נושא הדור הבא

מחשב, קונסולות וכל מה שאפשר לשחק בו

המנהלים: bozeman, erezronen

Laskin
Elder

Re: נושא הדור הבא

הודעהעל ידי Laskin » 13 מאי 2020, 21:33

אתה קצת טועה במשהו שקשור לתאורה לעומת למשל אנצ׳רטד... כי מיד אחר כך אתה מדבר על הצד החזק של הדמו - הסביבה. וחלק גדול מהעובדה שהיא נראית כל כך טוב זה התאורה ה״אמיתית״ הזאת. כמות הפוליגונים והטקסטורות גם חלק מזה, אבל התאורה והדיוק שלה גורמים לזה להראות הרבה יותר אמיתי.

ודי לדבר על אנצ׳רטד... לא יהיה בדור הבא עוד אנצ׳רטד. לא מנוטי דוג לפחות.

סמל אישי של המשתמש
bling
Elder

הודעהעל ידי bling » 13 מאי 2020, 21:41

אפילו בסרטון של DF שראיתי עכשיו הם מדברים על זה שחלק עיקרי מהייחוד של הטכנולוגיה של התאורה זה שהיא חוסכת המון עבודה לאומנים, שכדי להגיע לרמה כזאת אומן היה צריך לשבת ולצייר תאורה סטטית במשך מי יודע כמה זמן, אבל השורה התחתונה מבחינת הצרכן זה שהוא כן ראה תאורה ברמה סופר גבוהה (ויחסית קרובה) בדור הזה בין אם תקרא לה סטטית או אמיתית, מבחינתו אין לו מושג וזה לא משנה לו. למפתחים זה מאוד משנה זה ברור ואני לא מזלזל בזה.

אני חושב שאם אומן ישב ויבנה את התאורה הזאת ביד הוא יוכל להגיע לתוצאות מרשימות לא בהרבה פחות אבל את הפירוט הזה של הסביבה שום זמן ממושך לא יעזור לו כי החומרה הנוכחית לא באמת מסוגלת לזה.

ולפי מה שאני יודע הקשת של דרייק הסתיימה אבל זה ממש לא נכון שלא יהיה עוד אנצ'רטד בדור הבא. אני מתקשה להאמין בזה, ואם יהיה מי עוד יעשה משחק חדש בסדרה אם לא נוטי דוג? אז אולי זה יהיה צוות משני שלהם או משהו אבל אני מתקשה להאמין שסוני תוותר על כזה מותג. בכל מקרה זאת רק דוגמא, ברור שאנצ'רטד של הדור הבא לא משנה על ידי מי יפותח יקבל את כל המשאבים הטכנולוגיים האפשריים תחת המטרייה של סוני ושהוא יראה מדהים, אחרי הדמו הזה שראינו אני רק יכול לדמיין איזה מטעמים מפתחות גדולות יעשו עם החומרות האלה.

סמל אישי של המשתמש
Uncle Pey'j
Veteran

הודעהעל ידי Uncle Pey'j » 13 מאי 2020, 22:00

Laskin כתב:אתה קצת טועה במשהו שקשור לתאורה לעומת למשל אנצ׳רטד... כי מיד אחר כך אתה מדבר על הצד החזק של הדמו - הסביבה. וחלק גדול מהעובדה שהיא נראית כל כך טוב זה התאורה ה״אמיתית״ הזאת. כמות הפוליגונים והטקסטורות גם חלק מזה, אבל התאורה והדיוק שלה גורמים לזה להראות הרבה יותר אמיתי.

ודי לדבר על אנצ׳רטד... לא יהיה בדור הבא עוד אנצ׳רטד. לא מנוטי דוג לפחות.

