נושא ה-ppוליטיקה הרשמי

מוסיקה, סרטים, סדרות, ספרים וכל נושא שיחה רנדומאלי אחר שתרצו

המנהלים: bozeman, erezronen, swym, omerkot

Laskin
Elder

Re: נושא הסרטים והסדרות הרשמי

הודעהעל ידי Laskin » 13 אוגוסט 2018, 21:50

חחח ברצינות? בארץ אין אנשים עם נשק ברחובות? מה עם... למשל... כמעט כל נער שני, בן 18-21? ומה לגבי נשק אזרחי... כמה כאלו הצילו חיים בפיגועים שונים, ברחבי המדינה? כמה מאבטחים חמושים יש שמסתובבים ביננו?
גם בשוויץ יש לך כמות נשק מטורפת, אבל אין שם רציחות כל הזמן, אנשים לא יורים אחד בשני ברחובות, כי זה לא קטע של אחוז חמושים באוכלוסיה, זה קטע של תרבות...

סמל אישי של המשתמש
InterAl
Veteran

הודעהעל ידי InterAl » 13 אוגוסט 2018, 22:18

האמריקאים חוו "תרחיש אפוקליפטי" כזה במלחמת העצמאות האמריקאית, וזה אחד הלקחים שהם למדו ממנו (חלק נכבד מהצבא הקונטיננטלי היה מורכב מ-minutemen, אזרחים חמושים). ובכלל, המאה העשרים הוכיחה שאף אומה לא חסינה מ"תרחישים אפוקליפטיים" כאלה. וכן, ברור שיש הפיכות כושלות (כנראה שרובן אפילו), אבל אם ההפיכה נחושה ומאורגנת מספיק, הסיכוי של אזרחים לא חמושים הוא קטן. בכל מקרה, התיקון השני לחוקה מבטיח שהפיכה דיקטטורית, בין אם צבאית או באמצעים דמוקרטיים (כמו במקרה של המפלגה הנאצית), לא יכולה לקרות שם בניגוד לרצון העם. להבטחה כזאת יש ערך עצום לחברה שלא יסולא בפז.

לגבי הודו - דוגמה לא טובה, כי המאבק הלא אלים שלהם לקח עשרות רבות של שנים עד שהביא אותם לעצמאות, ובכלל, העצמאות שלהם היתה חלק מתהליך דה קולוניזציה כלל עולמי של האימפריה הבריטית לאחר מלחמת העולם השנייה (אנגליה היתה מרוששת לחלוטין לאחר המלחמה ולא יכלה להחזיק יותר במושבות, שהיו בעיקר נטל ולא תועלת כלכלית).

לגבי הטענה שאנשים ירו אחד על השני ברחובות אם יהיו הרבה כלי נשק - טענה חסר שחר, כרגיל. כשמשווים בין מדינות בארה"ב עם יותר נשק לפחות (פר קפיטה), אין ראיה לכך שהמדינות עם יותר כלי נשק הן יותר אלימות. אם כבר, נראה שלהיפך.

לגבי ישראל - נכון שיותר בטוח פה ברחובות, אבל זה לא בגלל מיעוט כלי הנשק. זה בעיקר עניין של תרבות, לדעתי. וגם פה לאזרחים חמושים יש תרומה אדירה לנטרול מחבלים בזמן פיגוע.

סמל אישי של המשתמש
sharonbn
Veteran

הודעהעל ידי sharonbn » 13 אוגוסט 2018, 22:56

Laskin כתב:חחח ברצינות? בארץ אין אנשים עם נשק ברחובות? מה עם... למשל... כמעט כל נער שני, בן 18-21? ומה לגבי נשק אזרחי... כמה כאלו הצילו חיים בפיגועים שונים, ברחבי המדינה? כמה מאבטחים חמושים יש שמסתובבים ביננו?

אני לא יודע באיזה מקומות אתה מסתובב. אני גר בקרית אונו ונוסע באוטובוס כל יום לפתח תקווה לעבודה. אני יוצא לסידורים בכל גוש דן. אני לא רואה חיילים מסתובבים ברחובות. הם גודשים את הרכבת והאוטובוסים ביום ראשון בבוקר ולא רואים אותם ברחובות במשך כל השבוע. מאבטחים חמושים? יש בכניסות לקניונים וזהו. כל אלה חיילים, מאבטחים, אלה נועדו להילחם במחבלים ערבים. הם לא הסיבה שהרחובות בטוחים מאלימות עירונית. הסיבה לזה זה התרבות בארץ וזה שאין אזרחים עם נשק.

