DrKeo כתב:אתה מבין שכל המחשבים האלה הם דגמים בסיסים של החברות הללו נכון? אתה מודע לזה שלפטופ ב2500-4000 שקל זה לפטופ בסיס במחיר בסיסי נכון? אתה מבין שלטעון מה שאתה טוען זה בערך כמו לענות ל"היום אפשר להשיג טלביזיה SMART TV ב4000 שקל" ב"זה לא נכון, היום אפשר לקנות טלביזיות בלי SMART TV ב4000 שקל".
תקרא את מה שכתבת:
"לפטופים שמגיעים עם 8GB הם או לגיימינג, או אולטרה-בוקים ברמה גבוהה (האולטרה-וקים הפשוטים יחסית מגיעים גם עם 4GB) והם לרוב הלפטופים היותר יקרים יקרים"
זה פשוט לא נכון.
ואז אמרת:
"רוב המחשבים מגיעים עם 4GB זכרון. מחשבי גיימינג מגיעים עם 8GB ורק סופר-אולטרה מחשבים, שעולים 7000 שקל, מגיעים עם 16GB זכרון."
שוב, פשוט לא נכון.
הטעון שלך לא נכון כי זה שבישראל רשתות גדולות כמו באג מחזיקות דגמים בני שנה+ ומוכרים אותם באותו מחיר כמו הדגם של השנה לא הופך את זה למשהו סטנדרטי בעולם. אם תלך לכל חנות בעולם המערבי לקנות לפטופ ימכרו לך אחד עם 8GB פשוט בגלל שזה מה שמוכרים היום לרוב ובעיקר כי זה פשוט הסטנדרט היום בעולם. כל דגם שהוכרז ב2013 פחות או יותר מגיע עם 8GB זיכרון (שוב, יוצאי דופן הם האולטראבוקס בגלל הזיכרון הצרוב ישר למערכת). כלומר גם בחו"ל קל מאוד למצא מחשבים עם 4GB זיכרון, פשוט הם נמכרים לרוב בסביבת ה250-400 דולר ומצד שני אני גם יכול למצא לך הרבה מחשבים שנמכרים עם 2GB זיכרון.
זה שהיום אני יכול למצא לך עשרות דגמים של לפטופים שנעים בין 2500 ל4000 שקל עם 8GB זיכרון אומר היום 8GB זה הסטנדרט, אם רוב האנשים בוחרים לקנות מתחת לסטנדרט הזה זה קורה אך ורק בגלל בורות צרכנים ורשתות גדולות שרוצות לפנות מלאי.
אתה פשוט טועה. אין שום דבר בסיסי באף אחד מהמחשבים שאתה הצגת בקישורים. הם כולם נכנסים בדיוק לקבוצות שאני תיארתי של אולטרה-בוקים יקרים ומחשבים שמתאימים לגיימינג בסיסי.
כל המחשבים שהצגת, חוץ מאחד שהזכרתי בעצמי כיוצא מן הכלל משונה (הN370 של סמסונג), הם מחשבים עם i5 או i7. אין שום דבר בסיסי במחשבים האלו. המחשבים הבסיסיים הכי טובים, מגיעים עם i3. כל דבר מעבר לזה, הוא כבר מחשב לשימושים הרבה יותר מורכבים ודורשי כוח עיבוד.
כל המחשבים שהצגת, חוץ משניים, ששניהם הזכרתי בעצמי כיוצאים מן הכלל, מגיעים עם כרטיסי מסך של נווידיה וAMD ואפשר להשתמש בהם כדי לשחק ב80-99 אחוז מהמשחקים שקיימים היום בשוק, בצורה סבירה+. כל המחשבים האלו אינם בסיסיים בשום צורה.
אתה לוקח את זה כמובן מאליו שבמחשב יהיה i5 וכרטיס גרפי, אבל זה בכלל לא מובן מאליו. כשסטודנטית לפסיכולוגיה רוצה מחשב חדש, היא לא צריכה את זה. היא צריכה מחשב עם 4GB זכרון, דיסק קשיח בגודל סביר (500GB-750GB), מעבד i3 וכרטיס גרפי של אינטל, שהוא יותר ממספיק בשביל שהיא תוכל לראות סרטים ב1080P.
אם יש לה קצת יותר כסף להוציא, אז היא יכולה גם להשקיע במחשב עם דיסק קשיח היברידי.
אם סטודנטית לתזונאות מגיעה אליך ושואלת איזה מחשב לקנות ואתה מציע לה את המחשבים האלה, אז אתה מטעה אותה. אם גם היית מוכר מחשבים, אז היית מרמה אותה.
בבאג יש מעט מאוד מחשבים ישנים. למעשה, כל הזמן מגיעים אלינו ספקים ולוקחים חזרה דגמים ישנים. המקרים היחידים שבהם נשארים אצלינו דגמים מלפני הרבה זמן, הם מקרים של מחשבי תצוגה, שהספק לא לוקח חזרה (ועד לאחרונה, גם היתה בעיה עם הספק של טושיבה, כי נשארו אצלינו ממש מלא מחשבים שלהם, שלא ממש נמכרים).
כמו כן, אפשר להוכיח בקלות איזה מחשב הוא בן שנה ויותר ואיזה מחשב הוא דגם חדש יחסית, כי הדור השלישי של מעבדי אינטל לניידים יצא, במקרים הכי מוקדמים, לפני פחות משנה. הרוב המוחלט של המחשבים בבאג הם מחשבים עם הדור השלישי של מעבדי אינטל.
כל המחשבים שהצגת בKSP קיימים גם בבאג. כל המחשבים האלה רחוקים מלהיות המחשבים הבסיסיים של החברות. מדובר בדגמי אמצע.
לדגמים הבסיסיים של אותן חברות (שלעיתים קרובות מעוצבים אותו הדבר), יש כרטיס גרפי של אינטל, יש i3 ולא מעבר ורק לעיתים מאוד רחוקות יש יותר מ4GB RAM.
אם אתה עדין לא מאמין לי, או לא מבין שאתה טועה בנושא, אתה מוזמן להכנס שוב לאתר של KSP, ללחוץ על מחשבים ניידים, למיין לפי מעבד i3 ולראות שיש אך ורק 3 מחשבים שיש בהם 8 GB ובכל השאר יש פחות (יש אפילו דגמים עם 2GB). כל המחשבים האלה הם אותו הדגם (דגם אחד ברשימת המחשבים הבסיסיים עם 8GB!!! איך זה לא מוכיח שאני צודק?) שאני הזכרתי עוד בתחילת הדיון.
אם תלחץ על 4GB, תמצא 3 עמודים עם מחשבים כאלה.
בקיצור, עבור שימושים בסיסיים של אינטרנט, סרטים ולימודים, הסטנדרט הברור הוא 4GB. אם אתה רוצה לפטופ של 8GB, תצטרך לקנות מחשב בדרג גבוה יותר ובמחיר גבוה יותר.
נ.ב.
בגלל שזה לא קשור בכלל לדיון (ובגלל שבכל מקרה כבר הוכחתי בבירור את הטענות שלי), אני לא אגיב יותר בנושא הזה, בדיון הזה.