נושא הדור הבא

מחשב, קונסולות וכל מה שאפשר לשחק בו

המנהלים: bozeman, erezronen

Laskin
Elder

Re: נושא הדור הבא

הודעהעל ידי Laskin » 18 מרץ 2020, 22:26

טכנית, יכול להיות גם חודש שלם. אבל כן, שטויות.

וסוני צריכים ״לתקן״ ולשחרר סרטונים כבר בשבוע הקרוב לדעתי, כמו שמיקרוסופט עשו השבוע, בערך.
אגב, מעניין שלא דיברו בכלל על האפשרות לשחק כמה משחקים במקביל... אבל אולי זה יותר מתאים לחשיפת תכנה מאשר חומרה בלבד. מקווה מאוד בשבילם שזו אופציה, למרות שגם ככה עם SSD כל כך מהיר זו לא תהיה בעייה רצינית.

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 18 מרץ 2020, 22:31

Laskin כתב:טכנית, יכול להיות גם חודש שלם. אבל כן, שטויות.

וסוני צריכים ״לתקן״ ולשחרר סרטונים כבר בשבוע הקרוב לדעתי, כמו שמיקרוסופט עשו השבוע, בערך.
אגב, מעניין שלא דיברו בכלל על האפשרות לשחק כמה משחקים במקביל... אבל אולי זה יותר מתאים לחשיפת תכנה מאשר חומרה בלבד. מקווה מאוד בשבילם שזו אופציה, למרות שגם ככה עם SSD כל כך מהיר זו לא תהיה בעייה רצינית.

המהירות של ה-SSD לא באמת משנה כי אתה מדבר על האופציה לעזוב את המשחק באמצע (להקפיא אותו) ולחזור לאותה נקודה. לצאת מהמשחק ולחזור אליו שוב זה לעבור דרך התפריט, זה לטעון נקודת שמירה אחרונה, זה ללא ספק פחות נוח. מה שכן, רק 830GB אכסון, אם תוסיף לזה עוד מקום שה-OS ומערכת הקבצים של דיסק תופסת, תוסיף לזה מקום מוקדש ל-quick resume ועל גבי זה מקום שישמש כזיכרון וירטואלי ויש מצב שיהיו לאנשים רק 600GB זמינים על הדיסק.
We're just normal men. We're just innocent men

kririn
Sage

הודעהעל ידי kririn » 18 מרץ 2020, 22:34

בגדול עם יש משהו שמאוד מאכזב אותי
זה איך התמיכה שלהם לאחור עובדת
כי משהו דומה זכור לי מהwii לגימקיוב
וwiiu לwii
שם להפעיל תאימות לאחור ,זה בעצם הפעיל את המשחק
בדיוק כמו הקונסולה דור קודם ,בלי אף שיפורים
לדוגמה מהwiiu לwii ,זה הפעיל את מערכת ההפעלה של הwii המקורית
זה ממש לא היה נוח ,אומנם היה 100 אחוז תאימות לאחור
אבל חוץ מהחיבור hdmi ,לא היה אף שיפור
ככה שטכנית זה היה כמו wii עם מוד hdmi

עם סוני הולכת ככה עם הps5 לps4
אני לא יקנה ps4 עד שאני יסיים את כל משחקי הps4 שלי
פשוט כי גם ככה אין שיפורים ,הכי הרבה זה מצב ps4 pro
בחלק מהמשחקים
לעומת זאת סדרת x ניראת מצוינת מהבחינה הזאת
גם שיפורים וגם בלי צורך להפעיל מערכת הפעלה אחרת להפעיל תאימות לאחור
אני בסוף יקנה ps5 לבילעדים,אבל בגדול סדרת x כחומרה
ניראת לי טוב יותר
וגם המתאימות לאחור

Laskin
Elder

הודעהעל ידי Laskin » 18 מרץ 2020, 22:37

אין ספק שהתמיכה לאחור מבאסת למי שציפה לשיפורים רציניים, אבל אם משהו הוכיח את עצמו מעל ומעבר דבר הנכחי זה שלרוב מוחלט מהאנשים זה לא מאוד חשוב... העיקר שיהיה ושיעבוד כמו שצריך.
אני עדיין מאמין שיעשו מאמץ כלשהו למשחקים הכי גדולים שלהם, אבל נחכה ונראה.

