נושא הדור הבא

מחשב, קונסולות וכל מה שאפשר לשחק בו

המנהלים: bozeman, erezronen

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

Re: נושא הדור הבא

הודעהעל ידי DrKeo » 18 מרץ 2020, 12:15

Laskin כתב:ומיקרוסופט, בשעון ישראל? יותר נכון - מה שמעניין לדור הבא שם

היום מפתחים שלהם זה מחר, אבל מדובר בהרבה סאשנים שמפוזרים לאורך היום. אני צריך לעבור על הלו"ז אבל הכל משודר בלייב במיקסר כך שאם יהיה משהו מעניין, אני אביא את הקישור לפה.

Uncle Pey'j כתב:
Laskin כתב:אני מוכרח לציין שאמנם אני בטוח שבדור הזה (הבא) כן נראה דברים שממש לא היו אפשריים בדור הקודם (הנכחי) - כנראה ש-99.7% מהם לא יהיו כאלה...
אולי מתוך ה-AAA זה יהיה 98% :)

למה? יש 3 דברים שיכולים להגביל את השיפור המטורף שבהתבסס על החומרה של ה-XSX אנחנו צפויים לראות בדור הבא,כי החומרה של ה-XSX לגמרי מאפשרת חוויות שאנחנו אפילו לא מדמיינים כנראה בשלב הזה:
1.סחבת של הדור הנוכחי שתגביל בצורה רצינית פיתוח אקסקלוסיבי על הדור הבא ותפגע בו.
2. פס5 שחלשה באופן משמעותי מה-XSX ותוביל לכך שהיא תהיה למעשה המכנה המשותף הנמוך ביותר.
3. אותו דבר כמו 2,רק עם לוקהארט.

1 באופן טבעי כנראה יקרה,אבל אני מקווה שזה יהיה לכמה שפחות זמן ולגבי 2 ו-3..טוב,אני מניח שלפחות לגבי 2 נדע היום.

1. זאת בעיה, אבל זאת בעיה בכל דור. היא לרוב מתחילה להעלם אחרי שנה ונעלמת כמעט לגמרי אחרי שנתיים. אחרי שנתיים אפילו משחקים כמו פיפ"א מקבלים כבר גרסאות נפרדות.
2. אני בספק שתהיה פה בעיה. אם הפס5 עם GPU חלש יותר זה ממש כלום, סתם משחקים ירוצו ב-1800P או 1800P אחרי רקונסטרקציה כשב-XSX הם יהיו 4K או 4K אחרי ריקונסטרציה. זה באמת כלום כי בתחום ה-CPU הם יהיו מאוד קרובים וה-SSD בטח יהיה רק טוב יותר משל ה-XSX.
3. כנ"ל כמו 2, משחקים ברזולוציה נמוכה יותר לא יפריעו לאף אחד :)

אגב, איש QA ב-DICE אמר שהוא ראה את פיפ"א 2022 על הדור הבא והוא אמר שהמשחק נראה מדהים. אני מנחש שהוא כבר משתמש בטכנולוגית שיער של FROSTBITE לעשות שיער לשחקנים ודשא ראליסטי. אני גם משער שהקהל יראה מדהים והפיסיקה של הבגדים. יהיה מעניין לראות אותו בקרוב :)
We're just normal men. We're just innocent men

idan
Veteran

הודעהעל ידי idan » 18 מרץ 2020, 12:22

רק הערה בקשר לאחסון - הפתרון של ה"כרטיסי זיכרון" מאוד אלגנטי וממש מצא חן בעיני, רק חבל שהוא כנראה הולך להיות יקר בטירוף.

לפי אמאזון כונן ssd 1TB של seagate - שבונים את הכרטיסים בשביל מייקרוסופט - עולה בערך 170$-190$. אם להסתמך על העבר אז חומרה ייעודית נוטה להיות אפילו יקרה יותר כי אין תחרות (הכרטיסי זיכרון של ה ps vita למשל), אבל גם אם מייקרוסופט וסוני יהיו נדיבים זה עדיין יהיה מאוד יקר.

וזה לא שמדובר באיזה תוספת לא הכרחית - אם יש כמה משחקים על הפס4 הרגיל שלי שכבר היום מגיעים ל 100gb אז לא מופרך להעריך שכאשר טקסטורות ב 4k יהפכו לסטנדרט, בנוסף לקפיצה הגרפית של דור הבא, משחקים יגיעו גם ל 200gb וזאת נראה לי הערכה שמרנית.
בעיות אחסון זה כנראה משהו שהולך ללוות אותנו לאורך כל הדור הבא וזה לא שיש פתרון טוב יותר, זה פשוט משהו שנצטרך ללמוד לחיות איתו (3-4 משחקים גדולים על הקונסולה בזמן נתון) או לשלם עליו.

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 18 מרץ 2020, 12:34

idan כתב:רק הערה בקשר לאחסון - הפתרון של ה"כרטיסי זיכרון" מאוד אלגנטי וממש מצא חן בעיני, רק חבל שהוא כנראה הולך להיות יקר בטירוף.

לפי אמאזון כונן ssd 1TB של seagate - שבונים את הכרטיסים בשביל מייקרוסופט - עולה בערך 170$-190$. אם להסתמך על העבר אז חומרה ייעודית נוטה להיות אפילו יקרה יותר כי אין תחרות (הכרטיסי זיכרון של ה ps vita למשל), אבל גם אם מייקרוסופט וסוני יהיו נדיבים זה עדיין יהיה מאוד יקר.

