נושא ה-ppוליטיקה הרשמי

מוסיקה, סרטים, סדרות, ספרים וכל נושא שיחה רנדומאלי אחר שתרצו

המנהלים: bozeman, erezronen, swym, omerkot

סמל אישי של המשתמש
sharonbn
Veteran

Re: נושא ה-ppוליטיקה הרשמי

הודעהעל ידי sharonbn » 13 מרץ 2025, 18:12

די מספיק. תיקנתי. יש לך דיעה קדומה (סטראוטיפ) על החברה החרדית, וגם על תל אביבים ועוד קבוצות בחברה הישראלית.
דיעה קדומה יכולה להיות חיובית או שלילית אבל בהכרח היא מכלילה תכונת אופי על קבוצה שלמה.
אז כולם מסביב אומרים לך שהדיעות שלך לא הגיוניות ולא מציאותיות וכולם טועים חוץ ממך. אין לי מה להגיד על זה שיבושם לך בדעתך.

אם יש בעיות עם תהליך המיון בצבא אז זה מה שצריך לתקן. לתת פטור גורף לחרדים זה לא פתרון, בטח לא בגלל דיעה קדומה על היכולות הפיסיות/מנטליות שלהם.

סמל אישי של המשתמש
Golan
Veteran

הודעהעל ידי Golan » 05 אפריל 2025, 01:47

אז אני מעביר את הדיון מהת׳רד של נינטנדו לפה - מה אתם חושבים על תוכנית המכסים של טראמפ? מהלך גאוני או שיגעון?

Laskin
Elder

הודעהעל ידי Laskin » 05 אפריל 2025, 11:00

מהלך מטומטם, שאולי היה מתאים לעשות אותו למרות ההשלכות השליליות - על מדינות אויב בלבד, על מנת למנף את זה כדי לכופף אותם לעשות מהלכים מסוימים.
עוד לא ראיתי טיעון אחד רציונלי שהמסקנה שלו היא שמדובר במהלך ״גאוני״. זה אנטי שוק חופשי, וזה מחזק את המטומטמים בצד הסוציאליסטי, שיקפצו על זה בטענה ש״רואים מה השוק החופשי עושה??״ למרות שאין קשר.
טראמפ היה יכול בקלות להרים את הכלכלה שם לגבהים חדשים, אחרי הטעויות של קודמו, וזאת למרות שיש באמת בועה, ולמרות התחזקות סין, אבל הוא עושה כמעט הכל הפוך במובן הכלכלי.

סמל אישי של המשתמש
omerkot
Veteran

הודעהעל ידי omerkot » 05 אפריל 2025, 11:27

המהלכים של טראמפ מכוערים ומסוכנים אבל המטרה שלהם היא לשנות סדרי עולם שמעמידים את ארה״ב במקום מסוכן ולעשות את זה בטווח הזמן של 4 שנים שעומד לרשותו.
זה הרי חלק ממהלך יותר רחב. זה כבר מלווה בקיצוצים גדולים בהוצאות, יהיו הורדות מיסים גדולות על אזרחים וחברות ויהיו הסכמים עם מדינות שונות (יש גם טענות שטראמפ מנסה לגבש ברית בינלאומית חדשה עם ציר שכולל מדינות כמו הודו וארגנטינה ויכול להיות שזה חלק מזה).
לעניין השוק החופשי, שוק חופשי זה מונח פנימי - אין שוק חופשי בסחר בינלאומי שכולל מדינות כמו סין וברזיל או ארגונים פרוטקציונריים כמו האיחוד האירופאי.
אז אין לי שמץ של מושג איפה המהלכים האלה נמצאים בטווח שבין טמטום מוחלט לגאונות - את זה אנחנו נגלה בדיעבד.