אני שומר את ההודעה הזו לאסקין,כי אני בטוח במאה אחוז שיהיה אנצ'רטד נוסף בדור הבא,והוא לא יהיה מנוטי דוג,או לפחות,לא מנוטי דוג סנטה מוניקה כי ההימור שלי הוא שהצוות שסוני הרימה בשקט לפני יותר משנתיים בסן דייגו שמורכב מחלקו מווטרנים של נוטי דוג בכלל ואנצ'רטד בפרט הוא למעשה הסטודיו השני של נוטי דוג. אנצ'רטד 4 הוא האסקלוסיבי הכי נמכר של סוני עד כה (נלקח מוויקיפדיה,תרגישו חופשי לתקן אותי אם יש נתונים אחרים) וזו לא סדרה סטייל ג'ק ודקסטר שאומנם הייתה מאוד אהובה אבל לא התפוצצה כמו אנצ'רטד,אפילו לא קרוב,וסוני לא יניחו ל-IP כל כך מכניס פשוט להיעלם.

סמל אישי של המשתמש
bling
Elder

הודעהעל ידי bling » 13 מאי 2020, 22:15

בדיוק פייג'.

אגב בסרטון של DF על הדמו הם דיברו על העניין הזה של דמואים טכניים של אנריל, ג'ון אמר שבדורות קודמים הוצגו דמואים שהרשימו ואז בזמן אמת כשהגיעו המשחקים הם לא ממש נראו ככה ואפקטים מסויימים קיבלו SCALE BACK וכו'. הוא אמר שזה נכון גם לדור עכשיו שנגמר (היה קטע קצר של הדמו אנריל ELEMENTAL ואני חייב לציין שהוא ממש התיישן והוא כבר לא ממש מרשים היום כמו שהיה בזמנו, לפחות הסצינה הקצרה שהראו ממנו) וגם לדור של ה 360 עם הדמו אנריל שהוצג לגירס שהציג טכניקות מתקדמות שלא הגיעו למשחקים בסוף.

הקטע הוא שהפעם להערכתו זה לא המקרה וזה מה שגם מרגש אותו מאוד, זו אינדיקציה אמיתית למה שנקבל בדור המתקרב ולהערכתו גם יעקפו את המטרה הזאת שראינו, בהחלט סיבה טובה להתרגש מההדגמה הזו בניגוד ל 99% מהטק דמוז שאנחנו רואים. בכלל סרטון טוב ומומלץ של DF, הם מאוד מתלהבים מהתצוגה הזו בדרכם הגיקית והמאופקת :)

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 13 מאי 2020, 22:20

dean כתב:
לרוץ זה ירוץ, אבל אנשים גם בוחרים להתעלם מהעובדה הדי מדהימה שהההבדל במהירות הדיסק בין קונסולות הדור הבא גדול יותר מההבדל בין הקונסולות דור הנוכחי לקונסולות דור הבא.

למי שלא הבין - הקפיצה בין ה PS5 (מהירות 5.5GBs) ל Series X (מהירות 2.4GBs) גדולה יותר מהקפיצה בין ה One X (מהירות 140MBs) ל Series X (מהירות 2.4GBs).

לחשוב שההבדל התהומי הזה חסר משמעות זה אבסורד. אבל מה זה משנה שיש את Playstation Studios :)

זאת לא בדיוק דרך להשוות, זה בערך כמו להגיד שהxsx חזקה מהפס5 ביותר מפס4 שלם. כלומר זה נכון, אבל כוח מודדים בצורה יחסית ולהגיד שהxsx יותר קרובה לדור הקודם מאשר לפס5 זה קצת מגוחך.

בכל מקרה, אלה אם אתה רוצה לצלול עמוק טכנית לדיון הזה, בו נגיד שהיתרונות של הssd של סוני כנראה לא יגיעו באנריל 5 אלה במשהו בלעדי מנוטי דוג או סנטה מוניקה.
We're just normal men. We're just innocent men

Laskin
Elder

הודעהעל ידי Laskin » 13 מאי 2020, 22:27

נו אבל כתבתי לא מנוטי דוג :)

סמל אישי של המשתמש
Klayman
Sage

הודעהעל ידי Klayman » 13 מאי 2020, 22:35

swiss-the-engine כתב:
DrKeo כתב:
swiss-the-engine כתב:אם זה משתמש בקוויקסל וזה יענו asset ברמה של סרט אז הלוקיישן הוא סוג של המדבר של המנדלוריאן לא?