Laskin כתב:גם בשוויץ יש לך כמות נשק מטורפת, אבל אין שם רציחות כל הזמן, אנשים לא יורים אחד בשני ברחובות, כי זה לא קטע של אחוז חמושים באוכלוסיה, זה קטע של תרבות...

אני לא יודע מה מיוחד בשוויץ. בכל כלל יש יוצאים מהכלל. העניין הוא שזה בימה ותרנגולת - מה גורם למאפיין התרבותי האלים באמריקה? מה גורם למאפיין הזה להיות חסר בקנדה או פה בארץ ? אולי זה כמות הנשקים? אולי זה מעגל מזין? התרבות מכתיבה שהאזרחים לא מעוניינים להחזיק נשק ואז אין אלימות ואז זה מחזק את המאפיין הלא אלים בתרבות...

סמל אישי של המשתמש
omerkot
Veteran

הודעהעל ידי omerkot » 13 אוגוסט 2018, 23:37

בארץ אתה לא יכול לקנות נשק בצורה חופשית. עדיין, יש בארץ מגזרים שלמים שמחזיקים נשק בכל בית וזה לא בהכרח כאלה שקיבלו הכשרה צבאית או אישור מהמשטרה.
כמו שלסקין טוען בצדק, הבעיה בארה"ב היא בעיה תרבותית ובמהלך השנים התפתחה שם מין תת-תרבות של נדכאים שמוציאים את הנאחס שלהם ברצח המוני (חיקוי מעשים פסיכים הוא תופעה מוכרת ע"ע אפקט ורתר של גתה).
אני גם מספיק זקן בשביל לזכור לא רע את הפיגוע באוקלהומה סיטי, שהיה הפיגוע הפנימי האיום ביותר בהיסטוריה של ארה"ב (שני רק לפיגועי ה11.9), כשאיזה בחור חולה נפש העמיס כמה טונות של חומר נפץ מאולתר במשאית, החנה אותה ליד בנין משרדים פדרלי והוריד חצי בנין תוך שהוא רוצח משהו כמו 150 אנשים, פוצע עוד כמה מאות וגורם נזק לרכוש ברדיוס עצום. לא כלי נשק, לא חומר נפץ תקני. פסיכופט עם יותר מדי דשן.

סמל אישי של המשתמש
sharonbn
Veteran

הודעהעל ידי sharonbn » 13 אוגוסט 2018, 23:43

InterAl כתב:האמריקאים חוו "תרחיש אפוקליפטי" כזה במלחמת העצמאות האמריקאית, וזה אחד הלקחים שהם למדו ממנו (חלק נכבד מהצבא הקונטיננטלי היה מורכב מ-minutemen, אזרחים חמושים).

קודם כל, מלחמת העצמאות האמריקאית לא מתאימה ל"תרחיש אפוקליפטי" שאתה תיארת - נסיון הפיכה שמנסה לכונן דיקטטורה בממשל דמוקרטי.

שנית, התיאור של מלחמת העצמאות האמריקאית נכון לגבי רוב המדינות בעולם. גם המיליציה של גריבלדי היה מורכבת מאזרחים. גם המחתרת של אלכסנדר איפסילנטי שהציתה את מלחמת העצמאות של יוון היתה מורכבת מאזרחים. גם מלחמת העצמאות של טורקיה נגד יוון התחילה במיליציה אזרחית. כנ"ל לגבי מלחמות העצמאות של מקסיקו, וקרואטיה. וכמובן שזה נכון לגבי מלחמת העצמאות שלנו בישראל. מטבען של מלחמות עצמאות נגד כובש זר - הן מנוהלות לפחות בתחילתן ע"י מחתרות אזרחיות ואח"כ מיליציה אזרחית.

מלחמת עצמאות, אם היא מצליחה, מסתיימת בגירוש הכובד הזר וכינון מדינה עצמאית. הנסיבות משתנות בתום המלחמה. איך אפשר ללמוד דווקא את הלקח שצריך לחמש את האזרחים - לא ברור לי בכלל.