Laskin
Elder

הודעהעל ידי Laskin » 05 אפריל 2025, 13:13

לא יהיו הורדות מסים משמעותיות על אזרחי ארה״ב כי כל הקיצוצים האלה הם פסיק קטן ובלתי נראה לעומת ההוצאות שבאמת משנות - ביטוחי בריאות וקצבאות ביטוח לאומי, ובהן אפילו לטראמפ אין אומץ לגעת. אזרחי ארה״ב לעומת זאת כן ירגישו את עליות המחירים הצפויות לאחר המכסים האלו.
ושים לב שכתבתי ״למרות שאין קשר״ בהקשר לשוק חופשי בהודעה הקודמת, אבל הדמוקרטים יציגו זאת ככה, ואנשים שם יאכלו את זה, משמאל וימין… הוא הרי לכאורה וכביכול מייצג את הקפיטליזם, ואם המהלכים שלו יחרבנו את הכלכלה, וזה לגמרי הכיוון כרגע - אז יאשימו את ״השוק החופשי״ וזה יאפשר להם לבצע מנגד מהלכים סוציאליסטים הרסניים אף יותר.

סמל אישי של המשתמש
InterAl
Veteran

הודעהעל ידי InterAl » 05 אפריל 2025, 14:45

זה לקחת את ארה״ב, ובעקבותיה אולי את העולם כולו, עשרות שנים אחורה, כי אחד ההישגים הכי גדולים של המערב מאז מלחה״ע השנייה היה הרחבת הסחר החופשי, אין כמעט מדיניות חשובה יותר לפיתוח המשק (וכן, גם הורדת מכסים על מדינות פרוטקציוניסטיות זה הדבר הנכון לעשות מבחינה כלכלית, כל כלכלן סביר יודע את זה). אין גם שום אינדיקציה שטראמפ ישיג את מה שהוא רוצה בעקבות המהלכים האלה, רוב הסיכויים שכולם יפסידו. התקווה היחידה שהוא יתקפל מחוסר ברירה בסופו של דבר.

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 05 אפריל 2025, 19:37

השאלה היא האם זה זמני כנשק לכופף ידיים או שהוא אשכרה הולך ללכת עם זה עד הסוף.
We're just normal men. We're just innocent men

Laskin
Elder

הודעהעל ידי Laskin » 05 אפריל 2025, 21:42

גם אם הוא בא לכופף ידיים - הוא צריך לעשות זאת כלפי יריבות ולא בעלות ברית.
אני מתפלל לספגטי שהוא ירד מהעץ וכמה שיותר מהר, איזה נזק אדיר הוא עושה עכשיו… אני לא רואה צד חיובי אחד בחרא הזה.

סמל אישי של המשתמש
glass man
Sage

הודעהעל ידי glass man » 05 אפריל 2025, 22:00

זה ממש לא ברור על מה מתבססים כל אלה שחושבים שמהלכים של טראמפ לא יעזרו לו להשיג את מבוקושו כי...
מקור: https://www.whitehouse.gov/articles/202 ... proves-it/

A 2023 report by the U.S. International Trade Commission — which analyzed the effects of President Trump’s Section 232 and 301 tariffs on more than $300 billion of U.S. imports — found the tariffs reduced imports from China, effectively stimulated more U.S. production of the affected goods, and had very minor effects on downstream prices.

זאת ועוד: According to the Economic Policy Institute, the tariffs implemented by President Trump during his first term “clearly show[ed] no correlation with inflation” and had only a fleeting effect on overall prices.

המטרה היא בין השאר להקטין את הייבוא מסין לעודד צריכה עצמית של מוצרים אמריקאים ובייסקלי, לשים את אמריקה במקום הראשון וזין על כל השאר, וטראמפ עושה את זה בגדול...

הצרכן האמריקאי נפגע וכואב לו בכיס? ברור, אבל זה for the greater good אם טראמפ לא היה עם ביצים של בת יענה לעשות צעדים כאלה אנשים היו אומרים שהוא כולו אוויר חם ודיבורים באוויר ולא בא באמת לשנות סדרי עולם.