וזה לא שמדובר באיזה תוספת לא הכרחית - אם יש כמה משחקים על הפס4 הרגיל שלי שכבר היום מגיעים ל 100gb אז לא מופרך להעריך שכאשר טקסטורות ב 4k יהפכו לסטנדרט, בנוסף לקפיצה הגרפית של דור הבא, משחקים יגיעו גם ל 200gb וזאת נראה לי הערכה שמרנית.
בעיות אחסון זה כנראה משהו שהולך ללוות אותנו לאורך כל הדור הבא וזה לא שיש פתרון טוב יותר, זה פשוט משהו שנצטרך ללמוד לחיות איתו (3-4 משחקים גדולים על הקונסולה בזמן נתון) או לשלם עליו.

אני לגמרי מסכים עם הבעיית אכסון. דיסק של 1TB הוא בעצם 931GB. מיקרוסופט מאפשרת למפתחים 100GB של ויזכרון ויראטואלי, זה אוכל ישר מה-SSD, ובנוסף יש להם fast resume לכותרים מרובים וזה שוב פעם אוכל ישר מה-SDD. תוסיף על גבי זה את ה-OS, מקום למבנה נתונים של ה-SSD ואני לא אתפלא אם יהיו בקושי 700GB זמינים על ה-SSD. וכן, התחזית הכי אופטימית שלי לכרטיס זיכרון הזה היא 99$ וזה הכי אופטמי בהפרש, כנראה ש-149$ זה תג מחיר יותר הגיוני.

לדעתי הדיסק של ה-XSX הולך להספיק בערך ל-3 כותרי AAA גדולים, אולי 4, תלוי במשחק. אבל אני כן מקווה שמיקרוסופט יתנו אפשרות להורדה חלקית של משחקים. כלומר אם יש לך את COD, ההורדה של המולטי, הסינגל וה-CO OP יהיו הורדות נפרדות כך שיהיה אפשר לארגן את האכסון בצורה קצת יותר מעודנת.

אגב, hyperX עשו ריטוויט לטוויט של סוני שמכריז על האירוע היום. כלומר יכול להיות שהשותפה של סוני בתחום ה-SSD היא hyperX (קינגסטון).

סמל אישי של המשתמש
BiA
Veteran

הודעהעל ידי BiA » 18 מרץ 2020, 13:01

כבר עכשיו ההורדות הן נפרדות בקוד למשל, אבל זה תלוי במפתחת. הבעיה היא שהסינגל והספק אופס למשל הם איזה 30 גיגה בלחץ ואתה עדיין נשאר עם איזה 100-150 למולטי. המצב יהיה קשה.

סמל אישי של המשתמש
bling
Elder

הודעהעל ידי bling » 18 מרץ 2020, 13:13

DrKeo כתב:לפני מלחמת הציטוטים, הנה גירס 5 רץ על ה-XSX ב-4K 60FPS עם הגדרות אולטרה של המחשב + עוד אפקטים שלא היו בגרסת המחשב + כמה הגדרות יותר גבוהות מגרסת המחשב:

bling כתב:הדור הקודם הביא איתו קפיצה לא רעה מבחינת הגיימפליי בעולמות פתוחים בעיקר אבל הוא גם היה מאוד לא מלוטש ואני לא צריך להרחיב על כך.

הדור הזה הביא איתו המון ליטוש ברמה שמשחקים כבר נראים "מספיק טוב" כמו שגם עומר ציין, זה לא משהו שאפשר לאמר על אף דור אחר.

זה שמשחקי עולם פתוח מלוטשים כמו לניארים זה חתיכת דבר, אתה ממש מזלזל בליטוש שהגענו אליו בדור הזה.

אגב גם דור ה SNES די הרגיש בזמנו שבגדול הוסיף עוד ליטוש (סבבה ברור שפיצה יותר גדולה, בכל זאת התעשייה היתה בחיתוליה אז "עוד ליטוש" של אז זה חתיכת קפיצה), אבל הוא היה חתיכת דור טוב וגם מרשים, אגב 2 גם בדור הקודם כשיצא דאוס אקס המחודש הרבה אמרו שהישן מרשים יותר ועדיין לא נראה לי שהרבה ישימו אותו בראש הרשימה של המשחקים שיוציאו ממך וואו היום.

בקיצור, עברנו על הדיון הזה בעבר, נכון הדור הזה לא מהפכני במיוחד אבל כן היה milestone משמעותי באיך שמשחקים מרגישים ונראים ומשחקים, זה ברמה שהם יכולים להרגיש ולהראות טוב גם כשגראפיקה תהיה ברמה של סרטי פיקסאר, מבחינתי זה כבר חתיכת ציון דרך.

כל דור הביא דברים שלא ראינו מעולם לפני, רק הדור הזה הביא רק "ליטוש". עם כל הכבוד לליטוש, זאת לא חדשנות, זה נסיון ותקציב. תראה את TLOU1 לעומת אנצ'רטד 1, רמות התקציב, נסיון וליטוש הן כמעט קפיצה דורית. זה הכל טוב ויפה, אבל המשחקים שאנחנו מקבלים הם בהחלט משחקי 360 בגרפיקה יפה יותר וזה משהו שלא קרה מעולם, באף דור. ב-SNES משחקים היו ענקיים ביחס לNES, מעבר לגרפיקה. פתאום הייתה כמות אוייבים גדולה הרבה יותר על המסך, פתאום היו אפשרויות לעשות כל מני דברים עם פרלאקסים, אפילו היה לה את הצ'יפ 3D וה-MODE 7 שנתנו לעשות דברים חדשניים בטרוף כמו סטארפוקס ומריו קארט שלא היו אפשריים בשום צורה על הNES. אולי במבט רטרוספקטיבה זה נראה דו מימד וזה נראה דו מימד, אבל כשה-SNES יצאה הייתה קפיצה מטורפת לגמרי.