InterAl כתב:ובכלל, המאה העשרים הוכיחה שאף אומה לא חסינה מ"תרחישים אפוקליפטיים" כאלה. וכן, ברור שיש הפיכות כושלות (כנראה שרובן אפילו), אבל אם ההפיכה נחושה ומאורגנת מספיק, הסיכוי של אזרחים לא חמושים הוא קטן. בכל מקרה, התיקון השני לחוקה מבטיח שהפיכה דיקטטורית, בין אם צבאית או באמצעים דמוקרטיים (כמו במקרה של המפלגה הנאצית), לא יכולה לקרות שם בניגוד לרצון העם. להבטחה כזאת יש ערך עצום לחברה שלא יסולא בפז.

ועדיין רוב הדמוקרטיות בעולם שורדוץ ללא הערך העצום הזה. אם תשאל אותי יש כמה דברים יותר חשובים בלהבטיח את שרידות הדמוקרטיה מאשר לחלק נשק לאזרחים. למשל לשמור על רמת השכלה גבוהה. אוכלוסייה עם רמת השכלה גבוהה פחות תהיה חשופה לתעמולה של גורמים אנטי דמוקרטיים.

InterAl כתב:לגבי הודו - דוגמה לא טובה, כי המאבק הלא אלים שלהם לקח עשרות רבות של שנים עד שהביא אותם לעצמאות,

אז מה?

InterAl כתב: ובכלל, העצמאות שלהם היתה חלק מתהליך דה קולוניזציה כלל עולמי של האימפריה הבריטית לאחר מלחמת העולם השנייה (אנגליה היתה מרוששת לחלוטין לאחר המלחמה ולא יכלה להחזיק יותר במושבות, שהיו בעיקר נטל ולא תועלת כלכלית).

רגע רגע לא הבנתי, המאבק של ההודים לעצמאות התחיל עשרות שנים לפני מלה"ע השניה.

InterAl כתב:לגבי הטענה שאנשים ירו אחד על השני ברחובות אם יהיו הרבה כלי נשק - טענה חסר שחר, כרגיל. כשמשווים בין מדינות בארה"ב עם יותר נשק לפחות (פר קפיטה), אין ראיה לכך שהמדינות עם יותר כלי נשק הן יותר אלימות. אם כבר, נראה שלהיפך.

ההשוואה הנכונה היא ארה"ב מול שאר העולם. איפה יש את התופעה של נערים שיורים בבי"ס?
נערך לאחרונה על ידי sharonbn ב 13 אוגוסט 2018, 23:59, נערך פעם 1 בסך הכל.

סמל אישי של המשתמש
sharonbn
Veteran

הודעהעל ידי sharonbn » 13 אוגוסט 2018, 23:53

omerkot כתב:בארץ אתה לא יכול לקנות נשק בצורה חופשית. עדיין, יש בארץ מגזרים שלמים שמחזיקים נשק בכל בית וזה לא בהכרח כאלה שקיבלו הכשרה צבאית או אישור מהמשטרה.

אני לא יודע על איזה מגזרים אתה מדבר. אני גר וחי בארץ הזו כמה עשרות שנים. מכל הקרובי משפחה, חברים ללימודים ולעבודה, שכנים, ואנשים שסתם פה ושם פגשתי - אני מצליח להזכר אולי ב2-3 שהחזיקו נשק (מחוץ לשמ"פ). שוב - אני משתמש באופן יומיומי בתחבןרה ציבורית מה שאומר שאני מתהלך ברחובות מ/אל תחנות אוטובוס. לא התרשמתי מהכמות האדירה של אנשים עם נשק ברחוב.

omerkot כתב:כמו שלסקין טוען בצדק, הבעיה בארה"ב היא בעיה תרבותית ובמהלך השנים התפתחה שם מין תת-תרבות של נדכאים שמוציאים את הנאחס שלהם ברצח המוני (חיקוי מעשים פסיכים הוא תופעה מוכרת ע"ע אפקט ורתר של גתה).
אני גם מספיק זקן בשביל לזכור לא רע את הפיגוע באוקלהומה סיטי, שהיה הפיגוע הפנימי האיום ביותר בהיסטוריה של ארה"ב (שני רק לפיגועי ה11.9), כשאיזה בחור חולה נפש העמיס כמה טונות של חומר נפץ מאולתר במשאית, החנה אותה ליד בנין משרדים פדרלי והוריד חצי בנין תוך שהוא רוצח משהו כמו 150 אנשים, פוצע עוד כמה מאות וגורם נזק לרכוש ברדיוס עצום. לא כלי נשק, לא חומר נפץ תקני. פסיכופט עם יותר מדי דשן.

