נושא הדור הבא

מחשב, קונסולות וכל מה שאפשר לשחק בו

המנהלים: bozeman, erezronen

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

Re: נושא הדור הבא

הודעהעל ידי DrKeo » 21 מאי 2020, 21:12

Laskin כתב:
DrKeo כתב: מה עם איזה REDFACTION גרילה חדש? מישהו ראה בדור הזה הרס יותר טוב מגרילה? אני לא זוכר. כמובן שיש הרס ויזואלית בלבד, סימולציות על ה-GPU, אז יופי, עמוד 30 מטר ממך מתמוטט ממש יפה, אבל איך זה תרם למשחק? אני רוצה לראות סביבה הריסה ועם פי 7 יותר כוח CPU אפשר לעשות נפלאות.

כן, הפרוייקט הזה סופר חמוד אבל זה משחק שבנוי מקוביות בשלבים בגודל כמה מאות מטרים, לא בדיוק מרשים כמו AAA שמסןגל לעשות את זה.
We're just normal men. We're just innocent men

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 21 מאי 2020, 23:14

הנה משהו שפספסתי בתצוגה של מארק סרני:
Running a GPU at 2 GHz was looking like an unreachable target with the old fixed frequency strategy

כלומר כשהם היו עם מהירויות שעון קבועות כמו ב-XSX, הם לא הצליחו להגיע ל-2Ghz. זה אומר שבפעולות אינטנסיביות, הפס5 יורדת מ-2Ghz (ב-2Ghz היא ב-9.2TF).

סמל אישי של המשתמש
Uncle Pey'j
Veteran

הודעהעל ידי Uncle Pey'j » 21 מאי 2020, 23:37

אם כבר נגעת בנקודה הזו,לא הזכרתי את זה פה,אבל צפיתי בסשן של סרני לפחות פעמיים עד היום ועדיין לא הצלחתי להיסגר לגמרי מה כל כך מהפכני ב-variable clocks של הפס5 ואיך זה שונה ממה שקורה בפיסי? הנה מה שאני מבין: אם בפיסי ה-GPU,ה-CPU או אפילו ה-SSD במידה ומדובר כונן nvme שיש להם נטייה לרתוח,עוברים איזשהו סף טמפרטורה אז נוצר מצב של thermal throttling והביצועים יורדים כי התדר או המהירות יורדים כדי לאפשר לטמפרטורה לחזור למצב סביר. בפס5,אם אני מבין נכון,יש אותה מערכת אבל כזו שבמקום לקבוע סף טמפרטורה קובעת סף הספק,נכון? כלומר אם התקציב כוח של הפס5 מהקיר הוא נניח 250W והוא לוקח יותר,אז התדר של ה-CPU/GPU יירד?
אולי רק אותי זה מבלבל,אבל אני באמת מרגיש שסרני לא הצליח להבהיר את הנקודה הזו בנוגע למהירויות השעון המשתנות מספיק טוב,בייחוד כשהיה שם איזה משפט שלו שהצליח לבלבל אותי עוד יותר,בו הוא טען שרוב הזמן ה-CPU וה-GPU ירוצו שניהם בתדרים המקסימליים,אז למה בעצם לעשות עניין מכל מערכת ניטור ההספק הזו? ומנגד,מה הפיתרון של MS למצב שבו סדרה X תגיע לאיזשהו סף טמפרטורה שאסור לה לחצות,גם שם תהיה הורדה של התדר?

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 21 מאי 2020, 23:55

Uncle Pey'j כתב:אם כבר נגעת בנקודה הזו,לא הזכרתי את זה פה,אבל צפיתי בסשן של סרני לפחות פעמיים עד היום ועדיין לא הצלחתי להיסגר לגמרי מה כל כך מהפכני ב-variable clocks של הפס5 ואיך זה שונה ממה שקורה בפיסי? הנה מה שאני מבין: אם בפיסי ה-GPU,ה-CPU או אפילו ה-SSD במידה ומדובר כונן nvme שיש להם נטייה לרתוח,עוברים איזשהו סף טמפרטורה אז נוצר מצב של thermal throttling והביצועים יורדים כי התדר או המהירות יורדים כדי לאפשר לטמפרטורה לחזור למצב סביר. בפס5,אם אני מבין נכון,יש אותה מערכת אבל כזו שבמקום לקבוע סף טמפרטורה קובעת סף הספק,נכון? כלומר אם התקציב כוח של הפס5 מהקיר הוא נניח 250W והוא לוקח יותר,אז התדר של ה-CPU/GPU יירד?
אולי רק אותי זה מבלבל,אבל אני באמת מרגיש שסרני לא הצליח להבהיר את הנקודה הזו בנוגע למהירויות השעון המשתנות מספיק טוב,בייחוד כשהיה שם איזה משפט שלו שהצליח לבלבל אותי עוד יותר,בו הוא טען שרוב הזמן ה-CPU וה-GPU ירוצו שניהם בתדרים המקסימליים,אז למה בעצם לעשות עניין מכל מערכת ניטור ההספק הזו? ומנגד,מה הפיתרון של MS למצב שבו סדרה X תגיע לאיזשהו סף טמפרטורה שאסור לה לחצות,גם שם תהיה הורדה של התדר?

