המנהלים: bozeman, erezronen, swym, omerkot
Uncle Pey'j כתב:אבל...ברור שתאנוס מ-2018 לא היה קרוב לעשות את זה,קפטן אמריקה מעולם לא נלחם בו עם המגן שלו,אלא אם כן אתה מחשיב את הכפפות צעצוע האלו שהיו לו ב-IW כמגן.
InterAl כתב:ראיתי את הסרט שוב, ולא הבנתי איך גמורה ונביולה חזרו לעתיד אחרי שתאנוס השתמש בחלקיק פים האחרון של נביולה בעצמו. נביולה וגמורה נסעו לכדור הארץ והביאו חלקיקים חדשים?
גם לא הבנתי איך תאנוס מ-2014 שובר לחתיכות את המגן של קפטן אמריקה כשתאנוס מ-2018 לא היה קרוב לעשות את זה. ושוב היה מצחיק לראות איך הוא פשוט אונס את תור בלי כפפה. מצד שני, תאנוס צעיר יותר ב-4 שנים ביחס ל-IW והם מבוגרים יותר בחמש שנים, כך שיש ביניהם הפרש אפקטיבי של תשע שנים ביחס ל-IW, וכנראה שבחמש השנים האלה הם די התנוונו, קפטן אמריקה הפך לפסיכולוג של קבוצות תמיכה ותור טיפח כרס בירה ושיחק פורטנייט. אולי זה מהווה איזשהו הסבר.
InterAl כתב:שאלה טובה לגבי הבאת הצבא. אולי תאנוס מצא דרך להנדס לאחור את החלקיקים ולייצר עוד בעצמו? אולי ככה גם גמורה ונביולה מצליחות להגיע לעתיד? יכול גם להיות שהשיטורי לא באו מ-2014 אלא מההווה והוא פשוט זימן אותם מכוכבים אחרים. כמובן שהסרט לא אומר את זה בשום צורה, הכל תיאורטי.
InterAl כתב:Uncle Pey'j כתב:אבל...ברור שתאנוס מ-2018 לא היה קרוב לעשות את זה,קפטן אמריקה מעולם לא נלחם בו עם המגן שלו,אלא אם כן אתה מחשיב את הכפפות צעצוע האלו שהיו לו ב-IW כמגן.
הם מגנים שיוצרו ע״י האנשים של הפנתר השחור, כלומר הם עשויים מויברניום, אותו החומר שממנו עשוי המגן המקורי. ואפילו אם הן לא, אז קל וחומר שאם הוא לא שבר חומר חלש מויברניום עם כפפה, איך הוא שבר ויברניום בכמה הנפות חרב ועוד בלי כפפה?
Stick כתב:זה עדיין עובד אותו דבר. כלומר, יצירת פרדוקס כן מייצר יקום חדש (וככה מתיישב הפרדוקס) אבל כביכול היכולת שלהם לייצר פרדוקס היא רק על ידי לקיחת אבן אינסוף.
גם ממה שהם עכשיו אומרים במפורש אני עדיין מבין בדיוק את אותו הדבר שהבנתי בצפייה בסרט, וזה עדיין לא באמת הגיוני.
קפטן אמריקה חוזר לזמן שלנו והילדים שמדובר עליהם הם הילדים שלו כי ככה זה מתיישב, באותה מידה תאורתית ההאלק נמצא שם ומדבר עם העתיקה כבר בנוקמים הראשון, אירן מן מסתובב שם פעמיים וקפטן אמריקה נלחם בעצמו.
כלומר הם לא יכולים לשנות את העבר (מלבד על ידי לקיחת אבן = פרדוקס = יקום מקביל) כי העבר כבר התקיים בדיוק כמו שהוא פעם אחת, וזה לא משנה אם סובייקטים ספציפיים נמצאים עכשיו בעבר כהווה שלהם. מה שהם עכשיו עושים אלו דברים שההשלכות שלהם קיימות כבר בעולם ממנו הם באו.
אבל זה לא הגיוני. זה מה שאני מבין שהם מסבירים, אבל זה לא הגיוני. גם כי היו מדברים על זה תאורתית (נניח שסטיב נלחם בעצמו), אבל זה עוד אפשר להחליק ולהגיד שזה קרה אוף-סקרין. אבל מה כל הקטע עם לוקי? מרגיש ממש כמו טיזר למשהו עתידי ולפחות כרגע זה מנותק כל הקשר ולא מתיישב עם כלום (כלומר גם במקרה ה'טוב', הוא פשוט יצר יקום חדש. שזה דבר שלילי לפחות בעיני הסרט).