פסיכים יש בכל העולם. גם הפיגוע ההמוני בנורבגיה ב2011 בוצע ע"י פסיכופט, גם הפיגוע ירי בקניון בהולנד ב2011 בוצע ע"י פסיכופט (ויש עדויות שהוא היה מכור למשחקי COD) גם הפיגוע ירי במינכן ב2016 בוצע ע"י פסיכופט.....

Baba Yaga
Warrior

הודעהעל ידי Baba Yaga » 14 אוגוסט 2018, 00:04

sharonbn כתב:
omerkot כתב:בארץ אתה לא יכול לקנות נשק בצורה חופשית. עדיין, יש בארץ מגזרים שלמים שמחזיקים נשק בכל בית וזה לא בהכרח כאלה שקיבלו הכשרה צבאית או אישור מהמשטרה.

אני לא יודע על איזה מגזרים אתה מדבר. אני גר וחי בארץ הזו כמה עשרות שנים. מכל הקרובי משפחה, חברים ללימודים ולעבודה, שכנים, ואנשים שסתם פה ושם פגשתי - אני מצליח להזכר אולי ב2-3 שהחזיקו נשק (מחוץ לשמ"פ). שוב - אני משתמש באופן יומיומי בתחבןרה ציבורית מה שאומר שאני מתהלך ברחובות מ/אל תחנות אוטובוס. לא התרשמתי מהכמות האדירה של אנשים עם נשק ברחוב.

[

לא הבנת את הכוונה שלו, המגזר הערבי (המשולש בצפון והבדווים בדרום) מחזיקים כמויות עצומות של כלי נשק.
פח"ע, כבוד המגזר או פשע, זה לא משנה את העובדה הזאת שיש קבוצת אוכלוסייה שנושאת נשק על דעת עצמה והמדינה לא מצליחה למגר את התופעה.
תמונה

סמל אישי של המשתמש
sharonbn
Veteran

הודעהעל ידי sharonbn » 14 אוגוסט 2018, 00:10

עם כ"כ הרבה נשק הייתי מצפה שאצל הערבים יהיה יותר בטוח. איפה יש יותר גילויי אלימות ואיפה יותר בטוח?

סמל אישי של המשתמש
omerkot
Veteran

הודעהעל ידי omerkot » 14 אוגוסט 2018, 00:23

פסיכי שמחפש לבצע את הפשע הנורא ביותר בספר החוקים לא בדיוק ירתע מזה שהחוק אוסר על מכירה של נשק. מי שרוצה נשק ישיג אותו, בין אם הוא גר בארה״ב, נורבגיה (מה חוקי הנשק שלהם?) או במשולש.
לעניין הבטחון בחברה הערבית, אתה בטוח שחוסר הבטחון שם נובע מהנשק? כשאתה נוסע בכבישים במשולש אתה מרגיש בטוח? או שאולי זו עניין תרבותי?

סמל אישי של המשתמש
sharonbn
Veteran

הודעהעל ידי sharonbn » 14 אוגוסט 2018, 00:33

פסיכים יש בכל מקום. אמרנו.
נערים שנכנסים ויורים בבי"ס. זו תופעה שלא נפוצה בכל העולם. מה הסיבה לזה?

עניין תרבותי? אולי זה סיבה ומסובב? התרבות מכניסה את הנשקים לבתים או שהנשק הנמצא בכל בית מעודד את התרבות האלימה? מי בכלל יכול לדעת?

סמל אישי של המשתמש
omerkot
Veteran

הודעהעל ידי omerkot » 14 אוגוסט 2018, 01:25

אם אי אפשר לדעת אז על מה בדיוק מתבססת הדרישה לשינוי החוקה? גחמה?

