המנהלים: bozeman, erezronen, swym, omerkot
InterAl כתב:תרשה לי לפקפק באמינות התרשימים האלה. הם לא עולים בקנה אחד עם הנתונים שבויקיפדיה, למשל:
https://en.wikipedia.org/wiki/Firearm_d ... s_by_state
sharonbn כתב:InterAl כתב:תרשה לי לפקפק באמינות התרשימים האלה. הם לא עולים בקנה אחד עם הנתונים שבויקיפדיה, למשל:
https://en.wikipedia.org/wiki/Firearm_d ... s_by_state
למה לא עולים בקנה אחד? הסתכלת על התמונה שיש בדף הזה?
sharonbn כתב:אלף כל, לא ברור לי מאיפה ההנחה הזו "רוב מקרי מוות מכלי נשק נובעים מהתאבדויות"
sharonbn כתב:אלף כל, את החבל הזה אפשר לאחוז בשני קצותיו:
כשהנשיא טראמפ ממציא פתרונות כמו לחמש מורים באקדחים ואתה חושב שזה הפתרון הנכון, אני חושב שכדאי שתהיה מאוד משוכנע בנתונים.
שנית, כמו שאמרת, מחקרים מדעיים לעולם יהיו עם תוצאות סותרות. אם נחכה למצב של 100% וודאות אז גם אזבסט זה עדיין חומר בטוח לבניה ואין בכלל שום קשר בין סיגריות וסרטן. הפוליטיקאים לעולם יהיו צריכים לקחת החלטות במצב של חוסר וודאות ולכן לעולם לא יהיו להם 100% הצלחה.
ששר האוצר הקודם יאיר לפיד חשב שמע"מ 0 היא התכנית הנכונה לבעיית מחירי הדיור. שר האוצר הנוכחי החליט על תכנית אחרת. - לכל תכנית (ולכל התכניות הנוספות שנשקלו) יש תומכים ויש מתנגדים. מתישהוא צריך לקחת החלטה אחרת לא יקרה דבר לעולם.
InterAl כתב:לסקין, הדוגמה של שוויץ היא קצת בעייתית לדעתי, כי הנשק שם הוא נשק צבאי שאנשים מחזיקים בבית מתוקף השירות הצבאי. כלומר הייצוג של האוכלוסיה הוא מוטה - אני מניח שלעבריינים יהיה קשה לקבל נשק מהצבא. הרגולציה שם על כלי נשק לא נחשבת למתירנית, עד כמה שידוע לי.
InterAl כתב:sharonbn כתב:אלף כל, את החבל הזה אפשר לאחוז בשני קצותיו:
כשהנשיא טראמפ ממציא פתרונות כמו לחמש מורים באקדחים ואתה חושב שזה הפתרון הנכון, אני חושב שכדאי שתהיה מאוד משוכנע בנתונים.
שנית, כמו שאמרת, מחקרים מדעיים לעולם יהיו עם תוצאות סותרות. אם נחכה למצב של 100% וודאות אז גם אזבסט זה עדיין חומר בטוח לבניה ואין בכלל שום קשר בין סיגריות וסרטן. הפוליטיקאים לעולם יהיו צריכים לקחת החלטות במצב של חוסר וודאות ולכן לעולם לא יהיו להם 100% הצלחה.
ששר האוצר הקודם יאיר לפיד חשב שמע"מ 0 היא התכנית הנכונה לבעיית מחירי הדיור. שר האוצר הנוכחי החליט על תכנית אחרת. - לכל תכנית (ולכל התכניות הנוספות שנשקלו) יש תומכים ויש מתנגדים. מתישהוא צריך לקחת החלטה אחרת לא יקרה דבר לעולם.
ראשית, החבל הוא לא אותו חבל. אני דיברתי על שלילת חירות. הפיתרון של טראמפ לא שולל שום חירות, להיפך, הוא מגדיל חירות.
לגבי מחקרים - אני התכוונתי למחקרים מגופים פוליטיים שאוספים מידע עצמאית (למשל באמצעות סקרים, כמו במחקר שהבאת). עליהם קשה לסמוך. הנתונים מויקיפדיה מבוססים על נתונים של רשויות החוק בארה״ב, זה סיפור אחר לגמרי.
sharonbn כתב:ראשית, הקביעה שאחזקת נשק היא חירות אזרחית היא ייחודית לארה"ב. בשאר מדינות העולם, כולל אלו הדמוקרטיות, האזרחים לא מרגישים נשללה מהם חירות אם אוסרים עליהם להחזיק נשק.