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 18 מרץ 2020, 23:00

יש לסוני פטנט על לקחת נכסים של משחקים ישנים ולהחליף אותם בנכסים חדשים בלי התערבות בקוד. כלומר בתאוריה הם יכולים לקחת כותרים שעובדים במצב בוסט שיהיה להם כמעט אקסטרה פי 3 כוח GPU (הרי מהירות השעון עלתה מ-800Mhz ל-2230Mhz) ולנצל את הכוח הזה בשביל להחדיר למשחקים הללו טקסטורות איכותיות יותר ומודלים איכותיים יותר. זה כמובן עולה זמן אמנים ולכן נשמע לי כמו תוסף בתשלום אבל לפחות זאת אופציה.

אל תצפו לשדרוגים נוסח MS אצל סוני ב-BC, תגידו תודה שהמשחקים אשכרה רצים על הפס5. בצד של MS אני מצפה לדברים כמו שדרוג HDR לכל משחק BC קיים ושדרוגי רזולוציה, FPS, פילטרינג וכו'. זאת המומחיות של MS, הם תותחים בזה. סוני אשכרה נאלצה לבנות את הקונסולה שלה סביב 36 CU רק בשביל להצליח לגרום למשחקי BC לעבוד.

Kazz
Veteran

הודעהעל ידי Kazz » 18 מרץ 2020, 23:01

אבל משחקים שאפשר לשחק רק בקופסה ספיציפית זה הדבר החשוב היחיד, לא? אז למי אכפת ממפרט ומחיר. לא תזכו לראות את GoW2 מנצל 12tf.

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 18 מרץ 2020, 23:11

אני לא בטוח שהבנתי מה הכוונה בכלל, שהעיקר המשחקים? כן, אתה לגמרי צודק, חבל שלא ראינו אף משחק באמת.

Laskin
Elder

הודעהעל ידי Laskin » 18 מרץ 2020, 23:16

DrKeo כתב:סוני אשכרה נאלצה לבנות את הקונסולה שלה סביב 36 CU רק בשביל להצליח לגרום למשחקי BC לעבוד.

אני לא בטוח שזו הסיבה היחידה... ואם כן - אתה חושב שגם הפס5 פרו תהיה 36CU, או שהם יוותרו בגירסת הפרו על האפשרות לשחק במשחקי פס4? לא נשמע סביר... אבל מעניין

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 18 מרץ 2020, 23:21

Laskin כתב:
DrKeo כתב:סוני אשכרה נאלצה לבנות את הקונסולה שלה סביב 36 CU רק בשביל להצליח לגרום למשחקי BC לעבוד.

אני לא בטוח שזו הסיבה היחידה... ואם כן - אתה חושב שגם הפס5 פרו תהיה 36CU, או שהם יוותרו בגירסת הפרו על האפשרות לשחק במשחקי פס4? לא נשמע סביר... אבל מעניין

אם הייתי צריך לנחש, עד שהפרו תצא AMD כבר תהיה על צ'פלטים. אז בעצם הפס5 פרו תהיה עם שלושה צ'פלטים, אחד עם ZEN 2 עליו, ושניים שהם GPU של פס5 כל אחד אבל רצים במהירות שעון גבוהה יותר. כך שבמצב BC, סוני פשוט מכבה צ'פלט אחד ויש להם בייסיקלי פס5 נוסף.

אבל אין לי ספק שסוני צריכה API הרבה יותר עבה בדור הזה כי אין מצב שהפס6 גם תצטרך לתמוך בהכל חומרתית. אני משער שהפס6 תהיה חזק מספיק בשביל להריץ משחקי פס4 ב-VM ומשחקי פס5 לא יהיו בעיה כי ה-API עבה מספיק, כמו במקרה של מיקרוסופט. זה לפחות הניחוש שלי, או מה שאני הייתי עושה אם הייתי מארק סרני.

אבל עזוב את זה, השניה קלטתי שסוני לא אמרה כלום על VRS. יש להם VRS? זה נורא מוזר שהם לא ציינו את זה. אם אין לסוני VRS אז ההפרש ב-TF יהיה ענק, כלומר יש מצב שהXSX תדחוף איזה 40% יותר פיקסלים מהפס5 אם אין לה VRS. אני די בטוח שיש לה, כלומר זה הולך להיות חלק מ-RDNA2, אבל לא ברור לי למה סוני לא אמרה על זה מילה.