מצחיק שאתה אומר את זה, כי בדיוק שלשום צייצתי הסבר לזה (שכולל דיאגרמה מושקעת בכישרון רב!):

סמל אישי של המשתמש
Uncle Pey'j
Veteran

הודעהעל ידי Uncle Pey'j » 22 מאי 2020, 00:57

קיאו,הרווחת לעצמך עוקב :)
עכשיו,עברתי על ההסברים שלך כמה פעמים והנה מה שאני תוהה- אמרת שסוני בנתה פרופילים לכל סוג טאסק שה-GPU יכול לבצע וקבעה לכולן מהירויות קבועות,אבל לכל סוג טאסק יש מהירות קבועה שונה משלו,נכון? מה קורה אם אני למשל מפתח שצריך רמת מהירות מסויימת מ-job1 שגבוהה ממה שסוני קבעה? אני יכול לשכוח מזה? אפילו אם מדובר במשהו שה-GPU של הפס5 תיאורתית יכול להגיע אליו לפי התדר מקסימום שלו? אני מניח שכאן אולי טמון היתרון של MS.

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 22 מאי 2020, 01:18

Uncle Pey'j כתב:קיאו,הרווחת לעצמך עוקב :)
עכשיו,עברתי על ההסברים שלך כמה פעמים והנה מה שאני תוהה- אמרת שסוני בנתה פרופילים לכל סוג טאסק שה-GPU יכול לבצע וקבעה לכולן מהירויות קבועות,אבל לכל סוג טאסק יש מהירות קבועה שונה משלו,נכון? מה קורה אם אני למשל מפתח שצריך רמת מהירות מסויימת מ-job1 שגבוהה ממה שסוני קבעה? אני יכול לשכוח מזה? אפילו אם מדובר במשהו שה-GPU של הפס5 תיאורתית יכול להגיע אליו לפי התדר מקסימום שלו? אני מניח שכאן אולי טמון היתרון של MS.

שתי נקודות בקשר לזה. הראשונה היא, מה קורה כשאתה מפתח ל-XSX ואתה צריך יותר מ-1.825Ghz? אין מה לעשות, התדר קבוע. כך הוא גם בפס5. אם היה להם תדר קבוע, הם פשוט היו צריכים שכל ה-GPU יהיה 100% מהזמן בנניח 1.95Ghz, אז בעצם כל מחזור שעון נוסף הוא רווח נטו, פשוט לא כל הפקודות יקבלו אותו.

הנקודה השניה היא שיש להם את כל הקטע של הsmart shift. כלומר יש מצב טוב שיש נגיד ל-JOB2 שני פרופילים, אחד ב-2.07Ghz כשה-CPU ב3.5Ghz מלא ואחד ב-2.23Ghz כשה-CPU ב-2.9Ghz. כלומר זה עדין קבוע, פשוט יש למפתחים יותר אופציות. בכל מקרה נדע ב-100% מה הולך שם רק כשהקונסולה תצא ונשמע מפתחים.

סמל אישי של המשתמש
Uncle Pey'j
Veteran

הודעהעל ידי Uncle Pey'j » 22 מאי 2020, 01:22

אבל עם MS זה קצת אחרת,לא? כלומר,יש לך תדר קבוע לכל סוגי הפעולות שה-GPU יכול לבצע,בפס5 זה נשמע כאילו סוני יכולה לאפשר יותר גמישות מצד המפתחים לא? אני מן הסתם כנראה לא חושב על ההשלכות של הדבר הזה עד הסוף,אבל אולי איפשהו בהמשך הדרך סוני תוכל לאפשר למפתחים להגדיר בעצמם תחת כמובן המגבלות הספק וטמפרטורה שיישארו קבועות,איך הם מעדיפים לחלק את התדרים השונים? במחשבה שנייה,אני מניח שאולי כאן נדרש יותר ידע הנדסי מאשר פיתוחי.

