נושא הספרים הרשמי

מוסיקה, סרטים, סדרות, ספרים וכל נושא שיחה רנדומאלי אחר שתרצו

המנהלים: bozeman, erezronen, swym, omerkot

סמל אישי של המשתמש
Uncle Pey'j
Veteran

Re: נושא הספרים הרשמי

הודעהעל ידי Uncle Pey'j » 13 פברואר 2025, 22:33

סיימתי לקרוא לא מזמן את The Nvidia Way- אני לא משוגע על ספרי עסקים, אבל הייתי סקרן ללמוד על השנים הראשונות של נוידיה והדרך הארוכה והמפותלת שהיא עשתהעד למפלצת שהיא היום.
יש שם כמה אנקדוטות משעשעות כמו ה-aftermath של השחרור של ה-Radeon 9700 Pro שקרע את סדרה 5000 בבנצ'מארקים ואיך ג'נסן כינס את כל העובדים, החזיק FX5700 Ultra וצרח שמדובר, ואני מצטט, בחתיכת חרא :) ואיך בכלל כל ההתרסקות הזו במקור נבעה ממשחקי אגו בין נוידיה ל-MS על תנאי השימוש ב-DirectX 9 החדש שהובילו את נוידיה לעצב את ה-GPU על עיוור ולחתוך מהסיליקון בדיוק את הדברים שהיו קריטיים אז.
יש גם פרטים על המחטף שנוידיה עשתה למי שהייתה אמורה במקור לפתח את ה-GPU של האקס בוקס המקורית ולמעשה הובילה לקריסה שלה, איך הם הפסידו את הפיתוח של ה-GPU של ה-Saturn אחרי שהחוזה כבר נחתם ובעיקר כמה קרובים הם היו ביותר מהזדמנות אחת לפשיטת רגל.
יש גם כמובן פרטים על הפיתוח של CUDA ואיך כל עניין ה-AI התגלה כמעט במקרה באקדמיה, וגם ראיונות עם חבר'ה כמו בריאן קטנזרו שהוביל את הפיתוח של DLSS, זה לא ספר טכני בשום צורה מעבר להסברים כלליים על טכנולוגיות שונות והוא בעיקר מגולל את האירועים בצורה כרונולוגית שמייצרת מספיק עניין כדי להמשיך לקרוא.
די נהניתי למען האמת, ממליץ לכל מי שטיפה מתעניין במאחורי הקלעים של פיתוח חומרה.
עכשיו אני מחפש ספר Sci-Fi טוב שרצוי שלא יהיה חלק מסדרה שתאלץ אותי להתחייב לתהליך ארוך, אם יש המלצות..

סמל אישי של המשתמש
Death_119
Veteran

הודעהעל ידי Death_119 » 17 פברואר 2025, 09:36

Uncle Pey'j כתב:סיימתי לקרוא לא מזמן את The Nvidia Way- אני לא משוגע על ספרי עסקים, אבל הייתי סקרן ללמוד על השנים הראשונות של נוידיה והדרך הארוכה והמפותלת שהיא עשתהעד למפלצת שהיא היום.
יש שם כמה אנקדוטות משעשעות כמו ה-aftermath של השחרור של ה-Radeon 9700 Pro שקרע את סדרה 5000 בבנצ'מארקים ואיך ג'נסן כינס את כל העובדים, החזיק FX5700 Ultra וצרח שמדובר, ואני מצטט, בחתיכת חרא :) ואיך בכלל כל ההתרסקות הזו במקור נבעה ממשחקי אגו בין נוידיה ל-MS על תנאי השימוש ב-DirectX 9 החדש שהובילו את נוידיה לעצב את ה-GPU על עיוור ולחתוך מהסיליקון בדיוק את הדברים שהיו קריטיים אז.
יש גם פרטים על המחטף שנוידיה עשתה למי שהייתה אמורה במקור לפתח את ה-GPU של האקס בוקס המקורית ולמעשה הובילה לקריסה שלה, איך הם הפסידו את הפיתוח של ה-GPU של ה-Saturn אחרי שהחוזה כבר נחתם ובעיקר כמה קרובים הם היו ביותר מהזדמנות אחת לפשיטת רגל.
יש גם כמובן פרטים על הפיתוח של CUDA ואיך כל עניין ה-AI התגלה כמעט במקרה באקדמיה, וגם ראיונות עם חבר'ה כמו בריאן קטנזרו שהוביל את הפיתוח של DLSS, זה לא ספר טכני בשום צורה מעבר להסברים כלליים על טכנולוגיות שונות והוא בעיקר מגולל את האירועים בצורה כרונולוגית שמייצרת מספיק עניין כדי להמשיך לקרוא.
די נהניתי למען האמת, ממליץ לכל מי שטיפה מתעניין במאחורי הקלעים של פיתוח חומרה.
עכשיו אני מחפש ספר Sci-Fi טוב שרצוי שלא יהיה חלק מסדרה שתאלץ אותי להתחייב לתהליך ארוך, אם יש המלצות..

