אני עמוק באלכס, כרגע בהפסקת התרעננות בסאשן השלישי שלי (אני חייב, שעתיים על הרגליים זה לא להיט לגב שלי). אני בערך 6-7 שעות פנימה אבל אני לוקח את הזמן שלי. כמה אני לוקח את הזמן? רק עכשיו פגשתי את החיילים של קומביין ואני רק בפרק 4 מתוך אני לא יודע כמה פרקים. המשחק ממשיך להיות מדהים, יש בו חידות ממש נחמדות, השוטגאן סופר מספק, יש לי כבר אחלה שדרוגים לנשקים, אני מאוד נהנה מהמכניקות הפיזיות (טעינת נשקים, רימונים, הכפפות גרביטי וכו׳) והאוייבים בהחלט מאוד מאיימים ב-hard, למשל חייל קומביין פשוט מסוגל לספוג 4-5 הדשוטים בזמן שתחמושת היא יחסית נדירה. בכלליות המערכת קרב מזכירה יותר משחק סולס מאשר משחק hl קלאסי במובן שכל אוייב יכול להרוג אותך ואם יש יותר מאחד, זה מלחיץ עד רמת הפאניקה, כולל אוייבים שהיו חסרי חשיבות במשחקים קודמים כמו הhead crabs או הmanhack שהפכו לאוייבים המלחיצים במשחק. החיילים של הקומביין חזרו להרגיש חכמים כמו בhl1, הם עושים מהלכים לא רעים בכלל שכוללים איגוף בזוגות, זריקה של רימונים (הרימונים עליהם פיזית כך שהם נגמרים להם ןגפ אפשר לפגוע בהם עם האקדח אם אתה צלף טוב), התחבאות מאחורי cover ושחרור manhack והם גם יודעים מתי לסגת. לא גאונים גדולים, אבל בהחלט הם חזרו להיות איום כמו בhl1 ולא סתם בובות סופגות כדורים כמו בhl2.
אה, ומשהו שלא ידעתי, המהנדס באוזן שלך לאורך המשחק הוא ברט מקנזי מ-flight of the concord ויש לו כמה וכמה שורות מצחיקות ממש. הכתיבה נהדרת, היא נעה בין hl קלאסי להומור של פורטל. כלומר תמיד היה הומור בhl אבל במשחק הזה הוא דרגה מעל. סה״כ אני נהנה בטרוף, מסוג המשחקים האלה שלא רוצים שיגמר כמו אנצ׳רטד או hl2 ושאין לך מושג מה תפגוש מאחורי הפינה הבאה. מהמשחקים האלה שכל דבר ודבר בו עשוי ברמות פוליש והפקה שהם מרגישים כמו רמה מעל שאר התעשיה. זה לגמרי ״פרק 3״ או ״hl3״ בספר שלי, משחק hl חדש aaa מתקדם טכנית (בהחלט רמה מעל הקונסולות הקיימות) וחדשני (יחסית, בכל זאת גנב מהמון משחקי VR קיימים שלא שחקתי) ברמות פוליש גבוהות עם עלילת valve קלאסית (כלומר לא בדיוק עומק מטורף או המון עלילה אבל כתיבה ומשחק פשוט מעולים וכל שורה שניה מעלה חיוך לשפתיים) ופוליש שנשפך מכל כיוון. והאנימציות במשחק הזה, אוי האנימציות, זה באמת ליגה אחרת.
אגב, ציינתי שאלכס מדברת? כלומר משחק גוף ראשון של valve שהגיבור מדבר, זאת פעם ראשונה.
ופייג׳, בנתיים ארבעה פרקים פנימה ואין זכר למשהו שאחרי episode 2, אבל אני מצפה שיהיה. אני לא אומר את זה מידע אלה מניחוש, אבל יש לי הרגשה שזה יבוא מכיוון הוורטיגונים כי הם יצורים ארבע מימדיים, אין להם עבר או עתיד, הכל קורה אצלם במקביל כמו ד״ר מנהטן כך שאני מנחש שיהיו דיבורים או אזכורים לדברים עתידיים מהם. נתקדם ונראה.
טוב, אני חוזר לcity 17

We're just normal men. We're just innocent men