הודעהעל ידי bozeman » 24 יוני 2025, 08:22
ואם כבר כנראה מה יהיה בהמשך הנה מה שאני חושב שצריך.
1. לפתוח תיק הכנה מול טורקיה. כמו שהכינו מול אירן.
2. לדעתי אחת הנקודות הכי חשובות בעימותים שנחשבו הקשים ביותר, שעזרה לנצח, הייתה חיסול הבכירים. הביפרים, חיסולים ממוקדים, רחפנים, מוסד וכו. אל מול מדינות דיקטטוריות או ארגונים כאלו לדעתי זה היה הגורם הראשון והכי חשוב בניצחון, אפילו יותר מהשמדת היכולת הצבאית. במקרה הרגיל, זה נתן המון זמן להמשיך את חיסול היכולות, במקרה הטוב זה מנע אותן לגמרי מראש.
3. המשך פיתוח יכולות יירוט מתקדמות *וזולות*. כנראה העימותים הבאים עדיין יהיו מטילים וטילים כבדים יותר. צריך להמשיך לפתח את אפשרויות המיגון האקטיבי. אני חושב שלייזר החלל היהודי צריך להפוך למציאות.
4. שינוי המדיניות וביטול מדיניות הכלה. צריך להגמר עם הקונספציה שאין להם רצון אמיתי, שזה רק דיבורים. מזהים איום, פועלים ומייד.
5. אין יותר לוותר לראשי נחש. אין יותר זה פרוקסי. החותים יורים טיל? טהראן מותקפת. (או אם יהיה שינוי משטר אירני, אז טיל ממורדים סורים? משהו יתפוצץ בטורקיה.)
6. מדיניות פרו ישראלית אל מול "ידידות". לא תומכים בנו פומבית? עושים משחקים מול הקלעים? שלום שלום למידע פנים או מערכות נשק שלנו (אני מדבר אליכן צרפת וספרד).
7. מינוף המעמד האזורי שלנו. חתימת הסכמים מול מדינות בעלות אינטרסים כמו סעודיה, בחריין ועוד. אבל הסכמים כאלו שלא יהיו המשך הסתה כמו מצרים וירדן. כאלו שהמשטרים שם יחגגו אותם.
8. הבעות עמדה מוסרית בלי התקפלויות. נגד רוסיה ובעד אוקראינה. נגד סין אם צריך. תמיכה בהודו. לא כל דבר צריך להיות "אנחנו קטנים, נהיה בשקט". בסוף אנחנו גם בשקט וגם אוכלים את הדגים המסריחים.
9. מותר להיות ציונים בלי להתנצל. בלי בדיעבד ובלי בקשת רשות. הרפיסות הזאת לא עזרה לנו. צריך לא לפחד להגיד שזאת אנטישמיות. העובדות הוכיחו שאין באמת פה איזה "מותר לבקר את ישראל והממשלה שלה, זאת לא אנטי יהודי או אנטישמיות". לא, כשזה רק מולנו. כשההפגנות הן רק מול ישראל. שכשיורים על אוכלוסיה אין קול ואין עונה. אין איזה ציוץ על "גנוסייד", זה אנטישמיות. וזה תמיד היה אנטישמיות.