נושא הדור הבא

מחשב, קונסולות וכל מה שאפשר לשחק בו

המנהלים: bozeman, erezronen

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

Re: נושא הדור הבא

הודעהעל ידי DrKeo » 28 מאי 2020, 18:23

Uncle Pey'j כתב:אלאנה פירס התארחה בפודקאסט של Kinda Funny וטענה שסוני ניסתה להרים סטרימים שיציגו את הדור הבא כמה פעמים במהלך השנה,אבל ההנהלה הבכירה בפלייסטיישן התנגדה לרעיון של סטרים מוקלט מראש סטייל מה שאינסייד אקס בוקס עושים מהסלון של הבתים שלהם ורצו פרזנטציה מושקעת. היא מאוד מקושרת בתעשייה ואין סיבה לא להאמין לה למקרה שמישהו תוהה.

הנה קישור למה שפייג' דבר עליו, קפצו ל-10 דק'.
We're just normal men. We're just innocent men

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 28 מאי 2020, 18:56

מיקרוסופט העלו בלוג חדש על BC ב-XSX שנכתב על ידי "אדון זקן ארוך" שהוא בייסיקלי המארק סרני של MS:
https://news.xbox.com/en-us/2020/05/28/ ... atibility/

זה האמ;לק:
- אין מצב "בוסט", כל משחקי ה-BC מנצלים ב-100% את החומרה של ה-XSX כי הם רצים עליה "נייטיבית" (אני משער שעדין יש סוג של VM מאחורי כל זה, אבל זאת הערה שלי).
- זורק סוג של עקיצה עם "No boost mode, no downclocking, the full power of the Xbox Series X for each and every backward compatible game".
- כל המשחקי BC עובדים ברוזלוציה המלאה וה-FPS המלא שהם היו אמורים לעבוד בו, כלומר כל הנפילות פריימים ורזולוציה מהגרסה המקורית לא יקרו יותר ב-XSX.
- יש להם מערכת HDR אפויה בתוך ה-OS כך שכל משחק BC מקבל HDR, אפילו אם הוא בן 20, בלי התערבות מתכנתים, ה-OS עושה את זה לגמרי אוטומטית.
- כל משחקי ה-BC עובדים עם Quick Resume.
- יש להם כלים לגרום למשחקים לעלות ל-4K נייטיבי, שיתווסף להם פילטור אניסוטרופי X16, יעלה את קצב ה-FPS מ-30 ל-60 או מ-60 ל-120 ועוד אפשרויות נוספות שלא פורטו. כל אלה הם ללא התערבות בקוד של המשחק המקורי אבל הפיצ'רים האלה דורשים עבודה מצד הצוות (אני משער פרופיילינג ואז הרבה טסטינג) כך שרק כותרים נבחרים יקבלו את זה, כמו RDR1 על ה-X1X.

עריכה:
גם הטוויטר שלהם עוקץ.

הסבר של Evil Boris על ה-HDR בעזרת AI של מיקרוספט:
I've been speaking to them about it. It's super sophisticated and extends the work done by the Coalition on Gears 5.

With Gears they trained an AI to look at SDR and HDR output frames of various games and understand what the difference in colour space transform was:

So HDR became the ground truth and SDR was the image that was derived from that.
The AI could see how HDR to SDR had and once it had been trained with enough data would actually be able to do the opposite. To take the SDR image and make it look like the same HDR image.

Trained with enough data you can then take an SDR game and perform that same inverse tone mapping.
They are working with an even more sophisticated setup than the software only approach of Gears 5.
Now the advantage with doing it at a source level, is that it is possible to have access to the original 11bit or 16bit data including, rather than have to apply it as a post-process to an 8bit image - which doesn't contain enough data to avoid banding.
Also because of it is happening at source, it is far faster and latency-free compared to doing it in other ways (or having a TV do it)

The Solution for the Xbox Series X goes further and all of this happens on the display controller so there is 0 affect on memory and GPU performance , working in HDR normally has a minor hit on these things. Which is actually why the S is overlocked vs the XB1 OG.

ובנוסף לכל זה, באירוע hot chips של השנה (סוג של GDC לצ'יפים עם הרצאות מיועדות לתעשיה) יש הרצאה על הארכיטקטורה של ה-XSX מה שיתן לנו הצצה מפורטת בהרבה ממה שידוע כרגע על ה-XSX. האמת שמדובר ביום די מטורף כי יש הרצאה על AMPERE של NVIDIA, אחריה על XE, ה-GPU החדשים של אינטל ומיד אחרי זה ה-XSX. כרגע מדובר ב-16 לאוגוסט אבל עם הקורונה וזה מי יודע אם התצוגה תצא לפועל.