זה לוקח ASSET ברמה של המנדלוריאן ואז מעבד אותו לרמה הגרפית שמתאימה לפס5 על פי המרחק שממנו אתה מסתכל עליו במשחק בזמן אמיתי. כלומר יש להם מודל ברמה של CGI ויותר ויותר ממנו מוזרם ברמת פרטים גבוהה יותר ככל שאתה מתקרב אליו מה-SSD בזמן אמיתי.

התגובה הייתה בהקשר של מי שאמר שיש לדמו מראה משעמם או משהו בסגנון. אז המראה לדעתי הוא בעצם המראה של המנדלוריאן כי כזכור לי ככה הם עבדו בסדרה הזאת.

זה הייתי אני.

מרגיש כאילו פגישת העיצוב באפיק הלכה ככה: "בואו נבנה דמו טכני שחיק לדור הבא! אני יודע! בוא ניצור אותו במדבר עם חול ואבנים! נוסיף תאורה (אבל לא באמת כי כבר המנוע דואג לרוב) ובסוף. נוסיף טיפה צבע כחול".
זה האמאמאאמא של מראה משעמם. אהה כן, ואני מבין ששיער זה עדיין משהו שקשה ממש לרנדר בזמן אמת אה? הקוקו שלה היה ממש מכוער וגם זז לא יפה!
Now, a question of etiquette - as I pass, do I give you the ass or the crotch
?

סמל אישי של המשתמש
Uncle Pey'j
Veteran

הודעהעל ידי Uncle Pey'j » 13 מאי 2020, 22:40

עוד פרט מעניין הוא שאת הדמו הטכני הזה פיתחו באפיק במשך 7 חודשים עם צוות של 24 איש,כמובן עם שימוש נרחב בספריית אסטים של Quixel.

סמל אישי של המשתמש
Klayman
Sage

הודעהעל ידי Klayman » 13 מאי 2020, 22:44

האמת שזה ממש מעניין, פייג'! רק לי זה נשמע קצת הרבה?
?

סמל אישי של המשתמש
Uncle Pey'j
Veteran

הודעהעל ידי Uncle Pey'j » 13 מאי 2020, 22:46

ממש לא הרבה בעיניי,זה די מקביל לצוות שלדי שבונה דמו טכני למפיצה לצורך קבלת גרין לייט לפרויקט שלם אני חושב,רק שכאן היה להם גם שידרוג מנוע משמעותי להתעסק איתו.

סמל אישי של המשתמש
Klayman
Sage

הודעהעל ידי Klayman » 13 מאי 2020, 22:48

כן אבל הדמו די מוגבל במה שיש בו, והמנוע בסוף אמור לטפל ברוב הדברים "הכבדים" כמו תנועה וכאלה... על פניו עם כל החיסכון בזמן שדיברו עליו בהיבטי עבודה על תאורה וספריות quixel וכו', לא היו אמורים להרים דבר כזה מהר יותר? גם בסוף הם פאקינג אפיק... הם המומחים לשימוש במנוע הזה..
?

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 13 מאי 2020, 22:55

בכל זאת הם בנו גיימפליי, מוגבל אבל גיימפליי. בו נגיד שאם 24 אנשים בנו את זה ב-7 חודשים, יכול להיות שב-3-4 שנים הם יכלו לבנות ממש משחק שלם שנראה ככה. בכל מקרה זה מרשים, נכון שכמו שקליימן אמר הART קצת משעמם אבל אם הייתם אומרים לי שזה TR החדש ומחליפים את המודל בלארה קרופט הייתי מאמין.

אגב, בנוגע לקוויקסל, כולם משתמשים בו כבר כמה שנים, הוא הפך לסטנדרט תעשיה. רק DICE מפגרים מספיק בשביל לשלוח צוותים לצלם דברים בשטח במדינות שונות בעולם בשביל photogrammetry כשיש ספריה כמו של קוויקסל זמינה בתשלום (ואפילו בחינם היום למי שמשתמש בUE4).

סמל אישי של המשתמש
Klayman
Sage

הודעהעל ידי Klayman » 13 מאי 2020, 22:59

שמע אני לא ממש בקיא במנוע אנריל והיכולות שלו, בטח לא בגרסא 5, אבל רוב הדברים כמו תנועה, קפיצות ודאייה שכזו לא אמורים להיות די אפויים פנימה יחסית? הגיימפליי פה הוא טיפוס, קפיצה דאייה והזזת אובייקטים? כלומר אין כאן איזה משהו מהפכני..... על פניו עם כל החיסכון בזמן שדיברו עליו, חשבתי שאפשר לבנות משהו כזה בזמן מהיר יותר.
?

