נושא ה-ppוליטיקה הרשמי

מוסיקה, סרטים, סדרות, ספרים וכל נושא שיחה רנדומאלי אחר שתרצו

המנהלים: bozeman, erezronen, swym, omerkot

Laskin
Elder

Re: נושא ה-ppוליטיקה הרשמי

הודעהעל ידי Laskin » 05 פברואר 2025, 09:10

ימנים הבוקר, ובעצם כל מי שלא שונא את ישראל והתעורר מהסרט שחי בו עד השביעי באוקטובר:

IMG_1431.jpeg
IMG_1431.jpeg (33.75 KiB) נצפה 807 פעמים

וכן, ברור שהתכנית נשמעת ״יותר מדי טוב״ (שוב, אלא אם אתה כל וכך), אבל אני כן מאמין שחלק ממנה אפשרי. טראמפ כבר חתם על צו להפסיק לחלוטין את כל המימון לאונר״א, הוא הולך לחנוק את איראן, העזתים לא יקבלו תמיכה לשיקום שלהם וימתין להם מטוס למדינת חמישה כוכבים. מעטים יעלו עליו, בהתחלה, ולאט לאט יותר ויותר אחרי שיבינו שעזה לא משתקמת. ומי שיישאר יוכיח כמה הוא פנאט שמעדיף מוות, ומוות הוא כנראה יקבל.

MGS FREAK
Veteran

הודעהעל ידי MGS FREAK » 05 פברואר 2025, 10:51

הפרשנות שלי לרוב ההצהרות שלו היא שהוא סוג של עושה אסקלציה לצורך דיאסקלציה, וראו ערך תכנית המאה שכבר היו מפות מוכנות שמציגות סיפוח וחילופי שטחים שבסוף לא קרתה אבל במקום זה הביא את הסכמי אברהם. אופציה א' היא שמה שהוא מדבר עליו יקרה וזה מדהים. אופציה ב' היא שיהיה משהו דומה לנ"ל, שבו כך או כך נרוויח משהו גדול, אז אני אופטימי.

בכל אופן אני מאוד שמח לראות את הורדת הכפפות הזאת מול הגידול הסרטני שנקרא עזה, וההבנה שאין מנוס אלא להתחיל טיפולים ניסיוניים ורדיקליים לאחר שכל השאר כשלו כי זה גידול סרטני שפיתח מודעות והחליט להיות נאצי.

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 05 פברואר 2025, 12:22

כן, נראה שהיועץ המדיני של טראמפ הוא בן גביר או משהו כזה. אם זה באמת יצא לפועל, כל הכבוד. אני לא יודע כמה מזה באמת יכול לצאת לפועל, אבל נראה שארה״ב הולכת להשתלט על העניינים בצורה כזו או אחרת.
We're just normal men. We're just innocent men

Shlomix
Warrior

הודעהעל ידי Shlomix » 05 פברואר 2025, 12:25

הלוואי שיהיה טרנספר מרצון של העזתים, אבל זה לא יקרה.
טראמפ מציב פנטזיות ואז מתקפל כשהיריב שלו מסכים ליעד האמיתי שלו. זה בדיוק מה שקרה עם מקסיקו וקנדה.
אני לא רואה איך ארה"ב יכולה להשתלט על הרצועה בלי להקים עליה את כל מדינות ערב והאיסלאם.
שלא לדבר על זה שכרגע אין אפילו מדינה אחת שמוכנה לקבל עזתים בכמויות משמעותיות

סמל אישי של המשתמש
glass man
Sage

הודעהעל ידי glass man » 05 פברואר 2025, 12:54

אמן שיהיה טראמפספר איזה גבר. אני לא רואה סיבה למה שהטרנספר לא יתממש לפחות בחלקו. סיסי למרות ההתנגדות שלו כבר התחיל להתכונן לאפשרות שהוא יצטרך להכיל עזתים בשטח שלו עוד לפני שטראמפ ניצח, יש עדויות אמיתיות לזה.

העיקר האשימו את טראמפ ואת מאסק באנטישמיות. (ולא, אני לא מגן בשום אופן על תנועת היד שמאסק עשה, זו היתה הטרלה מטומטמת מצדו שיהודי לא יכול להכיל) אבל הם הוכיחו הם לא אנטישמים ולא כלום, בדיוק בדיוק להפך.