בכלל, כל חברה קובעת סדרה שונה של זכויות וחירויות אזרחיות. אין תשובה אחת שנכונה לכל החברות האנושיות. אם כבר מחפשים קונצנזוס, אז אחזקת נשק כנראה לא יכלל בו.
שנית, החבל הוא אותו חבל. הפתרון שמציע טראמפ לא מגדיל חירות של המורים. הרי מותר להם לשאת נשק גם היום. הוא מציע פתרון פרקטי לבעיה. הפתרון צריך להיות נמדד לא אם הוא מגדיל אן מקטין חרויות, אלא האם הוא יפתור את הבעיה ואיזה תופעות לוואי הוא ייצור. אני בספק רב אם טראמפ טרח לעשות את הבדיקות האלה לפני שפלט את הרעיון שלו. הבן אדם לא נודע בשיקול הדעת שהוא מפעיל לפני שהוא פותח את פיו.
סימוכין שהבאתי הם קישורים מויקיפדיה. לגבי הקשר של אחזקת נשק ורצח חשבתי שסיכמנו שקשה להחליט על מידת המובהקות במעבר בעין. ואפילו אם יש קשר, אז אתה טוען שקורלציה לא מעידה על מובהקות
InterAl כתב:חירות = כל פעולה שאתה יכול לבצע בחופשיות. לכן אחזקת נשק היא ״חירות״ בהגדרה, בכל מקום בעולם, גם אם ברוב העולם מדובר על חירות מוגבלת מאוד.
InterAl כתב:לגבי הטענה שלך שלמורים מותר לשאת נשק גם היום - זאת טענה שגויה. ברוב המדינות אסור להם.
InterAl כתב: לגבי שיקול הדעת של טראמפ - הוא בד״כ הרבה יותר הגיוני ומבוסס משיקול הדעת של מרבית המנהיגים בעולם. לא תמיד, אבל בד״כ.
Laskin כתב:"הקביעה שאחזקת נשק היא חירות אזרחית היא ייחודית לארה"ב. בשאר מדינות העולם, כולל אלו הדמוקרטיות, האזרחים לא מרגישים נשללה מהם חירות אם אוסרים עליהם להחזיק נשק."
זה פשוט לא נכון, זו דעתך ודעתך בלבד...
Laskin כתב:אגב, גם חופש הדיבור הוא עקרון חירות ייחודי לארה"ב, ועכשיו זה נושא מאוד "חם", עם חוקים שמגבילים את חופש הדיבור, עם מה שנקרא "HATE SPEECH", שאין לו שום הגדרה עקבית וכל אחד יכול להגיד שמה שבא לו נחשב ככזה, זו תופעה שמתחזקת מאוד לאחרונה, בעיקר באירופה וקנדה... אז אולי גם שם האזרחים לא מרגישים שנשללה מהם חירות? ואם אכן יש רוב כזה, שלא חש בזה, האם זה אומר שזה הדבר הנכון לעשות?
sharonbn כתב:אנחנו לא מדברים על ההגדרה המילולית. לפי ההגדרה המילולית גם רצח, גניבה ואונס הם חרויות.
אנחנו מדברים על הגדרה פוליטית. ההגדרות האלה משתנות ממקום למקום וגם עם הזמן. יש מדינות שיגדירו משכב זכר כחירות אזרחית ויש מדינות שהפעולה הזו מוגדרת כפשע פלילי.
sharonbn כתב:אתה מתכוון למדינות של ארה"ב? אני באמת לא יודע מה החוקים של כל מדינה שם. אני חשבתי לתומי שיש להם זכות חוקתית לשאת נשק.
אז מה שטראמפ מציע זה חוק פדראלי שיתיר למורים לשאת נשק? וזה לא התערבות של הממשלה הפדראלית בעינייני המדינות? למה לא לתת לכל מדינה להחליט איך מתמודדים עם הבעיה של ירי המוני בבי"ס?
sharonbn כתב:אני באופן אישי לא התרשמתי כך. למשל שרשרת המינויים ופיטורים של הצוות שלו לא משרה אווירת ביטחון שהוא יודע מה הוא עושה. בכל אופן, גם אצלך מדובר בהתרשמות אישית בלבד.
