נושא ה-ppוליטיקה הרשמי

מוסיקה, סרטים, סדרות, ספרים וכל נושא שיחה רנדומאלי אחר שתרצו

המנהלים: bozeman, erezronen, swym, omerkot

סמל אישי של המשתמש
omerkot
Veteran

Re: נושא ה-ppוליטיקה הרשמי

הודעהעל ידי omerkot » 22 יוני 2025, 16:27

Fanta כתב:נפל טיל לא רחוק מאוניברסטת תל אביב, שבר הרבה חלונות באוניברסטה.
גם מעונות איינשטיין חטפו נשזק ונשברו הרבה חלונות וכו
אצלנו במעונות ברושים הדבר היחיד שנשבר הוא הדלתות זכוכית של המועדון, שזה מצחיק כי זה רק מראה כמה גרוע הן היו, כמה דקות הן היו, שום דבר מעבר לזה לא נשבר, רק הן כי הן פשוט גרועות!

יש עוד דלת אחת שאני יודע שהתנפצה בברושים אבל שוין. העיקר שכולם בסדר.
בסופו של דבר, הטילים שלהם פשוט לא מדויקים ומאלה שמצליחים לחדור, נדיר שמשהו פוגע במה שהם מנסים לפגוע. בסוף יוצא שהם בעיקר מארגנים פינוי בינוי לבתים ישנים.

סמל אישי של המשתמש
Fanta
Veteran

הודעהעל ידי Fanta » 22 יוני 2025, 16:48

omerkot כתב:
Fanta כתב:נפל טיל לא רחוק מאוניברסטת תל אביב, שבר הרבה חלונות באוניברסטה.
גם מעונות איינשטיין חטפו נשזק ונשברו הרבה חלונות וכו
אצלנו במעונות ברושים הדבר היחיד שנשבר הוא הדלתות זכוכית של המועדון, שזה מצחיק כי זה רק מראה כמה גרוע הן היו, כמה דקות הן היו, שום דבר מעבר לזה לא נשבר, רק הן כי הן פשוט גרועות!

יש עוד דלת אחת שאני יודע שהתנפצה בברושים אבל שוין. העיקר שכולם בסדר.
בסופו של דבר, הטילים שלהם פשוט לא מדויקים ומאלה שמצליחים לחדור, נדיר שמשהו פוגע במה שהם מנסים לפגוע. בסוף יוצא שהם בעיקר מארגנים פינוי בינוי לבתים ישנים.

רק הדלתות של המועדון התנפצו לפי מה שאני ראיתי... אחת מקדימה של המועדון ואחת מאחור, שניהן אותו חומר

סמל אישי של המשתמש
bozeman
Veteran

הודעהעל ידי bozeman » 23 יוני 2025, 20:04

טוב, חמינאי החליט על חיסול עצמי... אני מקווה שהאמריקאים והשאר יגמרו איתם מהר וחזק
תמונה

סמל אישי של המשתמש
Fanta
Veteran

הודעהעל ידי Fanta » 23 יוני 2025, 20:06

כולנו

Shlomix
Warrior

הודעהעל ידי Shlomix » 23 יוני 2025, 20:51

bozeman כתב:טוב, חמינאי החליט על חיסול עצמי... אני מקווה שהאמריקאים והשאר יגמרו איתם מהר וחזק

בנתיים זה נראה מתואם לחלוטין עם הקטארים/אמריקאים כמו אחרי חיסול סולימאני.
הצגה.

זה לא אומר שזו לא מלכודת של האמריקאים אגב

סמל אישי של המשתמש
Fanta
Veteran

הודעהעל ידי Fanta » 23 יוני 2025, 20:54

מאוד מעניין אותי לראות את ההצבעות באתר פולימארקט, יש מלא אנשים שאני מכיר שממש מנסים למצוא דרך לא להתעסק בביטקוין ולקנות הצבעות שחמינאי יפול מהשלטון עד סוף השנה

סמל אישי של המשתמש
bozeman
Veteran

הודעהעל ידי bozeman » 23 יוני 2025, 21:01

Shlomix כתב:
bozeman כתב:טוב, חמינאי החליט על חיסול עצמי... אני מקווה שהאמריקאים והשאר יגמרו איתם מהר וחזק

בנתיים זה נראה מתואם לחלוטין עם הקטארים/אמריקאים כמו אחרי חיסול סולימאני.
הצגה.

