נושא ה-ppוליטיקה הרשמי

מוסיקה, סרטים, סדרות, ספרים וכל נושא שיחה רנדומאלי אחר שתרצו

המנהלים: bozeman, erezronen, swym, omerkot

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

Re: נושא ה-ppוליטיקה הרשמי

הודעהעל ידי DrKeo » 20 מאי 2025, 13:50

Laskin כתב:אז מה יהיה עכשיו עם יאיר גולן לדעתכם? עוזר לו במנדטים או הורס לו?

לשלול לו את הדרגות.
We're just normal men. We're just innocent men

Laskin
Elder

הודעהעל ידי Laskin » 20 מאי 2025, 14:20

הלוואי
לא חושב שיקרה אבל אם כן אז כבר שינוי חיובי

סמל אישי של המשתמש
omerkot
Veteran

הודעהעל ידי omerkot » 20 מאי 2025, 14:43

במסגרת זיהוי התהליכים שאפיינו את המאה הקודמת אז יאיר גולן הוא מוז׳יק יהודי.
הוא כל כך טיפש ונבער, שאני לא אתפלא אם בתגובה לכל האנשים שמגנים אותו הוא יטען שמדובר בעכברושים ויצא אליהם עם קלשון.

במיידי זה כנראה עוזר ללפיד ולגנץ, מסדר שני זה עוזר לביבי ובנגביר (ברור לנו איך תראה מערכת הבחירות). את רבע המנדט היהודי של חד״ש הוא לא יקבל גם אם הוא יגדל שפם של סטאלין.

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 21 מאי 2025, 11:43

אני לא מסוגל לשאת כמה התקשורת העולמית מטומטמת, זה כבר חוצה כל גבול. הטמטום הטוטאלי של ״14K תינוקות ימותו ב-48 שעות הקרובות מרעב״ שרץ בכל מקום ושורץ בכל סטורי שני מסלב סוג ב׳ באינסטגרם שלי כל כך מגוחך שזה מרגיש כאילו מישהו עושה מתיחה.

Laskin
Elder

הודעהעל ידי Laskin » 21 מאי 2025, 13:22

כשקהל היעד באמת כל כך מטומטם ושטוף מח - זה עובד.

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 21 מאי 2025, 13:27

ואגב אמר את זה טום פלטצ׳ר בראיון עם ה-BBC כשהוא ידע במפורש שזה לא נכון. כלומר, המספר של 48 שעות הוא המצאה טוטאלית, זה לא שהיה כתוב בדו״ח 48 חודשים והוא יכול לטעון שהתבלבלו לו היחידות, המספר 48 היא המצאה גמורה מהראש שלו. אפילו ה-BBC ממש מהר ניסו לברר מה קורה שם וכתבו תיקון. איזה איש נלוז.

שים שלום
Padawan

הודעהעל ידי שים שלום » 21 מאי 2025, 13:31

החלום הצברי נכשל, אנחנו עדיין היהודים עם האף הארוך שהיינו 2000 שנה, העולם לא השתנה, האנטישמיות החדשה היא הישנה והיא בסך הכל הייתה בשנת חורף בגלל השואה, והגיע הזמן להתחיל להתעלם מהעולם קצת יותר למרות המחיר

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 21 מאי 2025, 13:57

לא חייבים לשלם מחיר, פשוט צריך לעבוד ביעילות. הפשע שלנו הוא אחד - טחנו מים שנה ושמונה חודשים. חסלנו את צמרת חמאס ושחררנו את רוב החטופים, אבל לא השגנו כמעט כלום במשימה הראשית של המלחמה. אם מחר צה״ל נסוג מעזה, אחרי שנה ו-8 חודשים, כל הרצועה נשלטת על ידי חמאס תוך דקות. כאן הכישלון שלנו, שלא הצלחנו לנקות אפילו מטר רבוע אחד מחמאס.

דמיין יקום אלטרנטיבי שבו בשנה ו-8 חודשים ניקינו לגמרי כל מה שצפונית לציר נצרים, אין שם אף בניין עומד, רק חול. יש גדר בציר נצרים עם מעבר או שניים. כל מה שמצפון לציר נצרים מלא בסיוע הומניטרי, ערי אוהלים ובתי חולים מאולתרים. יש שם שליטה אזרחית של גורם חדש בלי אף חמאסניק, שליטה צבאית ישראלית מלאה וחוץ מכל אלה חול, הרבה חול. ומדרום לציר? אש גהינום. ובמקום אלונים שמפוזרים שמזיזים אוכלוסיה ימינה ואז שמאלה, כולם קוראים לתושבים ללכת למעבר של ציר נצרים ולהגיע לבטחון בריאותי, פיזי ותזונתי בצפון.

