נושא ה-ppוליטיקה הרשמי

מוסיקה, סרטים, סדרות, ספרים וכל נושא שיחה רנדומאלי אחר שתרצו

המנהלים: bozeman, erezronen, swym, omerkot

סמל אישי של המשתמש
Klayman
Sage

Re: נושא ה-ppוליטיקה הרשמי

הודעהעל ידי Klayman » 12 מאי 2025, 11:33

Laskin כתב:ימנים הבוקר, ובעצם כל מי שלא שונא את ישראל והתעורר מהסרט שחי בו עד השביעי באוקטובר:

IMG_1431.jpeg

וכן, ברור שהתכנית נשמעת ״יותר מדי טוב״ (שוב, אלא אם אתה כל וכך), אבל אני כן מאמין שחלק ממנה אפשרי. טראמפ כבר חתם על צו להפסיק לחלוטין את כל המימון לאונר״א, הוא הולך לחנוק את איראן, העזתים לא יקבלו תמיכה לשיקום שלהם וימתין להם מטוס למדינת חמישה כוכבים. מעטים יעלו עליו, בהתחלה, ולאט לאט יותר ויותר אחרי שיבינו שעזה לא משתקמת. ומי שיישאר יוכיח כמה הוא פנאט שמעדיף מוות, ומוות הוא כנראה יקבל.

ספר לנו איך זה מתקדם לאסקין ;).

לא שהייתי בעד ביידן/האריס, אבל לחשוב שלטראמפ אכפת ממישהו חוץ מטראמפ זה גם לחיות בסרט.
Now, a question of etiquette - as I pass, do I give you the ass or the crotch
?

סמל אישי של המשתמש
bozeman
Veteran

הודעהעל ידי bozeman » 12 מאי 2025, 11:39

omerkot כתב:ברגע שטראמפ מתהפך, אתה מיד יודע את זה כי הוא מצייץ את עצמו לדעת וכל המיניונים שלו מצטרפים למקהלה.
בינתיים הוא מצליח להביא לשחרור של חייל חטוף, בתנאים, שבלשון המעטה, לא היו מקובלים על החמאס וצריך להיות ברור לחלוטין שזה נעשה באמצעות לחץ קשה מאוד על הקטארים והחמאס.

לא בטוח שזה מתאים לשאר ההחלטות בשבוע שבועיים האחרונים.
להפסיק להפציץ את החותים בהסכם פרטי למשל, שיחות עם אירן בלי ליידע וכיוונים בעייתיים.
לי זה נשמע שהוא אמר לעצמו: "אני יכול להגיד לחמאס שישחררו אותו ואני אתן להם שאני אלחץ על ישראל ואגרום שהם יתנו כל מה שאחליט". לא יהיה אכפת לו שהלחץ שלו עלינו דופק אותנו, או שבטווח הארוך זה יהיה בעייתי. כרגע הוא ירוויח כפול - גם "הוא" שחרר חטוף (ים/גופות חטופים) גם הוא לא ישלם כל מחיר על זה (במקרה הטוב גם ישראל לא תצטרך לשלם) ואם ישראל תצטרך לשלם על זה (כי אנחנו זה לא רוסיה, ואם עוצרים חימושים, או כלכלה, או החלטות באום בלי גיבוי של ארה"ב אנחנו בבעיה) אז גם פה הוא יוצא טוב - כי העולם לא בעדנו.
כנראה הדבר הכי טוב שיצא לנו זה שאולי הבעיות שהוא גורם ככה יתחילו עוד 5-6 שנים ולא מחר בבוקר.
תמונה

Shlomix
Warrior

הודעהעל ידי Shlomix » 12 מאי 2025, 12:31

לא התהפך, נמאס לטראמפ מהמריחות של ביבי והוא רוצה הסכם עם סעודיה ואיראן כמה שיותר מהר כדי לקבל נובל.

ממש לא נכון שחמאס לא קיבל כלום - היום נכנסו כבר עשרות משאיות עם סיוע הומניטרי ודלק והמבצע לכיבוש הרצועה מתעכב כרגע.

