נושא ה-ppוליטיקה הרשמי

מוסיקה, סרטים, סדרות, ספרים וכל נושא שיחה רנדומאלי אחר שתרצו

המנהלים: bozeman, erezronen, swym, omerkot

סמל אישי של המשתמש
sharonbn
Veteran

Re: נושא הסרטים והסדרות הרשמי

הודעהעל ידי sharonbn » 15 אוגוסט 2018, 12:05

הבעיה היא לא עם תפוצת הנשק באוכלוסייה, הבעיה היא עם הזמינות של השגת נשק.
אני מתאר לעצמי שבכל מדינה תמצא תלמידים כועסים שהיו רוצים לבוא לבי"ס ולהרוג את כל מי שעשה להם רע בעיניהם. במדינות אחרות הם פשוט לא משיגים את הנשק הזה.

סמל אישי של המשתמש
sharonbn
Veteran

הודעהעל ידי sharonbn » 15 אוגוסט 2018, 12:07

InterAl כתב:תרשה לי לפקפק באמינות התרשימים האלה. הם לא עולים בקנה אחד עם הנתונים שבויקיפדיה, למשל:

https://en.wikipedia.org/wiki/Firearm_d ... s_by_state

למה לא עולים בקנה אחד? הסתכלת על התמונה שיש בדף הזה?

סמל אישי של המשתמש
InterAl
Veteran

הודעהעל ידי InterAl » 15 אוגוסט 2018, 12:11

sharonbn כתב:
InterAl כתב:תרשה לי לפקפק באמינות התרשימים האלה. הם לא עולים בקנה אחד עם הנתונים שבויקיפדיה, למשל:

https://en.wikipedia.org/wiki/Firearm_d ... s_by_state

למה לא עולים בקנה אחד? הסתכלת על התמונה שיש בדף הזה?

צודק, הסתכלתי על נתוני הרצח ולא על נתוני המוות מכלי נשק. הנתונים כן תואמים.

אבל אני דיברתי על רצח, לא על מקרי מוות מכלי נשק, שרובם נובעים מהתאבדויות. עבור מקרי רצח, התמונה שונה לגמרי. אתה יכול להסתכל בלינק שהבאתי (הטבלה למטה) ולהיווכח בעצמך.

סמל אישי של המשתמש
sharonbn
Veteran

הודעהעל ידי sharonbn » 15 אוגוסט 2018, 12:16

אלף כל, לא ברור לי מאיפה ההנחה הזו "רוב מקרי מוות מכלי נשק נובעים מהתאבדויות"
שנית, חפרתי עוד קצת בויקיפדיה.
הדף הזה:
https://en.wikipedia.org/wiki/Gun_viole ... ite_note-4
מביא בתור סימוכין את המחקר הזה:
https://injuryprevention.bmj.com/conten ... x0laFZMsQ2
יש שם הרבה נתונים מספריים וטבלאות וגרפים.
בסיכום הם כותבים ככה

We showed that exposure to social gun culture was robustly
associated with gun ownership and to our knowledge, this is
the first study to establish empirical evidence of the relation
between social gun culture and gun ownership.

סמל אישי של המשתמש
InterAl
Veteran

הודעהעל ידי InterAl » 15 אוגוסט 2018, 12:19

sharonbn כתב:אלף כל, לא ברור לי מאיפה ההנחה הזו "רוב מקרי מוות מכלי נשק נובעים מהתאבדויות"

מהלינק בויקיפדיה:

In 2016, the overall rate of death by firearms in the United States was 11.8[1] per 100,000 people — the same as for death by motor vehicles — with suicides accounting for roughly two out of every three gun deaths.

מסקנות של מחקרים ספציפיים פחות מעניינים, כי שני הצדדים בויכוח מביאים המון מחקרים שמבססים את עמדתם. ואגב, גם המחקר שאתה הבאת לא מדבר על קשר בין אחזקת נשק לשיעור מקרי רצח גבוה יותר. הוא מדבר על הקשר בין אחזקת נשק לתרבות כלי נשק.

סמל אישי של המשתמש
sharonbn
Veteran

הודעהעל ידי sharonbn » 15 אוגוסט 2018, 12:30

אם מחקרים ספציפיים פחות מעניינים, אז איך אפשר לדעת מי צודק?
אז הקיצר כ"א בוחר לו את המחקרים והפרסומים שמתאימים לדיעה שהוא מחזיק מראש וזהו. כמו כל נושא שנוי במחלוקת שיש.
בכל אופן, הסתכלתי על הטבלה שציינת. זה קשה לעבור על נתונים טבלאיים ולגבש דיעה על קורלציה בין שני טורי מספרים.
נראה שוושינגטון היא בירת הרצח האמריקאית. במקום השני נמצאת לואיזיאנה שיש בה אחוז גבוה של אחזקת נשק. כנ"ל לגבי דרום קרוליינה(5) ומיסיסיפי(8) ג'ורג'יה(9) ואריזונה(10)
לא בטוח אם יש קשר מובהק או לא אבל לא השתכנעתי שאין קשר בכלל

אני עשיתי את הקישור במח בין "תרבות כלי הנשק" לבין "תרבות האלימות" שטענתם שהיא הגורם לאירועי הירי ההמוני בבי"ס. עכשיו כמובן יטענו שאין קשר בין התרבויות :roll:

סמל אישי של המשתמש
InterAl
Veteran

הודעהעל ידי InterAl » 15 אוגוסט 2018, 12:40

גם אם יש קשר, אין בהכרח סיבתיות.

