתפק בהפצצות, ואולי אפילו לבצע פשיטות ממוקדות אחרי שנכסח עוד קצת את הדשא.
אין לי ספק שבמקרה בו יוחלט על תמרון קרקעי צה"ל יסיים כמנצח, השאלה אם זה יהיה שווה את המחיר.
אני חושב שלא, חושש שתמרון קרקעי מלא יעלה לנו ביותר מדי חיי אדם וגם כסף.

סמל אישי של המשתמש
InterAl
Veteran

הודעהעל ידי InterAl » 28 ספטמבר 2024, 11:53

ההנהגה שלהם מפוררת לגמרי, זאת הזדמנות פז לטאטא אותם מדרום לבנון. לא הייתה ולא תהיה הזדמנות טובה יותר.

Shlomix
Warrior

הודעהעל ידי Shlomix » 28 ספטמבר 2024, 12:29

InterAl כתב:ההנהגה שלהם מפוררת לגמרי, זאת הזדמנות פז לטאטא אותם מדרום לבנון. לא הייתה ולא תהיה הזדמנות טובה יותר.

נכון, השאלה אם אפשר להשיג את זה באמצעות הפצצות נוספות והגעה להפסקת אש (כמובן שתהיה חייבת להיות אכיפה ע"י גוף נורמלי ולא האו"ם החלש).

MGS FREAK
Veteran

הודעהעל ידי MGS FREAK » 28 ספטמבר 2024, 13:08

איזה יופי של פעולה, ואיזה יופי של מכתש. הלוואי כשאם וכאשר יהיה שלום עם לבנון, יבנו את שגרירות ישראל מעל הריסות הפיהררבונקר של נסראללה.

אין מקום יותר מושלם מזה :)

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 29 ספטמבר 2024, 11:11

omerkot כתב:אנחנו עדיין חושבים שהביפרים זה היה בטעות כי חשבנו שהם עומדים לחשוף את זה?

כן.

הכפיה היא מה שגרמה לשיגור של כל המהלכים, אחרת היו עושים אותם מזמן. הכל נכפה עליו, שום דבר לא יזום, הוא פחדן. אפילו חיסול נסראללה קבל בטול בתחילת המלחמה כי הוא פחדן ועכשיו הוא נגרר לזה.

אני מחזיק אצבעות שיכנסו קרקעית ויגמרו את זה, שנסיים את המלחמה בלי חיזבאללה בלבנון, אבל אין סיכוי שזה יקרה.
We're just normal men. We're just innocent men

סמל אישי של המשתמש
bozeman
Veteran

הודעהעל ידי bozeman » 29 ספטמבר 2024, 11:18

DrKeo כתב:
omerkot כתב:אנחנו עדיין חושבים שהביפרים זה היה בטעות כי חשבנו שהם עומדים לחשוף את זה?

כן.

אני מקווה שנדע את זה עוד בימינו כשהפרוטוקולים יפתחו.

הדבר היחיד שאני לא מבין זה עדיין איך אנחנו מתנהלים כ"כ רע בהסברה. למה אין מי שמראה לעולם מי המדינות שבוכות עליו ומי שמח.

והדבר הכי מעצבן, למה זה לגיטימי שמדינה כמו אירן מאיימת להגיב וזה עובר בשלוות נפש פה (וכמובן בשאר העולם). למה אין תג מחיר מראש לפעולות שלהם, בסגנון" להגיב? אתם רוצים טו פאק ארונד, תתכננו לפיינד אוט." כולל הבנה שלהם שנעשה את זה.
תמונה

Shlomix
Warrior

הודעהעל ידי Shlomix » 29 ספטמבר 2024, 11:20

DrKeo כתב:

כן.

הכפיה היא מה שגרמה לשיגור של כל המהלכים, אחרת היו עושים אותם מזמן. הכל נכפה עליו, שום דבר לא יזום, הוא פחדן. אפילו חיסול נסראללה קבל בטול בתחילת המלחמה כי הוא פחדן ועכשיו הוא נגרר לזה.

אני מחזיק אצבעות שיכנסו קרקעית ויגמרו את זה, שנסיים את המלחמה בלי חיזבאללה בלבנון, אבל אין סיכוי שזה יקרה.

לפי כל הדיווחים כל הפעולות מלבד הביפרים היו מוכנות כבר ב-11.10 כשההחלטה אם לצאת למלחמה בחיזבאללה עלתה לדיון בקבינט.
טוענים שישראל ידעה איפה נסראללה כל הזמן מתחילת המלחמה.
אני לא יודע למה הוחלט בסוף שלא לצאת למתקפה הזו, ייתכן שבצדק, כנראה שלא נדע לעולם את כל הפרטים.
עם זאת, מאז עברו 11 חודשים, למה לא יצאו לפעולות האלו לפני כמה חודשים? הביפרים אצל חיזבאללה כבר קרוב לחצי שנה.
מטריף אותי.

סמל אישי של המשתמש
omerkot
Veteran

הודעהעל ידי omerkot » 29 ספטמבר 2024, 11:37

כי מה אם זה לא היה מצליח? איזה ודאות היתה? איפה שולי הביטחון? אין לי מושג מה היה נכון לעשות אבל יש פה קצת הרבה חוכמה שבדיעבד.
עובדתית, הסיפור עם חמאס היה הרבה יותר מסובך (למרות שמדובר בארגון קקיוני הרבה יותר) וכנראה שגם מצבת התחמושת במחסנים נראית אחרת לחלוטין מהמצב ב11.10.
ואנחנו עדיין לא סיימנו את הסיפור.

Shlomix
Warrior

הודעהעל ידי Shlomix » 29 ספטמבר 2024, 12:43

ברור, כמו שכתבתי, לא יודעים את כל הפרטים לגבי ה-11.10.
אבל למה לא יזמו את החיסולים לפני חודשיים-שלושה? אין הבדל בין אז לעכשיו.
וזה מה שנדב ואני טוענים - החליטו בשביל ביבי והוא לא יכל לדחות יותר.

אין ספק שאנחנו רחוקים מסיום, עוד נשארו עשרות בכירים שיכולים לשקם את הארגון במידה מסוימת ולגרום לנזק כבד.
צריך להמשיך להפעיל לחץ מקסימלי ולצוד את כולם, להוריד עוד מחסנים ומשגרים כמה שניתן. עד כדי כניעה.

סמל אישי של המשתמש
omerkot
Veteran

הודעהעל ידי omerkot » 29 ספטמבר 2024, 14:35

כי אם הכוונה שלך היא לפלוש ללבנון אז הרבה יותר קל להלחם באוקטובר ולא ביולי/אוגוסט.

חזור אל “פורום OT”

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו־ 4 אורחים