DrKeo כתב:sharonbn כתב:חיפשתי וחיפשתי ולא מצאתי איפה יש פירוט של העיסקה בקיץ מבחינת שחרור חטופים ואסירים. יש לך פרטים?
עריכה:
מצאתי את הדיווח הזה
https://www.mako.co.il/news-military/20 ... f81026.htmלפי מיטב ידיעתי מדובר באותם מספרים של חטופים ואסירים כמו בעיסקה הנוכחית.
לפי הכתבה, בשלב השני, אחרי 84 ימים, כל החטופים החיים היו צריכים להשתחרר. שוב, זה נשמע לי זהה לעיסקה הנוכחית. לא ברור לי למה הגעת למסקנה ש״מישהו מהרשימה הנוכחית היה נשאר בעזה״
מספר החיים מול גופות השתנה, המספר הכללי נשאר זהה. לדעתי עמית סגל דבר על זה, אני צריך לחפש בטלגראם שלו. ובנוגע למישהו מהעסקה הנוכחית היה נשאר בעזה, זאת עובדה כי 4 מתוך 6 המוצאים להורג במנהרות בקיץ היו אמורים לחזור בעסקה הקודמת. אפילו אם מספר החיים היה נשאר אותו דבר, זה היה אומר ש-4 שחוזרים עכשיו היו נשארים בעזה.
InterAl כתב:תביא הפגנת שמאל עם דגלי ג'יהאד בכמות דומה לכמות דגלי צלב הקרס שהיו בשרלוטסוויל.
די נו, בצפון אמריקה מתרחשים X100 שארלוטסוויל כמעט יומית, בכל קמפוס גדול, ברחובות בניו יורק, ברחובות בקנדה וכו׳. בכל הפגנה שכזו יש דגלי חמאס, חיזבללה, סרטי ראש של חמאס או החזית העממית וכו׳. בשרלוטסוויל היו כמה עשרות נאצים, אתה משווה את זה למצעד של 200K בלונדון או של כמה אלפים בניו יורק שמתרחשים ברמה השבועית? הם צרים על בתי כנסת, עוברים בשכונות יהודיות, מרססים כתובות למוות של יהודים וציונים, מגרדים פוסטרים של חטופים וכו׳. אנחנו מדבר על תופעת קיצון סופר נדירה מול משהו שהופך לשגרה.
ואגב, ממה שראיתי בזמנו רוב הדגלים דווקא היו של הקונפדרציה, למרות שלא היו חסרים של סמלים נאצים.
InterAl כתב:זה עדיין לא נאו נאציזם. זה הקו הכי אדום שיש. יש עדיין הבדל קטן בין שמחה לאיד על רצח יהודים לבין אידאולוגיה סדורה שדוגלת בהשמדת כל היהודים.
ג׳יהאד היא אידיאולוגיה סדורה שדוגלת בהשמדת יהודים. אני די בטוח שב-70 שנים האחרונות ג׳יהאדיסטים הרגו בכמה סדרי גודל יותר יהודים מנאצים .
ג׳יהאד היא אידיאולוגיה הרבה יותר מסוכנת מנאציזם כי נאציזם היא אידיאולוגית פרינג׳ שאין לה כמעט שום תמיכה ונחשבת למשהו שחייבים לעקור מכל חברה מודרנית. ג׳יהארד לעומת זאת נתמכת על ידי אחוזים גדולים מהשמאל. ליטרלי חמישית מארה״ב תומכת בחמאס בסקרים, לא תקבל תמיכה כזאת בנאצים בשום סקר בשום מדינה מערבית, אפילו לא קרוב.
InterAl כתב:ביידן גינה וקרא להן הפגנות אנטישמיות, לפחות לחלקן, בעוד שלטראמפ היה מאוד קשה לגנות נאצים, וזה מדאיג. גם אם מדובר במעטים, לדעתי קל וחומר. היה חייב לגנות בצורה ברורה, וחובה לבקר אותו על זה.
כן, ואז ביידן אמר שאנחנו מבצעים רצח עם, הגביל מכירת פצצות טון ומעלה, מנע מאיתנו להכנס ללבנון, מנע מאיתנו להכנס לרפיח, כפה עלינו להעביר כמויות אדירות של סיוע לעזה, מנע מאיתנו התקפה שמעותית באיראן, נתן להפגנות הנאציות בקמפוסים להמשיך ללא הפרעה, התחנף למוסלמים ומה לא? הנשיא הכי פרו ישראלי והכי אנטי ישראלי בו בזמן.
וטראמפ? הוא רוצה לעשות לעזתים טרנספר למצרים וירדן כאילו הוא חבר במפלגה של בן גביר. אז תזכיר לנו שוב איזה נשיא תומך בנאצים?