נכון לכרגע אנחנו יוצאים קירחים מכל כיוון אפשרי.
סעודיה תקבל גרעין אזרחי עם העשרה על אדמתה, מה שיאפשר לה פריצה לגרעין צבאי בהמשך, וזה בלי נורמליזציה עם ישראל.
סוריה של המורדים תקבל הכרה אמריקאית רשמית.
אבו מאזן יפגש עם טראמפ.
הסכם גרעין עם איראן יותר גרוע מההסכם הקודם ושלא עונה לתנאים הישראלים.
הדבר הטוב היחיד הוא שהחטוף האמריקאי צפוי להשתחרר ובהמשך גם גופות החטופים האמריקאים - אבל פה יש קוץ - יש חשש שאחר כך טראמפ יאבד עניין בחטופים.

כל זה נעשה מעל הראש של ישראל. ליטרלי אין לנו שום סיי כי אנחנו מעדיפים לשחק בנדמה לי ולפנטז על כיבוש מלא של הרצועה.
יש עוד פתח לתקן חלק מהנזק בימים הקרובים, מקווה שהכאפה שחטפנו מספיק חזקה

Laskin
Elder

הודעהעל ידי Laskin » 12 מאי 2025, 12:36

אבל הוא די מציין את זה, ולפחות העמדות שלו - כן התהפכו... זה התחיל ב"אם לא תשחררו בתוך שבוע את כל החטופים אז שערי הגהנום ייפתחו עליכם" וזה עבר השבוע ל"המלחמה האכזרית חייבת להפסק" (לא ציטוטים מדוייקים, אבל כמעט).
כנ"ל בעניין איראן בחודש האחרון, כנ"ל לגבי הכרה בישראל כדי להתקדם עם הסעודים ועוד...

Laskin
Elder

הודעהעל ידי Laskin » 12 מאי 2025, 12:37

Klayman כתב:
Laskin כתב:ימנים הבוקר, ובעצם כל מי שלא שונא את ישראל והתעורר מהסרט שחי בו עד השביעי באוקטובר:

IMG_1431.jpeg

וכן, ברור שהתכנית נשמעת ״יותר מדי טוב״ (שוב, אלא אם אתה כל וכך), אבל אני כן מאמין שחלק ממנה אפשרי. טראמפ כבר חתם על צו להפסיק לחלוטין את כל המימון לאונר״א, הוא הולך לחנוק את איראן, העזתים לא יקבלו תמיכה לשיקום שלהם וימתין להם מטוס למדינת חמישה כוכבים. מעטים יעלו עליו, בהתחלה, ולאט לאט יותר ויותר אחרי שיבינו שעזה לא משתקמת. ומי שיישאר יוכיח כמה הוא פנאט שמעדיף מוות, ומוות הוא כנראה יקבל.

ספר לנו איך זה מתקדם לאסקין ;).

לא שהייתי בעד ביידן/האריס, אבל לחשוב שלטראמפ אכפת ממישהו חוץ מטראמפ זה גם לחיות בסרט.

המימון לאונר"א עדיין הופסק ממה שזכור לי, גם לעוד ארגונים של האו"ם אם אני לא טועה, החימוש שהופסק חזר, העזתים לא מקבלים שום דבר וההצעה להשתלט עליה לא ירדה לגמרי מהפרק. אבל כן - מבאס.