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 05 פברואר 2025, 13:19

Shlomix כתב:הלוואי שיהיה טרנספר מרצון של העזתים, אבל זה לא יקרה.
טראמפ מציב פנטזיות ואז מתקפל כשהיריב שלו מסכים ליעד האמיתי שלו. זה בדיוק מה שקרה עם מקסיקו וקנדה.
אני לא רואה איך ארה"ב יכולה להשתלט על הרצועה בלי להקים עליה את כל מדינות ערב והאיסלאם.
שלא לדבר על זה שכרגע אין אפילו מדינה אחת שמוכנה לקבל עזתים בכמויות משמעותיות

ההבדל ממקסיקו או קנדה הוא שבמקרה שלהן טראמפ העלה דרישה, הוא לא קבל אותה, אז הוא יצר מנוף לחץ ואז המדינות התקפלו. פה טראמפ לא דרש שום דבר, הוא רק פרש תוכנית מול העולם אבל אם היא תוכנית שנועדה ללחץ בלבד כדי לקבל את מבוקשו אז מה בדיוק הוא מבקש? לחץ על הסעודים להסכם שלום? להחזיר את החטופים? ברית ערבית לשליטה ברצועה?

סמל אישי של המשתמש
omerkot
Veteran

הודעהעל ידי omerkot » 05 פברואר 2025, 14:11

מצד אחד, נוח לי ללכת לכיוון של mgs freak ולהגיד שמדובר בטקטיקת משא ומתן בשביל להוריד את הסעודים מהעץ של המדינה הפלסטינית. מהצד השני, זה הרבה יותר מדי בשביל רק זה.
בן גביר מחפש לחזור לגוש קטיף. טראמפ לא מדבר בכיוון הזה בכלל ואם אני צריך לנחש אז המוטיבציה שלו היא יותר לכיוון של תשתית צבאית אמריקאית כשהלקח של אינצ׳רליק וטרטוס (וגם אל-עודייד) בנוגע לבסיס בקרב אוכלוסיה עוינת הוא די ברור. אם בדרך טראמפ יכול לקבל איזה Gaza Strip עם בתי קזינו מעושנים בסגנון הLas Vegas Strip רק עם מזג אויר הרבה יותר נוח וחוף מוזהב אז מה טוב.

לפני שבועיים מיליי נאם וציין התגבשות של ברית בינלאומית שכוללת את ארה״ב, ארגנטינה, איטליה, הונגריה, ישראל ואל-סלבדור. יש לזה גם כל מני סימנים מעידים נוספים (למשל הידידות המופלאה של איטליה בשלושת השבועות האחרונים). ישראל מעולם לא היתה חברה במסגרת של ברית בינלאומית והרבה דברים שאנחנו לוקחים כמובנים מאליהם נובעים מזה שישראל מעולם לא היתה חברה במסגרת של ברית בינלאומית.

סמל אישי של המשתמש
InterAl
Veteran

הודעהעל ידי InterAl » 05 פברואר 2025, 16:42

לא רואה את זה קורה. גם אם יתחיל מהלך בכיוון, זה ייקח מעבר ל-4 שנים והממשל הבא ירד מזה.

סמל אישי של המשתמש
omerkot
Veteran

הודעהעל ידי omerkot » 05 פברואר 2025, 17:39

אין לי מושג מה יהיה עוד 4 שנים. אני כן יודע שאנחנו שניה לפני בחירות בשורה של מדינות משמעותיות כמו גרמניה, קנדה ואוסטרליה והצפי הוא שהשלטון שם יתחלף לדמויות שיהיו קרובות לטראמפ וידידותיות לישראל.

סמל אישי של המשתמש
glass man
Sage

הודעהעל ידי glass man » 05 פברואר 2025, 19:03

זה יקרה כי הרפובליקנים ינצחו גם ב4 השנים הבאות. איך אני יודע את זה? טראמפ הולך לעשות היסטוריה להביא את ארצות הברית לשיא כוחה ההיסטורי, בתקופת השלטון שלו ייגמר המצב הזה שהסינים מתעצמים ועושים מה שבא להם ייגמר המצב הזה שכל ציר הנגד חושבים שהם יכולים לאתגר את ארצות הברית והאמריקאי הממוצע ירצה שהתהליך הזה יימשך, אף אחד לא ירצה לחזור לתקופה שמזלזלים בארצות הברית כמו שקרה בתקופת ביידן.