סמל אישי של המשתמש
Uncle Pey'j
Veteran

הודעהעל ידי Uncle Pey'j » 28 מאי 2020, 21:04

רוצים את התיאוריה שלי? הפוסט הזה של MS בא בעיתוי די מחשיד אחרי שמישהו בסוני עדכן את האתר של הפס5 עם התיאור הזה:
תמונה
זה נשמע שבאמת יהיה מדובר בקטלוג משחקים שיתרחב עם הזמן,אבל לא כל המשחקים יהיו זמינים לנו מההשקה,וזה ממש חבל.
סוני הסירה את השורה הזו מהאתר די מהר,אבל היא שמורה ב-webcache.

לגבי MS,אין מה להגיד,שאפו לצוות הזה על העבודה המדהימה שלהם עם BC ועוד משהו שהם רמזו אליו בפוסט שלהם שאנחנו צפויים לראות עוד כותרי 360 ו-OG עושים את דרכם לXSX.

סמל אישי של המשתמש
bling
Elder

הודעהעל ידי bling » 28 מאי 2020, 21:07

לסוני מגיעות העקיצות בצדק, כולם הסבירו שהחל מהדור הנוכחי שהקונסולות רצות על ארכיטקטורה נפוצה שהרצה לאחור תהיה סוג של אוטומט ועדיין איכשהו סוני מצליחה לדפוק גם את זה.

הצוות תוכנה שלהם בינוני מינוס.

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 28 מאי 2020, 21:11

כרגע יש 500+ משחקי 360 וכמה עשרות משחקי XBOX על ה-ONE. על פי ספנסר 100% ממה שרץ על ה-ONE, ירוץ על ה-XSX. כלומר הצוות BC שלהם אולי עדין עובד על זה שכל המשחקים שרצים על הONE ירוצו על ה-XSX אבל בשניה שה-XSX משוגרת או אפילו קודם, כנראה שתשומת הלב שלהם תעבור ללמשיך להגדיל את הקטלוג של ה-360 וה-XBOX. אני לא אהיה מופתע אם ה-XSX תשוגר עם הרבה יותר משחקי 360 מאשר נתמכים היום. או אולי בעצם משהו יותר טוב, במקום יותר משחקים הם עובדים על שדרוגים של משחקי 360 ו-ONE גדולים מסויימים ל-XSX. יש כמה משחקים שיהיו פשוט נהדרים ב-4K/120FPS עם פילטור אנוסטרופי X16 ו-HDR. זה אשכרה חיים חדשים למשחקים מסויימים, נניח AW עם HDR? גררר.

עכשיו אני מתבאס ש-BB לא משחק ONE, מקום הגרסה המגמגת של הפס4 יכלנו לקבל פה איזה 4K HDR 120FPS, זה יכל להיות מעולה.

סמל אישי של המשתמש
Uncle Pey'j
Veteran

הודעהעל ידי Uncle Pey'j » 28 מאי 2020, 21:16

לגבי AF,רק מזכיר שכבר היום כל משחקי ה-360 ומשחקי One שלא קיבלו פאטץ' ל-One X מקבלים x16 AF אוטומטית.

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 28 מאי 2020, 21:21

Uncle Pey'j כתב:לגבי AF,רק מזכיר שכבר היום כל משחקי ה-360 ומשחקי One שלא קיבלו פאטץ' ל-One X מקבלים x16 AF אוטומטית.

ואני מזכיר שרוב משחקי ה-ONE הם ללא AF X16 כי אין לה את רוחב הפס לעשות את זה ועל ה-XSX הם כן יהיו עם X16 :)

סמל אישי של המשתמש
Uncle Pey'j
Veteran

הודעהעל ידי Uncle Pey'j » 28 מאי 2020, 21:33

DrKeo כתב:
Uncle Pey'j כתב:לגבי AF,רק מזכיר שכבר היום כל משחקי ה-360 ומשחקי One שלא קיבלו פאטץ' ל-One X מקבלים x16 AF אוטומטית.

