טוב, עוד אין לי כוח (או זמן האמת) לחפור כרגע על הפרטים הקטנים והספוילרים של המשחק. שתכלס, זו הצורה היחידה שבה באמת אפשר לדבר על המשחק הזה.
אבל בינתיים ותוך כדי שאני עוד מארגן בראש את כל הפרטים הספציפיים שאני חושב על המשחק, אני חייב לזרוק לאיפשהו את המחשבות הכלליות שלי על היצירה המיוחדת, מוזרה, ולעיתים מדהימה הזאת.
אז TLOU 2, אני חושב שהמשחק הזה הוא בדיוק כל מה שלא ציפיתי שהוא יהיה. יש בו כל כך הרבה בעיות, אבל ראשית אני רוצה להגיד שאני מאוד שמח מההצלחה הביקורתית והכלכלית העצומה לה הוא זוכה.
אולי אני לא חושב שזה משחק של ~95, אבל זה משחק כל כך אמיץ, מיוחד, וקשה לעיכול, שאני שמח לראות את ND הולכים לכיוונים כאלה. גם אם זה ממש לא ביצוע מושלם, זה הרבה יותר מעניין ומעורר דיון, ואני אפילו אעז להגיד שמתייחס לגיימינג כמדיום אומנותי מורכב, יותר מכל מה שאולפנים גדולים עושים בדרך כלל.
זוכרים שדיברו על GOW כמשחק אמיץ? מה היה שם, לקחו פרנצ'ייז מוכר והעבירו אותו לזאנר מודרני?
לא, TLOU 2 זה באמת משחק אמיץ. זה משחק שהפרמיס הרעיוני שלו (שנמשך לאורך 30 שעות, אבל לא באמת ממלא אותן - חסרון גדול של המשחק) נשמע כמו משחק אינדי. רק שהמשחק אינדי הזה הוא משחק AAA. מה זה AAA, אלו ערכי ההפקה הכי גבוהים שראיתי ממשחק וידאו אי פעם.
לא סתם המשחק הזה גרר השוואות לMGS במספר מובנים, זה באמת מרגיש כמו משהו שקוג'ימה היה יכול לעשות אם הוא היה קצת פחות יפני בתפיסת המציאות שלו.
משחק שמנסה הרבה, לוקח כיוונים לא לפי הספר, מאוד עובד בחלקים מסוימים שלו ופחות באחרים.
אני רואה גם הרבה השוואות באינטרנט ל'ספרות זולה' וגם לצורה בה הוא התקבל בזמנו. כיליד 93 אני אולי לא באמת יודע איך הסרט ההוא התקבל, אבל זה בהחלט נשמע דומה.
אין לי ספק שגם אם פחות אהבתי אותו כמשחק מנניח GOW ועוד כמה, TLOU2 הוא משחק שידובר עליו עוד רבות לאורך השנים, ולא אחד שיישכח ברגע שיצא הסיקוול.
אבל, כמו שהוליווד לדוגמה מלמדת אותנו, הנוסחאות קיימות כי הן עובדות. וכשאתה במודע יוצא מהנוסחא אתה גם מסתכן, ולשאלה האם המשחק מצליח בסופו של דבר, הייתי עונה: 'בערך'.
לפני שאני אכנס לספוילרים בהודעות הבאות, אגב, אין לי מושג איך אפשר לכתוב ביקורת למשחק הזה בלי ספוילרים... שאפו למבקרים

.
אני רק אגיד שאני ממליץ בחום לכולם לשחק בו. אני מניח שזה מסוג היצירות שחלק מתחברים יותר וחלק פחות (אישית אני איפשהו באמצע הסקאלה לדעתי), אבל קשה לי להאמין שלא תמצאו אפילו דבר אחד שמאוד תאהבו.