לגבי הטבלה, גם אני לא משוכנע שאין קשר בכלל. באותה מידה אני גם לא משוכנע שיש קשר. על פניו, לפי הטבלה נראה שאין קשר, וגם אם יש, הוא קלוש למדי. כשאתה בא לשלול חירות מאנשים, כדאי שהנתונים יהיו בצד שלך בצורה מובהקת. במקרה הזה, הם לא.

Laskin
Elder

הודעהעל ידי Laskin » 15 אוגוסט 2018, 12:41

יאפ, כמעט שני-שליש זה התאבדויות.
וכמו שאתה יכול לראות בעצמך בתרשים - לא תמיד יש קשר בין כמות כלי הנשק למספר מקרי המוות, ועוד יותר לא כשמדובר במספר הרציחות, שזה כל מה שחשוב בדיון הזה.

וזה פשוט לא נכון ואין לך שום סימוכין לזה שרוצחים-פוטנציאליים במדינות אחרות מתקשים להשיג נשק... בכל מדינה אם אתה עבריין עם כוונות לרצוח - מאוד קל להשיג נשק בשוק האפור, ואם אתה גם לא מתכנן לחיות אחרי זה, כמו רוב הSCHOOL SHOOTERS - אז אפילו עוד יותר קל לעשות זאת, תמורת מחיר מופקע או להסתכן בגניבה.
שוב, שוויץ כדוגמא - כמעט לכל הגברים יש נשק, יש גיוס חובה (קצר, אבל קיים), ואנשים כמעט ולא משתמשים בו אף פעם, מעבר להתאבדויות.
בין היתר אחת הסיבות לאלימות בארה"ב היא מלחמות הסמים, הגבול שלהם עם מקסיקו, העובדה שהם מדינה עם הרבה כסף שמושכבת אליה הרבה עבריינים, יש שם מתיחות גדולה בין גזעים, זו מדינה עם הרבה מלחמות במאה האחרונה, מלחיצים אותם ומפלגים בין מחנות בחדשות מדי יום, מעריצים שם "גנגסטרים"... יש המון סיבות למה ארה"ב שונה כל כך משוויץ בתחום האלימות, וכמות כלי הנשק האדירה שם היא לא העיקרית.

סמל אישי של המשתמש
InterAl
Veteran

הודעהעל ידי InterAl » 15 אוגוסט 2018, 12:49

לסקין, הדוגמה של שוויץ היא קצת בעייתית לדעתי, כי הנשק שם הוא נשק צבאי שאנשים מחזיקים בבית מתוקף השירות הצבאי. כלומר הייצוג של האוכלוסיה הוא מוטה - אני מניח שלעבריינים יהיה קשה לקבל נשק מהצבא. הרגולציה שם על כלי נשק לא נחשבת למתירנית, עד כמה שידוע לי.
נערך לאחרונה על ידי InterAl ב 15 אוגוסט 2018, 12:50, נערך פעם 1 בסך הכל.

סמל אישי של המשתמש
sharonbn
Veteran

הודעהעל ידי sharonbn » 15 אוגוסט 2018, 12:50

אלף כל, את החבל הזה אפשר לאחוז בשני קצותיו:
כשהנשיא טראמפ ממציא פתרונות כמו לחמש מורים באקדחים ואתה חושב שזה הפתרון הנכון, אני חושב שכדאי שתהיה מאוד משוכנע בנתונים.

שנית, כמו שאמרת, מחקרים מדעיים לעולם יהיו עם תוצאות סותרות. אם נחכה למצב של 100% וודאות אז גם אזבסט זה עדיין חומר בטוח לבניה ואין בכלל שום קשר בין סיגריות וסרטן. הפוליטיקאים לעולם יהיו צריכים לקחת החלטות במצב של חוסר וודאות ולכן לעולם לא יהיו להם 100% הצלחה. זה בעצם נכון גם לגבי החלטות עיסקיות ולגבי רוב ההחלטות שאנו לוקחים בחיינו.
ששר האוצר הקודם יאיר לפיד חשב שמע"מ 0 היא התכנית הנכונה לבעיית מחירי הדיור. שר האוצר הנוכחי החליט על תכנית אחרת. - לכל תכנית (ולכל התכניות הנוספות שנשקלו) יש תומכים ויש מתנגדים. מתישהוא צריך לקחת החלטה אחרת לא יקרה דבר לעולם.

סמל אישי של המשתמש
InterAl
Veteran

הודעהעל ידי InterAl » 15 אוגוסט 2018, 12:54

sharonbn כתב:אלף כל, את החבל הזה אפשר לאחוז בשני קצותיו:
כשהנשיא טראמפ ממציא פתרונות כמו לחמש מורים באקדחים ואתה חושב שזה הפתרון הנכון, אני חושב שכדאי שתהיה מאוד משוכנע בנתונים.