Shlomix
Warrior

הודעהעל ידי Shlomix » 14 אוגוסט 2018, 03:13

ברור שבעיית האלימות והנשק בארה"ב מקורה בעיקר בתרבות בעייתית. זה לא אומר שצריך להקל על רכישת נשק.
לא למנוע לחלוטין, אבל כן להגביר פיקוח בסיסי ולדרוש רישיון בכפוף לבדיקות נפשיות ורפואיות יותר מעמיקות עם תקופת המתנה ארוכה כדי להפחית את הסיכוי לירי תוך כדי התקף פסיכוטי.
בחלק מהמדינות אפשר לרכוש נשק כבד בוולמארט וזה הזוי בעיניי.

Laskin
Elder

הודעהעל ידי Laskin » 14 אוגוסט 2018, 10:33

sharonbn כתב:פסיכים יש בכל מקום. אמרנו.

עניין תרבותי? אולי זה סיבה ומסובב? התרבות מכניסה את הנשקים לבתים או שהנשק הנמצא בכל בית מעודד את התרבות האלימה? מי בכלל יכול לדעת?

אבל אתה מסתכל על רשימות של המדינות עם הכי הרבה נשק ביחס לכמות האזרחים ויש לך בטופ של הרשימה מדינות כמו קנדה, שבדיה, שוויץ, קפריסין, פינלנד, איסלנד, אוסטריה... ברור שארה"ב הרבה מקדימה ועדיין - הקטע של ילדים שהולכים ורוצחים בבתי ספר הוא די בלעדי לארה"ב, אז כנראה שזה כן קטע של תרבות מקולקלת, ולא של כמות נשקים.
אגב, גם אם תעשה משהו הזוי כמו "לקחת לכ-ו-ל-ם את הנשק", שבחיים לא יעבור, ואפילו הדמוקרטים למרות שהם מדברים על זה כל הזמן - שוב ושוב בפועל *בחיים* לא מצביעים בעד משהו קיצוני כל כך, שייקח לאנשים את הרובים שלהם (כי זה יתחיל מלחמת אזרחים עם מאות אלפי קורבנות במקרה הטוב) - זה לא יעזור, יש שם ה-ר-ב-ה כלי נשק, בסופו של דבר מה שיקרה זה שהאנשים שלא רוצים להסתבך עם החוק יוותרו על הנשק שלהם, וכל העבריינים משפחות וארגוני הפשע - יהיו היחידים, חוץ מכוחות הבטחון כמובן, שימשיכו להחזיק בו. הרי להם תמיד הכי קל להשיג, כמו בארץ, כמו בכל מקום בעולם. אין דבר כזה עבריין שלא מצליח לרכוש נשק. ועוד שנייה גם להדפיס. אי אפשר למנוע את זה, אפשר רק לקוות שיהיו מספיק אנשים הגונים וטובים שגם להם יהיה נשק, ויוכלו להגן כנגד הפושעים שמחפשים להשתמש בו כדי לפגוע.

Laskin
Elder

הודעהעל ידי Laskin » 14 אוגוסט 2018, 10:41

Shlomix כתב:ברור שבעיית האלימות והנשק בארה"ב מקורה בעיקר בתרבות בעייתית. זה לא אומר שצריך להקל על רכישת נשק.
לא למנוע לחלוטין, אבל כן להגביר פיקוח בסיסי ולדרוש רישיון בכפוף לבדיקות נפשיות ורפואיות יותר מעמיקות עם תקופת המתנה ארוכה כדי להפחית את הסיכוי לירי תוך כדי התקף פסיכוטי.

כן, אבל הסטטיסטיקה לא ממש איתך פה. דווקא במדינות עם חוקי הנשק הכי מחמירים - יש את הפשיעה הכי אלימה. אחת הדוגמאות הבולטות לזה היא שיקגו, אך היא כמובן לא היחידה.
גם אותם אלו שקוראים לפיקוח מחמיר במיוחד לרוב קוראים גם לביטול הגבול עם מקסיקו, או לכל הפחות לרדת מעניין החומה... כל הטענה שלהם היא שאם מדינה אחת בתוך ארה"ב תשנה את החוק זה לא ישנה כי אנשים יקנו במדינה הסמוכה, אז אותו הדבר יקרה עם מקסיקו וארה"ב. בקיצור, זה ממש לא כל כך פשוט, וכמובן שאני לא בעד לחלק נשק בוולמארט לילדים, אבל אני גם לא כל כך סומך על ה"פיקוח" שרוצים ליישם... סביר מאוד להניח שהוא יהיה יעיל בערך כמו מה שהיה עם היורה האחרון, שהמשטרה ידעה עד כמה הוא בעייתי, הם הגיעו לבית שלו 39 (!!!) פעמים בשנים האחרונות, ועדיין - לא נעשה דבר כדי למנוע את הרצח, או את העובדה שהיה להם בבית נשק. כלום. וזה לא שאין להם את הסמכות, או שחסרה במדינה שלו רגולציה... הרגולציה פשוט לא יעילה.