אף אחד לא יורד על יבול המשחקים של הדור הנוכחי, אבל אני מסתכל על המשחקים ולא נראה שהשתנה יותר מדי. כלומר כן, GTAV וזלדה BOTW הם עדין המשחקי עולם פתוח הכי מרשימים היום (לא גרפית, מבחינת הסימולציות עולם ומה שאפשר לעשות בהם, הגיימפליי עצמו) ושניהם רצים על חומרה בסביבות הדור הקודם (הסוויצ' במצב נייד ב-720p זה ממש ה-ballpark של הדור הקודם הרי, אפילו עם CPU חלש יותר ורוחב פס זיכרון קטן יותר).

לא נמאס לך מזה? מעוד ועוד משחקי פס3 רק מלוטשים יותר? אתה לא רוצה במשחק עולם פתוח ש-100% מהעיר תהיה זמינה, פנים של בניינים והכל, וכל זה seemless? אתה לא רוצה לראות עולמות ושלבים משתנים מול העיניים שלך במשחק אימה כאילו היה מדובר בסצנה מ-stranger things וה-upside down? לא היית רוצה לזרוק פצצות במשחק FPS ולגרום לבניין להתמוטט על האוייב על בסיס פיסיקה? כלומר, אנחנו 15 שנים מהשיגור של ה-360 ועדין שלבים מעוצבים כמו במשחקי פס3, WTF? איך יכול להיות שרד פאקשן גורילה עושה דברים יותר מרשימים מרוב המשחקים בדור הזה?

אני מצטער, אבל עוד ועוד פוליש זה משהו שמקבלים כל הזמן, כמו שאמרתי, תראה את אנצ'רטד 1 מול TLOU או היילו 3 מול היילו 4. וגרפיקה יפה יותר זה נהדר אבל זה לגמרי given בדור חדש. אבל מה עם אשכרה משהו חדש בתחום של עיצוב השלבים, הגיימפליי, הצורה שבה העולם בנוי ומתפקד, הפיסיקה וכו'? אז כן, אחרי דור שהיה בעיניי באמת נוראי בצד הטכני (כמובן שהיו בו משחקים נהדרים), אנחנו עושים את הקפיצה הדורית האמיתית הראשונה מאז ה-360.

שיחקתי ב BOTW, אחריו הערכתי את ההתקדמות שהדור הזה הביא עימו, יכול להיות שהוא משחק מדהים אבל הוא נראה ומרגיש כמו מאובן מדור שכבר שכחתי ממנו.

עוד דוגמא טובה זה TLOU שהזכרת כהמחשה לקפיצה מאנצ׳רטד הראשון, קפיצה משמעותית ללא ספק אבל מה זה שווה אם אנצ׳רטד 3 נראה טוב ומלוטש ממנו. אני לא רואה את הדברים כמוך, זה שאפשר להוריד משהו לגראפיקת תחת שמקרטעת על חומרה שקטנה עליו ובכך להציג משהו כביכול מורכב יותר זה לא מרשים אותי מספיק, וזה משהו שנכון היה הרבה פעמים לדור הקודם, הרגשת הרבה פעמים שאתה לא אמור לשחק במשחק הזה על החומרה הזאת.

אין לי ספק למשל שלעשות סיבוב נוסף של TLOU על הפס3 יהיה לי היום ברמה של בלתי נסבל כמעט ואין לי ספק שכנראה גם בתקופת הפס6 לעשות סיבוב נוסף על TLOU2 על הפס4 יהיה סבבה לגמרי וזה ההבדל in a nutshell.

אגב, בזמנו ה SNES לא נחווה כמשהו מהפכני במיוחד, ההרגשה היתה של עוד ליטוש, לאמר שהיו שם דברים מטריפים שפשוט לא ידענו להעריך זה מבחינתי בדיוק ההגדרה לליטוש, משחקים ללא ספק הביאו קפיצה מרשימה באיך שהם נראים ומרגישים, הרבה יותר ממה שהפס4 הביא, אבל בסוף ההרגשה היתה שאני משחק בסופר גרסאות של משחקים שנהננו מהם על ״המגאסון״.

בכל מקרה ברור לי שלא נסכים אבל לא סתם המון אנשים היום אומרים שהם מרוצים מאיך שמשחקים נראים ומרגישים, כמו עומר בנושא הזה ממש, אני חושב שלהגיע למקום שמשחקים נראים ״טוב מספיק״ שזה משהו שבאמת קרה רק עם הדור הזה זה לא משהו שאפשר לזלזל בו.

מקווה שהדור הבא יראה לאן אפשר לקחת את המדיום מבחינת פיזיקה ואינטרקטיביות אחרי שהרבה זמן לא היתה תזוזה בנושא (גם דור הפס3 לא הביא כזאת בשורה ענקית בקטע הזה אגב)

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 18 מרץ 2020, 13:15

BiA כתב:כבר עכשיו ההורדות הן נפרדות בקוד למשל, אבל זה תלוי במפתחת. הבעיה היא שהסינגל והספק אופס למשל הם איזה 30 גיגה בלחץ ואתה עדיין נשאר עם איזה 100-150 למולטי. המצב יהיה קשה.