שנית, כמו שאמרת, מחקרים מדעיים לעולם יהיו עם תוצאות סותרות. אם נחכה למצב של 100% וודאות אז גם אזבסט זה עדיין חומר בטוח לבניה ואין בכלל שום קשר בין סיגריות וסרטן. הפוליטיקאים לעולם יהיו צריכים לקחת החלטות במצב של חוסר וודאות ולכן לעולם לא יהיו להם 100% הצלחה.
ששר האוצר הקודם יאיר לפיד חשב שמע"מ 0 היא התכנית הנכונה לבעיית מחירי הדיור. שר האוצר הנוכחי החליט על תכנית אחרת. - לכל תכנית (ולכל התכניות הנוספות שנשקלו) יש תומכים ויש מתנגדים. מתישהוא צריך לקחת החלטה אחרת לא יקרה דבר לעולם.

ראשית, החבל הוא לא אותו חבל. אני דיברתי על שלילת חירות. הפיתרון של טראמפ לא שולל שום חירות, להיפך, הוא מגדיל חירות.

לגבי מחקרים - אני התכוונתי למחקרים מגופים פוליטיים שאוספים מידע עצמאית (למשל באמצעות סקרים, כמו במחקר שהבאת). עליהם קשה לסמוך. הנתונים מויקיפדיה מבוססים על נתונים של רשויות החוק בארה״ב, זה סיפור אחר לגמרי.

Laskin
Elder

הודעהעל ידי Laskin » 15 אוגוסט 2018, 13:15

InterAl כתב:לסקין, הדוגמה של שוויץ היא קצת בעייתית לדעתי, כי הנשק שם הוא נשק צבאי שאנשים מחזיקים בבית מתוקף השירות הצבאי. כלומר הייצוג של האוכלוסיה הוא מוטה - אני מניח שלעבריינים יהיה קשה לקבל נשק מהצבא. הרגולציה שם על כלי נשק לא נחשבת למתירנית, עד כמה שידוע לי.

אני לא טוען שעבריינים ילכו לצבא ישירות כדי לרכוש או לגנוב נשק, אלא לשכנים שלהם שיש להם נשק, או סוחרים אחרים שגונבים מהצבא בדרך כזו או אחרת... לא חסר שם נשק אישי, עבריינים יכולים להשיג שם בשוק האפור כמו בכל מקום אחר באירופה ובעולם.

סמל אישי של המשתמש
sharonbn
Veteran

הודעהעל ידי sharonbn » 15 אוגוסט 2018, 13:17

InterAl כתב:
sharonbn כתב:אלף כל, את החבל הזה אפשר לאחוז בשני קצותיו:

שנית, כמו שאמרת, מחקרים מדעיים לעולם יהיו עם תוצאות סותרות. אם נחכה למצב של 100% וודאות אז גם אזבסט זה עדיין חומר בטוח לבניה ואין בכלל שום קשר בין סיגריות וסרטן. הפוליטיקאים לעולם יהיו צריכים לקחת החלטות במצב של חוסר וודאות ולכן לעולם לא יהיו להם 100% הצלחה.

ראשית, החבל הוא לא אותו חבל. אני דיברתי על שלילת חירות. הפיתרון של טראמפ לא שולל שום חירות, להיפך, הוא מגדיל חירות.

לגבי מחקרים - אני התכוונתי למחקרים מגופים פוליטיים שאוספים מידע עצמאית (למשל באמצעות סקרים, כמו במחקר שהבאת). עליהם קשה לסמוך. הנתונים מויקיפדיה מבוססים על נתונים של רשויות החוק בארה״ב, זה סיפור אחר לגמרי.

ראשית, הקביעה שאחזקת נשק היא חירות אזרחית היא ייחודית לארה"ב. בשאר מדינות העולם, כולל אלו הדמוקרטיות, האזרחים לא מרגישים נשללה מהם חירות אם אוסרים עליהם להחזיק נשק.
בכלל, כל חברה קובעת סדרה שונה של זכויות וחירויות אזרחיות. אין תשובה אחת שנכונה לכל החברות האנושיות. אם כבר מחפשים קונצנזוס, אז אחזקת נשק כנראה לא יכלל בו.

שנית, החבל הוא אותו חבל. הפתרון שמציע טראמפ לא מגדיל חירות של המורים. הרי מותר להם לשאת נשק גם היום. הוא מציע פתרון פרקטי לבעיה. הפתרון צריך להיות נמדד לא אם הוא מגדיל אן מקטין חרויות, אלא האם הוא יפתור את הבעיה ואיזה תופעות לוואי הוא ייצור. אני בספק רב אם טראמפ טרח לעשות את הבדיקות האלה לפני שפלט את הרעיון שלו. הבן אדם לא נודע בשיקול הדעת שהוא מפעיל לפני שהוא פותח את פיו.

סימוכין שהבאתי הם קישורים מויקיפדיה. לגבי הקשר של אחזקת נשק ורצח חשבתי שסיכמנו שקשה להחליט על מידת המובהקות במעבר בעין. ואפילו אם יש קשר, אז אתה טוען שקורלציה לא מעידה על מובהקות
נערך לאחרונה על ידי sharonbn ב 15 אוגוסט 2018, 13:18, נערך פעם 1 בסך הכל.

