bling כתב:זה רק אני או שהמודל של קלאוד מהרימייק הוא הכי טוב בדור הזה:
נראה יותר טוב משל זאת מאנריל וזה ממשחק מלא בתמונת גיימפליי גנרית, לא סרטון מעבר ולא כלום.
המודל של סנואה בהלבלייד על הדור הנוכחי ובאנריל הנוכחי כבר נראה טוב יותר. לא צריך דור הבא.
Laskin כתב:אני לא מסכים.
זאת אומרת - אני בהחלט מסכים עם העובדות (מלבד הדמו של הלבלייד 5, שהוא *לא* עובדה מוגמרת!!! זה 2:), אבל לפעמים רושם מסויים נשאר, בקרב אנשים שאינם כמוני וכמוך, והם ניזונים מדברים ויראלים ולאו דווקא מאתרי גיימינג "רציניים".
מיקרוסופט ממש ניסו לתקן את הטעויות שלהם אחרי החשיפה הראשונית של הONE והיו הרבה אנשים שלא קלטו את התיקונים האלה, והמיסקונספציה דבקה בONE.
פה כמובן שזה הרבה פחות משמעותי, ובכלל עדיין מוקדם מדי כי האירוע שלהם יהיה ביולי, אבל עדיין הPR של סוני כרגע טוב יותר לדעתי, אפילו עם הבדלי הכח לטובת מיקרוסופט, וזאת עוד לפני שסוני ממש חשפו משהו קונקרטי.
מה שהזכרת כאן הוא בדיוק כל ההבדל:
- כשמיקרוסופט חשפה את הOne, כל העיתונים כולל המיינסטרים דיווחו על הPR המגומגם שלהם כי זה היה סנסציוני. "לא תוכלו למכור את המשחקים שלכם" זה משהו שכבר עוקף את עיתונות המשחקים ומגיע למוספים בעיתונות הכללית (אני חושב שאפילו אז המיסקונספציה לא דבקה בקרב אף אחד שבאמת התלבט לקנות אחת מהקונסולות בשלב שבו הן כבר היו זמינות והמידע היה גלוי, אבל זה כן פגע לתקופה).
- בחשיפות האחרונות, אף אחד בתקשורת המיינסטרים לא יחס את החשיפה של אפיק לאיזה משחק בלעדי לPS5. יכול להיות שזה שאפיק עצמה הכריזה באותו רגע שהמנוע יהיה זמין לכל פלטפורמה כולל מכשירי אנדרואיד שיחקה לזה, אבל יכול להיות שפורטנייט הוא משהו הרבה יותר פופולארי מPS5 בעיתונות המיינסטרים ולכן כל דיווח כמעט בחר לציין בכותרת את "המפתחת של פורטנייט" - כי זה מה שמביא קליקים בימינו. סתם מי שנחשף לטריילר הזה מקשר אותו לאפיק, לא לסוני.
- כנ"ל כמובן השיח סביב התצוגה של מיקרוסופט: כל השיח של "אני יודע שהם לא הולכים לחשוף משהו רציני ושהתצוגה תהיה סתם אינדי, אני יודע שהם לא הולכים לחשוף משהו רציני והתצוגה תהיה סתם אינדי... אויש הם לא חשפו משהו רציני והתצוגה היתה סתם אינדי איזו אכזבה מטורפת!" הוא שיח של דלק פורומים ותו לא.
כל מי שבתוך האקוסיסטם כבר ידע שתצוגת המשחקים ממיקרוסופט עצמה מגיעה בהמשך, בעוד מי שנמצא מחוץ לבועה הזו ופשוט צפה בטריילרים התלהב מהם בטירוף: היה שם תמהיל מצוין של פרנצייזים מוכרים שידברו לקהל מיינסטרימי יותר, אבל דוווקא IP חדשים היו מאד דומיננטיים בתצוגה הזו - ככה שאפילו טענות ותיקות שבדרך כלל שומעים בחוץ על "התעשייה הזו כמו הוליווד וכל הזמן ממחזרת" הודממו לחלוטין.
במקביל, מיקרוסופט ידעה איך לחבר סיפור PR טוב סביב הרבה מהמשחקים כך שזה גילגל עבורה גם כתבות נוספות: "המשחק שנוצר ע"י מפתח בודד באנריל ונראה מדהים", "דירט 5 יכול לרוץ ב120FPS וב-4K על האקסבוקס החדשה! (נחביא את זה שלא גם וגם)", "קונים את מאדן פעם אחת ומקבלים אותו גם לאקסבוקס הנוכחית וגם לדור הבא", "יאקוזה, אחד הפרנצייזים מצד השלישי האחרונים שמזוהים עם אקסלוסיביות לפלטפורמות של סוני, מגיע לSeries X בהשקה", "משחק שיצא ב-2004 מקבל סוף סוף המשך לדור הבא"... בפועל מה שקרה פה הוא שמיקרוסופט סחתה לחלוטין את כל מה שאפשר להשיג בכיסוי תקשורתי עבור אוסף של משחקי צד ג'.