PS4 | הנושא הרשמי

מחשב, קונסולות וכל מה שאפשר לשחק בו

המנהלים: bozeman, erezronen

סמל אישי של המשתמש
Nucleus_Dawn
Sage

Re: PS4 | הנושא הרשמי

הודעהעל ידי Nucleus_Dawn » 29 יולי 2013, 17:01

matangt8 כתב:טוב סוני די פטרה את הבעיה של מקומות החברים שהיה בעייתי (לי לא ממש) שהיו עד כ100 מקומות. לPS4 יש לכם עד 2000... אין לי מושג מי צריך 2000 חברים אלה אם זה לאנשים מפורסמים מצורכי פרסום חחח

ולONE יש רק 1000 מקומות לחברים!!!!!!
זהו!!!! מייקרוסופט ניצחו, באופן רשמי!!!!!

---

אני לא ממש מצליח לחשוב על מישהו שיהיה לו שימוש בכל כך הרבה חברים. אולי אנשי תעשייה/עיתונאים, שרוצים להשתמש במכשיר כפלטפורמה לדבר עם הקהל שלהם ולארגן מידי פעם משחקים ביחד עם המעריצים/קוראים שלהם?
תמונה

סמל אישי של המשתמש
matangt8
Warrior

הודעהעל ידי matangt8 » 29 יולי 2013, 17:08

Nucleus_Dawn כתב:
ולONE יש רק 1000 מקומות לחברים!!!!!!
זהו!!!! מייקרוסופט ניצחו, באופן רשמי!!!!!

---

אני לא ממש מצליח לחשוב על מישהו שיהיה לו שימוש בכל כך הרבה חברים. אולי אנשי תעשייה/עיתונאים, שרוצים להשתמש במכשיר כפלטפורמה לדבר עם הקהל שלהם ולארגן מידי פעם משחקים ביחד עם המעריצים/קוראים שלהם?

חחח אולי זה מה שתופס עוד גיגה ראם בPS4 :lol: אבל עכשיו ברצינות אני לא מבין למה צריך 2000...יש לי בקושי 20 בPS3...
תמונה

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 29 יולי 2013, 21:26

Nucleus_Dawn כתב:
למה שאומר כזה דבר?
אם אני מטיל מטבע, מכסה את התוצאה ואומר "לא בטוח שיצא ראש", זה לא אותו הדבר כמו להגיד "בטוח יצא זנב". אלו שתי טענות שונות לחלוטין.

בדור הנוכחי, למשל, היו שתי קונסולות שסיימו בתיקו מבחינת היצע משחקים, ביצועים ופיטצ'רים. לPS3 היה ספקס יותר טוב על הנייר מה360 (וכמו בדור הנוכחי, גם אז כולם חשבו שה360 DOA ושהPS3 תנגב איתה את הרצפה).

אני לא אומר שהקונסולה עם הספקס הכי חלש, היא הכי טובה. אני אומר שכשהבדלים כל כך לא משמעותיים, הספקס פשוט לא רלוונטי למי תציע לי משחקים טובים יותר ושהדרך היחידה לדעת את זה, היא לחכות ולראות את התוצאות בשטח (כמו שאתה אמרת). לעיתים (כמו בדור הקודם), גם כאשר ההבדלים גדולים בהרבה ממה שצפוי לנו בדור הבא, הגורם החשוב לאיזו קונסולה תציע לי משחקים טובים יותר, הוא דווקא מי יצאה קודם.
בקיצור, אני מסכים איתך. כל דיוני הספקס מעניינים, ברמה הטכנית וברמת הידע הכללי, אבל הם לא באמת רלוונטיים לדיון של איזו קונסולה תהייה עדיפה.

נדב, אתה יכול למצוא מחשב נייד ב2,500 עם 8 GB זכרון, אבל הרוב המוחלט של המחשבים מגיע עדין עם 4GB (שזה באמת כל מה שצריך, אם אתה לא מתכנן להשתמש בו בשביל משחקים).
מחשבי גיימינג עם 16GB נדירים למדי. מחשבי גיימינג עם 32GB בטח נמכרים בעולם כולו ברמה של עשרות יחידות. זה הגיוני, כי יש בערך אפס מקרים שבהם בכלל יש שימוש ביותר מ8GB במשחקים.
גם מפלצות גיימינג של טושיבה/סמסונג/ASUS/HP, שעולות 6000+, מגיעות ברוב המקרים עם 8GB RAM.

היום זיכרון זה כמו זבל, תמצא 8GB של זיכרון בכל טווח מחיר שרק תחפש ובשביל 150 שקל ישדרגו לך כל זיכרון 4GB ל8 אם במקרה המחשב לא מגיע איתו (חוץ מאשר אולטרא בוקים, הם עם זיכרון בנוי לתוך הלוח אם ולכן לא תמיד אפשר להחליף). הסיבה שמשחקים לא מנצלים 8GB זכרון היא שהם בנויים לרוץ על קונסולה עם 256MB של זיכרון, זה תחום שהPC נתקע בו מאחור בצורה בלתי רגילה בגלל הקונסולות.
We're just normal men. We're just innocent men

סמל אישי של המשתמש
Nucleus_Dawn
Sage

הודעהעל ידי Nucleus_Dawn » 29 יולי 2013, 22:23

DrKeo כתב:היום זיכרון זה כמו זבל, תמצא 8GB של זיכרון בכל טווח מחיר שרק תחפש ובשביל 150 שקל ישדרגו לך כל זיכרון 4GB ל8 אם במקרה המחשב לא מגיע איתו (חוץ מאשר אולטרא בוקים, הם עם זיכרון בנוי לתוך הלוח אם ולכן לא תמיד אפשר להחליף). הסיבה שמשחקים לא מנצלים 8GB זכרון היא שהם בנויים לרוץ על קונסולה עם 256MB של זיכרון, זה תחום שהPC נתקע בו מאחור בצורה בלתי רגילה בגלל הקונסולות.

ברור שזה אפשרי לשים בלפטופ 32GB זיכרון. זה פשוט לא קורה אף פעם, כי זה שדרוג שאין בו שמץ של טעם. גם ברור שזה מאוד זול, אבל זה עדין קורה לעיתים רחוקות. רוב המחשבים מגיעים עם 4GB זכרון. מחשבי גיימינג מגיעים עם 8GB ורק סופר-אולטרה מחשבים, שעולים 7000 שקל, מגיעים עם 16GB זכרון.
אני מתאר לעצמי שבעוד שנה-שנתיים, נראה קפיצה יפה במספר המשחקים שעושים שימוש בזכרון הזה ו8GB יהפוך למינימום החדש של הגיימינג (היום, גם ע 4GB, אתה מפעיל בכיף את הרוב המוחלט של המשחקים), בגלל שכבר לא יהיו קונסולות עם כמות בזויה של זכרון, שימשכו את כולם למטה.
תמונה

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 29 יולי 2013, 23:14

Nucleus_Dawn כתב:
ברור שזה אפשרי לשים בלפטופ 32GB זיכרון. זה פשוט לא קורה אף פעם, כי זה שדרוג שאין בו שמץ של טעם. גם ברור שזה מאוד זול, אבל זה עדין קורה לעיתים רחוקות. רוב המחשבים מגיעים עם 4GB זכרון. מחשבי גיימינג מגיעים עם 8GB ורק סופר-אולטרה מחשבים, שעולים 7000 שקל, מגיעים עם 16GB זכרון.
אני מתאר לעצמי שבעוד שנה-שנתיים, נראה קפיצה יפה במספר המשחקים שעושים שימוש בזכרון הזה ו8GB יהפוך למינימום החדש של הגיימינג (היום, גם ע 4GB, אתה מפעיל בכיף את הרוב המוחלט של המשחקים), בגלל שכבר לא יהיו קונסולות עם כמות בזויה של זכרון, שימשכו את כולם למטה.

http://ksp.co.il/?uin=19359
http://ksp.co.il/?uin=19745
http://ksp.co.il/?uin=17368
http://ksp.co.il/?uin=19329
http://ksp.co.il/?uin=19712
http://ksp.co.il/?uin=18195
http://ksp.co.il/?uin=17838
http://ksp.co.il/?uin=18189
http://ksp.co.il/?uin=19339
http://ksp.co.il/?uin=17771

וזה רק לפטופים עד 4000 שקל בחנות אחת בישראל, רובם LOW RANGE ואפילו לא אחד של "גיימרים", אפילו לא קרוב. אלה מחשבים לבנות שלומדות תקשורת בבינתחומי.

