Laskin כתב:אז מה יהיה עכשיו עם יאיר גולן לדעתכם? עוזר לו במנדטים או הורס לו?
לשלול לו את הדרגות.
המנהלים: bozeman, erezronen, swym, omerkot
Laskin כתב:אז מה יהיה עכשיו עם יאיר גולן לדעתכם? עוזר לו במנדטים או הורס לו?
omerkot כתב:יש לך כח אדם אינסופי? יש לך תחמושת אינסופית? אתה רוצה לשחרר חטופים? ביידן הרשה לך להכנס לשטח ולהשאר בו?
חייבת להיות פה ועדת חקירה בשביל לחקור גם את הדברים האלה כי הציבור חייב דין וחשבון אבל אין לי שום דרך לקבוע בצורה כל כך קטגורית שההתנהלות כאן היתה לא בסדר. ההתנהלות של ביבי ובנט בזמן קרנבל הקוביד היתה הרבה יותר חמורה בעיני ושם אני בהחלט יכול לקבוע שהתבצעו פשעים גסים.
omerkot כתב:לפחות אני מניח שהצבע חזר ללחיים של גלאס אחרי שהוא ראה את הזובור הפומבי שטראמפ ארגן לחלאה מדרום אפריקה.
omerkot כתב:את הטיעון לגבי מלחמה שהיא מהלך משלים לפוליטיקה אני דוחה לחלוטין. מלחמה היא מהלך צבאי שמשיג יעדים צבאיים וכדאי שהיעדים האלה יהיו ברי השגה צבאית. אתה לא יכול להגדיר לצבא יעדים מדיניים. אם בתום המלחמה אספת מספיק נכסים על מנת לקדם אינטרסים מדיניים אז מה טוב, אבל זה בונוס, זה לא יכול להיות היעד של המלחמה.
אני מכיר מעט מאוד מלחמות שבהן הוגדרו יעדים מדיניים ולא צבאיים, גם הן רק מהשנים האחרונות יחסית, ואחוזי ההצלחה שלהן לא משהו, בלשון המעטה.
omerkot כתב:אמירות נחרצות שאני לא מסכים איתן.
המלחמה הזו השיגה את נטרול החיזבאללה (על מנהיגיו) והחלפת השלטון בלבנון, העלמות האיום הרקטי על מדינת ישראל (הקוץ הכי גדול שישב לנו על התחת), חיסול משטר אסד, הסתלקות של משמרות המהפכה מסוריה, כיסוח היכולות הצבאיות של סוריה, חיסול כל צמרת החמאס, החזרת הרוב המוחלט של החטופים ועוד כמה דברים שספק אם מישהו מאיתנו חשב ב7 באוקטובר שהם ברי השגה. כשאלה העובדות אז קשה לי לטעון שהמלחמה הזו נמרחת ויש גם חשיבות לא מבוטלת בזה שהצד השני מבין שישראל מסוגלת לנהל מלחמות ארוכות.
את הטיעון לגבי מלחמה שהיא מהלך משלים לפוליטיקה אני דוחה לחלוטין. מלחמה היא מהלך צבאי שמשיג יעדים צבאיים וכדאי שהיעדים האלה יהיו ברי השגה צבאית. אתה לא יכול להגדיר לצבא יעדים מדיניים. אם בתום המלחמה אספת מספיק נכסים על מנת לקדם אינטרסים מדיניים אז מה טוב, אבל זה בונוס, זה לא יכול להיות היעד של המלחמה.
אני מכיר מעט מאוד מלחמות שבהן הוגדרו יעדים מדיניים ולא צבאיים, גם הן רק מהשנים האחרונות יחסית, ואחוזי ההצלחה שלהן לא משהו, בלשון המעטה.
משתמשים הגולשים בפורום זה: Google [Bot] ו־ 15 אורחים