Baba Yaga
Warrior

הודעהעל ידי Baba Yaga » 14 אוגוסט 2018, 10:44

Laskin כתב:
sharonbn כתב: בסופו של דבר מה שיקרה זה שהאנשים שלא רוצים להסתבך עם החוק יוותרו על הנשק שלהם, וכל העבריינים משפחות וארגוני הפשע - יהיו היחידים, חוץ מכוחות הבטחון כמובן, שימשיכו להחזיק בו. הרי להם תמיד הכי קל להשיג, כמו בארץ, כמו בכל מקום בעולם. אין דבר כזה עבריין שלא מצליח לרכוש נשק. ועוד שנייה גם להדפיס. אי אפשר למנוע את זה, אפשר רק לקוות שיהיו מספיק אנשים הגונים וטובים שגם להם יהיה נשק, ויוכלו להגן כנגד הפושעים שמחפשים להשתמש בו כדי לפגוע.

משפט המפתח בכל וויכוח על נשק לאזרחים.
תמונה

סמל אישי של המשתמש
omerkot
Veteran

הודעהעל ידי omerkot » 14 אוגוסט 2018, 10:50

Shlomix כתב:ברור שבעיית האלימות והנשק בארה"ב מקורה בעיקר בתרבות בעייתית. זה לא אומר שצריך להקל על רכישת נשק.

בשביל זה אין בעיה חוקתית. זו כבר סוגיה של המדינות הספציפיות אבל יש בארה"ב מדינות שבהן צפיפות האוכלוסיה היא נמוכה מאוד, רשויות שלטון החוק רחוקות מאוד מהאזרח ואם אתה לא מאפשר לאנשים לרכוש את האמצעים בשביל להגן על עצמם אז הם לא יגורו שם.
לעניין וולמארט, אין שום הבדל בין רכישה של נשק בוולמארט לבין רכישה שלו בחנות כלי נשק ליד.

סמל אישי של המשתמש
omerkot
Veteran

הודעהעל ידי omerkot » 14 אוגוסט 2018, 10:59

ואגב, הסוגיה של יותר נשק ברחובות מוכרת גם בארץ.
אני עשיתי קורס קצינים ב98 וקצת לפני סוף ההשלמה, הצבא החליט להפסיק לחייב קצינים לצאת הביתה עם נשק (מה שהיה אושר גדול מבחינתי כי זה חסך ממני את הצורך להגרר עם M16 של הצבא או להוציא רשיון ולרכוש אקדח מכספי). מעט אחרי שהשתחררתי, בתחילת 2001, עראפאת החליט שבא לו לשחוט אנשים בסיטונאות (האינתיפאדה השניה) והצבא החזיר את החובה הזו במטרה להציף את הרחובות ב"נשק טוב".

MGS FREAK
Veteran

הודעהעל ידי MGS FREAK » 14 אוגוסט 2018, 11:41

עזבו לתת לכולם נשק, עכשיו אני יודע מה לעשות כשדעאש יחטפו אותי:

סמל אישי של המשתמש
bozeman
Veteran

הודעהעל ידי bozeman » 14 אוגוסט 2018, 13:18

למה הדיון לא בנושא המתאים לו (וזה לא סדרות...)
נ.ב. אין לי רצון להתווכח על הנושא, ולמרות שארה"ב היא תחום המומחיות שלי, הכי קרוב הוא עומר.
תמונה

Laskin
Elder

הודעהעל ידי Laskin » 14 אוגוסט 2018, 13:39

נו, זה מה שאני אמרתי אבל הוא אמר שהוא ראה את זה בסדרה אז זה נחשב פוסט של סדרות, למרות שהדיון הוא בבירור פוליטי :)

סמל אישי של המשתמש
sharonbn
Veteran

הודעהעל ידי sharonbn » 15 אוגוסט 2018, 11:25

Laskin כתב:
sharonbn כתב:פסיכים יש בכל מקום. אמרנו.

