נושא הדור הבא

מחשב, קונסולות וכל מה שאפשר לשחק בו

המנהלים: bozeman, erezronen

סמל אישי של המשתמש
swym
Veteran

Re: נושא הדור הבא

הודעהעל ידי swym » 18 מאי 2020, 13:17

Stick כתב:אבל כל מפתחת רוצה שהמשחק שלה יהיה הכי יפה שאפשר. ובוא, זה לא שUE4 היה המנוע הכי יפה בדור הנוכחי כן? מצחיק לחשוב שUE5 יהיה המנוע הכי יפה בדור (או בחצי הראשון שלו) רק כי הם הראשונים שהראו אותו... אם כבר להיפך, אולי הם מיהרו להיות הראשונים כדי לגנוב את ההייפ, מתוך ידיעה שהם לא יתבלטו בעוד חודש?
וגם אם אתה רוצה להגיד שזה דמו שלם שהוצג רק כדי לדחוף הישג ויזאולי, ולא כדי להציג מכניקת גיימפלי, אז זה נכון אבל... הם די פישלו, מבחינה עיצובית או אפילו סביבתית הדמו הזה מאוד משעמם (ויזאולית), ויש מספיק חברות שידעו להראות לנו דברים הרבה יותר מרשימים ויפים עוד לפני שנכנס לפרטים הטכניים של המנוע.

אני חושב שהמיצוב של UE4 בדור הזה היה בעיקר פאשלה מצד אפיק: בדור שלפני, UE3 התברג בתור תצוגת תכלית מטורפת כבר מתחילת הדור (עם R6V ועם גירס שיצאו כמעט גב-אל-גב ב-2006) ועד לסוף של הסוף שלו.
בדור הנוכחי היתה לאפיק בעיה, כי לקח כמה שנים טובות עד שבכלל יצא הגירס התורן שיהיה תצוגת תכלית למנוע, ובתחילת הדור ראינו בעיקר כמה משחקי אינדי ופרנצייזים כושלים על המנוע הזה: אפיק התמקדו בעיקר בלהפוך את המנוע ליותר ורסטילי - כזה שיתאים גם לעולמות פתוחים וגם למשחקים ביותר ז'אנרים ממה שUE3 איפשר, ובמקביל נבהלו לראות איך יוניטי גונב להם את השוק מלמטה. בינתיים משחקים כמו Arkham Knight המשיכו לצאת על מנוע מבוסס UE3 והצליחו להיראות טוב יותר ממשחקי UE4...
בטווח הרחוק זה כנראה עבד להם בסדר גמור: אנריל הצליח גם להתקבע בנישה של משחקי באטל-רויאל, וגם להגר ליותר ז'אנרים - כולל להפוך למנוע הסטנדרטי של כמעט כל משחקי המכות הגדולים (משהו שבתקופת UE3 לא היה אפשרי, בגלל שהוא התקשה להוציא 60FPS יציבים על ה-PS3), אבל המיצוב של "המנוע הכי יפה" ברח להם מהידיים (ופורטנייט בטח לא תרם).

הדור הבא הוא כבר התחלה חדשה: יהיו עדיין סטודיואים גדולים שימשיכו לעבוד על מנוע משלהם, אבל אנריל 5 עושה קפיצה משמעותית קדימה גם ביכולות וגם במודל העסקי. הדמו הנוכחי הוא תצוגת תכלית מטורפת לזה, וגם אם אתה השתעממת אז מסתבר שרוב האנשים לא מסכימים איתך: הוידאו הזה כבר קיבל יותר צפיות ויותר תגובות חיוביות בסדר גודל מאשר כל סרטוני UE4 הקודמים יחד (infiltrator, samaritan, elemental ועוד). הוא גם הפך לשיחה הכי חמה בקבוצות מקצועיות של פיתוח משחקים, וגם הצליח לחלחל בצורה יוצאת דופן לקהל היותר רחב שלעולם לא פותח סרטונים מהסוג הזה (בטח לא כשמדובר בסרטון של כמעט 10 דקות, בעוד האחרים היו קצרים הרבה יותר).

Laskin
Elder

הודעהעל ידי Laskin » 18 מאי 2020, 13:20

הציפיות שלנו די זהות סטיק.
רק שאני בונה על ספיידרמן 2 בתור משהו שכמעט 100% נראה... הבנתי שאנשים כבר ראו אותו בפעולה, בשלג... המשחק יהיה שם, ואפילו קצת גיימפליי.