זה לא אומר שזו לא מלכודת של האמריקאים אגב

כן, יכול להיות. עדיין זה שומר לאמריקאים +1 למקרה שהם יחליטו שצריך עוד סיבוב לגרעין או משהו
תמונה

Shlomix
Warrior

הודעהעל ידי Shlomix » 24 יוני 2025, 00:28

ההודעה של טראמפ מאשרת שזה הכל היה מתואם ומתוזמר.
כל הצדדים חותרים לסיום בימים הקרובים, נראה אם זה אכן מה שיקרה.
אני מקווה מאוד שעד אז נשמיד לאיראנים כמה שיותר תשתיות שיאפשרו שיקום בעתיד כי ברור שהם יכנסו לטירוף חימוש, בטח אם יוסרו סנקציות

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 24 יוני 2025, 01:56

הפסקת אש החל מ-7 בבוקר. רחמים על האיראנים שהמשטר שלהם הולך לשחוט אותם תקופה הקרובה.

ההזיה היא שאיראן מתחילה את ההפסקת אש ב-7:00 ואנחנו מפסיקים רק ב-13:00. גם הבנתי שטראמפ הכריז על ההפסקת אש לפני שאנחנו או האיראנים הסכמנו פומבית.
We're just normal men. We're just innocent men

סמל אישי של המשתמש
Klayman
Sage

הודעהעל ידי Klayman » 24 יוני 2025, 03:20

בעל המאה הוא בעל הדעה
Now, a question of etiquette - as I pass, do I give you the ass or the crotch
?

סמל אישי של המשתמש
omerkot
Veteran

הודעהעל ידי omerkot » 24 יוני 2025, 07:19

לא נראה שהפרסים שמעו שיש הפסקת אש

סמל אישי של המשתמש
bozeman
Veteran

הודעהעל ידי bozeman » 24 יוני 2025, 07:58

אם אנחנו לא מגיבים, נפגש שוב עוד כמה שנים במצב הרבה יותר גרוע.
אנחנו חייבים לשנות את הקונספציה הזאת של הכבוד שלהם. שהם אמרו את המילה האחרונה. בשכונה שלנו אין מקום לאיזה ג'נטלמניות של וויתור. זה צריך להיות גם במחיר של המשך הלחימה.
וצריך להבהיר את זה לטראמפ. זה הזמן להגיד לו שאם הוא רוצה שנפסיק, שהוא יהיה ערב ויתקוף אם יירו עלינו. אנחנו לא צריכים כל פעם לעשות את הוויתור.
תמונה

סמל אישי של המשתמש
omerkot
Veteran

הודעהעל ידי omerkot » 24 יוני 2025, 08:13

עד כמה שאני מבין, גם מבחינת ההכרזה של טראמפ, ישראל עדיין לא במצב של נצירת אש. רק איראן.