סמל אישי של המשתמש
InterAl
Veteran

הודעהעל ידי InterAl » 15 אוגוסט 2018, 13:32

sharonbn כתב:ראשית, הקביעה שאחזקת נשק היא חירות אזרחית היא ייחודית לארה"ב. בשאר מדינות העולם, כולל אלו הדמוקרטיות, האזרחים לא מרגישים נשללה מהם חירות אם אוסרים עליהם להחזיק נשק.
בכלל, כל חברה קובעת סדרה שונה של זכויות וחירויות אזרחיות. אין תשובה אחת שנכונה לכל החברות האנושיות. אם כבר מחפשים קונצנזוס, אז אחזקת נשק כנראה לא יכלל בו.

שנית, החבל הוא אותו חבל. הפתרון שמציע טראמפ לא מגדיל חירות של המורים. הרי מותר להם לשאת נשק גם היום. הוא מציע פתרון פרקטי לבעיה. הפתרון צריך להיות נמדד לא אם הוא מגדיל אן מקטין חרויות, אלא האם הוא יפתור את הבעיה ואיזה תופעות לוואי הוא ייצור. אני בספק רב אם טראמפ טרח לעשות את הבדיקות האלה לפני שפלט את הרעיון שלו. הבן אדם לא נודע בשיקול הדעת שהוא מפעיל לפני שהוא פותח את פיו.

סימוכין שהבאתי הם קישורים מויקיפדיה. לגבי הקשר של אחזקת נשק ורצח חשבתי שסיכמנו שקשה להחליט על מידת המובהקות במעבר בעין. ואפילו אם יש קשר, אז אתה טוען שקורלציה לא מעידה על מובהקות

חירות = כל פעולה שאתה יכול לבצע בחופשיות. לכן אחזקת נשק היא ״חירות״ בהגדרה, בכל מקום בעולם, גם אם ברוב העולם מדובר על חירות מוגבלת מאוד.

לגבי הטענה שלך שלמורים מותר לשאת נשק גם היום - זאת טענה שגויה. ברוב המדינות אסור להם. לגבי שיקול הדעת של טראמפ - הוא בד״כ הרבה יותר הגיוני ומבוסס משיקול הדעת של מרבית המנהיגים בעולם. לא תמיד, אבל בד״כ.

ולגבי קשר בין נשק ורצח - קשר קלוש לא מספיק פה. שוב, בשביל לשלול חירות מאנשים צריך הרבה, הרבה יותר מסתם קשר קלוש. על אחת כמה וכמה כשמדובר על חירות שמעוגנת בחוקה.

Laskin
Elder

הודעהעל ידי Laskin » 15 אוגוסט 2018, 13:37

"הקביעה שאחזקת נשק היא חירות אזרחית היא ייחודית לארה"ב. בשאר מדינות העולם, כולל אלו הדמוקרטיות, האזרחים לא מרגישים נשללה מהם חירות אם אוסרים עליהם להחזיק נשק."
זה פשוט לא נכון, זו דעתך ודעתך בלבד...
אגב, גם חופש הדיבור הוא עקרון חירות ייחודי לארה"ב, ועכשיו זה נושא מאוד "חם", עם חוקים שמגבילים את חופש הדיבור, עם מה שנקרא "HATE SPEECH", שאין לו שום הגדרה עקבית וכל אחד יכול להגיד שמה שבא לו נחשב ככזה, זו תופעה שמתחזקת מאוד לאחרונה, בעיקר באירופה וקנדה... אז אולי גם שם האזרחים לא מרגישים שנשללה מהם חירות? ואם אכן יש רוב כזה, שלא חש בזה, האם זה אומר שזה הדבר הנכון לעשות?

אגב נדב - כמו שאמרתי בהתחלה, זה באמת לא המקום לדיון הזה, אשח אם מישהו מהאדמינים יעביר את ההודעות ל-PP :)
וזה אכן עצוב מאוד, אבל בתכל'ס, הילד שלך קצת קטן מדי כדי לשבת שעתיים בכסא ולראות סרט שהוא לא מבין בו מילה מההתחלה ועד הסוף, לפחות כך אני מעריך... אבל תנסה ותספר לנו איך היה, אם תלך :D

סמל אישי של המשתמש
sharonbn
Veteran

הודעהעל ידי sharonbn » 15 אוגוסט 2018, 15:12

InterAl כתב:חירות = כל פעולה שאתה יכול לבצע בחופשיות. לכן אחזקת נשק היא ״חירות״ בהגדרה, בכל מקום בעולם, גם אם ברוב העולם מדובר על חירות מוגבלת מאוד.

אנחנו לא מדברים על ההגדרה המילולית. לפי ההגדרה המילולית גם רצח, גניבה ואונס הם חרויות.
אנחנו מדברים על הגדרה פוליטית. ההגדרות האלה משתנות ממקום למקום וגם עם הזמן. יש מדינות שיגדירו משכב זכר כחירות אזרחית ויש מדינות שהפעולה הזו מוגדרת כפשע פלילי.