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 22 מאי 2020, 01:52

Uncle Pey'j כתב:אבל עם MS זה קצת אחרת,לא? כלומר,יש לך תדר קבוע לכל סוגי הפעולות שה-GPU יכול לבצע,בפס5 זה נשמע כאילו סוני יכולה לאפשר יותר גמישות מצד המפתחים לא? אני מן הסתם כנראה לא חושב על ההשלכות של הדבר הזה עד הסוף,אבל אולי איפשהו בהמשך הדרך סוני תוכל לאפשר למפתחים להגדיר בעצמם תחת כמובן המגבלות הספק וטמפרטורה שיישארו קבועות,איך הם מעדיפים לחלק את התדרים השונים? במחשבה שנייה,אני מניח שאולי כאן נדרש יותר ידע הנדסי מאשר פיתוחי.

סוני כנראה מאפשרת להם כלים לשלוט בזה, אבל בסופו של דבר להביא את ה-GPU בפועולות שמרתיחות אותו ל-2.23Ghz כשסרני אומר שהם בקושי הצליחו להגיע ל2Ghz לפני, זה אומר שכנראה שזה לא יקרה. לא יודע, אולי אפשר להוריד את ה-CPU בצורה קיצונית למטה או לא יודע מה, אבל אני בספק שעוד 5% על פעולה מסויימת באמת שווה את זה. זה אומר שמשחקים מסויימים כמו GOW שגורמים היום לפרו לרתוח, משחקים מהסוג הזה על הפס5 ירוצו פשוט באיזה 9TF כי זה אומר שהם משתמשים בהרבה פקודות שירוצו במהירות נמוכה יותר.

kririn
Sage

הודעהעל ידי kririn » 22 מאי 2020, 05:53

DrKeo כתב:
Uncle Pey'j כתב:אבל עם MS זה קצת אחרת,לא? כלומר,יש לך תדר קבוע לכל סוגי הפעולות שה-GPU יכול לבצע,בפס5 זה נשמע כאילו סוני יכולה לאפשר יותר גמישות מצד המפתחים לא? אני מן הסתם כנראה לא חושב על ההשלכות של הדבר הזה עד הסוף,אבל אולי איפשהו בהמשך הדרך סוני תוכל לאפשר למפתחים להגדיר בעצמם תחת כמובן המגבלות הספק וטמפרטורה שיישארו קבועות,איך הם מעדיפים לחלק את התדרים השונים? במחשבה שנייה,אני מניח שאולי כאן נדרש יותר ידע הנדסי מאשר פיתוחי.

סוני כנראה מאפשרת להם כלים לשלוט בזה, אבל בסופו של דבר להביא את ה-GPU בפועולות שמרתיחות אותו ל-2.23Ghz כשסרני אומר שהם בקושי הצליחו להגיע ל2Ghz לפני, זה אומר שכנראה שזה לא יקרה. לא יודע, אולי אפשר להוריד את ה-CPU בצורה קיצונית למטה או לא יודע מה, אבל אני בספק שעוד 5% על פעולה מסויימת באמת שווה את זה. זה אומר שמשחקים מסויימים כמו GOW שגורמים היום לפרו לרתוח, משחקים מהסוג הזה על הפס5 ירוצו פשוט באיזה 9TF כי זה אומר שהם משתמשים בהרבה פקודות שירוצו במהירות נמוכה יותר.

אני מעריך שקישקשו על זה כל כך הרבה בתצוגה
שכנראה אפשר להוריד את הcpu והgpu הרבה מעבר ל5 אחוז
במקרה הצורך

סתם לדוגמה , בpc אפשר לסגור דרך תוכנה ליבות של הcpu
אולי בps5 שמו מנגנון כזה רק בלי התערבות המשתמש
לדוגמה משחק שלא צריך הרבה כח cpu , אבל כן הרבה gpu
אז נגיד סוגרים 4 ליבות cpu ומורידים גם מהירות שעון
הcpu רץ קר בהרבה ועם פחות צריכת חשמל , ונותנים בוסט לgpu

שזה באמת יפעל בצורה יעילה , מערכת הקירור צריכה להיות טובה מספיק , כי עם הקירור לא יהיה מספיק טוב ליתמודד עם oc רציני
לא יהיה הרבה תועלת

דרך אגב זה גם יכול לפעול הפוך , לדוגמה משחק rts
שיצריך יותר cpu מgpu

בעינין מיקרוסופט, אני יוצא מנקודת הנחה שהם דאגו למספיק חשמל
וקירור טוב מספיק , שאין להם צורך במנגנון כזה בכלל
וסדרת x פשוט תציג ביצועים טובים יותר ברוב המשחקים
היתרון היחיד מבחינת חומרה שאני רואה בps5, זה הטכנולוגיה
שהם שדרגו בssd
אבל זה לא שהssd
שms הכניסו פנימה איטי או משהו , וכניראה רוב הזמן לא ניראה הבדל
מורגש במשחקים בגלל הssd השונה

זמני טעינה יהיו מאוד מהירים בשתי הקונסולות

סמל אישי של המשתמש
bling
Elder

הודעהעל ידי bling » 22 מאי 2020, 13:37

זה רק אני או שהמודל של קלאוד מהרימייק הוא הכי טוב בדור הזה:

תמונה
תמונה

נראה יותר טוב משל זאת מאנריל וזה ממשחק מלא בתמונת גיימפליי גנרית, לא סרטון מעבר ולא כלום.

