InterAl כתב:אין לי מושג מה המשמעות של ״תמיכה חסרת תקדים״ לתוכנית קיצונית וחסרת תקדים שאף אחד לא הביא לפניו. כלומר כן, היא הייתה חסרת תקדים פשוט כי לא היה שום דבר דומה לה. אם אתה מתכוון לתמיכה חזקה, אז לא, היא הייתה תמיכה מאוד חלשה כי אחרת היא לא הייתה קורסת כ״כ מהר בשנייה שהחלה מלחמת לבנון השנייה. אני גם בכלל לא בטוח שאנשים שתמכו בה הבינו את ההשלכות שלה (גירוש מאסיבי של יהודים ברמה שלא נראתה פה מאז מרד בר כוכבא, ועוד ע״י ממשלה יהודית).
לתאוריה שלך על אולמרט אין שום הגיון וקשר למציאות. אדם שרוצה להציג את הערבים כסרבנים לא מציע את ההצעה הכי מרחיקת לכת שאי פעם ניתנה להם, הוא אמור לצמצם כדי להבטיח סירוב (כמו שנתניהו עשה עם התנאים שהציב בבר אילן). חוץ מזה, הוא התעקש שוב ושוב בראיונות לאורך השנים שההצעה שלו לאבו מאזן הייתה רצינית וכנה ושהיה ניתן להגיע להסכם.
תקיפה בסוריה? אין ראש ממשלה שתקף בסוריה יותר מביבי, תוך תמרון בין אובאמה לפוטין שנמצאים במלחמה קרה. לאולמרט לא היו האילוצים האלה... סוריה אולי הייתה אז חזקה יותר כי זה היה טרום מלחמת האזרחים, אבל גם אז לחיל האוויר הייתה עליונות אווירית מוחלטת ולסוריה לא היה שום מענה אמיתי.
ומלחמת לבנון השנייה הייתה כשלון. היא השיגה הרתעה במחיר הפקרת הגבולות והעצמת חיזבאללה. השגת הרתעה זמנית נגד אויב שחלש ממך לאין שיעור זה לא נצחון, אין מושג כזה בספרות צבאית.
מלחמת לבנון השניה היתה כישלון? שקט של 19 שנה, הרתעת האויב 19 שנה. השגתי הרתעה זמנית?
איזו הרתעה היא לא זמנית ? חמאס היה מורתע עד שהיד הרכה מדי בשומרי החומות גרמה לו להפסיק להיות מורתע ועד שהפרוטקשן שביבי שילם להם גם כן עזר להם להפסיק להיות מורתעים.
המלחמה לא היתה להיט מהצד שלנו, אבל אין זה לא על הגב של אולמרט, הצבא אמור להיות מוכן למלחמות, הוא התנוון בתקופה ההיא בגלל שהוא מזמן לא נלחם בסקאלה הזו. זה לא משהו שאולמרט היה יכול לעשות משהו נגדו בזמן הקצר שהוא היה ראש ממשלה זה לוקח זמן לתקן ליקויים כאלה.
האלטרנטיבה לבלוע את חטיפת החיילים ולהמשיך בשגרה אחרי מבצע קצרצר, היתה שוחקת את ההרתעה שלנו, וחיזבאללה היה ממרר את החיים בגבול הצפון במשך שנים אם לא עשורים.לאולמרט היה מעט מדי זמן בתפקיד ללמוד על המצב האמיתי של צהל, לביבי היה 14 שנה ללמוד.
כן, חיזבאללה התעצם בגלל המלחמה אבל כל התכלית שלו היא להיות החזית הצפונית של איראן נגדנו אז זה לא שבלי המלחמה איראן וחיזבאאלה היו מאבדות את המוטבציה להתחזק בלי הרתעת הלחימה היה מתחזק גם ככה ומרגיש פחות מורתע אז רק מגביר את זה.
בסופו של דבר קיבלת שקט מ2006 עד 2023 מחיזבאללה בזכותו של אולמרט. אין לך כור גרעיני בסוריה שאין לך מושג מה אסד היה עושה בו אם אולמרט לא היה פועל נגדו.
תכנית ההתכנסות, בוטלה על ידי אולמרט עצמו, זאת אומרת שהוא לא היה כ'כ מטומטם להוציא לפועל
"גירוש יהודים יותר גדול מימי בר כוכבא" הוא התעשת על עצמו לא משנה מה הנסיבות שהובילו אותו להתעורר ולהבין את המציאות שהוא חי בה.הוא ביטל את תכנית ההתכנסות בגלל המלחמה אבל אתה לא יכול להוכיח שהוא לא היה מבטל אותה מסיבות אחרות ושהוא היה מבצע אותה ב100% בלי המלחמה. היו עליו לחצים גם מאמריקה לא לקיים אותה.
בסופו של יום אתה סולד מאולמרט בגלל אסון דמיוני שלא קרה במציאות כמו ההתכנסות בזמן שמר ביטחון הביא עלינו אסון אמיתי ריאלי שכולנו ראינו בשידור חי בלי שאנחנו יכולים לעשות כלום.
אי אפשר לשפוט את אולמרט על מחשבות שהיו לו ותוכניות שלא יצאו לפועל שהוא עצמו ביטל לא הכנסת ביטלה לא הצבעת אי אמון לא איזשהו מרד, הוא ביטל.
אפשר לשפוט רק על מה הוא עשה בפועל. אידיולוגית אני תומך בישראל השלמה אז אין אף אחד בכנסת שבאמת מייצג אותי חוץ מ(אולי?) פייגלין? אבל אולמרט בפועל? לא סופר את ביבי. בגדול, אני מקווה כמובן שיעלה גבר, כמו יועז הנדל להנהגה, שנים אני מהמר שהוא יהיה ראש הממשלה יום אחד ואני חושב שהגיע הזמן שזה יתממש.