סמל אישי של המשתמש
Uncle Pey'j
Veteran

הודעהעל ידי Uncle Pey'j » 18 מאי 2020, 13:27

זמן ספקולציות- ג'ף גראב מטוויטר,אותו בחור שהדליף את כל הלו"ז של הקיץ,טוען שיש שינויים בלו"ז ושאירועים חשובים שינו מועד.

ודני אודוייר מ-Noclip צייץ את זה:

עכשיו,אתם יכולים להגיד שזה סתם ציוץ רנדומלי שלו,אבל אני ממש בספק- האנשים האלה יודעים בדיוק מי קהל העוקבים שלהם והם יודעים שאנשים צמאים לחדשות בנוגע לדור הבא,אז מה אני מסיק מכל זה? אני חושב (וזו השערה אישית לגמרי לגמרי) שהחשיפה של הפס5 הוקדמה ואם היא לא תהיה השבוע לכל הפחות נקבל הכרזה לתאריך רשמי לאירוע. זה גם מצטרף להדלפה אתמול של לוק סטיבנס,שיכול מאוד להיות שהיא לא היחידה,וסוני מבינה שהרבה דברים עלולים להיות מודלפים לפני החשיפה הרשמית והחליטה להקדים אותה שזה כמובן לא אמור להיות בעייתי,כי בשלב הזה אני מניח שמדובר באיזה סטרים סטייל State of Play שהוקלט מראש.

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 18 מאי 2020, 13:35

השאלה היא מי הזיז את הסטרים שלו? סוני מביאה משהו? מיקרוסופט מבינה שהדמו UE5 עשה לה נזק והיא מציגה משהו השבוע רק בשביל להרגיע את הרוחות? מעניין.
We're just normal men. We're just innocent men

Laskin
Elder

הודעהעל ידי Laskin » 18 מאי 2020, 13:36

לא מוזר שאין בלו"ז שלו את החשיפה של מיקרוסופט שהם רשמית צייצו שתהיה ב-22 למאי?
(החשיפה של לוקהארט כנראה)

סמל אישי של המשתמש
Uncle Pey'j
Veteran

הודעהעל ידי Uncle Pey'j » 18 מאי 2020, 13:38

נשמע לי לא סביר ש-MS יקדימו אירוע שמתוכנן לעוד חודשיים להשבוע,אבל אני כן יכול לראות אותם מגיבים איכשהו כי הצוות שלהם תמיד מגיב מאוד מהר (לפעמים מהר מדי) לכל התפתחות שנוגעת לדור הבא,אני ממש מדמיין את ארון גרינברג יושב ומרפרש כל דקה את טוויטר ו-ERA :)

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 18 מאי 2020, 13:40

Uncle Pey'j כתב:נשמע לי לא סביר ש-MS יקדימו אירוע שמתוכנן לעוד חודשיים להשבוע,אבל אני כן יכול לראות אותם מגיבים איכשהו כי הצוות שלהם תמיד מגיב מאוד מהר (לפעמים מהר מדי) לכל התפתחות שנוגעת לדור הבא,אני ממש מדמיין את ארון גרינברג יושב ומרפרש כל דקה את טוויטר ו-ERA :)

לא יודע אם אירוע שלם, אבל נניח סטרים על משחק אחד שיש לו גרפיקה מרשימה רק בכדי להרגיע את הרוחות. חוץ מזה יש למיקרוסופט גם סטרים ביוני שכולם חושבים שזאת התצוגת לוקרארט, אולי משהו משם זז שבועיים קדימה, לא בדיוק שינוי ענק בלו"ז.

סמל אישי של המשתמש
Uncle Pey'j
Veteran

הודעהעל ידי Uncle Pey'j » 18 מאי 2020, 13:40

Laskin כתב:לא מוזר שאין בלו"ז שלו את החשיפה של מיקרוסופט שהם רשמית צייצו שתהיה ב-22 למאי?
(החשיפה של לוקהארט כנראה)

כל יום שעובר ולוקהארט לא מוכרז בעיניי רק מוריד את הסיכוי שהתועבה הזו באמת תוכרז :D בנוסף,נראה לי דבילי לגמרי להכריז על לוקהארט בלי להכריז על מחיר כי...מה מלהיב בהכרזה על קונסולה חלשה יותר בלי מחיר נמוך? MS יצטרכו לחשוף כנראה גם את המחיר של ה-XSX באותה הזדמנות ואז הם ימצמצו ראשונים.