InterAl כתב:לגבי הטענה שלך שלמורים מותר לשאת נשק גם היום - זאת טענה שגויה. ברוב המדינות אסור להם.

אתה מתכוון למדינות של ארה"ב? אני באמת לא יודע מה החוקים של כל מדינה שם. אני חשבתי לתומי שיש להם זכות חוקתית לשאת נשק.
אז מה שטראמפ מציע זה חוק פדראלי שיתיר למורים לשאת נשק? וזה לא התערבות של הממשלה הפדראלית בעינייני המדינות? למה לא לתת לכל מדינה להחליט איך מתמודדים עם הבעיה של ירי המוני בבי"ס?

InterAl כתב: לגבי שיקול הדעת של טראמפ - הוא בד״כ הרבה יותר הגיוני ומבוסס משיקול הדעת של מרבית המנהיגים בעולם. לא תמיד, אבל בד״כ.

אני באופן אישי לא התרשמתי כך. למשל שרשרת המינויים ופיטורים של הצוות שלו לא משרה אווירת ביטחון שהוא יודע מה הוא עושה. בכל אופן, גם אצלך מדובר בהתרשמות אישית בלבד.

סמל אישי של המשתמש
sharonbn
Veteran

הודעהעל ידי sharonbn » 15 אוגוסט 2018, 15:25

Laskin כתב:"הקביעה שאחזקת נשק היא חירות אזרחית היא ייחודית לארה"ב. בשאר מדינות העולם, כולל אלו הדמוקרטיות, האזרחים לא מרגישים נשללה מהם חירות אם אוסרים עליהם להחזיק נשק."
זה פשוט לא נכון, זו דעתך ודעתך בלבד...

זו דעתי על סמך העובדה הפשוטה שמדינות אחרות לא מצאו לנכון להוסיף סעיף בחוקה שלהם שמסדיר את החירות של אחזקת נשק. יתרה מזאת, ברוב מדינות העולם הגישה לגבי אחזקת נשק היא שצריכה להיות סיבה למה בן אדם "רגיל" יחזיק נשק. ז"א קודם כל by default , אסור להחזיק נשק ואז החוק מפרט חריגים שמותר להם.
אני, לתומי, הסקתי מתוך כל מה שכתוב למעלה שאזרחי העולם לא מרגישים שנשללה מהם חירות אזרחית. רק דעתי האישית ותו לא.

Laskin כתב:אגב, גם חופש הדיבור הוא עקרון חירות ייחודי לארה"ב, ועכשיו זה נושא מאוד "חם", עם חוקים שמגבילים את חופש הדיבור, עם מה שנקרא "HATE SPEECH", שאין לו שום הגדרה עקבית וכל אחד יכול להגיד שמה שבא לו נחשב ככזה, זו תופעה שמתחזקת מאוד לאחרונה, בעיקר באירופה וקנדה... אז אולי גם שם האזרחים לא מרגישים שנשללה מהם חירות? ואם אכן יש רוב כזה, שלא חש בזה, האם זה אומר שזה הדבר הנכון לעשות?

חופש הדיבור הוא עקרון חירות ייחודי לארה"ב? לא נראה לי.

בויקיפדיה כתוב:
חופש הביטוי נתפס כזכות אדם יסודית ואוניברסלית במשפט הבינלאומי הפומבי. תפיסה זו מתבטאת במגוון רחב של מסמכי חקיקה בינלאומיים, באמנות מולטילטרליות אזוריות, וכן במשפט הבינלאומי המנהגי.

בכל מדינות העולם (למיטב ידיעתי) יש מגבלות על חופש הדיבור וחופש הביטוי. גם זה, כמו כל חירות אזרחית, נושא שמשתנה מארץ לארץ וגם עם הזמן.
גם בארץ יש חוק נגד הסתה לאלימות וגם אצלנו החוק לא יכול להגדיר את כל המקרים בהם דברים שנאמרו נופלים בהגדרת החוק או לא.
בשביל זה יש בית משפט.
זכור לי מקרה שבו אדם פרטי התראיין בטלוויזיה ואמר "טוב שרצחו את רבין" אז תבעו אותו בבית משפט ושם קבעו שהדברים מקבלים את ההגנה של חופש הביטוי. אני בטוח שיש כאלה שלא מסכימים עם הקביעה של בית משפט. מה לעשות, עסקינן לא בחוקי מתמטיקה אלא בחוקים פוליטיים ופרשנות שלהם. אי אפשר להגדיר בחוק את כל המקרים.
נערך לאחרונה על ידי sharonbn ב 15 אוגוסט 2018, 15:41, נערך פעם 1 בסך הכל.

סמל אישי של המשתמש
InterAl
Veteran

הודעהעל ידי InterAl » 15 אוגוסט 2018, 15:41

sharonbn כתב:אנחנו לא מדברים על ההגדרה המילולית. לפי ההגדרה המילולית גם רצח, גניבה ואונס הם חרויות.
אנחנו מדברים על הגדרה פוליטית. ההגדרות האלה משתנות ממקום למקום וגם עם הזמן. יש מדינות שיגדירו משכב זכר כחירות אזרחית ויש מדינות שהפעולה הזו מוגדרת כפשע פלילי.