סמל אישי של המשתמש
omerkot
Veteran

הודעהעל ידי omerkot » 12 מאי 2025, 12:53

bozeman כתב:לא בטוח שזה מתאים לשאר ההחלטות בשבוע שבועיים האחרונים.
להפסיק להפציץ את החותים בהסכם פרטי למשל, שיחות עם אירן בלי ליידע וכיוונים בעייתיים.
לי זה נשמע שהוא אמר לעצמו: "אני יכול להגיד לחמאס שישחררו אותו ואני אתן להם שאני אלחץ על ישראל ואגרום שהם יתנו כל מה שאחליט". לא יהיה אכפת לו שהלחץ שלו עלינו דופק אותנו, או שבטווח הארוך זה יהיה בעייתי. כרגע הוא ירוויח כפול - גם "הוא" שחרר חטוף (ים/גופות חטופים) גם הוא לא ישלם כל מחיר על זה (במקרה הטוב גם ישראל לא תצטרך לשלם) ואם ישראל תצטרך לשלם על זה (כי אנחנו זה לא רוסיה, ואם עוצרים חימושים, או כלכלה, או החלטות באום בלי גיבוי של ארה"ב אנחנו בבעיה) אז גם פה הוא יוצא טוב - כי העולם לא בעדנו.
כנראה הדבר הכי טוב שיצא לנו זה שאולי הבעיות שהוא גורם ככה יתחילו עוד 5-6 שנים ולא מחר בבוקר.

צריך לוודא שאנחנו לא מספרים לעצמנו סיפורים שלא מחוברים למציאות ואז מתאכזבים כשמתברר שהם לא מחוברים למציאות.

האמריקאים פעלו נגד החותים בגלל השיבושים שהחותים גרמו לספנות הבינלאומית ולא בגלל התקיפות שלהם בישראל (ע״ע טור של מייקל אורן, שעות לפני שהאמריקאים הפסיקו לתקוף - https://www.ynet.co.il/news/article/yokra14356714) וההבנות של העומאנים (https://x.com/badralbusaidi/status/1919813712791363857) כוללות הפסקה של השיבושים האלה.
החות׳ים הכריזו שהם לא יפסיקו לתקוף ספינות ישראליות, אבל החות׳ים כל הזמן טענו שהם תוקפים רק ״ספינות ישראליות״. רק שאין באמת ספינות ישראליות (גם צים מפעילה אותם תחת דגלים של כל מני מדינות קקיוניות, כמקובל בשוק הזה) ותחת ״אוניות ישראליות״ הם כללו חצי מהאוניות בעולם. השאלה כרגע היא לא מה החותים מברברים אלא מה שקורה בפועל ואת זה אנחנו עוד לא יודעים.

ישראל פנתה ואפילו לחצה על כל גורם בינלאומי שיש לו אזרחים שנחטפו לעזה להפעיל לחצים על חמאס וקטאר על מנת להביא לשחרור שלהם/אינפורמציה עליהם/טיפול בהם וכדומה. זה כלל, בין היתר, את האנגלים, את הסינים (שהבהירו שנעה ארגמני מעניינת אותם פחות מאויגורי ממוצע), את הרוסים, שהצליחו לדאוג לזה שטרופנוב יטופל באופן יותר טוב ובסוף ישוחרר וזה כולל גם את האמריקאים שעכשיו מצליחים להביא לשחרור של חייל (הקטגוריה ה״כבדה״ ביותר), ללא תמורה ברורה מישראל. אני לא מכיר שום תסריט עבר שבו החמאס משחרר חייל ישראלי ללא תמורה ישראלית מובהקת, ממוסמכת, חתומה וכבדה מאוד. פה הם מוותרים על מי שהוא אולי הנכס החשוב ביותר שלהם בידיעה שהאמריקאים עלולים עכשיו לאפשר לישראל לפעול צבאית, באופן שמסכן את חיי החטופים, מבלי שהדבר יזיק לטראמפ פנימית. מדובר בכיפוף חסר תקדים של החמאס שמעיד על המצב הפתולוגי שלו.

משא ומתן עם איראן לצורך הגעה להסכם טוב, זו העמדה הרשמית של מדינת ישראל. זה לא על הראש שלנו - זה מה שאנחנו מעדיפים ורוצים שיקרה.

לגבי תיאום עם ישראל, אין לי שמץ של מושג מה מהדברים כן או לא מתואם עם ישראל. אנחנו יודעים שקיים תיאום, שהתיאום מתבצע בדיסקרטיות ושהוא מוגבל לרמות הגבוהות ביותר בשתי המדינות (https://www.ynet.co.il/news/article/hysamyjlge). להפליג למחוזות של הפקרה אמריקאית באו״ם זה רחוק מאוד מאיפה שאנחנו נמצאים.