וואללה, זאת באמת בעיה. מעבר לזה משחק כמו RDR3 יקח בהליכה 200 גיגה, זה הולך להיות מטורף. רק תחשבו מה קרה בדור האחרון, עברנו מסביבות ה-5GB-8GB למצב שבו משחקי ספורט הם כבר בסטנדרט של 60GB ומשחקי סינגל גדולים מגיעים ל-100GB. אני לא אתפלא אם נראה בדור הבא משחקי 300GB, בכלליות ה-1TB של השיגור יראה כמו בדיחה. אם תהיה גרסת פס5 עם 2TB, אני קונה אותה. אתם הולכים לשמוע בקרוב לא מעט דיבור על זה שלא צריך יותר לעשות שכפול מידע עכשיו שיש SSD, בניגוד ל-HDD ודיסקים פיזים, אבל הכותר שעושה הכי הרבה שכפול מידע שאני מכיר הוא ספיידרמן לפס4 ורק 20% מהמידע בו הוא שכפול. כלומר משחק של 200GB אולי במקרה הקיצוני יוכל להפוך למשחק של 160GB בגלל שלא צריך שכפול. אז אל תצפו מהחוסר שכפול מידע להיות המציל שלנו.

אגב, ג'ון לינרמן מ-DF אומר שהו היה יום שלם ליד שתי ערכות פיתוח של ה-XSX והן היו שקטות בטרוף:
There were a pair of Series X systems running all day long side by side at the test site. The air from the top was certainly warm but the machines didn't feel overly hot or anything. They're also insanely quiet.

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 18 מרץ 2020, 13:24

bling כתב:שיחקתי ב BOTW, אחריו הערכתי את ההתקדמות שהדור הזה הביא עימו, יכול להיות שהוא משחק מדהים אבל הוא נראה ומרגיש כמו מאובן מדור שכבר שכחתי ממנו.

עוד דוגמא טובה זה TLOU שהזכרת כהמחשה לקפיצה מאנצ׳רטד הראשון, קפיצה משמעותית ללא ספק אבל מה זה שווה אם אנצ׳רטד 3 נראה טוב ומלוטש ממנו. אני לא רואה את הדברים כמוך, זה שאפשר להוריד משהו לגראפיקת תחת שמקרטעת על חומרה שקטנה עליו ובכך להציג משהו כביכול מורכב יותר זה לא מרשים אותי מספיק, וזה משהו שנכון היה הרבה פעמים לדור הקודם, הרגשת הרבה פעמים שאתה לא אמור לשחק במשחק הזה על החומרה הזאת.

אין לי ספק למשל שלעשות סיבוב נוסף של TLOU על הפס3 יהיה לי היום ברמה של בלתי נסבל כמעט ואין לי ספק שכנראה גם בתקופת הפס6 לעשות סיבוב נוסף על TLOU2 על הפס4 יהיה סבבה לגמרי וזה ההבדל in a nutshell.

אגב, בזמנו ה SNES לא נחווה כמשהו מהפכני במיוחד, ההרגשה היתה של עוד ליטוש, לאמר שהיו שם דברים מטריפים שפשוט לא ידענו להעריך זה מבחינתי בדיוק ההגדרה לליטוש, משחקים ללא ספק הביאו קפיצה מרשימה באיך שהם נראים ומרגישים, הרבה יותר ממה שהפס4 הביא, אבל בסוף ההרגשה היתה שאני משחק בסופר גרסאות של משחקים שנהננו מהם על ״המגאסון״.

בכל מקרה ברור לי שלא נסכים אבל לא סתם המון אנשים היום אומרים שהם מרוצים מאיך שמשחקים נראים ומרגישים, כמו עומר בנושא הזה ממש, אני חושב שלהגיע למקום שמשחקים נראים ״טוב מספיק״ שזה משהו שבאמת קרה רק עם הדור הזה זה לא משהו שאפשר לזלזל בו.

מקווה שהדור הבא יראה לאן אפשר לקחת את המדיום מבחינת פיזיקה ואינטרקטיביות אחרי שהרבה זמן לא היתה תזוזה בנושא (גם דור הפס3 לא הביא כזאת בשורה ענקית בקטע הזה אגב)

אין לי מושג על מה אתה מדבר, BOTW משחק יותר מלוטש וטוב מרוב משחקי העולם הפתוח. רק תראה איך אנשים מדברים על הורייזן אחרי שהם שחקו בזלדה, הקונסנזוס הוא שהורייזן מרגיש כמו משחק מוגבל ושטחי אחרי שמשחקים ב-BOTW. אז כן, בהורייזן יש גרפיקה הרבה יותר טובה, אבל מה זה שווה אם המשחק מתחת לכל זה לא מצליח לעשות מה שעושה משחק סוויטצ'?

אני הייתי מעדיף לראות את הדור החדש עם ה-CPU, זיכרון וה-SSD של הדור החדש אבל משמש את ה-GPU של הפס4 מאשר להפך, ה-GPU של הפס5 עם הCPU, זיכרון וה-HDD של הפס4. זה פשוט חשוב יותר, ביחוד, כמו שאמרת, שהגענו לרמה גרפית "מספקת". וכן, אף אחד לא מתווכח שהגענו לשלב שבו הרמה הגרפית מספקת, אבל בצד של הגיימפליי והעיצוב? לא, ממש לא, אפילו לא קרוב. כלומר רק לפני שבוע כולכם התווכחתם על איך קרייטוס ב-GOW, כנראה משחק הדור על פי רוב האנשים, הוא מוגבל ברמות ובייסיקלי מנותק לגמרי מהעולם שלו. זה תחום שצריך לעבור מהפכה כי אנחנו דורכים במקום כבר 15 שנים (בצד החומרתי). לי אישית כבר נמאס ממשחקי 360 בעטיפה יפה יותר.