סמל אישי של המשתמש
Nucleus_Dawn
Sage

הודעהעל ידי Nucleus_Dawn » 29 יולי 2013, 23:36

DrKeo כתב:http://ksp.co.il/?uin=19359
http://ksp.co.il/?uin=19745
http://ksp.co.il/?uin=17368
http://ksp.co.il/?uin=19329
http://ksp.co.il/?uin=19712
http://ksp.co.il/?uin=18195
http://ksp.co.il/?uin=17838
http://ksp.co.il/?uin=18189
http://ksp.co.il/?uin=19339
http://ksp.co.il/?uin=17771

וזה רק לפטופים עד 4000 שקל בחנות אחת בישראל, רובם LOW RANGE ואפילו לא אחד של "גיימרים", אפילו לא קרוב. אלה מחשבים לבנות שלומדות תקשורת בבינתחומי.

כבר הזכרתי את זה שיש יוצאים מן הכלל. לא הוכחת שום דבר, מעבר לזה שצדקתי.

הרוב המוחלט של המחשבים לבנות שלומדות תקשורת בבינתחומי, מגיעים עם 4GB RAM. מחשבים עם 8GB, למרות שהרבה יותר נפוצים משהיו לפני שנתיים-שלוש, עדין נדירים, באופן יחסי למחשבים עם 4GB והם עדין נמצאים בעיקר במחשבים לגיימרים, עם כרטיסי מסך טובים (יחסית).

זה גם הגיוני, כי בנות שלומדות תקשורת בבינתחומי, לעולם לא ישתמשו ביותר מ4GB RAM, כך שהן לא צריכות יותר.
תמונה

סמל אישי של המשתמש
matangt8
Warrior

הודעהעל ידי matangt8 » 30 יולי 2013, 00:12

נראה לי שלסוני נמאס מהכפתורים של L1,L2,R1,R2 ולכן הם עברו לשיטה של מיק'...RB,LB,LT,RT.
כרגע יש רק תמונה כזאת וזה ממש לא רשמי ואני מאוד מקווה שזה לא נכון....
תמונה
תמונה

סמל אישי של המשתמש
Nucleus_Dawn
Sage

הודעהעל ידי Nucleus_Dawn » 30 יולי 2013, 08:19

matangt8 כתב:נראה לי שלסוני נמאס מהכפתורים של L1,L2,R1,R2 ולכן הם עברו לשיטה של מיק'...RB,LB,LT,RT.
כרגע יש רק תמונה כזאת וזה ממש לא רשמי ואני מאוד מקווה שזה לא נכון....
תמונה

בהחלט יכול להיות שזה עניין של אייקונים שסתם מצאו את דרכם לתצוגה.
זה קורה בשלבים מוקדמים בפיתוח (ולפעמים, גם במשחקים שכבר יצאו).

למה זה מפריע לך?
תמונה

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 30 יולי 2013, 08:20

Nucleus_Dawn כתב:
כבר הזכרתי את זה שיש יוצאים מן הכלל. לא הוכחת שום דבר, מעבר לזה שצדקתי.

הרוב המוחלט של המחשבים לבנות שלומדות תקשורת בבינתחומי, מגיעים עם 4GB RAM. מחשבים עם 8GB, למרות שהרבה יותר נפוצים משהיו לפני שנתיים-שלוש, עדין נדירים, באופן יחסי למחשבים עם 4GB והם עדין נמצאים בעיקר במחשבים לגיימרים, עם כרטיסי מסך טובים (יחסית).

זה גם הגיוני, כי בנות שלומדות תקשורת בבינתחומי, לעולם לא ישתמשו ביותר מ4GB RAM, כך שהן לא צריכות יותר.

"רוב המחשבים מגיעים עם 4GB זכרון. מחשבי גיימינג מגיעים עם 8GB ורק סופר-אולטרה מחשבים, שעולים 7000 שקל, מגיעים עם 16GB זכרון."
זה ממש לא נכון, בערך חצי מהלפטופים בKSP מגיעים עם 8GB זיכרון, לא מחשבים של גיימרים, מחשבים של 2800 שקל ו-3000 שקל. רוב המחשבים בKSP עם 4GB של זיכרון הם דגמים ישנים שבעולם כבר לא מוכרים, כמובן שאפשר להיות צרכן דביל ולקנות מחשב עם 4GB זיכרון אבל בדיוק באותו מחיר תמצא מחשב עם 8GB זיכרון כי יש אותם כמו זבל היום בכל חנות. יש לך מבחר מכל חברה ויצרנית ללפטופ עם 8GB במחיר מצחיק כי זיכרון היום עולה כלום וליצרניות לא באמת אכפת אם זה 4 או 8, זה כמעט אותו דבר. כמובן עם יוצאי דופן שהם האולטראבוקים.

סמל אישי של המשתמש
matangt8
Warrior

הודעהעל ידי matangt8 » 30 יולי 2013, 00:25

Nucleus_Dawn כתב:
בהחלט יכול להיות שזה עניין של אייקונים שסתם מצאו את דרכם לתצוגה.
זה קורה בשלבים מוקדמים בפיתוח (ולפעמים, גם במשחקים שכבר יצאו).

למה זה מפריע לך?

זה לא ממש מפריע לי,סתם אחרי כל השנים האלה שאני רגיל לראות R1,2,3 וL1,2,3 פתאום לשנות את זה זה מוזר לי...אבל הכל עניין של הרגל ;)

בכללי זה לא ממש רשמי כי בתמונה הרשמית של הדולשוק 4 עדיין הטריגרים ובאמפרים נקראים L1,2 וR1,2 ככה שבאמת שזאת טעות כנראה.
תמונה

לא ממש רואים אבל כן רשום R1,R2
תמונה

סמל אישי של המשתמש
Nucleus_Dawn
Sage

הודעהעל ידי Nucleus_Dawn » 30 יולי 2013, 08:32

DrKeo כתב:"רוב המחשבים מגיעים עם 4GB זכרון. מחשבי גיימינג מגיעים עם 8GB ורק סופר-אולטרה מחשבים, שעולים 7000 שקל, מגיעים עם 16GB זכרון."
זה ממש לא נכון, בערך חצי מהלפטופים בKSP מגיעים עם 8GB זיכרון, לא מחשבים של גיימרים, מחשבים של 2800 שקל ו-3000 שקל. רוב המחשבים בKSP עם 4GB של זיכרון הם דגמים ישנים שבעולם כבר לא מוכרים, כמובן שאפשר להיות צרכן דביל ולקנות מחשב עם 4GB זיכרון אבל בדיוק באותו מחיר תמצא מחשב עם 8GB זיכרון כי יש אותם כמו זבל היום בכל חנות. יש לך מבחר מכל חברה ויצרנית ללפטופ עם 8GB במחיר מצחיק כי זיכרון היום עולה כלום וליצרניות לא באמת אכפת אם זה 4 או 8, זה כמעט אותו דבר. כמובן עם יוצאי דופן שהם האולטראבוקים.

8GB הם עדין נדירים יותר מ4GB (הרבה יותר קל למצוא אותם היום, מאשר לפני שנה, אבל הם עדין פחות שכיחים). ההבדל במחירים הוא באמת שום דבר, כמו שאתה אומר, כי זה באמת לא עולה הרבה.
במקרה, במחשבים הבסיסיים האלה, גם ההבדל בביצועים הוא בערך שום דבר, כך שזה רלוונטי ליצרן בערך כמו שזה רלוונטי לצרכן.

הסיבה שאני יודע את זה בבטחון כזה, היא כי אני לא גיימר סופר הארד קור, שמכיר את המחירים של כל הרכיבים האלה, מתעסק רק עם המחשבים הכי מתקדמים בעולם ובודק באתר של איזו חברה, כמוך.
זה בגלל שאני גיימר סופר הארד קור, שמכיר את המחירים של כל הרכיבים האלה, מתעסק רק עם המחשבים המתקדמים בעולם ועובד למחייתו בלמכור מחשבים ומכיר הרבה מאוד דגמים שונים, מכמה וכמה חברות שונות.