אבל אתה מסתכל על רשימות של המדינות עם הכי הרבה נשק ביחס לכמות האזרחים ויש לך בטופ של הרשימה מדינות כמו קנדה, שבדיה, שוויץ, קפריסין, פינלנד, איסלנד, אוסטריה... ברור שארה"ב הרבה מקדימה ועדיין - הקטע של ילדים שהולכים ורוצחים בבתי ספר הוא די בלעדי לארה"ב, אז כנראה שזה כן קטע של תרבות מקולקלת, ולא של כמות נשקים.

אז הלכתי והסתכלתי על רשימת המדינות עם הכי הרבה נשק ביחס לכמות האזרחים. להגיד "ארה"ב הרבה מקדימה" זה לשון המעטה. ארה"ב יש יותר מפי 2 כמות נשקים ממקום שני. יותר מפי 4 מהכמות בקנדה. כתבת "גם בשוויץ יש לך כמות נשק מטורפת" אז המדינה נמצאת במקום ה16. עם קצת יותר מחמישית מהכמות בארה"ב.
הטבלה הזו הראתה לי שבהחלט ארה"ב נמצאת בליגה נפרדת משאר העולם. רק ארה"ב ורק המדינה הזו "זכאית" לתואר "כמות נשק מטורפת" שיש לאזרחים וזה יכול להסביר את התופעה הייחודית של ירי המוני של תלמידים בבי"ס. אני גם מתאר לעצמי שבתי ספר שיש בכניסה להם מתקני שיקוף, גלאי מתכות וחיפושי גוף סטייל שדות תעופה זו גם תופעה ייחודית לבתי ספר אמריקאים ולא תראה את זה בבתי ספר קנדיים או קפריסאים או שווצריים למרות "כמות נשק מטורפת"

אז כן, הסיבה לאירועי ירי בבי"ס זה התרבות האלימה האמריקאית והסיבה להתפתחות התרבות הזו זה כמות המטורפת של כלי נשק שיש לאזרחים שאין לה אח ורע בשום מדינה בעולם

Laskin כתב:אגב, גם אם תעשה משהו הזוי כמו "לקחת לכ-ו-ל-ם את הנשק", שבחיים לא יעבור, ואפילו הדמוקרטים למרות שהם מדברים על זה כל הזמן - שוב ושוב בפועל *בחיים* לא מצביעים בעד משהו קיצוני כל כך, שייקח לאנשים את הרובים שלהם (כי זה יתחיל מלחמת אזרחים עם מאות אלפי קורבנות במקרה הטוב) - זה לא יעזור, יש שם ה-ר-ב-ה כלי נשק, בסופו של דבר מה שיקרה זה שהאנשים שלא רוצים להסתבך עם החוק יוותרו על הנשק שלהם, וכל העבריינים משפחות וארגוני הפשע - יהיו היחידים, חוץ מכוחות הבטחון כמובן, שימשיכו להחזיק בו. הרי להם תמיד הכי קל להשיג, כמו בארץ, כמו בכל מקום בעולם. אין דבר כזה עבריין שלא מצליח לרכוש נשק. ועוד שנייה גם להדפיס. אי אפשר למנוע את זה, אפשר רק לקוות שיהיו מספיק אנשים הגונים וטובים שגם להם יהיה נשק, ויוכלו להגן כנגד הפושעים שמחפשים להשתמש בו כדי לפגוע.

זה הפתרון לכל הבעיה התרבותית האמריקאית. הם צריכים להבין את הייחודיות שלהם לעומת שאר מדינות העולם. אם זה יקרה או לא זה כבר בידיים של האמריקאים. יש להם עוד כל מיני "מסורות" שלא נוגעים בהם ושצריך לשנות כמו בחירות לא ישירות.

המצב הזה שרק לפושעים ולכוחות הבטחון יש כלי נשק זה פחות-או-יותר המצב שקיים בכל העולם, זה המצב שרוב ממשלות העולם חושבות שהוא התקין.