סמל אישי של המשתמש
glass man
Sage

הודעהעל ידי glass man » 12 מאי 2025, 13:17

אין ספק שזו אכזבה קשה מטראמפ הוא דפק אותנו. ציפיתי ללא ספק שיתמוך בפירוק והשמדת חמאס ויאפשר לנו לעשות את זה, לא שאני מאמין שביבי הפחדן הזה היה עושה את זה בכל מקרה אבל לדעת שטראמפ מאפשר לביבי את כל התירוצים לא לעשות את זה... אם ביבי היה מנהיג אמיתי עם ביצים היה לו את האומץ לעמוד על שלנו ועל האינטרסים שלנו אפילו מול אחד חזק כמו טראמפ, אבל אנחנו יודעים מי זה ביבי ועם מי יש לנו עסק.כמובן שההסכמים של טראמפ עם החותים וההסכם שהוא חותר אליו עם איראן הם בכלל תועבה, זה כל כך לא מה שציפיתי ממנו.

MGS FREAK
Veteran

הודעהעל ידי MGS FREAK » 12 מאי 2025, 19:49

אני לא חושב שטראמפ התהפך ובטח שלא עלינו, פשוט קיבלנו ריאליטי צ'ק נחוץ ובריא לכל מי שחשב שהנה הגיעו ימות המשיח.

ועומר, אני לא יודע אם השחרור של אלכסנדר הוא בהכרח עדות למצב הקשה של החמאס. הנאצים האלה הוכיחו שהם חכמים וערמומיים יותר מכולנו ביחד ולא אופתע אם הם פשוט קראו את החדר והבינו שטראמפ רוצה להגיע ליעדים מסוימים באזור עם או בלי שיתוף פעולה ישיר (אם בכלל) של ישראל, אז מה יותר טוב מלהוציא מהתמונה את השבוי האמריקאי החי האחרון ובכך להוריד עוד יותר את מידת העניין האישי והמעורבות של האמריקאים בכל הסיפור? ואם על הדרך אפשר לייצר פה נראטיב של "תראו, אזרחות ישראלית לא מספיקה כנראה" שתעורר עוד תסיסה ציבורית ולחץ נגד הממשלה, מה טוב.

סמל אישי של המשתמש
glass man
Sage

הודעהעל ידי glass man » 12 מאי 2025, 20:12

אם טראמפ לא התהפך עלינו איפה בדיוק "פתיחת שערי הגהינהום על עזה" שהוא הבטיח? חמאס ממשיך להיות איום קיומי עלינו וטראמפ עוצר בעדנו מלהשמיד אותו. אף פעם לא חייתי בסרט שטאראמפ יתקוף בשבילנו את איראן זה היה ברור שהוא רוצה להימנע מעימות צבאי ישיר איתם, אבל לקשור גם לנו את היידים? זה ללכת רחוק יותר מדי.

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 12 מאי 2025, 21:02

MGS FREAK כתב:אני לא חושב שטראמפ התהפך ובטח שלא עלינו, פשוט קיבלנו ריאליטי צ'ק נחוץ ובריא לכל מי שחשב שהנה הגיעו ימות המשיח.

ועומר, אני לא יודע אם השחרור של אלכסנדר הוא בהכרח עדות למצב הקשה של החמאס. הנאצים האלה הוכיחו שהם חכמים וערמומיים יותר מכולנו ביחד ולא אופתע אם הם פשוט קראו את החדר והבינו שטראמפ רוצה להגיע ליעדים מסוימים באזור עם או בלי שיתוף פעולה ישיר (אם בכלל) של ישראל, אז מה יותר טוב מלהוציא מהתמונה את השבוי האמריקאי החי האחרון ובכך להוריד עוד יותר את מידת העניין האישי והמעורבות של האמריקאים בכל הסיפור? ואם על הדרך אפשר לייצר פה נראטיב של "תראו, אזרחות ישראלית לא מספיקה כנראה" שתעורר עוד תסיסה ציבורית ולחץ נגד הממשלה, מה טוב.