סמל אישי של המשתמש
bozeman
Veteran

הודעהעל ידי bozeman » 24 יוני 2025, 08:22

ואם כבר כנראה מה יהיה בהמשך הנה מה שאני חושב שצריך.
1. לפתוח תיק הכנה מול טורקיה. כמו שהכינו מול אירן.
2. לדעתי אחת הנקודות הכי חשובות בעימותים שנחשבו הקשים ביותר, שעזרה לנצח, הייתה חיסול הבכירים. הביפרים, חיסולים ממוקדים, רחפנים, מוסד וכו. אל מול מדינות דיקטטוריות או ארגונים כאלו לדעתי זה היה הגורם הראשון והכי חשוב בניצחון, אפילו יותר מהשמדת היכולת הצבאית. במקרה הרגיל, זה נתן המון זמן להמשיך את חיסול היכולות, במקרה הטוב זה מנע אותן לגמרי מראש.
3. המשך פיתוח יכולות יירוט מתקדמות *וזולות*. כנראה העימותים הבאים עדיין יהיו מטילים וטילים כבדים יותר. צריך להמשיך לפתח את אפשרויות המיגון האקטיבי. אני חושב שלייזר החלל היהודי צריך להפוך למציאות.
4. שינוי המדיניות וביטול מדיניות הכלה. צריך להגמר עם הקונספציה שאין להם רצון אמיתי, שזה רק דיבורים. מזהים איום, פועלים ומייד.
5. אין יותר לוותר לראשי נחש. אין יותר זה פרוקסי. החותים יורים טיל? טהראן מותקפת. (או אם יהיה שינוי משטר אירני, אז טיל ממורדים סורים? משהו יתפוצץ בטורקיה.)
6. מדיניות פרו ישראלית אל מול "ידידות". לא תומכים בנו פומבית? עושים משחקים מול הקלעים? שלום שלום למידע פנים או מערכות נשק שלנו (אני מדבר אליכן צרפת וספרד).
7. מינוף המעמד האזורי שלנו. חתימת הסכמים מול מדינות בעלות אינטרסים כמו סעודיה, בחריין ועוד. אבל הסכמים כאלו שלא יהיו המשך הסתה כמו מצרים וירדן. כאלו שהמשטרים שם יחגגו אותם.
8. הבעות עמדה מוסרית בלי התקפלויות. נגד רוסיה ובעד אוקראינה. נגד סין אם צריך. תמיכה בהודו. לא כל דבר צריך להיות "אנחנו קטנים, נהיה בשקט". בסוף אנחנו גם בשקט וגם אוכלים את הדגים המסריחים.
9. מותר להיות ציונים בלי להתנצל. בלי בדיעבד ובלי בקשת רשות. הרפיסות הזאת לא עזרה לנו. צריך לא לפחד להגיד שזאת אנטישמיות. העובדות הוכיחו שאין באמת פה איזה "מותר לבקר את ישראל והממשלה שלה, זאת לא אנטי יהודי או אנטישמיות". לא, כשזה רק מולנו. כשההפגנות הן רק מול ישראל. שכשיורים על אוכלוסיה אין קול ואין עונה. אין איזה ציוץ על "גנוסייד", זה אנטישמיות. וזה תמיד היה אנטישמיות.
תמונה

סמל אישי של המשתמש
omerkot
Veteran

הודעהעל ידי omerkot » 24 יוני 2025, 09:09

אני מסכים עם הכל אבל אין פה כפתור לייק...

Shlomix
Warrior

הודעהעל ידי Shlomix » 24 יוני 2025, 10:00

בגדול נראה שגם אנחנו נוצרים אש.

המסגור של הממשלה יוצר אצלי תחושה מובהקת של "סבב". אלא אם יהיו שם מרידות, זו לא המלחמה האחרונה.
אפילו אין לנו מושג עד כמה בדיוק תוכנית הגרעין נפגעה.
נותרו עוד עשרות מדעני גרעין, מהנדסים, מפעלים שקשורים לתוכנית הטילים והגרעין, ומה עם האורניום המועשר? הושמד? נשמר במאגר סודי?

סביר להניח שלישראל ולארה"ב יש תשובות לחלק מהשאלות האלו, אבל לא לכולן.

עצם זה שאיראן נותרו עם יכולת שיגור של מטח משמעותי על ישראל ולרצוח 4 אזרחים ובזה מסיימים את המלחמה מותיר תחושה מאוד חמוצה.
אולי הסרנו את האיום, אבל זמנית בלבד.

לכן השאלה החשובה מכל - איך מונעים מאיראן להתחמש שוב ולהתקדם מחדש בתוכנית הגרעין?
ומכאן שאלת משנה - מה עם הסנקציות? האם הסנאפבאק יופעל שוב או שבכלל ילכו הפוך ויסירו חלק מהסנקציות?

סמל אישי של המשתמש
omerkot
Veteran

הודעהעל ידי omerkot » 24 יוני 2025, 10:42

הנפילה בבאר שבע מצערת מאוד אבל אין לי תחושת חמיצות. לאנשים פשוט נפתח התיאבון. לפני שבועיים היינו משוכנעים שישראל בקושי מסוגלת להוציא תקיפה אווירית בודדת באיראן ועכשיו מסתבר שישראל מסוגלת לפעול בטהרן כאילו מדובר בעזה או ביירות.
המטרה לא היתה לחסל את הטיל האחרון או את מדען הגרעין האחרון. המטרה היתה לכסח להם את התשתיות ולשלוח אותם שנים אחורה ועד כמה שאנחנו יכולים לשפוט זה הושג, ועוד הושג הרבה מעבר לזה. בראש ובראשונה, הושגה ההבנה של כל ילד באיראן, שישראל מסוגלת בכל שניה של כל רגע נתון לתקוף איפה שבא לה וכמה שבא לה ולאיראן אין שום יכולת תגובה אפקטיבית.