שני הספרים של Andy Weird - The Martian, Project Hail Mary עומדים כל אחד בפני עצמו ולא ארוכים מידי.

סדרת First Formic war של Orson scott card היא בת שלושה ספרים בלבד לא ארוכים מידי ומספרים את הPrelude לEnders game.

סדרת היפיריון מחולקת למעשה לשני תתי סדרות כשהראשונה יכולה להספיק - שני הספרים הראשונים (המעולים) מספרים על עולי הרגל להיפיריון ומה שמתפתח בהווה.
שני הספרים אחר כך ממשיכים קו עלילה שונה עם דמות אחרת, הם בקשר גורדי לשני הראשונים וממשיכים את הסיפור, אבל מרוחקים כל כך בעתיד שהם סיפור בפני עצמו.
השני ספרים הראשונים גם טובים משמעותית מהשניים הנוספים בסדרה.

Startship troopers הוא סופר קצר ועומד בפני עצמו.

שלושה הספרים הראשונים של Enders game - המשחק של אנדר, קול המתים וקסנוסייד. לא הייתי ממשיך לילדי המחשבה. אתה יכל לעצור מתי שתרצה והם לא באמת קשורים, כל ספר עומד בפני עצמו.

בכלל, שווה פשוט ללכת לזוכי הוגו או נובלה ולבחור. בסוף זה הטופ של הז'אנר.
תמונה

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 17 פברואר 2025, 10:56

Death_119 כתב:Startship troopers הוא סופר קצר ועומד בפני עצמו.

לצערי הוא לא מחזיק היום, השפה מאוד שנות ה-50 ואלמנטי ה-sci fi אולי היו מלהיבים לפני 70 שנים אבל היום הם בנאלי עד אין שיעור. סיימתי אותו בגלל האהבה שיש לי לסרט, אבל אם הוא היה ספר רנדומאלי הייתי מפסיק באמצע.

פרוייקט הייל מרי לעומת זאת פשוט מעולה.
We're just normal men. We're just innocent men

סמל אישי של המשתמש
Uncle Pey'j
Veteran

הודעהעל ידי Uncle Pey'j » 17 פברואר 2025, 12:44

את המשחק של אנדר קראתי כמה פעמים, את קול למתים פעם אחת וגם זו הרגישה פעם אחת יותר מדי ועם ילדי המחשבה לא טרחתי כבר, יש מצב שפיספסתי? קראתי אותם כשהייתי די צעיר אז אולי המוח שלי לא היה בשל לחלק מהרעיונות שם :|

The Martian ראיתי את הסרט אז אלא אם כן הספר that much better הוא יהיה בבקלוג, האמת שפרויקט הייל מרי נמצא בטופ של הרשימה שלי אז יש סיכוי לא רע שאתחיל איתו.
על היפריון שמעתי המון דברים טובים אז גם זה בבקלוג, מה לגבי ספריפ של סנדרסון סדרת Mistborn? יש לי את השלושה ספרים הראשונים בקינדל באיזה מבצע שקניתי פעם.