בכלל FF REMAKE הוא בין המשחקים היפים ברגעים הטובים שלו, רק חבל שנגמר להם הזיכרון ויש שם לא מעט טקסטורות שאשכרה יצאו מהפס2.

סמל אישי של המשתמש
Uncle Pey'j
Veteran

הודעהעל ידי Uncle Pey'j » 22 מאי 2020, 13:46

המודל של קלאוד מאוד,מאוד מרשים,אין ספק בכלל. וכן,FF7R זה מקרה קלאסי של highest highs ו-lowest lows,ולפי כמה אנשים שחקרו את הנושא של הטקסטורות,לפחות חלק מהבעיה נובעת מבאג כלשהו,כי היו מקרים שבהם אחרי טעינה טקסטורה כלשהי כן נטענה כמו שצריך ורק בשביל התזכורת,למשחק לא יצא אפילו פאטץ' אחד עד היום,כנראה בגלל שסקוור אניקס לא ממש ערוכה לפיתוח מרחוק אני משער.

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 23 מאי 2020, 01:38

המפתח של Bright Memory: Infinite משתמש ב-80% נכסים מקוויקסל. אין לו עדין גישה ל-UE5 אבל הוא רצה להראות איך יראה סלע עם NANITE לעומת איך שהוא נראה היום במשחק (השינו היחיד הוא הסלע):
תמונה

סמל אישי של המשתמש
swym
Veteran

הודעהעל ידי swym » 25 מאי 2020, 17:16

bling כתב:זה רק אני או שהמודל של קלאוד מהרימייק הוא הכי טוב בדור הזה:
נראה יותר טוב משל זאת מאנריל וזה ממשחק מלא בתמונת גיימפליי גנרית, לא סרטון מעבר ולא כלום.

המודל של סנואה בהלבלייד על הדור הנוכחי ובאנריל הנוכחי כבר נראה טוב יותר. לא צריך דור הבא.

Laskin כתב:אני לא מסכים.
זאת אומרת - אני בהחלט מסכים עם העובדות (מלבד הדמו של הלבלייד 5, שהוא *לא* עובדה מוגמרת!!! זה 2:), אבל לפעמים רושם מסויים נשאר, בקרב אנשים שאינם כמוני וכמוך, והם ניזונים מדברים ויראלים ולאו דווקא מאתרי גיימינג "רציניים".
מיקרוסופט ממש ניסו לתקן את הטעויות שלהם אחרי החשיפה הראשונית של הONE והיו הרבה אנשים שלא קלטו את התיקונים האלה, והמיסקונספציה דבקה בONE.
פה כמובן שזה הרבה פחות משמעותי, ובכלל עדיין מוקדם מדי כי האירוע שלהם יהיה ביולי, אבל עדיין הPR של סוני כרגע טוב יותר לדעתי, אפילו עם הבדלי הכח לטובת מיקרוסופט, וזאת עוד לפני שסוני ממש חשפו משהו קונקרטי.

מה שהזכרת כאן הוא בדיוק כל ההבדל:
- כשמיקרוסופט חשפה את הOne, כל העיתונים כולל המיינסטרים דיווחו על הPR המגומגם שלהם כי זה היה סנסציוני. "לא תוכלו למכור את המשחקים שלכם" זה משהו שכבר עוקף את עיתונות המשחקים ומגיע למוספים בעיתונות הכללית (אני חושב שאפילו אז המיסקונספציה לא דבקה בקרב אף אחד שבאמת התלבט לקנות אחת מהקונסולות בשלב שבו הן כבר היו זמינות והמידע היה גלוי, אבל זה כן פגע לתקופה).
- בחשיפות האחרונות, אף אחד בתקשורת המיינסטרים לא יחס את החשיפה של אפיק לאיזה משחק בלעדי לPS5. יכול להיות שזה שאפיק עצמה הכריזה באותו רגע שהמנוע יהיה זמין לכל פלטפורמה כולל מכשירי אנדרואיד שיחקה לזה, אבל יכול להיות שפורטנייט הוא משהו הרבה יותר פופולארי מPS5 בעיתונות המיינסטרים ולכן כל דיווח כמעט בחר לציין בכותרת את "המפתחת של פורטנייט" - כי זה מה שמביא קליקים בימינו. סתם מי שנחשף לטריילר הזה מקשר אותו לאפיק, לא לסוני.
- כנ"ל כמובן השיח סביב התצוגה של מיקרוסופט: כל השיח של "אני יודע שהם לא הולכים לחשוף משהו רציני ושהתצוגה תהיה סתם אינדי, אני יודע שהם לא הולכים לחשוף משהו רציני והתצוגה תהיה סתם אינדי... אויש הם לא חשפו משהו רציני והתצוגה היתה סתם אינדי איזו אכזבה מטורפת!" הוא שיח של דלק פורומים ותו לא.