אגב זה לא רחוק מדי ממה שארה״ב עשתה באפגניסטן בהצלחה מול אלקעידה. יש לזה כל כך הרבה יתרונות, מהיכולת לקטלג ולרשום כל אזרח עזאתי שחוצה את קו הגבול (צילום פנים, טביעת אצבע, רישום אוכלוסין), ריקון יחסי של אזורי הלחימה מאזרחים, הגדרה של אזורים שלמים כמטוהרים וכמובן שזה גם משהו שקשה לעולם (הסביר) לבקר. כמובן שיהיו מבקרים, האום ימשיך לתקוף אותנו, ההפגנות ימשיכו, יגידו שאנחנו עושים ״טיהור אתני״. אבל מה נגיד, זה תמיד יהיה.

ולבסוף, עוד 2-3 שנים, כל עזה תהיה מטוהרת בצורה הזו ובתקווה כל מה שנשאר שם זה המשטר החדש, אזרחים וחיילים של צה״ל.

שים שלום
Padawan

הודעהעל ידי שים שלום » 21 מאי 2025, 15:31

אני לא מתייחס לכישלון של המלחמה, אני מסכים עם כל מילה.
אני רק אומר שהעולם יגלה את השנאה כלפינו בלי קשר

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 21 מאי 2025, 15:54

כן ברור שהעולם יעשה את זה, בדיוק בגלל זה אנחנו צריכים לדעת שאנחנו תמיד על זמן שאול וכל שניה שבוזבזה במלחמה היא פשע.

סמל אישי של המשתמש
omerkot
Veteran

הודעהעל ידי omerkot » 21 מאי 2025, 17:34

קודם כל קצת פרופורציה, עם כל הכבוד לרעל ברשתות החברתיות והעובדה שפייק כזה רץ חופשי גם בחלק לא מבוטל מרשתות התקשורת הישנות, זה מעניין את האזרח הממוצע במדינות מערביות בערך כמו שמעניינים אותו הדיווחים על הרוהינגה במיאנמר. בנוסף, יש היום גם מודעות רבה לעובדה שאחוז עצום ממה שמדווח במקומות האלה זה פייק רווי אינטרסים (המודעות הזו לא היתה קיימת לפני 5-10 שנים בזמן שרשתות כמו הbbc מפיצות את התעמולה הזו כבר 30 שנה לפחות).
טיפ אודטה: להגביל מאוד את החשיפה לזבל הזה. רשתות חברתיות ומדיה צהובה זה אולי ממכר אבל אתה לא מקבל מהן תמונת מצב מציאותית וקל מאוד לרדת מזה.

אבל כן, הדור של ההורים שלנו חי בבועה. כל מי שגדל בארץ לא הרגיש את האנטישמיות הזו, לא מכיר אותה ולא מבין אותה (ע״ע המוז׳יק היהודי גולן). עכשיו היא חזרה להיות מושפרצת חופשי חופשי והדור שלנו כבר נחשף אליה בריבוע (אני מכיר אותה היטב עוד מתקופת הIRC, לפני 25-30 שנה). יהודים שחיו במקומות אחרים, כמו ברית המועצות או דרום אמריקה, מעולם לא הפסיקו להרגיש אותה.

אני לא יודע איזה חלום צברי נכשל. המדינה הוקמה על ידי הדור של הסבים שלנו + דור וחצי לפניהם. היא לא הוקמה מתוך מטרה להעלים את האנטישמיות הזואולוגית של אירופה אלא מתוך הכרה בקיומה והבאה למקום שבו אנחנו כאן והם שם. החלום הזה הוגשם והוא כנראה מוצלח הרבה יותר מהתקוות של מי שהקים את המדינה הזו. כל יהודי, שנרדף היום בעולם (ולא חסרים כאלה בצרפת, בריטניה, קנדה וכו), יודע שיש לו פה בית שמחכה לו ובבית הזה הוא יכול לגדל את הילדים שלו בלי שהם יסתובבו ברחוב עם מטרה אישית על הגב. אז כן, מבחינה כללית זה לא המקום הכי בטוח בעולם (אנחנו חיים במזרח התיכון לצד חיות אדם) אבל בשיקגו וניו-יורק פחות בטוח באופן כללי ולחולמי החלומות הציוניים לא היו שום אשליות ביחס למרחב הערבי (במקרה עברתי הבוקר ליד תל-חי, טרומפלדור מוסר ד״ש).

