אני לא מצליח להבין את הטענה פה.. את מספר משחקי הAAA שיש בהם את העומק של הסיפורים של קראסוואה (הטובים, יש לו גם סרטים פחות טובים מן הסתם) אפשר לספור על יד אחת.
הכוונה היא מן הסתם מחווה ויזאולית לסרטים האלו, ולא יומרה למחווה נרטיבית או נסיון מבחוץ לפרק ולנתח את התרבות היפנית.
האמת שגם מבחינה ויזואלית אני חושב שמדובר רק ברמת הפילטר והצבעים של הסרטים האלו, כמו גם הנוף הג'ונגלי המוגזם של יפן שכבר נמצא במשחק. לא ראיתי את כל הסרטים שלו, אבל מבין אלו שלו שהתמקדו ביפן הפאודלית וסמוראים שראיתי, הרי ממש לא כולם כאלה, הקרבות היו הרבה יותר 'מלוכלכים' ומבולגנים מאשר איזה ריקוד אלגנטי שקיים בסרטים אחרים וגם בGOT.
זה מה שאני זוכר לפחות משבעת סמוראים, ראשמור, ראן וקאגמושה (שניים מהם אפילו בצבע בכלל אז... כן

). היחיד שנמצא לי ברשימה ולא ראיתי הוא יוג'ימבו אבל קשה לי להאמין שכל המחווה היא על סרט אחד.
בכל מקרה הכוונה שלי היא שאין באמת משהו קארסאווי במשחק, בסך הכל מחווה לתקופה ההיא של הקולנוע היפני והאסתטיקה שלו. הסרטים שלו מאוד מגוונים בתמות, בסגנון, בצבע, ואפילו בסטינג ותקופות על ציר הזמן.
עם זאת הוא שם מוכר, וכשאתה אומר קולנוע יפני מהתקופה ההיא לקהל הגדול אתה אומר קורוסאווה. אין פה איזה משהו מעבר או משהו שצריך לעצור ולבדוק.
בטח שזה שהם הוסיפו פילטר ויזואלי בשם קורוסאווה לא אומר שהם התחייבו לאיזה נרטיב עמוק או פירוק התרבות היפנית.