8GB זה לא סטנדרט. זה יחסית נדיר. בכל יום שעובר, זה הופך לפחות נדיר.
הסטנדרט הוא כבר כמה שנים טובות 4GB. אין עם העניין הזה התקדמות, בעיקר בגלל שכל מי שצריך מחשב לשימוש ביתי, לא צריך יותר מ4GB, כך שאין שום יתרון עבורו לבחור מחשב עם 8GB. זה non-issue. היצרניות יודעות את זה ולכן, הרוב המוחלט של המחשבים הבסיסיים שנמכרים היום (ואם אתה חושב שמחשבים של 2800-3000 שקל הם בסיסיים, אז אין לך מושג מה זה מחשב בסיסי), מיוצרים עם 4GB זכרון בלבד.

נ.ב.
למה אתה מנסה לטעון משהו על מחשבים בסיסיים, עם רשימת לינקים למחשבים שבה כולם חוץ מאחד מגיעים עם i5 וi7?
בדיקה קצת יותר מעמיקה לרשימה הזאת, הראית לי שהיא דאגה להוכיח שאני צודק באופן הרבה יותר ברור, משחשבתי.
לא רק זה, יש ברשימה הזאת רק שני מחשבים שיש להם כרטיס גרפי של אינטל. בכל השאר יש כרטיסים גרפיים יחסית מתקדמים של נווידיה וAMD. אחד מהם, הוא כמובן המחשב עם הi3 (שהוא, במקרה, הדגם השמן והמכוער של סמסונג שדיברתי עליו בהודעה מוקדמת יותר) והשני הוא מחשב אפילו לא קרוב לבסיסי, שלא רק מגיע עם i5, אלא גם עם דיסק קשיח היברידי.
תמונה

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 30 יולי 2013, 02:51

Nucleus_Dawn כתב:
8GB הם עדין נדירים יותר מ4GB (הרבה יותר קל למצוא אותם היום, מאשר לפני שנה, אבל הם עדין פחות שכיחים). ההבדל במחירים הוא באמת שום דבר, כמו שאתה אומר, כי זה באמת לא עולה הרבה.
במקרה, במחשבים הבסיסיים האלה, גם ההבדל בביצועים הוא בערך שום דבר, כך שזה רלוונטי ליצרן בערך כמו שזה רלוונטי לצרכן.

הסיבה שאני יודע את זה בבטחון כזה, היא כי אני לא גיימר סופר הארד קור, שמכיר את המחירים של כל הרכיבים האלה, מתעסק רק עם המחשבים הכי מתקדמים בעולם ובודק באתר של איזו חברה, כמוך.
זה בגלל שאני גיימר סופר הארד קור, שמכיר את המחירים של כל הרכיבים האלה, מתעסק רק עם המחשבים המתקדמים בעולם ועובד למחייתו בלמכור מחשבים ומכיר הרבה מאוד דגמים שונים, מכמה וכמה חברות שונות.

8GB זה לא סטנדרט. זה יחסית נדיר. בכל יום שעובר, זה הופך לפחות נדיר.
הסטנדרט הוא כבר כמה שנים טובות 4GB. אין עם העניין הזה התקדמות, בעיקר בגלל שכל מי שצריך מחשב לשימוש ביתי, לא צריך יותר מ4GB, כך שאין שום יתרון עבורו לבחור מחשב עם 8GB. זה non-issue. היצרניות יודעות את זה ולכן, הרוב המוחלט של המחשבים הבסיסיים שנמכרים היום (ואם אתה חושב שמחשבים של 2800-3000 שקל הם בסיסיים, אז אין לך מושג מה זה מחשב בסיסי), מיוצרים עם 4GB זכרון בלבד.

נ.ב.
למה אתה מנסה לטעון משהו על מחשבים בסיסיים, עם רשימת לינקים למחשבים שבה כולם חוץ מאחד מגיעים עם i5 וi7?
בדיקה קצת יותר מעמיקה לרשימה הזאת, הראית לי שהיא דאגה להוכיח שאני צודק באופן הרבה יותר ברור, משחשבתי.
לא רק זה, יש ברשימה הזאת רק שני מחשבים שיש להם כרטיס גרפי של אינטל. בכל השאר יש כרטיסים גרפיים יחסית מתקדמים של נווידיה וAMD. אחד מהם, הוא כמובן המחשב עם הi3 (שהוא, במקרה, הדגם השמן והמכוער של סמסונג שדיברתי עליו בהודעה מוקדמת יותר) והשני הוא מחשב אפילו לא קרוב לבסיסי, שלא רק מגיע עם i5, אלא גם עם דיסק קשיח היברידי.

אתה מבין שכל המחשבים האלה הם דגמים בסיסים של החברות הללו נכון? אתה מודע לזה שלפטופ ב2500-4000 שקל זה לפטופ בסיס במחיר בסיסי נכון? אתה מבין שלטעון מה שאתה טוען זה בערך כמו לענות ל"היום אפשר להשיג טלביזיה SMART TV ב4000 שקל" ב"זה לא נכון, היום אפשר לקנות טלביזיות בלי SMART TV ב4000 שקל".

תקרא את מה שכתבת:
"לפטופים שמגיעים עם 8GB הם או לגיימינג, או אולטרה-בוקים ברמה גבוהה (האולטרה-וקים הפשוטים יחסית מגיעים גם עם 4GB) והם לרוב הלפטופים היותר יקרים יקרים"
זה פשוט לא נכון.
ואז אמרת:
"רוב המחשבים מגיעים עם 4GB זכרון. מחשבי גיימינג מגיעים עם 8GB ורק סופר-אולטרה מחשבים, שעולים 7000 שקל, מגיעים עם 16GB זכרון."
שוב, פשוט לא נכון.

הטעון שלך לא נכון כי זה שבישראל רשתות גדולות כמו באג מחזיקות דגמים בני שנה+ ומוכרים אותם באותו מחיר כמו הדגם של השנה לא הופך את זה למשהו סטנדרטי בעולם. אם תלך לכל חנות בעולם המערבי לקנות לפטופ ימכרו לך אחד עם 8GB פשוט בגלל שזה מה שמוכרים היום לרוב ובעיקר כי זה פשוט הסטנדרט היום בעולם. כל דגם שהוכרז ב2013 פחות או יותר מגיע עם 8GB זיכרון (שוב, יוצאי דופן הם האולטראבוקס בגלל הזיכרון הצרוב ישר למערכת). כלומר גם בחו"ל קל מאוד למצא מחשבים עם 4GB זיכרון, פשוט הם נמכרים לרוב בסביבת ה250-400 דולר ומצד שני אני גם יכול למצא לך הרבה מחשבים שנמכרים עם 2GB זיכרון.

זה שהיום אני יכול למצא לך עשרות דגמים של לפטופים שנעים בין 2500 ל4000 שקל עם 8GB זיכרון אומר היום 8GB זה הסטנדרט, אם רוב האנשים בוחרים לקנות מתחת לסטנדרט הזה זה קורה אך ורק בגלל בורות צרכנים ורשתות גדולות שרוצות לפנות מלאי.

סמל אישי של המשתמש
Nucleus_Dawn
Sage

הודעהעל ידי Nucleus_Dawn » 30 יולי 2013, 20:08

DrKeo כתב:אתה מבין שכל המחשבים האלה הם דגמים בסיסים של החברות הללו נכון? אתה מודע לזה שלפטופ ב2500-4000 שקל זה לפטופ בסיס במחיר בסיסי נכון? אתה מבין שלטעון מה שאתה טוען זה בערך כמו לענות ל"היום אפשר להשיג טלביזיה SMART TV ב4000 שקל" ב"זה לא נכון, היום אפשר לקנות טלביזיות בלי SMART TV ב4000 שקל".

תקרא את מה שכתבת:
"לפטופים שמגיעים עם 8GB הם או לגיימינג, או אולטרה-בוקים ברמה גבוהה (האולטרה-וקים הפשוטים יחסית מגיעים גם עם 4GB) והם לרוב הלפטופים היותר יקרים יקרים"
זה פשוט לא נכון.
ואז אמרת:
שוב, פשוט לא נכון.