סמל אישי של המשתמש
bling
Elder

הודעהעל ידי bling » 13 מאי 2020, 23:03

נראה לי בכל זאת זה שונה לבנות משחק שמביא הדגמת גיימפליי אמיתית לכל דבר מאשר CUT SCENE מפונפן ממנוע כמו ברוב הטק דמוז.

זה גם 24 איש, מספר אפסי ביחס למספר האנשים שיעבדו על הפקת AAA מלאה שתראה ככה בעתיד.

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 13 מאי 2020, 23:42

העניין הוא שדמו מסילה לא היה מרשים במיוחד כי כשהדמו על מסילה, יותר קל לזייף את החוסר ב-SSD. האמת שזה חלק מהסיבה שסרטוני מעבר נראים כל כך הרבה יותר טוב מגיימפליי, כי בסרטוני מעבר אפשר לטעון מודלים ממש איכותיים כי הכל תחת שליטה. עכשיו ה-SSD כל כך מהיר שזה לא משנה אם אתה בסרטון מעבר או בגיימפליי, אפשר להשתמש באותם נכסים.

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 14 מאי 2020, 00:27

אני לוקח ניחוש פרוע שהדמו הזה ירוץ על ה-XSX אותו דבר רק ב-1600P.

סמל אישי של המשתמש
BiA
Veteran

הודעהעל ידי BiA » 14 מאי 2020, 00:27

אז הלבלייד 2 הוא אכן משחק UE5.
עריכה: טוב, תכלס זה לא חד משמעי, אבל נותר להניח...

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 14 מאי 2020, 02:38

רק רציתי להזכיר שהפרק השני של FFVII ירוץ על המנוע הזה :)

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 14 מאי 2020, 03:40

יש דיבורים על 399$. למרות שאני חייב להגיד שרווחים נמוכים בתקופת שיגור זה סטנדרט, שיגור עולה מאות מליונים ועל גבי זה מוסיפים הפסד על כל חתיכת חומרה (אפילו אם מוכרים אותה ב-20$ יותר מה-BOM, כמו הפס4, היא עדין מפסידה) כך שזה די ברור שיהיו הפסדים כבדים.

dean
Trainee

הודעהעל ידי dean » 14 מאי 2020, 07:56

DrKeo כתב:
dean כתב:
לרוץ זה ירוץ, אבל אנשים גם בוחרים להתעלם מהעובדה הדי מדהימה שהההבדל במהירות הדיסק בין קונסולות הדור הבא גדול יותר מההבדל בין הקונסולות דור הנוכחי לקונסולות דור הבא.

למי שלא הבין - הקפיצה בין ה PS5 (מהירות 5.5GBs) ל Series X (מהירות 2.4GBs) גדולה יותר מהקפיצה בין ה One X (מהירות 140MBs) ל Series X (מהירות 2.4GBs).

לחשוב שההבדל התהומי הזה חסר משמעות זה אבסורד. אבל מה זה משנה שיש את Playstation Studios :)

זאת לא בדיוק דרך להשוות, זה בערך כמו להגיד שהxsx חזקה מהפס5 ביותר מפס4 שלם. כלומר זה נכון, אבל כוח מודדים בצורה יחסית ולהגיד שהxsx יותר קרובה לדור הקודם מאשר לפס5 זה קצת מגוחך.

בכל מקרה, אלה אם אתה רוצה לצלול עמוק טכנית לדיון הזה, בו נגיד שהיתרונות של הssd של סוני כנראה לא יגיעו באנריל 5 אלה במשהו בלעדי מנוטי דוג או סנטה מוניקה.

למה זו לא דרך להשוות? החישוב הוא די פשוט.
האם ההבדל בין הפס5 לסיריאס X מבחינת מהירות דיסק לא גדול יותר מההבדל בין הוואן X לסיריאס X?
אין פה ניואנסים, זה די שחור ולבן. אלא אם כן אתה טוען ל diminishing returns, כי פה איבדת אותי.