אני לא רואה מצב שבו ארה״ב מסירה סנקציות בלי הסכם בזמן שאיראן כנראה תהיה עסוקה מאוד בענייני פנים.
כלכלית, איראן התחילה את המערכה הזו במצב מעפן והמבצע הוסיף להם נזקים במאות רבות של מיליארדים, אם לא יותר מזה. בישראל, הבורסה שוברת שיאים והשקל הפך להיות המטבע החזק בעולם.

סמל אישי של המשתמש
sharonbn
Veteran

הודעהעל ידי sharonbn » 24 יוני 2025, 10:59

אני מקווה שלאסקין סוף סוף הצליח לחזור הביתה

Shlomix
Warrior

הודעהעל ידי Shlomix » 24 יוני 2025, 11:01

אין ספק שישראל במצב טוב הרבה יותר מאשר לפני המלחמה.

אני לא מסכים שזה רק פתיחת תיאבון (וזה נכון כמובן), אלא דאגה.
נכון, אי אפשר להגיע לכל מדעני הגרעין, אבל בפרויקט כזה ענק שנמשך על פני כמעט שלושה עשורים לא מספיק לחסל 15~ מדענים.
האם המתקן בפורדו נפגע מספיק כדי שלא יוכלו להשמיש אותו מחדש או להשתמש בצנטריפוגות שם בזמן סביר?
האם פגענו בהם מספיק כדי שלא יוכלו לבנות מחדש את ההגנה האווירית בזמן סביר?

צריך לזכור שאנחנו מתמודדים כאן מול מדינה, לא מול ארגון טרור. אמנם מדינה מצורעת ומוקצה, אבל עדיין מדינה עם 90 מיליון תושבים ופוטנציאל הכנסות אדיר.
הרי אם מגיעים להסכם על הגרעין ומסירים סנקציות, כמות כסף אדירה תזרום לאיראן. במקום להשקיע בגרעין באופן גלוי, הם יוכלו לחכות מספר שנים ובנתיים לשקם את ההגנה האווירית ואת הטילים הבליסטיים.

סמל אישי של המשתמש
Fanta
Veteran

הודעהעל ידי Fanta » 24 יוני 2025, 12:29

אני לא מסכים עם זה שנתראה עוד כמה שנים בהנחה שמדובר בעתיד הקרוב, אירן חטפה נזק עצום, ממש אבל.
עזבו רגע את הגרעין שם בכלל אין על מה לדבר בטווח הנניח עשר שנים הקרובות.
הצבא שלהם מבחינת שיגורים, מטוסים וכו' חטף נזק אדיר.
אני חושב שהם נכנסים להמון שנים של שיקום מחדש של כל המדינה וזה בלי דברים כמו גרעין וכדומה.

הדבר הכי טוב שהם יכולים לעשות כרגע זה הטרולינג הזה שהם עשו היום, אפילו לחזור לישון היה קשה אחרי זה

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 24 יוני 2025, 13:53

דבר ראשון מאוד מסכים עם חנן, ודבר שני אני חושב שעומר צודק וזאת בהחלט פתיחת תאבון. כולנו רצינו השמדה של מתקני הגרעין, אבל מישהו פה באמת חשב שנעלים להם את היכולת הבליסטית? וגם החלפת משטר זה לא פשוט. למרות שהאיראנים סובלים קשות מהמשטר, למרות שיש שם 70%-80% התנגדות למשטר, אלוהים יודע מה היה משתלט על המדינה אם המשטר היה נופל. חצי מהמדינות במזרח התיכון נשלטות על ידי מיעוט, מי שהיה שם ראשון את הידיים על הנשק היה משתלט על המדינה ואני לוקח הימור שזה כנראה מקורבים למשמרות המהפכה או גורמים צבאיים ממשמרות המהפכה או הצבא.