היסטורית שום טרנספר לא הצליח בשלמות, אבל הטרנספר לא צריך להיות מושלם, מספיק שיגרשו מספיק בשביל לגדוע את החלומות על מדינה פלסטינית כי לא יהיה מספיק אוכלוסיה לזה ומספיק שהאוכלוסיה הנשארת תחייה במצב תמידי של "יראו וייראו" שלעולם הם לא יעזו לחלום אי פעם על עוד 7 באוקטובר ועשינו את שלנו.

Baba Yaga
Warrior

הודעהעל ידי Baba Yaga » 28 פברואר 2025, 21:10

סדר עולמי חדש עכשיו לייב במסיבת העיתונאים של טראמפ וזלנסקי...
תמונה

סמל אישי של המשתמש
sharonbn
Veteran

הודעהעל ידי sharonbn » 10 מרץ 2025, 18:59

כל ישראלי חייב לראות ו(אולי) סוףסוף יבינו מה צריך לעשות

סמל אישי של המשתמש
glass man
Sage

הודעהעל ידי glass man » 11 מרץ 2025, 10:16

בתור יהודי פטריוט, לא הבנתי מה "צריך לעשות". האבא גיבור שבגיבורים והבן שלו זכרונו לברכה בחור שבזכותו אנחנו כאן, אבל הוא מדבר מצער ענק.
לא כולם מסוגלים לעשות את השינוי שהוא עשה.

גם למה כל הזמן שוכחים את המשתמטים התל אביבים? באמת אני לא אומר את זה בשביל להביא דיון מתלהם, אני באמת שואל.

אני מכיר תל אביבי שהשתמט מכל מיני סיבות (לא נכנס לזה כי צנעת הפרט) הבן אדם חי היום בברלין.. לא תורם להגדלת האוכלוסיה לא ברור אם יחזור אי פעם להתגורר בארץ
אם לא הייתי מכיר אותו הייתי חושב שאין באמת תל אביבים כאלה ושהכל בולשיט של מחרחרי ריב, אבל מה לעשות שהכרתי.

אם הוא רוצה לראות את כל החרדים מתגייסים זה מתחיל מלימודי ליבה, אתה לא יכול לצפות שחרדי שלא נתת לו לימודי ליבה יתגייס אין לו שום כלי בחיים להצליח בחיים אחרי הגיוס, צה'ל לא ערוך לקלוט אותם מבחינת הכשרות וברור שעולם התורה כן יפגע, הרי אנחנו רואים תהליך מואץ של חזרה בשאלה גם אצל הציונות הדתית, תשים את החרדי בצבא בלי יכולת לשמור על אורח חיים חרדי? הוא יגיע מהר מאוד לחזרה בשאלה, ואז בחיים לא תשכנע את הרבנים לאפשר להם להתגייס.

שיגידו את האמת, רוצים לחלן את החרדים וזהו. כולנו זוכרים את הנוסעת הידועה לשמצה מהוד השרון, שעשתה שימינג באוטובוס לחרדי גיבור שהתגייס ותרם,הרי זה ידוע שלא עניין אותה אם הוא באמת התגייס או לא הפריע לה עצם העובדה שהוא בוחר להיות חרדי.

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 11 מרץ 2025, 10:38

glass man כתב:גם למה כל הזמן שוכחים את המשתמטים התל אביבים? באמת אני לא אומר את זה בשביל להביא דיון מתלהם, אני באמת שואל.

אני מכיר תל אביבי שהשתמט מכל מיני סיבות (לא נכנס לזה כי צנעת הפרט) הבן אדם חי היום בברלין.. לא תורם להגדלת האוכלוסיה לא ברור אם יחזור אי פעם להתגורר בארץ
אם לא הייתי מכיר אותו הייתי חושב שאין באמת תל אביבים כאלה ושהכל בולשיט של מחרחרי ריב, אבל מה לעשות שהכרתי.