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 18 מאי 2020, 13:41

מבחינתי ההכרזה של לוקהארט ובכלליות הקיום שלה צריך להיות תלוי אך ורק בדבר אחד, המחיר של הפס5. אני אגיד שוב את המנטרה שלי:
פס5 - 499$
XSX - 499$
XSS - 349$

פס5 - 399$
XSX - 399$
XSS לא קיים.

סמל אישי של המשתמש
Uncle Pey'j
Veteran

הודעהעל ידי Uncle Pey'j » 18 מאי 2020, 13:43

DrKeo כתב:
Uncle Pey'j כתב:נשמע לי לא סביר ש-MS יקדימו אירוע שמתוכנן לעוד חודשיים להשבוע,אבל אני כן יכול לראות אותם מגיבים איכשהו כי הצוות שלהם תמיד מגיב מאוד מהר (לפעמים מהר מדי) לכל התפתחות שנוגעת לדור הבא,אני ממש מדמיין את ארון גרינברג יושב ומרפרש כל דקה את טוויטר ו-ERA :)

לא יודע אם אירוע שלם, אבל נניח סטרים על משחק אחד שיש לו גרפיקה מרשימה רק בכדי להרגיע את הרוחות. חוץ מזה יש למיקרוסופט גם סטרים ביוני שכולם חושבים שזאת התצוגת לוקרארט, אולי משהו משם זז שבועיים קדימה, לא בדיוק שינוי ענק בלו"ז.

הדבר היחיד שאני יכול לראות קורה הוא משהו על היילו איפיניט,כי המעריצים ממש זועמים עליהם שהם מושכים אותם באף עוד חודשיים ולא לחשוף גיימפלי של משחק כל כך גדול עד פחות מחצי שנה לפני השיחרור במקרה הכי גרוע זה משהו שאני לא חושב שאי פעם קרה,אולי רק משחקים של רוקסטאר.

סמל אישי של המשתמש
Uncle Pey'j
Veteran

הודעהעל ידי Uncle Pey'j » 18 מאי 2020, 13:45

DrKeo כתב:מבחינתי ההכרזה של לוקהארט ובכלליות הקיום שלה צריך להיות תלוי אך ורק בדבר אחד, המחיר של הפס5. אני אגיד שוב את המנטרה שלי:
פס5 - 499$
XSX - 499$
XSS - 349$

פס5 - 399$
XSX - 399$
XSS לא קיים.

השאלה היא אם בכלל אפשרי לבטל SKU כל כך מרכזי באסטרטגיה שלהם רק על סמך הכרזה כזו? אני מניח שה-XSX כבר בייצור המוני בשלב הזה,ואם לוקהארט אמיתית,גם היא אמורה להיות.

Laskin
Elder

הודעהעל ידי Laskin » 18 מאי 2020, 13:53

אה סליחה, הציוץ היה מEDGE ולא של רשמי מיקרוסופט... וזה גם מיועד ל-21 לחדוש, משמע עוד 3 ימים, יום חמישי

אני לא רואה שום סיכוי שזה משהו אחד מלבד לוקהארט, אבל בא נראה...
לבטל הם לא יבטלו, ואם הקונסולות יהיו 399 דולר - אז הם יכולים למכור את זו ב-299 ומקסימום זה ייכשל, זה עדיין עדיף מלבטל פס ייצור שלם בדקה התשעים לדעתי.

סמל אישי של המשתמש
Uncle Pey'j
Veteran

הודעהעל ידי Uncle Pey'j » 18 מאי 2020, 14:01

Laskin כתב:אה סליחה, הציוץ היה מEDGE ולא של רשמי מיקרוסופט... וזה גם מיועד ל-21 לחדוש, משמע עוד 3 ימים, יום חמישי

אני לא רואה שום סיכוי שזה משהו אחד מלבד לוקהארט, אבל בא נראה...
לבטל הם לא יבטלו, ואם הקונסולות יהיו 399 דולר - אז הם יכולים למכור את זו ב-299 ומקסימום זה ייכשל, זה עדיין עדיף מלבטל פס ייצור שלם בדקה התשעים לדעתי.

זה The Ascent,המשחק מהסטרים של MS,השער כבר נחשף.