לגבי מה שהיינו צריכים לעשות, זה קצת דמיון מודרך. מההתחלה אתה משחק טנגו עם החבל וכרגע המצב יותר נוח ממה שהוא היה עד עכשיו (החיזבאללה מנוטרל, החמאס מרוקן מרקטות והממשל של טראמפ ידידותי). בעבר (מלחמות לבנון, ענבי זעם וכו), אנחנו מצאנו את עצמו מהר מאוד עם החלטות מועצת בטחון וסנקציות בינלאומיות. שנה וחצי לתוך המלחמה, האיחוד האירופאי החליט להתחיל ״לבחון״ אפשרות להקפאה של הסכם האסוציאציה עם ישראל כשאפילו ההחלטה הטכנית הזו היתה רחוקה מקונצנזוס והעלתה צחנה עזה של פוליטיקה פנים מדינתית. מי שמכיר קצת פוליטיקה פאן אירופאית, ועובדות יבשות על יחסי אירופה/ישראל, יכול להעריך שהקפאה כזו לא תגיע בעתיד הנראה לעין (מחייבת קונצנזוס של כל המדינות שם בזמן שההסכמים האלה מוטים בצורה מטורללת לטובת האירופאים, כך שהקפאה שלהם עוד עלולה לעזור לישראל לשפר את יחסי המסחר שלה עם שותפות סחר הוגנות ואמינות יותר).

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 21 מאי 2025, 17:58

מן הסתם המהלכים של האירופאים ואם יום אחד טראמפ יתהפך עלינו זה יהיה תוצר של עניינים שהולכים אצלם, לא אצלנו. אותנו יבקרו לא משנה מה, עוצמת הביקורת והמהלכים תלויה בהליכים שקשורים רק להם. אבל בגלל שכולנו יודעים את זה, כולנו יודעים שיש זמן קצוב. לא ידענו לפני שנה ו-8 חודשים אם זה יהיה 3 חודשים או 3 שנים, אבל ידענו שזה קצוב כי למדינת ישראל אסור לנצח מלחמות. אז מן הסתם כשכולם יודעים שיש זמן קצוב צריך לסחוט ממנו את המקסימום. וזה הופך את כל בזבוזי הזמן לפשע נגד תושבי מדינת ישראל.

סמל אישי של המשתמש
omerkot
Veteran

הודעהעל ידי omerkot » 21 מאי 2025, 19:17

יש לך כח אדם אינסופי? יש לך תחמושת אינסופית? אתה רוצה לשחרר חטופים? ביידן הרשה לך להכנס לשטח ולהשאר בו?
חייבת להיות פה ועדת חקירה בשביל לחקור גם את הדברים האלה כי הציבור חייב דין וחשבון אבל אין לי שום דרך לקבוע בצורה כל כך קטגורית שההתנהלות כאן היתה לא בסדר. ההתנהלות של ביבי ובנט בזמן קרנבל הקוביד היתה הרבה יותר חמורה בעיני ושם אני בהחלט יכול לקבוע שהתבצעו פשעים גסים.

שים שלום
Padawan

הודעהעל ידי שים שלום » 21 מאי 2025, 20:22

הכוונה שלי בחלום הצברי של עם ככל העמים, החלום הציוני תודה לקל עדיין ישנו

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 21 מאי 2025, 21:42

omerkot כתב:יש לך כח אדם אינסופי? יש לך תחמושת אינסופית? אתה רוצה לשחרר חטופים? ביידן הרשה לך להכנס לשטח ולהשאר בו?
חייבת להיות פה ועדת חקירה בשביל לחקור גם את הדברים האלה כי הציבור חייב דין וחשבון אבל אין לי שום דרך לקבוע בצורה כל כך קטגורית שההתנהלות כאן היתה לא בסדר. ההתנהלות של ביבי ובנט בזמן קרנבל הקוביד היתה הרבה יותר חמורה בעיני ושם אני בהחלט יכול לקבוע שהתבצעו פשעים גסים.