כל מי שבתוך האקוסיסטם כבר ידע שתצוגת המשחקים ממיקרוסופט עצמה מגיעה בהמשך, בעוד מי שנמצא מחוץ לבועה הזו ופשוט צפה בטריילרים התלהב מהם בטירוף: היה שם תמהיל מצוין של פרנצייזים מוכרים שידברו לקהל מיינסטרימי יותר, אבל דוווקא IP חדשים היו מאד דומיננטיים בתצוגה הזו - ככה שאפילו טענות ותיקות שבדרך כלל שומעים בחוץ על "התעשייה הזו כמו הוליווד וכל הזמן ממחזרת" הודממו לחלוטין.
במקביל, מיקרוסופט ידעה איך לחבר סיפור PR טוב סביב הרבה מהמשחקים כך שזה גילגל עבורה גם כתבות נוספות: "המשחק שנוצר ע"י מפתח בודד באנריל ונראה מדהים", "דירט 5 יכול לרוץ ב120FPS וב-4K על האקסבוקס החדשה! (נחביא את זה שלא גם וגם)", "קונים את מאדן פעם אחת ומקבלים אותו גם לאקסבוקס הנוכחית וגם לדור הבא", "יאקוזה, אחד הפרנצייזים מצד השלישי האחרונים שמזוהים עם אקסלוסיביות לפלטפורמות של סוני, מגיע לSeries X בהשקה", "משחק שיצא ב-2004 מקבל סוף סוף המשך לדור הבא"... בפועל מה שקרה פה הוא שמיקרוסופט סחתה לחלוטין את כל מה שאפשר להשיג בכיסוי תקשורתי עבור אוסף של משחקי צד ג'.

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 25 מאי 2020, 17:24

גיא, נראה לי שראינו תצוגות שונות לגמרי של מיקרוסופט. התצוגה שלהם הייתה חשיפת הדור הבא הכי underwhelming בהסטוריה פחות או יותר.

סמל אישי של המשתמש
BiA
Veteran

הודעהעל ידי BiA » 25 מאי 2020, 20:47

אני חושב שהאכזבה כאן בפורום (ובכללי בפורומי המשחקים) לא היתה כי אנשים ציפו לראות את היילו או לאיזו הפצצת צד א, אלא כי אנחנו יודעים איך התצוגה נראית לקהל קז'ואלי שבא לראות את "תצוגת הגיימפליי הראשונה של הדור הבא" אחרי הצהרות בטוויטר לקראת התצוגה כמו "tomorrow changes the game" וכמה זה היה, בסבירות גבוהה, מאוד underwhelming בשבילו. כלומר, האכזבה היא לא מהיצע המשחקים כי אנחנו יודעים שאת הגדולים מביניהם עוד לא ראינו, אלא מה-PR. כשזה מגיע לתצוגה עצמה אני מסכים שאם האינסייד הזה היה ממותג כאינסייד חודשי סטנדרטי הוא יכול להיות די מוצלח ושמיקרוסופט סחטה כמה שאפשר מהדמואים האלה, אבל כאמור זה פחות רלוונטי.

סמל אישי של המשתמש
Uncle Pey'j
Veteran

הודעהעל ידי Uncle Pey'j » 25 מאי 2020, 21:07

כמה "חדשות" מהימים האחרונים:

-היוטיובר לוק סטיבנס,אותו בחור שהעלה את הטוויט עם התמונה של הקרחון שהבאתי פה שבוע שעבר,העלה סרטון חדש בערוץ שלו שבו הוא מדבר על הפסימיות של אנשים כלפי הדור הבא ולמה על סמך מה שהוא יודע היא לחלוטין לא מוצדקת. הוא טוען שיש דברים גדולים בדרך שיוכרזו מאוד בקרוב,בעיקר מכיוונה של סוני,כאלה שמיועדים להיות כותרי השקה של הפס5 ורומז למה שלי אישית נשמע כמו הורייזון 2. למה אני מתייחס לזה? כמו שאמרתי שבוע שעבר,אני מכיר אותו ואת התוכן שלו כבר תקופה ארוכה,הוא מעולם לא היה חלק מחרושת השמועות ברדיט/טוויטר וכו' והוא באמת מכיר אנשים מהתעשייה ורוב הזמן התוכן שלו בכלל לא עוסק בחדשות גיימינג אלא יותר בסרטוני 'ניתוח' ארוכים של משחקים. זה לא איזה קליק בייטר שרק מחפש תשומת לב.

