ראיתי את ENDGAME שוב אתמול ורבה יותר נהנתי מפעם ראשונה, אני משער שזה קצת כמו פרק 3 של משחקי הכס - כשרואים פעם שניה לא מתאכזבים מבחירות שרצית שהם יעשו ואתה פשוט שם בשביל להנות. הפעם שמתי לב במיוחד למסע בזמן ולצערי נראה שבפעם הראשונה באמת הבנתי את זה נכון ואין מסתורין גדול מדי. ההבנה של המסע בזמן בסרט מתחלקת לשתיים:
1) ברוס מסביר שהעבר כבר קרה, כלומר אם חוזרים בזמן ועושים פעולה זה מאז ומתמיד קרה ולכן שום דבר לא ישתנה.
2) ההבנה של ברוס מתרחבת כשהוא פוגש את העתיקה, היא מסבירה שמה שהוא אומר זה נכון אלה אם מסירים אבן אינסוף. אבני האינסוף יוצרות את המבנה של המרחב/זמן ולכן כשמסירים אחת, נוצר פיצול בקו הזמן ואיתו יקום נוסף. כשמחזירים אבן לאותה נקודה בזמן, הפיצול מבוטל.
אני לא מנסה לקרא לתוך זה יותר מדי, זה מאוד ברור שהבמאים והכותבים לא מסכימים ולכן מן הסתם ההוצאה לפועל של חזון סותר יוצר סיפור סותר. אבל זה כן אומר שקפטן אמריקה חזר לאחור בזמן שלנו ובעצם תמיד היה ברקע לאורך שנות ה-40 עד 2023. זה גם אומר שהבעל ושני הילדים שפגי מדברת עליהם בחייל החורף הם סטיב והילדים שלו.
כמובן שזה לא מתישב כמו שצריך בכלל, למשל הסיפור של לוקי שגונב את הטסראקט, העבר שונה וזה לא יקום מקביל (הרי זה קרה לפני שהסירו אבן אינסוף, אז זה עדין בקו זמן הראשי כך שאפילו אם קפטן אמריקה החזיר את האבן זה עדין קרה) ולכן לוקי מאז ומתמיד גנב את הטסראקט. זה אומר שבסדרה של לוקי בדיסני פלוס הם צריכים להסביר איך בסופו של דבר הוא חזר לכמעט אותה נקודה בכדי שבסוף הנוקמים המקורי ת'ור שוב יחזיק בו ובטסראקט וישגר אותם לכלא באסגארד.
מה שכן, דווקא המעבר של ת'אנוס לעתיד התישב לי בסדר. רודי גנב את אבן הכוח לפני שזה קרה, כלומר נוצר עולם מקביל ובעולם המקביל הזה ת'אנוס שולח את נבולה שלו בחזרה לזמן שלנו במקום נבולה שלנו. זה הגיוני כי היו לו חלקיקי פאם וצמיד ה-GPU של נבולה שלנו. אז נבולה שלו שנמצאת ביקום שלנו וקו הזמן שלנו מביאה את הספינה שלו דרך מכונת הזמן (זה לא לגמרי ברור לי איך, הרי הם השתמשו כבר בחלקיקי פאם להביא את נבולה. הם יצרו עוד לב עם "טכנולוגית חלל"?) לקו זמן שלנו. בתאוריה כשקפטן מחזיר את האבן כוח הקו זמן של ת'אנוס הזה נמחק אבל אני חושב שזה פרדוקס מספיק סביר. סך הכל נוצר יקום מקביל בגלל אבן הכוח, ת'אנוס עובר מהיקום המקביל הזה לשלנו ולבסוף גם ת'אנוס וגם היקום המקביל שלו נמחקים.
אה, ואז כמובן שהטריילר של ספיידרמן שובר שוב כל לוגיקה שדברנו עליה

We're just normal men. We're just innocent men