מזכיר לי שב1979 אחרי ההשתלטות על השגרירות האמריקנית באיראן, האיראנים שחררו את כל השבויים השחורים קודם. מלחמה פסיכולוגית.
We're just normal men. We're just innocent men

סמל אישי של המשתמש
omerkot
Veteran

הודעהעל ידי omerkot » 12 מאי 2025, 21:23

אני לא רואה איך זה מעורר עוד תסיסה ציבורית ולחץ נגד הממשלה. למצער, במקום שהמחאה הזו תהיה א-פוליטית ותתמקד בנקודות החולשה של החמאס (בדגש על קטאר), המחאה הזו נחטפה על ידי גורמים פוליטיים כמעט מיומה הראשון ולכן ההשפעה שלה על מפלגות הקואליציה שואפת לאפס. שום מצביע פוטנציאלי של מפלגות הקואליציה לא ילך להצביע ללפיד או ליברמן בגלל עידן אלכסנדר, בדיוק כמו ששום מצביע פוטנציאלי של מפלגות האופוזיציה לא יצביע לביבי בזכות מערכת היחסים שלו עם טרמאפ שהובילה את החמאס למצב הפתולוגי שבו הוא נאלץ לוותר על החטוף החשוב ביותר שלו בחינם. הפוליטיזציה של סוגיית החטופים היא המתנה הכי גדולה שביבי קיבל אי פעם.

עד כמה שאני מבין, הצבא מקדם תכנית, בתכנון ושת״פ אמריקאי מלא, שהמטרה (״החכמה והנכלולית יותר מכולנו״) שלה היא להלחיץ את החמאס על ידי דחיקה של האוכלוסיה לאיזור שבין פילדלפי למורג, אחרי שניקית אותו מהתשתית של חמאס. זאת לצד הטלת מצור ופעילות צבאית עצימה בשאר השטח. זה יופי של גיהנום, אפקטיבי וכזה שעומד בכל הדרישות של החוק הבינלאומי (האמיתיות - לא אלה שמונפצות מהתחת). זה גם מה שמקובל לעשות במצבים כאלה.
חשוב להבהיר שהמטרה שלך היא לא לממש את התכנית הזו עד הסוף בכל מחיר, כדי לשרוף את כולם באש הגיהנום, אלא להביא את החמאס לנקודה שבה שווה לו יותר להתקפל בתנאים שמקובלים על ישראל (ואז גם תקבל את החטופים שלך בחזרה). כדי להגיע לנקודה הזו חמאס חייב להבין שבלי התקפלות שלו אתה הולך לממש אותה עד הסוף. בינתיים, עוד לא ראיתי שום דבר שגורם לי לחשוב שהתכנית מבוטלת.

סמל אישי של המשתמש
InterAl
Veteran

הודעהעל ידי InterAl » 12 מאי 2025, 23:12

הוא הודיע על הפסקת אש מול החות׳ים שנייה אחרי התקיפה המאסיבית של חיל האוויר ועוד בלי להודיע לנו מראש (כשהוא עוד מחמיא להם וקורא להם אמיצים), כתב אתמול שחמאס מתנהל ב-good faith ושחייבים לסיים את ה-brutal war בעזה, נותן לסעודים גרעין בלי נורמליזציה (כשאפילו ביידן כרך את שניהם יחד), מדלג עלינו בביקור הקרוב למזה״ת, שולח לפה את ויטקוף שמבקר את חידוש הלחימה בפני משפחות החטופים, שוקל להסיר את הסנקציות מסוריה בהמלצת חברו הטוב ארדואן, וכן, גם ההסכם עם איראן מריח לא טוב כשטראמפ טוען שהוא מתקדם יפה - וברור שאין שום סיכוי בעולם שהם יפרקו את תוכנית הגרעין שלהם מיוזמתם באמצעות הסכם. סה״כ הכיוון פה ברור.

סמל אישי של המשתמש
omerkot
Veteran

הודעהעל ידי omerkot » 13 מאי 2025, 00:09

כשהשגריר שלו מדגיש מי אחראי למלחמה הברוטלית הזו: https://x.com/USAmbIsrael/status/1921968132727488688
ושר החוץ/יועץ לבטחון לאומי שלו מגביר את הסנקציות על איראן: https://x.com/SecRubio/status/1922027568909222115
ובכירי המפלגה שלו מבהירים שלא יהיה שום הסכם עם הסעודים בלי ישראל: https://x.com/LindseyGrahamSC/status/19 ... 5829149094
אבל עזוב, בסה״כ הכיוון פה ברור. אצל ביידן היה יותר טוב.