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 17 פברואר 2025, 13:08

אז קל - פרוייקט הייל מרי. ספר פשוט מעולה.

סמל אישי של המשתמש
InterAl
Veteran

הודעהעל ידי InterAl » 18 פברואר 2025, 13:01

a fire upon the deep

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 18 פברואר 2025, 13:59

InterAl כתב:a fire upon the deep

תודה, נכנס ל-wishlist.

סמל אישי של המשתמש
sharonbn
Veteran

הודעהעל ידי sharonbn » 18 פברואר 2025, 14:21

Children of Time
זה נכון שהוא חלק מטרילוגיה, אבל לא נכתב מראש כחלק ממנה, שזה אומר שיש בו סגירה יפה של הסיפור ולא חייבים לקרוא את ההמשכים (שפחות טובים לפי דעתי)

Mickey7
הבסיס של הסרט מיקי 17. משעשע מאד. גם ההמשך (היחיד) טוב

סמל אישי של המשתמש
Death_119
Veteran

הודעהעל ידי Death_119 » 19 פברואר 2025, 10:33

Uncle Pey'j כתב:את המשחק של אנדר קראתי כמה פעמים, את קול למתים פעם אחת וגם זו הרגישה פעם אחת יותר מדי ועם ילדי המחשבה לא טרחתי כבר, יש מצב שפיספסתי? קראתי אותם כשהייתי די צעיר אז אולי המוח שלי לא היה בשל לחלק מהרעיונות שם :|

The Martian ראיתי את הסרט אז אלא אם כן הספר that much better הוא יהיה בבקלוג, האמת שפרויקט הייל מרי נמצא בטופ של הרשימה שלי אז יש סיכוי לא רע שאתחיל איתו.
על היפריון שמעתי המון דברים טובים אז גם זה בבקלוג, מה לגבי ספריפ של סנדרסון סדרת Mistborn? יש לי את השלושה ספרים הראשונים בקינדל באיזה מבצע שקניתי פעם.

קול המתים מעולה, קסנוסייד סביר וילדי המחשבה פשוט פח זבל, מעולם לא הצלחתי לסיים אותו.
תמונה

סמל אישי של המשתמש
Death_119
Veteran

הודעהעל ידי Death_119 » 10 מרץ 2025, 11:58

מתקדם בThe expanse ולקראת סיום הספר הראשון (לצערי אני צריך לחכות עד מחר שהמנוי של Spotify יאפס לי את השעות האזנה). מה שכן שמתי לב לפרט הבא - העונה הראשונה של הExpanse נגמרת במחצית הספר, שלזה לא ציפיתי. והעונה השנייה מדלגת ממה שראיתי על המחצית השנייה. כנראה שהסדרה לא באמת נאמנה לספרים.

הם עשו מן מישמש. לדוגמא בספר הראשון העלילה היא אך ורק מבעד לעינהם של מילר וג'ים הולדן, פרק לו ופרק לו כל פעם, קצת מזכיר את מה שעשה GRR בשיר של אש וקרח כשכל ספר מתרכז ב-2-3 בדמויות. בסדרה? הכל מתחלק על המון קווי עלילה שרובם לא קיימים בכלל בספר, בדגש על הפוליטיקה בין כדור הארץ למאדים.

מסתבר שקורה דיי הרבה אחרי Eros בספר הראשון שהוא למעשה פרק 9 בעונה הראשונה.

ואני אחזור לקלישאה - כן, הספר טוב מהסדרה עד כמה שזאת היתה מצויינת. הספר (לפחות הראשון) הוא פשוט ספר שכתוב מדהים, אי אפשר להפסיק להאזין לו וגם הקריינות מעולה.