בסופו של יום הפכנו את השמיים של איראן ללבנון וסוריה, השמדנו את הגרעין, השמדנו את רוב התוכנית הבליסטית ואת היכולת ליצר עוד טילים בטווח הקרוב אלה אם סין שוב תשלח להם רכיבים. אני בטוח שאם שבוע הבא מגלים שהם חופרים באיזה הר נוסף, נוכל להפציץ אותו אם לא נחזור להיות צפרדע במים כמו ב-6 באוקטובר. בתקווה ה-7 לאוקטובר שינה אותנו לעד, לא ל-20 שנים כמו יום כיפור.

מי יודע, אולי הגיע הזמן לקנות שני B2, או להסב הרקולס או ראם.

סמל אישי של המשתמש
Fanta
Veteran

הודעהעל ידי Fanta » 24 יוני 2025, 14:09

DrKeo כתב:דבר ראשון מאוד מסכים עם חנן, ודבר שני אני חושב שעומר צודק וזאת בהחלט פתיחת תאבון. כולנו רצינו השמדה של מתקני הגרעין, אבל מישהו פה באמת חשב שנעלים להם את היכולת הבליסטית? וגם החלפת משטר זה לא פשוט. למרות שהאיראנים סובלים קשות מהמשטר, למרות שיש שם 70%-80% התנגדות למשטר, אלוהים יודע מה היה משתלט על המדינה אם המשטר היה נופל. חצי מהמדינות במזרח התיכון נשלטות על ידי מיעוט, מי שהיה שם ראשון את הידיים על הנשק היה משתלט על המדינה ואני לוקח הימור שזה כנראה מקורבים למשמרות המהפכה או גורמים צבאיים ממשמרות המהפכה או הצבא.

בסופו של יום הפכנו את השמיים של איראן ללבנון וסוריה, השמדנו את הגרעין, השמדנו את רוב התוכנית הבליסטית ואת היכולת ליצר עוד טילים בטווח הקרוב אלה אם סין שוב תשלח להם רכיבים. אני בטוח שאם שבוע הבא מגלים שהם חופרים באיזה הר נוסף, נוכל להפציץ אותו אם לא נחזור להיות צפרדע במים כמו ב-6 באוקטובר. בתקווה ה-7 לאוקטובר שינה אותנו לעד, לא ל-20 שנים כמו יום כיפור.

מי יודע, אולי הגיע הזמן לקנות שני B2, או להסב הרקולס או ראם.

אמריקה לא מאפשרת קנייה של B-2 או שימוש בכלי על ידי צבאות אחרים, הוא בערך הנשק דגל שלה

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 24 יוני 2025, 14:11

יש לאמריקה נשיא הפכפך, זה הזמן. או להסב הרקולס או ראם.

סמל אישי של המשתמש
Fanta
Veteran

הודעהעל ידי Fanta » 24 יוני 2025, 14:12

אני לא חושב שזה משהו שהנשיא יכול להחליט על דעת עצמו

Shlomix
Warrior

הודעהעל ידי Shlomix » 24 יוני 2025, 14:13

נשיא הפכפך - בדיוק.
ממשל טראמפ אישר לנו לתקוף בתגובה להפרה בבוקר. דקות אחר כך טראמפ מצייץ שאנחנו צריכים להחזיר את המטוסים ולבטל את התקיפה.

למי שחשב שתהיה משמעות לזה שאין הגנ"א באיראן.

לגבי B2, זה לא רלוונטי בכלל. מטוס אחד כזה עולה 2 מיליארד דולר ועולה מאות מיליוני דולרים בשנה לאחסן אותו, לתחזק ולתפעל שעות טיסה.
לא רלוונטי לישראל בשום צורה.
גם הייצור שלו הופסק והמחליף יגיע רק לקראת 2030 לפי מה שקראתי (וגם הוא יהיה יקר בטירוף, אבל קצת פחות).

אולי צריך מפציצים מסוג אחר ולפתח פצצה משלנו? לא יודע מה הפתרון
נערך לאחרונה על ידי Shlomix ב 24 יוני 2025, 14:16, נערך פעם 1 בסך הכל.

חזור אל “פורום OT”

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו־ 11 אורחים