לקחת את העולם אחורה? המטרה של טראמפ היא לא לקחת את העולם קדימה אחורה או לצדדים, אין לו שום אחריות על העולם האחריות שלו היא אמריקה ובעלות בריתה הקרובות ביותר (שזה גם אנחנו)

Laskin
Elder

הודעהעל ידי Laskin » 06 אפריל 2025, 07:39

אה כן, בא ניקח את האתר הרשמי של הבית הלבן כמקור לצעדים שהבית הלבן עושה, נשמע כמו מקור אובייקטיבי.

שוב, אם המטרה היא סין, שהיא אכן ״אויבת״ במובנים מסויימים - אז שיטיל עליהם מכסים, ויתמודד עם השלכות מסויימות ויש פה הגיון למרות שההשלכות יהיו כואבות, אבל הוא הטיל על כל העולם בצורה שרירותית, וזה מהלך של אדיוט, מהלך שמתאים לקומוניסט שרוצה להגן על ייצור מקומי גם אם מדובר במוצרים שבכלל לא מיוצרים מקומית.
איך לפגוע בכיס של האמריקאים זה for the greater good? אתה מבין מה המשמעות של זה? שבבחירות אמצע הקדנציה הוא הולך להיות משותק לחלוטין כי הדמוקרטים יקבלו שוב רוב והוא לא יוכל להעביר שום החלטה, ובבחירות הבאות לנשיאות הדמוקרטים יקבלו גל כחול.
אין שום דבר שמשפיע על בחירת האמריקאים יותר מאשר פגיעה בכיס שלהם.

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 06 אפריל 2025, 10:10

Laskin כתב:גם אם הוא בא לכופף ידיים - הוא צריך לעשות זאת כלפי יריבות ולא בעלות ברית.
אני מתפלל לספגטי שהוא ירד מהעץ וכמה שיותר מהר, איזה נזק אדיר הוא עושה עכשיו… אני לא רואה צד חיובי אחד בחרא הזה.

למה לא בעלות ברית? תוך 2 שניות השמאל הכלכלי הקיצוני הבולשביקי מעריץ מרקס בצלאל סמוטריץ׳ הוריד את המכס על מוצרים מארה״ב ל-0%. עבד כמו קסם. הבעיה היא שבשניה שזה קרה טראמפ היה צריך להסיר את המכס על ישראל, והעובדה שהוא לא הסיר זה מדאיג מאוד.

MGS FREAK
Veteran

הודעהעל ידי MGS FREAK » 06 אפריל 2025, 11:01

Laskin כתב:אתה מבין מה המשמעות של זה? שבבחירות אמצע הקדנציה הוא הולך להיות משותק לחלוטין כי הדמוקרטים יקבלו שוב רוב והוא לא יוכל להעביר שום החלטה, ובבחירות הבאות לנשיאות הדמוקרטים יקבלו גל כחול.

מהזווית הישראלית זה מה שאני חושש מאוד שיקרה, ולא רק בגלל נושא המכסים. הנושא הזה ואחרים יצטברו למסה קריטית שעלולה ליצור מהפך, והבקלאש האדיר מצד הדמוקרטים יגרום למסע הנקמה וה"נה נה בננה ניצחנו אתכם" של הקואליציה אחרי שהעיפו את ממשלת בנט-לפיד להיראות כמו בדיחה.

וישראל שהפכה להיות כל כך מזוהה עם ממשל טראמפ תהיה מטרה מרכזית לזה.

Laskin
Elder

הודעהעל ידי Laskin » 06 אפריל 2025, 11:04

MGS FREAK כתב:
Laskin כתב:אתה מבין מה המשמעות של זה? שבבחירות אמצע הקדנציה הוא הולך להיות משותק לחלוטין כי הדמוקרטים יקבלו שוב רוב והוא לא יוכל להעביר שום החלטה, ובבחירות הבאות לנשיאות הדמוקרטים יקבלו גל כחול.