די עם הבולשיט הזה של התל אביבים המשתמטים, יש בת״א אחוזי גיוס גבוהים מהממוצע הארצי. אין להחרדים פיגור שכלי, הם יכולים להתגייס. תתחיל לכבד אותם.

סמל אישי של המשתמש
glass man
Sage

הודעהעל ידי glass man » 11 מרץ 2025, 11:19

והתל אביבי הזה שהזכרתי שנהנה לו מהחיים בבתי קפה בברלין? ומפזר הגיגים ברשת על דו קיום עם הפלסטינים מה הוא? חד קרן? הוא לא מייצג אוכלוסיה תל אביבית? ואם הוא חד קרן לטענתך נדב, למה לא יכול להיות שגם חרדי שמסוגל לשרת בצבא הוא חד קרן?

הסיבה היחידה שאני לא מתווכח עם אותו תל אביבי על גבי הרשת היא שאני בכל זאת לא מעוניין להתווכח בצורה קשה עם יהודי פוסט ה7 באוקטבור, אבל מלא תל אביבים כמוהו.
יש הרבה מתגייסים בתל אביב מתוקף זה שהיא עיר ענקית, אבל יש בה גם אחוז משתמטים בגלל סיבות מצפון/נפש עדינה/מחלות נפשיות (שקרים שהם ממציאים כדי להשתמט )
למה לא להתחיל לעמוד על זה שיעשו את חובתם למדינה לפני שנטפלים לחרדים שלא כשירים לשירות?
למה לסמן חרדים ואיך זה לא מזכיר לאף את האוטואנטישמיות שנהגו כלפי יהודי מזרח אירופה רק בגלל שהיו דתיים יותר מאלה שבמערב אירופה? לא נמאס מהדמונזציה הזו?
אני לא אומר שאתה חלילה עשית את זה אני אומר אלה שרואים בחרדים את שורש כל הרע במדינה בכללי.
נערך לאחרונה על ידי glass man ב 11 מרץ 2025, 11:22, נערך פעם 1 בסך הכל.

סמל אישי של המשתמש
sharonbn
Veteran

הודעהעל ידי sharonbn » 11 מרץ 2025, 11:21

וואללה איזה טיפש אני. הנאום של האב השכול כ״כ נגע בי, הייתי בטוח שהאפקט יהיה דומה אצל כולם.
והתשובה שלך זה וואט אבאוטיזם? ההתחמקות הקלאסית? הסטת דיון? אני בהלם.
לב של אבן אתה
מה זה ״אני מכיר תל אביבי שהשתמט״. אתה אמיתי? אני מכיר דוס שהשתמט. אני מכיר דתי לאומי שהשתמט.
חילוני שמשתמט הוא עריק שמוצא עליו צו מעצר. לא כך אצל חרדי.
הצבא שלח 10,000 צווי גיוס לחרדים, 177 מתוכם חוילו. זה פחות מ2 אחוז. ואחרי זה יש עוד את החוצפה לטעון ש״מסמנים״ את החרדים??
ואיזו השכלה צריך בשביל להחזיק רובה ולהסתער על האויב?

מי שמסמן חרדים זו הממשלה הנוכחית שעושה מאמצים עילאיים להכשיר ולמסד את ההשתמטות ההמונית של החרדים באופן אקסקלוסיבי. כל הכבוד לאדלשטיין ששם את האצבע בחור של הקיר

סמל אישי של המשתמש
glass man
Sage

הודעהעל ידי glass man » 11 מרץ 2025, 11:50

שרון, לא ראית מה קורה שאתה מגייס עדיני נפש סטייל גלעד שליט לשירות קרבי? אתה יודע כמה עדיני נפש כמוהו יש בעולם החרדי? רובם המוחלט לא יוכלו להתמודד עם הפערים התרבותים ועם התנאים הקשוחים של השירות הקרבי, צריך לחנך את הדור החרדי ולתקן אותם לפני שאתה מצפה מהם לשירות צבאי, אבל כבר היינו בדיון הזה ואתם לא מסכימים.