הטעון שלך לא נכון כי זה שבישראל רשתות גדולות כמו באג מחזיקות דגמים בני שנה+ ומוכרים אותם באותו מחיר כמו הדגם של השנה לא הופך את זה למשהו סטנדרטי בעולם. אם תלך לכל חנות בעולם המערבי לקנות לפטופ ימכרו לך אחד עם 8GB פשוט בגלל שזה מה שמוכרים היום לרוב ובעיקר כי זה פשוט הסטנדרט היום בעולם. כל דגם שהוכרז ב2013 פחות או יותר מגיע עם 8GB זיכרון (שוב, יוצאי דופן הם האולטראבוקס בגלל הזיכרון הצרוב ישר למערכת). כלומר גם בחו"ל קל מאוד למצא מחשבים עם 4GB זיכרון, פשוט הם נמכרים לרוב בסביבת ה250-400 דולר ומצד שני אני גם יכול למצא לך הרבה מחשבים שנמכרים עם 2GB זיכרון.

זה שהיום אני יכול למצא לך עשרות דגמים של לפטופים שנעים בין 2500 ל4000 שקל עם 8GB זיכרון אומר היום 8GB זה הסטנדרט, אם רוב האנשים בוחרים לקנות מתחת לסטנדרט הזה זה קורה אך ורק בגלל בורות צרכנים ורשתות גדולות שרוצות לפנות מלאי.

אתה פשוט טועה. אין שום דבר בסיסי באף אחד מהמחשבים שאתה הצגת בקישורים. הם כולם נכנסים בדיוק לקבוצות שאני תיארתי של אולטרה-בוקים יקרים ומחשבים שמתאימים לגיימינג בסיסי.

כל המחשבים שהצגת, חוץ מאחד שהזכרתי בעצמי כיוצא מן הכלל משונה (הN370 של סמסונג), הם מחשבים עם i5 או i7. אין שום דבר בסיסי במחשבים האלו. המחשבים הבסיסיים הכי טובים, מגיעים עם i3. כל דבר מעבר לזה, הוא כבר מחשב לשימושים הרבה יותר מורכבים ודורשי כוח עיבוד.
כל המחשבים שהצגת, חוץ משניים, ששניהם הזכרתי בעצמי כיוצאים מן הכלל, מגיעים עם כרטיסי מסך של נווידיה וAMD ואפשר להשתמש בהם כדי לשחק ב80-99 אחוז מהמשחקים שקיימים היום בשוק, בצורה סבירה+. כל המחשבים האלו אינם בסיסיים בשום צורה.

אתה לוקח את זה כמובן מאליו שבמחשב יהיה i5 וכרטיס גרפי, אבל זה בכלל לא מובן מאליו. כשסטודנטית לפסיכולוגיה רוצה מחשב חדש, היא לא צריכה את זה. היא צריכה מחשב עם 4GB זכרון, דיסק קשיח בגודל סביר (500GB-750GB), מעבד i3 וכרטיס גרפי של אינטל, שהוא יותר ממספיק בשביל שהיא תוכל לראות סרטים ב1080P.
אם יש לה קצת יותר כסף להוציא, אז היא יכולה גם להשקיע במחשב עם דיסק קשיח היברידי.

אם סטודנטית לתזונאות מגיעה אליך ושואלת איזה מחשב לקנות ואתה מציע לה את המחשבים האלה, אז אתה מטעה אותה. אם גם היית מוכר מחשבים, אז היית מרמה אותה.

בבאג יש מעט מאוד מחשבים ישנים. למעשה, כל הזמן מגיעים אלינו ספקים ולוקחים חזרה דגמים ישנים. המקרים היחידים שבהם נשארים אצלינו דגמים מלפני הרבה זמן, הם מקרים של מחשבי תצוגה, שהספק לא לוקח חזרה (ועד לאחרונה, גם היתה בעיה עם הספק של טושיבה, כי נשארו אצלינו ממש מלא מחשבים שלהם, שלא ממש נמכרים).
כמו כן, אפשר להוכיח בקלות איזה מחשב הוא בן שנה ויותר ואיזה מחשב הוא דגם חדש יחסית, כי הדור השלישי של מעבדי אינטל לניידים יצא, במקרים הכי מוקדמים, לפני פחות משנה. הרוב המוחלט של המחשבים בבאג הם מחשבים עם הדור השלישי של מעבדי אינטל.
כל המחשבים שהצגת בKSP קיימים גם בבאג. כל המחשבים האלה רחוקים מלהיות המחשבים הבסיסיים של החברות. מדובר בדגמי אמצע.
לדגמים הבסיסיים של אותן חברות (שלעיתים קרובות מעוצבים אותו הדבר), יש כרטיס גרפי של אינטל, יש i3 ולא מעבר ורק לעיתים מאוד רחוקות יש יותר מ4GB RAM.

אם אתה עדין לא מאמין לי, או לא מבין שאתה טועה בנושא, אתה מוזמן להכנס שוב לאתר של KSP, ללחוץ על מחשבים ניידים, למיין לפי מעבד i3 ולראות שיש אך ורק 3 מחשבים שיש בהם 8 GB ובכל השאר יש פחות (יש אפילו דגמים עם 2GB). כל המחשבים האלה הם אותו הדגם (דגם אחד ברשימת המחשבים הבסיסיים עם 8GB!!! איך זה לא מוכיח שאני צודק?) שאני הזכרתי עוד בתחילת הדיון.
אם תלחץ על 4GB, תמצא 3 עמודים עם מחשבים כאלה.

בקיצור, עבור שימושים בסיסיים של אינטרנט, סרטים ולימודים, הסטנדרט הברור הוא 4GB. אם אתה רוצה לפטופ של 8GB, תצטרך לקנות מחשב בדרג גבוה יותר ובמחיר גבוה יותר.

נ.ב.
בגלל שזה לא קשור בכלל לדיון (ובגלל שבכל מקרה כבר הוכחתי בבירור את הטענות שלי), אני לא אגיב יותר בנושא הזה, בדיון הזה.
תמונה

Laskin
Elder

הודעהעל ידי Laskin » 30 יולי 2013, 17:16

כמה אפשר לטחון את זה?!#@
הסטנדרט היום הוא על ממוצע 6 בערך, כשיש מחשבים שעדין נמכרים עם 4GB ויש של גיימינג עם 12GB. אני יכול להעיד שדודה שלי וגם ההורים של חברה שלי קנו לפני שנה ומשהו באיזה מבצע של BUY2 לפטופ i7 עם 8GB וגם אותי זה די הפתיע, בהתחשב שהוא עלה רק 2500 ש"ח. רוב האנשים לא קונים מחשב במחיר כזה, וסביר שרוב מי שקונה מחשב והוא מעונין לשרוד איתו למעלה מ-5 שנים ובלי דאגה - ייקנה לפטופ עם 8GB , שכן זה עכשיו פחות או יותר הסטנדרט.

בנוסף, אתם מתיחסים רק לשוק הישראלי, שהוא לא מעניין אף אחד. נמכרים פה לפטופים ברוב החנויות, כמו גם טלויזיות ושאר מוצרים - משנים עברו.
הלפטופים החדשים שנמכרים בהמוניהם בחו"ל - צריכים לעבוד עם WIN8 ואנשים משתמשים יותר ויותר באפליקציות ותוכנות שדורשים יותר משאבים, ורק בגלל שזה זול גם ככה - הם מתרחקים מ-4GB.
לומר ש8GB זה הסטנדרט יהיה הרבה יותר קרוב למציאות היום מאשר 4.

סמל אישי של המשתמש
Nucleus_Dawn
Sage

הודעהעל ידי Nucleus_Dawn » 30 יולי 2013, 17:47

Laskin כתב:כמה אפשר לטחון את זה?!#@
הסטנדרט היום הוא על ממוצע 6 בערך, כשיש מחשבים שעדין נמכרים עם 4GB ויש של גיימינג עם 12GB. אני יכול להעיד שדודה שלי וגם ההורים של חברה שלי קנו לפני שנה ומשהו באיזה מבצע של BUY2 לפטופ i7 עם 8GB וגם אותי זה די הפתיע, בהתחשב שהוא עלה רק 2500 ש"ח. רוב האנשים לא קונים מחשב במחיר כזה, וסביר שרוב מי שקונה מחשב והוא מעונין לשרוד איתו למעלה מ-5 שנים ובלי דאגה - ייקנה לפטופ עם 8GB , שכן זה עכשיו פחות או יותר הסטנדרט.