ואני מזכיר שרוב משחקי ה-ONE הם ללא AF X16 כי אין לה את רוחב הפס לעשות את זה ועל ה-XSX הם כן יהיו עם X16 :)

אני לא בטוח שהבנתי אותך קיאו-כל משחק שלא קיבל פאטץ' ייעודי ל-One X רץ עם AF X16 ללא יוצא מן הכלל. מה כל מפתחת בחרה לעשות עם החומרה של ה-One X לגבי AF כשזה מגיע למשחקים עם פאטץ' אני לא יודע,אבל בכל מקרה הם לא רוב. לגבי ה-One הרגילה,אני חייב לומר שאחרי שעברתי על כמה השוואות של DF מתחילת הדור,מאיזו סיבה לא ברורה הייתה מגמה של משחקים עם AF מוצלח יותר על ה-One מאשר הפס4,וגם הם תהו על זה.

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 28 מאי 2020, 21:37

אני יודע שכל משחקי ה-BC קבלו X16 AF על ה-X, אבל גם כל משחקי ה-ONE? על זה לא שמעתי.

סמל אישי של המשתמש
Uncle Pey'j
Veteran

הודעהעל ידי Uncle Pey'j » 28 מאי 2020, 21:52

בוודאות,כל משחק One ללא פאטץ' קיבל את זה אוטומטית.

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 28 מאי 2020, 21:54

טוב נו, אני משער שעם 300GB/s+ הם יכולים לעשות את זה בקלות. אבל אני יודע על לא מעט משחקי X1X הם ללא X16.

סמל אישי של המשתמש
Uncle Pey'j
Veteran

הודעהעל ידי Uncle Pey'j » 28 מאי 2020, 21:58

אני מניח שזה הגיוני,יכול להיות שלא נשאר להם תקציב GPU להטמיע את זה ולאלו שלא קיבלו פאטץ' זה די טריוויאלי.
והלכתי את האקסטרה מייל ומצאתי את הוידאו של ריצ'ארד על זה:

הוא מציין את זה ממש בשתי דקות הראשונות של הוידאו.

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 29 מאי 2020, 00:05

Uncle Pey'j כתב:אני מניח שזה הגיוני,יכול להיות שלא נשאר להם תקציב GPU להטמיע את זה ולאלו שלא קיבלו פאטץ' זה די טריוויאלי.
והלכתי את האקסטרה מייל ומצאתי את הוידאו של ריצ'ארד על זה:

הוא מציין את זה ממש בשתי דקות הראשונות של הוידאו.

נייס, ההשקעה מורגשת :)

סמל אישי של המשתמש
Klayman
Sage

הודעהעל ידי Klayman » 29 מאי 2020, 13:14

אז מי אמר שצריך את הדור הבא? :D
Now, a question of etiquette - as I pass, do I give you the ass or the crotch
?

סמל אישי של המשתמש
Uncle Pey'j
Veteran

הודעהעל ידי Uncle Pey'j » 29 מאי 2020, 16:17

אני כבר באמת לא יודע מה לחשוב על BC מכיוונה של סוני אחרי זה:
https://www.eurogamer.net/articles/2020-05-29-new-ps4-games-must-be-playstation-5-compatible-from-july-sony-tells-devs
אז נראה שעכשיו האחריות על בדיקה האם משחק פס4 עובד על פס5 למשחקים היא באחריות המפתחת בהרבה מקרים?
הם חייבים לעשות סדר בעניין הזה.

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 29 מאי 2020, 16:56

Uncle Pey'j כתב:אני כבר באמת לא יודע מה לחשוב על BC מכיוונה של סוני אחרי זה:
https://www.eurogamer.net/articles/2020-05-29-new-ps4-games-must-be-playstation-5-compatible-from-july-sony-tells-devs
אז נראה שעכשיו האחריות על בדיקה האם משחק פס4 עובד על פס5 למשחקים היא באחריות המפתחת בהרבה מקרים?
הם חייבים לעשות סדר בעניין הזה.

לא רק זה, כשסוני מוצאת חוסר תאימות של משחק פס4 לפס5, הם פונים למפתחת בכדי שתספק פיתרון.

סמל אישי של המשתמש
Uncle Pey'j
Veteran

הודעהעל ידי Uncle Pey'j » 29 מאי 2020, 17:02

מאוד מאכזב,יש לי ספרייה די גדולה של משחקים בפס4 שלי ואומנם רובה זה בעיקר צד א' אבל הגעתי למצב שאני באמת חושב פעמיים לפני שאני רוכש משחק פס4,אפילו אם מדובר במשהו די זול,כי אני פשוט לא יודע אם אני עדיין אוכל לשחק בו חצי שנה קדימה כשאני אהיה עם פס5.