Kazz
Veteran

הודעהעל ידי Kazz » 18 מרץ 2020, 23:23

שכל פעם שמדברים על משחק של סוני/מיקרוסופט שיגיע לפלטפורמה אחרת כאילו זה סוף המכשיר ואין מה לקנות אותו והרוב ינטשו. אם בלעדיים זה חזות הכל והמניע העיקרי שאנשים קונים קונסולה X על פני Y, אז כביכול כל השוואות המפרטים מיותרים.

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 18 מרץ 2020, 23:24

Kazz כתב:שכל פעם שמדברים על משחק של סוני/מיקרוסופט שיגיע לפלטפורמה אחרת כאילו זה סוף המכשיר ואין מה לקנות אותו והרוב ינטשו. אם בלעדיים זה חזות הכל והמניע העיקרי שאנשים קונים קונסולה X על פני Y, אז כביכול כל השוואות המפרטים מיותרים.

למה זה מיותר שאנשים ירצו שהקונסולה שתריץ את הבלעדיים שהם רוצים לשחק תהיה חזקה יותר? ברור שמי שאוהב את TLOU ואת GOW ירצה שהפס5 תהיה 14TF ולא 8TF, כאילו, זה די ברור, לא?

dean
Trainee

הודעהעל ידי dean » 18 מרץ 2020, 23:27

מעניין אם ההחלטה ללכת על 36CUs הייתה קשורה לגרסת הפרו העתידית. יכול להיות שהם מתכננים לבצע את מה שהם עשו עם ה PS4 פרו - לשכפל את GPU של ה PS5 הרגילה ב SoC בשביל ביצועים כפולים.

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 19 מרץ 2020, 00:13

אני קורא עכשיו את הכתבות המפורטות של DF. אז הנה כמה פנינים.
ה-XSX:
- יש על ה-SOC של ה-XSX אקסטרה 76MB של ESRAM. זה די אירוני להתחשב בזה שבריכת ה-32MB של ה-ESRAM ב-SOC של ה-ONE פחות או יותר הרגה את הקונסולה.
- ה-XSX כשהיא נמצאת ב-XCLOUD מסוגלת להריץ 4 משחקי ONE S במקביל. כלומר אם מישהו רוצה לשחק ב-XCLOUD משחק ONE S ישן, ה-XSX יכולה לשרת 4 כאלה במקביל.
- 12TF תמיד הייתה המטרה, אפילו לפני שידעו בכלל על השיפורים בביצועים של RDNA לעומת GCN. הם לא ידעו מה יהיו השיפורים והם רצו פי 2 מה-X, אז הם פשוט החליטו שאם הם יכפילו את המספר TF אז ה-XSX תהיה בטוח חזקה לפחות פי 2 מה-X, לא משנה איך RDNA יצא.
- הדיקומפרסור ב-SSD של MS עובד בקצב עבודה מקביל ל-3 ליבות שלמות של ZEN 2.
- מיקרוסופט שמו רכיב ניטור על הזיכרון של ה-X והם גילו שבכל רגע נתון רק 1/2 עד 1/3 מהזיכרון טקסטורות באמת נקרא על יהיה ה-GPU. כלומר הם טוענים שעכשיו הם אוטומטית מעבירים דרך ה-SSD את הטקסטורות כשהם נדרשות וזה חוסך 1/2 עד 2/3 מהזיכרון טקטורות. או במילים אחרות, בזכות ה-SSD נכנסות לזיכרון פי 2 עד פי 3 יותר טקסטורות.
- מיקרוסופט מבטיחה לפחות 3 משחקי XSX ב-quick resume. כלומר הם כנראה לא שומרים יותר מ-40GB על ה-SSD לפיצ'ר ולדעתי אפילו פחות להתחשב באלגוריתמי דחיסה.
- MS עשו שינויים ברמת החומרה כך שעכשיו באפר משולש לא גורם יותר לבעיות letancy! זה די מטורף.
- ב-BC כותרים נבחרים יעלו ל-4K 60FPS, לא רק מדור ה-ONE אלה גם מדור ה-360 וה-XBOX.
- השדרוג HDR ב-BC הוא לכל המשחקים ללא התערבות הצוות BC או המפתחת, ה-OS עושה את זה לבד.