בנוסף, אתם מתיחסים רק לשוק הישראלי, שהוא לא מעניין אף אחד. נמכרים פה לפטופים ברוב החנויות, כמו גם טלויזיות ושאר מוצרים - משנים עברו.
הלפטופים החדשים שנמכרים בהמוניהם בחו"ל - צריכים לעבוד עם WIN8 ואנשים משתמשים יותר ויותר באפליקציות ותוכנות שדורשים יותר משאבים, ורק בגלל שזה זול גם ככה - הם מתרחקים מ-4GB.
לומר ש8GB זה הסטנדרט יהיה הרבה יותר קרוב למציאות היום מאשר 4.

ווינדוס 8 לוקחת פחות RAM מהמערכת, מאשר ווינדוס 7, ככה שלהגיד שעדיף לקחת יותר זכרון בגלל זה, יהיה פשוט לא נכון.

לא ראיתי מעולם מחשב עם 12GB. ברוב המוחלט של המקרים, מדובר על קפיצה בכפולות של 2. כלומר, מ4 ל-8 ואחרי זה ל16. אני מניח שזה אפשרי, אבל זה בטח לא הסטנדרט במחשבי גיימינג ובטח לא שכיח.
יש גם דגמים לא שכיחים במיוחד שיש בהם 6GB, אבל זה אחד לכמה עשרות וזה בטח ובטח לא הממוצע, שכן הרוב המוחלט של המחשבים שנמכרים מגיעים עם 4GB ולכן הממוצא הרבה יותר קרוב ל4GB.

אני מוכר מחשבים משנים עברו? בגלל זה יש בהם מעבדים שיצאו בתחילת 2013/2012? מעניין איך הצליחו לייצר דגם בשנים עברו, עם רכיבים שלא היו קיימים אז. גם משונה שיש בהם כרטיסי מסך שיצאו רק השנה. מדהים איך HP מצליחים לייצר מחשבים עם רכיבים שלא יהיו קיימים שנים.

אני לא מתיימר לדעת אילו מחשבים נמכרים בחו"ל. לא חיפשתי שם מחשב, אבל אני בספק שHP, DELL, ASUS, TOSHIBA וSAMSUNG מייצרים מחשבים במיוחד לשוק הישראלי. הרבה יותר סביר שהם מייצרים אותם לשוק האירופאי ואנחנו מקבלים את אותם מחשבים (זה גם יסביר למה יש להם בדיוק את אותם הדגמים באתרים שלהם).
בקיצור, זו טענה שנראית לי מאוד משונה. הייתי שמח לראות לה סימוכין.
אני כן יודע מה נמכר בארץ, כי מכרתי עשרות מחשבים בשנה האחרונה, ממגוון של רמות.

הסטנדרט הוא לא הכמות האידאלית של זכרון במחשב. הסטנדרט הוא מה שנמכר ברוב המקרים ומה שיש לרוב האנשים בבית. 8GB רחוק מלהיות סטנדרט. 4GB זה עדין הכי שכיח - גם במכירות ובטח ובטח בבתים של אנשים.
8GB היום זה אידאלי. זה מספיק בשביל להפעיל כל משחק ברמות הגבוהות ביותר ואם יהיה לך יותר, אז לא תעשה בזה שימוש, ב99.9% מהמקרים, כך שזו השקעה שאין בה טעם (גם אם היא זניחה, יחסית).
מחשבים שיש בהם 16GB הם או המחשבים הכי יקרים של אפל, או מחשבי הגיימינג הכי יקרים שיש בשוק.

לא יודע למה מישהו חושב שהסטנדרט של זיכרון RAM במחשב היום, הוא הכמות שיש במחשבי גיימינג שמפעילים 100% מהמשחקים שיוצאים היום, על ההגדרות הגבוהות ביותר. הדרך להגיע למסקנה הזאת בטח נורא משונה.
תמונה

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 30 יולי 2013, 20:41

Nucleus_Dawn כתב:
אתה פשוט טועה. אין שום דבר בסיסי באף אחד מהמחשבים שאתה הצגת בקישורים. הם כולם נכנסים בדיוק לקבוצות שאני תיארתי של אולטרה-בוקים יקרים ומחשבים שמתאימים לגיימינג בסיסי.

כל המחשבים שהצגת, חוץ מאחד שהזכרתי בעצמי כיוצא מן הכלל משונה (הN370 של סמסונג), הם מחשבים עם i5 או i7. אין שום דבר בסיסי במחשבים האלו. המחשבים הבסיסיים הכי טובים, מגיעים עם i3. כל דבר מעבר לזה, הוא כבר מחשב לשימושים הרבה יותר מורכבים ודורשי כוח עיבוד.
כל המחשבים שהצגת, חוץ משניים, ששניהם הזכרתי בעצמי כיוצאים מן הכלל, מגיעים עם כרטיסי מסך של נווידיה וAMD ואפשר להשתמש בהם כדי לשחק ב80-99 אחוז מהמשחקים שקיימים היום בשוק, בצורה סבירה+. כל המחשבים האלו אינם בסיסיים בשום צורה.

אתה לוקח את זה כמובן מאליו שבמחשב יהיה i5 וכרטיס גרפי, אבל זה בכלל לא מובן מאליו. כשסטודנטית לפסיכולוגיה רוצה מחשב חדש, היא לא צריכה את זה. היא צריכה מחשב עם 4GB זכרון, דיסק קשיח בגודל סביר (500GB-750GB), מעבד i3 וכרטיס גרפי של אינטל, שהוא יותר ממספיק בשביל שהיא תוכל לראות סרטים ב1080P.
אם יש לה קצת יותר כסף להוציא, אז היא יכולה גם להשקיע במחשב עם דיסק קשיח היברידי.

אם סטודנטית לתזונאות מגיעה אליך ושואלת איזה מחשב לקנות ואתה מציע לה את המחשבים האלה, אז אתה מטעה אותה. אם גם היית מוכר מחשבים, אז היית מרמה אותה.

בבאג יש מעט מאוד מחשבים ישנים. למעשה, כל הזמן מגיעים אלינו ספקים ולוקחים חזרה דגמים ישנים. המקרים היחידים שבהם נשארים אצלינו דגמים מלפני הרבה זמן, הם מקרים של מחשבי תצוגה, שהספק לא לוקח חזרה (ועד לאחרונה, גם היתה בעיה עם הספק של טושיבה, כי נשארו אצלינו ממש מלא מחשבים שלהם, שלא ממש נמכרים).
כמו כן, אפשר להוכיח בקלות איזה מחשב הוא בן שנה ויותר ואיזה מחשב הוא דגם חדש יחסית, כי הדור השלישי של מעבדי אינטל לניידים יצא, במקרים הכי מוקדמים, לפני פחות משנה. הרוב המוחלט של המחשבים בבאג הם מחשבים עם הדור השלישי של מעבדי אינטל.
כל המחשבים שהצגת בKSP קיימים גם בבאג. כל המחשבים האלה רחוקים מלהיות המחשבים הבסיסיים של החברות. מדובר בדגמי אמצע.
לדגמים הבסיסיים של אותן חברות (שלעיתים קרובות מעוצבים אותו הדבר), יש כרטיס גרפי של אינטל, יש i3 ולא מעבר ורק לעיתים מאוד רחוקות יש יותר מ4GB RAM.

אם אתה עדין לא מאמין לי, או לא מבין שאתה טועה בנושא, אתה מוזמן להכנס שוב לאתר של KSP, ללחוץ על מחשבים ניידים, למיין לפי מעבד i3 ולראות שיש אך ורק 3 מחשבים שיש בהם 8 GB ובכל השאר יש פחות (יש אפילו דגמים עם 2GB). כל המחשבים האלה הם אותו הדגם (דגם אחד ברשימת המחשבים הבסיסיים עם 8GB!!! איך זה לא מוכיח שאני צודק?) שאני הזכרתי עוד בתחילת הדיון.
אם תלחץ על 4GB, תמצא 3 עמודים עם מחשבים כאלה.

בקיצור, עבור שימושים בסיסיים של אינטרנט, סרטים ולימודים, הסטנדרט הברור הוא 4GB. אם אתה רוצה לפטופ של 8GB, תצטרך לקנות מחשב בדרג גבוה יותר ובמחיר גבוה יותר.

נ.ב.
בגלל שזה לא קשור בכלל לדיון (ובגלל שבכל מקרה כבר הוכחתי בבירור את הטענות שלי), אני לא אגיב יותר בנושא הזה, בדיון הזה.