-היוטיובר Maximillian Dood,אישיות די מוכרת ואהובה ביוטיוב,בעיקר בז'אנר משחקי מכות אבל לא רק,אמר בסטרים שלו בתגובה לאיזו שאלה בצ'אט לגבי הדור הבא שממה שהוא שמע מאנשים בתעשייה סוני בונה על ליין אפ כבד להשקה,וזו לא משהו שהוא שמע מאתמול,אלא ניגון שחוזר כבר בערך שנתיים (שזה די מסתדר עם העובדה שסוני לא הכריזה על משחק גדול קרוב ל-3 שנים :D ). הבחור הזה די מקורב גם ל-Easy Allies ומבחינתי זו סוג של חותמת איכות שלא מדובר במבלשט.

רצות אינסוף שמועות על בסיס יומיומי ביוטיוב ורדיט וגם ב-ERA (למרות ששם המודרים מעיפים די מהר אנשים שמזבלים בשכל) אבל אלו שני חבר'ה שאני באופן אישי סומך עליהם ולא חושב שהם מספרים את זה בשביל קליקים,ואני חושב שיש לי פילטר לא רע כשזה מגיע לשמועות נקסט-ג'ן.

סמל אישי של המשתמש
BiA
Veteran

הודעהעל ידי BiA » 25 מאי 2020, 21:17

נחמד, יהיה מעניין. הלוואי שלפחות יוכרז גם איזה שוטר מולטי טוב כמו שהשמועות גורסות. ברגע שיהיה אחד כזה יחד עם כמה משחקים חדשים ומרעננים, כמו גם ראצ'ט, ספיידי ו-GOW חדשים - אהיה בפנים במוקדם או במאוחר :)
...אלא אם חבר טוב יקנה את הקונסולה כדי שאוכל להשאיל אותה. אני ממש מקווה שהוא יתפתה.

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 25 מאי 2020, 21:42

BiA כתב:אני חושב שהאכזבה כאן בפורום (ובכללי בפורומי המשחקים) לא היתה כי אנשים ציפו לראות את היילו או לאיזו הפצצת צד א, אלא כי אנחנו יודעים איך התצוגה נראית לקהל קז'ואלי שבא לראות את "תצוגת הגיימפליי הראשונה של הדור הבא" אחרי הצהרות בטוויטר לקראת התצוגה כמו "tomorrow changes the game" וכמה זה היה, בסבירות גבוהה, מאוד underwhelming בשבילו. כלומר, האכזבה היא לא מהיצע המשחקים כי אנחנו יודעים שאת הגדולים מביניהם עוד לא ראינו, אלא מה-PR. כשזה מגיע לתצוגה עצמה אני מסכים שאם האינסייד הזה היה ממותג כאינסייד חודשי סטנדרטי הוא יכול להיות די מוצלח ושמיקרוסופט סחטה כמה שאפשר מהדמואים האלה, אבל כאמור זה פחות רלוונטי.

האכזבה היא כי ככה לא מציגים את הקונסולת דור הבא שלך לראשונה. הסטרים הזה היה בסדר גמור כסוג של state of play בספטמבר ככה בשבוע אקראי, חודשים אחרי שראינו את היילו, פרפקט דארק ופייבל. כחשיפה ראשונה של משחקי דור הבא? זה היה נוראי.

Uncle Pey'j כתב:כמה "חדשות" מהימים האחרונים:

-היוטיובר לוק סטיבנס,אותו בחור שהעלה את הטוויט עם התמונה של הקרחון שהבאתי פה שבוע שעבר,העלה סרטון חדש בערוץ שלו שבו הוא מדבר על הפסימיות של אנשים כלפי הדור הבא ולמה על סמך מה שהוא יודע היא לחלוטין לא מוצדקת. הוא טוען שיש דברים גדולים בדרך שיוכרזו מאוד בקרוב,בעיקר מכיוונה של סוני,כאלה שמיועדים להיות כותרי השקה של הפס5 ורומז למה שלי אישית נשמע כמו הורייזון 2. למה אני מתייחס לזה? כמו שאמרתי שבוע שעבר,אני מכיר אותו ואת התוכן שלו כבר תקופה ארוכה,הוא מעולם לא היה חלק מחרושת השמועות ברדיט/טוויטר וכו' והוא באמת מכיר אנשים מהתעשייה ורוב הזמן התוכן שלו בכלל לא עוסק בחדשות גיימינג אלא יותר בסרטוני 'ניתוח' ארוכים של משחקים. זה לא איזה קליק בייטר שרק מחפש תשומת לב.