מהזווית הישראלית זה מה שאני חושש מאוד שיקרה, ולא רק בגלל נושא המכסים. הנושא הזה ואחרים יצטברו למסה קריטית שעלולה ליצור מהפך, והבקלאש האדיר מצד הדמוקרטים יגרום למסע הנקמה וה"נה נה בננה ניצחנו אתכם" של הקואליציה אחרי שהעיפו את ממשלת בנט-לפיד להיראות כמו בדיחה.

וישראל שהפכה להיות כל כך מזוהה עם ממשל טראמפ תהיה מטרה מרכזית לזה.

כן, כמובן שזה גם החשש הכי גדול שלי.

התקווה שלי כרגע היא שזה מהלך "תביאו לי פרסים ואני אפסיק את הטרלול הזה" של טראמפ, ואז הכל היה טירוף עבור שום דבר מלבד נזק נקודתי.
אבל ככל שעוברים הימים ה"נקודתי" הזה מדאיג יותר ויותר, וזה יגרור נזקים רציניים מאוד.

סמל אישי של המשתמש
glass man
Sage

הודעהעל ידי glass man » 06 אפריל 2025, 16:32

Laskin כתב:אה כן, בא ניקח את האתר הרשמי של הבית הלבן כמקור לצעדים שהבית הלבן עושה, נשמע כמו מקור אובייקטיבי.

שוב, אם המטרה היא סין, שהיא אכן ״אויבת״ במובנים מסויימים - אז שיטיל עליהם מכסים, ויתמודד עם השלכות מסויימות ויש פה הגיון למרות שההשלכות יהיו כואבות, אבל הוא הטיל על כל העולם בצורה שרירותית, וזה מהלך של אדיוט, מהלך שמתאים לקומוניסט שרוצה להגן על ייצור מקומי גם אם מדובר במוצרים שבכלל לא מיוצרים מקומית.
איך לפגוע בכיס של האמריקאים זה for the greater good? אתה מבין מה המשמעות של זה? שבבחירות אמצע הקדנציה הוא הולך להיות משותק לחלוטין כי הדמוקרטים יקבלו שוב רוב והוא לא יוכל להעביר שום החלטה, ובבחירות הבאות לנשיאות הדמוקרטים יקבלו גל כחול.
אין שום דבר שמשפיע על בחירת האמריקאים יותר מאשר פגיעה בכיס שלהם.

אם טראמפ לא יטיל על כל העולם מכסים מה בדיוק ימנע מהסינים האלה למכור את הסחורה שלהם למדינה אחרת ודרכה למכור לאמריקאים ולהרוויח? הם אלופי הנוכלויות והתכסיסים הסינים יש בהם רוע גדול שטמון בהם. הם לא בדיוק עם שיעצור באדום להפוך להיות המעצמה מספר 1 בעולם. מלבד זאת טראמפ מתכנן עוד מהלכים של התעצמות....
בעזרת השם גריינלנד תהיה של אמריקה מה שיחזיר את היראה והכבוד לארצות הברית, חייב לעשות קצת שרירים על העולם, שהעולם ידע מי בעל הבית של העולם, אמריקה, וטראמפ הוא השליח שלה..לפגוע באירופים עם המיסים זה קצת להזכיר להם את מקומם בהיררכיה העולמית.

אני מודה שיש חשש שהוא עושה פה "הרמה להנחתה" בשביל הדמוקרטים והוא סוג של נופל ליידים שלהם ונותן להם את העליה מחדש והכל יכול להתהפך עליו ועל כל מי שתמך בו, אני לא חושב שאפשר לזלזל או להקטין במה שאתה אומר פה, אבל אני סומך על טראמפ, זו לא פעם ראשונה שהוא עושה דברים כאלה ויוצא מהם בשלום.