סמל אישי של המשתמש
bling
Elder

הודעהעל ידי bling » 18 מרץ 2020, 13:42

זלדה נראה כעור למדי ומיושן והאנימציות ואיך שהמשחק מרגיש גם נותנים תחושה מיושנת.

זה שהמשחק פתוח יותר ואינטראקטיבי יותר זה לא קשור למה שאמרתי. מבחינתי אגב אם זה המחיר של אינטראקטיביות אז עזוב אותי, תן לי להתקדם עוד בגרפיקה ובליטוש הכללי ואז נעבור לזה.

זאת אומרת עכשיו זה באמת זמן לא רע עם הדור הבא שמגיע, שמשחקים יראו טוב ובתקווה גם יציעו קפיצה בתחומים שקפאו כבר לא מעט זמן.

אני בסכ"ה מסכים עם מה שאתה אומר על הגיימפליי, אני לא יודע אם זו בעיקר מגבלה חומרתית או משהו שמגיע מצד המפיצות אבל אני גם אשמח לשינוי בקטע הזה.
נערך לאחרונה על ידי bling ב 18 מרץ 2020, 13:45, נערך פעם 1 בסך הכל.

idan
Veteran

הודעהעל ידי idan » 18 מרץ 2020, 13:43

אבל הדוגמא שנתת ממחישה שזה לא קשור לחומרה, זה קשור למה שהמפתחים בוחרים לעשות איתה. הרי ה switch לא יותר חזקה מהפס4..

אז אם הסדרי עדיפויות של מפתחים לא ישתנו אז גם הדור הבא יציג הרבה משחקים שהם רק יותר "מלוטשים" לשיטתך.

idan
Veteran

הודעהעל ידי idan » 18 מרץ 2020, 13:49

bling כתב:זלדה נראה כעור למדי ומיושן והאנימציות ואיך שהמשחק מרגיש גם נותנים תחושה מיושנת.

זה שהמשחק פתוח יותר ואינטראקטיבי יותר זה לא קשור למה שאמרתי. מבחינתי אגב אם זה המחיר של אינטראקטיביות אז עזוב אותי, תן לי להתקדם עוד בגרפיקה ובליטוש הכללי ואז נעבור לזה.

זאת אומרת עכשיו זה באמת זמן לא רע עם הדור הבא שמגיע, משחקים יראו טוב ובתקווה גם יציעו קפיצה בתחומים שקפאו כבר לא מעט זמן.

אני בסכ"ה מסכים עם מה שאתה אומר על הגיימפליי, אני לא יודע אם זו בעיקר מגבלה חומרתית או משהו שמגיע מצד המפיצות אבל אני גם אשמח לשינוי בקטע הזה.

תשמע, ביחס לחומרה לפחות, אי אפשר להגיד שהוא משחק מכוער. עזוב שהוא בכלל נבנה ל wii u במקור אבל זה לא שיש המון משחקי switch שאפשר להגיד שהם במובהק יפים/מתקדמים יותר גרפית (בלי קשר לזה שאומנותית הוא מהמם בעיני). בכלל אני לא מקבל את הטענה שיש כאן איזה טרייד אוף מטורף של גרפיקה ואינטראקטיביות, botw נראה בערך כמו שמשחק AAA של נינטנדו אמור להיראות על החומרה הזאת.

סמל אישי של המשתמש
bling
Elder

הודעהעל ידי bling » 18 מרץ 2020, 14:38

לא שיחקתי במספיק משחקים על הסוויץ' לכן אני יכול להעיד רק עליו, לטעמי נראה מיושן מאוד מבחינה טכנית, אומנותית זה כבר מושג סובייקטיבי מדי בשבילי, יכול להיות שעם הזמן המראה גודל עליך קצת.

בכל אופן אם אפשר היה לעשות על הפס4 משחק שנראה כמו הורייזן ועם אינטראקטיביות כמו של זלדה אז זה אומר שבעצם הטענות הם כלפי המפתחים ולא כלפי החומרה מה שאומר שזה חדשות לא כל כך טובות לדור הבא.

idan
Veteran

הודעהעל ידי idan » 18 מרץ 2020, 14:57

אני באופן אישי חושב שהוא משחק סופר יפה, יותר יפה מהורייזן, אבל זה לא הויכוח שאני מנסה לנהל כאן - אני אומר שהוא נראה לך מיושן מבחינה טכנית כי הוא נבנה לקונסולה מיושנת מבחינה טכנית, שאמנם יצאה ב 2012 אבל מהותית שייכת יותר לדור של הקונסולות HD שיצאו ב 2005/2006.

אני שיחקתי ברוב המשחקים החשובים של נינטנדו על הסוויץ' (שהיא אגב, בוא לא נשכח, קונסולה ניידת שלא הרבה יותר חזקה מ wii u) וזלדה הוא ללא ספק אחד המרשימים ביניהם ברמה הטכנית, בוודאי אם לוקחים בחשבון את העולם הפתוח.

סמל אישי של המשתמש
bling
Elder

הודעהעל ידי bling » 18 מרץ 2020, 15:11

אוקיי אז זה אומר שהסוויץ' לא באמת שונה מהפס3 וה 360 אם המשחק הזה הוא עדיין אחד היפים עליה אבל זה פחות הדיון.

