המנהלים: bozeman, erezronen, swym, omerkot
omerkot כתב:לא עשית, איך תבין?
Death_119 כתב:omerkot כתב:לא עשית, איך תבין?
אין לי גם את היכולת, בקושי את הראשון שרדתי מנטלית ועוד בבר איראן. אבל התעשייה ברוב המשרות דיי בנויה לתואר ראשון לעומת תארים אחרים כמו ביולוגיה לדוגמא שבלי מאסטר או דוקטורט אין באמת מה לעשות.
omerkot כתב:Death_119 כתב:omerkot כתב:לא עשית, איך תבין?
אין לי גם את היכולת, בקושי את הראשון שרדתי מנטלית ועוד בבר איראן. אבל התעשייה ברוב המשרות דיי בנויה לתואר ראשון לעומת תארים אחרים כמו ביולוגיה לדוגמא שבלי מאסטר או דוקטורט אין באמת מה לעשות.
אתה לוקה בהערכת חסר עצמית ו/או הערכת יתר למה שנדרש. זה הרבה פחות מסובך מתואר ראשון והרבה יותר קל מנטלית.
ראיתי כאלה שסיימו ולידם אתה איינשטיין. דוגמא? פתח מהדורת חדשות אקראית בימים האלה וזה ממש צועק (או יותר נכון צווח) לך מול העיניים.
Death_119 כתב:מהנדסים ומדעני מחשב שעושים דוקטורט, לך תבין.
Fanta כתב:משהו כאן עובד בתור דאטא אנליסט?
אני שוקל לעשות הסבה מתפקיד PPC כדי לתת לעצמי יותר חופש תעסוקתי ויותר עבודות מזדמנות.
אני לא בטוח עד כמה כדי לי להתאבד על התפקיד הזה.
נכון לעכשיו אני PPC במשרד פרסום.
שוקל את הצעדי למידה הבאים שלי, אולי תואר בבן גוריון לביג דאטה בפסיכולוגיה.
Fanta כתב:משהו כאן עובד בתור דאטא אנליסט?
אני שוקל לעשות הסבה מתפקיד PPC כדי לתת לעצמי יותר חופש תעסוקתי ויותר עבודות מזדמנות.
bozeman כתב:תודה עמר! (אכן, יש לי ד"ר ותיקה בבית בגללה אני בטכניון... יש לי עוד כשנתיים מאטצינג עד שהיא פרופ'...)Death_119 כתב:מהנדסים ומדעני מחשב שעושים דוקטורט, לך תבין.
בניגוד לעמר, אני לא חושב שזה כ"כ קל. (נכון שאולי זה פחות מתוסבך בקטע של מבחנים מתואר ראשון, וזה מצחיק כי כל הדוקטורנטים שמסביב אכן מחפשים קורסים בלי מבחנים כי למי יש כח לזה כבר בשלב הזה, אבל בתכלס, ברוב הקורסים - זה אנחנו המתרגלים, אז זה קצת מצחיק שזה מה ש"מפחיד".)
בעיקר בתחומים שלנו במדעים המדוייקים - היום מדובר בהחלט ברמה מאוד מתקדמת של תכנות, מתמטיקה ואלגוריתמיקה (לפחות בנושאים שקרובים אלי, רובוטיקה, IOT, למידת מכונה, ניתוח תמונה/וידאו וכו') ובהחלט זה בא בנוסף לחלק של המחקר שצריך להיות מתקדם.
אבל אני כן יכול להגיד שלא חייבים להיות "הכי טובים" בשביל זה, לעיתים אתה יכול להיות מאוד חד מחקרית למרות שיש לך כישורים טכניים לא הכי טובים, או בעל יכולת מתמטית גבוהה למרות שקצת פחות מחקרי. במקרים האלו אכן יוצא מחקר סביר גם אם לא מזהיר... (אגב, התכונה שאכן הכי חשובה היא להיות עם ראש מחקרי, כי את השאר ניתן די בקלות "לייצא", כי החלק הזה הוא טכני.)Fanta כתב:משהו כאן עובד בתור דאטא אנליסט?
השאלה איזה דאטה אנליסט...
אם אתה מתכוון, כזה של ביג דאטה, ניתוחים סטטיסטיים מתקדמים ועוד - בגדול זה לא משהו טרייואלי סתם, וכדאי מאוד לדעת מתמטיקה ברמה גבוהה יחד עם כישורי אנליטיקה. לפחות מתואר שני יהיה גם מאוד קשה להגיע לאיזה תפקיד מעניין (אם בכלל).
שילוב של פסיכולוגיה יהיה מבוקש מאוד במידה ואכן תהיה "חד" מאוד לפחות באחת מהצדדים (המתמטי או הפסיכולוגי) והכוונה לא "מכיר מה זה אומר" אלא כזה שייכול לנתח לעומק. וזה אומר או תואר מתקדם בפסיכולוגיה (בד"כ פסיכולוגיה חברתית) או תואר מתקדם בדאטה עם מיינור בפסיכולוגיה.
בנוסף, קשה לי להאמין שתוכל לעשות משהו כזה "על הצד" כ"עבודה מזדמנת". זאת עבודה מלאה בד"כ. תוכ ללהפוך את זה ל"ייעוץ" (כלומר עבודה על הצד...) רק אחרי שיהיה לך הרבה נסיון ותהיה מוביל עם שם בתחום.
אבל קח בחשבון שזה שוק גדל ודינאמי, ויכול להיות שינויים בלתי צפויים.
swym כתב:Fanta כתב:משהו כאן עובד בתור דאטא אנליסט?
לא עובד בזה אישית, אבל עובד עם הרבה אנשים משני הצדדים.
זה מאד תלוי ברקע הקיים שלך (לימודים כלשהם מלבד הניסיון התעסוקתי?) אבל בגדול רקע מתאים לאנליסט פותח לך המון סוגי משרות אחרות: גם בצד של מרקטינג, וגם בצד של BI/BP.
כמו שאתה יודע, יש הרבה מאד חברות של טכנולוגיות פרסום בישראל, וגם לא מעט חברות אפליקציות ומשחקים דיגיטליים - ובכולן צריך אנליסטים מסוגים שונים, ובניגוד לPPC זה ממש חוצה מחלקות (כולל מחלקות Research בחברות משחקים, שם חצי מהעבודה של האנליסט זה פשוט לשחק).
ממליץ ממש לעבור על אתרי קריירה של כל החברות הגדולות ולהתרשם מה חסר לך ומה צריך לתפקידים שונים. אבל בגדול זו שאלה של האם אתה רוצה לפתוח אופציות להתקדמות רוחבית יותר, או להמשיך בנישה שבה אתה נמצא.
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו־ 6 אורחים