Laskin
Elder

הודעהעל ידי Laskin » 06 אפריל 2025, 17:08

כי אז הסינים יאלצו לשלם פעמיים מכסים אז הם לא הרוויחו פה שום דבר ואם אתה חושב שהגיוני לפגוע בכל העולם כדי לפגוע בסין - אתה… אין לי מלים כבר. בנוסף ״הסינים יש בהם רוע גדול שטמון בהם״, ״שהעולם ידע מי בעל הבית״, ״להזכיר לאירופאים את מקומם״… כל זאת תוך כדי שארהב רוצה להפסיק להיות השוטר ולממן את כולם - אתה צריך להחליט האם אתה בעל הבית שמממן אותם, או לתת להם להתמודד לבד עם האתגרים, אי אפשר גם וגם. עזוב, הדיונים איתך פה מוכיחים לי שוב ושוב שאתה לא אדם רציונלי, אתה אוהב פוליטיקאים כוחניים שמתנהגים כמו הערס של השכונה, אתה מצדיק מעשים מחליטים של צוררים, מדבר כמו גזען על מלא בין אם זה על סינים ואוקראינים ובין אם זה על חרדים בישראל. עדיף שנעצור פה.

Shlomix
Warrior

הודעהעל ידי Shlomix » 06 אפריל 2025, 22:58

DrKeo כתב:
Laskin כתב:גם אם הוא בא לכופף ידיים - הוא צריך לעשות זאת כלפי יריבות ולא בעלות ברית.

למה לא בעלות ברית? תוך 2 שניות השמאל הכלכלי הקיצוני הבולשביקי מעריץ מרקס בצלאל סמוטריץ׳ הוריד את המכס על מוצרים מארה״ב ל-0%. עבד כמו קסם. הבעיה היא שבשניה שזה קרה טראמפ היה צריך להסיר את המכס על ישראל, והעובדה שהוא לא הסיר זה מדאיג מאוד.

האמת שגם זה היה בלוף, כבר יש הסכם סחר חופשי בין ישראל לארה"ב והמכסים המועטים שכן הוטלו היו בתחום החקלאות והמזון, זה גם ככה לא משמעותי.
יכול להיות שטראמפ מסתכל על מע"מ ומסים ייעודים כמו המס על הרכב בתור מכס, אבל אז זו התערבות בוטה ביותר במדיניות כלכלית של בעלות ברית.

הקטע הוא שיש מצב שביבי יתקפל ויודיע על ביטול המסים הללו וימיר אותם במסים לפי שימוש ולא לפי קניה.
לא שזה רע, אבל זה חתיכת שינוי שלא יכול לקרות מעכשיו לעכשיו וזה יגרום לנזק עצום.
על הדרך זה יסיח מעט את תשומת לב הציבור מפרשת הבגידה של העובדים שלו (ושלו?)

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 12 אפריל 2025, 12:23

החשבון טוויטר של הבית הלבן בחודשים האחרונים הוא priceless:

סמל אישי של המשתמש
glass man
Sage

הודעהעל ידי glass man » 18 אפריל 2025, 16:11

אז טראמפ עצר תקיפה שלנו באיראן? החלטה מטומטמת שלו. מה יכול להיות האינטרס שלו פה? בהחלט אכזבה, אחרי שהוא כל הזמן אמר שאם לא נתקוף באיראן זה יהיה רק באשמת ביבי. אני לא יודע איך לקחת את זה אבל, מאכזב בטירוף שהוא מראה לאיראנים שהוא עוצר אותנו.

Shlomix
Warrior

הודעהעל ידי Shlomix » 19 אפריל 2025, 18:10

מה חשבת? זה היה ברור, טראמפ מעדיף עסקאות על פני מלחמה.
אחד האספקטים היחידים שבהם יש לו היגיון. כוח צבאי צריך להיות מופעל כאמצעי אחרון.