רגע, קראת ללפטופים שהבאתי כאן לפטופים לגיימרים? אתה רציני? אתה מודע לזה שכולם לפטופים LOW RANGE נכון? כולם פחות או יותר ברמה גרפית של כרטיס אינטגרייטד כמו שיש בכל מעבד היום. אני מצטער להגיד לך אבל כל מה שהוכחת זה שיש בארץ מלאים ישנים בני שנה וחצי, לא יותר מזה. היום לפטופ עם 8GB זיכרון עולה 500$ בחו"ל או 2500+ שקלים בארץ, אתה מבין שזה לא לאף גיימר או שום דבר בכיוון נכון? כל מה שאתה "מוכיח" פה הוא שעדין מוכרים את המחשבים עם ה4GB, זה לא סותר את זה שיש בדיוק באותו מחיר מגוון מאוד רחב של מחשבים עם 8GB במחיר מינימאלי.

סמל אישי של המשתמש
Nucleus_Dawn
Sage

הודעהעל ידי Nucleus_Dawn » 30 יולי 2013, 21:32

DrKeo כתב:רגע, קראת ללפטופים שהבאתי כאן לפטופים לגיימרים? אתה רציני? אתה מודע לזה שכולם לפטופים LOW RANGE נכון? כולם פחות או יותר ברמה גרפית של כרטיס אינטגרייטד כמו שיש בכל מעבד היום. אני מצטער להגיד לך אבל כל מה שהוכחת זה שיש בארץ מלאים ישנים בני שנה וחצי, לא יותר מזה. היום לפטופ עם 8GB זיכרון עולה 500$ בחו"ל או 2500+ שקלים בארץ, אתה מבין שזה לא לאף גיימר או שום דבר בכיוון נכון? כל מה שאתה "מוכיח" פה הוא שעדין מוכרים את המחשבים עם ה4GB, זה לא סותר את זה שיש בדיוק באותו מחיר מגוון מאוד רחב של מחשבים עם 8GB במחיר מינימאלי.

אני לא יודע למה אני מגיב על זה שוב, אבל פספסת פרט קטנטן ומשמעותי:
הניחוש שלך שיש מחשבים בני שנה וחצי הופך לעוד יותר מגוחך, כאשר בתוך המחשבים האלו יש מעבדים שיצאו רק לפני עשרה חודשים.
תמונה

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 30 יולי 2013, 21:54

Nucleus_Dawn כתב:
אני לא יודע למה אני מגיב על זה שוב, אבל פספסת פרט קטנטן ומשמעותי:
הניחוש שלך שיש מחשבים בני שנה וחצי הופך לעוד יותר מגוחך, כאשר בתוך המחשבים האלו יש מעבדים שיצאו רק לפני עשרה חודשים.

אז כנראה שגם אני נוסע בזמן להתחשב בזה שיש לי מחשב בן שנה ושלושה חודשים עם מעבד IVY BRIDGE.

סמל אישי של המשתמש
matangt8
Warrior

הודעהעל ידי matangt8 » 30 יולי 2013, 22:58

DrKeo כתב:אז כנראה שגם אני נוסע בזמן להתחשב בזה שיש לי מחשב בן שנה ושלושה חודשים עם מעבד IVY BRIDGE.

נדב אולי תעביר את כל הדיון הזה על המחשבים ולפטופים לדיון הPC הרשמי? כלומר באמת זה דיון על הPS4 וזה ממש לא קשור לפה..
תמונה

סמל אישי של המשתמש
Nucleus_Dawn
Sage

הודעהעל ידי Nucleus_Dawn » 31 יולי 2013, 07:46

DrKeo כתב:אז כנראה שגם אני נוסע בזמן להתחשב בזה שיש לי מחשב בן שנה ושלושה חודשים עם מעבד IVY BRIDGE.

באמת כדאי להעביר את הדיון לנושא הPC. הוא נורא לא קשור לPS4.

---

הידעת שיש מגוון גדול של מעבדי Ivy Bridge? הידעת שחלק מהם יצאו לפני האחרים? הידעת שאנחנו מדברים על סדרת המעבדים בדור השלישי למחשבים ניידים, מסוג i3, שהדגם הכי ישן שלה יצא בQ2 של 2012 (לכל היותר, שנה מהיום) ומגוון דגמים נוספים שיצאו גם בסוף 2012 ואפילו תחילת השנה הזאת?

אתה טוען, ללא שמץ של ביסוס, שהרוב המוחלט של המחשבים שנמכרים היום בארץ, הם מחשבים בני שנה וחצי. אני טוען שלא, בהתבסס על כך שיש בהם רכיבים שיצאו לכל היותר, לפני שנה ולעיתים קרובות יותר, בחצי השנה האחרונה.
הוכחתי לך כבר שרוב המחשבים הבסיסיים שנמכרים היום (להזכירך, במחשב בסיסי אין i5 או i7, כי אלו מעבדים חזקים יחסית, שלסטונדטיות לתזונאות, אין סיבה לקנות).
עכשיו אתה מנסה לטעון שמירב המחשבים האלו (שמהווים את הסטנדרט היום), שבהם יש 4GB זכרון, הם בכלל מחשבים מלפני שנה וחצי.
זו טענה חסרת ביסוס, שהוכחתי שאיננה נכונה (במחשב בן שנה וחצי, לא יכול להיות דגם של מעבד, שקיים בשוק רק מתחילת השנה הנוכחית).

עדין לא הראית לי את מאות דגמי המחשבים הבסיסיים, שמגיעים עם i3 ו8GB זכרון מטמון. המחשב היחיד שהצלחת למצוא, הוא אותו חריג ומיוחד במינו שעליו דיברתי בתחילת הדיון (הN370 של סמסונג). האם מחשב אחד מהווה את הסטנדרט? לדעתי לא.
תראה לי שיש מלא דגמים כאלה ואז אני אלמד להגיד ללקוחות שמגיעים אליי, שכל המחשבים שיש לי במלאי הם דגמים מלפני שנתיים ושעדיף להם לנסות במקום אחר.
עד אז, תפסיק להמציא טיעונים מוזרים על מחשבים עתיקים שמוצאים את דרכם לשוק הישראלי.

עריכה:
כדי שלא תתאמץ בלי סיבה, הנה העמוד בוויקיפדיה על i3, שבו אתה יכול לראות שהמעבד הכי ישן מהדור השלישי (זה שיש ב95% מהמחשבים שאני מוכר) יצא ביוני 2012.
פשוט תסתכל בטבלה של מעבדי Ivy Bridge למכשירים ניידים. המעבד הכי ישן מהדור השלישי הוא מלפני שנה. מעבדים מהדור השני (הכי ישן מפברואר) נמצאים באמת רק במחשבים ישנים יחסית, שפשוט לא נמכרו הרבה זמן. הם לא המחשבים החדשים שמגיעים אלינו למלאי והם הפכו לנדירים למדי.
תמונה

Laskin
Elder

הודעהעל ידי Laskin » 31 יולי 2013, 01:57

בקשר ל-12GB - זו הקפיצה שעושים היום בלפטופם חזקים, אני מניח שיש להם 3 סלוטים של זכרון או 4, ומפצלים ל- 3X4GB, זה נכון גם לגבי נייחים. לא קופצים סתם בכפולות של 2.
אני יודע שאני הולך לקנות בקרוב 12GB וסביר שאקנה 4X3GB. יש לי כרגע 6GB. קניתי לפני 4 שנים את המחשב הזה, כש-4 היה הסטנדרט :)

סמל אישי של המשתמש
Nucleus_Dawn
Sage

הודעהעל ידי Nucleus_Dawn » 31 יולי 2013, 10:33

Laskin כתב:בקשר ל-12GB - זו הקפיצה שעושים היום בלפטופם חזקים, אני מניח שיש להם 3 סלוטים של זכרון או 4, ומפצלים ל- 3X4GB, זה נכון גם לגבי נייחים. לא קופצים סתם בכפולות של 2.
אני יודע שאני הולך לקנות בקרוב 12GB וסביר שאקנה 4X3GB. יש לי כרגע 6GB. קניתי לפני 4 שנים את המחשב הזה, כש-4 היה הסטנדרט :)

אני מניח שהגיוני שיהיה שימוש בזה DDR3 יודע לעבוד עם 3 כרטיסים מקבילים, אבל לא ראיתי את זה בשום מקום, מעבר לשלישיות שנמכרות עבור מחשבים נייחים.