למה אני לב של אבן? הקשבתי לאבא השכול בדיוק כמו שאתה הקשבת לו ואני מעריך אותו ואת הבן שלו בדיוק כמו שאתה מעריך אותם, ההבדל הוא שאתה רוצה לשלוח את החרדים להסתער על האויב בלי שמעניין אותך אם הם בכלל יכולים לעשות את זה, וגם לא מעניין אותך לאיזה חיים של עוני, (מנטלי וחומרי) אותו חרדי גיבור יחזור אליו בזמן שהילדים של בחור חילוני ממוצע חוזרים לחיים נוחים הולכים לאונברסיטה מתברגים בעבודה טובה וחיים חי נוחות ללא צרות, לא איכפת לך מהם בקיצור.

אתה לא יכול לפטור כל טענה שלא מתאימה לך כוואט אבאוטיזם והסטת דיון, למה אתה לא תוקף משתמטים תל אביבים באותה נחרצות? ודי להגיד שזה לא קיים אני ראיתי את זה בעינים שלי, אם אתה מסרב להכיר בהנחת העובדה הזו אז אתה פשוט מסרב להכיר במציאות.

אתה רוצה לשנוא את הממשלה הנוכחית על היחס לחרדים? סבבה, אבל למה שלא תשנא אותם על זה שהם לא עומדים על זה שהחרדים יהיו משכילים ושיהפכו אותם כשירים לשירות צבאי?

אתה לא יכול לקחת מליון או לא יודע כמה חרדים כבר יש, ולהגיד להם יאללה ממחר אתם עם נשק זה לא עובד ככה, אותך גידלו מגיל 0 עם הידיעה שמתישהו אתה תשרת בצה'ל אתה הכנת את עצמך נפשית לעניין הזה והבנת במודע או שלא במודע שזה משהו שאתה חייב למדינה הם לא עברו את התהליך הזה, ואתה כופה עליהם את ראיית עולמך, כי אתה רוצה שהם יהיו כמוך, לא עוד עשור שניים אתה רוצה שמחר הם יהיו כמוך בלחיצת כפתור, זה לא יעבוד לעולם.

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 11 מרץ 2025, 12:07

glass man כתב:והתל אביבי הזה שהזכרתי שנהנה לו מהחיים בבתי קפה בברלין? ומפזר הגיגים ברשת על דו קיום עם הפלסטינים מה הוא? חד קרן? הוא לא מייצג אוכלוסיה תל אביבית? ואם הוא חד קרן לטענתך נדב, למה לא יכול להיות שגם חרדי שמסוגל לשרת בצבא הוא חד קרן?

הסיבה היחידה שאני לא מתווכח עם אותו תל אביבי על גבי הרשת היא שאני בכל זאת לא מעוניין להתווכח בצורה קשה עם יהודי פוסט ה7 באוקטבור, אבל מלא תל אביבים כמוהו.
יש הרבה מתגייסים בתל אביב מתוקף זה שהיא עיר ענקית, אבל יש בה גם אחוז משתמטים בגלל סיבות מצפון/נפש עדינה/מחלות נפשיות (שקרים שהם ממציאים כדי להשתמט )
למה לא להתחיל לעמוד על זה שיעשו את חובתם למדינה לפני שנטפלים לחרדים שלא כשירים לשירות?
למה לסמן חרדים ואיך זה לא מזכיר לאף את האוטואנטישמיות שנהגו כלפי יהודי מזרח אירופה רק בגלל שהיו דתיים יותר מאלה שבמערב אירופה? לא נמאס מהדמונזציה הזו?
אני לא אומר שאתה חלילה עשית את זה אני אומר אלה שרואים בחרדים את שורש כל הרע במדינה בכללי.

משתמטים תמיד יהיו, גם יש אנשים שמעלימים מס. אז? זה אומר שלא נגבה מס מאוכלוסיה שלמה כי יש אנשים שמעלימים מס?