בכל אופן, בחזרה לפוליטיקה המסריחה שלנו, השבועות הקרובים מסתמנים כקריטיים במיוחד.
פרשת הבגידה מתקרבת לביבי יותר מאי פעם ובתגובה הוא צפוי להגביר עוד יותר את רמת הטירוף והספינים.
יהיה קשוח

סמל אישי של המשתמש
glass man
Sage

הודעהעל ידי glass man » 19 אפריל 2025, 22:26

אני גם מעדיף עסקאות על מלחמה אבל לא במקרה הזה, שאיראן לא מורתעת דיו מאיתנו.נרמלנו מצב שיורים לנו מאות טילים לאזור המרכז מהאיראנים וכל מה שעשינו היה לתקוף איזה בסיס ואת מאגר הטילים שלהם/נשק? ההרתעה צריכה לחזור, מן הסתם השמדה של הנשק הגרעיני שלהם לא באמת על השולחן, ואפשר רק לעכב אותם אבל יש דרכים אחרות לפגוע בהם אפילו פה בפורום הזכירו דרכים מאוד יעילות שיכאבו להם מאוד.

אני רוצה להאמין דווקא שטראמפ מכין לאיראנים מכה בסגנון "ניסיתי להיות נחמד, אבל בגלל שלא הקשבתם לי ואתם לא מתקפלים להסכם אני לא אעצור את ישראל בפעם השניה".
נראה שטראמפ מתקפל גם לגבי המכסים לפחות לגבי חלק מהסחורות?

אני יודע שיצא לי פה שם של אחד שפשוט אוהב את הערס התורן, אבל זה באמת לא בא מהכיוון הזה :-)
אידיאולוגית אני מעדיף עולם שארצות הברית ורוסיה ממשיכות להיות המעצמות הכי חזקות בו, תרחיש שהן נחלשות וסין או מדינה אחרת (נגיד הודו) תופסת את המקום שלהן מפחיד אותי ואני חושב שזה פחות טוב לעולם שלנו.אבל כמובן אף אחד לא חייב להסכים איתי לגבי ראיית העולם הזו מובן לי למה יש כאלה שרואים את המציאות אחרת.

לגבי ביבי: למה נזכרו פתאום בפרשת הקלטת הלוהטת הזו? :D מה זה עניינינו מה ביבי עושה בחיי הסקס שלו.. פשוט שילך הביתה כי מכר לכולנו שהוא מר ביטחון.
אני לא מאמין שאני אומר את זה אבל אני באמת מתגעגע לאולמרט.

סמל אישי של המשתמש
InterAl
Veteran

הודעהעל ידי InterAl » 20 אפריל 2025, 07:45

אולמרט תמך בחתימת הסכם חטופים + כניעה לחמאס עוד לפני שכבשנו את פילדלפי... לא שזה אמור להפתיע, אם זה היה תלוי בו, ישראל הייתה נסוגה מזמן לגבולות אושוויץ 67, לרבות ובמיוחד חלוקת ירושלים עם ויתור על ריבונות ישראל בעיר העתיקה, זכות שיבה למאות אלפי פליטים פלסטינים והקמת מדינת טרור נאצו-ערבית דקה מכפר סבא. אין בוגדנות גדולה מזאת.

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 20 אפריל 2025, 10:24

InterAl כתב:אולמרט תמך בחתימת הסכם חטופים + כניעה לחמאס עוד לפני שכבשנו את פילדלפי... לא שזה אמור להפתיע, אם זה היה תלוי בו, ישראל הייתה נסוגה מזמן לגבולות אושוויץ 67, לרבות ובמיוחד חלוקת ירושלים עם ויתור על ריבונות ישראל בעיר העתיקה, זכות שיבה למאות אלפי פליטים פלסטינים והקמת מדינת טרור נאצו-ערבית דקה מכפר סבא. אין בוגדנות גדולה מזאת.