Laskin
Elder

הודעהעל ידי Laskin » 18 מאי 2020, 14:08

מה... WTF
אז למה דווקא בצבע של SCARLET ולשים דגש על רבע ממנו (=רבע מהכח)... זה היה לי ברור שמדובר בלוקהארט.
איזה עולב :/

סמל אישי של המשתמש
swiss-the-engine
Sage

הודעהעל ידי swiss-the-engine » 18 מאי 2020, 14:10

נשמע לי הגיוני שסוני תקדים בשביל להמשיך רצף של דיבור חיובי אחרי ההצלחה עם ue5
"Democracy is two wolves and a lamb voting on what to have for lunch. Liberty is a well-armed lamb contesting the vote!"
Benjamin Franklin

Laskin
Elder

הודעהעל ידי Laskin » 18 מאי 2020, 14:15

מצד שני בטח ירצו להכניס למיקרוסופט מיד אחרי האירוע שלהם ביולי...
אולי יתנו רק טיזרים ויכריזו על אירוע נוסף באוגוסט או משהו.
אולי יכריזו על FFXVI בבלעדיות לPS5 עם סקוור ביפן או משהו :P

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 18 מאי 2020, 15:17

Uncle Pey'j כתב:
DrKeo כתב:מבחינתי ההכרזה של לוקהארט ובכלליות הקיום שלה צריך להיות תלוי אך ורק בדבר אחד, המחיר של הפס5. אני אגיד שוב את המנטרה שלי:
פס5 - 499$
XSX - 499$
XSS - 349$

פס5 - 399$
XSX - 399$
XSS לא קיים.

השאלה היא אם בכלל אפשרי לבטל SKU כל כך מרכזי באסטרטגיה שלהם רק על סמך הכרזה כזו? אני מניח שה-XSX כבר בייצור המוני בשלב הזה,ואם לוקהארט אמיתית,גם היא אמורה להיות.

הלוקהארט לדעתי לא ביצור כרגע. הקונים הראשונים של הדור הבא הם הקור, הקור רוצים XSX. אם הייתי MS הייתי מיצר איזה 5 מליון XSX ואולי חצי מליון XSS ככה רק בשביל להראות נוכחות. לאט לאט לאורך השנה להגביר יצור של הXSS על פי הביקוש. מקסימום יהיה קצת חוסר, לרוב זה רק גורם לקונסולה להרגיש יותר נחשקת.

לבטל משהו כזה זה זה בחלט מהלך יקר, אבל כבר דברו על ביטול שלה באמצע 2019 וזה כבר היה אחרי שהם בזבזו את כל הכסף, אז לבטל היום זה לא הבדל ענקי מאמצע 2019. אני חושב שלמכור כמה שיותר בשנה הראשונה זה יותר חשוב מלוקהארט, יותר חשוב גם ממליארד+ דולר. אתה מכיר את הסיסמה של פיטר מור, הראשון ל10 מליון מנצח את הדור.

Laskin
Elder

הודעהעל ידי Laskin » 18 מאי 2020, 15:19

אגב, שכחתי לרגע שיש את הורייזון למחשב שצריך לצאת בחודשיים הקרובים לפי הדיווחים, והוא לא נחשף עדיין.
לדעתי מה שיעשו זה יחשפו לקראת הסוף את הורייזון למחשב, יגידו שהוא יגיע ככה גם לפס5 בהשקה ואז יעשו את החשיפה של המשחק הבא שלהם, מה שלא יהיה, בסבירות גבוהה הורייזון 2.

kririn
Sage

הודעהעל ידי kririn » 18 מאי 2020, 23:01

אישית אני חושב שxss תיהיה טעות ענקית , כי כל בילעדי של ms
תיהיה במחשבה על פיתוח לקונסולה בסדר גודל כח
של הxbo x
זה אומר אף מישחק שמחיב rt כל הדור , לפחות לא משחק כבד יחסית
זה אומר הגבלה על פיזיקה וסביבות הריסות
ועוד כל מיני הגבלות גם עם הקונסולה תרוץ ל1080p

אולי קונסולה כזאת תמכור טוב
אבל מה בכלל הצורך בה ? יכלו לתמוך ב xbo x עוד כמה שנים במקום
אולי החומרה בxbo x מיושנת יותר ובדברים מסוימים הxss תיהיה טובה יותר
וה4 טרפלופ לפי השמועות יהיו בערך כמו ה6 של הxbo x
בגלל הבדלי טכנולוגיות
אבל רק לחשוב על כל העבודה של תאימות לאחור להריץ משחקי
Xbo באותה רמה של xbo x על הxss , זה מוגכח
מה יעשו ? יריצו במצב xbo רגילה ?