סמל אישי של המשתמש
sharonbn
Veteran

הודעהעל ידי sharonbn » 11 מרץ 2025, 12:09

1) אם הפיקוד הצבאי העליון, המטה הכללי שלנו, חושבים שהחרדים יכולים להתגייס ולתרום במצבם העדין והשביר, אז סימן שאפשר.
2) החרדים יכולים להתגיס ולעשות שירות לא קרבי. ולהיות ש״ג, להיות מחסנאי, תופרת מצנחים, אפילו פאקינג שקמיסטים. העיקר שיראו לנו שהם מוכנים לתרום למאמץ המלחמתי. זה כבר יהיה שיפור לעומת המצב הקיים.
3) להזכירך, יש גם חילוניים עניים. רוב החילונים בארץ חסרי השכלה גבוהה. אפילו בין בוגרי תואר ראשון, רובם לא יוצאים משערי המכללה וישר נהיים מפוצצים בכסף וחיים חיים ״נוחים״ . בעיקרון התמונה שאתה מצייר של החילונים שהחיים שלהם מרופדים זה פייק חסר כל ביסוס

כבר עניתי על המשתמטים: משתמט חילוני הוא עריק עובר חוק. ככה צריך להיות.

האב השכול שהבאתי הוא דתי לאומי שהיה חרדי עד גיל 18. הוא מכיר את העולם החרדי יותר טוב ממני וממך והוא טוען שאין שום הצדקה להשתמטות החרדית ההמונית

סמל אישי של המשתמש
glass man
Sage

הודעהעל ידי glass man » 11 מרץ 2025, 13:07

האב השכול הוא Snowflake כואב לי להגיד שהוא טועה, ברור שמדובר באדם משכמו ומעלה הלוואי כולם היו כמוהו וכמו הבן שלו לא רק חרדים, אבל זה לא הופך אותו ליודע כל.
כמו שהוא יכול להגיד שהוא מכיר חרדים אני יכול לשתף אותך שבגיל 23 בערך יצאתי עם חרדית יוצאת בשאלה ירושלמית וראיתי את החברה הזו מקרוב מאוד, הסתובבתי איתם ראיתי אותם, על החוכמה שלהם ועל החוסרים שלהם אז מה? איזו עדות יותר נחשבת שלי או שלו? ולמה דווקא שלו?

אתה רוצה לגייס אותם בכוח ? זכותך, שיהיה על מצפונך ועל אנשים שרוצים מה שאתה רוצה שהם יעשו bottleneck לביצועים של צה'ל, זה בדיוק כמו ההתעקשות חסרת הפשרות לשלב נשים עם גברים ביחידיות קרביות.

הפיקוד העליון חושב שהם יכולים להתגייס, כי במדינה הזו אוהבים ללמוד אחרי שעושים את הטעות הגורלית, מה מחכים לגייס אותם ולראות שהם לא מועילים בכלום ורק אז להתחיל להבין שהיה צריך להכשיר אותם?

2. לגבי חילוני עניים- הם עניים כי היתה להם הזדמנות ללמוד משהו בחיים והם לא ניצלו אותה להתקדם ו/או לרוע מזלם הם שייכים לאוכלוסיה שאין למשפחות שלהם איך לממן להם את ההתקדמות, בחיים זה לא סוד שלא לכולם יש את אותה נקודת פתיחה כלכלית
לגבי החרדים זה משהו שונה לגמרי הם עניים כי אתה לא נותן אפילו אפשרות להגיע להשכלה בכך שאתה לא דורש שישכילו.אתה לא יכול להגיד לחרדי שלא למד ליבה ללכת ללמוד משהו בגיל 30. ה risk reward ratio הוא ממש לרעתו. לא משנה כמה הוא ישקיע יש לו במקרה הטוב 25%-40% טופ! להצליח בחיים ולהשתלב בחברה החילונית, הסיכוי של חילוני לעומתו הוא יותר לכיוון ה60% זה משחק מכור והוא דופק את החרדים.

נדב, נכון שתמיד יהיו משתמטים, אבל שווה להתחיל שם לפני שאנחנו מציקים לחרדים, הם רק יעשו צוואר בקבוק לביצועים של צה'ל.

סמל אישי של המשתמש
sharonbn
Veteran

הודעהעל ידי sharonbn » 11 מרץ 2025, 13:19

האב השכול חי 18 שנים כחלק אינטגראלי מהחברה החרדית. אתה בילית תקופה מוגבלת עם בחורה והתרשמת מהחברה הזו כאורח חיצוני.
אם אתה לא רואה את ההבדלים, אז אתה עיוור או תעמולן.