סמל אישי של המשתמש
InterAl
Veteran

הודעהעל ידי InterAl » 13 מאי 2025, 00:46

זה לא סותר דבר ממה שאמרתי. בטח לא גרהאם, הדעה שלו לא מייצגת את של טראמפ כהוא זה.

סמל אישי של המשתמש
glass man
Sage

הודעהעל ידי glass man » 13 מאי 2025, 00:53

זה מחריד שטראמפ אשכרה אמר על חמאס שהם עשו צעד של Good faith. איזה צעד של good faith יכולים לעשות רוצחי תינוקות, נשים, אנשים על הספקטרום האוטיסטי, וחפים מפשע.

הוא עדיף על ביידן וקאמלה אבל מהם אף אחד לא מצפה לכולם, מטראמפ ציפינו. כל כך רציתי להאמין שטראמפ מכין פה משהו שיבוא לטובתינו אבל הרגשת הבטן שלי הוא שהוא מוכר אותנו כי הסעודים קנו אותו, אמן שאני טועה.

סמל אישי של המשתמש
omerkot
Veteran

הודעהעל ידי omerkot » 13 מאי 2025, 08:17

כן כן, הכיוון ברור. הסכם עם הסעודים מחייב רוב מיוחס בסנאט. אני לא בטוח שיהיה לו רוב כזה בכל מקרה אבל בלי שלום עם ישראל אין לו רוב רגיל.

Laskin
Elder

הודעהעל ידי Laskin » 19 מאי 2025, 20:39

אז… עכשיו הוא מתהפך? :/

איזה ייאוש ותסכול. כנראה שאין ברירה אלא לחטוף מלא סנקציות בעתיד הקרוב אבל פשוט לסיים עם החמאס בעזה אחת ולתמיד ובכל הכח, ואחרי הבחירות הבאות פשוט נגיד שנתניהו עשה את זה ואנחנו מתחילים דרך חדשה, פנינו לשלום וכו׳… זה לא אנחנו זה הוא!
אבל יאללה, שימשיכו במבצע הזה, רק שלא יעצרו… ואם כבר אז כבר - גם איזה טקטי באיראן.

סמל אישי של המשתמש
omerkot
Veteran

הודעהעל ידי omerkot » 19 מאי 2025, 21:21

בוא נראה מה קורה בימים הקרובים.
עובדתית, טראמפ נתן ראיון לפני איזה יומיים שממנו לא ניתן היה לקבל רושם להתהפכות (הצדיק פומבית את ביבי). רוביו נתן ראיון אתמול שבו הוא התעקש על זה שהחמאס חייב לעוף מעזה, הוא נתן להבין שהם יתמכו בפעולה צבאית של ישראל אם החמאס לא ישחרר את החטופים ויסתלק (https://www.youtube.com/watch?v=w5Cy7BWukxQ).
צוות המשא ומתן עדיין שם, ועוד לפני הקשקשת של השעה/שעתיים האחרונות, ראיתי דיווחים ברמת אמינות לא ברורה שמרמזים על זה שיתכן ואנחנו רואים את הסוף (מדברים על סידורים להוצאה של בכירי החמאס הנותרים מחוץ לרצועה). אם זו גם ההערכה באירופה, אז מבחינתם הצהרות כאלה הן פופוליזם מאוד זול. אם לא, אז לא.

סמל אישי של המשתמש
Uncle Pey'j
Veteran

הודעהעל ידי Uncle Pey'j » 19 מאי 2025, 21:45

מנגד היו גם ידיעות מהיום שהשיחות מוצו כי חמאס לא קיבל ערבויות לסיום המלחמה, פלוס מה שמסתמן כמו מתקפה רחבה על חאן-יונס.
אלו בעיקר ערוץ 12 שעושים מניפסטינג לעסקה דמיונית ומפמפמים שקרים כאילו עוד רגע זה קורה, לא רוצה לדמיין מה זה עושה למשפחות של החטופים.
אבל דעתי נשארה כשהייתה, חיסול חמאס חשוב עשרות מונים משחרור 20 שבויים, זה לא הוגן, זה טרגי וזה מרתיח, אבל זה הכרחי.