סוני יוציאו אנצארטד שינצל את הכח של הps5
וms הילו שיהיה מחויב לתמוך בקונסולת 4 טרפלופ?

גם מול pc , כניראה במהלך הדור הזה ניראה כניראה כרטיסי מסך עם מעל 20 טראפלופ
מול זה תיהיה קונסולה 4 טרפלופ?

מה עם ssd ? מה יעשו בקונסולה מוזלת כזאת ?
יכניסו ssd של 256 ג'יגה ושדרוג יהיה יקר ?
ידחפו ארד דיסק ?

היתי מעדיף ששתי המתחרות יצאו עם קונסולות 500 דולר
בלי גרסאות מוחלשות, עבר הרבה זמן מהps3
והיה אינפלציה מאז
במהלך הזמן יוכלו להוזיל את הקונסולות
טרפלופ, ותמיכה טובה בהרבה ב rt

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 18 מאי 2020, 23:04

kririn כתב:אישית אני חושב שxss תיהיה טעות ענקית , כי כל בילעדי של ms
תיהיה במחשבה על פיתוח לקונסולה בסדר גודל כח
של הxbo x
זה אומר אף מישחק שמחיב rt כל הדור , לפחות לא משחק כבד יחסית
זה אומר הגבלה על פיזיקה וסביבות הריסות
ועוד כל מיני הגבלות גם עם הקונסולה תרוץ ל1080p

אולי קונסולה כזאת תמכור טוב
אבל מה בכלל הצורך בה ? יכלו לתמוך ב xbo x עוד כמה שנים במקום
אולי החומרה בxbo x מיושנת יותר ובדברים מסוימים הxss תיהיה טובה יותר
וה4 טרפלופ לפי השמועות יהיו בערך כמו ה6 של הxbo x
בגלל הבדלי טכנולוגיות
אבל רק לחשוב על כל העבודה של תאימות לאחור להריץ משחקי
Xbo באותה רמה של xbo x על הxss , זה מוגכח
מה יעשו ? יריצו במצב xbo רגילה ?

סוני יוציאו אנצארטד שינצל את הכח של הps5
וms הילו שיהיה מחויב לתמוך בקונסולת 4 טרפלופ?

גם מול pc , כניראה במהלך הדור הזה ניראה כניראה כרטיסי מסך עם מעל 20 טראפלופ
מול זה תיהיה קונסולה 4 טרפלופ?

מה עם ssd ? מה יעשו בקונסולה מוזלת כזאת ?
יכניסו ssd של 256 ג'יגה ושדרוג יהיה יקר ?
ידחפו ארד דיסק ?

היתי מעדיף ששתי המתחרות יצאו עם קונסולות 500 דולר
בלי גרסאות מוחלשות, עבר הרבה זמן מהps3
והיה אינפלציה מאז
במהלך הזמן יוכלו להוזיל את הקונסולות
טרפלופ, ותמיכה טובה בהרבה ב rt

פיסיקה וסביבות הריסות -> CPU.
RT -> יחס ישיר לרזולוציה.

כל הקונספט של קונסולה שמוחזקת לאחור בגלל קונסולה זהה לגמרי עם GPU קצת שונה מגוחכת. היא מגוחכת בערך כמו להגיד שהמצב הנייד של הסוויטצ' מגביל את המצב הנייח של הסוויטצ'.

סמל אישי של המשתמש
Uncle Pey'j
Veteran

הודעהעל ידי Uncle Pey'j » 18 מאי 2020, 23:30

אבל היא לא באמת זהה לגמרי קיאו- אפשר להניח שה-CPU יהיה בתדר נמוך יותר,פחות RAM זמין למפתחים ועם רוחב פס נמוך יותר וכמובן GPU חלש יותר. אולי בתחילת הדור היא לא תגביל מפתחים אבל מה יהיה הלאה? מה יהיה כשמפחתים ירצו לדחוף את ה-XSX לקצה ולא יוכלו כי אז זה אומר שהם יצטרכו לרנדר את אותו משחק ב-720P על לוקהארט?ואני אופטימי. אני לא בעד ביזור פלטפורמות,אף פעם,אני רואה את זה כיתרון בעיקר ליצרניות ולא כמשהו שיכול לקדם את התעשייה קדימה. אני פשוט לא רואה מצב שזה לא יישב למפתחים באחורה של הראש שעובדים על משחק דור הבא "רגע,כל זה יכול לרוץ בכלל על לוקהארט?",וזה יהיה מאוד חבל.