סמל אישי של המשתמש
sharonbn
Veteran

הודעהעל ידי sharonbn » 14 מאי 2020, 09:56

אפיק שחררו סרטון שמדגים את היכולות של הדור הבא של המנוע הגרפי שלהם Unreal Engine
https://vimeo.com/417882964

סמל אישי של המשתמש
bling
Elder

הודעהעל ידי bling » 14 מאי 2020, 10:00

DrKeo כתב:יש דיבורים על 399$. למרות שאני חייב להגיד שרווחים נמוכים בתקופת שיגור זה סטנדרט, שיגור עולה מאות מליונים ועל גבי זה מוסיפים הפסד על כל חתיכת חומרה (אפילו אם מוכרים אותה ב-20$ יותר מה-BOM, כמו הפס4, היא עדין מפסידה) כך שזה די ברור שיהיו הפסדים כבדים.

אין מצב לדעתי ל 400$, למה שסוני תכנס למלחמות כאלה עקובות מדם, לא ראיתי בדיוק איזה סימן להתערערות ההגמוניה, מייקרוסופט מצד אחד עושה מהלכים טובים אבל מצד שני בועטת חזק בדלי בכל פעם. אני לא בטוח שלסוני יש מה לפחד גם אם שני הקונסולות יעלו 500$ בהשקה ולא יהיה לה את יתרון המחיר למרות שתהיה בחיסרון בכוח.

אגב ראיתי את הדמו שוב, הקטע שהיא מתעופפת בסוף זה ללא ספק הרגע דור הבא האמיתי הראשון שקיבלנו, מעניין אותי באיזה שלב נקבל משחקים עם סביבה כזו וכזו רמת פירוט ותאורה, וכן אני יודע שאמרתי שגם תאורה סטטית בדור הזה הגיעה לתוצאות יפות מאוד אבל יש הבדל בין תאורה סטטית מרשימה באיזה חדר שמעצב עבד עליו שעות לבין תאורה מדהימה אפילו יותר בסקאלה כזו גבוהה לאורך כל המשחק ועל פני מרחבים גדולים, זה כאילו המשחק תמיד נראה במיטבו וזו קפיצה ממש משמעותית.

אני חושב שהיה לי bias מסויים כשראיתי את הדמו בפעם הראשונה כי באתי לראות לא פחות מ CGI מהלך (ואולי זה כם עניין של ארט לתת לטכנולוגייה הזאת מראה יותר של CGI) והדמו עדיין היה נראה קצת ״משחקי״ אבל בראייה נוספת ממש הערכתי את רמת ה fidelity הפסיכית שהוצגה שם חוץ מכמה דברים קטנים כמו השיער של הדמות והמודל שלה בכלליות שלא מראה קפיצה משמעותית מעל הדור הזה.

מעניין אותי אם אפשר לצפות מספיידרמן 2 לרמת פירוט שכזו ולאפקט התעופפות דומה עם ה swinging בין הבניינים, זאת אומרת שזה יהיה כל כך חלק ומרשים ללא pop ins ושינויי lod כמו שראינו בדמו הזה של אנריל או שזה יעד רחוק יותר שנראה רק אחרי כמה שנים טובות לתוך הדור הבא. בכל אופן אני ממש בהייפ לדור הבא :)

סמל אישי של המשתמש
bling
Elder

הודעהעל ידי bling » 14 מאי 2020, 10:54

משהו נחמד שראיתי ב ERA שמביא השוואה שטחית בין TR שהיה לו שלב עם ART דומה להפליא לבין הדמו של אנריל 5:

תמונה
תמונה
תמונה

Baba Yaga
Warrior

הודעהעל ידי Baba Yaga » 14 מאי 2020, 11:07

שראיתי את הוידאו אתמול הייתי בטוח בהתחלה שמדובר באיזשהו המשך לטומב ריידר, כנראה שאני לא היחיד.
תמונה

סמל אישי של המשתמש
Klayman
Sage

הודעהעל ידי Klayman » 14 מאי 2020, 11:14

נאא.. זה פשוט חוסר המעוף שלהם
?

חזור אל “פורום משחקים”

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו־ 21 אורחים