עוד מעט אני אעבור לפס5.

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 19 מרץ 2020, 00:22

מהבלוג הרשמי של פלייסטיישן, אכן הפס5 לא מריצה את כל המשחקי BC והם יתווספו אליו לאורך זמן:
Lastly, we’re excited to confirm that the backwards compatibility features are working well. We recently took a look at the top 100 PS4 titles as ranked by play time, and we’re expecting almost all of them to be playable at launch on PS5. With more than 4000 games published on PS4, we will continue the testing process and expand backwards compatibility coverage over time.

וחשבתי את הגודל דיסק של הפס5, יצא לי 768GB לפני שאנחנו מחשבים פנימה OS, מבנה נתונים של ה-SSD, מקום יעודי ל-quick resume ומקום יעודי לזיכרון וירטואלי. אני ממש מקווה שהם ימכרו גרסת 2TB (או יותר נכון 1.65TB) כי אין לי מושג איך אפשר להסתדר עם איזה 600GB פנוי בדור הבא.

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 19 מרץ 2020, 02:41

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 19 מרץ 2020, 03:58

סמל אישי של המשתמש
bling
Elder

הודעהעל ידי bling » 19 מרץ 2020, 08:12

כל הכבוד למייקרוסופט על הפרגון. אני מופתע שהם עדיין לא יצאו בכותרת של ״הקונסולה החזקה ביותר״ למרות שברור לפי התגובות ברשתות החברתיות שכולם מבינים את זה גם ללא העזרה שלהם אבל בכל זאת.

Laskin
Elder

הודעהעל ידי Laskin » 19 מרץ 2020, 10:33

לפי DF יהיה מעניין לראות את הביצועים בפועל...
בעיקר בבלעדיים של סוני. אם הם באמת מתכוונים לנצל את הSSD כמו שצריך וכמו המהפכה שסרני מבטיח - זה יכול לתת להם יתרון עצום על פני מיקרוסופט - שמחוייבת גם למחשב. מעניין אם יהיו למיקרוסופט משחקים במחשב שמחייבים SSD, כי סוני לא "כבולים" ללקוחות עם HDD, אז הם באמת יכולים להתפרע שם הרבה יותר, בנוסף לעובדה שהSSD שלהם מהיר פי 2.

הם גם ממש מתלהבים מעניין הסאונד שם. אני לא מבין בזה מאוד אבל נשמע מבטיח מאוד, על הנייר. יש מצב שבהחלט עניין ה-SSD, הסאונד והשלט יהיו משמעותיים בהרבה מעוד קצת פירוט גרפי.

זה הולך להיות דור ממש מעניין :)

סמל אישי של המשתמש
Uncle Pey'j
Veteran

הודעהעל ידי Uncle Pey'j » 19 מרץ 2020, 10:57

Laskin כתב:לפי DF יהיה מעניין לראות את הביצועים בפועל...
בעיקר בבלעדיים של סוני. אם הם באמת מתכוונים לנצל את הSSD כמו שצריך וכמו המהפכה שסרני מבטיח - זה יכול לתת להם יתרון עצום על פני מיקרוסופט - שמחוייבת גם למחשב. מעניין אם יהיו למיקרוסופט משחקים במחשב שמחייבים SSD, כי סוני לא "כבולים" ללקוחות עם HDD, אז הם באמת יכולים להתפרע שם הרבה יותר, בנוסף לעובדה שהSSD שלהם מהיר פי 2.

הם גם ממש מתלהבים מעניין הסאונד שם. אני לא מבין בזה מאוד אבל נשמע מבטיח מאוד, על הנייר. יש מצב שבהחלט עניין ה-SSD, הסאונד והשלט יהיו משמעותיים בהרבה מעוד קצת פירוט גרפי.

אני לא חושב שMS כבולה לפיסי בשום צורה או מחוייבת ללקוחות עם hdd,אני חושב שאנשים צריכים לקבל את זה שדרישות מערכת של משחקים הולכות להשתנות ממה שאנחנו מכירים כיום וכבר לא נראה רק כמה מקום פנוי משחק דורש אלא גם המהירות שבה הssd נדרש לרוץ. אין מה לעשות,אנשים עם hdd יצטרכו לשדרג או להישאר מאחור,וגם smart delivery לא יעזור פה.
ולגבי סוני,כן הssd שלהם עדיף משמעותית על זה של ms ופיתרון האודיו שלהם נשמע מהפכני,גם לפי אנשים שהתנסו בטכנולוגיה..רק לחשוב על silent hill או איזשהו משחק אימה בvr שעושה שימוש בטכנולוגיה הזו...וואו.