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 29 מאי 2020, 17:06

יש לי כבר ספריה גדולה של משחקי פס4 מוכנים לפס5 שלי אבל עם כל הבלגן BC הזה הפסקתי לקנות משחקי פס4 עד שאני יודע עובדתית שאני אוכל לשחק בהם על הפס5.

Laskin
Elder

הודעהעל ידי Laskin » 29 מאי 2020, 17:08

לי אישית תאימות לאחור ממש לא משנה, מעבר לGOW וכנראה גם TLOU2 אני לא אגע שוב במשחקי פס4 בסבירות גבוהה מאוד... וגם בהם בטח אשחק פעם אחת ואשכח מזה כל המשך הדור.
ועדיין - זה מעפן מצד סוני, בשביל אלו שזה כן משנה להם, שאני מניח שהם לא מעט. עצלות או חוסר יכולת, שבטח לא תשנה ממש כמעט כלום במכירות, אבל רק בשביל מראית העין כדאי להם להתאפס על עצמם ולהראות שהם לפחות מנסים.

נדב, מהשנייה שהפסקת לשקול לקנות פס4 - זה יהיה מטופש בכל מקרה לרכוש משחקים עבורו, כשדי בטוח שתוכל להשיג דילים טובים יותר במהלך הדור הבא.

סמל אישי של המשתמש
Uncle Pey'j
Veteran

הודעהעל ידי Uncle Pey'j » 29 מאי 2020, 18:07

כן,זה אשכרה קורה :)

kririn
Sage

הודעהעל ידי kririn » 29 מאי 2020, 18:12

אני יעשה דבר מאוד פשוט
לא יקנה ps5 עד שאני יסיים את הבילעדים לps4 שנשאר לי לסיים

בעינין הxsx , כל עוד אין בילעדים xsx
אני ישתמש בxbo x
מעדיף לקנות מחשב חדש לפני , אבל מחכה לריזן החדשים
ולכרטיסי rt של amd שאני מנחש שיצאו בקרוב
כי יהיה להם rt בps4 ו xsx

אני רוצה מחשב שיחזיק כמה שנים טובות ב 4k
ככה שאני מכוון למשהו חזק משמעותית מהxsx
ולא רוצה לשדרג כל הזמן , ככה שמחכה שהחומרה תיהיה בחוץ
והמחיר לאותה חומרה יהיה שפוי יותר

Laskin
Elder

הודעהעל ידי Laskin » 29 מאי 2020, 18:22

מהציוץ שלהם אני מבין שיהיה גם שלט שכולו שחור? :)

וקרירין - אני די משוכנע שאם אתה רוצה ביצועים ממש טובים שיחזיקו לך לעוד הרבה שנים - אז הכרטיסים של Nvidia הולכים לאכול את של AMD בלי מלח. אבל נדע טוב יותר בסביבות אוגוסט-ספטמבר

סמל אישי של המשתמש
Uncle Pey'j
Veteran

הודעהעל ידי Uncle Pey'j » 29 מאי 2020, 18:36

עוד הייפ! (CTO של בלופוינט)

ופרנויה של סוני לקינוח :D
נערך לאחרונה על ידי Uncle Pey'j ב 29 מאי 2020, 19:51, נערך פעם 1 בסך הכל.

Laskin
Elder

הודעהעל ידי Laskin » 29 מאי 2020, 19:46

הציוץ של גרילה לא עובד / הוסר...
מה הוא כתב?

אגב, יש שמועות על חשיפה של Project Maverick של EA שהוא משחק Star Wars ״סודי״. השמועות מדברות על חשיפה בשבוע הבא. מקווה שזה קשור לדור הבא, ונראה אותו אצל סוני.

סמל אישי של המשתמש
Uncle Pey'j
Veteran

הודעהעל ידי Uncle Pey'j » 29 מאי 2020, 19:49

אין לי מושג למה הוא הוסר,זה לא שהוא ציין שם משהו מיוחד פשוט שיתף את האירוע של סוני ואמר משהו כמו לשים לב למה שהולך להיות שם,מה שעוד יותר הזוי שהקישור עכשיו מקשר לציוץ של Cliffy b שאני אפילו לא עוקב אחריו...

חזור אל “פורום משחקים”

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו־ 40 אורחים