BiA כתב:idan כתב:BiA כתב:הרוח, שועלים וציפורים שכולם בולטים באופן חשוד בשטח ועשן שתמיד מסמן מישהו במצוקה מרגיש לי הכי לא טבעי בעולם... כלומר לא באמת אכפת לי יותר מדי, פשוט לא רואה איך זה יותר אימרסיבי מעולמות פתוחים קיימים, אפילו ההפך.
תשמע סה"כ אלה פתרונות אסתטיים יותר ממהותיים, הם עדיין משרתים אותן פונקציות שאנחנו מכירים במשחקי עולם פתוח שהם לא botw, אבל הכי לא טבעי בעולם??
במשחק שרוח זה אולי האלמנט הויזואלי הכי נוכח בו, שהכל בערך מתנופף איתה - דשא, עלים, אש, חלקיקים באוויר, בגדים - אתה בא להגיד לי שהמשב רוח הקטן שראינו נראה פחות טבעי מלמשל ה GPS באססין קריד אודיסי שאשכרה מותח לך קו ליעד? או בערך כל משחק עולם פתוח ששם לך את האייקון עם המרחק של המטרים ומצפן עמוס בנקודות עניין? אפילו ביחס לפתרונות שאשכרה מתאימים תמטית כמו הראיית וויצ'ר, הייתי אומר שלראות ציפור קטנה באיזור עם טבע חי זה בכל זאת קצת יותר מעודן מלשנות את כל השדה ראייה שלך ולעקוב אחרי טביעות אצבע אדומות.
אם למשל כל שועל שאתה רואה מוביל אותך באף לכל אוצר במשחק אז זה בהחלט עיצוב משחק לא חכם שחוטא למטרה של חקירה, אבל לא שיחקנו במשחק אז לא הייתי ממהר לקפוץ למסקנה הזאת.. הוא בסה"כ אמר, בין היתר, לשים לב לחיות או לעצים עם צורה מוזרה למשל והשימוש בכלים האלה יכול להיות טוב או פחות טוב, אבל ברמת העיקרון המשחקי עולם פתוח היותר טובים, בעיני לפחות, עושים שימוש ברמזים חזותיים כל הזמן, נגיד העשן שמסמן נקודת עניין זה משהו שהיה גם ברד דד 2 וקבוצות ציפורים שעפות במעגל מסמנות מקדשים ב Botw. אני מעדיף את זה בהרבה, אבל ממש הרבה, על פני חגיגת אייקונים ו Hud עמוס, במיוחד שאנחנו מדברים על משחק ביפן הפאודלית, שממש דורש מינימליזם ואסתטיקה מאופקת.
כן, אבל הרוח שאתה מפעיל לא נראית בדיוק טבעית ולא משתלבת יפה בסביבה כמו הרוח שמעיפה עלים בדרך, היא באה משום מקום ויש לה מראה אחר. מבחינתי אין הבדל של ממש בינה ובין glowing trail רגיל או לוויצ'ר סנס, זה סתם קישוט קוסמטי נחמד, לא הולך לשנות לי את הניווט בעולם הפתוח. לגבי השועלים, הציפורים והעשן - מהתצוגה לא נראה שזה הולך להיות ממש subtle (במיוחד כי הם אמרו לגבי העשן למשל שזה תמיד יוביל לנקודת עניין) ולכן ה"הכי לא טבעי בעולם" - אבל כמובן שאני מקווה שכן וזה סתם היה לצורך ההדגמה.
מה שהיה יפה ב-BOTW זה שאף אחד לא אמר לך על הקטע עם הציפורים, הבנתי את זה אחרי שעות של משחק, ויש עוד הרבה הרבה דברים קטנים כאלה שלא דוחפים לך בפרצוף והופכים את החקירה שם לתענוג (עד שהיא נהרסת מה-mob spawns שהם זוועה במשחק הזה). לא כל משחק צריך להיות BOTW כמובן, אבל בוא נגיד שבתצוגה זה הרגיש הרבה פחות אורגני והרבה יותר ציפוי קוסמטי למפה ותפריטים של עולם פתוח סטנדרטי.
הרוח בכל זאת נראית לי כמו פתרון יותר subtle מ glowing trail (למרות שהוא בניגוד למשחקים אחרים כן לפחות הגיוני בקונטקסט של העולם), אבל לא טענתי שזה לא בדיוק אותו דבר...
שוב, כמו שאמרתי, כל האלמנטים האלה לא מציגים הבדל מהותי ממשחקי עולם פתוח אחרים בטמפלט הזה, זה פשוט שאם כבר ככה אז זה עשוי לטעמי על הצד הטוב יותר כאשר זה גם משרת את האסטתיקה ואת ה immersion במשחק. יעני גם כאובייקטים שאין בהם טיפת מסתורין וברור לך בדיוק מה הם משרתים במשחק, אני עדיין מעדיף את זה בהרבה ע"פ האלטרנטיבה. יעני זה לא שאני סתם מכבה את ה hud במשחק שמסתמך עליו, הם נותנים לי להשתמש בעזרים של משחקי וידיאו רק בתחפושת של משהו מתוחכם ואורגני יותר בעולם בלי לאבד שום פונקציונליות. לא רואה שום יתרון באלטרנטיבה מלאת האייקונים שגם בה אין טיפת מסתורין אבל בנוסף היא גם מכערת את המשחק, גורמת לך להסתכל פחות על העולם, ולדעתי מרגישה פחות טבעית מעשן, בעלי חיים, רוח או כל אובייקט אחר שבכל זאת הגיוני יותר שיהיה קיים בעולם כזה או אחר מאשר כל מיני עזרים שהם נטו video game stuff כי ככה צריך בשביל שיהיה כיף לשחק.
יעני בעולם של רד דד2, פוסט מערב פרוע, יש אנשים עם מדורות - זה אובייקט הגיוני בעולם וזה חכם בעיני להשתמש בו בשביל להוביל לכל מיני אירועים פוטנציאלים בעולם כזה עצום. מה אתה מוצא שם אחרי שאתה דוהר לכיוון העשן זה כבר עניין אחר, תלוי ברמת התוכן שיש במשחק וכו' אבל זה כבר פחות שייך לנקודה שלי על טסושימה. זה אמנם מתייחס לאלמנטים קצת אחרים ב UI אבל דד ספייס למשל עשה את זה מעולה בזמנו, ואני פשוט מאוד אוהב ומעריך דברים כאלה.
אבל כן, אתה לגמרי מדייק בקשר ל botw , גם אני מעדיף את החקירה והגילוי בו (גם על פני כל דבר אחר בז'אנר). 3 שנים אחרי היציאה שלו אני מניח שאנחנו מתקרבים לאיזור שבו נתחיל לראות משחקים שמושפעים מהעקרונות עיצוב שלו בעולם הפתוח. אני מקווה לפחות.