מן הסתם אני לא יודע מה התרחש מאחורי הקלעים (אוקיי טיפה בזכות קרוב משפחה בממשלה), אבל המהלכים וההתנהלות בזויים. האם יש סיבה טובה להתנהלות הזו? הלוואי, אבל הממשלה הנוכחית מראה חוסר יכולת בסיסי בכל תחום אפשרי שאני לא שש לתת להם את חמת הספק בתחום הזה.

סמל אישי של המשתמש
omerkot
Veteran

הודעהעל ידי omerkot » 22 מאי 2025, 00:04

לפחות אני מניח שהצבע חזר ללחיים של גלאס אחרי שהוא ראה את הזובור הפומבי שטראמפ ארגן לחלאה מדרום אפריקה.

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 22 מאי 2025, 10:01

omerkot כתב:לפחות אני מניח שהצבע חזר ללחיים של גלאס אחרי שהוא ראה את הזובור הפומבי שטראמפ ארגן לחלאה מדרום אפריקה.

זה היה מענג.

Shlomix
Warrior

הודעהעל ידי Shlomix » 22 מאי 2025, 10:33

נו באמת עומר, זאת ממשלה כושלת בכל תחום אפשרי.
עד היום לא נעשה אף ניסיון אמיתי למהלך מדיני כזה או אחר ובבירור המלחמה נמרחת מתוך אינטרס פוליטי צר.
צריך להגיד את זה שוב: מלחמה היא רק מהלך משלים ומסייע למהלך מדיני ומטרתה להשיג יעד פוליטי.

הממשלה מתנהגת כאילו המלחמה עצמה היא היעד.

סמל אישי של המשתמש
omerkot
Veteran

הודעהעל ידי omerkot » 22 מאי 2025, 11:45

אמירות נחרצות שאני לא מסכים איתן.

המלחמה הזו השיגה את נטרול החיזבאללה (על מנהיגיו) והחלפת השלטון בלבנון, העלמות האיום הרקטי על מדינת ישראל (הקוץ הכי גדול שישב לנו על התחת), חיסול משטר אסד, הסתלקות של משמרות המהפכה מסוריה, כיסוח היכולות הצבאיות של סוריה, חיסול כל צמרת החמאס, החזרת הרוב המוחלט של החטופים ועוד כמה דברים שספק אם מישהו מאיתנו חשב ב7 באוקטובר שהם ברי השגה. כשאלה העובדות אז קשה לי לטעון שהמלחמה הזו נמרחת ויש גם חשיבות לא מבוטלת בזה שהצד השני מבין שישראל מסוגלת לנהל מלחמות ארוכות.

את הטיעון לגבי מלחמה שהיא מהלך משלים לפוליטיקה אני דוחה לחלוטין. מלחמה היא מהלך צבאי שמשיג יעדים צבאיים וכדאי שהיעדים האלה יהיו ברי השגה צבאית. אתה לא יכול להגדיר לצבא יעדים מדיניים. אם בתום המלחמה אספת מספיק נכסים על מנת לקדם אינטרסים מדיניים אז מה טוב, אבל זה בונוס, זה לא יכול להיות היעד של המלחמה.
אני מכיר מעט מאוד מלחמות שבהן הוגדרו יעדים מדיניים ולא צבאיים, גם הן רק מהשנים האחרונות יחסית, ואחוזי ההצלחה שלהן לא משהו, בלשון המעטה.

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 22 מאי 2025, 12:36

כל ההצלחות היו בלבנון (והאחרות בסוריה נגזרו מלבנון) בגלל מבצע הביפרים ומכשירי הקשר, תכנון קפדני של המוסד במשך שנים שהשתלם. הדרך שבה התנהלנו בלבנון הייתה קטסטרופלית במשך 11 חודשים ואז מדהימה בזכות אותו מבצע של השב״כ שהוביל לשרשרת אירועים מטורפת. וכמובן שאני אתן גם לממשלה קרדיט על זה כי הם אלה שאישרו את זה, כל הכבוד.