ממש מת לסיים את הראשון ולעבור לשני כבר.
תמונה

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 10 מרץ 2025, 13:05

Death_119 כתב:מתקדם בThe expanse ולקראת סיום הספר הראשון (לצערי אני צריך לחכות עד מחר שהמנוי של Spotify יאפס לי את השעות האזנה). מה שכן שמתי לב לפרט הבא - העונה הראשונה של הExpanse נגמרת במחצית הספר, שלזה לא ציפיתי. והעונה השנייה מדלגת ממה שראיתי על המחצית השנייה. כנראה שהסדרה לא באמת נאמנה לספרים.

הם עשו מן מישמש. לדוגמא בספר הראשון העלילה היא אך ורק מבעד לעינהם של מילר וג'ים הולדן, פרק לו ופרק לו כל פעם, קצת מזכיר את מה שעשה GRR בשיר של אש וקרח כשכל ספר מתרכז ב-2-3 בדמויות. בסדרה? הכל מתחלק על המון קווי עלילה שרובם לא קיימים בכלל בספר, בדגש על הפוליטיקה בין כדור הארץ למאדים.

ואני אחזור לקלישאה - כן, הספר טוב מהסדרה עד כמה שזאת היתה מצויינת. הספר (לפחות הראשון) הוא פשוט ספר שכתוב מדהים, אי אפשר להפסיק להאזין לו וגם הקריינות מעולה.

והשינוי הכי חשוב - קמינה דראמר היא שילוב של כמה דמויות מהספר.

ממש מבאס שאין אותם בaudioble.

סמל אישי של המשתמש
Death_119
Veteran

הודעהעל ידי Death_119 » 10 מרץ 2025, 14:06

DrKeo כתב:
Death_119 כתב:מתקדם בThe expanse ולקראת סיום הספר הראשון (לצערי אני צריך לחכות עד מחר שהמנוי של Spotify יאפס לי את השעות האזנה). מה שכן שמתי לב לפרט הבא - העונה הראשונה של הExpanse נגמרת במחצית הספר, שלזה לא ציפיתי. והעונה השנייה מדלגת ממה שראיתי על המחצית השנייה. כנראה שהסדרה לא באמת נאמנה לספרים.

והשינוי הכי חשוב - קמינה דראמר היא שילוב של כמה דמויות מהספר.

ממש מבאס שאין אותם בaudioble.

יש אותם בSpotify US ויש 15 שעות האזנה חינם חודשיות למנויי Premium או לבעל החשבון בFamily.
תמונה

סמל אישי של המשתמש
sharonbn
Veteran

הודעהעל ידי sharonbn » 10 מרץ 2025, 18:57

שמעתי את כל סדרת הספרים. הרמה נשארת לאורך כל הסדרה. מומלץ

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 11 מרץ 2025, 10:17

לשמוע את זה זה רק מכאיב יותר.

סמל אישי של המשתמש
sharonbn
Veteran

הודעהעל ידי sharonbn » 11 מרץ 2025, 17:38

לא מבין את התגובה הזו. אתה הרי אמרת שאתה מתבאס שאין את הספרים באודיבל

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 12 מרץ 2025, 10:23

sharonbn כתב:לא מבין את התגובה הזו. אתה הרי אמרת שאתה מתבאס שאין את הספרים באודיבל

כן, לשמוע שכולם טובים, רק מכאיב יותר שאני לא יכול לקנות אותם באודיובל.

ועכשיו אודיובל משכו את כל סדרת murder bot מהספריה של המנויים. למה ההתעללות הזאת? אני בול באמצע הסדרה.