לא הייתי לוקח את מה שאולמרט אומר היום בתקופת הפוסט-כלא יותר מדי ברצינות. הוא פשוט מגה אנטי ביבי ויגיד הפוך מכל מה שביבי תומך בו. למשל כשאולמרט היה ראש ממשלה ועשה משא ומתן עם אבו מאזן הוא לא הציע בשום שלב זכות שיבה, רק קליטה של 5000 פלסטינים בחצי עשור. תחת ביבי בזמן הלחימה כשהפלסטינים הם יותר אוייב שלנו מכל תקופה אחרת מאז 1948 מאות פלסטינים קבלו אזרחות ישראלית.

אבל מי יודע, אולי הוא הסתובב לגמרי מאז התקופה שלו כראש ממשלה.

סמל אישי של המשתמש
InterAl
Veteran

הודעהעל ידי InterAl » 20 אפריל 2025, 11:17

העמדות שלו לא השתנו בשנה וחצי שביבי ישב באופוזיציה. בנוגע לפליטים, חיים רמון שהיה שליחו הציע 5000 לעשר שנים. אבו מאזן רצה מאות אלפים ורמון אמר שהיה מקום להתגמשות. הבעיה שהממשלה שלו לא שרדה.

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 20 אפריל 2025, 11:26

InterAl כתב:העמדות שלו לא השתנו בשנה וחצי שביבי ישב באופוזיציה. בנוגע לפליטים, חיים רמון שהיה שליחו הציע 5000 לעשר שנים. אבו מאזן רצה מאות אלפים ורמון אמר שהיה מקום להתגמשות. הבעיה שהממשלה שלו לא שרדה.

אולמרט הציע את ה-5K, רמון היה ב-thread מקביל והקו האדום שלו היה 100K ב-15 שנים, או לפחות זה מה שהוא אמר במקור בזמנו. זה 6700 מתאזרחים בשנה, זה לא שונה דרמטית ממה שהולך פה בשנות ביבי מבחינת איחוד משפחות וכו׳. כלומר רק חודשיים לפני הטבח ממשלת ביבי אשרה תושבות ליותר מ-1000 פלסטיניות. כל יום זרמו לפה עשרות אלפי שב״חים, במקביל אליהם עשרות אלפי עובדים עם אישורים מהשטחים ועשרות אלפי עובדים מעזה. המדינה שלנו פרוצה מכל כיוון לפלסטינים. כל עוד המצב הוא שאלפים מאוזרחים כל הזמן, ומאות אלפים זורמים לפה יומית חוקית או לא חוקית, איזרוח של 100K לאורך עשור וחצי זה באמת לא ביג דיל אם זה היה מביא לפה ״פיתרון״. בו נגיד שזאת לא הבעיה בעמדה של אולמרט. כשאתה שומע אותו מדבר כיום מדובר באדם שמדבר הזיות, והייתי רוצה לפחות להאמין שהוא מדבר את ההזיות הללו בקטע של ״רק לא ביבי״, כי כשהוא היה ראש ממשלה זאת לא הייתה העמדה שלו.

סמל אישי של המשתמש
InterAl
Veteran

הודעהעל ידי InterAl » 20 אפריל 2025, 12:56

זה לא היה thread מקביל, רמון היה השר שלו, המשנה שלו, איש אמונו והשליח שלו... 6700 פליטים לשנה זה לא קרוב למספר שיש היום, יש לך סביבות ה-13 אלף פלסטינים בישראל סה״כ שנכנסו לכאן במסגרת איחוד משפחות מאז התיקון לחוק שעבר ב-2003. נתפסת גם רק לעניין הפליטים והתעלמת מכל השאר. לטעון שאולמרט התהפך רק מ-2009 זה סילוף גס של המציאות, המציאות היא שתוכנית ההתכנסות הייתה תוכנית הדגל של אולמרט בבחירות 2006, שנים לפני השיחות עם אבו מאזן. זאת תוכנית הזויה ובוגדנית, ביבי היה באותה תקופה חסר חשיבות אחרי שהליכוד התרסק לשפל היסטורי של 12 מנדטים.

חזור אל “פורום OT”

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו־ 5 אורחים