עכשיו אני שואל את עצמי האם נראה שיפורים קטנים של הרגע האחרון מכל אחת מהן,כשהחשוד המיידי הוא הcpu,אולי ms תעלה את התדר ל3.8 גם עם smt (כולה 140mhz) ואולי סוני תדחוף את הcpu עוד טיפונת ל3.6. אני מהמר על שינוי חיובי דווקא מכיוון ms.

Laskin
Elder

הודעהעל ידי Laskin » 19 מרץ 2020, 11:21

הלוואי, אבל אני לא יודע אם זה מתאים למיקרוסופט לדרוש SSD, בטח בשנתיים הקרובות, שגם ככה הם הולכים לעבוד על משחקים בין-דוריים.
אז יש מצב בהחלט שנראה הבדלים גדולים בבלעדיים הגדולים בשנתיים האלה.
אני לא יכול לחכות לראות גיימפליי של ספיידרמן 2 והורייזון 2, שבטח נמצאים כבר בשלבי פיתוח שמאפשרים הצצה...
אולי גם GOW2, אבל על זה אני פחות בונה עד שנה הבאה (אם כי תמיד משאיר מקום קטן לתקווה:)

idan
Veteran

הודעהעל ידי idan » 19 מרץ 2020, 11:42

אני מבין שזאת כנראה הייתה הרצאה למפתחים שסוני תכננה ל gdc שבוטל, אבל הם לא יכולים להתעלם ככה מהפן השיווקי. אם הם כבר היו חושפים את הקונסולה, מראים איזה טריילר - כמו מייקרוסופט, מילא. אבל בין השתיקה הארוכה שלהם לבין הסמיכות להכרזות של מיקרוסופט נוצרה ציפיה מסוימת וצורך שיווקי שאי אפשר להתעלם ממנו. אז נכון הם אמרו מראש שזה יהיה משהו טכני אבל לא נראה לי שזה מעניין את ה 700k אנשים שהגיעו לסטרים שלהם (מניח שהרבה יותר עם סטרימים אחרים) וציפו לראות משהו קצת יותר מעניין, לפחות איזה הצצה ל os או משהו כזה. סוני היו צריכים לצפות את זה מראש וזה מרגיש קצת חובבני מצידם.
זה גם לא עזר שכל האירוע היה משונה לחלוטין עם המסך הירוק, האנשים (המזויפים?) ברקע ומארק סרני, שיהיה בריא, מבקש תמונות של האוזניים שלנו - ומדובר באיש שגם ככה מקרין וייב של מישהו ששכח כמה חלקים של גופות מבותרות במקרר שלו... לא יודע, זה כנראה לא באמת חשוב בתמונה הגדולה, אבל אם עד עכשיו אנשים צחקו על חזרתה של סוני השחצנית, לדעתי בכלל מדובר בסוני המוזרה.

בקשר לפתרון אודיו שלהם, נשמע שזה לא לגמרי מבושל מעבר לשימוש עם אוזניות וממה שאני יודע על התחום יש לי יסוד סביר להאמין שזה ישאר רק שם (זה שהוא טען שהם יכולים לגרום לטלוויזיה שלך לייצר צלילים שמגיעים מאחורה נשמע לי כמו קשקוש גמור אם לומר את האמת), ככה שבתור מישהו שבדר"כ מעדיף לשחק עם מערכת היקפית ולהרגיש את הסאב (ככל שניתן) אני קצת פחות מתלהב בשלב הזה ומקווה שהם ישמרו גם על הפתרונות סראונד הרגילים. אני גם מניח שזה יעבוד על pcm ואני תלוי לגמרי במקודדים עם ה setup הנכה שלי, ככה שחסר לסוני אם הם ידפקו אותי.