גם כהגדרה פוליטית זאת חירות. העובדה שרוב המדינות מגבילות או שוללות את החירות הזאת, לא אומרת שזאת לא חירות באופן מהותי. למשל, גם העסקה מתחת לשכר מינימום היא חירות, פשוט חירות שהמדינה שוללת. הנקודה היא שכשאתה בא לשלול חירות מהותית מאדם, כדאי שתהיה לך הצדקה סופר טובה לשם כך. בנושא של כלי נשק, אין לך. הרצון להגביל או לאסור כלי נשק מבוסס יותר על רגש ותחושות בטן, פחות על הגיון ונתונים. בעצם כמו רוב הטיעונים השמאלניים.

sharonbn כתב:אתה מתכוון למדינות של ארה"ב? אני באמת לא יודע מה החוקים של כל מדינה שם. אני חשבתי לתומי שיש להם זכות חוקתית לשאת נשק.
אז מה שטראמפ מציע זה חוק פדראלי שיתיר למורים לשאת נשק? וזה לא התערבות של הממשלה הפדראלית בעינייני המדינות? למה לא לתת לכל מדינה להחליט איך מתמודדים עם הבעיה של ירי המוני בבי"ס?

אז לתומך טעית. כן, זאת התערבות פדרלית. כל הרעיון מאחורי החוקה האמריקאית (ולמעשה, מאחורי עצם הקמת ארה״ב) הוא התערבות פדרלית בענייני המדינות.

sharonbn כתב:אני באופן אישי לא התרשמתי כך. למשל שרשרת המינויים ופיטורים של הצוות שלו לא משרה אווירת ביטחון שהוא יודע מה הוא עושה. בכל אופן, גם אצלך מדובר בהתרשמות אישית בלבד.

שרשרת הפיטורים היא ההוכחה לכך שהוא פועל על סמך הגיון ותוצאות בשטח, ולא על סמך מה ש״ראוי״, ״מקובל״ או תקין פוליטית/תקשורתית.

סמל אישי של המשתמש
sharonbn
Veteran

הודעהעל ידי sharonbn » 15 אוגוסט 2018, 16:00

InterAl כתב:גם כהגדרה פוליטית זאת חירות. העובדה שרוב המדינות מגבילות או שוללות את החירות הזאת, לא אומרת שזאת לא חירות באופן מהותי. למשל, גם העסקה מתחת לשכר מינימום היא חירות, פשוט חירות שהמדינה שוללת. הנקודה היא שכשאתה בא לשלול חירות מהותית מאדם, כדאי שתהיה לך הצדקה סופר טובה לשם כך. בנושא של כלי נשק, אין לך. הרצון להגביל או לאסור כלי נשק מבוסס יותר על רגש ותחושות בטן, פחות על הגיון ונתונים. בעצם כמו רוב הטיעונים השמאלניים.

אם העסקה מתחת לשכר מינימום היא חירות אז גם "העסקה" בתנאי עבדות היא חירות. למשל להעסיק עובד ולא לתת לו כסא לשבת זו חירות של המעביד.
החוקים ה"שמלאניים" פשוט מעגנים את הזכויות של העובדים. כמו הזכות לשבת בזמן העבודה. וזה לא מדרון חלקלק. לפני שנחקק החוק זה היה פשוט common sense ואז ראו שאשכרה צריך להגביל את ה"חירות" הזו של המעביד.

עכשיו אני רוצה להבין את הראש - האם אתה חושב שלא לתת לעובד כסא זו חירות של המעביד או שאולי לעובד יש זכות לשבת בזמן העבודה?

InterAl כתב:שרשרת הפיטורים היא ההוכחה לכך שהוא פועל על סמך הגיון ותוצאות בשטח, ולא על סמך מה ש״ראוי״, ״מקובל״ או תקין פוליטית/תקשורתית.

השאלה למה הוא ממנה אנשים שאח"כ מתברר שצריך לפטר אותם.

סמל אישי של המשתמש
InterAl
Veteran

הודעהעל ידי InterAl » 15 אוגוסט 2018, 16:27

נכון, זכותו של המעביד לחייב אותך לעמוד. לא טוב לך? חפש עבודה אחרת. אבל זה לא חוק שמאלני, הוא זכה לתמיכה נרחבת בכל הקשת הפוליטית.

לגבי ״להבין את הראש״ - לדעתי, הזכות היחידה שיש לאדם היא זכות הקניין (וזכות האדם על חייו, שגם אותה אני מחשיב כזכות קניין).

אין שום זכות אחרת, מאחר וכל זכות אחרת סותרת בצורה כזאת או אחרת את זכות הקניין. מצב של זכויות סותרות מעיד על כשל לוגי, וכשל לוגי מעיד על טיעון שגוי. לכן כל טענה לפיה יש זכויות שהן מעבר לזכויות קניין היא, לדעתי, טענה שגויה.