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 19 מאי 2025, 21:51

מתישהו יגיע התאריך סיום של המלחמה, וכשמנהלים אותה בצורה מחפירה זאת התוצאה שמקבלים.

Laskin
Elder

הודעהעל ידי Laskin » 19 מאי 2025, 22:21

התזמון מרתיח יותר מכל… היום דווקא היום הפגנות גדולות נגד חמאס בעזה, התמרון מתחיל לצבור תאוצה (ולא סתם ״תחזיקו אותי״), הבכירים שחוסלו לאחרונה וחמאס עוד לא מספיק להתארגן מחדש… ועכשיו כל המעצמות רוצות לעצור? אסור, אסור, אסור.
ביבי חייב to take one for the team ולצאת האיש הרע מבחינת העולם, אני ממש מקווה שהוא מבין שזה הסיכוי היחיד שלו שיזכרו לו איזה משהו חיובי בדפי ההסטוריה… חמאס חייב להתחלף כגוף ששולט בעזה, עוד לפני שביבי יוחלף כראש ממשלה, ויהי מה.

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 19 מאי 2025, 22:24

התמרון הזה היה אמור להיות לפני שנה+, ואם לא לפני שנה+ אז לפני כמה חודשים, ואם לא לפני כמה חודשים אז ביום שהפסקת האש נגמרה. איך לא נכנסו בכל הכוח כשהפסקת האש נגמרה? WTF, המשכנו לתת להם הפסקת אש בחינם. ניהול מלחמה כל כך כושל, קשה לי לחשוב על דרך יותר גרועה שיכלו לנהל את המלחמה הזאת. שנה ו-8 חודשים ולא טיהרנו אפילו קילומטר רבוע בעזה.

סמל אישי של המשתמש
Uncle Pey'j
Veteran

הודעהעל ידי Uncle Pey'j » 19 מאי 2025, 23:04

זה די חוכמת הבדיעבד.. אני מזכיר שהיה כאן לחץ ציבורי אדיר על כל נושא החטופים, פי כמה ממה שיש היום כשברור לכולם שכל מדינה, כן, כ-ל מדינה אחרת בעולם, הייתה מתייחסת לכל ה-255 עוד ב-7 כחללים ומשמידה את עזה במהלך עצים חסר רחמים, אבל לישראל אסור לנצח במלחמות, זה לא באמת חדש למישהו.
אבוי לנו אם המלחמה תיעצר ככה, זו תהיה החותמת הסופית לטרור שלחטוף ישראלים מהווה עבורם תעודת ביטוח מהשמדה, שלא לדבר על זה שבפעם הבאה, וכמובן שתהיה פעם הבאה, אנחנו יכולים גם למצוא את עצמנו עומדים מול אופציה לוויתורים טריטוריאליים אם ממש ממש ילך להם עם מספרי החטופים, כי למה לא בעצם?

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 19 מאי 2025, 23:46

מה בדיעבד בזה? אני מתלונן על העצימות של המבצע בעזה כבר יותר משנה. צריך לטהר גזרה גזרה, לא השאיר שם כלום, רק עפר ופודרה. לבנות שם ערי אוהלים ולסנן אנשים פנימה לאט. להמשיך לטהר גזרות ולהפוך כל מקום מחוץ לגזרות הללו לגיהנום חסר כל סיוע.

כמעט שנתיים ואין שום אזור נקי מחמאס בעזה. זאת בושה.

Laskin
Elder

הודעהעל ידי Laskin » 20 מאי 2025, 13:37

אז מה יהיה עכשיו עם יאיר גולן לדעתכם? עוזר לו במנדטים או הורס לו?

חזור אל “פורום OT”

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו־ 12 אורחים