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 19 מאי 2020, 03:09

Uncle Pey'j כתב:אבל היא לא באמת זהה לגמרי קיאו- אפשר להניח שה-CPU יהיה בתדר נמוך יותר,פחות RAM זמין למפתחים ועם רוחב פס נמוך יותר וכמובן GPU חלש יותר. אולי בתחילת הדור היא לא תגביל מפתחים אבל מה יהיה הלאה? מה יהיה כשמפחתים ירצו לדחוף את ה-XSX לקצה ולא יוכלו כי אז זה אומר שהם יצטרכו לרנדר את אותו משחק ב-720P על לוקהארט?ואני אופטימי. אני לא בעד ביזור פלטפורמות,אף פעם,אני רואה את זה כיתרון בעיקר ליצרניות ולא כמשהו שיכול לקדם את התעשייה קדימה. אני פשוט לא רואה מצב שזה לא יישב למפתחים באחורה של הראש שעובדים על משחק דור הבא "רגע,כל זה יכול לרוץ בכלל על לוקהארט?",וזה יהיה מאוד חבל.

המעבד יהיה אותו BALLPARK, ה-SSD יהיה דומה (אבל בטח 500GB), ה-GPU יהיה דומה רק עם פחות TF והזיכרון יהיה קטן ואיטי יותר. אבל כל זה לא משנה, זיכרון עושה scaling גם בנפח וגם במהירות ברגע שיורדים ברזולוציה, המעבד בערך אותו דבר, ה-SSD בערך אותו דבר וגם ה-GPU עושה scaling עם רזולוציה. על פי מפתחים בונים את המשחק פעם אחת והוא פשוט רץ על לוקהארט וה-PC בלי שום עבודה נוספת. משחק צריך לרוץ ב-720p? שירוץ ב-720p. כלומר 720p זה רבע מ-1440p אז אני ממש בספק אם זה יגיע כל כך נמוך, אבל גם אם כן, שיגיע, מה הביג דיל? לקוחות XSS לא בדיוק באו לצפות ל-4K, הם קנו מכשיר חלש יותר והם יודעים את זה.

דברים כמו UE5 רק מחזקים את הקונספט של ה-XSS. המכשיר חלש יותר? יהיו פחות משולשים וטקסטורות על המסך. אשכרה פשוט כמו זה. פחות משולשים על המסך זה גם פחות CPU ופחות משולשים וטקסטורות זה פחות זיכרון ופחות GPU. אשכרה יעבוד מידית על לוקהארט רק באיזה 900p או משהו כזה. אני רק אזכיר שאם לוקהארט היא 4TF, היא רק חלשה מהפס5 פי 2.5 מה שאומר שהיא אשכרה יכולה להריץ ב-900p מה שהפס5 מריצה ב-1440p (למשל הדמו אנריל) וזה עוד לפני שלוקחים בחשבון את העובדה שב-900p ירונדרו הרבה פחות משולשים ותרד האיכות של הטקסטורות. אני לא אתפלא אם UE5 ירוץ יותר טוב על לוקהארט ב-900p מאשר על הפס5 ב-1440p.

kririn
Sage

הודעהעל ידי kririn » 19 מאי 2020, 03:54

דרקו אתה לא לוקח בחשבון משחקים כבדים יותר
מה עם מישחק דור הבא מאוד כבד שירוץ הקונסולות ב1080p
30 פריים לשניה
מה תעשה אז בxss?
תירד ל480p ?

ומי אמר לך שיהיה אותו cpu?
אולי הcpu יהיה 4 ליבות 8 תדרים
אולי זיכרון כולל יהיה 8 ג'יגה?