אבל עזה? זה סיפור אחר לגמרי. לא היו לנו תוכניות מגירה ומודיעין אינסופי. פשוט נכנסנו חצי עוורים, פוצצנו דברים, חיסלנו את מי שיכלנו וזהו פחות או יותר. אין אסטרטגיה, אין תוכנית, אין חזון, רק בום בום בום על מה שהמודיעין מצליח לספק בזמן אמיתי. מבחינתי זה כישלון ענקי, אחרי שנה ו-8 חודשים לא השגנו שם כמעט כלום. וכן, אין איום רקטי ורוב ההנהגה של חמאס מתה, אבל אלה בדיוק סוג הדברים שמשיגים מכמעט שנתיים של מטרות רנדומליות שהמודיעין מספק. אבל אם נצא מחר מעזה השגנו אפס מאופס אחד גדול. ההנהגה של חמאס תתחלף, מלאי הרקטות יתמלא, החיילים החדשים שגויסו יתאמנו ונחזור חזרה ל-6 לאוקטובר.

מי אשם בזה? השב״כ שלא היו לו תוכניות מוסדרות ברמה של מבצע הביפרים. הצבא שהזניח את האזור שנים. הממשלה שניהלה את המלחמה בצורה מחפירה (וכן, אולי חלק מזה קשור ללחצים חיצוניים, אבל זה מאוד נדיב לממשלה הלא מתפקדת הזו). הקהילה הבינלאומית שהפעילה לחץ שרק עשה את המצב גרוע יותר לכולם. אבל בסופו של יום הבעיה הכי גדולה היא שאין תוכנית לאיך תראה עזה עוד 3 שנים. אם אין תוכנית למה עושים עם עזה, הצבא לא יודע מה הוא צריך להשיג וגם הממשלה לא ממש יודעת מה היא רוצה להשיג חוץ מאשר ביטויים חסרי משמעות כמו ״נצחון מוחלט״.

אז הצבא והשב״כ אשמים על איך שהם ניהלו את הגזרה עד ה-7 באוקטובר? לגמרי. אבל הרמה הנמוכה של ניהול המלחמה הזו נופל על הממשלה. בגלל לחצים חיצוניים? אולי דברים ספציפים. אבל העובדה שאנחנו שנה ו-8 חודשים בתוך המלחמה ועדין אין שום תוכנית למה עושים עם עזה זאת הסיבה העיקרית לבזיון שהולך שם. אני בחיים לא ראיתי פרוייקט מנוהל ללא מטרה אמיתית בסופו, מה בדיוק הם עושים שם, vibe coding?

omerkot כתב:את הטיעון לגבי מלחמה שהיא מהלך משלים לפוליטיקה אני דוחה לחלוטין. מלחמה היא מהלך צבאי שמשיג יעדים צבאיים וכדאי שהיעדים האלה יהיו ברי השגה צבאית. אתה לא יכול להגדיר לצבא יעדים מדיניים. אם בתום המלחמה אספת מספיק נכסים על מנת לקדם אינטרסים מדיניים אז מה טוב, אבל זה בונוס, זה לא יכול להיות היעד של המלחמה.
אני מכיר מעט מאוד מלחמות שבהן הוגדרו יעדים מדיניים ולא צבאיים, גם הן רק מהשנים האחרונות יחסית, ואחוזי ההצלחה שלהן לא משהו, בלשון המעטה.

אז מה בדיוק היעדים הצבאיים המוגדרים? רשימת הבולטים המפורטת שמדריכה את הצבא בדיוק מה הוא אמור לעשות ולהשיג? ״נצחון מוחלט והחזרת החטופים״? זה יעד מוגדר? מה הצבא אמור לעשות עם שטח שלכאורה הוא טהר מחמאס? כי עד עכשיו לא אמרו לו לעשות איתו כלום, אז חמאס חזר לשם.

איך אפשר להפוך את עזה למקום חדש אם בכל מקום שבקרנו בו חמאס פשוט חוזר לשלוט?

סמל אישי של המשתמש
omerkot
Veteran

הודעהעל ידי omerkot » 22 מאי 2025, 14:22

המטרות מפורסמות כל הזמן מתחילת המלחמה:
https://www.kan.org.il/content/kan-news/defense/569728
״נצחון מוחלט״ הוא לא חלק מהן אלא ריטוריקה פופוליסטית שמגלמת את השגת כלל המטרות (זה ברור שאתה חותר להשיג את כלל המטרות של המלחמה).