InterAl כתב:גם כהגדרה פוליטית זאת חירות. העובדה שרוב המדינות מגבילות או שוללות את החירות הזאת, לא אומרת שזאת לא חירות באופן מהותי. למשל, גם העסקה מתחת לשכר מינימום היא חירות, פשוט חירות שהמדינה שוללת. הנקודה היא שכשאתה בא לשלול חירות מהותית מאדם, כדאי שתהיה לך הצדקה סופר טובה לשם כך. בנושא של כלי נשק, אין לך. הרצון להגביל או לאסור כלי נשק מבוסס יותר על רגש ותחושות בטן, פחות על הגיון ונתונים. בעצם כמו רוב הטיעונים השמאלניים.
InterAl כתב:שרשרת הפיטורים היא ההוכחה לכך שהוא פועל על סמך הגיון ותוצאות בשטח, ולא על סמך מה ש״ראוי״, ״מקובל״ או תקין פוליטית/תקשורתית.
InterAl כתב:לא מקבל את הטענה שאין לך חופש לחפש עבודה אחרת. זה בעיקר חוסר רצון, לא חוסר יכולת. ואפילו אם באמת אין חופש, אני חושב שבכל מקרה גם אין לך חופש לכפות על המעסיק את דעותיך.
לגבי דעת המחוקק - זה מובן מאליו. הטיעון שלי הוא שזאת דעה שגויה, מאחר והיא מכילה זכויות סותרות. סתירה מעידה על כשל לוגי. רוב הציבור, ופוליטיקאים בפרט, לא ממש מתעניינים בעקביות לוגית או בחשיבה מופשטת, אלא יותר בכך ״שיהיה לי טוב״.
לגבי טראמפ, יתכן שהוא לא יודע לגייס אנשים. יתכן גם שהוא פשוט לא דופק חשבון. אני נוטה לאפשרות השנייה, אבל לא פוסל גם את הראשונה. בסופו של דבר, אני חושב שהוא נבחר הרבה בזכות זה שהוא לא דופק חשבון, ועושה בדיוק את מה שהוא אישית מוצא לנכון לעשות. לדעתי זאת תכונה ראויה להערכה, שאין להרבה פוליטיקאים בעולם.
DrKeo כתב:בארה״ב יש תרבות נשק שמקבילה לשימפנזה עם m16, אני לא בטוח שאפשר לפתור את הבעיה שלהם שם, לא בהגדלת הכמויות נשק ולא בהעלמת הנשק. כן אפשר לעשות צעדים עם מגבלות שמזכירות את שוויץ וכמובן לעשות את הליך קבלת הנשק לקצת פחות שכונתי. אני גם לא ממש מבין למה אזרחים צריכים מכונות יריה בבית. כלומר אני מבין, זאת התרבות האמריקאית עם רובים כשהם מתיחסים אליהם כמו צעצוע לכיף ולא כמו כלי הרג שנועד להגנה עצמית ובלי נשקים אקזוטים איך הם יעשו כיף בחצר האחורית עם בת דודה שלהם שהיא גם אחותם? אבל באמת שזה משהו שלא צריך להיות בידיים של אדם שזאת לא העבודה שלו.
בכל מקרה אני לפחות חושב שזה לא הגיוני שאדם יכול להשיג נשק בלי בדיקת רקע מקיפה וכמובן אין שום סיבה לאזרח פרטי להחזיק רובה, להגנה עצמית צריך אקדח לא רובה סמי אוטומטי. לאנשים יש זכות לסחוב נשק ולהגן על עצמם, אבל אם זה להגנה אז שזה יהיה נשק להגנה (כלומר אקדח) והאדם הזה צריך לעבור בדיקת רקע שמראה שהוא או אחד מיושבי הבית שלו לא פסיכופטים.
sharonbn כתב:אני לא רוצה לחיות במדינה שיש בה סדנאות יזע ואני לא מאמין שכוחות השוק או היד הנעלמה או איזו סיסמה נבובה של הקפיטליסטים ימנעו את התופעות המבישות האלה.
לגבי טראמפ, אני נוטה לאפשרות הראשונה. אני חוזר ואומר שוב - תחשוב אם היית עובד עם בוס שכל הזמן מפטר את העובדים שלו ומגייס חדשים. אני יכול להגיד שלא הייתי מעריך מישהו כזה בכלל.
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו־ 5 אורחים