מדובר על קונסולה מוזלת סך הכל
ותיראה פורטים בדור הזה כימאת תמיד אפשר לעשות
בתקופת הwii ראינו פורטים שחלקם היו מוזרים מאוד
שהרבה מהם חוץ מלגרוף רווחים, לא היה צורך לעשות
השאלה הגדולה זה הפגיעה של היתקדמות

לדוגמה מישחק שמשתמש הרבה בrt
ליתחשב בזמן הפיתוח בxss ? , זה יגביל מאוד מה שאפשר לעשות
לא ליתחשב בxss? עכשיו המפתחת תיצתרך לעבוד הרבה על הפורט

זה יפה לחשוב שכל הדור הבא יהיה 4k 60fps
ואז אפשר לשנמך לxss ברזולוציה נמוכה יותר , רק שזה לא מציאותי לחשוב ככה

סתם לדוגמה נגיד ms תירצה לפתח בלאסט קורפס חדש
עם סביבות הריסות בפיזיקה שלא ניראתה עד היום
ולנצל כמה שיותר את הכח של הקונסולה , מה יעשו עכשיו ?
יוגבלו בגלל הxss?

רק תחשוב מה אפשרי תאורטית עם מפתחים ישירות ל12 טראפלופ
שזה המחנה הנמוך
מול 4 טרה פלופ
.4 טרה פלופ יתקע את כל הדור במשחקים כמו הדור הקיים
רק שבsxx וps5 יראו יפה יותר , זה הכל
וזה הגבלה נוראית
עוברים דור לא רק לרזולוציה גבוהה יותר , וכמה אפקטים של rt
גרפיקה משופרת מהדור הקודם מאפין התחלת דור שיש קרוס גאן
אחרי הנטישה של הקורס גאן מצפים לדור הבא אמיתי
וקונסולה חלשה תיתקע לזה מקל בגלגלים

בכל מקרה אני מקווה שלא תיהיה xss
מעדיף שהמחנה הנמוך יהיהps5
ובטח לא לאורך כל הדור

סמל אישי של המשתמש
bling
Elder

הודעהעל ידי bling » 19 מאי 2020, 08:55

swym כתב:
Stick כתב:אבל כל מפתחת רוצה שהמשחק שלה יהיה הכי יפה שאפשר. ובוא, זה לא שUE4 היה המנוע הכי יפה בדור הנוכחי כן? מצחיק לחשוב שUE5 יהיה המנוע הכי יפה בדור (או בחצי הראשון שלו) רק כי הם הראשונים שהראו אותו... אם כבר להיפך, אולי הם מיהרו להיות הראשונים כדי לגנוב את ההייפ, מתוך ידיעה שהם לא יתבלטו בעוד חודש?
וגם אם אתה רוצה להגיד שזה דמו שלם שהוצג רק כדי לדחוף הישג ויזאולי, ולא כדי להציג מכניקת גיימפלי, אז זה נכון אבל... הם די פישלו, מבחינה עיצובית או אפילו סביבתית הדמו הזה מאוד משעמם (ויזאולית), ויש מספיק חברות שידעו להראות לנו דברים הרבה יותר מרשימים ויפים עוד לפני שנכנס לפרטים הטכניים של המנוע.

אני חושב שהמיצוב של UE4 בדור הזה היה בעיקר פאשלה מצד אפיק: בדור שלפני, UE3 התברג בתור תצוגת תכלית מטורפת כבר מתחילת הדור (עם R6V ועם גירס שיצאו כמעט גב-אל-גב ב-2006) ועד לסוף של הסוף שלו.
בדור הנוכחי היתה לאפיק בעיה, כי לקח כמה שנים טובות עד שבכלל יצא הגירס התורן שיהיה תצוגת תכלית למנוע, ובתחילת הדור ראינו בעיקר כמה משחקי אינדי ופרנצייזים כושלים על המנוע הזה: אפיק התמקדו בעיקר בלהפוך את המנוע ליותר ורסטילי - כזה שיתאים גם לעולמות פתוחים וגם למשחקים ביותר ז'אנרים ממה שUE3 איפשר, ובמקביל נבהלו לראות איך יוניטי גונב להם את השוק מלמטה. בינתיים משחקים כמו Arkham Knight המשיכו לצאת על מנוע מבוסס UE3 והצליחו להיראות טוב יותר ממשחקי UE4...
בטווח הרחוק זה כנראה עבד להם בסדר גמור: אנריל הצליח גם להתקבע בנישה של משחקי באטל-רויאל, וגם להגר ליותר ז'אנרים - כולל להפוך למנוע הסטנדרטי של כמעט כל משחקי המכות הגדולים (משהו שבתקופת UE3 לא היה אפשרי, בגלל שהוא התקשה להוציא 60FPS יציבים על ה-PS3), אבל המיצוב של "המנוע הכי יפה" ברח להם מהידיים (ופורטנייט בטח לא תרם).