-היוטיובר Maximillian Dood,אישיות די מוכרת ואהובה ביוטיוב,בעיקר בז'אנר משחקי מכות אבל לא רק,אמר בסטרים שלו בתגובה לאיזו שאלה בצ'אט לגבי הדור הבא שממה שהוא שמע מאנשים בתעשייה סוני בונה על ליין אפ כבד להשקה,וזו לא משהו שהוא שמע מאתמול,אלא ניגון שחוזר כבר בערך שנתיים (שזה די מסתדר עם העובדה שסוני לא הכריזה על משחק גדול קרוב ל-3 שנים :D ). הבחור הזה די מקורב גם ל-Easy Allies ומבחינתי זו סוג של חותמת איכות שלא מדובר במבלשט.

רצות אינסוף שמועות על בסיס יומיומי ביוטיוב ורדיט וגם ב-ERA (למרות ששם המודרים מעיפים די מהר אנשים שמזבלים בשכל) אבל אלו שני חבר'ה שאני באופן אישי סומך עליהם ולא חושב שהם מספרים את זה בשביל קליקים,ואני חושב שיש לי פילטר לא רע כשזה מגיע לשמועות נקסט-ג'ן.

הלוואי. לסוני מעולם לכל אורך ההסטוריה שלה לא הצליחה לעשות השקה טובה, אמן שזאת תהיה החריגה. אם תהיה להם השקה חזקה אז אין לי שמץ של מושג מה אני אעשה. יש לי back catalog ענק על הפס4 ואם בהשקה יהיו איזה 3 משחקים שאני ארצה זה כבר יהיה מפלצתי. מזל ש-DS יוצא למחשב :)

סמל אישי של המשתמש
swym
Veteran

הודעהעל ידי swym » 26 מאי 2020, 10:08

DrKeo כתב:גיא, נראה לי שראינו תצוגות שונות לגמרי של מיקרוסופט. התצוגה שלהם הייתה חשיפת הדור הבא הכי underwhelming בהסטוריה פחות או יותר.

זה כי לא היה מדובר בשום צורה בחשיפת הדור הבא: גם הקונסולה של הדור הבא לא נחשפה בסטרים הזה, וגם משחקים אקסלוסיביים לדור הבא לא נחשפו בסטרים הזה. זה היה בסך הכל סטרים אינסייד בין-הכרזות של "הנה כמה משחקים לא אקסלוסיביים שיוצאים גם לדור הזה, ואיך הם יראו על הדור הבא" - כזה שמלכתחילה אף אחד לא מכין פופקורן ומכוון שעון בשביל לראות אותו בלייב.
היה ברור לכולם מלכתחילה שזה מה שיהיה, ובהתחשב בכך עדיין היו שם כמה הפתעות רציניות. כל מי שמזייף אכזבה בדיעבד יודע שהוא משקר רק לעצמו (אלא אם כן האכזבה היא ספציפית מאססינס קרי, שבו יצרו באזז של "נראה לכם גיימפליי, נראה לכם גיימפליי" ובסוף קיבלו כמה מילישניות של גיימפליי ערוך במקרה הטוב).

Laskin
Elder

הודעהעל ידי Laskin » 26 מאי 2020, 10:30

אני לא חושב שאנשים "מזייפים אכזבה" או משקרים לעצמם...
אמרו לנו לצפות ל*גיימפליי* של משחקי דור הבא, ורוב מה שראינו לא היה גיימפליי, ומה שכן - לא היה ממש "דור הבא"...

סמל אישי של המשתמש
swym
Veteran

הודעהעל ידי swym » 26 מאי 2020, 10:32

שמע, זה ציטוט שלך לגבי הציפיות מהסטרים. רוב התגובות האחרות ממש כאן בפורום די דומות לשלך:
Laskin כתב:זה די ברור שרוב מה שנראה יהיה קרוס ג'ן וממש ממש לא ינצלו את יתרונות הדור הבא כמו SSD, מעבר לזמני טעינה וכד'...
זה צד ג', אותם פחות מעניין לבנות דברים בנפרד לדור הבא, הם צריכים עכשיו לעשות כמה שיותר כסף :)
ועדיין, יהיה מגניב לראות דברים חדשים, שעובדים עליהם כבר שנים.

בסופו של דבר כן ראית דברים חדשים שעובדים עליהם כבר שנים? אז כנראה שהיה לך מגניב, לא?