לטעמי הוא נראה בינוני מינוס מבחינה טכנית ועוד שיחקתי אותו על מסך קטן שאמור לתת תמונה חלקה יותר בסכ"ה.

idan
Veteran

הודעהעל ידי idan » 18 מרץ 2020, 15:24

bling כתב:אוקיי אז זה אומר שהסוויץ' לא באמת שונה מהפס3 וה 360 אם המשחק הזה הוא עדיין אחד היפים עליה אבל זה פחות הדיון.

לטעמי הוא נראה בינוני מינוס מבחינה טכנית ועוד שיחקתי אותו על מסך קטן שאמור לתת תמונה חלקה יותר בסכ"ה.

אני פשוט טוען שזה עניין של השוואה - יש לך דוגמא למשחק switch שגורם לו להיראות בינוני מבחינה טכנית? כי אם לא אז אני לא מצליח להבין את הביקורת, זה הרי מובן מאליו שהוא לא נראה מרשים ברמה הטכנית כמו משחק פס4.

אגב, ממליץ לך לשחק botw על המסך הגדול, המרחבים העצומים שלו מתבזבזים על המסך הקטן. שיחקתי אותו על ה wii u והוא נראה נהדר, אז בוודאי על ה switch עם הבאמפ ברזולוציה.

dean
Trainee

הודעהעל ידי dean » 18 מרץ 2020, 15:39

לכבוד התצוגת חומרה של ה PS5, אני אצטט את עצמי מדיון קודם כי העמדה שלי לא השתנתה במאומה:

PS5 זולה יותר = PS5 נמכרת יותר
PS5 נמכרת יותר = תמיכה טובה יותר
תמיכה טובה יותר = יותר משחקים/יותר בלעדיים/יותר תוכן איכותי באופן כללי

בגלל שאני מעריך משחקי סינגל איכותיים אני יודע עד כמה זה חשוב שה PS5 תימכר כמו לחמניות.

המטרה היא שליטה בשוק, לא להיות חזקה יותר בכל מחיר.

השאלה היא עד כמה ה PS5 תוכל להיות זולה יותר אם היא נניח 10TF לעומת 12TF.

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 18 מרץ 2020, 15:54

בנוגע לזלדה בלינג, בהחלט הרבה תלוי במפתחת אבל כשהמעבד פתטי, מפתחים לא יטרחו בכלל ללכת את האקסטרה מייל שנינטנדו הלכה עם זלדה. עם ssd ו-cpu עצמתיים זמינים, זה יפתח למפתחים את הצ׳קרות. כלומר יש הבדל באיך שהתעשיה תתפקד כשפשוט זמין למפתח מעבד חזק פי 7 מהפס4 מאשר אם הוא צריך לקפוץ דרך לולאות בכדי להשיג משהו סביר מהמעבד.

כל מה שאני אומר הוא שכשהאכסון והcpu נשארו במקום, גם המשחקים נשארו במקום חוץ מאשר הגרפיקה שלהם. עכשיו יש קפיצה בתחום וסופסוף כל מפתח, עצלן או חסר שאיפות ככל שיהיה, יוכלו להביא קפיצה דורית אמיתית. הגרפיקה תשתפר, גם הקפיצת GPU גדולה מהדור האחרון, אבל אני מדבר על משהו משמעותי יותר ממשחקים יותר מלוטשים ויפים.

סמל אישי של המשתמש
bling
Elder

הודעהעל ידי bling » 18 מרץ 2020, 15:58

idan כתב:
bling כתב:אוקיי אז זה אומר שהסוויץ' לא באמת שונה מהפס3 וה 360 אם המשחק הזה הוא עדיין אחד היפים עליה אבל זה פחות הדיון.

אני פשוט טוען שזה עניין של השוואה - יש לך דוגמא למשחק switch שגורם לו להיראות בינוני מבחינה טכנית? כי אם לא אז אני לא מצליח להבין את הביקורת, זה הרי מובן מאליו שהוא לא נראה מרשים ברמה הטכנית כמו משחק פס4.

אגב, ממליץ לך לשחק botw על המסך הגדול, המרחבים העצומים שלו מתבזבזים על המסך הקטן. שיחקתי אותו על ה wii u והוא נראה נהדר, אז בוודאי על ה switch עם הבאמפ ברזולוציה.

לא באתי לדבר על משחקי סוויץ', זה לא הדיון. קיאו העלה את המשחק הזה כי הוא חושב שמשחק על חומרה חלשה הוא מרשים יותר מכל הדור הזה אז הבאתי את הזווית שלי שהוא נראה בינוני ומרגיש מיושן ומבחינתי זה פחות מעניין להראות עתיק ולעשות דברים מרשימים. כנל לגבי GTA5 שיפה יותר מזלדה בגרסת הדור הבא ועדיין מבחינתי הוא לא משחק שהייתי מראה לחבר כדי להלהיב אותו לגבי הדור הזה כי גרפיקה וליטוש כן חשובים לא פחות בשביל אפקט וואו.

אם יצא לי אני אשמח לראות את זלדה על מסך גדול למרות שאני בטוח שה IQ יחטוף מכה מזה אבל אולי תחושת המרחב תפצה על זה במעט.

סמל אישי של המשתמש
bling
Elder

הודעהעל ידי bling » 18 מרץ 2020, 16:03

DrKeo כתב:

בנוגע לזלדה בלינג, בהחלט הרבה תלוי במפתחת אבל כשהמעבד פתטי, מפתחים לא יטרחו בכלל ללכת את האקסטרה מייל שנינטנדו הלכה עם זלדה. עם ssd ו-cpu עצמתיים זמינים, זה יפתח למפתחים את הצ׳קרות. כלומר יש הבדל באיך שהתעשיה תתפקד כשפשוט זמין למפתח מעבד חזק פי 7 מהפס4 מאשר אם הוא צריך לקפוץ דרך לולאות בכדי להשיג משהו סביר מהמעבד.