יש מעט מחשבים עם יותר מ8GB, אבל בכל אלו שראיתי, זה היה 16GB, כאשר מדובר ב2 סטיקים של 8.
מעניין אם נראה בעתיד יותר שימוש ב3 סטיקים מקבילים, באמת. DDR3 רחוק מלהיות משהו חדש.
תמונה

סמל אישי של המשתמש
bling
Elder

הודעהעל ידי bling » 31 יולי 2013, 16:19

Nucleus_Dawn כתב:
התחרות לא גוררת את הפוקוס לשום מקום. אם יש תחרות על הכסף של הצרכנים, אז הצרכנים מחליטים מי מנצח.
אם הצרכנים יקנו את הקונסולה עם הכי מעט פיטצ'רים כאלה, אז הקונסולה הזאת תנצח. אם הצרכנים רוצים קונסולה שרק משחקת משחקים ולא עושה שום דבר מעבר לזה (וכשהWII יצאה לא היה גיימר שלא ירד עליה, על כך שהיא לא מנגנת סרטי DVD), אז כך גם יראו הקונסולות הבאות.

מעבר לזה, אני משוכנע שזה מאוד מקדם את המדיום. זה גורם ליותר אנשים להיות בעלים של המכשיר הזה (כי יותר קל לשכנע את אבא שלך שכדאי לו לקנות את הONE, אם הוא יוכל לנהל את קבוצת הפוטבול הוירטואלית שלו, לצד המשחק שהוא רואה). זה יגדיל את בסיס המשתמשים וזה, בלי ספק, דבר חיובי לתעשייה.
לא יודע למה שזה לא יועיל להרבה גיימרים. גיימרים הם אנשים שלא עושים שום דבר חוץ מלשחק במשחקים? הם לא רואים סדרות בנטפליקס? הם לא צופים בספורט? הם לא יהנו להחליף ממשחק למשחק, בלי לאבד את ההתקדמות שלהם? הם לא יהנו ממערכת הפעלה מהירה יותר?

ברור,אבל אי אפשר תמיד לסמוך על הצרכנים,הם יכולים לגרור את השוק למקומות מזיקים וגימיקיים כמו בקרי התנועה עם הצלחת ה WII.
האבא שקונה ONE בשביל הפנטזי שלו הוא צרכן שלא מקדם את המדיום בכלום,הבסיס משתמשים הזה הוא פיקציה שלא מוסיפה דבר לתעשייה ואולי טובה על מנת לעשות מכה חד פעמית סטייל ה WII אבל לטווח הרחוק אלו לא צרכנים שמקדמים את השוק או הופכים אותו ללגיטימי יותר.

גיימרים עושים עוד דברים חוץ מלשחק,זה לא אומר שזה צריך לבוא על חשבון המשחקים עצמם,יש פלטפורמות אחרות בשביל זה,נטפליקס וכדומה למשל לא מזיקים,אבל כשיש פיטצ'רים שלוקחים 3 GB מהמשחקים בשביל קינקט ושאר דברים לא הכרחיים,קשה לי להאמין שיש הרבה אנשים שאוהבים משחקים ומרוצים מכך,אבל בכל מקרה את המדיום זה לא מקדם,משחקים יהיו פחות מרשימים ממה שהם יכלו להיות.

בקשר לסוני היא תמיד היתה קודם כל מפוקסת גיימרים וטכנולוגיה וככה היא הציגה את עצמה,ב E3 2005 בחשיפה של הפס3 היא התרכזה בשלל דמואים טכניים ומצגות ארוכות עם מספרים שאמורים להדגים איזו מפלצת הם בנו,לאחר מכן הם הציגו גם דמואים גראפיים מפוברקים שגם טיטאן כנראה לא יוכל להריץ היום,כל הפוקוס היה שזה מכשיר משחקים מטורף,זה שעל הדרך חשבו גם לקדם את פורמט הבלו ריי זה אומנם בא על חשבון הכיס של הגיימרים ושל סוני עצמה,אבל הם לא התפשרו על החומרה בעקבות זאת,היום עם ה 3 GB שלקחו מה 8 הם כן.

וכן טכנית הם אומנם לא רימו,זאת אומרת יש במכשיר 8 GB והם לא שיקרו בנושא,אבל כן יש פה חוסר יושר אפשר לאמר כשמארק סרני מתראיין כל שני וחמישי ומזכיר את הנתון הזה כ PR בהקשר למכונת משחקים מעולה,אני בטוח שקול קטן בראש שלו קצת הציק לו שזה חצי חארטה כל פעם כשהזכיר שלפס4 יש 8 GB.

סמל אישי של המשתמש
Nucleus_Dawn
Sage

הודעהעל ידי Nucleus_Dawn » 01 אוגוסט 2013, 00:57

bling כתב:
ברור,אבל אי אפשר תמיד לסמוך על הצרכנים,הם יכולים לגרור את השוק למקומות מזיקים וגימיקיים כמו בקרי התנועה עם הצלחת ה WII.
האבא שקונה ONE בשביל הפנטזי שלו הוא צרכן שלא מקדם את המדיום בכלום,הבסיס משתמשים הזה הוא פיקציה שלא מוסיפה דבר לתעשייה ואולי טובה על מנת לעשות מכה חד פעמית סטייל ה WII אבל לטווח הרחוק אלו לא צרכנים שמקדמים את השוק או הופכים אותו ללגיטימי יותר.

גיימרים עושים עוד דברים חוץ מלשחק,זה לא אומר שזה צריך לבוא על חשבון המשחקים עצמם,יש פלטפורמות אחרות בשביל זה,נטפליקס וכדומה למשל לא מזיקים,אבל כשיש פיטצ'רים שלוקחים 3 GB מהמשחקים בשביל קינקט ושאר דברים לא הכרחיים,קשה לי להאמין שיש הרבה אנשים שאוהבים משחקים ומרוצים מכך,אבל בכל מקרה את המדיום זה לא מקדם,משחקים יהיו פחות מרשימים ממה שהם יכלו להיות.

בקשר לסוני היא תמיד היתה קודם כל מפוקסת גיימרים וטכנולוגיה וככה היא הציגה את עצמה,ב E3 2005 בחשיפה של הפס3 היא התרכזה בשלל דמואים טכניים ומצגות ארוכות עם מספרים שאמורים להדגים איזו מפלצת הם בנו,לאחר מכן הם הציגו גם דמואים גראפיים מפוברקים שגם טיטאן כנראה לא יוכל להריץ היום,כל הפוקוס היה שזה מכשיר משחקים מטורף,זה שעל הדרך חשבו גם לקדם את פורמט הבלו ריי זה אומנם בא על חשבון הכיס של הגיימרים ושל סוני עצמה,אבל הם לא התפשרו על החומרה בעקבות זאת,היום עם ה 3 GB שלקחו מה 8 הם כן.

וכן טכנית הם אומנם לא רימו,זאת אומרת יש במכשיר 8 GB והם לא שיקרו בנושא,אבל כן יש פה חוסר יושר אפשר לאמר כשמארק סרני מתראיין כל שני וחמישי ומזכיר את הנתון הזה כ PR בהקשר למכונת משחקים מעולה,אני בטוח שקול קטן בראש שלו קצת הציק לו שזה חצי חארטה כל פעם כשהזכיר שלפס4 יש 8 GB.

תמיד אפשר לסמוך על הצרכנים. הם קונים את מה שהם מחליטים שטוב להם. אי אפשר לסמוך על אף גורם אחר, שיחליט מה טוב לצרכנים, חוץ מהצרכנים.
האבא שקונה ONE בשביל קבוצת הפנטזי פוטבול שלו הוא צרכן שמקדם את המדיום בכך שהוא מזרים עוד כסף לחברות שמפתחות משחקים. הוא גם מקדם את המדיום בכך שהוא עוזר לו לעבור לדור הבא ולא אומר לבן שלו "עזוב. ה360 אותו הדבר ועולה חצי". הוא גם עוזר למדיום בכך שהוא משחק ביחד עם הבן שלו בריימן ומלמד אותו לאהוב משחקים.