בכל אופן, אני לא דיברתי על זה בתחילת הדיון.
הדיון התחיל מההצעה של הנשיא טראמפ לחמש את המורים בנשק כפתרון לתופעה של ירי המוני בבתי ספר. לי זה היה כ"כ ברור שזו הצעה מטורפת וחסרת כל בסיס הגיוני. מסתבר שטעיתי (שזה היה נראה לי שזה ברור לכולם כמוני) אז הוספתי את ההסבר שזה כמו להוסיף שמן למדורה ושזה יגרום לבעיות הרבה יותר קשות מהבעיה המקורית .
נערך לאחרונה על ידי sharonbn ב 15 אוגוסט 2018, 11:38, נערך פעם 1 בסך הכל.

סמל אישי של המשתמש
InterAl
Veteran

הודעהעל ידי InterAl » 15 אוגוסט 2018, 11:35

זה נכון שאין לה אח ורע מבחינת כמות נשקים, אבל זה לא נכון שיש הוכחה לכך שכמות נשקים גדולה לנפש מובילה לפשיעה גדולה יותר. שוב, אם זה היה נכון, אז במדינות בארה״ב עם כמות נשק גדולה לנפש שיעור מקרי הרצח היה אמור גבוה יותר, אבל במציאות זה לא המצב. בנוסף, היית מצפה לראות ירידה בשיעור מקרי הרצח במדינות נטולות רגולציה שהוסיפו רגולציה במהלך השנים (למשל אנגליה במאה ה-20). גם פה אין ראיות לכך.

סמל אישי של המשתמש
sharonbn
Veteran

הודעהעל ידי sharonbn » 15 אוגוסט 2018, 11:48

InterAl כתב:זה נכון שאין לה אח ורע מבחינת כמות נשקים, אבל זה לא נכון שיש הוכחה לכך שכמות נשקים גדולה לנפש מובילה לפשיעה גדולה יותר. שוב, אם זה היה נכון, אז במדינות בארה״ב עם כמות נשק גדולה לנפש שיעור מקרי הרצח היה אמור גבוה יותר, אבל במציאות זה לא המצב. בנוסף, היית מצפה לראות ירידה בשיעור מקרי הרצח במדינות נטולות רגולציה שהוסיפו רגולציה במהלך השנים (למשל אנגליה במאה ה-20). גם פה אין ראיות לכך.

תמונה

תמונה

Laskin
Elder

הודעהעל ידי Laskin » 15 אוגוסט 2018, 11:57

כמות הנשקים שם היא בעיקר בגלל אספני נשק, זה שיש לך שם 120 נשקים על כל 100 אזרחים אומר שלהרבה מהם יש יותר מרובה אחד, כשאתה משייך את זה לפי כמות האנשים שיש להם נשק אחד או יותר בבית - ההבדלים לא גדולים כל כך מהמדינות האירופאיות שציינתי, ששם לרובם יש רק כלי אחד בבית.
הרי אם זה היה המדד - אז לקנדה היה בדיוק רבע מכמות היורים בבתי ספר, וזה לא המצב.

להגיד שבגלל אספני נשק יש שם תרבות אלימה - זה בעיני מנותק מהמציאות... זה הרבה, הרבה, הרבה יותר עמוק מזה.

לגבי:
"המצב הזה שרק לפושעים ולכוחות הבטחון יש כלי נשק זה פחות-או-יותר המצב שקיים בכל העולם, זה המצב שרוב ממשלות העולם חושבות שהוא התקין."
אז אני חולק על רוב הממשלות :)
בארה"ב יש מלא אלימות, ונשק חם אחראי לבין 250 אלף ל-3 מליון בני אדם בשנה לפי דו"ח של הCDC, זו עובדה.
קח להם את הנשק ואתה תאלץ להתמודד עם עבריינים שימשיכו להטיל טרור ורק אחרי שהם יסיימו המשטרה תגיע לחקור, אם יישאר את מי לשאול שאלות.

סמל אישי של המשתמש
InterAl
Veteran

הודעהעל ידי InterAl » 15 אוגוסט 2018, 12:02

תרשה לי לפקפק באמינות התרשימים האלה. הם לא עולים בקנה אחד עם הנתונים שבויקיפדיה, למשל:

https://en.wikipedia.org/wiki/Firearm_d ... s_by_state

חזור אל “פורום OT”

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: Bing [Bot] ו־ 22 אורחים