בספטמבר הם הוסיפו מטרה נוספת של ״חזרת תושבי הצפון לביתם בבטחון״ ובמקרה נסעתי אתמול צפונה כדי להתרשם בעיניים שלי מהמצב בקרית שמונה ומטולה. לא הייתי שם מאז תחילת המלחמה.
בקרית שמונה קשה מאוד לראות נזקים והרושם הכללי הוא שהאוכלוסיה חזרה למקום. הציפיות שלי ממטולה היו אחרות לחלוטין אבל גם במטולה הנזקים לא קופצים לעין (בעיקר לישבן בגלל מצב לא אופטימלי של כבישים). נסעתי בחלק ניכר מהישוב, ולמרות שראיתי מספר מקומות שבהם ניכרת פגיעה מבנית משמעותית (בעיקר באיזור המרכז המסחרי), הרוב המוחלט של הבניינים (95%+) נראה תקין לחלוטין. חצרות הבתים נראו מטופחות, היו אנשים בחוץ והרושם שלי הוא שאחוז גדול מהתושבים חזר הביתה.
מצבו של הכפר הלבנוני הסמוך פחות משובב.
יש גם תיירות באיזור, כולל קצת תיירות זרה. נכנסתי לתל דן, הייתי בטוח שזה יהיה טיול פרטי אבל היו שם לא מעט אנשים, כולל כמה קבוצות. עדיין נשמעת קצת ארטילריה במרחב.

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 22 מאי 2025, 14:32

המטרות הללו אמורפיות וחסרות כל ערך. צהל פרק כבר מזמן את כל הגדודים של חמאס, ההנהגה של חמאס כבר מזמן מתה, היכולת הרקטית שלהם כמעט לא קיימת כבר בערך שנה. אין לו ״שלטון״, אין לו ״יכולת צבאית״ ואין לו דרך לאיים על ישובי העוטף אבל תצא משם ותוך 10 ימים יש לו שלטון, יכולת צבאית, יאים על העוטף ויכיל שליטה מלאה בכל הרצועה. אי אפשר לנצח את חמאס בלי שיש משהו שנכנס וממלא את הואקום, שלטון חדש שנכנס ושולט בשטח כך שאנשים ירגישו בטוחים מחמאס או שליטה צבאית ישראלית חזקה, שלא יתנו לו להרים שוב ראש. צה״ל לא יכול להחליט מה יהיה שם, הוא צריך לקבל פקודות והוא מעולם לא באמת קבל אותן.

מעבר לזה המהלכים הגדולים של צהל, איך הוא מתפקד, האסטרטגיה הגדולה שלו לאיך להשיג את המטרות הללו הם גם בשליטת הממשלה. עושים פשיטות או מחזיקים בשטח? מפציצים מהאויר או נכנסים קרקעית? תוקפים את כל הרצועה או רק אזורים מסויימים? חסר כוח אדם? כל הדברים הללו על הראש של הממשלה שעושה עם חמאס משגל נסוג כבר כמעט שנתיים.

בנוגע לאוכלוסית הצפון, הטיפול בצפון מספטמבר 2024 היה מצויין, ציינתי את זה כבר. אבל השנה שהובילה לספטמבר 2024, הייתה בזויה, הצפון אבד עשרות אחוזים מהתושבים (40% עדין לא חזרו נכון ללפני כמה שבועות), לא מעט מהם הלכו לעד. הטיפול מצד הממשלה היה בזיוני. אנשים הלכו לגור במרכז או בדרום למשך שנה וחצי, פליטים למשך תקופה מאוד ארוכה אבל היום רובם כבר שכרו בתים, הילדים כבר התרגלו לגן חדש, הם מצאו עבודות חדשות, הערך של הבתים שלהם נפל בעשרות אחוזים. זה הולך להדהד עשורים, אלה אם יהיה פתאום שלום עם לבנון וסוריה ומשהו ישתנה שם קיצונית אני לא רואה איך האוכלוסיה הזו חוזרת. איך שלא תסתכל על זה הפסדנו את הצפון בגלל ניהול כושל ואם לא היה לנו את נס חנוכה האדיר שנקרא מבצע הביפרים של המוסד, אם לא היו זורעים במשך שנים את הפעולה הזו עוד לפני ה-7 באוקטובר, הטיפול בצפון היה הופך לבזוי פי 10 מהטיפול בעזה.

המבצע ביפרים היה זכיה בלוטו, אס בכיס של המוסד שלבד ״פתר״ את לבנון וסוריה, מתנה משמים. אבל בכל מקום שבו לא הייתה מתנה משמים הממשלה השאירה אדמה חרוכה, וזה כולל את הצפון החצי ריק.

Shlomix
Warrior

הודעהעל ידי Shlomix » 22 מאי 2025, 14:36

omerkot כתב:אמירות נחרצות שאני לא מסכים איתן.