גיימרים עושים דברים חוץ מלשחק וזה תמיד חייב לבוא על חשבון המשחקים עצמם. ככה החיים. יש לך זמן מוגבל ואתה בוחר אם לשחק בTLOU, לצאת עם החברה שלך, ללמוד למבחן, או ללכת לעשות אימון. המצב בתעשיית הבידור הוא כזה שיש תחרות קשה מאוד על הזמן שלנו. זה אומר שמכונה שמחליטה להתרכז בפיטצ'ר אחד בלבד ובמדיום אחד בלבד, היא מכונה שיש לה פחות יכולת למשוך כמות גדולה של צרכנים. אם הצרכן יצטרך לקנות אפל TV בשביל סרטים וסדרות וONE בשביל לשחק משחקים, לא בטוח שהוא יקנה את שני המוצרים. יהיו צרכנים עם משאבים מוגבלים, שיוותרו על אחד המכשירים ולפעמים זה יהיה הONE.
כאשר הONE לא רק משחק משחקים, אלא גם עושה את כל מה שעושה אפל TV, ההחלטה הזאת נוטה באופן טבעי לכיוון קונסולות המשחקים וזה תורם המון למדיום כולו.
האם זה תורם יותר מעוד 25% RAM? לא יודע. באמת שאי אפשר לכמת את התרומה למדיום באף אחד מהמקרים.

סוני תמיד היו טובים בלפרסם את מכונות המשחקים שלהם, בשביל להכניס לכמה שיותר בתים, את פורמט הסרטים האהוב עליהם. זה היה ככה עם הPS2. זה היה ככה עם הPS3. הPR שלהם לא משנה, כי ברור לך שאם הם היו מפוקסים במשחקים בלבד, הPS3 היתה מגיעה עם כונן DVD ועולה 399$ בהשקה.

זה לא חצי חרטה ואין סיבה שזה יציק לו. לPS4 יש 8GB של RAM. זו הסיבה שהיא יכולה לפנות למשחקים 5GB (או כל סכום אחר). אם היה לה רק 6GB של RAM, אז היא התיה צריכה לפנות רק 3GB למשחקים. זה לא שקר. זו לא בדיה. אין עם זה שום בעיה ואין סיבה שסרני ירגיש אשם בכך שהוא אומר את האמת, אבל לא מספר לכל העולם את כל פרטי הפרטים הטכניים שמתחת למכסה המנוע של הPS4.
תמונה

סמל אישי של המשתמש
bling
Elder

הודעהעל ידי bling » 01 אוגוסט 2013, 03:34

Nucleus_Dawn כתב:
תמיד אפשר לסמוך על הצרכנים. הם קונים את מה שהם מחליטים שטוב להם. אי אפשר לסמוך על אף גורם אחר, שיחליט מה טוב לצרכנים, חוץ מהצרכנים.
האבא שקונה ONE בשביל קבוצת הפנטזי פוטבול שלו הוא צרכן שמקדם את המדיום בכך שהוא מזרים עוד כסף לחברות שמפתחות משחקים. הוא גם מקדם את המדיום בכך שהוא עוזר לו לעבור לדור הבא ולא אומר לבן שלו "עזוב. ה360 אותו הדבר ועולה חצי". הוא גם עוזר למדיום בכך שהוא משחק ביחד עם הבן שלו בריימן ומלמד אותו לאהוב משחקים.

גיימרים עושים דברים חוץ מלשחק וזה תמיד חייב לבוא על חשבון המשחקים עצמם. ככה החיים. יש לך זמן מוגבל ואתה בוחר אם לשחק בTLOU, לצאת עם החברה שלך, ללמוד למבחן, או ללכת לעשות אימון. המצב בתעשיית הבידור הוא כזה שיש תחרות קשה מאוד על הזמן שלנו. זה אומר שמכונה שמחליטה להתרכז בפיטצ'ר אחד בלבד ובמדיום אחד בלבד, היא מכונה שיש לה פחות יכולת למשוך כמות גדולה של צרכנים. אם הצרכן יצטרך לקנות אפל TV בשביל סרטים וסדרות וONE בשביל לשחק משחקים, לא בטוח שהוא יקנה את שני המוצרים. יהיו צרכנים עם משאבים מוגבלים, שיוותרו על אחד המכשירים ולפעמים זה יהיה הONE.
כאשר הONE לא רק משחק משחקים, אלא גם עושה את כל מה שעושה אפל TV, ההחלטה הזאת נוטה באופן טבעי לכיוון קונסולות המשחקים וזה תורם המון למדיום כולו.
האם זה תורם יותר מעוד 25% RAM? לא יודע. באמת שאי אפשר לכמת את התרומה למדיום באף אחד מהמקרים.

סוני תמיד היו טובים בלפרסם את מכונות המשחקים שלהם, בשביל להכניס לכמה שיותר בתים, את פורמט הסרטים האהוב עליהם. זה היה ככה עם הPS2. זה היה ככה עם הPS3. הPR שלהם לא משנה, כי ברור לך שאם הם היו מפוקסים במשחקים בלבד, הPS3 היתה מגיעה עם כונן DVD ועולה 399$ בהשקה.

זה לא חצי חרטה ואין סיבה שזה יציק לו. לPS4 יש 8GB של RAM. זו הסיבה שהיא יכולה לפנות למשחקים 5GB (או כל סכום אחר). אם היה לה רק 6GB של RAM, אז היא התיה צריכה לפנות רק 3GB למשחקים. זה לא שקר. זו לא בדיה. אין עם זה שום בעיה ואין סיבה שסרני ירגיש אשם בכך שהוא אומר את האמת, אבל לא מספר לכל העולם את כל פרטי הפרטים הטכניים שמתחת למכסה המנוע של הPS4.

מה זה אפשר לסמוך על הצרכנים?
זה משפט קצת סתום,צרכנים יכולים לקחת החלטות רעות שמטות את התעשייה למקומות שליליים כמו עם ה Wii,אני לא דיברתי על צרכנים אלא עלינו,על אלו שאוהבים משחקים,האינטרס שלנו לא תואם בהכרח את זה של "הצרכנים" שבתורם יכולים להטות את הפוקוס של היצרניות עצמן והתעשייה.
האבא הזה לא מזרים כסף למקומות הנכונים,כמו שה 100 מליון צרכני ה Wii ברובם לא תרמו לתעשייה ולא קידמו אותה למקומות הנכונים,אלא אם כן WiiFiT,just dance וכו' אלו המקומות הנכונים מבחינתך שמקדמים את המדיום.
אתה באמת חושב שגיימרים רבים נוספו בעקבות הצלחת ה Wii?
אני בספק,לדעתי המספר שלהם שולי ביחס לכמה שה ps3 וה 360 עצמן הביאו,אבל אי אפשר באמת לבדוק את זה אז אין מה להוסיף בנושא.

אני מודע לזה שמכשיר שיציע עוד פיצ'רים הוא מכשיר שבעל סיכויים גבוהים יותר להצליח,אני מבכה את זה כשזה בא על חשבון הפוקוס העיקרי והסיבה שכולנו פה,המשחקים,זה ברור שחשוב לפנות לצרכנים עצמם ולקהל רחב ככל האפשר ולא רק להארדקורים,אבל שוב זה לא מקדם את המדיום לכיוונים רצויים למרות שאולי זה חשוב להישרדותו,לדעתי כל אחד כמעט יאמר שמספיק לו ה OS של ה 360 וה PS3 + פיצ'רים מעולים כאוות נפשם של היצרניות כל עוד זה לא בא על חשבון המשחקים.

אני שוב אחזור על כך שגם אם סוני קידמה פורמטים בעבר היא לעולם לא התפשרה על החזון הטכנולוגי שלה,ה DVD זה פורמט יעיל למשחקים ככה שלא היתה איתו בעיה ואפילו את ה BR היא הציגה כמשהו שגם יתרום למשחקים עצמם אבל גם אם ברור שעדיף היה DVD לפחות הם שמרו על החזון שלהם של מכונת משחקים בראש ובראשונה עם החומרה הטובה ביותר שיכולים לספק.

זה כן חצי חארטה כי הוא דיבר על הפס4 עם ה 8 GB כהקשר למכונת משחקים,לא על ביצועי ה APP שיהיו לה,כשאתה מתאר אילו משחקים יהיו עם 8 GB של GDDR5 וכך מצית את דמיונם של הקוראים שלך שמודעים לכך שמדובר בכמות מטורפת של זיכרון מאוד מתקדם,יש פה חוסר יושר מסויים כשבפועל אתה מתכוון ל 5,אין מה לעשות 5 זה פחות מרשים מ 8.

חזור אל “פורום משחקים”

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו־ 13 אורחים