bling כתב:DrKeo כתב:bling כתב:אני דווקא לא מחזיק מביושוק אינפיניט כמשחק עם עלילה מדהימה שמביאים כדוגמא כאילו זה איזה סיטיזן קיין, רחוק מזה. 
TLOU זה לא משחק שמטורף מבחינת התרחשות עלילתית, אבל הדמויות כתובות מעולה, האווירה, הרגעים הכל נאסף לחבילה הרבה יותר נוגעת ממה שאינפיניט אי פעם יוכל מבחינתי.
לא סתם זה הגיע עד ל HBO למרות שהמשחק לא בדיוק מציע משהו חדשני במיוחד מבחינת לור.
ביושוק הגיע לסרט אבל העסקה נפלה בסיום כי לא היה הסכם על התקציב. אבל גם דום הגיע לסרט, מתקן פיראטים של דיסני וגם משחק הקופסה צוללות אז לא הייתי שם את זה כבנצ׳מארק העלילתי. כלומר אם נהיה כנים, tlou בקולנוע היה סרט זומבים די ממוצע, לא שונה מדי מעונה של twd או הסרט מגי למשל. 
אני אוהב את tlou, אבל יש בו קטעים ממש משעממים ואיטיים, בכלליות יש לו בעיות פייסינג, אבל העלילה מצויינת. אבל היא לא ביושוק אינפנט לדעתי, לא ברמת עלילה ולא ברמת כתיבת הדמויות. יש בביושוק אינפנט שורות שאם הוא היה סרט קולנוע הם היו חלק מתרבות הפופ. והיחסים של אליזבת׳ ובוקר היו כל כך הרבה יותר מעניינים מג׳ואל ואלי. כלומר בחור מבוגר שהבת שלו מתה ומקבל לשמור על ילדה אחרת שבגיל הבת המתה שלו? ואו, מעניין מה יקרה פה, האם הוא ימשיך להיות לא נחמד אליה עד סיום המשחק? מותח 

לא ממש זכורה לי שורה מפוצצת מאינפיניט ואני בספק שמשהו משם היה נכנס לתרבות הפופ. העלילה של המשחק הראשון היתה הרבה יותר טובה ומיוחדת בעיניי זה כן.
בקשר ל TLOU, כן יש טרופס, לא מכיר כמעט יצירה ללא טרופס ברורים, אבל זה עשוי פשוט מעולה, לא סתם התגובה האמוציונלית למשחק הזה היא כל כך חזקה עם כל הטרופס שיש בו.
בכל אופן זה באמת עניין של טעם בסוף, פשוט לא חושב שאינפיניט זה איזה דוגמא למופת עלילתי זה הכל, בלי קשר ל TLOU. אם היית משתמש באיזה משחק RPG שלא שיחקתי בו אז הייתי שותק אבל פשוט סיימתי את אינפיניט אז הייתי חייב להביע דעה 

בטח שיש שורות סופר קצ'יות באינפנט, שחקתי בו לפני 7 שנים ואני יכול לשלוף לך אותן ככה מהראש:
- Bring us the girl and wipe away the debt
- We swim in different oceans but land on the same shore
- There's always a lighthouse. There's always a man. There's always a city
- הדיבור נטול הזמנים של האחים לושיוס (Dies, died, will die וכו')
ומה עם ביושוק 1?
- A man chooses. A slave obeys
- Would you kindly?
- No gods or kings, only man
(פרט טרוויה מעניין, אחת מהשורות האלה מקועקעת על הגוף שלי 

)
יש כל כך הרבה דברים אייקונים בסדרה הזאת. אני חושב שהעלילה של אינפנט מתעלה על כל משחק וידאו שיצא עד היום (לפחות עלילות גרנדיוזיות, כמובן שיש כל מני אינדים סופר מגניבים עם סיפורים קטנים ומדהימים), אפילו אם הרף לא עד כדי כך גבוה. קן לוי כותב ממש טוב, הרבה יותר טוב מניל דרוקמן. ניל דרוקמן יצר משחק שמתקרב לרמת כתיבה של סרט קולנוע, לא אחד מרשיים במיוחד, אבל סרט קולנוע זומבים חביב שהיית שוכח ממש מהר אם הוא לא היה משחק וידאו (נניח מגי, ראית את מגי? זה אשכרה TLOU). ביושוק אינפנט, במשחק הזה יש כל כך הרבה מחשבה על כל כך הרבה קוי עלילה ומטפורות שמתכנסים יחד בצורה כל כך יפה, באמת שאני לא יכול לחשוב על משחק AAA שמתחרה בו בכמעט כל תחום עלילתי אפשרי. האמת? אני חושב שאינפנט הוא הסיפור המדע בדיוני היחיד שקראתי שהיה מלא במסתורין ש-100% מהתעלומות בו נפתרו, והן לא רק נפתרו אל נפתרו בצורה מספקת. זאת משימה כל כך קשה ש-99.99% מהכותבים נופלים בה, גם הטובים ביותר בהוליווד והספרות אבל ביושוק אינפנט צלח בה.

We're just normal men. We're just innocent men