המלחמה הזו השיגה את נטרול החיזבאללה (על מנהיגיו) והחלפת השלטון בלבנון, העלמות האיום הרקטי על מדינת ישראל (הקוץ הכי גדול שישב לנו על התחת), חיסול משטר אסד, הסתלקות של משמרות המהפכה מסוריה, כיסוח היכולות הצבאיות של סוריה, חיסול כל צמרת החמאס, החזרת הרוב המוחלט של החטופים ועוד כמה דברים שספק אם מישהו מאיתנו חשב ב7 באוקטובר שהם ברי השגה. כשאלה העובדות אז קשה לי לטעון שהמלחמה הזו נמרחת ויש גם חשיבות לא מבוטלת בזה שהצד השני מבין שישראל מסוגלת לנהל מלחמות ארוכות.

את הטיעון לגבי מלחמה שהיא מהלך משלים לפוליטיקה אני דוחה לחלוטין. מלחמה היא מהלך צבאי שמשיג יעדים צבאיים וכדאי שהיעדים האלה יהיו ברי השגה צבאית. אתה לא יכול להגדיר לצבא יעדים מדיניים. אם בתום המלחמה אספת מספיק נכסים על מנת לקדם אינטרסים מדיניים אז מה טוב, אבל זה בונוס, זה לא יכול להיות היעד של המלחמה.

קריסת משטר אסד לא קשורה ישירות למלחמה הזו, היא תוצר לוואי מבורך של הפגיעה בחיזבאללה ושל המלחמה באוקראינה.
(בהערת צד, חשוב לשים לב לטורקים שמתחזקים שם ומתחילים לממש מהלכים כדי להמשיך להתרחב)

הגזרה הצפונית אכן נוהלה בצורה יותר טובה, ועדיין שוכחים שלקח לנו כשנה כדי להגיע להישגים האלו ושהמחיר הוא כבד ביותר - גם כלכלית, גם נפשית.
אני אומר לך כאחד שיש לו משפחה בצפון, לא רחוק מהגבול - יש אנשים שלא מבינים מה המחיר של חבל ארץ שלם שפונה וטווח בטילים ורקטות.

היה אפשר להגיע להישגים האלו עוד קודם, וזה לפי אמירות של אנשים מתוך המערכת, זה בזכות ההכנה המצוינת של כל מערכת הביטחון למערכה מול חיזבאללה.
ועדיין, חיזבאללה חי, נושם ורחוק מלהיות מוכרע. אם הוא יוכרע זה יהיה בזכות מהלך מדיני מול לבנון בעזרת האמריקאים, לכן אני אומר שמהלך צבאי הוא משלים למהלך מדיני.

החזרת הרוב המוחלט של החטופים? אתה צוחק עליי נכון? זו אמירה ביביסטית למהדרין.

מלחמה היא אינה מהלך פוליטי בפני עצמה. היא משלימה. בעזרת הצבא מפעילים כוח על האויב ומכריחים אותו לבצע מהלכים מדיניים שרוצים להשיג.
לא אני טוען את זה, כן? זו גרסה עדכנית ונפוצה של אחת מהטענות של קלאוזביץ.
אני חושב שאתה מבלבל - גם השגת שקט בגבול היא יעד מדיני, היא אינה יעד צבאי. גם כניעה היא יעד מדיני לצורך העניין.
הממשלה לא מגדירה לצבא תוכניות צבאיות מפורטות מן הסתם. היא מגדירה מה היא רוצה להשיג בתחום המדיני ומשם הגנרלים גוזרים תוכניות צבאיות ומציגים אותן לאישור הממשלה שמחליטה באיזו תוכנית בוחרים.

בסופו של דבר כל ההישגים הללו הם צבאיים ולדעתי היו מושגים גם עם ממשלה אחרת, אבל ניתן את הקרדיט כי זה משחקי אם ואם.
יש לך הישג אחד שלא בוצע דרך הצבא?
הממשלה הזו לא תפקדה בכלל בחודש הראשון, ולמעשה עד עכשיו לא התחילו בשיקום נרחב.
חטופים פונים לגיוס המונים כי הם לא מקבלים מענה מספק מהמדינה.
מילואימניקים מקבלים שוברים לנופש במקום כסף. מה יותר צועק לשמיים "אם אין לחם תאכלו עוגות" מההטבות המצחיקות האלו?