לגבי הפיטורים של טראמפ - כולם ממנים אנשים שצריך לפטר. הבעיה היא שלרוב הם לא מעזים לפטר, בגלל החשש מביקורת (בין אם ציבורית/משפטית/תקשורתית/הסתדרותית וכו׳). טראמפ, למרבה המזל, לא חושש מביקורת. הוא פועל על סמך מה שנראה לו נכון, גם אם הוא טועה.

סמל אישי של המשתמש
sharonbn
Veteran

הודעהעל ידי sharonbn » 15 אוגוסט 2018, 16:37

טוב, אז אני חושב אחרת. ה"חפש עבודה אחרת" היא גישה קצת אופטימית. לא לכל אחד יש את החופש לצאת לו לחפש עבודה אחרת. לפעמים אנשים מסכימים לתנאי העסקה שמסכנים את בריאותם או משפילים אותם ואין להם את הלוקסוס של לחפש עבודה אחרת.
לדעתי, ולדעת המחוקק בישראל ובשאר המדינות, לבני אדם יש זכויות נוספות מעבר לקניין.
לגבי טראמפ, כאשר כמות הפיטורין עולה מעל סף מסוים, זה מעורר שאלות לגבי תהליך הגיוס. או שהוא לא יודע לגייס את האנשים המתאימים, או שהוא לא נותן לבן אדם את תקופת הלימוד. אם מישהו עושה טעויות בתחילת העבודה זה לא בהכרח אומר שהוא לא מתאים. יש ערך גם לבן אדם שצובר וותק ונסיון ולומד מהטעויות שלו. אני יכול להגיד שאם הייתי עובד עם בוס שכל הזמן מפטר את העובדים שלו ומגייס חדשים זה לא היה מעלה את ערכו בעיניי.

סמל אישי של המשתמש
InterAl
Veteran

הודעהעל ידי InterAl » 15 אוגוסט 2018, 16:50

לא מקבל את הטענה שאין לך חופש לחפש עבודה אחרת. זה בעיקר חוסר רצון, לא חוסר יכולת. ואפילו אם באמת אין חופש, אני חושב שבכל מקרה גם אין לך חופש לכפות על המעסיק את דעותיך.

לגבי דעת המחוקק - זה מובן מאליו. הטיעון שלי הוא שזאת דעה שגויה, מאחר והיא מכילה זכויות סותרות. סתירה מעידה על כשל לוגי. רוב הציבור, ופוליטיקאים בפרט, לא ממש מתעניינים בעקביות לוגית או בחשיבה מופשטת, אלא יותר בכך ״שיהיה לי טוב״.

לגבי טראמפ, יתכן שהוא לא יודע לגייס אנשים. יתכן גם שהוא פשוט לא דופק חשבון. אני נוטה לאפשרות השנייה, אבל לא פוסל גם את הראשונה. בסופו של דבר, אני חושב שהוא נבחר הרבה בזכות זה שהוא לא דופק חשבון, ועושה בדיוק את מה שהוא אישית מוצא לנכון לעשות. לדעתי זאת תכונה ראויה להערכה, שאין להרבה פוליטיקאים בעולם.

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 15 אוגוסט 2018, 17:03

בארה״ב יש תרבות נשק שמקבילה לשימפנזה עם m16, אני לא בטוח שאפשר לפתור את הבעיה שלהם שם, לא בהגדלת הכמויות נשק ולא בהעלמת הנשק. כן אפשר לעשות צעדים עם מגבלות שמזכירות את שוויץ וכמובן לעשות את הליך קבלת הנשק לקצת פחות שכונתי. אני גם לא ממש מבין למה אזרחים צריכים מכונות יריה בבית. כלומר אני מבין, זאת התרבות האמריקאית עם רובים כשהם מתיחסים אליהם כמו צעצוע לכיף ולא כמו כלי הרג שנועד להגנה עצמית ובלי נשקים אקזוטים איך הם יעשו כיף בחצר האחורית עם בת דודה שלהם שהיא גם אחותם? אבל באמת שזה משהו שלא צריך להיות בידיים של אדם שזאת לא העבודה שלו.

בכל מקרה אני לפחות חושב שזה לא הגיוני שאדם יכול להשיג נשק בלי בדיקת רקע מקיפה וכמובן אין שום סיבה לאזרח פרטי להחזיק רובה, להגנה עצמית צריך אקדח לא רובה סמי אוטומטי. לאנשים יש זכות לסחוב נשק ולהגן על עצמם, אבל אם זה להגנה אז שזה יהיה נשק להגנה (כלומר אקדח) והאדם הזה צריך לעבור בדיקת רקע שמראה שהוא או אחד מיושבי הבית שלו לא פסיכופטים.
We're just normal men. We're just innocent men

סמל אישי של המשתמש
sharonbn
Veteran

הודעהעל ידי sharonbn » 15 אוגוסט 2018, 17:04

InterAl כתב:לא מקבל את הטענה שאין לך חופש לחפש עבודה אחרת. זה בעיקר חוסר רצון, לא חוסר יכולת. ואפילו אם באמת אין חופש, אני חושב שבכל מקרה גם אין לך חופש לכפות על המעסיק את דעותיך.

