המנהלים: bozeman, erezronen, swym, omerkot
Laskin כתב:אני לא מסכים. הוא דיבייטר מתנצל-שכזה, במיוחד בנושא איו״ש וההיסטוריה של ישראל בראשית דרכה.
יחסית לאמריקאי יש לו ידע בנושא, הבעייה היא שהרבה מהידע הזה מגיע ממקורות כנראה קצת מוטים נגדנו, בעיקר מוסרית.
זכור לי איזה דיבייט שלו אצל רוגן (אולי, יכול להיות שאני טועה במיקום) עם עוד מישהו,נגד שניים אחרים, זו הייתה הפעם הראשונה שנחשפתי אליו, לדעתי הוא היה ממש נורא שם והסכים כמה פעמים עם נקודות גרועות מאוד נגדנו.
Laskin כתב:כשאתה משאיר פתח שוב ושוב בנושא הימין פה (והימין לכאורה שולט פה איקס שנים ברצף), ואמירות של אדיוטים מהימין הקיצוני, או בנושא ההתנחלויות ואפילו בנושא ימיה הראשונים של ישראל ופועלו של בגין ושות׳ - אז זה יוצא מאוד גרוע בדיבייטים האלה… בסופו של יום הם אומרים שההתנחלויות זו עובדה שישראל לא רוצה שלום, ושהמשימה הסופית היא לצמצם אותם ואת השטח שלהם, שאנחנו טרוריסטים בדיוק כמוהם וכל השיט הזה.
אבל אם הוא השתפר מאוד מאז - אולי אתן לזה צ׳אנס… פשוט זכורים לי כמה רגעים איומים מאותו ראיון, שיהיה קשה לשכוח. יש טובים ממנו, בהרבה, פשוט יש להם הרבה פחות חשיפה ממנו, לצערי ולצערנו. למעט אולי שפירו, דאגלאס ועוד בודדים.
DrKeo כתב:Laskin כתב:כשאתה משאיר פתח שוב ושוב בנושא הימין פה (והימין לכאורה שולט פה איקס שנים ברצף), ואמירות של אדיוטים מהימין הקיצוני, או בנושא ההתנחלויות ואפילו בנושא ימיה הראשונים של ישראל ופועלו של בגין ושות׳ - אז זה יוצא מאוד גרוע בדיבייטים האלה… בסופו של יום הם אומרים שההתנחלויות זו עובדה שישראל לא רוצה שלום, ושהמשימה הסופית היא לצמצם אותם ואת השטח שלהם, שאנחנו טרוריסטים בדיוק כמוהם וכל השיט הזה.
אבל אם הוא השתפר מאוד מאז - אולי אתן לזה צ׳אנס… פשוט זכורים לי כמה רגעים איומים מאותו ראיון, שיהיה קשה לשכוח. יש טובים ממנו, בהרבה, פשוט יש להם הרבה פחות חשיפה ממנו, לצערי ולצערנו. למעט אולי שפירו, דאגלאס ועוד בודדים.
דאגלס מורי לא מתקרב אליו, ראו את זה בדיבייט עם דייב סמית׳. ובן שפירו כנראה שכן, אבל יש לרוב העולם אנטגוניזם גדול אליו.
וכן, אפשר לחשוב בו בזמן שישראל צודקת, הפלסטינים טועים, מלחמה מוצדקת, הפלסטינים משקרים וגם לגמרי במקביל שהתנחלויות הוא קונספט מגוחך. אין סתירה בין הדברים, יש נואנסים.
swiss-the-engine כתב:כאילו שאיפה שאתה או אני גרים היא לא ״התנחלות״.
InterAl כתב:לשים אזרחים בשטח אויב ולהקיף אותם בהגנה זה כל הקונספט של ציונות. קרא על חומה ומגדל, אכן קונספט הזוי ביותר, בזכות זה אנחנו פה היום. לצבא לבד אין לגיטימציה לתפוס שטח בטווח הארוך. הדבר היחיד שיכול לשמור על שטח בטווח הארוך בריבונות מדינה הוא קיום התיישבות על השטח, גם על פי הדין הבינלאומי.
InterAl כתב:ושוב אני אומר, אין דוגמה בהיסטוריה למדינה שמחזיקה בשטח שישים שנה רק עם צבא בלי אוכלוסייה שמחזיקה בשטח. מוזמן לחפש ולהביא דוגמה נגדית.
InterAl כתב:הדבר היחיד שיכול לשמור על שטח בטווח הארוך בריבונות מדינה הוא קיום התיישבות על השטח, גם על פי הדין הבינלאומי.
sharonbn כתב:3000 שנה כמעט ברצף? מה זה? היהודים לא היו נוכחים בארץ ישראל 2000 שנה.
לגבי השטח הקריטי לבטחון המדינה - זה גם מה שאמרו על חצי האי סיני וגם על דרום לבנון.
כל שטח הוא קריטי לבטחון המדינה עד שהוא עצמו הופך להיות נטל וסכנה. לפתור בעיה של בטחון המדינה אפשר גם עם הסכם שלום.
DrKeo כתב:לגיטימציה? אתה טוען שההתנחלויות נותנות לנו לגיטימציה בינלאומית? להפך. כלומר, לא שאני חושב שהיינו אוכלים פחות חרא אם לא היו התנחלויות, אבל הן בטוח לא מצמצמות את הבעיות הבינלאומיות שלנו.
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו־ 4 אורחים