וכמובן, ה-חור זה תאנוס. למה לעזאזל היו צריכים להביא תאנוס מהעבר? זה דופק כל נסיון להגיון כי הוא לא נמצא עכשיו בכל הסרטים שהתקיימו מאז סצנת הפתיחה של שומרי הגלקסיה 1, והוא כן היה שם. (גם גומורה, אחותה, ואפילו קוויל במצב לא ברור).
Stick כתב:אמממ, כן. התייחסתי בדיוק לנקודות שאתה התייחסת ואמרתי שההסבר הזה לא הגיוני בדיוק בהן (ותאנוס, כמובן).
זה פשוט מה שאני מבין שהם אומרים. זה מה שאמרתי כאן אחרי הסרט ואתם לא לגמרי הסכמתם, אבל אני רק חושב שזה יותר מה שהם התכוונו עכשיו גם אחרי ההסבר המפורש שלהם.
אבל זה לא ההסבר שלי לפתרון הסרט או משהו, זה מה שהבנתי מהנסיון המבולגן בטירוף של הסרט להסביר את עצמו. זה שאין שם הגיון בשיט זו לא אשמתי, אני רק השליח.
Stick כתב:כן, בגדול אני מסכים לגמרי עם מה שאתה אומר. פשוט מההתחלה הבנתי מהסרט את ההסבר (השבור יותר) הזה ולא את ההסבר (השבור רק קצת פחות) של היקומים המקבילים.
אבל בכלל, יקומים מקבילים זה סתם הפתרון הפשוט שאומר בגדול שהכל יכול להיות ושום דבר לא נשבר (בנסיעה אחורה. כשנוסעים קדימה כמו תאנוס גם זה לא עובד ובטח כשעושים הלוך-חזור-הלוך-חזור כמו קפטן אמריקה).
זה גם די הפתרון המדעי לכל העניין, או יותר נכון התאוריה המדעית. הפתרון הכי הגיוני שהמוח האנושי יכול להעלות על דעתו לבעיה שלא באמת קיימת וככל הידוע לנו לא הגיונית בכל מקרה. כלומר זו בעיה שלא אמורה להיווצר ככה שהעובדה שאין לה פתרון זה לא בהכרח פרדוקס.. אבל בהנחה שפרדוקסים לא יכולים להתקיים, אז זה הפתרון 'ראש קטן' לכל העניין.
אבל מסע בזמן זה תמיד עניין שמלווה במלא חורים. כלומר, זה פשוט לא דבר באמת הגיוני ולבטח אין לו פתרון שידוע לנו, אז זה ודאי שיהיו חורים. למה מארול בחרו ללכת לשם? זו כבר שאלה אחרת. אני מניח שבשביל לחגוג את הפרויקט היוצא דופן הזה, 11 השנים ו20 וכמה הסרטים וכל זה, אבל מרגע שהתקבלה ההחלטה זה כבר אוטומטית עניין שיש לקבל כמו שהוא או לא לקבל. אבל למצוא פתרון אמיתי בלי חורים? את זה הם לא יעשו גם ים עוד 15 סרטים שיתייחסו לנושא.
DrKeo כתב:טוב, זה כבר עניין תאגידי. מבחינת מארוול היקום הקולנועי שלהם הוא הפיסת mcu היחידה בעולם עד השיגור של דיסני+. כלומר מארוול לא משתפת איתם שום דבר והם מנסים לכתוב את הסדרה בהתאם למה שמארוול עושים. רוב הסיכויים שהפרק שראית של סוכני שילד נכתב וצולם לפני כמה שבועות, לפני שהם ראו בקולנוע את סוף המשחק. בטח ככל שתתקרב לסוף העונה הם יגיבו לסוף המשחק. אני לא עוקב אחרי הסדרה אז אתה בטח תדע יותר ממני אבל כנראה שתוכל להסיק כמה זמן לוקח להם להגיב לארוע קולנועי בmcu על פי תאריך השדור של הפרק שדברת עליו שהתעסק בsnap לעומת התאריך בכורה של מלחמת האינסוף
DrKeo כתב:אז הם התעלמו בעצם גם מהסיום של מלחמת האינסוף? ממש מוזר. כל הגישה הזאת של ״חצי בפנים חצי בחוץ״ נורא מוזרה.
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו־ 3 אורחים