סמל אישי של המשתמש
Death_119
Veteran

הודעהעל ידי Death_119 » 17 מרץ 2025, 08:40

טוב, אני בסוף של הספר הראשון (נשארו איזה שני פרקים), העונה השנייה של הExpanse עד פרק 5 מכסה את החלק השני של הספר הראשון. בקיצור - אין לי מושג מה הם עשו בסדרה, אבל נראה לי שהם מכסים ממש מעט מהספרים, הספר הראשון מכוסה ממש טוב, אבל אם זה לקח כמעט 2 עונות שלמות אני מניח שהם רוצחים את שאר הספרים.
תמונה

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 17 מרץ 2025, 10:39

Death_119 כתב:טוב, אני בסוף של הספר הראשון (נשארו איזה שני פרקים), העונה השנייה של הExpanse עד פרק 5 מכסה את החלק השני של הספר הראשון. בקיצור - אין לי מושג מה הם עשו בסדרה, אבל נראה לי שהם מכסים ממש מעט מהספרים, הספר הראשון מכוסה ממש טוב, אבל אם זה לקח כמעט 2 עונות שלמות אני מניח שהם רוצחים את שאר הספרים.

הסופר הריץ את הסדרה, אז אני בטוח שהם לא שוחטים את הספרים. הם מכסים רק את ה-5 ספרים הראשונים, לפני הקפיצת זמן הגדולה. אולי עוד כמה שנים נקבל המשך כשכולם יהיו מבוגרים יותר, מי יודע, אומרים שהסיבה היחידה שהסדרה קבלה עונה 5 היא כי ג׳ף בזוס אובססיבי לספרים.

Laskin
Elder

הודעהעל ידי Laskin » 17 מרץ 2025, 14:08

מישהו פה כתב שיש את הספרים בספוטיפיי… אני עם מנוי משפחתי ואני לא מצליח להבין איך אני מוצא ספרים שם.

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 17 מרץ 2025, 14:25

Laskin כתב:מישהו פה כתב שיש את הספרים בספוטיפיי… אני עם מנוי משפחתי ואני לא מצליח להבין איך אני מוצא ספרים שם.

דודי כתב, צריך חשבון אמריקאי. אין לי שמץ איך מחליפים, גם לי אין גישה לספרים.

שים שלום
Padawan

הודעהעל ידי שים שלום » 17 מרץ 2025, 14:35

DrKeo כתב:
Laskin כתב:מישהו פה כתב שיש את הספרים בספוטיפיי… אני עם מנוי משפחתי ואני לא מצליח להבין איך אני מוצא ספרים שם.

דודי כתב, צריך חשבון אמריקאי. אין לי שמץ איך מחליפים, גם לי אין גישה לספרים.

זה בהגדרות של החשבון, בחר מיקום אבל תצטרך להפעיל VPN כל הזמן, הוא בודק מיקום באופן קבוע

Laskin
Elder

הודעהעל ידי Laskin » 17 מרץ 2025, 15:11

אוף, למה תמיד חייב את השיט הזה כדי לקבל תמורה כל אמריקאי :(

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 17 מרץ 2025, 16:37

אם זה מעודד אותך ספוטיפיי עולה בארץ חצי מאשר בארה״ב. תוכנית משפחתית עולה 36 שקלים לעומת 20$.

סמל אישי של המשתמש
Uncle Pey'j
Veteran

הודעהעל ידי Uncle Pey'j » 20 מרץ 2025, 15:09

אני רוצה להודות למי שהמליץ לי על פרויקט הייל מרי, אני בערך ברבע דרך לפחות לפי הקינדל ואלא אם כן תהיה ירידה דרסטית ברמת הכתיבה והעלילה, הוא ייכנס אצלי לרשימת הספרים שאני ממש אתבאס לסיים.

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 20 מרץ 2025, 15:17

Uncle Pey'j כתב:אני רוצה להודות למי שהמליץ לי על פרויקט הייל מרי, אני בערך ברבע דרך לפחות לפי הקינדל ואלא אם כן תהיה ירידה דרסטית ברמת הכתיבה והעלילה, הוא ייכנס אצלי לרשימת הספרים שאני ממש אתבאס לסיים.

הוא ככה עד הרגע האחרון. הספר האהוב עלי מהשנים האחרונות.

חזור אל “פורום OT”

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו־ 20 אורחים