סמל אישי של המשתמש
omerkot
Veteran

הודעהעל ידי omerkot » 22 מאי 2025, 17:07

לא, לא ולא.
הכרעת החיזבאללה לא היתה בכלל בתכניות של המבצע הצבאי. התכניות דיברו על דחיקה שלו צפונית לליטאני וזה הושג. אחרי שזה הושג, והחיזבאללה חטף מכה אנושה, נפתח חלון הזדמנויות לנצל את ההישג הצבאי בשביל לקדם מטרות נוספות באמצעים מדיניים. אף אחד בצבא לא ייצר תכניות בשביל להגיע להישג מדיני כזה. זה פשוט לא נכון.

נחטפו 255 אנשים. הוחזרו 197, כש145 מהם בחיים. נותרו 20 חטופים חיים ו38 מתים. אני לא יודע איזה שמות תואר בא לך להצמיד לאנשים שבחיים שלהם לא הצביעו לאף אחת מהמפלגות שמרכיבות את הקואליציה ואין להם שום כוונה לעשות את זה בעתיד אבל facts don't care about your feelings.

נדב, זה כבר דיון מעגלי. אין לי יכולת נבואית לחזות מה היה אם או לבחון אם השיקולים היו סבירים. לגבי השיקולים, חייבים ועדת חקירה ממלכתית אבל גם לועדה כזו אין יכולת נבואית.
לגבי המשקל שאתה מייחס לפעולת הביפרים, היא היתה פעולה חשובה מאוד שהצליחה להשפיל את החיזבאללה קשות ולהפריע ללוגיסטיקה שלו אבל היא היתה רחוקה מלשתק אותו ליותר מכמה שעות. היא לא חיסלה אף בכיר ולא השמידה אף תשתית. את זה הצבא הצליח להשיג בשורה של מהלכים אוויריים וקרקעיים מאוד מוצלחים שלא היו קשורים לסיפור של הביפרים בשום אופן. היה פה מהלך הוליסטי, אפקטיבי, שנשען על הרבה רגליים.

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 22 מאי 2025, 21:13

מהלך הביפרים והמכשירי קשר השמיד את כל הקצונה של חיזבאללה. לא רק שהשכבה שניהלה את כל הארגון יצאה מכלל פעולה, הטרור הפסיכולוגי גרם לחיזבאללה לפחד להתקרב לכל מכשיר אלקטרוני במשך חודשים ונם אבדו כל יכולת לתקשר אחד עם השני. חיזבאללה נכנס לבלגן וטרור חסר תקדים בהסטוריה של הלוחמה. המבצע ביפרים היה הכל, פשוט הכל. מאותו רגע כל מה שנשאר לעשות זה להפציץ תשתיות, לנטרל חימוש ולחסל מפקדים ואת זה חיל אויר יודע לעשות ממש טוב כבר עשורים.

גם מול חמאס חיל אויר ידע טוב להרוג את המנהיגים, להשמיד התשתיות ולנטרל חימוש וחמאס עומד יופי יופי. והרי חמאס חלש, קטן, מבולגן עשרות מונים מחיזבאללה. הוא נמצא בשטח קטן וסגור שבשליטתנו מכל הכיוונים. תוואי השטח קל עשרות מונים מלבנון, מזג האויר נוח, יש לנו שליטה אוירית מלאה ויש לנו שליטה מלאה על המים, החשמל והמזון.

יש סיבה למה הברכיים של כולם רעדו מחיזבאללה וכולם זלזלו בחמאס. חיזבאללה אתגר קשה פי עשרות מונים מחמאס, אבל בזכות מבצע הביפרים הורדנו אותם לברכיים ולעומת זאת חמאס עדין שולט בעזה.

בקיצור, אני לא מסכים, המבצע ביפרים הוא אחד המבצעים הכי חשובים בהסטוריה של המדינה, הוא הפך את האוייב הכי מאיים שלנו לחיית מחמד מפוחדת. זוכר את ״לא יהיה חשמל שבועות״? זוכר את ״עשרות אלפי הרוגים״? זוכר את ״מדינה משותקת״? זוכר את ״כוח רדואן שולט בחיפה״? נורא קל לשכוח את הפחדים והתרחישים שרצו פה, ובמבצע ביפרים אחד הגלגל הסתובב לו.

חזור אל “פורום OT”

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: Google [Bot] ו־ 15 אורחים