אם אתם רוצים לנסות להבין מה זה 3d audio פחות או יותר, שימו אוזניות ותפעילו את הסרטון הזה -

נערך לאחרונה על ידי idan ב 19 מרץ 2020, 11:49, נערך פעם 1 בסך הכל.

dean
Trainee

הודעהעל ידי dean » 19 מרץ 2020, 11:48

נדב, דווקא ממך ציפיתי לשמוע קצת יותר על הכיוון שסוני לקחה עם החומרה. הרי אם המצב היה הפוך אני בטוח שכבר היית מתאר לנו מה מיקרוסופט תוכל לעשות עם SSD כזה משוגע ומפרט את כל היתרונות של כרטיס מסך עם מהירות שעון כזו, שלא נדבר על שיטת ה thermal budget וטכנולוגיית הסאונד השאפתנית.

אין ספק שה Xbox SeX חזקה יותר, אבל היא חזקה יותר בצורה די משעממת כמו ש RTX 2080 Ti חזק יותר מ RTX 2080. קצת יותר סיליקון של כח עיבוד ונגמר. עכשיו שנדמה כאילו כל הדברים שאתה אוהב (גישה שונה/חשיבה מחוץ לקופסה) נמצאים אצל המתחרה, הייתי רוצה לשמוע קצת steelmanning לכיוון ה PS5 :)

Laskin
Elder

הודעהעל ידי Laskin » 19 מרץ 2020, 12:07

דין, שמעת את הניתוח של DF על הסאונד? הם ממש מתלהבים... וכן, למרות שהם מבטיחים אחרת - אני צופה שבאמת כדי לנצל את זה ב-100% צריך אזניות טובות, ובטח יצאו אוזניות שינצלו את זה מושלם יחד או בסמוך ליציאת המכשיר... ההבדל אמור להיות תהומי, על הנייר, ואני מת לשמוע את זה בעצמי. כמו עם השלט - זה בטח מהדברים האלה שלא נדע עד שכתבים ינסו בעצמם, ואלא אם יזמינו אותם בקבוצות קטנות מאוד זה לא יקרה בקרוב :(

ההייפ שלי דווקא ממש עלה. זהו, הקלפים על השולחן פחות או יותר :)
צריך לזכור שGOW המדהים רץ על קונסולה של 1.84TF, שזה ממש כמעט בדיוק ההבדל בTF בין הXSX לPS5 בצורה אירונית, אני באמת לא חושב שזה יהיה כל מה שיעשה את ההבדל העצום במשחקים, בפועל, וגם אם יהיו משחקים מצד ג' שעל הPS5 יאלצו לעשות "מיני-דמקה" - רק אנשים שיעמדו עם זכוכית מגדלת באמת ישימו לב לזה, וגם זה לא בזמן משחק. לעומת זאת הPS5 יכולה לקבל יתרון במשחקי עולם פתוח ובוודאי בבלעדיים אם ינצלו את זה כמו שמבטיחים לנו.

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 19 מרץ 2020, 12:45

dean כתב:נדב, דווקא ממך ציפיתי לשמוע קצת יותר על הכיוון שסוני לקחה עם החומרה. הרי אם המצב היה הפוך אני בטוח שכבר היית מתאר לנו מה מיקרוסופט תוכל לעשות עם SSD כזה משוגע ומפרט את כל היתרונות של כרטיס מסך עם מהירות שעון כזו, שלא נדבר על שיטת ה thermal budget וטכנולוגיית הסאונד השאפתנית.

אין ספק שה Xbox SeX חזקה יותר, אבל היא חזקה יותר בצורה די משעממת כמו ש RTX 2080 Ti חזק יותר מ RTX 2080. קצת יותר סיליקון של כח עיבוד ונגמר. עכשיו שנדמה כאילו כל הדברים שאתה אוהב (גישה שונה/חשיבה מחוץ לקופסה) נמצאים אצל המתחרה, הייתי רוצה לשמוע קצת steelmanning לכיוון ה PS5 :)