כל מה שאני אומר הוא שכשהאכסון והcpu נשארו במקום, גם המשחקים נשארו במקום חוץ מאשר הגרפיקה שלהם. עכשיו יש קפיצה בתחום וסופסוף כל מפתח, עצלן או חסר שאיפות ככל שיהיה, יוכלו להביא קפיצה דורית אמיתית. הגרפיקה תשתפר, גם הקפיצת GPU גדולה מהדור האחרון, אבל אני מדבר על משהו משמעותי יותר ממשחקים יותר מלוטשים ויפים.

מה הקטע של ג'ייסון, הוא לא לפני שנייה בנה הייפ כאילו הולכת להחשף פה חומרה מדהימה ועכשיו הוא מצנן ומסביר שאנשים כמוני יתאכזבו מנתוני ה GPU :!:

בקיצור סוני נכנסים לפינה מיותרת עם התצוגה הזו לדעתי. אני סקרן מאוד לראות איך הם מתכוונים להציג את זה מבלי שהמסר שיצא אחרי הסטרים יהיה פחחח ה XSX מפרקת את הקונסולה הזו.

בקשר לשאר ההודעה, בגדול אני מסכים אבל צריך לשאול למה בכל זאת מפתחות שאפתניות שכן הולכות את האקסטרה מייל בדרך כלל לא ניסו כן לקדם את הגיימפליי בצורה משמעותית בדור הזה. אני מקווה שהכוח הזמין של הדור הבא יקדם חדשנות כמו שאתה חוזה, הלוואי.

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 18 מרץ 2020, 16:07

כן, אבל הנקודה עם זלדה ו-GTA הייתה שבגלל שהi/o לא התקדם והcpu נשאר כמעט כמו בדור הקודם אז מבחינת גיימפליי אנחנו רואים משחקי דור קודם (זלדה או gtav) ברמה של הדור הנוכחי. אני בספק אם מישהו פה יוכל לחזור אחורה לדור הפס4 אחרי שבמשחקי אקשן בפס5 הכל יהיה הריס ואנטרקטיבי סביבנו.

בנוגע לתצוגה היום, סרני הולך לאונן כל כך הרבה על הssd שאתה תשכח שיש כזה דבר נתון TF בכלל :)

Laskin
Elder

הודעהעל ידי Laskin » 18 מרץ 2020, 16:10

Uncle Pey'j כתב:
Laskin כתב:אני מוכרח לציין שאמנם אני בטוח שבדור הזה (הבא) כן נראה דברים שממש לא היו אפשריים בדור הקודם (הנכחי) - כנראה ש-99.7% מהם לא יהיו כאלה...
אולי מתוך ה-AAA זה יהיה 98% :)

למה? יש 3 דברים שיכולים להגביל את השיפור המטורף שבהתבסס על החומרה של ה-XSX אנחנו צפויים לראות בדור הבא,כי החומרה של ה-XSX לגמרי מאפשרת חוויות שאנחנו אפילו לא מדמיינים כנראה בשלב הזה:
1.סחבת של הדור הנוכחי שתגביל בצורה רצינית פיתוח אקסקלוסיבי על הדור הבא ותפגע בו.
2. פס5 שחלשה באופן משמעותי מה-XSX ותוביל לכך שהיא תהיה למעשה המכנה המשותף הנמוך ביותר.
3. אותו דבר כמו 2,רק עם לוקהארט.

1 באופן טבעי כנראה יקרה,אבל אני מקווה שזה יהיה לכמה שפחות זמן ולגבי 2 ו-3..טוב,אני מניח שלפחות לגבי 2 נדע היום.

כי יתרונות הדור הבא הזה יכולים להתבטא בעיקר בדברים כמו עולמות ממש ממש מורכבים ועצומים, ובAI יוצא דופן, ובשביל זה צריך צוות פיתוח הכי מתקדם וזמן פיתוח של שנים רבות, וזה רק הקצה של הקצה יכולים לאפשר. משחק כמו מה שאנחנו מדמיינים שGTA6 יהיה, או סטאר סיטיזן - זה דורש מאות מליוני דולרים. כמה משחקים כאלה יהיו בדור הבא לדעתך, מתוך סך כל המשחקים שיצאו?

ברור שRT מגניב מאוד אבל זה לא הגיים צ׳יינג׳ר שאני מדבר עליו ב״חוויות שלא ניתן היה לעשות עד כה״. זה גרפיקה.

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 18 מרץ 2020, 16:19

לאסקין, סביבה הריסה למשל או שימוש בהזרמה של הssd לחופש גדול יותר בעיצוב זה משהו שיהיה בכל aaa. ברור שרק הקרם של הקרם יעשה מזה מהפכות, אבל ההשפעה תהיה על כולם.