הדור הבא הוא כבר התחלה חדשה: יהיו עדיין סטודיואים גדולים שימשיכו לעבוד על מנוע משלהם, אבל אנריל 5 עושה קפיצה משמעותית קדימה גם ביכולות וגם במודל העסקי. הדמו הנוכחי הוא תצוגת תכלית מטורפת לזה, וגם אם אתה השתעממת אז מסתבר שרוב האנשים לא מסכימים איתך: הוידאו הזה כבר קיבל יותר צפיות ויותר תגובות חיוביות בסדר גודל מאשר כל סרטוני UE4 הקודמים יחד (infiltrator, samaritan, elemental ועוד). הוא גם הפך לשיחה הכי חמה בקבוצות מקצועיות של פיתוח משחקים, וגם הצליח לחלחל בצורה יוצאת דופן לקהל היותר רחב שלעולם לא פותח סרטונים מהסוג הזה (בטח לא כשמדובר בסרטון של כמעט 10 דקות, בעוד האחרים היו קצרים הרבה יותר).

סווים צודק, אני יודע שהדמו הזה התקבל בצורה צוננת יחסית בפורום הזה, גם אני שבצפייה חוזרת הערכתי אותו יותר והוא אכן נראה לי מעולה, ברגע שלמדתי על המגבלות של הדמו והטכנולוגיה שלו פלוס זה שהוא רץ רק ב 30 פריימים ו 1440P (אשכרה הדמו הזה סוחט את המיץ של החומרה) ובהתחשב בעובדה שהדמו ללא אויבים/פיזיקה או אינטרקציה משמעותית, התגובה שלי לכל זה היא גם IS THIS IT?!

וואלה אני חוזר על מה שגם סוויס דיבר עליו, זה מרגיש לי diminishing returns די חזק. הרי מה שהדמו מציג זה מה שאני מצפה לראות במינימום כדי לאמר שהיתה פה קפיצת דור ראויה ואז אני שומע על כל המגבלות שלו כאילו השתמשו בכל טריק בספר כדי להוציא רמה כזאת אז גם לי קצת ירד האוויר.

ועדיין, כמו שסווים אמר, באופן מוזר למרות שפה הדמו התקבל בצורה יחסית צוננת על ידי רוב המשתתפים, הוא מכה גלים מטורפים בכל מקום אפשרי, עד לרמת המיינסטרים (שחובבי גיימינג ברמה מסויימת גם אם קטנה, כמו חברים שלי שגם נחשפו לדמו ונפלו ממנו, לא סבתות שרואות אופרה ווינפרי מן הסתם), כמות הצפיות שלו היא מטורללת לחלוטין בשביל דמו טכני, לא בטוח שהיה דמו טכני שבכלל הגיע לבאזז הזה מאז שאני עוקב אחרי התעשייה. אי אפשר להתווכח עם האפקט שלו אז כנראה שזה רק אנחנו.

אני רק יודע שאם באמת הדמו הזה מרשים יותר מכל מה שנראה בכמה שנים הראשונות, זאת אומרת שגם אנצ׳רטד 5 ייראה פחות טוב בגדול, אז וואלה זה די אכזבה כי אפילו החשיפה הראשונית המפוברקת של אנצ׳רטד 4 יותר עושה לי את זה מאשר הדמו. אולי זה באמת קשור ל art style ובכל זאת הבלעדיים של סוני הולכים להפיל יותר? הלוואי אבל קשה לי להאמין שדמו טכני ללא גיימפליי מורכב שנועד לסחוט כל טיפה של גראפיקה ייראה פחות מרשים מהמשחקים המלאים שייחשפו באירוע של יוני. זה משהו שלא קרה בחיים עם דמואים טכניים.

dean
Trainee

הודעהעל ידי dean » 19 מאי 2020, 10:20

זה לא דמו טכני קונבנציונלי, זה היה גיימפליי מההתחלה ועד הסוף שפשוט עשו ממנו דמו טכני, אז סביר להניח שבעוד שנתיים שלוש אתה תראה משחקים שנראים יותר טוב מהדמו הזה.

חזור אל “פורום משחקים”

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: Bing [Bot] ו־ 18 אורחים