הפוך גוטה, הפוך. סוני הלכה על brute force, מיקרוסופט דווקא הלכה על איזון. היתרון של סוני יושב אך ורק במקום אחד, ה-SSD. האמת שזה עולם חדש לגמרי כך שקצת קשה לדעת מה יהיו באמת הביצועי עולם האמיתי של הדברים האלה, ולכן קצת קשה לי לכמת את זה. אין בכלל שמץ של ספק שיש לסוני יתרון ענק ב-SSD, אבל אני לא כל כך יודע איך זה יבוא לידי ביטוי בקונסולה חלשה יותר. כלומר יש את הדברים הברורים מאליו, ה-SSD של סוני יכול לדחוף מודלים מפורטים יותר וטקסטורות איכותיות יותר, אבל הכוח של הGPU וה-CPU נוגדים את זה, כלומר מה זה משנה שאתה יכול לדחוף מודל פי 2 יותר מפורט אם ה-GPU שלך לא מסוגל להריץ אותו? בגלל שזה תחום לא חקור עם בערך אפס דוגמאות (רק SC וגם הוא לא משתמש בקריאה סיקוונסאלית אלה בזמני הגישה וזמני הגישה בפס5 וב-XSX הם כנראה כמעט זהים) קצת קשה לי להעריך מה עולה על מה ואיפה נמצא הבלאנס.

אני אביא את הPRO וה-X כדוגמה. לפרו יש pixel fillrate הרבה יותר טוב משל ה-X, לפרו יש 58.3GP/s בזמן של-X יש 37.5GP/s, יתרון ענק לפרו, כן? אז בתאוריה הפרו טובה מה-X ב-55% בדחיפת פיקסלים. אבל מה, הפרו עם רוחב פס של 217GB/s בזמן שה-X עם 325GB/s כך שבסופו של דבר, הפרו חנוקה למוות ולא מצליחה לנצל את ה-pixel fillrate שלה כלל. ואז מגיעים למצב שבו RDR2 רץ ברזולוציה כפולה על ה-X, אפילו שיש לפרו fillrate גבוה משמעותית.

אז המטרה של החפירה הזאת היא שאני לא יודע איך הפס5 מאוזנת. ה-SSD שלה מדהים, אבל בסופו של דבר אם ה-CPU וה-GPU לא מסוגלים לבלוע את מה שה-SSD דוחף להם אז חלק או אפילו כל היתרון הולכים. אז השאלה היא מה הולך לקרות כאן מבחינת בלאס כשיש לפס5 SSD מהיר משמעותית ובו בזמן יש ל-XSX הכל מהיר יותר חוץ מאשר ה-SSD.

Laskin כתב:לפי DF יהיה מעניין לראות את הביצועים בפועל...

העובדה שהפס5 משתמשת ב-SSD סטנדרטים של ה-PC כהתקן חיצוני צריך להדגיש לך שה-PC בסדר גמור כי אלה מילולית הדיסקים שלו. אם SSD מבוסס PCIe 4 מסוגל להחליף את ה-SSD של הפס5, אז הוא מסוגל לעשות את זה גם על ה-PC. סוני קובעת סטנדרט שיהיה איפשהו בין 6 ל7 GB/s, שנה הבאה כבר נראה NVMe על ה-PC שחוצים את קו ה-14GB/s וב-2022 כבר צפויים SSD מבוססי PCIe 6 שיצפינו מ-25GB/s. בקיצור, אל תדאג ל-PC, חומרה של קונסולה מעולם לא החזיקה אותו מאחור והיא גם לעולם לא תחזיק. אף גיימר PC ב-2023 לא יפחד מקונסולה בת שלוש. אז כן, משחקים ב-PC ידרשו עכשיו כמינימום SSD, ביג דיל, יש פה משהו עם מחשב גיימינג שאין בו SSD? כלומר אנשים פה מתווכחים אם הם הולכים לקנות 3070GTX ב-400$ או 3080TI ב-1000$ אבל SSD של 100$ זה הקו האדום? :)

אגב, אנקדוטה, MS מביאה את Direct Storage גם לחלונות 10, כלומר כל עניין המבנה קבצים והתהליכים התוכנתיים וה-OS שיש ל-XSX בנוגע ל-SSD מגיעים גם למחשב בקרוב. בקיצור, עוד שנתיים שיהיה לנו SSD של 15GB/s והסטאק התוכנתי של ה-XSX ל-SSD במחשב אני בספק אם תדבר באותה צורה. אני גם בספק אם המספר 5.5GB/s ירשים אותך באיזושהי צורה.

dean
Trainee

הודעהעל ידי dean » 19 מרץ 2020, 12:51

שמעתי, וזה עומד בקנה אחד עם זה שמפתחים אמרו שה PS5 יותר מעניינת\מרגשת אותם (אם אני זוכר נכון).