Laskin
Elder

הודעהעל ידי Laskin » 18 מרץ 2020, 16:27

גם פיזיקה טובה יותר וסביבה הריסה זה לא ממש ממש גיים צ׳יינג׳ר אלא אם המשחק בנוי סביב זה, ואני לא חושב שהמון משחקים יהיו בנויים סביב זה, פשוט יהיה סטנדרט חדש לפיזיקה ריאליסטית יותר, זה ממש נחמד אבל לא ישנה מהותית את כל הגיימפליי בהרבה משחקים, רק באלו שיבחרו להתמקד בזה, ומפה אני אומר שעדיין 99% מהמשחקים לא יפוצצו לנו את הראש עם מערכת שמש עם כוכבים מפורטים וערים עצומות שניתן להכנס לכל חדר וחדר והוא יהיה מפורט והריס. זה יקרה ב-20 משחקים בערך בכל הדור :)
השאר יהנו פשוט מפירוט חסר תקדים, פיזיקה טובה יותר וכו׳. שזה מעולה, ממש... אבל לא מאוד שונה ממה שקיבלנו גם בקפיצה לדור הנכחי. ההבדל העיקרי שכולנו נרגיש לעומת דורות קודמים בכל המשחקים - יהיה בזמני הטעינה, שזה אדיר, ומעבר מיידי בין משחקים.
ואולי גם במשחקי VR ״אמיתיים״, אבל את זה המחשב יתחיל. עוד כמה ימים :)

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 18 מרץ 2020, 16:44

Laskin כתב:גם פיזיקה טובה יותר וסביבה הריסה זה לא ממש ממש גיים צ׳יינג׳ר אלא אם המשחק בנוי סביב זה, ואני לא חושב שהמון משחקים יהיו בנויים סביב זה, פשוט יהיה סטנדרט חדש לפיזיקה ריאליסטית יותר, זה ממש נחמד אבל לא ישנה מהותית את כל הגיימפליי בהרבה משחקים, רק באלו שיבחרו להתמקד בזה, ומפה אני אומר שעדיין 99% מהמשחקים לא יפוצצו לנו את הראש עם מערכת שמש עם כוכבים מפורטים וערים עצומות שניתן להכנס לכל חדר וחדר והוא יהיה מפורט והריס. זה יקרה ב-20 משחקים בערך בכל הדור :)
השאר יהנו פשוט מפירוט חסר תקדים, פיזיקה טובה יותר וכו׳. שזה מעולה, ממש... אבל לא מאוד שונה ממה שקיבלנו גם בקפיצה לדור הנכחי. ההבדל העיקרי שכולנו נרגיש לעומת דורות קודמים בכל המשחקים - יהיה בזמני הטעינה, שזה אדיר, ומעבר מיידי בין משחקים.
ואולי גם במשחקי VR ״אמיתיים״, אבל את זה המחשב יתחיל. עוד כמה ימים :)

אני חושב שאפילו הקונספט של לפוצץ COVER שבטח יהיה בערך בכל משחק הוא כבר משנה את הצורה שבה משחקים משחקים. בכל מקרה ברור שלא כל משחק ינצל את זה, גם יש משחק PS4 שירוצו בכיף על ה-N64 בגרפיקה פחות טובה, אבל הבסיס של עולם הגיימינג הולך לעשות קפיצה מטורפת לגמרי בחגים וזה באמת לא קרה מאז ה-360.

אגב, זה הסטרים של סוני היום:

Laskin
Elder

הודעהעל ידי Laskin » 18 מרץ 2020, 17:13

מסכים שתהיה קפיצה אדירה, ומשמעותית בהרבה מדורות קודמים, אבל ברוב אבסולוטי של המשחקים זה יהיה גם כן בFidelity, בדומה לדורות קודמים, והכי מורגש יהיה כמו שאמרתי זמני הטעינה דווקא. להרוס קאבר יש לך בלא מעט משחקים כבר עכשיו, וולפנשטיין דווקא עושה את זה בפירוט נהדר, והדור הבא לא משנה עם זה שום דבר מלבד הפירוט של ההריסה והריאליזם שלה.

יאללה, עוד פחות משעה נשמע קצת מסוני, הבונקרים האלה :)
הכי אשמח לראות טעימה קטנטונת מHorizon 2, שיראו טיפה מהעולם כשעפים על איזה mount, אני מת לראות את המנוע הזה על הדור הבא.

ואם מראים משחקים מהדור הנכחי, איך הם רצים על הפס5 - הייתי דווקא הכי שמח שיראו את TLG עם RT ב-60 פריימים, 4K. אני יודע שהוא לא הכי מדהים, אבל משהו בו מאוד מתאים לRT והוא רץ ככה ככה גם על פס4 פרו, הוא די שבור טכנית וחבל, כי זה משחק כל כך מיוחד ומדהים.
כן, ברור שאם יראו את TLOU2 או GOW ככה זה יהיה עוד יותר מרשים, אבל אני רוצה לראות את TLG מקבל את מה שהיינו צריכים לקבל בדור הזה :/

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 18 מרץ 2020, 17:47

אל תצפה לראות משחקים. כלומר אולי נראה משהו, אבל אל תצפה כי זאת תצוגת GDC והיה הולכת להיות טכנית למדי. אם הייתי צריך לנחש אז הייתי מנחש את זה:
- דמו RT עם פליפוני וגרסה מסויימת של GT.
- דמו SSD בעזרת ספיידרמן, כנראה ספיידרמן 1.
- הרבה פיצ'רים של ה-OS כמו quick resume.
- מפרט טכני והמון, אבל המון, דיבורים על ה-SSD כי כנראה זה היתרון הגדול של סוני.
- קצת חפירות על השלט כי נראה שגם כאן יש לסוני את היתרון.
- אם יש לנו ממש מזל, קצת דמואים טכנים מחברות כמו ND או גרילה, אמן.

יאללה, עוד 12 דק' :)

חזור אל “פורום משחקים”

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו־ 19 אורחים