לגבי דעת המחוקק - זה מובן מאליו. הטיעון שלי הוא שזאת דעה שגויה, מאחר והיא מכילה זכויות סותרות. סתירה מעידה על כשל לוגי. רוב הציבור, ופוליטיקאים בפרט, לא ממש מתעניינים בעקביות לוגית או בחשיבה מופשטת, אלא יותר בכך ״שיהיה לי טוב״.

לגבי טראמפ, יתכן שהוא לא יודע לגייס אנשים. יתכן גם שהוא פשוט לא דופק חשבון. אני נוטה לאפשרות השנייה, אבל לא פוסל גם את הראשונה. בסופו של דבר, אני חושב שהוא נבחר הרבה בזכות זה שהוא לא דופק חשבון, ועושה בדיוק את מה שהוא אישית מוצא לנכון לעשות. לדעתי זאת תכונה ראויה להערכה, שאין להרבה פוליטיקאים בעולם.

טוב, אני לא מקבל את הטענות שלך. בעיניי אין זכות למעביד לקבוע תנאים מתחת לסף מסוים. הסף נקבע ע"י מחוקק כמובן.
אני לא רוצה לחיות במדינה שיש בה סדנאות יזע ואני לא מאמין שכוחות השוק או היד הנעלמה או איזו סיסמה נבובה של הקפיטליסטים ימנעו את התופעות המבישות האלה.

לגבי טראמפ, אני נוטה לאפשרות הראשונה. אני חוזר ואומר שוב - תחשוב אם היית עובד עם בוס שכל הזמן מפטר את העובדים שלו ומגייס חדשים. אני יכול להגיד שלא הייתי מעריך מישהו כזה בכלל.

סמל אישי של המשתמש
InterAl
Veteran

הודעהעל ידי InterAl » 15 אוגוסט 2018, 17:28

DrKeo כתב:בארה״ב יש תרבות נשק שמקבילה לשימפנזה עם m16, אני לא בטוח שאפשר לפתור את הבעיה שלהם שם, לא בהגדלת הכמויות נשק ולא בהעלמת הנשק. כן אפשר לעשות צעדים עם מגבלות שמזכירות את שוויץ וכמובן לעשות את הליך קבלת הנשק לקצת פחות שכונתי. אני גם לא ממש מבין למה אזרחים צריכים מכונות יריה בבית. כלומר אני מבין, זאת התרבות האמריקאית עם רובים כשהם מתיחסים אליהם כמו צעצוע לכיף ולא כמו כלי הרג שנועד להגנה עצמית ובלי נשקים אקזוטים איך הם יעשו כיף בחצר האחורית עם בת דודה שלהם שהיא גם אחותם? אבל באמת שזה משהו שלא צריך להיות בידיים של אדם שזאת לא העבודה שלו.

בכל מקרה אני לפחות חושב שזה לא הגיוני שאדם יכול להשיג נשק בלי בדיקת רקע מקיפה וכמובן אין שום סיבה לאזרח פרטי להחזיק רובה, להגנה עצמית צריך אקדח לא רובה סמי אוטומטי. לאנשים יש זכות לסחוב נשק ולהגן על עצמם, אבל אם זה להגנה אז שזה יהיה נשק להגנה (כלומר אקדח) והאדם הזה צריך לעבור בדיקת רקע שמראה שהוא או אחד מיושבי הבית שלו לא פסיכופטים.

מכונת ירייה נותנת לך איזשהו סיכוי לעצור כנופיית שודדים נחושה שפולשת לחווה שלך. לכן אני בהחלט יכול להבין את הערך שלה לאנשים פרטיים, מעבר ל״תרבות נשק״.

לגבי בדיקות רקע - הן מעניקות כוח לשלטון לפסול אחזקת נשק לאזרחים, לכן הן דבר פסול. מטרת הזכות לנשק היא גם הגנה מפני עריצות שלטונית, ולכן הענקת כוח לשלטון לפסול החזקת נשק חוטאת למטרה.

sharonbn כתב:אני לא רוצה לחיות במדינה שיש בה סדנאות יזע ואני לא מאמין שכוחות השוק או היד הנעלמה או איזו סיסמה נבובה של הקפיטליסטים ימנעו את התופעות המבישות האלה.

לגבי טראמפ, אני נוטה לאפשרות הראשונה. אני חוזר ואומר שוב - תחשוב אם היית עובד עם בוס שכל הזמן מפטר את העובדים שלו ומגייס חדשים. אני יכול להגיד שלא הייתי מעריך מישהו כזה בכלל.

אז אל תחיה בה. חפש מדינה אחרת. אין לך זכות למנוע ממני להקים סדנאות יזע שאחרים משתתפים בהן מרצונם החופשי. את הדעות שלך שמור לעצמך, אל תכפה אותן עלי. וזה לא משנה אם מדובר בכפייה אישית או קבוצתית (דרך מנגנון המדינה).

לגבי טראמפ, עם כל הכבוד, נשיא ארה״ב הוא לא מנכ״ל של חברת הייטק. כל החלטה שלו היא הרת משמעות ומשפיעה על חייהם של מאות מיליונים (ובגלל שמדובר על ארה״ב, אולי גם על מיליארדים), ולכן אין הרבה מקום לסלחנות.

חזור אל “פורום OT”

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו־ 5 אורחים