כמו שאמרתי והתעלמת, אפשר למצוא תפקידים שמתאימים לאותם חרדים שהם כ״כ נכים נפשית ומנטלית, שאין להם את היכולת להחזיק רובה ולהסתער.
תיקח בן אדם מהג׳ונגל ותשים אותו במחסן. לסחוב ציוד הוא יוכל. אין לך תשובה על זה.

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 11 מרץ 2025, 13:24

כולם מגוייסים בכוח גלאס...
הצבא שאל אותי אם אני רוצה להתגייס? הוא לקח אותי וזרק אותי לאיפה שנוח לו, לא לאיפה שנוח לי. המודל הזה דפוק, אבל כל עוד הוא קיים כולם צריכים להתישר אליו.

סמל אישי של המשתמש
glass man
Sage

הודעהעל ידי glass man » 11 מרץ 2025, 14:37

שרון, איך זה שהוא חי עם חרדים 18 שנים הופך אותו לאדם אובייקטיבי לגביהם?

אני חייתי 30 שנה עם מרוקאים ואני חושב שזו עדה של אנשים עצבנים שפותרים הכל בצעקות כותבים בשגיאות כתיב, כל שני וחמישי עושים איזה חפלה או אירוע 99% מהם בעד הרפורמה ו99% מעריצים את ביבי ואומרים שהוא לא ידע על כלום על ה7 באוקטובר, משריצים ילדים כמו חתולים בלי לדאוג להם, ומה שיהיה יהיה נו אז?, אני אובייקטיבי או לא? לא יודע אבל אני מתאר לעצמי שמישהו יקפוץ עלי שאני מנציח סטאריוטיפים למעשה אני כבר בטוח שהיה לנו בעבר ויכוח כזה לפני שנים שבו טענת שאני סתם זורק סטריוטיפים.

אני בטוח שיש לך דעות מוצקות גם כן על הקהילה/סביבה/תרבות/ שבאת ממנה וגם את התפיסות שלך לגבי הקהילה שלך אפשר לאתגר, נו אז?

נדב, הצבא לא שאל אותך איפה לשים אותך אבל אתה גדלת בהרגשה שזו החובה שלך בכל מקרה גדלת עם סט ערכים מסוים שיש לך חובות וזכויות במדינה ושהצבא זה חלק מהחובות שלך. הם לא גדלו בהרגשה הזו ומדובר באנשים עדינים הם לא חזקים נפשית, בדיוק כמו שיש אנשים שלא כשירים לשרת ולעבור טירונות אפילו ככה זה לגבי חרדים אין להם את הכלים החברתיים והנפשיים להתמודד עם זה, כי זה לזרוק אותם למים, אתה אולי נזרקת גם כן למים בטירונות שלך ובצבא אבל אתה לא נזרקת למים לתרבות שהיא 180 מעלות ממה שבאת ממנה לחלוטין.

כל עוד אנחנו לא נדרוש שיהיו להם לימודי ליבה וכל עוד חרדי לא ידע שאחרי הצבא יש לו את אותו אחוז הצלחה שיש לי ולך אל תתפלאו למה הם ממשיכים לבחור לחיות בגטו שלהם.

שרון, על איזה תפקידים אתה מדבר? הרי אם החרדי לא יהיה מנימום לוחם גולני נשים עשירות באוטבוס בהוד השרון יגידו לחרדי "למה אתה ג'ובניק בזמן שאני שאחי היה קרבי"
במקום לבכות על "למה הם לא עושים צבא"? כל האוטואנטישמים האלה ששונאים חרדים יתחילו להגיד "כן, אבל ג'ובניק זה לא קרבי שיתרמו באמת לא בכאילו"

סמל אישי של המשתמש
sharonbn
Veteran

הודעהעל ידי sharonbn » 11 מרץ 2025, 15:31

לגבי אובייקטיטביות, באמת אי אפשר לשפוט. לכולם יש דיעות קדומות על כולם. גם לך, גלאס, יש דיעה על הנכות הנפשית של חרדים והיכולת לעשות שירות קרבי. זה לא מבוסס על כלום חוץ מההתרשמות האישית ואוסף הדיעות הקדומות שיש לך.
אבל אם לעשות חיזוי על סמך הדיעה האישית של מישהו, אני מאמין יותר למי שהגיע מתוך הקהילה עצמה מאשר למשקיף חיצוני.
תחשוב אם היית צריך להחליט איזו החלטה על קהילת הכושים העבריים . למי היית הולך לשאול כדי להכיר את החברה הזו.