תאכלס, מיקרוסופט פשוט בנתה PC מאוד חזק בלי יותר מדי כאבי ראש (לטוב ולרע).
אם היה אפשר להתקין על זה ווינדוס 10 הייתי קונה ביום היציאה. משתלם.

סוני החליטה ללכת על כיוון יותר חדשני ויצירתי והתפשרה במעט על כח העיבוד.
לדעתי? עדיף. כח עיבוד תמיד אפשר להוסיף עם גרסת פרו, שאר הדברים (SSD מטורף, סאונד מטורף, זיכרון אחיד) יותר בעייתי לשנות\להוסיף בדיעבד.

אבל כן, אם לא הייתי יודע שתגיע גרסת פרו עוד שנתיים שלוש הייתי מתבאס בטוח.

DrKeo כתב:
dean כתב:נדב, דווקא ממך ציפיתי לשמוע קצת יותר על הכיוון שסוני לקחה עם החומרה. הרי אם המצב היה הפוך אני בטוח שכבר היית מתאר לנו מה מיקרוסופט תוכל לעשות עם SSD כזה משוגע ומפרט את כל היתרונות של כרטיס מסך עם מהירות שעון כזו, שלא נדבר על שיטת ה thermal budget וטכנולוגיית הסאונד השאפתנית.

הפוך גוטה, הפוך. סוני הלכה על brute force, מיקרוסופט דווקא הלכה על איזון. היתרון של סוני יושב אך ורק במקום אחד, ה-SSD. האמת שזה עולם חדש לגמרי כך שקצת קשה לדעת מה יהיו באמת הביצועי עולם האמיתי של הדברים האלה, ולכן קצת קשה לי לכמת את זה. אין בכלל שמץ של ספק שיש לסוני יתרון ענק ב-SSD, אבל אני לא כל כך יודע איך זה יבוא לידי ביטוי בקונסולה חלשה יותר. כלומר יש את הדברים הברורים מאליו, ה-SSD של סוני יכול לדחוף מודלים מפורטים יותר וטקסטורות איכותיות יותר, אבל הכוח של הGPU וה-CPU נוגדים את זה, כלומר מה זה משנה שאתה יכול לדחוף מודל פי 2 יותר מפורט אם ה-GPU שלך לא מסוגל להריץ אותו? בגלל שזה תחום לא חקור עם בערך אפס דוגמאות (רק SC וגם הוא לא משתמש בקריאה סיקוונסאלית אלה בזמני הגישה וזמני הגישה בפס5 וב-XSX הם כנראה כמעט זהים) קצת קשה לי להעריך מה עולה על מה ואיפה נמצא הבלאנס.

אני אביא את הPRO וה-X כדוגמה. לפרו יש pixel fillrate הרבה יותר טוב משל ה-X, לפרו יש 58.3GP/s בזמן של-X יש 37.5GP/s, יתרון ענק לפרו, כן? אז בתאוריה הפרו טובה מה-X ב-55% בדחיפת פיקסלים. אבל מה, הפרו עם רוחב פס של 217GB/s בזמן שה-X עם 325GB/s כך שבסופו של דבר, הפרו חנוקה למוות ולא מצליחה לנצל את ה-pixel fillrate שלה כלל. ואז מגיעים למצב שבו RDR2 רץ ברזולוציה כפולה על ה-X, אפילו שיש לפרו fillrate גבוה משמעותית.

אז המטרה של החפירה הזאת היא שאני לא יודע איך הפס5 מאוזנת. ה-SSD שלה מדהים, אבל בסופו של דבר אם ה-CPU וה-GPU לא מסוגלים לבלוע את מה שה-SSD דוחף להם אז חלק או אפילו כל היתרון הולכים. אז השאלה היא מה הולך לקרות כאן מבחינת בלאס כשיש לפס5 SSD מהיר משמעותית ובו בזמן יש ל-XSX הכל מהיר יותר חוץ מאשר ה-SSD.

אכן יהיה מעניין לראות איך מפתחי צד ג' יתמודדו עם ההבדלים.
סביר להניח שהם פשוט יפתחו את המשחקים על ה PS5 ויגבילו את ה SSD למהירות שב SeX ואז יעשו פורט זריז ויגדילו קצת את הרזולוציה. לפחות ככה זה יהיה בהתחלה.

חזור אל “פורום משחקים”

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו־ 14 אורחים