Laskin
Elder

הודעהעל ידי Laskin » 26 מאי 2020, 10:37

נכון, מצד אחד - מגניב לי כי זו תקופה בלי הכרזות וזה לפחות *משהו*, אבל מצד שני ביחס לציפיות שמיקרוסופט הביאו - זו הייתה אכזבה.
אחד לא מבטל את השני

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 26 מאי 2020, 11:47

בטח שזאת הייתה אכזבה. אפילו כקרוס ג׳ן כל מה שהראו נראה meh והמילה גיימפליי היא מאוד אבל מאוד משוחררת ביחס למה שראו בסטרים הזה. וכן, זאת הייתה פעם ראשונה שממש ראינו משחקים לדור הבא וכולם נראו מעפן. כלומר זה רציני, כולם פה ובאינטרנט מזייפים אכזבה בכדי להתווכח איתך? מיקרוסופט אשכרה התנצלו על הסטרים הזה והוא פחות או יותר כיבה את ההייפ לXSX, בניגוד גמור לדמו UE5. האם זה הרוב סמנטיקה כי אלה לא הבלעדיים הגדולים של הXSX והדמו UE5 כנראה רץ אפילו טוב יותר על הXSx? כן, בהחלט. האם מיקרוסופט עשו צעד PR נוראי. כן, בהחלט.

סמל אישי של המשתמש
swym
Veteran

הודעהעל ידי swym » 27 מאי 2020, 17:02

Laskin כתב:נכון, מצד אחד - מגניב לי כי זו תקופה בלי הכרזות וזה לפחות *משהו*, אבל מצד שני ביחס לציפיות שמיקרוסופט הביאו - זו הייתה אכזבה.
אחד לא מבטל את השני

אבל מיקרוסופט לא באמת "הביאו ציפיות": המסרים בתקשורת היו די ברורים, ואנחנו רואים איך אפילו פה בפורום (מקום שבו אנשים קופצים כל פעם מחדש על דליפות פיקטיביות של משחקי PS+, או מפרשנים תמונה עם קצת צבע אדום-ככה בתור "זו חייבת להיות הכרזה על הסקארלט!") הציפיות היו פחות ממה שקיבלנו בפועל.
הרי אפילו על כל ציוץ מסוג "יש לנו גיימפליי של AC בדור הבא", הגיע מיד עוד "אבל זה רק טיזרון קטן קטן לגיימפליי ולא באמת הדגמה ברילטיים" ככה שלא היו שום ציפיות לפתח.

זה היה בסך הכל עוד סטרים למלא חלל בין אירועים גדולים יותר, ובזכותו כל מיני עיתונאים מדקלמים עכשיו smart delivery smart delivery ולפחות יכולים לספק תמונות וסרטונים מהpresskit שמיקרוסופט שלחה להם - וזה בזמן שאצל סוני יובש תקופתי כבר מאז הרצאת הSSD שלהם (ומחלקת PR שחשוב לה עכשיו יותר להתמקד ב-TLOU2).

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 27 מאי 2020, 17:44

swym כתב:
Laskin כתב:נכון, מצד אחד - מגניב לי כי זו תקופה בלי הכרזות וזה לפחות *משהו*, אבל מצד שני ביחס לציפיות שמיקרוסופט הביאו - זו הייתה אכזבה.
אחד לא מבטל את השני

אבל מיקרוסופט לא באמת "הביאו ציפיות": המסרים בתקשורת היו די ברורים, ואנחנו רואים איך אפילו פה בפורום (מקום שבו אנשים קופצים כל פעם מחדש על דליפות פיקטיביות של משחקי PS+, או מפרשנים תמונה עם קצת צבע אדום-ככה בתור "זו חייבת להיות הכרזה על הסקארלט!") הציפיות היו פחות ממה שקיבלנו בפועל.
הרי אפילו על כל ציוץ מסוג "יש לנו גיימפליי של AC בדור הבא", הגיע מיד עוד "אבל זה רק טיזרון קטן קטן לגיימפליי ולא באמת הדגמה ברילטיים" ככה שלא היו שום ציפיות לפתח.

זה היה בסך הכל עוד סטרים למלא חלל בין אירועים גדולים יותר, ובזכותו כל מיני עיתונאים מדקלמים עכשיו smart delivery smart delivery ולפחות יכולים לספק תמונות וסרטונים מהpresskit שמיקרוסופט שלחה להם - וזה בזמן שאצל סוני יובש תקופתי כבר מאז הרצאת הSSD שלהם (ומחלקת PR שחשוב לה עכשיו יותר להתמקד ב-TLOU2).

רק שזה לא היה בין אירועים, זה היה האירוע הראשון. זאת בדיוק קטסטרופת הpr, לא מראים ככה לראשונה קונסולת דור הבא. אם הסטרים הזה היה באוגוסט המצב לא היה כזה.

חזור אל “פורום משחקים”

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו־ 23 אורחים