ובדיוק פיסקה אחת אחרי, אתה עצמך נותן דוגמא מצוינת לחוסר אובייקטיביות, הכללה ודיעות קדומות: התגובה של "נשים עשירות באוטבוס בהוד השרון" (ד"א אם הן עשירות הן לא יהיו באוטובוס...) לחרדי חייל. לפי דעתי האישית, הן יגידו לו "יופי שיצאת מהגיטו והחלטת לתרום למאמץ, כ"א לפי יכולתו"

וחוץ מזה, איפה הדיעה של הנשים עשירות באוטבוס בהוד השרון אמורה להכנס באיזושהיא צורה למדיניות לגבי גיוס החרדים? את מי זה מענין בכלל? שילכו להתגיס לשירות לא קרבי. זה כבר יהיה שיפור לעומת המצב הקיים.

סמל אישי של המשתמש
glass man
Sage

הודעהעל ידי glass man » 11 מרץ 2025, 16:51

שרון מה תגיד על הנתון הזה? יצחק גולדקנופף מיהדות התורה לקח על עצמו ללכת לבדוק כמה מתנדבים שרצו להתנדב מיוזמתם נפסלו על ידי צהל ומצא חד משמעית! שמתוך 4000 שהיו להוטים לשרת ולתרום מכוחם ומזמנם נדחו 3300 פאקינג מתנדבים!
והסיבה? אי כשירות רפואית, לא התעמקתי בData שלו עדיין, אבל קשה לי להאמין שהוא יעשה מעצמו צחוק בפרסום הנתונים האובייקטיבי הזה ולדבריך אנחנו גם צריכים לסמוך עליו כי הוא לא משקיף חיצוני אז הבדיקה שלו כמו כן חוות דעתו שווה יותר מדעת שנינו יחד.
עכשיו מה זה אי כשירות רפואית? יכולה להיות מטריה רחבה מאוד של בעיות, וכאמור לא בדקתי אז אני לא רוצה לדבר סתם, אבל בגדול, צהל הבין את מה שאני הבנתי שהם יהיו מעמסה וצוואר בקבוק ואין מה לעשות איתם.
נכון שמדובר במתנדבים ולא באנשים בכושר שיא של גיל שירות חובה אבל עדיין יכלו למצוא תועלת בהם כמו שמוצאים באנשי מילואים.
בנוגע ל"עשירות באוטובוס"  הכוונה לא היתה שהן שרי אריסון, אלא שבהשוואה לחרדי הממוצע הן אכן עשירות, הן בוודאות יורשות נדלן מכובד באזור מבוקש ויש להן אחלה נקודת פתיחה לעומת החרדי שרק יכול לחלום על דבר כזה, בהשוואה אליו הן עשירות כקורח.

מה שאתה רוצה למעשה זו מציאות כזו:חרדי שלא יודע אנגלית, יעזוב את כל החיים שלו, למרות שהוא עדין נפש ושברירי ילך למסגרת מלאה נשים וכל מיני איסורים שהוא גדל על זה שהתורה אוסרת עליו לעבור, אחרי שירות צבאי מלא,הוא יגלה שמשתמט תל אביבי עקף אותו בהכל, למשתמט התל אביבי יש תואר שהוא הוציא בזמן שהחרדי שירת והחרדי מגלה שבגלל שאין לו ליבה ולמרות שהוא שירת ונתן מכל הלב שלו למדינה יש לו רק 25% 30% להצליח בחיים (במקרה הטוב)לעומת המשתמט התל אביבי שיש לו 60% להצליח בחיים כי יש לו ליבה ומקסימום אם המשתמט התל אביבי יהיה נפל בחיים? תמיד יוכל להשכיר את הדירה שירש ולחיות לא רע. אם זה נשמע לך הוגן ושיווני...

חזור אל “פורום OT”

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו־ 9 אורחים